Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Jika seseorang itu berjalan beriringan dengan kita,ini bermakna, dia merupakan sahabat yang sebenar.Jika seseorang itu berjalan di hadapan kita, ini bermakna dia mementingkan diri sendiri, manakala di belakang kita, ini bermakna orang itu lebih pentingkan kita daripadanya".

-- Mutiara Kata

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tonghuan
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43136

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
tonghuan: 11 jam, 39 minit yang lalu
khairoo84: 1 hari, 50 minit yang lalu
wyd1014: 3 hari yang lalu
lidah-penghunus: 6 hari yang lalu
muslimiman: 21 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu
nur_tinta: 28 hari yang lalu


Bincang Agama
Topik: lelaki2 yang bakal ke neraka...


Carian Forum

Moderator: ibnu_musa, Administrator, ABg_IMaM
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Agama
    »» lelaki2 yang bakal ke neraka...

Please Mendaftar To Post


Oleh lelaki2 yang bakal ke neraka...

abu_nawas80
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2004
Ahli No: 6314
Posting: 103
Dari: Pantai Dalam,KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-03-04 10:20


Pertama:- Ayahnya
Apabila seseorang yang bergelar ayah tidak memperdulikan anak-anak perempuannya di dunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat, mengaji dan sebagainya. Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat.....tidak cukup kalau dengan hanya memberi kemewahan dunia sahaja maka dia akan ditarik oleh anaknya.

Kedua:- Suaminya
Apabila seorang suami tidak memperdulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul bebas di pejabat, memperhiaskan diri bukan untuk suami tapi untuk pandangan kaum lelaki yang bukan mahram, apabila suami mendiam diri......walaupun dia seorang alim (solat tidak tangguh, puasa tidak tinggal) maka dia akan ditarik oleh isterinya.

Ketiga:- Abang-abangnya
Apabila ayahnya sudah tiada, tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh ke pula abang-abangnya.....jikalau mereka hanya mementing keluarganya sahaja dan adik perempuannya dibiar melencong dari ajaran ISLAM ....tunggulah tarikan adiknya di akhirat.

Keempat:- Anak Lelakinya
Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yang haram dari islam, maka anak itu akan disoal dan dipertangungjawabkan di akhirat kelak.......nantikan tarikan ibunya. Maka kita lihat betapa hebatnya tarikan wanita bukan sahaja di dunia malah di akhirat pun tarikannya begitu hebat...maka kaum lelaki yang bergelar ayah / suami /abang atau anak harus memainkan peranan mereka yang sebenar tidak silap firman ALLAH S.W.T.:-

"HAI ANAK ADAM PERIHARALAH DIRI KAMU SERTA AHLIMU DARI API NERAKA, DIMANA BAHAN PEMBAKARNYA IALAH MANUSIA DAN BATU-BATU....."

Hai wanita, kasihankan ayah anda, suami anda, abang-abang anda serta anak-anak lelaki anda...kesiankanlah mereka dan diri kamu sendiri......jalankan perintah ALLAH S.W.T. dengan bersungguh-sungguh dan dengan ikhlas..

Akhir kata, marilah kita berdoa agar kita semua terselamat dari ditarik dan tertarik....oleh mana-mana pihak ?????

Harga seseorang muslim adalah sangat berharga. ALLAH S.W.T. nilaikan seseorang muslim dengan SYURGA... semua kaum muslim
masuk syurga..... janganlah kita membuang atau tidak mengendah janji ALLAH S.W.T.

SEMOGA KITA SEMUA TERGOLONG DARI AHLI SYURGA YANG MEMASUKI-NYA TANPA HISAB.



-----------------
Ya Allah,layakkah ana untuk merindui syurgaMu di mana syaitan dan hawa nafsu sentiasa membisikkan ana supaya melupakan suruhan2MU.Ya Allah,selamatkanlah ana

Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_nawas80Profil   Hantar PM kepada abu_nawas80   Pergi ke abu_nawas80's Website   Quote dan BalasQuote

raihanahfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2004
Ahli No: 6910
Posting: 263
Dari: tawau,sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 06-03-04 13:50




so...apalagi wahai hawa takkan kita nak heret orang yang kita sayangi dalam neraka...tunaikanlah kewajipan

kepada yg bergelar ayah,abg dan adik lelaki....tegur2 kaum hawa anda supaya tutup aurat...
jangan biarkan mereka menarik anda.....ke dalam api neraka

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihanahfirdausProfil   Hantar PM kepada raihanahfirdaus   Pergi ke raihanahfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

ummuhabibah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2064
Posting: 45

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-03-04 16:51


kejap..kejap...
Kenapa wanita yg buat dosa orng lain yg kena pikul jugak ni??Betul ke tu?

Bukan ke setiap amalan yg kita lakukan kita sendiri yg akan terima akibat..?

Kalau salah,perbetulkn yee..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummuhabibahProfil   Hantar PM kepada ummuhabibah   Pergi ke ummuhabibah's Website   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 08-03-04 15:19



Betul ker macamtu.Susah jugak jadi lelaki ni yer

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 08-03-04 15:19



Betul ker macamtu.Susah jugak jadi lelaki ni yer

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 08-03-04 15:32


oleh itu, sebagai seorang muslimah...
jagalah maruah dan keperibadian kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

sinar_islamiah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.12.2003
Ahli No: 5550
Posting: 110
Dari: mesia

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-03-04 16:36


jadilah wanita muslimah

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinar_islamiahProfil   Hantar PM kepada sinar_islamiah   Pergi ke sinar_islamiah's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_sina1980
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.01.2004
Ahli No: 6159
Posting: 42
Dari: pusat bandaraya kuala lumpur

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-03-04 10:13


Quote:
kejap..kejap...
Kenapa wanita yg buat dosa orng lain yg kena pikul jugak ni??Betul ke tu?

Bukan ke setiap amalan yg kita lakukan kita sendiri yg akan terima akibat..?

Kalau salah,perbetulkn yee..




ermmm,HAwa diciptakan dari tulang rusuk kiri Nabi Adam..so,dah jadi kaum laki utk membetulkan kaum hawa..

opsss,macam dah lari topik jer..

-----------------
Ya Allah Ya Tuhanku,kurniakanku cinta dan kasih padaMu,serta cinta dan kasih pada orang2 yang mencintaiMU ya Allah,
Ya Allah , tenggelamkanlah aku didalam kecintaanMu, supaya tiada suatu pun yang dapat memalingkan aku daripadaMu.Aamin


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_sina1980Profil   Hantar PM kepada ibnu_sina1980   Pergi ke ibnu_sina1980's Website   Quote dan BalasQuote

lein
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5374
Posting: 38
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-03-04 10:38


tanggungjawab muslimin ni memang besar. tapi sayangnya ramai yang tak sedar termasuk abang dan ayah saya. tak taulah macam mana nak sedarkan mereka

Bookmark and Share

    


  Member Information For leinProfil   Hantar PM kepada lein   Quote dan BalasQuote

kimi_uniten7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2602
Posting: 89
Dari: bangi

japan   avatar


posticon Posting pada: 10-03-04 11:13


risau sungguh hamba disini........
begitu berat sekali tugas hamba.....
ygb jadi masalahnya bila ditegus dikata x sportingla,menyebukla,mengada2la.......
sahabat kalian itu semua nafas nafsu hawa yg perlu kita tangani bersama.........
hehehhe.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimi_uniten7Profil   Hantar PM kepada kimi_uniten7   Pergi ke kimi_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

tadpole119
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.12.2003
Ahli No: 6110
Posting: 21

blank  


posticon Posting pada: 17-03-04 11:57


sedih bila kenang sikap lepas tangan seorang bapa...


Bookmark and Share

    


  Member Information For tadpole119Profil   Hantar PM kepada tadpole119   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.100927 saat. Lajunya....