Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Akan sentiasa ada yang memperbodohkan selagi masih ada yang rela diperbodohkan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Yang Masuk Ke Sini
halawatuliman: 1 hari, 2 jam, 33 minit yang lalu
nabilah: 1 hari, 2 jam, 37 minit yang lalu
aye: 2 hari yang lalu
tereturubuzu: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu


Kelakar
Topik: PONTIANAK DI TENGAH MALAM......


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» PONTIANAK DI TENGAH MALAM......

Please Mendaftar To Post


Oleh PONTIANAK DI TENGAH MALAM......

audani83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7348
Posting: 96
Dari: parit buntar,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-03-04 17:38


Cherita ni kawan dapat dari sepupu kawan kat Melaka,Kg. Gadek kira-kira
4
minggu yang lepas ... kesahihan yg tiada kepastian .....

Satu malam tu, adala sorang mamat sedang menunggu durian jatoh disebuah
pondok burok, tunggu punya tunggu maka ternampak lah dia satu lembaga
terbang lalu minum air yang terdapat dilopak berhampiran, dibiarkan
saja
ia berlalu kerana dia kesaorangan .Keesokkan harinya, diceritakanlah
kepada rakan-rakannya. Kat situ ada lah pulak seorang tua terdengar
lalu
berkata, "kenapa tak ambil paku dan cucukan padanya, pasti ia akan
bertukar menjadi wanita yang cantik dan kau bolehlah mengawininya..",
sambil memberi mamat tu sebatang paku sepanjang 6 inci.

Keesokan malamnya mamat tu menunggu durian lagi, maka terjadilah apa
yang disangkanya macam malam lepas, pontianak itu pun turun lagi untuk
minum air dilopak tersebut, dengan segera pemuda tu berlari lalu
mencucokkan paku di dibelakangnya, pontianak itu terbang dengan suara
yang agak kesakitan tambah menyeramkan. Terpinga-pinga pemuda tersebut
melihatnya.....

Maka keesokan hari, dia memberitahu orang tua tu perkara berlaku,
lantas
dia ditegur oleh ! orang tua tu kerana pemuda tu tersalah cucuk paku,
(yang sepatutnya di cucok ditengah ubun-ubun kepala pontianak itu. Tapi
mamat tu pergi cucuk ditengkoknya,apa lagi, meraungla dia...!)

Malam itu ditunggunyalah lagi mamat tu ditompek biaso,pondok durian,
sambil berharap malam tu akan berhasillah usahanya itu. Tapi agak
sekian
lama ditunggunya (agaknya pontianak tu lambat pasal nak cabut paku
semalam tulah kot....!). Jenuh jugalah dia menunggu, maka hampir
terlelaplah dia, tetiba datanglah pontianak itu, jeng..! jeng..!
jeng..!

Dengan ghairah dan berani sekali diajukanlah paku itu di tengah-tengah
kepala pontianak t! u untuk mencucoknya.TAPI dengan tak
disangka-sangka,
pemuda tu tergaman seketika lalu lari lintang pukang......!

Kenapa pulak....??? Sipontianak pulak bila lepas minum lalu terbang
dengan senang hati sambil ketawa mengilai-ngilai.Keesokan harinya,
pemuda tu mengeloh panjang sambil mengadu didepan orang tua tu, kerana
tak dapat mencucok paku dikepala pontianak dan harapannya untuk kawin
dengan perempuan cantik musnah, hampeh dan buang karan jer........!!!!

"Apo sobabnyo jang...?", orang tua itu bertanya pada pemuda tu.

"Pak cik nak tahu sobabnyo.................! Poie tengok dibawah sana
haaa...!! Frah, den..!"

bawah lagi sikit




lagi......






lagi dan....








lagi.......




























PONTIANAK TU PAKAI HELMET LAH......!!
Laaaaa.........


Bookmark and Share

  


  Member Information For audani83Profil   Hantar PM kepada audani83   Pergi ke audani83's Website   Quote dan BalasQuote

AdAwiAh_1210
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 649
Posting: 120
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-03-04 18:09


hihi lawaknye...


Bookmark and Share

  


  Member Information For AdAwiAh_1210Profil   Hantar PM kepada AdAwiAh_1210   Quote dan BalasQuote

mirh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2003
Ahli No: 5388
Posting: 47
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 15-03-04 22:04




tak sangka yg pontianak pun pakai helmet...dashyat.. kelakarlah.... he..he...he

Bookmark and Share

  


  Member Information For mirhProfil   Hantar PM kepada mirh   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 16-03-04 10:45




Pontianak pun ..... bijak-bijakkkk.... kita minum dulu.. (cam dalam iklan tuhhhhh)

Bookmark and Share

  


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1287
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 11:59


klakalah pulak...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

Annisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 954
Posting: 108
Dari: S'pore

singapore  


posticon Posting pada: 16-03-04 16:55



pontianak pon pandai pakai helmet

-----------------
«Perubahan Demi Peningkatan»

Bookmark and Share

  


  Member Information For AnnisaProfil   Hantar PM kepada Annisa   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 19:19


pandainye pontianak tuh...... pakai helmet...

Bookmark and Share

  


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 16-03-04 19:36




pandainya c pontianak tu...dia ciplak helmet sapa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

fatin_tulip
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2004
Ahli No: 7654
Posting: 93
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-03-04 11:30


pontianak moden

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatin_tulipProfil   Hantar PM kepada fatin_tulip   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-03-04 11:58


lawak jugak

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-04 10:08


pontianak alaf baru....

-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-04 16:17


wahaha..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-10-04 11:02



biasalah tu,zaman berubah...benda ni pun ikut juga nak berubah....pakai helmet...tahu peraturan juga yer..tak la yang kita ni..main slumber jer naik motor...ada-ada jer ....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-10-04 16:30


ok gak pakai helmet.....helmet moto full face ker??? hihihihi

Bookmark and Share

  


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-10-04 12:35


huhuhu..sedih tol..pontianak sekarang dah maju seh..manusia zaman sekarang pun ada yang tak mampu nak beli helmet...

Bookmark and Share

  


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-10-04 12:47


Pontianak educated....

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

  


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.122102 saat. Lajunya....