Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda melakukan apa yang selalu anda lakukan, anda akan mendapat apa yang selalu anda dapat
-- Seminat NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 47
Ahli: 0
Jumlah: 47




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 15 jam, 15 minit yang lalu


Dendang Perantau
Topik: Salam ukhwah buat ikhwah di mesir...


Carian Forum

Moderator: Administrator, sadiqah
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Dendang Perantau
    »» Salam ukhwah buat ikhwah di mesir...

Please Mendaftar To Post


Oleh Salam ukhwah buat ikhwah di mesir...

hizbullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3691
Posting: 110
Dari: Terengganu

egypt  


posticon Posting pada: 27-02-04 22:48


....
apa khabar semua ikhwah akhawat sekalian...emmm harapnya semua sihatlah nampaknya.actually ana tak sure samada topik ni sudah dipostkan atau belum apapun nilah ana nak postkan topik ni.mana2 antara ikhwah akhawat sekalian yang ada kat mesir bolehlah post kat sini sajerje nak tahu.boleh berikan nama(kalau mahu),kat kawasan mana kat mesir dan kursus apa dan kat universiti mana.key ana mulakan dari ana dulu...

Nama : Tengku Abdul Kadir Tengku Zainal Abidin
Mesir : Munirah,sayedah zainab,cairo
Kursus : Perubatan
Universiti:Universiti Ain Syams

keylah.moga semuanya berjaya didunia dan akhirat dan berusahlah bersungguh dalam menuntut ilmu di ard kinanah ni.salam ukhuwah dari perlembahan nil...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hizbullahProfil   Hantar PM kepada hizbullah   Pergi ke hizbullah's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-02-04 02:16


assalamulaikum wbt..
syeikh ana dari mesir..sekarang ni di tanta..
ape2 pun mcm kenal je enta ni..pernah pi asyir ke??
ramai budak medic kat sane,ok lah wassalam wahlan bika..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

hizbullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3691
Posting: 110
Dari: Terengganu

egypt  


posticon Posting pada: 28-02-04 23:23


salam
emmmm akhi syed pun kat mesir ea.mmglah ana selalu ke asyir dah kira rumah kedua analah tu.tak ramai sgt budak medic kat situ cuma adalah 4,5 orang.salam ukhuwah utk anta....
assalamualaikum


Bookmark and Share

    


  Member Information For hizbullahProfil   Hantar PM kepada hizbullah   Pergi ke hizbullah's Website   Quote dan BalasQuote

haneem-al_amr
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.02.2004
Ahli No: 7010
Posting: 79
Dari: MeLBouRNe

australia  


posticon Posting pada: 06-03-04 23:51




actually saya ni bukan student kt mesir nu cume nak tanye skit..betul ke kt sane senang nak dapat novel2 Emine sonlikoglu..first time bace novel 'maria' tu terus jatuh hati ngan novel2 dia tu..kalau kat malaysia ni tak ade..puas dah cari.. ade sahabat2 kat sane yang boleh tolong poskan?camne cara nak antar duit ek ke sane ek..setakat ni saya baru ade novel 'weil china'..itupun hadiah dr member.teringin nak bace sume novel dia tu.erm,satu lg karya student kita gak 'lakaran sahrawi'-ade lagi ke?

apepun,selamat berjuang buat sume sahabat2 di bumi mesir....

-----------------
Lantas kini ..salahkah untuk aku mengidami pewaris Rasulullah?

Bookmark and Share

    


  Member Information For haneem-al_amrProfil   Hantar PM kepada haneem-al_amr   Quote dan BalasQuote

hizbullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3691
Posting: 110
Dari: Terengganu

egypt  


posticon Posting pada: 07-03-04 23:31


...emmm ttg buku tu mmg adalah kat sini nak kata banyak tu tak tahulah pulak ana dan tak tahu pulak camana caranya anta nak belinya.maybe kalau ada ikhwah yang nak ke mesir boleh lah mintak tolong beli kot.emmm ttg novel Emine sonlikoglu tu rasanya mmg ada dua buah buku jer setakat ni.weil china dan maria...
emmmm apa pulak ceritanya ikhwah2 yang lain.ana lagi yang belajar kat mesir ni??

[ Posting ini telah di edit oleh: hizbullah pada 2004-03-07 23:42 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For hizbullahProfil   Hantar PM kepada hizbullah   Pergi ke hizbullah's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-03-04 23:50


ade2..kat sini mmg masyhur novel tu...kalau nak jangan segan2 mai beli..wassalam




p/s: nak tolong pun jauh kan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

ain_mardziah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6659
Posting: 188
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 14:19




ana ni bukan bljr kat mesir... tp nak kongsi pengalaman macammana bljr kat sana?

dulu ada gak cita2 nak bljr kat sana....sebab ana ambil stam
kalau ikutkan result memang boleh pegi......tapi tak ada rezeki kot

kawan2 ana ramai yg bljr kat sana.......
boleh citer sikit skrg ni musim apa?macam mana anta sesuaikan diri masa mula2 sampai kat mesir?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_mardziahProfil   Hantar PM kepada ain_mardziah   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 16-03-04 22:47


assalammulaikum ...

adik tibb lah yer ...ermm kl adik tibb banat insya allah kot semua akak kenal ..waalahulam ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 16-03-04 22:49


assalammulaikum ...
ana pun duduk kat iskan dariah ...tapi biasa di asyir dab abbas.waalahulam

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

hizbullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3691
Posting: 110
Dari: Terengganu

egypt  


posticon Posting pada: 16-03-04 23:22


...
kalau nak cerita ttg mesir tu an pun baru lagi kat sini tapi apa yang boleh ana katakan walaupun kalau dibandingkan dgn malaysia bumi mesir ni agak ketinggalan dari segi bilangan bangunan pencangkar langit.kemudahan2 tempat rekreasi tasik ata apa saja kalau dibandingkan dgn malaysia tapi kalau antum nak datang menuntut ilmu, mesir mmg tempat yang amat sesuai utk ditujui.InsyaAllah antum akan dapat apa yang diinginkan tu....
emmm akak ummu pun duk mesir ea.duk kat iskandariahlah yer.emmm jaga baik2 dr2ah kat sana tu yer....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hizbullahProfil   Hantar PM kepada hizbullah   Pergi ke hizbullah's Website   Quote dan BalasQuote

hizbullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3691
Posting: 110
Dari: Terengganu

egypt  


posticon Posting pada: 26-03-04 11:41


assalamualaikum....
emmm nampak gaya dah takder lagi ke ikhwah akhawat mesir yang join komuniti ni.talpalah.Nway kat mana pun kita berada.tujuan kita ttp satu utk melihat Islam kembali tertegak.InsyaAllah.salam utk semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For hizbullahProfil   Hantar PM kepada hizbullah   Pergi ke hizbullah's Website   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 04-04-04 17:09


assalammulaik ...

sebenar nya ade jer ramai ikhwah ngan akhawat mesir ade kat laman web ni ...insya allah ...tu hizbullah ...biar wasilah berbeza tapi matlamat yang satu ...
yang penting ijlis bina nukmin saah ..
wassalam ..waalahualam .

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

hazrey_shinichi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2003
Ahli No: 4528
Posting: 137
Dari: Ganu kitee

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-04-04 13:19


salam buat semua sahabat..
actually dlm laman ni ramai je yg study kat mesir..
cuma segan nak posting..
biasa la.. low profile kot..
musim sejuk nampaknya hampir berakhir..
maknanya inilah musim sejuk terakhir bagi saya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For hazrey_shinichiProfil   Hantar PM kepada hazrey_shinichi   Quote dan BalasQuote

wardah_qlate
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7473
Posting: 143
Dari: qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-04-04 13:46


a'kum..............
ana ni bukan la blaja kat mesir tapi ader keinginan nak pi sana lagi pon ana ni minat gak subjek syariah ngan quran sunnah ...........boleh tak anta/anti citer skit macam mana yerk org kat mesir blaja ..........wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qlateProfil   Hantar PM kepada wardah_qlate   Pergi ke wardah_qlate's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-04-04 21:59




maafla nak menyibuk sebentar....di kesempatan ni..ana nak ucapkan salam ukhwah buat sahabat2 yg blajar kat mesir nih...

sebenarnya mesir ni tempat ana dilahirkan...teringin sgt nak p sana lagi...



-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 11-04-04 15:46


yer lah musim sejuk nak berakhir ..mungkin ini yang terakhir untuk saye jugak ...musim sejuk nak berakhir bermakna fatrah imtihan akan menghampiri kita ... wassalam ..

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-04-04 03:11



Sebenarnye ana bknlah study kat Mesir pun tapi dulu ana bercita2 utk melanjutkan pelajaran kat Mesir dlm bdg perubatan,tp bkn rezeki ana belajar di Mesir kot,sbb ana study medic di USM skarang...Ana teringin sgt nak belajar kat sana,lebih2 lagi bila dengar abah dan umi ana selalu cerita pasal life kat sana,sungguh seronok..Abah dan Umi ana study kat Mesir dulu,kat University Al-Azhar,jd ana taulah sikit2 pasal Mesir...ana berharap suatu hari nanti ana dpt ambil master kat sana lah pulak..INSYAALLAH... Harap abg2 dan kakak2 kat sane doakan ana spy cita2 ana akan tercapai...Ana doakan kalian semua sucess...SELAMAT BERJUANG SAHABATKU,SEMOGA ALLAH BERKATIMU....

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

hazrey_shinichi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2003
Ahli No: 4528
Posting: 137
Dari: Ganu kitee

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-04-04 03:30


ooo.. ustazah qistina pun nak balik tahun ni ek?
moga2 cukup la bekalan utk balik nanti..
jangan ingat ar-rigal je yg kena buat khidmat masyarakat..
an-nisa pun ade peranannye..
kat alex mesti panas skang ni kan?

p/s: penah dengar nama ammimakiah trg?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hazrey_shinichiProfil   Hantar PM kepada hazrey_shinichi   Quote dan BalasQuote

hizbullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3691
Posting: 110
Dari: Terengganu

egypt  


posticon Posting pada: 13-04-04 23:18


Assalamaulaikum....
kiranya ramai jugaklah ihwah akhawat mesir yang join laman ni.emmmm apa kata masing2 cerita sikit sebanyak pengalaman belajar kat mesir ni.sebab ada ikhwah yang tanya tu.bagi analah yang barau setahun jagung kat bumi ambiaya' ni.mesir ni mmg tempat yang cukup sesuai utk timba seberapa byk ilmu trmasuklah ilmu perubatan.emmm apa kata ikhwah yang lain pulak.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hizbullahProfil   Hantar PM kepada hizbullah   Pergi ke hizbullah's Website   Quote dan BalasQuote

hazrey_shinichi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2003
Ahli No: 4528
Posting: 137
Dari: Ganu kitee

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-04-04 10:41


memang tak dapat dinafikan mesir adalah gedung segala ilmu..
tapi istilah gedung ilmu terpulang kepada seseorang..
biasa la.. kat sini kuliah tak wajib..
so bagi yg rajin mencari ilmu tu memang akan terasa duk dlm gedung ilmu..
tapi bagi yg malas (nauzubillah) akan rasa tak ubah macam seorang pelancong yg datang melawat mesir..
pulang ke mesia membawa beberapa album gambar..
dan hagah (barangan) buatan mesir..
so bagi suma ikhwah dan akhawat yg duk kat mesir..
amik la peluang ni..
gunakan peluang study kat mesir dengan sebaik2nya..
masih ramai lagi yg ingin dtg ke mesir tapi takde rezeki..
so kita dah dipilih utk datang ke sini..
gunakan peluang yg masih ade..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hazrey_shinichiProfil   Hantar PM kepada hazrey_shinichi   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-04-04 20:35




tak ramai ikhwah dan akhwat posting kat sini kan..takpela..biar saya dan ummu_qistina yang memenuhkan topik ni...hehehe..boleh tak hizbullah..

saya pun student mesir gak..tapi saya kuliah alexandria dalam jurusan syariah..merupakan thn terakhir saya disini..insyaallah...musim sejuk pun dah abis..tak dapatla nak merasa musim sejuk lagi kat sini...tul tak ummu qistina..kan kita nak balik sama2 thn ni..doa2la semoga thn ni kita sama2 najah balik msia...

erm..ape yg dikatakan oleh hazrey ni..memang ade betulnya..kat sini kuliah tak wajib macam kat msia..jangan jadikan bumi anbiya' ni sebagai tempat melancong dahler..dan tidak mengmbil kesempatan tuk mencari ilmusebanyak2nya..tapi kalau lawatan sambil belajar..tak mengapa...hehehhe..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

cik_ct
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.02.2004
Ahli No: 7610
Posting: 22
Dari: Bumi Allah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 25-04-04 21:22


...teringin lak nak nyibuk kat sini.ramai gak yg posting kat sini ek.ermm...nampaknya ummu qistina,zahratul_raihanah81 dan hazrey nak balik ujung tahun ni ek?ermm..blajar di sini mmg mendidik diri dan peribadi.sini juga medan untuk memperbaiki diri di samping menambah kantung ilmu.byk perkara yg perlu dipelajari...belajar ragam manusia...membuatkan kita kenal diri dan kenal Pencipta.yang penting kenalah kuatkan azam.jgn datang sini semata nak melancong.:-d

Bookmark and Share

    


  Member Information For cik_ctProfil   Hantar PM kepada cik_ct   Pergi ke cik_ct's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-05-04 23:47


Salam ukhwah seindah islam..........Dibumi kinanah ..jangan lepaskan peluang untuk mengali ilmu sebanyak mungkin.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-05-04 00:10




insyallah...doakan kami semoga najah dalam imtihan nanti..amin ya rabb...

tak sabar balik ke kampung halaman yang dirindui....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

hazrey_shinichi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2003
Ahli No: 4528
Posting: 137
Dari: Ganu kitee

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-05-04 06:13


hermmm..
bulan 9 dah nak balik..
bile lagi la peluang nak jejakkan kaki kat bumi anbiya' ni..
insya allah akan diberi peluang dan rezeki utk datang buat kali ke 2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hazrey_shinichiProfil   Hantar PM kepada hazrey_shinichi   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 23:17




dah nak balik ke hazrey,kalau balik nanti jangan lupa membawa segunung ilmu yer..tuk masyarakat di kampung..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

hazrey_shinichi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2003
Ahli No: 4528
Posting: 137
Dari: Ganu kitee

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-05-04 00:59


insya allah..
ustazah pun begitu juga..
jangan ingat akhawat boleh lepas tangan je..
masyarakat sedang menunggu tak kira ikhwah ke akhawat..
yang penting balik dengan segunung ilmu..
tak dapat segunung.. sebukit pun cukup..
janji jangan hanya satu beg galas sudah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hazrey_shinichiProfil   Hantar PM kepada hazrey_shinichi   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-05-04 00:46




Baik boss....




-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

soff-one
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5828
Posting: 47
Dari: Bocholt, Germany

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-05-04 07:53




sekadar menumpang berlayar di angin yang bertiup..ehh..silap tmpt..menumpang postin' dr kjauhan..(ana di malaysia)

hehe..akh [email protected] abd kadir..bagus tul student medic thn 1 ni..br pg mesir dah buat postin' topic utk warga bumi anbia'..hehe nnt ana sampai german nak buat saatu arr->itupun kalu takde yg buat dulu laa..

akhirul bicara..salam ukhuwwah dr ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For soff-oneProfil   Hantar PM kepada soff-one   Pergi ke soff-one's Website   Quote dan BalasQuote

hizbullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3691
Posting: 110
Dari: Terengganu

egypt  


posticon Posting pada: 30-05-04 15:35


assalamualaikum....
emm lama sungguh ana tak follow up forum ni.asifli but rasanya ramai lagi ikhwah akhawat kat mesir ni yang masih taknak perenalkan diri memasing.harap dapat sambutan dari antum semua.
oh yer apa aktiviti antum semua soifi ni yer.ana insyaAllah lah akan BALIK KAMPUNG lepas ni hihihi.rndu sgtlah kat ayam itik kat kampung.keylah salam ukhwah buat semua.assalamualaikum wbt

Bookmark and Share

    


  Member Information For hizbullahProfil   Hantar PM kepada hizbullah   Pergi ke hizbullah's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-07-04 23:53




Alhamdulillah..musim panas dah bermula...jk mesir pun baru saje selesai....natijah quran pun dah keluar....sekarang ni tunggu natijah keseluruhan je....doakan kami di sini ye semoga najah semua............amin...


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-11-04 21:14



saya ahli baru di ukhwah ni..eloklah kalau saya perkenalkan diri saya dahulu..
nama abdul muiez bin mohammad ruslee
berasal daripada negeri sembilan
dan kini menuntut di al-azhar cawangan shibin el-kom kuliah usuluddin syukbah tafsir tahun 4.muadalah daripada kusza.
saalam perkenalan buat semua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

hizbullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3691
Posting: 110
Dari: Terengganu

egypt  


posticon Posting pada: 01-02-05 02:30


wbt...

Hish lama betul tak tgk topik yang ana mulakan ni.hihi pepun selamat menyambut raya aidil adha kat semua ikhwah terutama yang ada kat mesir dan ammya kat seluruh dunia.

emm buat masa ni universiti ana still lagi bercuti dan hanya akan memulakan sessi pengajian 4 february nanti.emm then akan mulalah balik imtihan kecik2 yang akan terus dilalui hinggalah sampai ke final xm.doakan kami yer.

oh yer sedikit lah pemberitahuan.untuk pelajar medic di mesir ni pada oktober lepas seramai 17 org pelajar baru tajaan JPA dan dua org private student telah selamat sampai dan memulakan sessi pengajian masing2.doakan diaorg semua dapat adapt dan teruskan pengajian dengan sebaiknya..begitu jugak 9 org pelajar medic tajaan kerajaan Melaka ke Azhar U. InsyaAllah dimudahkan segala urusan.

emm buat sahabat2 sekalian yang still ada kat mesir.camana maa'rad yang sedang berlangsung ni.banyak borong kitab?berbelanjalah dengan sebaiknya selagi ada peluang ni.dgr kata harga utk kitab tafsir munir dan fiqh islami nampak menarik kali ni.JOM RAMAI2 BORONG KITAB KAT MA'RAD.

take care semua.assalamualaikum wbt

Bookmark and Share

    


  Member Information For hizbullahProfil   Hantar PM kepada hizbullah   Pergi ke hizbullah's Website   Quote dan BalasQuote

redhollah_05
Warga Rasmi
Menyertai: 13.01.2005
Ahli No: 13677
Posting: 17

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-02-05 05:51


assalmualaikum...
ana dr mesir gak.. kaherah..
kuliah usulludin....insyaallah..
amin.....dok kat sabiek..
waallahu aalam......



-----------------
asssalamualaikum.....
kata seorang penyair arab;
apabila kamu beristiqomah,
Allah# pasti akan berikan kamu
kejayaan untuk sepanjang masa#

Bookmark and Share

    


  Member Information For redhollah_05Profil   Hantar PM kepada redhollah_05   Pergi ke redhollah_05's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 27-02-05 08:46


saya insyaallah kalau sofi nak balik jugak tahun ni..tolong3la doakan saya ek..nak balik kawin..hehehe..tapi kalau ada rezki gi umrah dulu baru balik..

-----------------
streamyx

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

pengembara_firdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14784
Posting: 185
Dari: dunia kemahasiswaan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-03-05 20:55


ramainyer student mesir..best ker belajar mesir?dulu ada cita-cita nak gi..tak dapat lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pengembara_firdausiProfil   Hantar PM kepada pengembara_firdausi   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 21:19


kalau belajar mesir dan tak cari ilmu sebanyak mungkin,ana terasa terasa rugi pada diri,masa dan sebagainya,so jadilah seperti musa bukan firaun,nanti balik leh jadi pertama yang menyinar n menyuluh hati masyarakat..jgn balik dengan ilmu kosong

-----------------
Sabda Nabi Muhammad s.a.w.yang bermaksud:"Barangsiapa yang amalannya hari ini lebih baik dari semalam,dia adalah orang yang beruntung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

Pdaus
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5462
Posting: 468
Dari: International University of Africa Sudan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 23:13




apa kat mai datang SUDAN PLAK?
tiada pelancongan hanya kepanasan..
al muhim....al-'Ilm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For PdausProfil   Hantar PM kepada Pdaus   Quote dan BalasQuote

pelangi_putih
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.04.2005
Ahli No: 15856
Posting: 21
Dari: perantaun

thailand  


posticon Posting pada: 22-04-05 17:06


,
ana pun salah sorang dr plajar mesir.bgs gk klu kita sama2cerita pengalaman kat orang2 mesia.dok mesir ni sonok sebenarnya.sekarang ni nak masuk musim panas.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pelangi_putihProfil   Hantar PM kepada pelangi_putih   Quote dan BalasQuote

zalfa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15731
Posting: 49
Dari: iskandariah,mesir

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 20:47



syukran sbb posting tajuk ni..ana salah seorang student al azhar cawangan iskandariah,sekarang tahun 3 syriah...tu je dulu kot untuk kali ni..

"setiap hari yang mendatang pasti menjanjikan kejayaan buat kita"

wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zalfaProfil   Hantar PM kepada zalfa   Pergi ke zalfa's Website   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-05-05 23:53


pet..pet..
nk mnyibuk jgk kt poting ni boleh..hehe.
erm.. assalamualaikum.
sebenarNya dh ade forum ni sblm ni.. cume topik je yg lain²..tapi takper.. kire saLam ukhwah dr amBo.. ana pelajar MESIR jgk.. skg ni kt SHOUBRA
tahun dua..insyaAllah tahun dpn last.. doaKan kami yg skg tgh rncak ngan imtihan.. ana doakan kalian semuaNya berjaya dlm exam psni..
amin yaRabb

Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17051
Posting: 125
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-07-05 12:00


assalamualaikum.........

boleh join???????
saya xmesir student.....
rindulah kat suasana mesir....
:-) :-D
buat sahabat2 disana...tuntutlah mutiara2 ilmu untuk persiapan diri ke tanahair....
:-) :-) selamat berjuang di arh kinanah.......

:-D :-D :-D
alex dalam ingatan....... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya82Profil   Hantar PM kepada cahaya82   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 10-07-05 12:22


bln 9 ni ana berangkat ke mesir...doakan selamat pergi ke sana ek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

cahaya82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17051
Posting: 125
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-07-05 12:10


mabruk untuk helmiidham....... :-) :-) tuntutlah mutiara2 ilmu disana dengan sabar.....insyaAllah helmi akan berjaya dunia akhirat... :-D Allah bersama hambaNya yang sabar dan ikhlas dalam melakukan sesuatu kerja.....






_______________________________
MENYIMPANG SEINCI RUGI SERIBU BATU....
KERANA MASA DEPAN DIBELI OLEH MASA SEKARANG....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya82Profil   Hantar PM kepada cahaya82   Quote dan BalasQuote

helmiidham
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14900
Posting: 164
Dari: teluk intan

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-07-05 12:28


terima kasih cahaya82...

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmiidhamProfil   Hantar PM kepada helmiidham   Quote dan BalasQuote

hizbullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3691
Posting: 110
Dari: Terengganu

egypt  


posticon Posting pada: 21-08-05 19:15


Assalamualaikum wbt....

Emm siapa lagi nak datang mesir?Ahlan wasahlan untuk semua.selamat datang ke bumi penuh barakah Ardu kinanah, Ardu Ambiya' dan jangan lupa ardu firaun jugak.Moga kita sentiasa digolongkan Allah dalam golongan yang diredhaiNya. untuk perubatan insyaAllah 50 orang pelajar baru akan tiba dalam lewat bulan 9 atau awal bulan 10 nanti.untuk semua diucapkan ahlan wasahlan dan selamat berjuang ye.InsyaAllah satu yang lebih bermakna dapat dicipta untuk sessi 2005/2006 ni.

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For hizbullahProfil   Hantar PM kepada hizbullah   Pergi ke hizbullah's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17051
Posting: 125
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-08-05 22:52


selamat berjuang di ardhu kinanah....untuk kak raihanah macamna dengan natijah?semua sofi....insyaAllah najah kabir....sampaikan salam untuk orang2 aleq ye....




___________
terkenang saat suka duka di assofirah....ahak...ahak...
wahai hati... :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya82Profil   Hantar PM kepada cahaya82   Quote dan BalasQuote

Nuratiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17477
Posting: 121
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-11-05 04:55


Assalamualaikum...

Alhamdulillah...masa saudara hiszbullah postkan topik ni, ana masih di Malaysia, sekarang dah jadi perantau di Ardhil Kinanah ni...salam ukhwah fillah buat semua warga Ukhwah.com amnya dan buat semua perantau di bumi Mesir ini khasnya....insyaAllah ana akan berada di sini untuk tempoh empat tahun...ana dalam kuliah syariah islamiah dan tinggal di Kaherah...akhirul kalam Salam Aidilfitri Mubarak dan maaf zahir batin... :-) Doakan kejayaan kami warga perantau di sini.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuratiqProfil   Hantar PM kepada Nuratiq   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-11-05 20:39


selamat merantau ya Nuratiq..semoga nanti/nta najah dan diberkati..doakan ana jugak nak ke sana..amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

huffaz_85
Warga Rasmi
Menyertai: 04.11.2005
Ahli No: 20219
Posting: 11
Dari: cairo, egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-05 03:11


Assalamualaikum...

ana azhari jadid.... baru sebulan jejakkan kaki di kota Kaherah.... Alhamdulillah nama ana dah muqayyad... oo ye, Salam Ta'aruf... ana firdauz noh el-juhriy, kuliah Syari'ah Islamiyyah, Kaherah... sekarang duduk di 'asyir....

:-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For huffaz_85Profil   Hantar PM kepada huffaz_85   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-11-05 04:24


belajar rajin2...semoga berjaya !

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-11-05 18:53


:-) Assalamualaikum...

Salam ukhuwah fillah...saya akhawat alex..fakulti pengajian Islam dan b.arab....syariah...doakan kejayaan saya....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-12-05 15:31


ukhwah fillah.....

saya insya'allah bakal menjejak kan kaki ikut senior2....


bumi anbiya'.


doakan saya !


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-05 02:02


Assalamualaikum

ana azhari jadid.... dah dekat 2 sebulan jejakkan kaki di bumi Anbiya' .... Alhamdulillah nama ana dah muqayyad..., Salam Ta'aruf... ana uhkum fillah farizal ibn shah, kuliah Usuluddin wal Dakwah, Tanta...doakan ana dan rakan najah dalam imtihan fasal ula ini..

ilalliqa ma salamah
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-12-05 21:16


Pada 04-12-05 02:02 , ibnuriz_faridz posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

ana azhari jadid.... dah dekat 2 sebulan jejakkan kaki di bumi Anbiya' .... Alhamdulillah nama ana dah muqayyad..., Salam Ta'aruf... ana uhkum fillah farizal ibn shah, kuliah Usuluddin wal Dakwah, Tanta...doakan ana dan rakan najah dalam imtihan fasal ula ini..

ilalliqa ma salamah
wassalam


muqayyad tu apa?


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-05 03:02


ermmmm ooo enti tanya muqayyad itu apo ye maknanya..ermmm muqayyad itu nama naik tau ringkasnyer nama yang terpilih...ermmm ok itu juga

ilalliqa


-----------------
.:ILMU IMAN & AMAL carilah ia...SEBELUM kita meninggalkannya:.>.:Carilah Cinta Allah dan Rasulullah Sebelum Cintanya akan Hambanya:.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-12-05 15:00


Pada 09-12-05 03:02 , ibnuriz_faridz posting:

!!! QUOTE !!!

ermmmm ooo enti tanya muqayyad itu apo ye maknanya..ermmm muqayyad itu nama naik tau ringkasnyer nama yang terpilih...ermmm ok itu juga

ilalliqa



oooo :-di
shukran


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 12-12-05 13:42


selamat belajar...jangan banyak tidur

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

muslimahkusza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12373
Posting: 119
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-12-05 15:09


Assalamualaikum...

Seronok ana mendengar cerita2 kawan2 kita kat mesir ni ye..
Ana pun ada 2pupu yang belajar kat Az-Azhar...tapi ana tidak ada rezeki untuk belajar disana,tak apalah ada hikmat yang tersembunyi tu..

Ana rasa macam kenal dengan Abdul Kadir, Dulu anta pernah belajar kat sama Syeikh Malik tak?

ok,lah kepada perantau2 sekalian semoga antum semua berada dalam keadaan yang baik dan dibawah perlindunganNya... Insya

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahkuszaProfil   Hantar PM kepada muslimahkusza   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-12-05 18:01


assalammualaikum...
sayapun perantau di bumi Allah (mesir)..sekarang ini fatrah imtihan harap2 kita semua yang berada disini najah dan dapat memanfaatkan ilmu kepada masyarakat malaysia suatu hari nanti..
buat yang ditahun akhir sama dengan saya all the best...bi taufiq wa najah...harap2 tahun depan habis dan dapat balik masia tanah air tercinta...

cinta kasih sayang Allah itu yang ku dambakan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

Ad-deen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2005
Ahli No: 15199
Posting: 75
Dari: Wara' Syabrawi

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-12-05 20:34


Assalaamualaikum..

hrmm.."saya" pun salah seorang penuntut ilmu di Bumi Mesir ini..
Alhamdulillah... sampai jugak hajat untuk melanjutkn pelajaran di bumi yang penuh barakah ini...

Syukur.. sebenarnya "saya" dan ikhwan yang lain baru saja tiba di cine.. 15hb 10 yang lalu.. kami datang .org, belia islam dari perlis..
HuHu! :-di

alhamdulillah, "saya" dapat msuk kuliah syariah islamiyah di khaherah... tahun satu.

ok, doakan kejayaan kami semua, khususnya kepada semua penuntut2 ilmu di bumi anbiyak ini..

sekian... denDang PerAnTaU dari THALABUL GADID.. :-)

*~MaSrAwi~*
(20 Dhul-Qaedah, 1426H)

-RauDhaH:'Abbas 'Aqad-

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ad-deenProfil   Hantar PM kepada Ad-deen   Pergi ke Ad-deen's Website   Quote dan BalasQuote

abudzar
Warga Rasmi
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21579
Posting: 5
Dari: cairo

egypt   avatar


posticon Posting pada: 02-01-06 06:32


assalamualaikum...salam ukhuwwah fillah dari ana.bagaimana dengan exam dalam musim sejuk ni dapat jawab ke?ana doakan antum bittaufik wannajah fil imtihan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For abudzarProfil   Hantar PM kepada abudzar   Quote dan BalasQuote

abudzar
Warga Rasmi
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21579
Posting: 5
Dari: cairo

egypt   avatar


posticon Posting pada: 02-01-06 06:41


assalamualaikum....

salam ukhuwwah fillah buat antum di ardil kinanah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abudzarProfil   Hantar PM kepada abudzar   Quote dan BalasQuote

putra_adi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.10.2005
Ahli No: 20183
Posting: 79
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-01-06 14:29


uhibbukum fillah... ana sekarang berada di Tanta, ana syudy di jamiah Al-Azhar Syarif di Tanta, jurusan Usuluddin.Semoga kita di bumi yang penuh baraqah ini dan seluruh umat Islam sentiasa dilindungi dan mendapat taufiq dari Allah s.w.t.
Wasalam...


-----------------
Berjiwa daie, Berfikiran Faqih...


Bookmark and Share

    


  Member Information For putra_adiProfil   Hantar PM kepada putra_adi   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 14-01-06 19:38


BANYAKNYA UKHWAH.......APA PUN SALAM UKHWAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

huffaz85
Warga Rasmi
Menyertai: 24.02.2006
Ahli No: 22954
Posting: 13
Dari: Cairo, Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 10:44


Assalamualaikum... ana azhari jadid, Qaherah. Salam ukhwah buat sahabat2 semua... Moga redha Allah mengiringi perjalanan perjuangan kita di Ardhul Kinanah ini... InsyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For huffaz85Profil   Hantar PM kepada huffaz85   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-03-06 10:13


salam daripada lobam..

abdul muiez b. mohammad ruslee
n9
kuliah usuluddin tahun 4 shibin el-kom bumi permai..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-03-06 10:16


doakan semua yang tahun dapat balik tahun ni..tak mampu nak iadah lagi..hehehehe.. :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_islamiah04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2005
Ahli No: 18815
Posting: 116
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-03-06 13:28


assalamualaikum......
ana tak ngaji kat sana tapi ada la niat nak sambung study kat sana......
insyaAllah......kalau usaha lebih sekit dapat lah samb study kat sana

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_islamiah04Profil   Hantar PM kepada puteri_islamiah04   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-03-06 14:34


semoga puteri islamiah dapat sampai ke sini..amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 05-03-06 20:49


ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

emi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4053
Posting: 139
Dari: Alor Setar, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-03-06 10:44


Selamat Berjuang ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For emiProfil   Hantar PM kepada emi   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-03-06 21:25


imtihan dalam sebulan lebih lagi?dah sedia..hapal quran cepat-cepat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 20-03-06 22:54


salam perantauan buat kawan-kawan yang berada di mesir bumi anbiya'....jagan leka dan lalai......macam2 tugas sahabat2 kena selesai kan apabila balik malaysia nanti.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

RenTokiL_IniTiaL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23578
Posting: 102
Dari: atas Bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 21-03-06 00:13


assalamualaikum

Saya ada terbaca artikel Dr. Mohd Asri Zainol Abidin yang bertajuk "Bahaya Para Penceramah".

Dalam artikel tu menyebut bahawa, universiti al-Azhar tidak mewajibkan kehadiran kelas ke atas pelajar-pelajarnya.

Saya ada juga dengar cerita dari pelajar lepasan dari timur tengah menyatakan ramai pelajar-pelajar Malaysia di al-azhar ponteng kelas sebab kelas tak wajib.

betul ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For RenTokiL_IniTiaLProfil   Hantar PM kepada RenTokiL_IniTiaL   Quote dan BalasQuote

fiya
Warga Rasmi
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23574
Posting: 4
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 21:53


assalamualaikum kawan-kawan di perantauan....
tahniah la kat anda semua kos dapat juga belajar kat luar sana....terutama kat mesir.....
saya tak ada rezeki nak belajar kat sana kos my family tak bagi......mereka cakap kat sana bahaya sikit .......betul kaaaaaaa?
betul ke ada dengar cerita pasal student kat sana siapa yang nak belajar kat sana kena kahwin dulu.......
ye ka.....
ana pun konfius juga ni......
wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiyaProfil   Hantar PM kepada fiya   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 25-03-06 04:15


Assalamualaikum....
Ana daripada Kaherah, Kuliah Dakwah Islamiyyah tahun 4. Salam ukhwah fi-sabilillah kepada semua sahabat di Mesir khususnya dan kepada semua sahabat ukhwah.com
Majulah Islam Untuk Malaysia&Umat Islam Seluruhnya
8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2006
Ahli No: 22741
Posting: 167
Dari: bumi Allah

georgia  


posticon Posting pada: 25-03-06 04:51


Salam Ukhwah...
MOHD HELMI IDHAM..
tanta,MESIR..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For shattirProfil   Hantar PM kepada shattir   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 06-04-06 07:59


Mana lagi ye sahabat2 kita dari Mesir ni...sibuk nak imtihan agaknya...???

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

jejakaislam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8875
Posting: 167
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 03-06-06 14:02


laaa...rupa nya ramai yang belajar mesir masuk portal ukhwah...alhamdulillah,...ana tahun 2 syariah islamiah...kaherah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jejakaislamProfil   Hantar PM kepada jejakaislam   Quote dan BalasQuote

hubbud_jariah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.11.2006
Ahli No: 27212
Posting: 32
Dari: jepang

malaysia  


posticon Posting pada: 17-12-06 22:31


assalamualaikum...hehe nak menyebok juga kat posting ni memandangkn dah lama tak ada org nak post something...ana pun tringin sangat nak pergi menuntut ilmu di bumi barakah ni...teringin nak mempelajari bahasa arab tapi ana ni memang tak ada basic langsung(ana bukan dr sek agama)...tapi memang dah lama keinginan untuk belajar tu ada...satu hari nanti ana nak menjejak kan kaki ke mesir juga...belajar sambil menyingkap sejarah...bumi para anbiyak...insyaallah moga diperkenankn Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hubbud_jariahProfil   Hantar PM kepada hubbud_jariah   Quote dan BalasQuote

hizbullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3691
Posting: 110
Dari: Terengganu

egypt  


posticon Posting pada: 22-03-07 17:51


a ah maybe sibuk dengan imtihan agaknya. ni pun baru lepas exam round ophtal :D dah lama tak tengok perbincangan yang ana bukak ni. btw ramai jugak lah students mesir yang join sini ye... moga berjaya mencapai cita-cita dan merealisasikan harapan rakyat malaysia pabila pulang nanti insyAllah...selamat berjuang!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hizbullahProfil   Hantar PM kepada hizbullah   Pergi ke hizbullah's Website   Quote dan BalasQuote

aniq_1703
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.03.2007
Ahli No: 29220
Posting: 28
Dari: PULAU PINANG

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 22:16


salam perkenalan semua...
ana juga baru sampai mesir tahun lepas....
sekarang ni tahun 1 di al-azhar asy-syarif bi zagazig...
salam kenalan dan salam perjuangan untuk sahabat2 di bumi penuh barakah ini...
moga-moga kita dapat menimba dan mencri sebanyak mungkin permata2 ilmu yang penuh barakah lagi bernilai ini untuk kita dicurahkan pda masyarakt dan umat islam akhir zaman ini bila sekembalinye kita dibumi malaysia nanti....insyaALLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniq_1703Profil   Hantar PM kepada aniq_1703   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-05-07 00:41


......mereka cakap kat sana bahaya sikit .......betul kaaaaaaa?
betul ke ada dengar cerita pasal student kat sana siapa yang nak belajar kat sana kena kahwin dulu.......
ye ka.....
ana pun konfius juga ni......
wassalam.


tak ada apa nak di risaukan,,tak ada apa yang bahaya,,tak ada syarat kata kena kahwin dulu kalau nak belajar sini,,


-----------------
" sesungguhnya ALLAH m'berikn dunia kepada org yang mencintai dan tidak m'cintai. tetapi ALLAH tidak memberikan iman kecuali kepada org yang menyukai"


Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 08-05-07 03:09


maal taufiq wal najah fil imtihan.............:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

nagibphg
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.04.2007
Ahli No: 29753
Posting: 104
Dari: Pantai_Timur_Tengah

Pahang  


posticon Posting pada: 12-05-07 05:55


assalamualaikum....
nama saya najib
tapi arab panggil saya nagib
saya belajar kat tanta

Bookmark and Share

    


  Member Information For nagibphgProfil   Hantar PM kepada nagibphg   Pergi ke nagibphg's Website   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 21:18


salam.. huhuu...

honestly, dah lama browse portal ukhwah ini nak cari kenalan yang study kat jordan... banyaknye mesir saja....

insyaAllah, saya dalam bulan 9 ni akan terbang ke Jordan... erm.. niat hati, ikhlas nak berkenalan dengan semua... students malaysia yang tengah study kat Jordan khususnya... nak mohon tunjuk ajar...

errm.. sesiapa sudi nak kawan dengan saya? :D :D *big smile* hehee

Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 21:20


Pada 20-05-07 21:18 , gingie posting:

!!! QUOTE !!!

salam.. huhuu...

honestly, dah lama browse portal ukhwah ini nak cari kenalan yang study kat jordan... banyaknye mesir saja....

insyaAllah, saya dalam bulan 9 ni akan terbang ke Jordan... erm.. niat hati, ikhlas nak berkenalan dengan semua... students malaysia yang tengah study kat Jordan khususnya... nak mohon tunjuk ajar...

errm.. sesiapa sudi nak kawan dengan saya? :D :D *big smile* hehee


tahniah...


-----------------
Hakikat Kejayaan Adalah Kebahagiaan Dalam Hidup....


Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

zaLzaLah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22169
Posting: 69
Dari: BuMi AnBiYa' Me$iR

singapore  


posticon Posting pada: 20-05-07 23:53


salam alaik....

ana pun belajar kat mesir juga,kat furu mansurah..cos syariah islamiah..
sekarang ni tengah fatrah imtihan,doakan sama-sama berjaya yee..
hizbullah student tiib ye?emmm mesti senior medic kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaLzaLahProfil   Hantar PM kepada zaLzaLah   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 21-05-07 00:28


adik ana dok sana.....damanhur,syariah

ana ada rancang nak pergi juga,tapi tak ada rezeki agaknya..tak pelah maybe mekatronik untuk ana agaknya...hahaha

[ Telah diedit oleh: haff pada 21-05-07 00:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 01:43


Pada 20-05-07 21:20 , chibi_maruko posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-05-07 21:18 , gingie posting:

!!! QUOTE !!!

salam.. huhuu...

honestly, dah lama browse portal ukhwah ini nak cari kenalan yang study kat jordan... banyaknye mesir saja....

insyaAllah, saya dalam bulan 9 ni akan terbang ke Jordan... erm.. niat hati, ikhlas nak berkenalan dengan semua... students malaysia yang tengah study kat Jordan khususnya... nak mohon tunjuk ajar...

errm.. sesiapa sudi nak kawan dengan saya? :D :D *big smile* hehee


tahniah...



terima kasih :)


-----------------
~ He knows the treachery of the eyes and that which the mind conceals ~


Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

jannahassyahid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2004
Ahli No: 13242
Posting: 108
Dari: bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 21-05-07 11:08


erm...nak ke jordan bulan 9 ni..alfu mabruk..
ambil kos apa? u mana? umur berapa sekarang?baru habis spm ke?insyaallah kalau ada rzki ana nak ke sn juga bulan 9 ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahassyahidProfil   Hantar PM kepada jannahassyahid   Pergi ke jannahassyahid's Website   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 19:16


Pada 21-05-07 11:08 , jannahassyahid posting:

!!! QUOTE !!!

erm...nak ke jordan bulan 9 ni..alfu mabruk..
ambil kos apa? u mana? umur berapa sekarang?baru habis spm ke?insyaallah kalau ada rzki ana nak ke sn juga bulan 9 ni..



huhuuu.... ada gaya interviewer from JPA.. huehee :D

thanks... :)

medic.. erm.. tapi saya tak dapat surat lagi.. awak pula ambil apa?

umur berapa..? wahh.. cepu emas punya soalan ini..! :-P this coming aug, i'm goin' to be 18yrs old... :roll:

ya... spm06...

sama ek..? wahh..! bestnya..! dapat kawan baru.... :D :D

keep in touch ya! nanti butiran lanjut saya pm... hueheee..


-----------------
~ He knows the treachery of the eyes and that which the mind conceals ~


Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

ifazs
Warga Rasmi
Menyertai: 28.09.2007
Ahli No: 31251
Posting: 18
Dari: di atas bumi bertuah ciptaan Allah..

malaysia  


posticon Posting pada: 01-10-07 20:27


salam....

saya ad spp kat sana..

ala kat egypt..

mesir lah..

kat Al-Azhar..

jurusan pendidikan..

name penuh tak ingat..

tapi yang tau..

name dia MARWAN..


:-o :-o

ku mencari...................................................


-----------------
PeAcE....


Bookmark and Share

    


  Member Information For ifazsProfil   Hantar PM kepada ifazs   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.223663 saat. Lajunya....