Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Courage is like love; it must have hope for nourishment."
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: azrin80
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43100

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 125
Ahli: 0
Jumlah: 125




  Yang Masuk Ke Sini
wadud: 2 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
muslimin23: 21 hari yang lalu
kasih_kekasih: 25 hari yang lalu
syahidatul: 28 hari yang lalu
raudhahasanah: 29 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Apa rasa dapat CGPA 3.5 ke atas?


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Apa rasa dapat CGPA 3.5 ke atas?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Apa rasa dapat CGPA 3.5 ke atas?

PutraAjmal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 807
Posting: 87
Dari: Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-03-04 20:10


.. nak tanya sahabat sekalian apa perasaan anda bila anda dapat CGPA 3.5 ke atas dalam exam?

Bookmark and Share

    


  Member Information For PutraAjmalProfil   Hantar PM kepada PutraAjmal   Pergi ke PutraAjmal's Website   Quote dan BalasQuote

lepat
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 26.09.2003
Ahli No: 3772
Posting: 209
Dari: jawa meru

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-03-04 21:11


best la
setelah berpenat lelah..akhirnya hasil menjadi
tapi ini semua adalah ujian dari Allah
samada kita bersyukur atau tidak

-----------------
ya Allah tuhan yang menjaga hati baikilah hatiku agar mazmumahku
tidak merosakkan agamaku dan juga tidak merosakkan kehidupan orang lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For lepatProfil   Hantar PM kepada lepat   Quote dan BalasQuote

marinaosman
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2004
Ahli No: 7750
Posting: 33
Dari: scotland

uk   avatar


posticon Posting pada: 09-03-04 21:38



Alhamdulillah...rase sgt best. Tapi kite akan ada rase x best bile next sem x dpt yg sama, masa nilah diuji samada kite bersyukur/x...ana penah menangis sbb x dpt yg sama tapi lps tu bile ingat2 blk....rase bersalah pulak sbb mcm x b'syukur, bukannye fail pun, cuma rendah sket. Isk....moga jadi insan lebih baik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For marinaosmanProfil   Hantar PM kepada marinaosman   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 10-03-04 00:36



ye le ..mestilah best...berbaloilah dgn usaha...tapi jgn lupa pula bersyukur...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 10-03-04 08:51




Syukur ke hadrat Illahi.. setelah puas berusaha....doa dimakbulkan....bukankah itu salah satu nikmat???

"Tiada daya dan usaha melainkan dengan izin Allah yang Maha Esa"

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-03-04 09:06




mestilah bersyukur...
alhamdulillah...
terkejut pun ada...
pernah dpt DL sekali je...
masa part 5... hehehe...
almaklumlah bkn tergolong dlm kategori yg pandai...
mmg tak percaya bila tgk result tu...
sbb aka ni pemalas sket...
asyik study last minute aje...
part 1, 3 lebih...
part 2, 2 lebih...
part 3, 3 lebih...
part 4, 3 lebih...
part 5, DL...
part 6, 3 lebih...
graduated 3 lebih, 2nd class upper...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

nabli
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.02.2004
Ahli No: 7237
Posting: 31
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 10-03-04 09:14


salam

i 3.28 je

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabliProfil   Hantar PM kepada nabli   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-03-04 10:11


Final Year..means..Killer Year
Last semester..

1 bulan sebelum final
Tidur cuma 2 jam....
Makan,kadang2 makan heavy,kadang2 sempat makan roti
Berat turun 4kg...
Mata naik lebam
Meja study,komputer bersepah....
Hp,bersepah2....alih2 dlm tong sampah
Baju tak sempat hantar dobi...
Social life.....negative...zero..sekejap...

But alhamdulillah,sebab pulun habis2....
dpt 3.85......
Ibu Bapa pun gembira
Hati pun puas dan suka....



p/s:buktikan lepas frustated,boleh dpt results giler2.......






Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 10-03-04 11:04



Dulu malas belajar,lepas tu selalu sakit.selalu dapat rendah..bila tgk housemate dpt dean list tiap2 semester.Jeles sesangat.lepastu banyak classmates yg selalu dapat dean list.apasalah dia boleh dpt best kita tak boleh.Masa tu baru ingat parent.susah payah mereka.2 semester lepas study macam tak ingat,jeles punyai pasal.dapat la 3.5 dan 3.75.Ermm lega.banggala dan bersyukur..Ini membuktikan kite pun boleh klu org lain boleh.semester ni practical,target 3.5 keatas,moga2 dimakbulkan jugak.InsyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

syauqey
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4989
Posting: 62
Dari: Gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 10-03-04 12:12



Emmm ... saya kalau dapat banyak tu syok la....
Tapi ianya menjadi pendorong saya untuk lebih berjaya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syauqeyProfil   Hantar PM kepada syauqey   Pergi ke syauqey's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-03-04 13:52


~~seronok...
~~alhamdulillah
~~pernah dapat sekali jer

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

azliyanazhari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2003
Ahli No: 4654
Posting: 86
Dari: pluto

russia   avatar


posticon Posting pada: 10-03-04 14:44


kalau cgpa 3.60 kat mrsm leh join x??

Bookmark and Share

    


  Member Information For azliyanazhariProfil   Hantar PM kepada azliyanazhari   Pergi ke azliyanazhari's Website   Quote dan BalasQuote

PutraAjmal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 807
Posting: 87
Dari: Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-03-04 20:04


Terima kasih diatas penyertaan sahabat sekalian..memang menarik apa yang dicoretkan..nak tanya kak engku, akak belajar mana dulu?

Kesimpulannya, tak salah kalau nak "bangga" tapi tambahlah "bangga dan syukur" bukan bangga sehingga bongkak dan riak..Putra pun bukan nak bangga, tetapi pengalaman putralah..kalau kita sekali dapat dean list..InsyaAllah kita akan terdorong dan dapat dean list semester berikutnya..paling kurang kalau jatuh pun sekitar 3.4 something..

Putra yakin, sahabat sekalian masih dalam deman final exam sebelum deman pilihan raya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For PutraAjmalProfil   Hantar PM kepada PutraAjmal   Pergi ke PutraAjmal's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-03-04 20:19



Alhamdulillah, semua kat sini dapat result yang molek2 belaka.. Teruskan result yang power dan sentiasa cuba pertingkatkan..

Tapi jangan hanya terikat dengan buku sahaja utk dapatkan result yang baik.. cuba kuasai ilmu tersebut dari pelbagai sudut. Yang penting ilmu tersebut boleh dikembangkan dan tidak statik sahaja.

Result... rahsia..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ziera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.09.2003
Ahli No: 3307
Posting: 100
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-03-04 20:33


laa..k.hanan
apsal nk rahsie lak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zieraProfil   Hantar PM kepada ziera   Quote dan BalasQuote

princess_ixora
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.12.2003
Ahli No: 5895
Posting: 64
Dari: kedah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-03-04 20:51


...


cita-cita ana belum tercapai lagilah nak dapat 3.5..
first sem just 3.2... sem nie tak tahulah dapat ke tak... yang pasti ana dah lakukan sedaya upaya..
sekarang ana hanya mampu berdoa dan bertawakal..
moga-moga tercapai hasrat ana tue..

Bookmark and Share

    


  Member Information For princess_ixoraProfil   Hantar PM kepada princess_ixora   Pergi ke princess_ixora's Website   Quote dan BalasQuote

HAMBEALLAH
Warga Rasmi
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7746
Posting: 15
Dari: muka bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 01:04


study hard walaupun x dapat 3.5, seronok, sebab kite tau kebolehan kite(study tul-tul baru dpt 4, baru best)alhamdulillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For HAMBEALLAHProfil   Hantar PM kepada HAMBEALLAH   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 10:12


Quote:
nak tanya kak engku, akak belajar mana dulu?



belajar kat UiTM Shah Alam...
Bsc (hons) in Information Studies (Information Resource Center Management)...
June 1999 - Oct 2002...
sebelum tu Matriculation in Library Science...
ITM, Nov 1997 - Apr 1999...


-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

nurnilam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2668
Posting: 49
Dari: alor setar

Kedah  


posticon Posting pada: 11-03-04 10:41


first time bestla.....lama2 boring gak....
pressure gak............
4.00la.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurnilamProfil   Hantar PM kepada nurnilam   Quote dan BalasQuote

wida_widi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1005
Posting: 180
Dari: Kota Tinggi/Kelana Jaya

Johor  


posticon Posting pada: 11-03-04 11:42


Quote:

On 2004-03-10 20:19, Hanan wrote:

Result... rahsia..

-----------------
"Kerana Cinta Pada Yang Esa
Kerana Ukhwah Kita Bersama"
"If U can dream it,U can do it"



eleh kak hanan..tau la result power...

hrmm..saya cuma dpt sekali jek 3.66..tu pon first sem..masa dpt result tuh teruja gak..tak sangka..pastu makin lama makin turun..mana taknye..saya ni pon jenis pemalas..suka study last minit...skang nak naikkan blk susah sket coz subject makin lama makin mantap...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wida_widiProfil   Hantar PM kepada wida_widi   Pergi ke wida_widi's Website   Quote dan BalasQuote

nemo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.08.2003
Ahli No: 2879
Posting: 241
Dari: Bandar Diraja

Pahang  


posticon Posting pada: 11-03-04 12:44



alhamdulillah rezeki..

-----------------
jangan dikesali pada perpisahan kerana tanpa pertemuan tiadalah perpisahan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nemoProfil   Hantar PM kepada nemo   Quote dan BalasQuote

ahsanisya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6382
Posting: 84
Dari: bandar ikan patin

Pahang  


posticon Posting pada: 11-03-04 13:37


...

tak pernah lagi..., tapi cuba yg terbaik tuk sem ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahsanisyaProfil   Hantar PM kepada ahsanisya   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 11-03-04 16:17



Anatak pernah pun dapat 3 dan yg lainnya...
Mana tak nya ana mana penah study mana-mana tempat.... Ana org susah mana mampu nak bayar belanja study...
rasa iri hati juga bila baca posting nie...
tapi ana berbangga bila ana kerje nie pun tak semua org boleh buat.. Doakan ana semoga ana dapat sambung study dlm Bussiness study (Out Campus) nanti.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

ahsanisya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6382
Posting: 84
Dari: bandar ikan patin

Pahang  


posticon Posting pada: 11-03-04 16:39


...

ya allah.. kesianya sahabat kita ni... ana doakan semoga akhi/ukhti berjaya dalam ke semua bidang dan dapat lanjutkan pelajaran ... insyallah ameen....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahsanisyaProfil   Hantar PM kepada ahsanisya   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 16:53


Quote:

On 2004-03-11 16:17, pLatipus wrote:

Anatak pernah pun dapat 3 dan yg lainnya...
Mana tak nya ana mana penah study mana-mana tempat.... Ana org susah mana mampu nak bayar belanja study...
rasa iri hati juga bila baca posting nie...
tapi ana berbangga bila ana kerje nie pun tak semua org boleh buat.. Doakan ana semoga ana dapat sambung study dlm Bussiness study (Out Campus) nanti.....


Good Luck platipus
Sure anta boleh berjaya
Jom bisnes sama2..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

shamosha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2003
Ahli No: 3576
Posting: 99
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-03-04 17:06



sha pun first time happy sangat....
sekarang ni last sem kena pulun sikit sebab subjek pun makin susah....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shamoshaProfil   Hantar PM kepada shamosha   Quote dan BalasQuote

ikin_508
Warga Rasmi
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1114
Posting: 11
Dari: raub

Pahang  


posticon Posting pada: 11-03-04 18:01



Alhamdulillah, setakat ni CGPA still 3.5 lebih.tapi tu baru sampai part 5.part 6 punye tak tau lg.hopefully,akan lebih baik nanti.Harapnye kawan-kawan yg lain pun begitu juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikin_508Profil   Hantar PM kepada ikin_508   Quote dan BalasQuote

nur_qalbi
Warga Rasmi
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7398
Posting: 16
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 11-03-04 18:20


best pe... kita masuk Univ bukan sekadar boleh masuk je... result misti power.. bukan setakat 3.5.. tapi first class, malahan 4flet kalau boleh. nak dapat kena tul2 study la.. jagan campur adukkan dengan maksiat.. susah la cenggitu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_qalbiProfil   Hantar PM kepada nur_qalbi   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 19:06


ana sekodar 3.08 je..ape2 pun mesti gembira kalau dapat gred mcm tu...ni lah nasib kalau belajo main2...nasib2...wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 23:55




uikss...nak juga merasa dpt rssult power2 nih....tapi xkesampaian lagi..kalau setakat 3 lebih skit2 tu dptla.....apa pun syukur..dpt apa yg termampu..lagipun ana ni bkn tergolong dlm golongan pandai2...

apapun tahniah pd g dpt result 3.5 lebih tu..



-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 12-03-04 00:05



Terima kasih kak Hanan... ana pun doakan Kak Hanan supaya result exam dapat keputusan yg SuperB!


Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

kimi_uniten7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2602
Posting: 89
Dari: bangi

japan   avatar


posticon Posting pada: 12-03-04 11:29


Ana betul2x bersyukurla.......
alhamdulillah........
dedoakan ana dapat meresainya tau.....
hehehhehhe.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimi_uniten7Profil   Hantar PM kepada kimi_uniten7   Pergi ke kimi_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-03-04 11:47


Quote:

On 2004-03-12 00:05, pLatipus wrote:

Terima kasih kak Hanan... ana pun doakan Kak Hanan supaya result exam dapat keputusan yg SuperB!


Terima kasih adik Penguin
sama2 kita berusaha


-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

rosyaMiLLa
Warga Rasmi
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4310
Posting: 10
Dari: phg

Pahang  


posticon Posting pada: 12-03-04 12:18


assalamualaikum...

3 sem kat matrik kita dpt la 3.5 lebih..alhamdulillah..
masuk jerk main camp trus result jatuh b'debuk..penah skali repeat paper..lg la teruk result..sem pastu, dah insaf...kira dpt cover sket result..skrg ni dlm proses nak baiki result...hope result sem ni lg best dr sem lps..tp ade satu subjek yg merisaukan kita..kita dh usaha yg t'daya..kita b'tawakal ajer la skrg ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rosyaMiLLaProfil   Hantar PM kepada rosyaMiLLa   Quote dan BalasQuote

nur_ulfah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2352
Posting: 57
Dari: Bumi Allah

saudiarabia  


posticon Posting pada: 12-03-04 13:02


ape pun..kita kena niat kan belajar kerana Allah...kalo kita buka buku...and set dlm mind nak study utk exam.....susah la nak paham and ingat ape yg kita belajar.
wallahu'alam

-----------------
Nothing less than no. 1.
-Yang terbaik di antara kamu adalah orang yang sering tergoda tapi sering bertaubat dengan perasaan menyesal atas dosa yang diperbuatnya dengan jalan memperbanyak membaca istighfar.-Hadith-

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ulfahProfil   Hantar PM kepada nur_ulfah   Pergi ke nur_ulfah's Website   Quote dan BalasQuote

amirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1533
Posting: 185
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-03-04 13:58


, alhamdulillah Allah pernah bg saya peluang utk merasanya, dua kali, waktu xm sem 3 dan sem 4. sem 3 dapat 3.63 dan sem 4 , 3.60....rasa seronok dan best tapi pada masa yang sama takut nak kekalkan poiter tu, tertekan sikit jg tp alhamdulillah terlalu banyak yg Allah tolong.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahProfil   Hantar PM kepada amirah   Quote dan BalasQuote

lepat
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 26.09.2003
Ahli No: 3772
Posting: 209
Dari: jawa meru

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-03-04 22:37


bagi le petua-petui
untuk kasi mantap result
sesape yang result best...
biar yang kurang akan meningkat
yang baik jadi lebih baik
yang baik jadi marvellous

-----------------
ya Allah tuhan yang menjaga hati baikilah hatiku agar mazmumahku
tidak merosakkan agamaku dan juga tidak merosakkan kehidupan orang lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For lepatProfil   Hantar PM kepada lepat   Quote dan BalasQuote

farah_caesura
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.01.2004
Ahli No: 6416
Posting: 100
Dari: Jalan Bukit Pantai, Bangsar KL

uk  


posticon Posting pada: 16-03-04 10:57



best la ... tampal result depan pintu rumah ... ehehe

sampai my bro cakap... "kakak nie gile ke?"! ehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_caesuraProfil   Hantar PM kepada farah_caesura   Pergi ke farah_caesura's Website   Quote dan BalasQuote

KaORi_KeNSHiN
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2443
Posting: 52
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 14:02


alhamdullillah. saya dpt 3.5 above mase sem 2 kat matriks uiam ni..sem 3 ni nak pulun lagi sbb nak dpt 4 leper trus kalo boleh..

result nakl kene improve lagi! saya nak dpt dean's list..dulu kat mrsm kempunan la nak dpt dean's list.. dean list 3.5 ke 3.7 ha? kay mrsm dulu 3.5 above..

nak kene buktikan pada abg.. dpt cgpa 3.7 above walaupun baru kat matriks.. bile smapi degree nnt kene pulun lagi, tul x?

Bookmark and Share

    


  Member Information For KaORi_KeNSHiNProfil   Hantar PM kepada KaORi_KeNSHiN   Pergi ke KaORi_KeNSHiN's Website   Quote dan BalasQuote

aliflamra
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 245
Posting: 292
Dari: Putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 14:08


Quote:

On 2004-03-11 18:20, nur_qalbi wrote:
best pe... kita masuk Univ bukan sekadar boleh masuk je... result misti power.. bukan setakat 3.5.. tapi first class, malahan 4flet kalau boleh. nak dapat kena tul2 study la..





Bookmark and Share

    


  Member Information For aliflamraProfil   Hantar PM kepada aliflamra   Quote dan BalasQuote

faryd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2003
Ahli No: 5968
Posting: 95
Dari: Proton RnD S. Alam

Johor  


posticon Posting pada: 16-03-04 18:41


haaa... hapy.. suker.. gembire. bangga.. RASE HEBAT ... BIJAK n PANDAI.
anak BAPAK la katekan...:p



yg penting skali mestilah BERSYUKUR

Bookmark and Share

    


  Member Information For farydProfil   Hantar PM kepada faryd   Quote dan BalasQuote

Zulhilmi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.03.2004
Ahli No: 7887
Posting: 23
Dari: Selayang Baru

Selangor  


posticon Posting pada: 16-03-04 21:12



Betul cakap faryd tue. Kita mesti sentiasa bersyukur dengan apa yang kita perolehi. Bukan semua orang dapat result 3.5 keatas. Susah tue...
Tapi kepada mereka yang dapt result below than that, it's not the end of the world...masih ada harapan untuk berjaya aasalkan dia mengambil pengajaran dari apa yang telah di lalui...


Ewah bagi lecture la pulak...


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZulhilmiProfil   Hantar PM kepada Zulhilmi   Quote dan BalasQuote

rosyaMiLLa
Warga Rasmi
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4310
Posting: 10
Dari: phg

Pahang  


posticon Posting pada: 17-03-04 00:19


assalamualaikum....

erm..kalo kat uia maincamp dean list 3.7..kalo kat matriks pun sama gak kot..sbb kita 3 sem 3.5 x dpt dean list pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rosyaMiLLaProfil   Hantar PM kepada rosyaMiLLa   Quote dan BalasQuote

fatiha_azizan
Warga Rasmi
Menyertai: 28.12.2003
Ahli No: 6033
Posting: 4

Selangor  


posticon Posting pada: 17-03-04 09:28


alhamdulilah..
seronok gak sbb bukan selalu leh dpt.
hik3.
lg pon,diye buat kiter lebih semangat utk maintain kan pointer yg sama..

-----------------
aNuGeRaH TeRiNdAh yG PeRnAh Ku MiLiKi

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatiha_azizanProfil   Hantar PM kepada fatiha_azizan   Quote dan BalasQuote

putri_sivik
Warga Rasmi
Menyertai: 21.12.2003
Ahli No: 5867
Posting: 13
Dari: uitm kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-03-04 10:12




sy pun pernah dpt DL 2 kali..part 3 & 4...mase mula2 check result rase x percaye..lepas 2 check skali lg...rase best sgt mase tu...yelah segala penat lelah kite sblum ni t'byr..harap2 result sem ni dpt 3.5 above...InsyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_sivikProfil   Hantar PM kepada putri_sivik   Quote dan BalasQuote

poqya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3840
Posting: 208
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-03-04 20:41


hehehehe...mesti aa best..!

Bookmark and Share

    


  Member Information For poqyaProfil   Hantar PM kepada poqya   Quote dan BalasQuote

khalifah1928
Warga Rasmi
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6384
Posting: 19
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 07:06




best tu mmg lar best bila dapat DL, especially masa part 1. tapi makin lama, makin pressure plak, kerana terpaksa kekalkan keputusan 3.5 above. sampai kekadang tu rasa cam nak berhenti terus jer. mana taknya, semua kawan2 dan lecturer dah letakkan harapan pada kita, masa tu la tekanan yg amat tinggi. semua mengharapkan kita dapat anugerah VC.

alhamdulillah, akhirnya berjaya juga menamatkan pengajian dengan CGPA 3.5 above. barular terasa lapang kembali fikiran. sekrang ni, dah tanak target tinggi2 dah, cukuplah dengan apa yg termampu, .


Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah1928Profil   Hantar PM kepada khalifah1928   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 07:24


mestilah rase best, ye tak. tp dak pernah dapat pon. nak jugak merase.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

azamkukuh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2433
Posting: 55
Dari: UIAM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-04 12:31


best kah? isk..

-----------------
azamkukuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For azamkukuhProfil   Hantar PM kepada azamkukuh   Pergi ke azamkukuh's Website   Quote dan BalasQuote

amirlutfi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.01.2004
Ahli No: 6838
Posting: 22
Dari: bumi ciptaan illahi

Melaka  


posticon Posting pada: 21-03-04 11:54



saya bersyukur ke hadrat ALLAH s.w.t. atas limpah rahmat n kurnian-Nya saya sekali lag memperolehi 3.6 untuk dua semester spanjang pengajian di kuktem....Walaupun saya adalah hamba-Nya yang seringkali lalai dan melakukan dosa,Allah masih lag memberi saya peluang untuk memperolehi kejayaan.......Syukur yang tidak terhingga...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirlutfiProfil   Hantar PM kepada amirlutfi   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-04 12:47


mesti lah best rasa bersyukur sangat..bukan senang nak dapat...kene usaha habis-habisan..tapi klu dapat 4.0 lagi lah....

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-03-04 13:39


kalau dpt 4.0..tidur ngan slip results le nampaknya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

putera_sufi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.06.2003
Ahli No: 1188
Posting: 48
Dari: ardhuLLAh

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-04-04 00:19


salam ukhwah kpd smua shbt2,putera alhamdulillah dikurniakan Allah stiap sem dpt deanslist,syukur sesangat kpdNYA,ana xdak rahsia apapun..mayb kita leh kongsi tips ni bersama bykkan amalan sunat,wat solat sunat dhuha,kalau ada pluang qiam..fahamilah al-quran dan tadabburlah ia krn ia pengubat kedukaan hati...smoga kalian smua sentiasa dlm keredhaanNYA slalu..salam ukhwah FILLAH wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_sufiProfil   Hantar PM kepada putera_sufi   Pergi ke putera_sufi's Website   Quote dan BalasQuote

putera_sufi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.06.2003
Ahli No: 1188
Posting: 48
Dari: ardhuLLAh

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-04-04 00:19


salam ukhwah kpd smua shbt2,putera alhamdulillah dikurniakan Allah stiap sem dpt deanslist,syukur sesangat kpdNYA,ana xdak rahsia apapun..mayb kita leh kongsi tips ni bersama bykkan amalan sunat,wat solat sunat dhuha,kalau ada pluang qiam..fahamilah al-quran dan tadabburlah ia krn ia pengubat kedukaan hati...smoga kalian smua sentiasa dlm keredhaanNYA slalu..salam ukhwah FILLAH wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_sufiProfil   Hantar PM kepada putera_sufi   Pergi ke putera_sufi's Website   Quote dan BalasQuote

dyanadia
Warga Rasmi
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 987
Posting: 9
Dari: gOldEn sAnd

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-04-04 01:53




Alhamdulillah...segala penat jerih terbayar dgn izin-Nya.penah dapat 4.00 masa sem 1 matrix penang.hope result sem 2 yg akan keluar bila2 masa ni maintain dan kekal 4.00.

[ Posting ini telah di edit oleh: dyanadia pada 2004-04-06 02:01 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For dyanadiaProfil   Hantar PM kepada dyanadia   Quote dan BalasQuote

dyanadia
Warga Rasmi
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 987
Posting: 9
Dari: gOldEn sAnd

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-04-04 02:03


On 2004-04-06 01:53, dyanadia wrote:


Alhamdulillah...segala penat jerih terbayar dgn izin-Nya.penah dapat 4.00 masa sem 1 matrix penang.hope result sem 2 yg akan keluar bila2 masa ni maintain dan kekal 4.00.

[ Posting ini telah di edit oleh: dyanadia pada 2004-04-06 02:01 ]
[/quote]
Quote:



-----------------
Kaya pada luhurnya budi,indah pada tulusnya hati,sempurna pada teguhnya iman...mencari jati diri sebenar bekalan menghadap Illahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dyanadiaProfil   Hantar PM kepada dyanadia   Quote dan BalasQuote

KaORi_KeNSHiN
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2443
Posting: 52
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-04-04 13:37


assalamualaikum....

sem 3 ni senior kate peluang utk dpt 4 leper cerah... tp susah aaa kalo amik language, cam english susah nak dpt A...

uhhhh, math 3? ok gaks la sem ni...senior 4 leper kate math 2 paling susah... ntah ler..

kalo dpt 4 leper, mesti gembira x terkate, guling2 sampai jatuh tangge agaknye... abg mesti kate tipu la, walaupun abg mmg terorr mase dia study dulu...

nak jadi cam abg saye, study kat mmu, scholarship telekom, lps abih degree, trus keje dgn tmtouch, proceed dgn master mba plak kat ukm at the age of 24 maaa..... susah nak jumpe org cam dia....


Bookmark and Share

    


  Member Information For KaORi_KeNSHiNProfil   Hantar PM kepada KaORi_KeNSHiN   Pergi ke KaORi_KeNSHiN's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 06-04-04 13:38



saya 1st sem dulu dapat dean list (3.8jek) tp saya mmg xpuas ati sbb saya pnya target 4.0. pulak tu ada sorg dlm fakulti saya yg lbh tinggi (3.9).
tp saya blaja bersyukurla, kalau nak kira mmg saya memain je time blaja.
pas2 tu dah xnah setinggi tu dah (ye la subjek makin susah, saya makin malas)
Apa pun bila pikir2 balik, yg penting kita enjoy berstudy (bukan berenjoy time study)! so result gempak tu kira mcm bonus ler.
sem ni saya nak usahakan dapat 4 gak!
doakan saya kengkawan!! amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

mawarputih
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 146
Posting: 283
Dari: Bangsar, K.Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-04-04 15:12


Alhamdulillah... selama 2 tahun di uia pj, ana masih berjaya mengekalkan pointer 3,5 and above. Alhamdulillah... itu semua berkat doa dan tunjuk ajar lectures dan ayahbonda, serta sokongan kawan2.

Perasaan... tentulah bersyukur yang teramat sangat tetapi masih berkeinginan untuk meperbaiki prestasi. Kalau boleh, nak maintain dapat at least 3.75 setiap semester. Selama 4 sem di uia pj, baru sekali je ana dapat capai sasaran tue. 3 sem yang selebihnya cuma dapat 3.6++. Ada sekali tue, demam teruk masa final exam, tapi Alhamdulillah... pointer masih lebih dari 3.5 tapi pencapaian sem tue merosotlah sikit. Ana bersyukur sebab dah study awal2... kalau tak susah jugak nak cover..

Tipsnya.... mudah shj.... jaga 4 hubungan nie, hubungan dengan Allah, hubungan dengan parents hubungan dengan lectures dan hubunga sesama manusia. Insya Allah... bila semua orang disekelling kita redha dengan kita, ilmu tue mudah sikit lekat di otak. Di samping tue, perbanyakkan amalan sunat disamping bersungguh2 mengerjakan amalam wajib.

Sekarang nie ana kat uia gombak. Life kat sini berbeza sikit, tapi ana berazam meningkatkan pencapaian, atau setidak2nya mengakalkan result yang lepas. Doakan ana yer....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarputihProfil   Hantar PM kepada mawarputih   Quote dan BalasQuote

jAiLuL_mAnsHuDaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 170
Posting: 310
Dari: Di sana sini...

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-04-04 10:22



saya setuju dgn pendpt mawarputih ttg menjaga 4 hubungan tersebut sbb yg paling penting kalau nak berjaya semestinya kita kena berusaha bertawakkal dan seterusnya bersyukur sekiranya kita dapat mencapai target dan redha sekiranya kita gagal kerana kegagalan adalah sebahagian drpd kejayaan.....
Wallahu'alam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jAiLuL_mAnsHuDaHProfil   Hantar PM kepada jAiLuL_mAnsHuDaH   Pergi ke jAiLuL_mAnsHuDaH's Website   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-04 10:29




seronok bace komen shbt2 yg dpt dean's list ni...tp takat ni x penah merase lg dpt DL...insyaAllah...berkat usaha+doa+tawakkal...pasti kejayaan berada dlm genggaman..

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

comely_princess
Warga Rasmi
Menyertai: 07.04.2004
Ahli No: 8251
Posting: 1

uk  


posticon Posting pada: 08-04-04 10:39


...
salam ukhuwah dr sy di bumi united kingdom...actually i'm a new member here...baru jek subsribe...tetiba terbaca this forum lak...anyway...seronot dgr cite pasal sahabat/sahabiah yg dpt dean list sume...

well,i just wanna share smthin here...kt uk ni kan dia takde CGPA cam kt msia...we all cuma ade percentage...cam kite kat sek ren dolu2 kan...campur2 markah sume subject, pastu carik average...and for my course (electrical engineering), 70% is 1st class honour...60% 2nd upper, 50% 2nd lower n etc...every sem dia kire camni lah...

alhamdulillah...setakat ni sy dah penah la a few times dpt 1st class, mmg syukur & gembira sgt...tapi kan....x surela nape...kt cni kalo sesape yg dpt 1st class tak penah dpt award ke dean list ke?? even if u graduated with 1st class, masa grad day tuh kite akan duduk same je ngan org lain yg dpt 3rd class ke...just ikut ur name in alphabetical order...for them it is nothing special laa...unless u're in the 1st ranking...or u did the best project...barula dpt any award...

so sy x penah la dpt title dean list ke ape ke...wlupun penah score 1st class...mcm x pueh ati la jugak actually...heheh...takdela...just kiddin...actually kite study sbb allah kan...bukan sbb nk dpt award...niat tuh yg penting...and kena sentiasa bersyukur dgn apa yg allah beri....

tp alhamdulillah sy penah dpt anugerah khas dekan masa kt mrsm..kire jadi la kan...dpt merasa gak dean list...syukur alhamdulillah.....

anyway my final xm lg 1 mnth...my real final...pastu x sabar nk grad & balek msia...tlg doakan sy ye kengkwn...mudah2an allah permudahkn segalanye and beri yg terbaik utk sy...

sekian info dr bumi uk...wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For comely_princessProfil   Hantar PM kepada comely_princess   Quote dan BalasQuote

KaORi_KeNSHiN
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2443
Posting: 52
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-04 14:28


tp bagi saya la, pointer yg kite dpt ni selalunye bergantung pd course kite.. biasenye course engineering @ sciences nye course susah nak score.. itu yg menyebabkan susah nak dpt dean's list... lain la kalau amik nonsciences cam law ke hs ke.. bukan nak kate subjek hs & law senang tp dah mmg camtu ( sume org tau)...

Bookmark and Share

    


  Member Information For KaORi_KeNSHiNProfil   Hantar PM kepada KaORi_KeNSHiN   Pergi ke KaORi_KeNSHiN's Website   Quote dan BalasQuote

AdAwiAh_1210
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 649
Posting: 120
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-04-04 16:58




baru je merasa sekali...alhamdulillah dapat jugak akhirnya..CGPA kena sentiasa maintain...
mm betul jugak ia bergantung kepada bidang yang diambil...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AdAwiAh_1210Profil   Hantar PM kepada AdAwiAh_1210   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-04-04 17:07




Quote:
baru je merasa sekali...alhamdulillah dapat jugak akhirnya..CGPA kena sentiasa maintain...



eh!!! dah dpt ke??? bila tu???



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

sinar_islamiah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.12.2003
Ahli No: 5550
Posting: 110
Dari: mesia

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 15:51




Alhamdulillah...kwn2 kat ukhwah ni pandai2 belaka...syukurlah pd Allah yg bagi kt nikmat sedemikian rupa...jgn rasa riak sbb bila2 masa je nikmat tu blh ditarik balik..

Semoga dapat teruskan kecemerlangn ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinar_islamiahProfil   Hantar PM kepada sinar_islamiah   Pergi ke sinar_islamiah's Website   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-04-04 20:03


gumbiralaa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

hairie
Warga Rasmi
Menyertai: 13.04.2004
Ahli No: 8361
Posting: 5
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-04-04 02:36


saya br tahun satu
sem 1 3.38 ingatkan dean tp takdpt
tp sem 2 tpt2 3.5
alhamdulilah
saya harap lebih
tp itu pun ok ar


-----------------
keep in touch
friendship
remains
and
never
can end

Bookmark and Share

    


  Member Information For hairieProfil   Hantar PM kepada hairie   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 13-04-04 09:50


Tak pernah merasa... setakat CGA second class upper pernah le...

p/s: third class ajee...

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

abang79
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.04.2004
Ahli No: 8150
Posting: 65
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-04-04 05:39


Apa rasa dapat CGPA 3.5 ke atas?

hhmm... Alhamdulillah. Mesti rasa seronok. Tapi rasa seronok itu hendaklah berpada pada untuk mengelakkan rakan2 kita yang tidak berjaya mendapatnya daripada kecil hati.

Kalau boleh, selepas tahu kita berjaya mendapat 3.5 above, kita bagi kata2 perangsang kat sahabat2 kita yang masih gagal supaya terus berusaha.

Walau apapun kejayaan yg kita miliki , semua puji-pujian haruslah dikembalikan kepada Allah swt.



Bookmark and Share

    


  Member Information For abang79Profil   Hantar PM kepada abang79   Quote dan BalasQuote

amirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1533
Posting: 185
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-09-04 09:45


walaupun pngk tinggi, kena ingatlah bahawa kejayaan itu adalah dr ALLAH, kita tiada sedikit pun kekuatan untuk mendapatkannya.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahProfil   Hantar PM kepada amirah   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-04 12:09




Syabas kepada semua. Kekalkan kecemerlangan dan semoga sukses selalu.
Kita semua cuma gigih berusaha je, tapi yakinlah yang beri kejayaan itu adalah Allah, bukan sebab kebolehan atau kepandaian yang ada pada kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-06 17:33


alhamdulillah ..ana rasa bersyukur selalu.bukan ingn berbangga....dan tak lupa bersujud syukr apabila setiap sem mendapat 3.5....kerana ini semua adalah rahmat dr Allah setelah kita berusaha gigih....antum pun boleh mndapatkannya....insyaAllah,jika ada ksungguhan tanpa kenal putus asa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

zaitihamdan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25957
Posting: 242
Dari: Bintulu, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 27-11-06 17:44


seronok wooo...rasa orennnn..:P :P :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaitihamdanProfil   Hantar PM kepada zaitihamdan   Pergi ke zaitihamdan's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-11-06 18:15


alhamdulillah...sangat bersyukur.... pernah 3 kali 3.5 ke atas.... tapi semuanya DUNIA belaka

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 20:57


b

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 21:35


pernah dapat 3.00 saja :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 29-11-06 21:50


masa mula2 dapat result tu dan tgk2 dapat 3.5 ke atas.. alhamdulillah.. bersyukur tak terkira pada Allah, rasa happy sangat dan rasa macam berbaloi sangat dengan usaha yang dilakukan.. apa-apa pun harap semester yang akan datang ni dapat mantainkan result lah... bukan senang nak senang, dan bukan susah nak susah.. usaha + doa + tawakkal = insyaAllah berjaya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 22:26


bukam mudah nak dapat 3.50 atas..lebih-lebih lagi di UTM..soalan final memang susah....tapi kita merancang,rancangan Allah lebih sempurna

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

sabrina_elZehra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8793
Posting: 105
Dari: t.malim,perak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 23:04


salam
alhamdulillah, pernah dapat 1kali 3.5 ke atas.
rasa terkejut sangat. memangla dah target nak dapat begitu
tapi, bila dapat rasa macam tak percaya plok
bersyukur pada Allah.
tapi, tu semua ceriter sem pertama.
bila dah bertambah sem, result dah tak maintain lagi.
nak kata main-main, tak agaknya.
mungkin kesungguhan itu kurang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sabrina_elZehraProfil   Hantar PM kepada sabrina_elZehra   Pergi ke sabrina_elZehra's Website   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 29-11-06 23:46


semoga kita mendapat kejayaan yang diingini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

masya_brywest
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2317
Posting: 107
Dari: TeLuK InTaN

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 00:39


hmm orang pernah dapat 2 kali...mula-mula tu asik main-main saja...result makin lama makin trun...lepas itu tengok kawan setiap sem dapat dean list, org pun tekad nak dapatkan juga dan nak tau apa lah rasanya dapat Dlist ni...alhamdulillah...1st dapat 3.73 dan 2nd dapat 3.91...

sebelum result keluar dah siap nazar...alhamdulillah dah selesai pun...
best sangat dapat D.list
[ Telah diedit oleh: masya_brywest pada 30-11-06 00:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For masya_brywestProfil   Hantar PM kepada masya_brywest   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 30-11-06 02:36


gembira.
tapi diam saja. buat macam biasa-biasa saja kcuali ditnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-11-06 06:51


alhamdulillah.......gembira...nak terus maintain sampai sem nam..........sekrang 2 sem turut2 dapat dekan list....3.83 dan.3.73...........

nak jadi yang terbaik..............

doakan ana.........

salam

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

ashiqah_shafiqa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26859
Posting: 41
Dari: kedah dan kl

Kedah  


posticon Posting pada: 30-11-06 08:37


gembira...terutama sekali dapat gembirakan hati mak dan ayah...itu yang paling bahagia... ;)
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashiqah_shafiqaProfil   Hantar PM kepada ashiqah_shafiqa   Pergi ke ashiqah_shafiqa's Website   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 08:46


salam..
pertama sekali bersyukur sangat pada ALLAH..
erm..memang gembira laaa sebb sekali gus dapat Anugerah Dekan..
huhuhuh...mak dan family pun gembira laaa...tak sia-sia lah di habiskan wang untuk perbelanjaan biayai pelajaran saya...saya tak hampakan dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-11-06 09:01


sebenarnya saya baru sekolah menngah..mrsm taiping....pernah sekali dapat 3.8....1st sem..tapi sebab dah ada kat zon selesa..jadi 2nd sem ...tak belajar sungh2..dptla 3.4..sedih wo..

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-11-06 09:01


sebenarnya saya baru sekolah menngah..mrsm taiping....tapi nak kongsi pengalaman..dapat anugerah pengetua...pernah sekali dapat 3.8....1st sem..tapi sebab dah ada kat zon selesa..jadi 2nd sem ...tak belajar sungh2..dptla 3.4..sedih wo..

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-12-06 23:48


:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-12-06 00:51


Bagus buka topik macam ini....baru ada style
[ Telah diedit oleh: awan_biru85 pada 04-12-06 00:57 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-12-06 10:13


salam...
bila dapat dulu...alhamdulillah...bersyukur sangat-sangat....kurniaan dari Allah...rasa macam tak layak dapat...tapi rezeki Allah...erm...bila dah dapat sekali...next sem..kalau boleh nak dapat lagi...sebab nak maintain kalau boleh...Alhamdulillah di beri peluang oleh Allah...segalanya hanya dari Allah dan milik Allah juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

abah-we-ma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26484
Posting: 108
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-12-06 20:51


kalau saya dapat cgpa atas dari 3.0 tu memang syukur lah....dapat lah rasa berbaloi penat lelah berusaha ndan dapat lah membahagiakan hati kedua ibu bapa yang sentiasa mengharapkan kejayaan anaknya........

Bookmark and Share

    


  Member Information For abah-we-maProfil   Hantar PM kepada abah-we-ma   Quote dan BalasQuote

baldu_biru
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.09.2006
Ahli No: 26333
Posting: 25
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-12-06 23:25


bagusnya kawan-kawan dapat merasa dapat dean list. saya sepanjang belajar tak pernahpon merasa dapat dean list. paling tinggi dapat 3.0 saja. tapi alhamdulillah,merasa lah juga dapat kepala 3... tapi walaupon result biasa2 saja,alhamdulillah pas habis study terus dapat kerja. tak sempat nak gradpon. pas exam habis sebulan terus masuk kerja. alhamdulillah, rezeki Tuhan semua tu... so sekarang ni tak sedih lagi lah tak dapat dean listpon.asal kerja dah ok.dah boleh tolong mak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For baldu_biruProfil   Hantar PM kepada baldu_biru   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-12-06 00:38


dah lama tak dapat cgpa atas 3.5.... last masa kat matrik.. lepas tu masuk ukm dah tak cecah 3.5 dah... hadoi lah... susah lah pula plant biotek ni.....................................................

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 05-12-06 04:27


alhamdulillah...rasa bersyukur dengan nikmat Allah ini...

rezeki buat sambung master sekarang...

alhamdulillah...alhamdulillah...alhamdulillah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

fauziana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.07.2004
Ahli No: 10117
Posting: 103
Dari: Kuala terengganu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-12-06 22:03


alhamdulillah..
setakat ni tak pernah lah CGPA dapat 3.5 dan above.setakat GPA tu pernah lah.tapi alhamdulillah lah the latest Cgpa saya dapat 3.39

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzianaProfil   Hantar PM kepada fauziana   Quote dan BalasQuote

hayadih
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.07.2005
Ahli No: 17007
Posting: 35
Dari: sG PeTaNi, JiTrA, aLoR sEtAr

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-06 22:52


ana dah lama tak dapat CGPA 3.5..walau apa pun alhamdulillah syukur result dah semakin naik..insya Allah harap dapat grad dengan cemerlang=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hayadihProfil   Hantar PM kepada hayadih   Pergi ke hayadih's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-06 23:49


assalamualaikum. tak tau lah cemana rasanya sebab tak pernah dapat

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

TheCondor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13958
Posting: 72
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 00:32


feel:

1. glad - my parents will happy. sebab mereka dah berhabis duit (tak terkira banyaknya) demi anak-anak mereka. this is just 1 of many ways to make them happy.

2. keep me in 'good' pressure - encouraging myself to work harder for the next semesters. maintain and improve. that's it.



Bookmark and Share

    


  Member Information For TheCondorProfil   Hantar PM kepada TheCondor   Pergi ke TheCondor's Website   Quote dan BalasQuote

achuyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14384
Posting: 138
Dari: qlate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 15:29


erm best juga tapi kita kena maintain ahh takut nanti jatuh kita pula yang akan menyesal.....walaupun tak jatuh teruk sangat tapi ia tetap dkira jatuhkan!!!! sesuatu perkara itu takkan berubah kalau kita sendiri yang tak mengubahnya........yang penting apa yang kita buat adalah usaha kita sendiri......syukurlah sentiasa tapi kena ingat kita kena sentiasa tanamkan niat untuk dapatkan yang terbaik sehabis baik yang kita mampu........

Bookmark and Share

    


  Member Information For achuyahProfil   Hantar PM kepada achuyah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Apa rasa dapat CGPA 3.5 ke atas?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.196322 saat. Lajunya....