Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makhluk yang lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempit rezeki dan makhluk lain mengutuknya
-- Ibnu Abbas

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 43
Ahli: 0
Jumlah: 43




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: Pengawas Oh Pengawas


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» Pengawas Oh Pengawas

Please Mendaftar To Post


Oleh Pengawas Oh Pengawas

ezzah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5595
Posting: 101
Dari: JB best

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-03-04 20:24



sape pernah jadik pengawas??
saye ni memang muke pengawas sebab dari djh 2 sampai form 3 jadik pengawas..
tapi tak tau lagik la form 4 ni nak jadik lagi atau tak..maybe nak kot..
jom kongsi cerite pengalaman anda jadi pengawas...boleh?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ezzahProfil   Hantar PM kepada ezzah   Pergi ke ezzah's Website   Quote dan BalasQuote

shanazz
Warga Rasmi
Menyertai: 14.03.2004
Ahli No: 7980
Posting: 11
Dari: Malaysia

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 11:00



kalau jadi pengawas memang banyak dugaan
terutama kalau yang buat salah tu kawan sendiri..
ada jugak pelajar yang lebih tua tak nak paham tugas kita .. tapi anggapjelah sebagai cabaran..


-----------------
Cubalah menangis dalam ketawa, tersenyum sewaktu menangis dan dalam kesempitan menolong orang yang dalam kesusahan

Bookmark and Share

    


  Member Information For shanazzProfil   Hantar PM kepada shanazz   Quote dan BalasQuote

fiq_khairisyam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3342
Posting: 104
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 16-03-04 12:00


pengalaman jadik pengawas ada la dekat 8 tahun.dari skola rendah sampai la f5 ni.

pengawas ni banyak cabarannya.mungkin datang dari cikgu,pelajar,ibu bapa dan mungkin jugak dari diri sendiri.

kebanyakan pelajar nak pengawas faham masalah diorang tapi diorang tak nak faham masalah dan tugas kita.

so,kepada pengawas semua...jalankan amanah dengan sebaik mungkin.okey?!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiq_khairisyamProfil   Hantar PM kepada fiq_khairisyam   Quote dan BalasQuote

MUJAHID_83
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.07.2003
Ahli No: 2521
Posting: 38
Dari: AIROD.Sdn Bhd

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 12:07



Ana perbah jadi pengawas dari darjah tiga hingga ting.empat.

Pastu ana letak jawatan sebab nak SPM..

Pengalaman itu banyaklah jugak....tapi yang bestnye orang tak berani pukul kita...

Tanggungjawab memang berat...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MUJAHID_83Profil   Hantar PM kepada MUJAHID_83   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-03-04 12:30


Starting to be a good perfect masa form 3-4...
Form 5 jadi Timbalan Ketua Pengawas,amalkan dasar buli raging secara berhemah (RSB9..yg best even sekolah saya 80% Adalah non-bumi,but pengawas yg non bumi ni include my HP..follow this new rules.Jadi pengawas bukan mudah,apalagi nak berhadapan dengan makhluk2 tuhan yg tak reti nak berdisiplin.....tapi,pengalaman menjadikan kita lebih faham mengenai manusia dan paling penting.....ia mendidik kita utk memimpin....

p/s:Kalau teringat balik,leh gelak......

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

syafiq86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2003
Ahli No: 2897
Posting: 240
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 16-03-04 12:54



Saya start jadi pengawas dari darjah 3 sampailah ke form 5, rehat sekejap masa form 1. Masa form 4 jadi AJK pentadbiran LP then masa form 5 jadi Pen Setiausaha. Dapat tawaran jadi Ass. HB tolak takut tak terbawa. Sepanjang jadi pengawas macam2 perkara suka duka yang dilalui. Yang penting pengalaman yang ditimba sangat berguna.
Masa form 5, saya boleh dikatakan pengawas yang agak disegani (perasan sekejap). Ingat lagi bulan Februari tahun lepas, student F5 gaduh ngan student F4. Kelam kabut jugak pengawas dibuatnya. Then sorang pengawas panggil saya kat bilik gerakan, baru. Bila saya sampai baru diorang sibuk nak berhenti bergaduh. Respect ke takut, entahlah....


-----------------
KAWANLAH selagi ada hati. BERCINTALAH selagi ada yang sudi. GEMBIRALAH selagi ada teman di sisi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafiq86Profil   Hantar PM kepada syafiq86   Quote dan BalasQuote

ezzah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5595
Posting: 101
Dari: JB best

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 13:15


saye juge pernah jadi timbalan ketua pengawas semasa djh 6..naik sekolah menengah saye jadi ahli biase sahaja.
tapi memang best jadik pengawas..sebab bukan calang2 org dipilh utk jadi pengawas nih..orgnye mestilah boleh dipercayai..berdisiplin..jujur..bertanggungjawab..ade daye kepimpinan..dan bijak.
saye seronok jadi pengawas walaupun jadi ahli biase,saye lebih mendekati pelajar daripada ajk atasan.saye bolh faham care dyeorg,dan seterusnye saye ajar mereka untuk berdisiplin ikut care saye.
kekadang saye pun tak suke bile slalu kene marah..dsb..mcm tu juge la pelajar lain..
kesimpulannye..pendekatan yg lebih baik adlh dgn care terbaik iaitu bukan asyik merotan dan memalukan org,,tapi dgn berhemah melalui lisan..
dan ape yg saye pegang adlh:untuk dihormati..kite perlu menghormati org lain terlebih dahulu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ezzahProfil   Hantar PM kepada ezzah   Pergi ke ezzah's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 14:08


Hmm... pernah la jugak merasa...

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

miyuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 441
Posting: 249
Dari: Auckland

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 14:17


best..mmg best.

pernah digelar 'singa betina' and 'lion king' pasal tegas sgt waktu sek rendah.

sek menengah..pun tegas tp kawan2 paham.yg lawaknyer..ade yg ingat saye garang kat real life jugak sampai tk brani nk tego..walhal jauh beza.hanya kawan2 yg pernah kawan aje yg tau sape saye sebenarnya...

cam 'makhluk dua alam'

-----------------
~www.salwasaleh.blogspot.com/www.tazkirahonline.blogspot.com~

Bookmark and Share

    


  Member Information For miyukiProfil   Hantar PM kepada miyuki   Pergi ke miyuki's Website   Quote dan BalasQuote

ezzah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5595
Posting: 101
Dari: JB best

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 14:23


SAME LA......
time bertugas kene serius..kat luar..mcm biase .
sape yg pernah kene ugut atau sebagainye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ezzahProfil   Hantar PM kepada ezzah   Pergi ke ezzah's Website   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 16:43




akak pernah merasa jadi pengawas perpustakaan shj...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

ain_mardziah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6659
Posting: 188
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 19:21




ana pernah juga jadi pengawas dari drjh 4 hinggalah ke form6.jadi pengawas ni memanhg berat....kita kena disiplinkan diri kita barulah org akan dengar apa yg kita tegur.

sepatutnya kita perlu bersyukur sbb guru2 memberi kepercayaan mereka kpd kita untuk sama2 membantu mereka dalam mendisiplinkan para pelajar yg lain.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_mardziahProfil   Hantar PM kepada ain_mardziah   Quote dan BalasQuote

ezzah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5595
Posting: 101
Dari: JB best

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 20:49


pengawas perpustakaan lagi byk keje kan?

ERM...KERAP TAK SPOT CHECK DIJALANKAN DI SEKOLAH KALIAN DULU?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ezzahProfil   Hantar PM kepada ezzah   Pergi ke ezzah's Website   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-03-04 23:19




ana pun penah jadi pengawas gak..
sejak mid-year darjah dua smpai mid-year form 5.
bila dah bersara dari jadi pengawas nih, still junior² panggil tolong² diorang gak buat spot-check he..
tapi spot-check sekolah ana biasa² je masa time ana masih jadi pengawas,, entah apa je yg kena rampas - walkman je banyak. handphone semua halal..
hehehe...
best jadi pengawas.. dapat belasah junior! (junior yg kurang ajar aa)


-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 17-03-04 14:05



kak sal.. same laa kite..
ana jd pengawas pusat sumber dr form 4 till uper 6.
upper 6 dpt jd ketua..em.. quite heavy the burden..
bz x terkata.. meeting..meeting.. organize program..dll..
yg bestt dpt menelaah byk buku..
junior2 bwh ana pun ok je.. give 100% komitment..

mari kwn.. kita..membaca.. timba ilmu dgn membaca..jdkan ia gaya wawasan...
Allah.. lupe laa lirik nye..
ok.. jalankan tugas & ur responsiblity.. dgn amanah..
wsslm...

walau sehebat manapun kita..
walau berjaya setinggi langit pun..
tetapi tanpa doa & restu ibu yg melahirkan kita tiadalah keberkatan hidup.....



[ Posting ini telah di edit oleh: simpLe_sHida pada 2004-03-17 14:10 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

anne_m
Warga Rasmi
Menyertai: 27.02.2004
Ahli No: 7585
Posting: 8
Dari: Muar, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 07:48



saya penah gak rasa jadik pengawas... dari darjah 3 sampai ke form 5. tapi, gurl skool.. tak byk masalah sgt. kira biasa2 jek ah.
sport check? huhu... ada skali rampas make-up punyala byk,dekat 2 beg penuh.skali check2 balik, rupanya member sendri daa.. tapi, amanah lebih diutamakan.. alhamdulillah.tuh kalo kat skola yg suma gurls ah.. kalo mix nih.. tatau plak, coz of memang tak penah skola campor, until masok matrix... tapi,masa matrix lak... low profile sunggoh2... kira pengalaman byk mengajar erti kehidupan yg sebenar..



Bookmark and Share

    


  Member Information For anne_mProfil   Hantar PM kepada anne_m   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 09:38


pengawas sekolah rendah adela. sekolah menengah dah remaja, enjoy je

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

ezzah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5595
Posting: 101
Dari: JB best

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 13:30


naik sekolah menengah..saye menghadapi satu halangan bile bapak saye x bagi saye jadi pengawas.sebab die kate nanti mengganggu pelajaran,dan takut(kat sek men,takut ugut dsb)
tapi saye nak jadi juge.saye janji kat bapa saye akan pastikan pelajaran saye x terganggu,dan pengawas bukanlah satu tugas yg mengganggu pelajaran saye.alhamdulillah,,akhirnye bapa saye faham,,dan saye buktikan janji saye dlm pmr'03 last year..


Bookmark and Share

    


  Member Information For ezzahProfil   Hantar PM kepada ezzah   Pergi ke ezzah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_hanillah
Warga Rasmi
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1511
Posting: 20

Johor  


posticon Posting pada: 19-03-04 18:14




hmm, dulu pernah gak jadi pengawas, since dr standard 5-6, pastu sambung dr form 2-5, hmm, byk dugaan tu...tapi seronok dan byk timba pengalaman.

Salah satu pengalaman yg plg tak boleh lupa bila kena boikot dgn kwn satu kelas, sedih tu...masa tu konflik antara nk setia pada kawan atau tanggungjawab sbg pengawas. kwn2 mmg baik tapi nakal, byk benda"haram" yg dibwk ke sekolah. so sama ada nk cover kwn or jlnkan tanggungjawab as pengawas. kakak senior dlm pengawas pun dah call me as talam dua muka, masa tu tuhan jer tau cemana hati ni terguris...seminggu jugaklah kena boikot, siap kena kutuk lagi.

after that oklah sbb kwn2 dah paham cemana keje penagwas ni so just let them know anything yg salah is salah tapi ada gak cover, he,he,he...

waktu form 4 jadik s/u utk pengawas, seronok bila jadik pengawas ni especially sbb kita dpt melatih diri dlm membina kepimpinan, yg penting kita tahu tanggungjawab dan jalankan tanggungjawab tu seikhlas mungkin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_hanillahProfil   Hantar PM kepada nur_hanillah   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 19:45



ana pernah jadi pengawas masa ana darjah 6...pengalaman...? hmm..okla..ana suka jadi pengawas...best..nasib baik masa tu tak de budak-budak yang gangster....kalau ada..ya Allah...tak tau apa nak jadi...tapi pernah sekali tu..ana tak berapa suka dengan cara beberapa ibu bapa ni...anak dia datang lambat...so..tak boleh la nak naik kelas lagi dah...ana pun tahan la budak tu...lepas tu mak dia pegi marahnye ana...macam2 la dia cakap...ana pun..sabo jela....lepas tu ana ada komplain kat cikgu...tapi..mak budak tu masih lagi berperangai macam tu...so..memang tak adil la..sepatutnya ibu bapa janganla manjakan sangat anak2 dia masa kecik...kang besar2 nanti perangai menjadi-jadi...

[ Posting ini telah di edit oleh: aza pada 2004-03-19 19:47 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

shamosha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2003
Ahli No: 3576
Posting: 99
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-03-04 21:24



sha pun pernah jadi pengawas gak....
waktu darjah 6.....
form 4 & 5 pulak jadi pengawas pusat sumber jer....



Bookmark and Share

    


  Member Information For shamoshaProfil   Hantar PM kepada shamosha   Quote dan BalasQuote

aufa_khalilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2611
Posting: 173
Dari: Damansara

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 22:34




sy penah jadi pengawas maser drjh 5-6
dan sekarang maser f5...skrang ni berat skit coz pegang MT..tapi setakat ni okla...sbbnya ramai boleh time

tapi orang selalu cakap sy ni garang dan serius dan tegas..hakikatnya takderla pun..kalau buat tugas kena serius..time kita happy kita happyla.pegangan sy selagi itu tanggungjawab kita sepahit mana pun nak ditempuhi..kena jugak jalankan..



Bookmark and Share

    


  Member Information For aufa_khalilahProfil   Hantar PM kepada aufa_khalilah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 22:45



Ana pun hanya pernah jadi pustakawan sahaja..


-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 23:18


Pengawas oh pengawas..

Jawatan ni bukan boleh diterima mudah2 macam tu aja. Amanah yang tersandang ni cukup berat.

Dan kita manusia, akan sentiasa di soal dan dipertanggungjawabkan atas bucara dan apa yang kita lakukan. Ini semua semakin berat kalau kita adalah di kalangan orang2 yang berjawatan.

Menerima jawatan bagi mereka yang gagal dalam melaksanakan jawatan dengan baik samalah seperti seorang yang di akhirat nanti, terpikul satu batu yang besar dan kemudian datang pula batu baru yang lebih besar menghempap bahunya.

Di dalam Islam juga, kita tak seharusnya terlalu suka apabila diberikan jawatan. Orang yang berasa suka dan memilih untuk memegang amanah samalah seperti orang yang menganggap dia adalah yang terbaik. Tetapi, statement ini tidak boleh disesuaikan dengan semua kondisi yea? Jangan ada yang tersalah tafsir dengan apa yang ana sampaikan.

erm... Kalau diberi peluang, ana nak juga letak jawatan memandangkan kesalahan kita seringkali dicari orang2 yang bukan pengawas tu. Tapi bila difikir2, kalau jawatan tu diletakkan.. Kurang lah pulak ujian dan kepimpinan, jati diri yang nak dibentuk dalam diri ana ni..

Dengan itu.. ingin ana simpulkan di sini.. Jadi pengawas is not a simple job actually. Pd pengawas2 sekalian,

jadilah pemimpin yang bersedia untuk dipimpin,.bukan hanya tahu untuk memimpin
jadilah pemimpin yang menghulurkan maaf, bukan yang hanya mengharapkan maaf
jadilah pemimpin yang mencurahkan kasih sayang, bukan hanya menagih kasih dan simpati.


just remeber that three things.. InsyAllah.. anda takkan dilaknati saudara2 di bawah pimpinan kita InsyAlllah..

Salah dan silap statement atau kata2 ana.. harap dimaaf dan diperbetulakn melaui cara yang berhemah.. Thanks.. Assalamualikum.

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

insannulkamil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4978
Posting: 50
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-03-04 00:36


.....
klau nak tau ...sekarang ana jadik pengawas...
ketua pengawas ....teruklah jadik k.pengawas nie...
kerja nyer berat ..kalau tak pandai uruskan..memang susah..
banyak cabaran yang ana pernah terima...ana jadi pengawas dari form1 hingalah 5...
ana pernah di ugut....ala biasalah tue....
tapi semua orang yang baru masuk kat sek. ana semuanyer tak percaya yang ana nie k.pengawas..
antum rasa sebab apa diorang semua tak percaya..
ana tak nak lah bagi tau ..nanti orang kat ukhwah nie pun tak caya...
betul apa yang dikatakan oleh antum semua...
tugas pengawas bukannyer senang...kita sebagai pengawas kenalah jujur dengan apa yang kita lakuakan dana ikhlas dalam menjalankan tugas...
nasihat ana janganlah nak jadik pengawas hanyer untuk glamour je....ana paling tak suka kalau orang nak jadi pengawas sebab tue...
ada pulak yang nama jer pengawas tapiperangainyer seperti pengganas...
yang ana citer nie ..semuanyer daripada perangai anak buah analah....ana tak bolehlah marah macamtue jer...
ana kena slow2 utk marahkan mereka...mereka kena diajar secara perlahan-lahan....
oklah itu jer yang ana boleh citerkan....
yang penting kita kena ikhlas dalam melakukan tugas dan jujur ngan tugas kita kerana ia satu amanah daripada pihak guru dan pentadbir...



Bookmark and Share

    


  Member Information For insannulkamilProfil   Hantar PM kepada insannulkamil   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-03-04 12:35


Betul jadi pengawas bukan tugas glamer..tapi satu tanda yg kereta atau motor kita akan sentiasa akan dicalar..heheheh....
Pasal terrorism dlm pengawas..tu pendekatan masing2...sekolah saya kena buat mcm tu,kalau nak berlenggang kangkung dgn dia org ni..silap silap....kita kena makan kayu dan besi....tengok sekolah jugak...tul tak?masa kat high school,pendekatan saya lain,masa di SMS,pendekatan pun lain..lain sekolah lain perangai..nak kena faham jugak...kalau nak berhemah2 dengan spesis2 ni.....maka tunggang langganglah sekolah..habis kalau dah perempuan nak jadi mat salih sampai warna cat kuku..takkan nak kata"jgnlah buat mcm ni"....surelah saya paksa dia kikis kuku tu dengan syiling......kalau degil....kenalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-04-04 22:00


pernah jadi penolong jer..dan jugak bendahari..
jadi bendahari cukup memeningkan kepala..demi tugas terpaksalah...

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

cenderawasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2249
Posting: 115
Dari: utm

Johor  


posticon Posting pada: 01-04-04 23:07


dlu pernah jugak jd pengawas...masa sekolah rendah dan menengah..mcm2 gelaran dpt...tp gelaran yg tk dpt lupe smpai skrang...wanita korporat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cenderawasihProfil   Hantar PM kepada cenderawasih   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 02-04-04 01:14


penah jadi ketua pengawas perpustakaan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

Salman_Alfarisi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5667
Posting: 122

Selangor  


posticon Posting pada: 04-04-04 22:47


akummm... saye penah gak... dari darjh 4-form 5... amanah tu memang berat... tiada siapa yg sanggup terima dengan hati yg gembira sebenarnya kecuali org2 yg tidak diberi kefahaman... mase darjah 4 dlu, terima rase best jer..hehe yerla glamer... bukan susah pun.. jage waktu rehat ngn waktu cikgu takder jer... biler dah besar ni kita faham... amanah tu ibarat sebelah kaki di neraka... anyway, pengaalaman itu membawa seribu satu pengajaran dan tarbiyyah dari Allah sebenarnye... bila kita keluar kedunia luar.. kitamakin akan nampak ape hikmah tarbiyyah yg Allah berikan tu... syukur pdNya.. wallhua'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Salman_AlfarisiProfil   Hantar PM kepada Salman_Alfarisi   Pergi ke Salman_Alfarisi's Website   Quote dan BalasQuote

aliflamra
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 245
Posting: 292
Dari: Putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-04-04 02:43


pernah mnjd ketua pengawas mase darjah 6...

Quote:

selagi itu tanggungjawab kita sepahit mana pun nak ditempuhi..kena jugak jalankan..



alhamdulillah skg nie ana memegang jawatan sbg anggota MPP exco tajaan dan kewangan ..


Bookmark and Share

    


  Member Information For aliflamraProfil   Hantar PM kepada aliflamra   Quote dan BalasQuote

centric
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2004
Ahli No: 7819
Posting: 335

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-04-04 08:51


assalamualaikum...

jadi pengawas tu tak pernahlah ana tetapi sebagai ahli perpustakaan adalah bahagian disiplin tetapi ramai yang tak suka sebab selalu tegur orang bila mereka buat salah especially senior. tetapi seronok sebab dapat pengalaman yang ana rasa sangat berharga semasa belajar sekolah menengah dahulu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For centricProfil   Hantar PM kepada centric   Quote dan BalasQuote

nailah87
Warga Rasmi
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8307
Posting: 19
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 09-04-04 17:29



sebenrnya susah jadi pengawas ni (pemimpin) ana pernah dgr satu hadisyang mengatakan
kalau kita x jlnkan amanah, nescaya nerakalah tptnya.nauzubillah.
Tapi kalau dah ada tawaran,buatlah solat istikharah dulu.Allah lagi maha mengetahui :

-----------------
nailah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah87Profil   Hantar PM kepada nailah87   Quote dan BalasQuote

ezzah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5595
Posting: 101
Dari: JB best

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 19:31


tidaklah susah kalau seseorang tuh pandai jage attitude die sendiri..
kalau semua takut nak jadi pemimpin..susah juge kan..

HONESTY IS THE BEST POLICY..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ezzahProfil   Hantar PM kepada ezzah   Pergi ke ezzah's Website   Quote dan BalasQuote

Mahfuzah_Uja
Warga Rasmi
Menyertai: 16.04.2004
Ahli No: 8447
Posting: 7
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 16-04-04 22:09


saya pun pernah jadi pengawas juga..tp pengawas masa sek. rendah lg best dr sek. men...sbb masa sek. rendah blh ler juga nak kenakan org...nakal kan..mmg best..masa sek. men pula susah ler ckit....byk kenangan masa jadi pengawas..yg x dpt dilupakan masa dpt anugerah pengawas cemerlang..tp tue ler..byk gak mulut jahat yg belakang tue..tp apa2 pun..itu pilihan cikgu..nak x nak kena terima ler..tp alhamdulillah sbb ramai org yg memahami drpd yg kureng tue..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Mahfuzah_UjaProfil   Hantar PM kepada Mahfuzah_Uja   Quote dan BalasQuote

ezzah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5595
Posting: 101
Dari: JB best

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-04 21:13


biase la tuh..memang ade punye bunyi2 suare sumbang kat blkg bile kite berjaye siket..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ezzahProfil   Hantar PM kepada ezzah   Pergi ke ezzah's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-04-04 16:01


warahmatullahi wabarakatuh...

Ana pun pernah jadi pengawas..tapi, masa kat sekolah rendah langsung tak pernah dilantik untuk menerima taklifan ni...maybe tak layak kot(just jadi penolong kelas masa darjah 5 & 6...penolong kelas yang sporting sokmo..hehe )

Masuk sekolah menengah, bermulalah tugas baru ana yang sungguh mencabar bermula form 2 hinggalah form 5....gelak ketawa dan air mata sentiasa menjadi peneman setia di kala diri ini memegang amanah ini...gembira ada, sakit hati pun ada...

Tapi, yang paling penting bagi diri ana...jagalah akhlak kita sebaiknya especially for those who have been selected to be prefect!Sekali kita buat silap, sampai bila-bila orang lain akan ingat, nak-nak kalau apa yang kita buat tu merupakan kesilapan yang besar di mata manusia dan Tuhan..

Sekian..
STRIVE FOR ISLAM

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-04 19:37




ana penah jadik pengawas... merangkap pengganas...
bermula dari pengawas sek agama masa std 2 smp la f5...
byk pengalaman yg menyeronokkan dan menyakitkan... cume kalao pengawas ni, ader sket la keistimewaannyer..
paling penin, biler bdk2 yg liat.. huh.. rasa cam nak campak je kt lombong...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nmz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5323
Posting: 226
Dari: shah alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-05-04 03:04




pada ana...ana lebih suka jadi pengawas time sekolah rendah dari pengawas sekolah menengah..
banyak dugaan dan serta cabaran yang akan ditempuhi....

Jadikan tanggungjwab sebagai pengawas no 1 tetapi bukan jadikan alasan pelajaran pada no 2...
ni lah nasihat MT pengawas sek ana...

-----------------
SesaAt MenAriK naFaS....SElanGkaH meNuJu mAuT....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nmzProfil   Hantar PM kepada nmz   Quote dan BalasQuote

fadmy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 368
Posting: 78

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-05-04 08:10



Ana pun pernah jadi pengawas daripada form 3-form 5. Memanglah ia merupakan amanah dan tanggungjawab yang sangat besar tapi kerjasama daripada semua pihak dapat melicinkan sesuatu perkara..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadmyProfil   Hantar PM kepada fadmy   Quote dan BalasQuote

atie_unic
Warga Rasmi
Menyertai: 01.05.2004
Ahli No: 8721
Posting: 17
Dari: espie

Kedah  


posticon Posting pada: 28-08-04 15:47



ana pun pernah jadik pengawas gak....tapi bile dapat tawaran ja macam amanah ..if kite x jalankan leklok cam dosa lak...jadi ana ambil keputusan letak jawatan lepas 1 sesi jadi..ade syok ade x...salah kite semuanye nampak....

-----------------
*Mengharap cinta sejati
*Mendamba kasih Illahi

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie_unicProfil   Hantar PM kepada atie_unic   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 11-09-04 01:38



macam kelab pengawas la pulak..saya jadi pengawas dr drjh 4-6.form 1,2,3 break jap, pastu thn ni jadi blk..masa sek ren jadi asisstant..apsal la ketuanya mesti boys? bukannya best mana pun?
anyway with great power comes great responsibilities

-----------------
~*Jika kau mengejar dunia, akhirat akan lari darimu.Tetapi jika kau mengejar akhirat, dunia akan mengejarmu*~

Bookmark and Share

    


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

cucu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10226
Posting: 226
Dari: Bumi Milik Allah

russia  


posticon Posting pada: 11-09-04 01:58




Dulu ana prnah gak jadi pengawas. masa form 6. ana tak tau kenapa ana dilantik jadi pengawas. ambik jer sebab boleh jadi tiket bebas sikit kat sekolah. mula2 tu ana jadi bendahari pengawas sekolah. sampailah ketua pengawas tukar sekolah... badan disiplin cari calon pengganti. sorng cikgu bagitau nama ana tersenarai dalam sebagai calaon ketua pengawas yang baru. petang tu majlis pengumuman ana tak datang. sebaba tau nama ana yang dipilih. badan disipin terpaksa cari orng lain. he..he

seronok gak masa jadi pengawas dulu. setiap kali perhimpunan ana jadi pengerusi majlis. best sebab 1 sekolah kenal... kira glamerlah gak. bila naik 6 atas... ana duk rumah. selalu datang lewat sebab umah jauh kat pulau. sekolah masuk kul 6.45 pagi. ana kul 7 baru sampai. yang bestnya ana boleh duk kat pintu pagar sekolah 'bertugas katanya. pengawas fomr 6, budak2 pengawas lain hormat...
kira bestlah masa jadi pengawas dulu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cucuProfil   Hantar PM kepada cucu   Quote dan BalasQuote

dalila2501
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3466
Posting: 193
Dari: sungai buloh

Selangor  


posticon Posting pada: 11-09-04 12:04



Dalila jadi pengawas sekolah dari darjah 2 sampai form2. Lepas tu rehat sekejap masa form 3. Nak pmr la katakan. Tiba-tiba bila pindah sekolah baru, jadi pengawas prs(Pembimbing rakan sebaya) sampai la form 5 sekarang ni. Best juga sebab dapat pakai uniform warna ungu. Sebab dulu pakai baju pengawas warna biru(sk) dengan hijau je(smk) Pengalaman... banyak tapi yang paling mencabar bile masa sekolah menengah.
Masa tu memang dah jadi tugas budak pengawas lower form kena spot-chek budak upper form. Macam-macam yang dalila jumpa sampai ada benda yang tak patut jumpa pun jumpa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dalila2501Profil   Hantar PM kepada dalila2501   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-04 12:25


xpenah jd pengawas pn..tp pernahla tercalon ntah xde rezeki kot...ana juz pgg jawatan pen ketua kelas start form 4 sampai lower 6..mencabar gak tugas pen ketua darjah ni..kena kawal kelas bising.ana mmg garang dulu dlm kelas..slalu jek dok melaung kat bebudak dlm kelas suruh senyap..hehehe....

-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

ezzah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5595
Posting: 101
Dari: JB best

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-09-04 14:08


tanpe adenye badan pengawas..guru-guru kat sekolah jadi kelam kabut sikit nak kawal pelajar.
setuju tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ezzahProfil   Hantar PM kepada ezzah   Pergi ke ezzah's Website   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-09-04 20:49


ana pun pegawas jugak masa form 4 & 5...masa tu ana jadi bendahari pengawas dan pemangku ketua pengawas sekejap aje coz masa tu dah dekat exam SPM....seronok jugak

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

nmz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5323
Posting: 226
Dari: shah alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-04 02:31



kadang2 ana selalu pening sebab fikir pasal pengawas.....kena sound la..... tension jugak.... tapi dah amanah, ana buat jugak la.... rakan seperjuanagan pun banyak membantu... banyak kenangan dengan pengawas ni...walaupun kadang2 kenangan ni membuatkan hati terasa pedih....tp benda tu yang menjadikan badan pengawas matang, pandai menyelesaikan masalah.....right prefect?

-----------------
SesaAt MenAriK naFaS....SElanGkaH meNuJu mAuT....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nmzProfil   Hantar PM kepada nmz   Quote dan BalasQuote

timah_18
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2004
Ahli No: 10563
Posting: 42
Dari: Bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-10-04 10:48


jadik pengawas memang mencabar. kadang2 ana rase berdose kalo ana tak mampu nak tegur orang yg buat salah depan mate sendiri. ana jalankan tugas sekadar yg termampu...

-----------------
moga cahya yg lelatu tak membutakan mataku, moga segala puji ku tak meninggi diri,moga dapat ku hadang tikaman dari belakang

Bookmark and Share

    


  Member Information For timah_18Profil   Hantar PM kepada timah_18   Quote dan BalasQuote

angel_dust1412
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.01.2004
Ahli No: 6745
Posting: 99
Dari: Kuala Lumpur

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 30-10-04 10:51



Saya x pernah jadi pengawas... tapi kawan baik saya pengawas...
Best tue mmg ar best... tapi kekadang takut gak!! maner taknyer... ramai bebudak gangster kat skola... diorg bukannye bleh kene sound, sound skit nak blasah...
Ngeri tengok dier kene ugut!!


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For angel_dust1412Profil   Hantar PM kepada angel_dust1412   Quote dan BalasQuote

izzz81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19761
Posting: 125

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-11-05 09:38


assalamualaikum...

saya pernah jadi pengawas time sekolah dulu..dari form 2 until form 5..
to me...jadi pengawas ini best juga..kita boleh discipline kan diri...
lagi satu kita boleh kawal orang..selama saya jadi pengawas ini..takdelaa yang tak dengar cakap...semua pelajar lain ikut cakap..hhheee..garang agaknya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzz81Profil   Hantar PM kepada izzz81   Quote dan BalasQuote

rohah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18523
Posting: 21
Dari: bumi Allah

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-11-05 09:47


assalamualaikum............

sebut pasal pengawas ini teringat saya zaman sekolah dulu.......saya jadi pengawas dari darjah tiga sampai lah form 5.....kira form 5 pangkat tertinggi lah jadi pen.ketua pengawas......naik form 6 ditawarkan lagi jadi pengawas.......saya tolak tak larat lah........nak juga pakai baju biasa......memang best lah jadi pengawas ini.......pertama boleh rapatkan uhkhwah dengan guru.....memang rapat sangat dan boleh mendisiplinkan diri.....kira semasa sekolah saya budak baik lah........nak jaga imej katakan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rohahProfil   Hantar PM kepada rohah   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 14-10-06 19:16


sekolah rendah jadi pengawas pusat sumber...
sekolah menengah baru jadi pengawas biru ;>

Bookmark and Share

    


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

islamicteen
Warga Rasmi
Menyertai: 12.09.2006
Ahli No: 26317
Posting: 10
Dari: PENDANG

Kedah  


posticon Posting pada: 14-10-06 22:39


ana dulu ha ketua pengawas nak cakap lu jangan memain
tapi susah oooo tanggungjawab besar anak buah buat salah
kita pula yang kena balun tapi lepas itu kita balun anak biah balik

hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicteenProfil   Hantar PM kepada islamicteen   Quote dan BalasQuote

islamicteen
Warga Rasmi
Menyertai: 12.09.2006
Ahli No: 26317
Posting: 10
Dari: PENDANG

Kedah  


posticon Posting pada: 14-10-06 22:41


Pada 14-10-06 22:39 , islamicteen posting:

!!! QUOTE !!!

ana dulu ha ketua pengawas nak cakap lu jangan memain
tapi susah oooo tanggungjawab besar anak buah buat salah
kita pula yang kena balun tapi lepas itu kita balun anak buah balik

hehehehe
:-di :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicteenProfil   Hantar PM kepada islamicteen   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-06 02:55


salam....

masa ana sekolah dulu ana ketua pengawas...erm memang berat tanggungannyer..memanglah budak-budak ramai yang benci pengawas,yang dok kata anjing sekolah dan sebagainya...tapi ana tak kisah,sebab ana dah diberi tanggungjawab untuk menguatkuasakan peraturan sekolah dan diberi kepercayaan oleh guru2 pentadbir....alhamdulillah walaupun budak-budak tak suka dengan kami namun mereka hormat atas tugasan kami yang baik...mereka ikut segala peraturan walaupun prejudis...ana mengamalkan satu petua dalam memastikan hubungan baik dengan pelajar terutamanya yang jenis keras kepala...buat baik pada mereka sentiasa,jangan terlalu berkeras dan jangan amalkan budaya memaki hamun...insyaAllah tidak ada masalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-06 03:02


dalam hal dalaman pengawas iaitu masalah dikalangan pengawas memang lebih rumit dari masalah pelajar....sebab masa ana dulu pengawas hanya dilantik oleh guru pentadbir berdasarkan pencapaian akademik,tapi setahun lepas tu disebabkan ramai yang menolak tawaran menjadi pengawas,maka jawatan pengawas dibuka kepada umum tak kira lah apa pun pencapaian akademiknya atau dengan ayat lain kepada sesiapa yang berminat.....so banyak lah yang join pengawas atas kepentingan peribadi,ada yang nak cepat glamour lah,ada yang dapat kelebihan kekebalan diplomatik lah dan sebagainya tak kurang juga yang nak mengurat awek2 pemgawas yang memang lawa2....golongan2 ni lah yang banyak buat masalah dan mencemarkan nama pengawas terutamanya amalan salah guna kuasa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-06 03:06


tapi alhamdulillah ana amalkan penggunaan mata merit dalam badan pengawas sendiri...selepas ana perkenal sistem mata merit,maka banyaklah yang resign ataupun diberi pilihan untuk letak jawatan atau dipecat....pada antum yang masih bersekolah bolehlah cuba method ni...insyaAllah semuanya berjalan lancar dengan zat Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-06 03:19


pengawas sek tak pernah,....pengawas pusat sumber pernah...memang best sangat jadi pengawas pusat sumber....banyak keistimewaan saya dapat...cikgu penyelaras pula memang baik dan sporting....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

alyya93
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.10.2006
Ahli No: 26819
Posting: 28
Dari: Johor Bahru, Johor, Malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-06 06:26


ana jadi pengawas dari darjah 4 sampai darjah 6.. naik sekolah menengah jadi pelajar biasa balek.. kalau kat sekolah menengah (sekolah saya), form 3 baru boleh jadi pengawas.
Pengalaman.. yang best nya time program motivasi pengawas.. ingat lagi tahun lepas (darjah 6) buat prog itu kat tepi pantai.. best sangat.. yang tak bagusnya pula, banyak gosip (lebih kurang lah).. org kata kita ni sombong lah, dan memacam lagi.. lagi 1, sejak jadi pengawas, gred ana menurun.. sedih sangat.. TT-TT

Bookmark and Share

    


  Member Information For alyya93Profil   Hantar PM kepada alyya93   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-10-06 11:44


pengawas?dah bosan rasanya..hihi..sejak darjah3-6..lepas itu naik sekolah menengah..form1-5..huhu..masuk u..nak jadi pengawas juga..tapi jawatan pengawas tak ada ditawarkan pulak..hihi..banyak kenangan manis dan pahit jadi pengawas ini..almaklumla..saya ini garang orangnya..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 15-10-06 13:14


Assalamualaikum...
Jadi pengawas masa form 1 dan 2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-06 15:50


cikgu cakap kat abah saya...saya nak dilantiik pengawas tapi tak padan saiz. kecik saja orangnya. takut dibuli pulak. so...dilantiknya saya jadi pustakawan. tapi sib baik sekarang dah tuko saiz. kalau tak asyik kena buli saja. ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

helmirohayakassim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22154
Posting: 84
Dari: Setiu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-10-06 16:10


Saya jadi pengawas dari darjah 4 sampai darjah 6.. lepas itu masuk tingkatan 1 sampai tingkatan 3 saya tak jadi pengawas.. masuk tingkatan 4 dan 5, saya aktif balik... banyak kenangan yang dapat saya pelajari sepanjang memegang jawatan dan

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmirohayakassimProfil   Hantar PM kepada helmirohayakassim   Quote dan BalasQuote

syuh_syah
Warga Rasmi
Menyertai: 15.10.2006
Ahli No: 26967
Posting: 6

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-10-06 18:53


saya jadi pengawas dari dajah 3 sampailah sekarang...
seronok jugak jadi pengawas.
tapi saya ini jenis lembut dan tak suka marah2.
selalu kena buli.
kalau ikutkan hati itu macam nak lepaskan saja jawatan itu.
tapi ustazah suruh saya bersabar dan teruskan saja kerja saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syuh_syahProfil   Hantar PM kepada syuh_syah   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 19-11-06 00:24


ana rasa tahun depan ana akan pecat jawatan.
undi lah ana kalau memang suka ana pecat ye. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 19-11-06 00:45


Assalamualaikum

saya pernah jadi pengawas dari darjah 3 sampai form 5.masa form 3, pernah dipilih untuk menyandang jawatan Timbalan Ketua Pengawas bagi sesi petang.tapi saya terus letak jawatan.entah lah,rasa beban sangat..tambah pula nak belajar lagi,risau tak boleh nak handle.then masa form 4,lagi sekali saya dipilih untuk jadi pengawas.terima lah juga sampai habis form 5.hehe... sebenarnya jadi prefect ni best...sekurang2nya bila title kita sebagai seorang pengawas, kita akan tunjuk contoh yang baik (iyakah?) kepada students yang lain.tak ke begitu?hehe.. "Prefect makes perfect" :-P
[ Telah diedit oleh: syira_qistina pada 19-11-06 23:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.19726 saat. Lajunya....