Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau Hidup Tidak Boleh Menyenangkan Orang, Jangan Menyusahkan Orang

-- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 23 hari yang lalu
ronniefinancehome: 34 hari yang lalu
MTMKi: 44 hari yang lalu
usop79: 46 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: maggi dan student.


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» maggi dan student.

Please Mendaftar To Post


Oleh maggi dan student.

ain_mardziah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6659
Posting: 188
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 13:35




ana lihat sekarang ni memang ramai student yg suka makan makanan segera seperti maggi.....terutamanya student yg stay kat hostel.

ana pun kadang2 tu makan juga maggi ni.....

tapi mak ana tak bagi makan maggi ni sebab nanti effact kat brain kita

antum semua pula macammana?



Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_mardziahProfil   Hantar PM kepada ain_mardziah   Quote dan BalasQuote

wirdatul_hanani
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7349
Posting: 25
Dari: Paka

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-03-04 14:38



ermm... saya pun suka makan maggi malah housemate saya pun sukr gak..
kekadang tue kami buat kenduri makan maggi...
memang best....
tapi saya telah dilarang oleh doktor tak leh makan maggi coz ada migrin...
so agaknya maggi dan student memang macm irm dan lagukot,....

[ Posting ini telah di edit oleh: wirdatul_hanani pada 2004-03-11 14:40 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For wirdatul_hananiProfil   Hantar PM kepada wirdatul_hanani   Pergi ke wirdatul_hanani's Website   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 11-03-04 15:07


SEMUA

Maggie dan studen tak dapat dipisahkan terutamanya yang tinggal di hostel.

.MENUJU YAYASAN UKHWAH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

audani83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7348
Posting: 96
Dari: parit buntar,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 15:53




MEE MAGGIE CEPAT DIMASAK SEDAP DIMAKAN.....
time tak sedap makan megi=time awal bulan coz ada duit banyak....

time sedap makan megi=time [email protected] bulan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For audani83Profil   Hantar PM kepada audani83   Pergi ke audani83's Website   Quote dan BalasQuote

ahsanisya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6382
Posting: 84
Dari: bandar ikan patin

Pahang  


posticon Posting pada: 11-03-04 17:29


..

tul tu makan maggie bila susah jer .... yer ker..??? ana hari2 makan maggie nak save budget kononya... he he he... best makan maggie ni rugi saper yg kurang berkeingginan pada maggie nii.. yer tak ain_mardziah..???
  • sonang corita makan je lah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For ahsanisyaProfil   Hantar PM kepada ahsanisya   Quote dan BalasQuote

kahuna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5317
Posting: 42
Dari: pulau melaka

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 17:42


maggi?? asal takde jename lain ker?? makan aa mamie ker... ruski ker... inilah hikmat.. inilah nikmat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahunaProfil   Hantar PM kepada kahuna   Quote dan BalasQuote

ain_mardziah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6659
Posting: 188
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 17:42




eh...eh.... saudari ashanisya tak eloklah makan maggi setiap hari....tak elok untuk otak kita.

makan maggi memang sedap,tapi tak boleh selalu.
pandai betul org yg buat maggi ni yer.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_mardziahProfil   Hantar PM kepada ain_mardziah   Quote dan BalasQuote

kahuna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5317
Posting: 42
Dari: pulau melaka

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 17:51


betul tue tak elok makan maggi tetiap hari.. tapi entah laaa.. mungkin dah sebati agak nyer... tentulah saya dah maggi

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahunaProfil   Hantar PM kepada kahuna   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-03-04 17:55


"maggi?? asal takde jename lain ker?? makan aa mamie ker... ruski ker... inilah hikmat.. inilah nikmat..."

somebody say something like that bila dia makan maggie and then ada sambung....
Nik Aziz Nik Mat.....

Maggie...bukan dimakan masa kaya dan tidak..bila2 pun boleh makan kalau ketagihan melepasi tahap maksima.....
heheh...like me..actually bila tidur lewat nak tengok
David Letterman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

nemo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.08.2003
Ahli No: 2879
Posting: 241
Dari: Bandar Diraja

Pahang  


posticon Posting pada: 11-03-04 18:53



nemo mkn maggi kalau dh smpi tahap kepokaian yang gila2 punya kalau xpokai lg still xmkn maggi lagi sb mmg betul dia ada effect sampingan kalau mkn scra berterusan..

-----------------
jangan dikesali pada perpisahan kerana tanpa pertemuan tiadalah perpisahan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nemoProfil   Hantar PM kepada nemo   Quote dan BalasQuote

amirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1533
Posting: 185
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 21:10


, buat sahabat2 semua, sebenarnya TAK SALAH makan maggie, makan ruski ker atau makan Mamie, CUMA apa yg sahabat2 semua kena hati2 degn perencahnya sahaja, jgn guna kesemuanya, kalau boleh , guna sedikit shj yer, kalau buat rencah sendiri guna bawang merah, bawang putih dan kicap sendiri lagi baik....perencah buatan tinggi bahan kimia yang kita tak tahu isi kandungannya, dan besar kemungkinan utk jangka masa yg panjang, ia akan menyebabkan masalah kesihatan pada tubuh kita.............. so, fikir2kanlah yer

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahProfil   Hantar PM kepada amirah   Quote dan BalasQuote

azliyanazhari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2003
Ahli No: 4654
Posting: 86
Dari: pluto

russia   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 21:47


maggi n student life x leh dipisahkan...ehehehehe....tapi x leh laa slalu...ape2 pun...kalau buat lebih2 bleh jadi mudarat kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azliyanazhariProfil   Hantar PM kepada azliyanazhari   Pergi ke azliyanazhari's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 22:51



citer maggi ni, teringat masa kt hostel jln semarak..
ade sorang dak tu amik kos jentera lagi tu..setiap malam keje dia, masak air..makan megi..tapi..result power tue..salute laa muslimah amik kos mekanikal jentera..habit dia makan maggie..so, jgn tak kata maggie ni effect pada otak!sebab tu dia bijak kot..

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 11-03-04 22:55



Maggi dan student tidak dapat dipisahkan.Saya klu nak dekat final,maggiela yg selalu dimakan klu takde duit pun sama.apapun mmg maggie membawa effect tp klu kite bukan jenis yg senang macamner.Tentu makan maggiela selalu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 12-03-04 01:01


...
erm alhamdulillah semenjak stay kat hostel nie sampailah skrang ana x penah mkn maggi...sbb dia nie x baik utk kesihatan + otak kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-03-04 00:33


maggi sedap ke... ana tak suka maggi uh.. kurang sedap..

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-03-04 02:34




erm, megi ngan ana, kengkadang tu dapat jugak dipisahkan..

megi ni banyak jasanya walaupun tak bape baik tuk kesihatan.. jangan la makan selalu.. makan biler perlu je.. misalnyer kalo dah kekeringan duit ke.. ape ke..

biase nyer ana makan megi biler tgh malam tetiba je ana lapa.. roti plak tak de,, ape lagi, tu je la menu yang ada pun tetgh malam tuh..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 13-03-04 07:53




Maggie dan student yer...... umpama Sebuah bas dgn pemandu... kalau bas takde pemandu tak best la ... begitulah Maggie dgn student kalau tak makan Maggie berhenti jer la jadi student...
yg nie bukan ana cakap.. yg cakap nie semua Bro yg kat dlm banner kat bawah nie..


Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-03-04 08:29




yalah.. betul kata platipus tu.. apatah lagi su yang kerja diwaktu pagi dan kelas pada waktu malam, kalau rajin masak nasi dan lauk, tapi kalau tak larat rendam maggi buat maggi goreng, tapi kalau tak larat sangat, maggi ajelah.. selalunya su makan maggi perasa kari + telur + sayur sawi + bawang goreng.. nyam nyam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

amirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1533
Posting: 185
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-03-04 14:02


, perencah makanan ini ade MSG (Monosodium Glutamat), tu yg bahaya...tapi ana suka makan jg, teruatam perasa ASAM LAKSA ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahProfil   Hantar PM kepada amirah   Quote dan BalasQuote

Rabbit_cute
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1700
Posting: 265
Dari: Selangor

Pahang  


posticon Posting pada: 14-03-04 11:38


Hmmm...
Tak bagus makan maggi selalu...

Makan roti lagi best!!!




p/s: ohh momok roti......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Rabbit_cuteProfil   Hantar PM kepada Rabbit_cute   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-03-04 13:17


dah 4 tahun tak makan maggi. coz takde benifit langsung. apa salahnya spend duit sikit untuk makan,rm40/50 sehari pun x kisah janji berkhasiat.kalau saya makan maggi, comfirm berat badan turun.bahaya tu, bukan senang nak tambah berat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

nurana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2003
Ahli No: 2561
Posting: 139
Dari: bangi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-04 16:07


makanlah mee PAMA..best jugak,memang student and maggi tak dapat dipisahkan..hihi..saya makan maggi time banyak kerja sampai tak sempat nak turun pi foodcourt or kekadang tu memang saja nak makan maggi..tetiba mengidam pasal dah lama tak makan maggi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranaProfil   Hantar PM kepada nurana   Pergi ke nurana's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 14-03-04 16:34



Jackie_Uniten7 anak org kaya boleh la... makan spend sampai RM 40/50 sehari... kami nie Org susah.... RM 50 seminggu...... apa lagi menu utama Maggie la jawapannya..... Betul tak Kawan-Kawan......

:: Sesungguhnya Maggie itu makanan Rasmi student ::
Muahhahahhahahharunnn..
Wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 14-03-04 18:04




rm40/50 sehari itu melantak ke metadarah.makan kat hotel kut.kalu studen paling kuat pun rm15 sehari.
"bila poket kencang ,nasi ayam ngan milo ice,bila susut megggi o ngan ice kosong"


Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

lepat
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 26.09.2003
Ahli No: 3772
Posting: 209
Dari: jawa meru

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-04 22:18


maggi membawa kesan yang besar kepada masyarakat malaysia?????

sket yang ana tahu...
-minyak yang terdapat pada megi tu akan menyelaputi permukaan perut selama 2 hari..
ini akan sebabkan tindakbalas peut bermasalah
-banyak monosodiumglutamat(MSG) dalam megi
pengambilan yang berlebihan akan effect kat rambut kalian semua...ini kesan jangka panjang
tu yang lecture ana bagitau le..

kebenarannya....wallahua'lam

-----------------
ya Allah tuhan yang menjaga hati baikilah hatiku agar mazmumahku
tidak merosakkan agamaku dan juga tidak merosakkan kehidupan orang lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For lepatProfil   Hantar PM kepada lepat   Quote dan BalasQuote

and_nod
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.11.2003
Ahli No: 4885
Posting: 121
Dari: Perhentian, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-04 22:20


yang saya tau.. aper yang kurang elok bg meggi nih... ader 2...
satu.. bahagian mee.. bahan utama dalam pembuatan mee yg kiter tau adalah tepungkan tapi apa yg saya dengar mee nih diperbuat daripada lumpur halus.... lumpur yang warna putih...
pastu yg satu lagi tu perencah dier laa...
MSG.. x elok makan selalu...
tapi x tau ler kebenaranya.. nie lecturer saya yang ckp maser kami buat kerja lapangan di Kuala selangor..

Bookmark and Share

    


  Member Information For and_nodProfil   Hantar PM kepada and_nod   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-03-04 23:21


platipus, saya ni bukan orang kaya.saya student dan saya bekerja part time.saya makan guna duit dari saya kerja.cuma kerja partime saya best sikitla.gaji dia ditentukan oleh saya, bukan majikan.kalau dia taknak bagi, saya tak kerja.saya cuma minta rm80 sejam minima.kalau saya kerja sejam sehari, lepas tolak makan ada balance lg.

makan saya purata sehari dalam rm40/50. saya makan 8 kali sehari. saya bukan makan kat hotel. saya masak sendiri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 14-03-04 23:29


ana ponn slau gakk mkn megi...dalam seminggu tuh mesti kene makan....save budgett katerkann

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 15-03-04 11:00




nak bagi nasihat nie.... jangan makan selalu maggie nie.. sebab ia mengandungi wax.. (bahan kimia yg diletakkan pada mee agar ia tidak melekat semasa dimasak/rebus.... ada kesan sampingan kalau makan berlebihan...

pst.. kalau nak makan pun... selangkan 3-4 hari...kekadang tu teringin gak... tapi... tahan sajalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

miyuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 441
Posting: 249
Dari: Auckland

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 15-03-04 16:59




saye suke maggi!!! hehe..tp skang jarang makan dah.kalau malas masak aje..baru mkn

Bookmark and Share

    


  Member Information For miyukiProfil   Hantar PM kepada miyuki   Pergi ke miyuki's Website   Quote dan BalasQuote

al_farisi
WARGA SETIA
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6556
Posting: 608
Dari: Tiada kepada ada & ada kepada tiada

iran   avatar


posticon Posting pada: 15-03-04 18:18


Maggie memang best. Makanan Rasmi budak hostel esp dekat dengan exam. tak dapat dengan air panas kita guna air sejuk.

Walaupun ada kesan esp untuk rambut dan otak tetapi maggie tetap menjadi pilihan sbb ianya sangat ekonomi.

Penglaman masa kat hostel, kami masak pakai heater dalam baldi (lebih kurang 15 bungkus) untuk dimakan beramai -ramai dalam satu dorm (13-15) orang. Memang best.

Apapun kalau sbb dah keja saya cuba elak makan maggie sbb dah keja tapi setiap minggu wajib 1 bungkus pekena. Kalau tak rasa macam kurang jer hidup.



Bookmark and Share

    


  Member Information For al_farisiProfil   Hantar PM kepada al_farisi   Quote dan BalasQuote

ain_mardziah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6659
Posting: 188
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 18:34




ramaijuga yer sahabat2 kita yg suka makan meggi ni.......

tak pe lepas ni meh kita semua cuba makan ruski ke bihun pama ke.....dapat juga safe budget



Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_mardziahProfil   Hantar PM kepada ain_mardziah   Quote dan BalasQuote

fatiha_azizan
Warga Rasmi
Menyertai: 28.12.2003
Ahli No: 6033
Posting: 4

Selangor  


posticon Posting pada: 17-03-04 09:32


mkn maggi bila rasa nak mkn je..

-----------------
aNuGeRaH TeRiNdAh yG PeRnAh Ku MiLiKi

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatiha_azizanProfil   Hantar PM kepada fatiha_azizan   Quote dan BalasQuote

poqya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3840
Posting: 208
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-03-04 20:35


ehhehhhee...best gak topik nih..maggi ngan student cam kwn rapat aa...biasanya student akan makan megi bile pokai n so on laa..hehe..lagipun megi kan murah..tol x? poqya suka makan megi ..kalau leh seminggu tuh nak gak skali merasa megi..kalau tak, cam tak best lak rase..hehhe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For poqyaProfil   Hantar PM kepada poqya   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-04 01:38


maggi yang direndam dengan air mendidih ditambah dengan perencah amat membangkitkan nafsu, lebih2 lagi kalau orang lain punye, sedap betul mengepow. belinye tak pernah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

dg_meow
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5669
Posting: 42
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 01:21




saya slalu gak makan mee segera. tp roomate tegur. apsal tak makan roti. boleh save budget jugak kan? pas tu saya try...betul gak. kenyang, murah, n berkhasiat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dg_meowProfil   Hantar PM kepada dg_meow   Quote dan BalasQuote

cahya_ilham
Warga Rasmi
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8025
Posting: 13
Dari: plenet_hijaukuning

Kedah  


posticon Posting pada: 19-03-04 09:06


megi dan student...ibarat irama dan lagu...x dpt dipisahkan......jk dipisahkan....pincanglah megi.... kebulurlah student.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahya_ilhamProfil   Hantar PM kepada cahya_ilham   Quote dan BalasQuote

bbambigal
Warga Rasmi
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7393
Posting: 13
Dari: cheras

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-03-04 11:31




makan meggi tu biasa la bagi ana dan kengkawan
kita org mkn meggie secara ber ramai2
mcm2 perisa............
barulah ada nikmat mkn skit!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For bbambigalProfil   Hantar PM kepada bbambigal   Pergi ke bbambigal's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 25-03-04 11:34


emmm....memang tak boleh dipisahkan...same gak cam ana...makan meggi...tu pasal nak save duit la tu..hahahahhahahahahhahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

jAiLuL_mAnsHuDaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 170
Posting: 310
Dari: Di sana sini...

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-04-04 10:31



ermm sebut pasai maggie ni sebenarnya dulu saya pon suka makan maggie jugak time duduk kat hostel dulu...tapi lepas makan maggie je saya mesti pening kepala lepas tu rasa loya-loya tapi sbb lapar punya pasal makanla jugak...almaklumla selera budak2 hostel ni lain macam sikit.....
lepas tu saya ada terbaca sebenarnya mi yg kita rebus dr dalam bungkusan maggie tu mengandungi asid borik iaitu sejenis asid yg sgt berbahaya yg mana lama kelamaan ia akan menyebabkan sistem penghadaman kita terjejas dan macam2 lagila penyakit yg timbul.....
so bg sesiapa yg suka makan maggie tu waspadalah sbb kesan sampingan makanan segera ni akan timbul dlm jangka masa panjang...
kalau nak makan pon sekali sekala bagi lepas gian udahla.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jAiLuL_mAnsHuDaHProfil   Hantar PM kepada jAiLuL_mAnsHuDaH   Pergi ke jAiLuL_mAnsHuDaH's Website   Quote dan BalasQuote

al_farisi
WARGA SETIA
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6556
Posting: 608
Dari: Tiada kepada ada & ada kepada tiada

iran   avatar


posticon Posting pada: 07-04-04 10:47


Masa ana kat U dulu lepas maakan megi, kuah megi terutamanya perisa kari jgn di buang, tetapi di jadikan kuah untuk dimakan bersama dewngan roti gardenia @high 5, sedap cuba ler.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_farisiProfil   Hantar PM kepada al_farisi   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 09-04-04 22:28


betul tu... kuah maggi ni memang disedap kalau dicicah dengan roti. kalau tak ada roti pun, boleh jadikan roti crakers sebagai ganti, lagi sedap...
nyum...nyum..nyum....

tapi kebanyakan masa, saya dengan roomate saya time matrik dulu makan maggi mentah mentah...
macam mana tu?
buka sebungkus maggi tu dan makan, tu yang dinamakan makan mentah mentah, tanpa dimasak...
waaa...rangup nyer....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

faryd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2003
Ahli No: 5968
Posting: 95
Dari: Proton RnD S. Alam

Johor  


posticon Posting pada: 10-04-04 12:49


assalamualaikum..bagi pendapat ana la jgnla selalu mkn maggi sbb dulu ade senior ana meninggal di oversea sbb maggi..sbb selalu sgt akhrnya x dpt abiskan study tapi KEMATIAN..

Bookmark and Share

    


  Member Information For farydProfil   Hantar PM kepada faryd   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-04-04 20:02


roomate saya dulu ske makan megi..bolela kata tetiap hari..tapi result SPM power tu..saya yang tak makan megi ni pun tergugat..apa2 pun megi tetap tak elok untuk kesihatan...kesan jangka masa panjang tu..tengokla dah tua nanti..ble botak kot..

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

fardina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5918
Posting: 125
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 15-04-04 00:37


ana rasa makan maggi x salah ....tapi x baik untuk kesihatan......ia boleh menjejaskan minda...
lagipun maggi byk bhn kimia...
kalo nak makan , ana suggest after exam.....makanlah , tak kisah.....
sekarang ni kan tgh cuti ......ater exam so boleh lah makan TAPI jgn bebyk nanti berlebih boleh kena leukimia

Bookmark and Share

    


  Member Information For fardinaProfil   Hantar PM kepada fardina   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-06-04 23:52





MAGGIE.... memang tak dinafikan adalah makanan favorite student yang tggal kat hostel..termasuklah saya sendiri..hehehe..

Masa kat kolej dulu pun saya tak makan dalam satu minggu memang tak sah..sepatutnya saya memang tak digalakkan makan maggie ni..sebab orang yang mehapal ni tak elok makan makanan yang banyak bahan kimia,tapi disebabkan minat..tak penah saya kisah..lagipun maggie ni cepat dimasak..sedap dimakan..hehhehe..

Saya kat mesir pun saya masih makan maggie..sedap wooo..tapi tak baik utk kita amalkan selalu..



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

zhurye
Warga Rasmi
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8973
Posting: 10
Dari: Sabah

Melaka  


posticon Posting pada: 06-06-04 12:56



kadang-kadang bila kurang duit tue makan gak megi.. tapi bila makan terus dapat sakit... dua kali lak tu.. dah dekat setahun saya agak melupakan megi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zhuryeProfil   Hantar PM kepada zhurye   Quote dan BalasQuote

ain_mardziah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6659
Posting: 188
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-06-04 17:50




ramai juga kawan2 kita yg suka makan meggi ni yer....

zhurye zhuryedah setahun tak makan maggi...ada petua tak?bolehlah syer ngan kami semua......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_mardziahProfil   Hantar PM kepada ain_mardziah   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 23-06-04 21:31


jgn luper tu...makanan asasi tu.di kala kebuluran

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.190574 saat. Lajunya....