Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Never explain yourself to anyone, the one who likes you don't need it, the one who hates you won't believe it
-- -- Snickers (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Cuti-Cuti Malaysia
Topik: Tempat mana best untuk pergi "Honey Moon"


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cuti-Cuti Malaysia
    »» Tempat mana best untuk pergi "Honey Moon"

Please Mendaftar To Post


Oleh Tempat mana best untuk pergi "Honey Moon"

nissa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7706
Posting: 23
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 16:53



Buat ahli komuniti...ni nak tanye sket ni....tempat mana ye...yg paling menarik dan syesyuai utk p honey moon???....
tak kisah le pulau ke gunung ke pantai ke....yg suasana nye lapang,damai...sejuk mata memandang....
tempat yg kalau kita p tu sure puas hati ler....
semoga kengkawan semua sudi membantu......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nissaProfil   Hantar PM kepada nissa   Quote dan BalasQuote

brat2104
Warga Rasmi
Menyertai: 26.07.2003
Ahli No: 2627
Posting: 13
Dari: ampang

france  


posticon Posting pada: 30-04-04 03:21




saya cadangkan gi pulau pemanggil kat johor. 3 jam lebih nak bot. mmg best la. makan ikan fresh.. tapi kampung tu takde letrik dan tv. tiap2 mlm, hiburan diorang cuma videoklip yang ada kat kedai makan. line tepon pun takde. sure takde gangguan. dia punya air jernih teramat. mmg tak puas la duduk situ. pulau pemanggil ni tempat faveret kaki pancing

-----------------
meh la beramai2 meramaikan aspirasi.net (promote tuh!)

Bookmark and Share

    


  Member Information For brat2104Profil   Hantar PM kepada brat2104   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-04-04 07:54




tempat paling best pergi honey moon...
ehek...rasa nak ketawa laks...

erm ... kalau ana lah kan....pergi mekah ajerlah......tambah/buat amal~ibadah sikit....


maaf ye...ana gurau jer....





Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-04-04 09:11




pulau langkawi.. indah permandangan, pantai ada, bukit ada, gunung pun ada..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 30-04-04 09:25




Selain sejuk mata memandang, kena cuaca yg sejuk jugak, sbb lelaki subur waktu sejuk...

p/s: kajian sains...

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

centric
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2004
Ahli No: 7819
Posting: 335

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-04-04 09:36




ana rasa tempat yang seronok kalau honeymoon boleh lah pergi ke cameron highlands. masih ingat lagi masa honeymoon, naik bas pi sana. he he he. yalah masa tu tak ada kereta lagi kan. pening dibuatnya. tapi bila sampai sana dapat 3 bilik, suasananya cukup sejuk. lepas tu boleh jalan-jalan kat sana ada strawberry park, ladang bunga, tempat buat madu dan macam-macam pun ada. sempat juga beli madu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For centricProfil   Hantar PM kepada centric   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 30-04-04 09:47



tempay honeymoon? ana syorkan gi kat Pulau Pangkor.. bcoz dari feri leh nengok Pengkalan TLDM dan sesapa yg bawa Bino (Teropong) leh nengok anggota PASKAL (Pasukan Khas Laut) Training dalam laut... macam bebudak bodoh lak kalau nengok diaorg nie tapi Tuff dari segi semangat dan kerohanian....
dah sampai pangkor gi jer kat Pangkor view bast tul kat sana... tenang damai dan bestt lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-05-07 00:13


mmm.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 17:13


mana mana saja lah......

asalkan poketnye berisi... ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-11-07 17:16


kat kampung sendiri saja...dengan jajaran pantai sepanjang 250+++ km boleh pilih mana-mana yang suka...boleh main kat gigi air sambil lihat matahari naik

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-11-07 17:18


kat janda baik pun o.k juga...perkampungan tanah tinggi..sejuk sampai ke sumsum tulang

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

tuyup
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6548
Posting: 211
Dari: kota bharu & BTHO, Cheras~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 17:21


kat pontian pada 8 dec 2007..

nak tau npe..sebab ana kahwin on dat day..

dipersilakan semua k..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tuyupProfil   Hantar PM kepada tuyup   Pergi ke tuyup's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 17:23


1. bergantung pada budget

2. bergantung pada kesukaan.

3 bergantung pada masa



kalau nak sejuk da relax (dalam malaysia) pergilah cameron highland atau tanah tinggi yang lain..

kalau nak yang adveture..pergi mount Kinabalu. honeymoon kat dia punya Kinabalu park kat bawah pun dah ok,dah sejuk dah .. tak payah daki gunung tu..

kalau nak pantai...Pulau perhentian ok..cantik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 17:32


Pada 14-11-07 17:23 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!



kalau nak yang adveture..pergi mount Kinabalu. honeymoon kat dia punya Kinabalu park kat bawah pun dah ok,dah sejuk dah .. tak payah daki gunung tu..




zulman pernah daki ke gunung kinabalu?...cantik kan tempat tu


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
[ Telah diedit oleh: lisa_solehah pada 14-11-07 17:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 17:37


tahun lepas saya naik..memang best, tempat dia memang cantik...

saya sampai kat Kinabalu park petang pukul 4-5..tapi angin dengan kabus dia...sejuk.....huhu..nak kat atas tu lagilah...dekat nak negatif celcius..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 13-03-08 12:05


Pada 19-03-04 16:53 , nissa posting:

!!! QUOTE !!!




erm..bali ke phuket ye..?? :berfikir: :berfikir: :berfikir:
alah,pergi dua2lah abang,boleh tak..?? hehehe.. :-D :bunga: :bunga: :bunga:


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 12:19


bali lah kak sufti... :)

best nya pergi bali... scenery lawo.... huhu...

bagi mereka yang nak lebih save budget (kak sufti tak mengapa, suaminya banyak duit hehehe), saya cadangkan pergi honeymoon kat Pulau Pangkor, atau Pulau Langkawi jeq... kalau pasangan yang suka snorkelling (macam saya :D), elok pergi ke Pulau2 yang ada kat Terengganu especially Pulau Kapas atau Pulau Redang....

;-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 13-03-08 12:23


Pada 13-03-08 12:19 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

bali lah kak sufti... :)

best nya pergi bali... scenery lawo.... huhu...

bagi mereka yang nak lebih save budget (kak sufti tak mengapa, suaminya banyak duit hehehe), saya cadangkan pergi honeymoon kat Pulau Pangkor, atau Pulau Langkawi jeq... kalau pasangan yang suka snorkelling (macam saya :D), elok pergi ke Pulau2 yang ada kat Terengganu especially Pulau Kapas atau Pulau Redang....

;-)



zauji banyak duit shye..??amin..doa tu.. :-D tak adalah kami banyak duit..cuma rezeki tu adalah lebih..insyaAllah..bali pun nak pergi..phuket pun nak pergi..tapi ada lagi tempat sebenarnya yang akak nak sesangat pergi tapi zauji tak tau..tak cakap kat dia..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 12:49


pergi Europe.. cantik,sejuk, romantik, privacy... :-)

if nak save budget pergi Bali.cntik.

tak ada budget lgsung for honeymoon kat luar, kat rumah pun ok.hias bilik lawa2, rumah cntik2.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 13-03-08 12:56


Pada 13-03-08 12:49 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

pergi Europe.. cantik,sejuk, romantik, privacy... :-)

if nak save budget pergi Bali.cntik.

tak ada budget lgsung for honeymoon kat luar, kat rumah pun ok.hias bilik lawa2, rumah cntik2.. :-)


europe..??
erm..propsal baru untuk abang..hehe.. :-D alahai,banyaknya tempat teringin nak pergi..ni nak kena pandai bodek ni..hehe..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 13:16


Assalamualaikum :-) :-) :-) honey moon???.... :berfikir: :berfikir: :berfikir: :-? :-? :-? pergi BEIJING LAHHHH....TAK PUN pergi SHANGHAI :welcome: :welcome: :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 13-03-08 13:18


Pada 13-03-08 13:16 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum :-) :-) :-) honey moon???.... :berfikir: :berfikir: :berfikir: :-? :-? :-? pergi BEIJING LAHHHH....TAK PUN pergi SHANGHAI :welcome: :welcome: :welcome:


hai,puteri..kata hari tu nak pergi honeymoon dengan ana ke bali.. :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 13:20


Pada 13-03-08 13:18 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-03-08 13:16 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum :-) :-) :-) honey moon???.... :berfikir: :berfikir: :berfikir: :-? :-? :-? pergi BEIJING LAHHHH....TAK PUN pergi SHANGHAI :welcome: :welcome: :welcome:


hai,puteri..kata hari tu nak pergi honeymoon dengan ana ke bali.. :-D

:-D :-D :-D Kita tukar plan baru...macam mana...?? :-P :-P :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 13-03-08 13:23


erm..boleh juga..hehe..alahai..botaklah kepala zauji tercinta nampaknya.. banyaknya bebeno tempat yang isteri dia ni nak pergi honeymoon..yang dia pulak ngikut saja..asal isteri dia ni suka..erm..banyaknya proposal..yang mana satu agaknya diapprove.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 13:26


Pada 13-03-08 13:23 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

erm..boleh juga..hehe..alahai..botaklah kepala zauji tercinta nampaknya.. banyaknya bebeno tempat yang isteri dia ni nak pergi honeymoon..yang dia pulak ngikut saja..asal isteri dia ni suka..erm..banyaknya proposal..yang mana satu agaknya diapprove.. :-D
:sopan: :sopan: :sopan: :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 13:55


Pada 13-03-08 12:19 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

bali lah kak sufti... :)

best nya pergi bali... scenery lawo.... huhu...

bagi mereka yang nak lebih save budget (kak sufti tak mengapa, suaminya banyak duit hehehe), saya cadangkan pergi honeymoon kat Pulau Pangkor, atau Pulau Langkawi jeq... kalau pasangan yang suka snorkelling (macam saya :D), elok pergi ke Pulau2 yang ada kat Terengganu especially Pulau Kapas atau Pulau Redang....

;-)



wah wah cik sss, dah siap plan tu, sampai masa jangan lupa jemput kami no :sopan:

saya pula prefer yang ada pantai atau pulau2, tengah berkira2 ni kat mana yang best ye... kalau boleh tu nak yang save budget lah jugak, tak nak lah yang boleh membotakkan kepala ni.

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

fansurina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27352
Posting: 205
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 14:04


pergi langkawi...banyak tempat boleh dilawati..i/Allah,saya akan ke sana juga satu hari nanti dengan asben..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For fansurinaProfil   Hantar PM kepada fansurina   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 14:16


nak honey moon di rumah sendiri saja.. :-D
kat taman penuh bunga kekwa warna warni di luar rumah melihat bintang2 menghiasi langit waktu malam..
huhu dah cukup terhibur..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 14:20


wah...jimat betul kalau honeymoon kat rumah saja ...
erm...kat mana lagi yang best ye :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 13-03-08 14:24


erm..paris pun ok juga kan..hehe..erm..aik..makin jauh..?? :-D

ana : erm..ana decide bali agaknya seminggu..lepas itu pergi phuket pula seminggu pas tu..hehe..minggu ke3 balik kampung..bercuti..aci tak..??..hehe.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 14:29


Pada 13-03-08 14:20 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

wah...jimat betul kalau honeymoon kat rumah saja ...
erm...kat mana lagi yang best ye :berfikir:


erm ikut orang lah mana dia rasa seronok..
tapi kan mana-mana pun seronok asal dengan suami :-D
baguslah lagi jimat.. kuikui..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 13-03-08 14:31


Pada 13-03-08 14:29 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-03-08 14:20 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

wah...jimat betul kalau honeymoon kat rumah saja ...
erm...kat mana lagi yang best ye :berfikir:


erm ikut orang lah mana dia rasa seronok..
tapi kan mana-mana pun seronok asal dengan suami :-D
baguslah lagi jimat.. kuikui..



yang pentingnya tak kena kuakan duit..hehe.. :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 14:31


Pada 13-03-08 14:24 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

erm..paris pun ok juga kan..hehe..erm..aik..makin jauh..?? :-D

ana : erm..ana decide bali agaknya seminggu..lepas itu pergi phuket pula seminggu pas tu..hehe..minggu ke3 balik kampung..bercuti..aci tak..??..hehe.. :-D



hehe kak sufti dah sampai paris :lol:

bak kata ibnu_musa budget tidak membotakkan kepala :-D


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 14:33


Pada 13-03-08 14:31 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-03-08 14:29 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-03-08 14:20 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

wah...jimat betul kalau honeymoon kat rumah saja ...
erm...kat mana lagi yang best ye :berfikir:


erm ikut orang lah mana dia rasa seronok..
tapi kan mana-mana pun seronok asal dengan suami :-D
baguslah lagi jimat.. kuikui..



yang pentingnya tak kena kuakan duit..hehe.. :-D



pergi mana-mana pun tak kena keluarkan duit..
suami saja kena keluar duit :-D


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 13-03-08 14:34


Pada 13-03-08 14:33 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-03-08 14:31 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-03-08 14:29 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-03-08 14:20 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

wah...jimat betul kalau honeymoon kat rumah saja ...
erm...kat mana lagi yang best ye :berfikir:


erm ikut orang lah mana dia rasa seronok..
tapi kan mana-mana pun seronok asal dengan suami :-D
baguslah lagi jimat.. kuikui..



yang pentingnya tak kena kuakan duit..hehe.. :-D



pergi mana-mana pun tak kena keluarkan duit..
suami saja kena keluar duit :-D



itu yang mustahaknya tu..hehe..duit dia,duit kita..duit kita,duit kita..iye dok..??hehe.. :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 14:40


Pada 13-03-08 14:34 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!



itu yang mustahaknya tu..hehe..duit dia,duit kita..duit kita,duit kita..iye dok..??hehe.. :-D



:lol: uish bahaya ni kalau ada orang baca..
kak sufti dah kahwin takpa..

hehe itulah nak jimat2.. kalau tak, duit siapa juga yang habis :-D
tapi kalau duit dia duit kita, sama-sama rasa bankrapnya :berfikir:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 13-03-08 14:43


Pada 13-03-08 14:40 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-03-08 14:34 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!



itu yang mustahaknya tu..hehe..duit dia,duit kita..duit kita,duit kita..iye dok..??hehe.. :-D



:lol: uish bahaya ni kalau ada orang baca..
kak sufti dah kahwin takpa..

hehe itulah nak jimat2.. kalau tak, duit siapa juga yang habis :-D
tapi kalau duit dia duit kita, sama-sama rasa bankrapnya :berfikir:



hehe..nasib baiklah zauji tercinta tak tau pun kewujudan ukhwah.com ni..kalau tak,maunya haru biru juga..hehe..:-D

ana : abang..jomlah..pergi bali seminggu,pergi phuket seminggu..balik cuti minggu ke3 tu abang pergi kerja,sayang sambung cuti kat kampung..boleh bang..?hehe.. :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 14:47


:lol: kak sufti ni.. buat orang jeles saja..kuikui..
takpa..ada jodoh tahun depan merasalah panggil abang.. :sopan:
senang saja, honey moon dalam rumah sendiri..
yang penting rumah dah lengkap dengan segala perabotnya :-P


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 14:47


Pada 30-04-04 09:11 , istisafa posting:

!!! QUOTE !!!



pulau langkawi.. indah permandangan, pantai ada, bukit ada, gunung pun ada..




betul tu kak sue.
ct dah berkesempatan honeymoon kat langkawi..
memang tenang saja rasa kat sana..
duduk ambil angin tepi pantai..
memang kenangan indah sangat.... :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 13-03-08 14:49


Pada 13-03-08 14:47 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

:lol: kak sufti ni.. buat orang jeles saja..kuikui..
takpa..ada jodoh tahun depan merasalah panggil abang.. :sopan:
senang saja, honey moon dalam rumah sendiri..
yang penting rumah dah lengkap dengan segala perabotnya :-P



aii..sakinah..jeles ke..?ate,jeles,cepat-cepatlah..hehe.. :-P nanti dah nak panggil 'abang' jangan lupa jemput akak tau..hehe..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 14:52


Pada 13-03-08 14:49 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-03-08 14:47 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

:lol: kak sufti ni.. buat orang jeles saja..kuikui..
takpa..ada jodoh tahun depan merasalah panggil abang.. :sopan:
senang saja, honey moon dalam rumah sendiri..
yang penting rumah dah lengkap dengan segala perabotnya :-P



aii..sakinah..jeles ke..?ate,jeles,cepat-cepatlah..hehe.. :-P nanti dah nak panggil 'abang' jangan lupa jemput akak tau..hehe..



insyaAllah.. :welcome:

pakatan fotostat dan pos buku takkan dilupa sepanjang hayat :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 14:52


Pada 13-03-08 14:47 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

:lol: kak sufti ni.. buat orang jeles saja..kuikui..
takpa..ada jodoh tahun depan merasalah panggil abang.. :sopan:
senang saja, honey moon dalam rumah sendiri..
yang penting rumah dah lengkap dengan segala perabotnya :-P



hohoho sesiapa yang nak save budget tu bolela contact cik kinah :sopan:

gurau saja, jangan marah ye CK...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 14:56


Pada 13-03-08 14:47 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-04-04 09:11 , istisafa posting:

!!! QUOTE !!!



pulau langkawi.. indah permandangan, pantai ada, bukit ada, gunung pun ada..




betul tu kak sue.
ct dah berkesempatan honeymoon kat langkawi..
memang tenang saja rasa kat sana..
duduk ambil angin tepi pantai..
memang kenangan indah sangat.... :-P



kasih_ceria, teringin jugak nak p langkawi sebenarnya, tapi risau sikit, kalau takut dilanda "ombak besar" jangan main di tepi pantai belah utara :sopan:

kalau Pas menang kat langkawi hari tu, confident lah sikit, kan? kekekek


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 13-03-08 14:57


Pada 13-03-08 14:52 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-03-08 14:49 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-03-08 14:47 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

:lol: kak sufti ni.. buat orang jeles saja..kuikui..
takpa..ada jodoh tahun depan merasalah panggil abang.. :sopan:
senang saja, honey moon dalam rumah sendiri..
yang penting rumah dah lengkap dengan segala perabotnya :-P



aii..sakinah..jeles ke..?ate,jeles,cepat-cepatlah..hehe.. :-P nanti dah nak panggil 'abang' jangan lupa jemput akak tau..hehe..



insyaAllah.. :welcome:

pakatan fotostat dan pos buku takkan dilupa sepanjang hayat :-)



nak honey moon kat rumah pun boleh juga.. :-D dok kat beranda malam2..tengok bintang ye..jangan tiba-tiba huja turun udahle.. :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 15:24


!!! QUOTE !!!

kasih_ceria, teringin jugak nak p langkawi sebenarnya, tapi risau sikit, kalau takut dilanda "ombak besar" jangan main di tepi pantai belah utara :sopan:

kalau Pas menang kat langkawi hari tu, confident lah sikit, kan? kekekek



TBP (tuan bakal pengantin) nak honeymoon
nanti elok lah p langkawi...
jangan takut dengan 'ombak besar' @ kepala tsunami
tapi kena takut kat 'ombak kecik'....:-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 15:42


Pada 13-03-08 14:56 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-03-08 14:47 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-04-04 09:11 , istisafa posting:

!!! QUOTE !!!



pulau langkawi.. indah permandangan, pantai ada, bukit ada, gunung pun ada..




betul tu kak sue.
ct dah berkesempatan honeymoon kat langkawi..
memang tenang saja rasa kat sana..
duduk ambil angin tepi pantai..
memang kenangan indah sangat.... :-P



kasih_ceria, teringin jugak nak p langkawi sebenarnya, tapi risau sikit, kalau takut dilanda "ombak besar" jangan main di tepi pantai belah utara :sopan:

kalau Pas menang kat langkawi hari tu, confident lah sikit, kan? kekekek



amboi ibnu_musa ni masuk bab tempat honey moon ni
bakal termakbul ke azam tahun baru :kelip: :kelip:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 13-03-08 16:51


Kenapa tidak ada yang sebut Venice?

Ataupun Grenada.
Istanbul juga boleh tahan.

Ataupun, Kota Bharu Bandaraya Islam!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 21:12


Pada 13-03-08 15:42 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!


amboi ibnu_musa ni masuk bab tempat honey moon ni
bakal termakbul ke azam tahun baru :kelip: :kelip:


mestilah, bab berangan ni memang besstt :sopan:

azam apa tu CK, adakah sama macam azam CK, CI & CS? (moga dimakbulkan, amiin...)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 21:27


Pada 13-03-08 21:12 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-03-08 15:42 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!


amboi ibnu_musa ni masuk bab tempat honey moon ni
bakal termakbul ke azam tahun baru :kelip: :kelip:


mestilah, bab berangan ni memang besstt :sopan:

azam apa tu CK, adakah sama macam azam CK, CI & CS? (moga dimakbulkan, amiin...)



berangan saja pula..hikhik mengakulah betul-betul tengah merancang :kelip:

azam apa yang sama tu..kuikui..takkan jatuh perangkap.. :jangan:

erm tapi takpalah..azam mulia..boleh juga kongsi..manalah tahu tambah2 amin.. hehe azam melengkapkan separuh dari agama dan menambahkan umat nabi Muhammad SAW :kelip: tapi pelengkapnya masing-masing..bukan berkongsi :jangan:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 04:27


Ana teringin sangat nak p Madinah...dari kecik... Ingat, lau ada duit lebih sikit pas kahwin ke...nak p dengan suami..insyaAllah....
lepas itu nak p new zealand (ece..hajat besaq ni...entah bila lah agaknya nak kahwin pun tak tahu lagi..berangan lebih) :malu:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 07:21


honey moon?? :berfikir: :berfikir:

teringin nak pergi langkawi dengan kota kinabalu...

abang, bawa lah nak pergi ini :-P :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-03-08 07:45


kalau ada rezeki nak pergi paris ataupun bali...bila lah waktu tu nak tiba..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 07:53


Pada 13-03-08 16:51 , mohdnurhakimin posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa tidak ada yang sebut Venice?

Ataupun Grenada.
Istanbul juga boleh tahan.

Ataupun, Kota Bharu Bandaraya Islam!


Venice pun nice jugak tapi bahasa dia bukan BI lah.susah nak communicate

ramai juga yang sebut nak pergi Langkawi ni.sdrhana saja.cuma shopping coklat lah best.ana di hari itu habis rm200 lebih kat coklat saja, tapi jangan beli yang jnama tak glamer, tak sedap.blila cadbury atau ferrero rocher...perfume pun murah rm20-30 dr hrga asal macam kat KL.

tapi ana suka Pulau tioman, salang indah beach resort. malam-malam pun boleh nampak ikan berenang2.air terjun pun sangat best! rm 300 seorang dah cukup.murahh..    ;-) 8-)


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

atiey11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15667
Posting: 93
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 07:55


tempat honey moon... huhuhu....
kalau nak save cost kat dalam Malaysia ni pergi lah bukit tinggi ke... cameron pun ok juga..
kalau bbudget lebih, boleh pergi Italy, atau swiss, atau iran.. huhuhu.. besnye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiey11Profil   Hantar PM kepada atiey11   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 08:03


hai... kalau banyak duit, betul-betul banyak, pergi saja Europe terus... wah bestnya... :terliur:

p/s: ibnu musa, bila pulak saya ada azam baru *tuuuuttt* tu.... azam baru saya tak sama dengan CI dengan CK ok.. :P

ibnu musa yang 'bakal'nya.. hehe.. nanti jangan lah lupa kat saya ni pulak.. Cheras dengan PJ bukan jauh benor.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-03-08 08:54


:welcome:

bagi saya yang masih single, menjadi impian saya untuk ke New Zealand or tour Europe :-D

tapi indahnya kalau sebelum tu diizinkn Allah bersama suami ke baitullah :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 14-03-08 08:59


erm..dah decide dah dengan zauji semalam nak kemana untuk honey moon.. hehe..dapat decide jugak akhirnya.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 09:17


so,ke mana kak?bali?phuket? :-D :-D


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 14-03-08 09:29


erm..keduanya sekali,insyaAllah.. :-) lepas tu habis saja sem 3 nanti abang nak bawa honey moon untuk kali ke2 tahun ni ke paris pula..hehe.. :-D rijal nak ikut..??jom..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 09:32


:-D :-D tak apa lah kak..honeymoon untuk bdua saja..mana boleh ajk org lain.. :lol: :lol:


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 14-03-08 09:35


Pada 14-03-08 09:32 , RijaludDeen posting:

!!! QUOTE !!!

:-D :-D tak apa lah kak..honeymoon untuk bdua saja..mana boleh ajk org lain.. :lol: :lol:



akak pergi jalan-jalan dengan zauji tercinta..rijal tolong bawa barang2 kami shopping..boleh dik ??..hehe.. :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 09:40


wah... tu lah dah kata dah, zauji kak sufti ni banyak duit... :sopan: :D

jangan marah kak... :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 14-03-08 09:43


Pada 14-03-08 09:40 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

wah... tu lah dah kata dah, zauji kak sufti ni banyak duit... :sopan: :D

jangan marah kak... :P


alah,shye..rezeki tu adalah lebih sikit..bukannya banyak duit pun..:-) ..lagipun zauji dah lama tak bercuti,kan..asyik sibuk jeq memanjang..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 14-03-08 10:44


tempat honeymoon?
kalau ikut nafsu... :P
semua tempat dalam dunia...
kalau ikut hati...
rome agaknya...
kalau ikut cuti...
mana-mana pulau peranginan yang belum ada bangunan tinggi-tinggi...
kalau realiti...
Pulau tioman, pulau kapas,langkawi dengan pulau pangkor...
buat island hoping..satu bulan satu lokasi :P

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 10:48


Pada 14-03-08 09:35 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-03-08 09:32 , RijaludDeen posting:

!!! QUOTE !!!

:-D :-D tak apa lah kak..honeymoon untuk bdua saja..mana boleh ajk org lain.. :lol: :lol:



akak pergi jalan-jalan dengan zauji tercinta..rijal tolong bawa barang2 kami shopping..boleh dik ??..hehe.. :-D



Ish,tak nak lah kak...takut nanti teruja.. hehe..:lol: :lol:
Xbleh2.. :jangan: :jangan:
lepas saya kahwin boleh lah.. :lol: :lol:


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 10:55


Pada 19-03-04 16:53 , nissa posting:

!!! QUOTE !!!




pulau lah best... tenang dan damai... dengar deruan ombak yang menghempas pantai... cewah.. :-D


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-03-08 11:37


honey moon????? dok rumah pun best juga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 14-03-08 11:40


..
tempat honey moon ...
rasa dalam malaysia..
pulau tioman ke,

Bookmark and Share

    


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 19:11


benua di selatan dunia, oceania
of course...Aussie, :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 19:38


kat mana-mana pun tak apa..
pergi phuket best.. :-D


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-10-08 09:01


saya baru saja mendirikan rumah tangga pada bulan ogos lepas..masih belum berbulan madu lagi..tapi dalam cadangan memang nak pergi cameron..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 10:56


bagus jugak bertanya pendapat org ye..meskipun hanya untuk berbulan madu..(patut bagi kredit takpun bagi tiket free pada yang bagi idea best utkk bulan madu..hehehe)

mana-mana tempat adalah best..selagi ada duit yang cukup dalam tangan. Kalau bajet RM5K, nak pergi oversea tak lepas..tersangkut kat tiket flight saja..

tepuk dada..tanya suami atau isteri ke mana nak pergi..itu lebih baik :)

p/s tak sempat bulan madu sebab sibuk belajar, kerja dan tak terfikir ada istilah bulan madu pada kami. Hidup seperti biasa dalam keadaan selesa.. huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

zamrus
Warga Rasmi
Menyertai: 20.08.2008
Ahli No: 34547
Posting: 3
Dari: kuchai lama

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-10-08 17:39


assalamualaikum....
kalau nak save pergi lah dalam malaysia saja....cadangan saya pergi lah kat pulau yang tiada ganguan dan banyak kehidupan laut yang boleh kita pelajari ...wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zamrusProfil   Hantar PM kepada zamrus   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 20-10-08 17:49


Waalaikumusalam wbt

Nak tanya, sebab teman tak tau erm berbulan madu sebenarnya untuk apa? sebab teman tengok urang2 putih berbulan madu tu nak melakukan aktiviti seks saja? maap lah bertanye yang kurang sedap....
Bukan apa, sebab teman tengok dalam budaya urang melayu tak ada pula berbulan madu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.187482 saat. Lajunya....