Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Mencari lilin lebih baik dari merungut bila kegelapan

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shanejohnson
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43101

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 30
Ahli: 0
Jumlah: 30




  Yang Masuk Ke Sini
shanejohnson: 2 hari yang lalu
wadud: 7 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 24 hari yang lalu
muslimin23: 26 hari yang lalu
kasih_kekasih: 30 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: saat diri dipinggirkan...


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» saat diri dipinggirkan...

Please Mendaftar To Post


Oleh saat diri dipinggirkan...

nuranis
Warga Rasmi
Menyertai: 25.01.2004
Ahli No: 6736
Posting: 14

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-02-04 22:28



masalah ngan kawan2 ni lebih rumit...
sejak akhir2 ini,byk masalah datang...
kucuba kuatkan semangat...sehingga menitis air mata...setiap malam ku mengadapNya...
kumengadu pdNya...sungguh tenang hatiku...

wassalam...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranisProfil   Hantar PM kepada nuranis   Quote dan BalasQuote

tadpole119
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.12.2003
Ahli No: 6110
Posting: 21

blank  


posticon Posting pada: 28-02-04 11:47


diri ini terasa resah gelisah...
tiap detik belenggu di hati dan fikiran melanda...
ku cari cahaya Ilahi...
masih mencari...
diri ini terlalu berdosa...
ada kah kan ku temui jua?

Bookmark and Share

    


  Member Information For tadpole119Profil   Hantar PM kepada tadpole119   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 28-02-04 18:22


only the dead doesn't have problem

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-02-04 18:34




org mati lagi byk masalah..nak tahu..mati dulu, baru tahu byk masalah sebenarnya..

serahkan dirimu padaNya..Dia tidak pernah meminggirkan setiap ratapan hambaNya...percayalah...

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

nuranis
Warga Rasmi
Menyertai: 25.01.2004
Ahli No: 6736
Posting: 14

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-02-04 22:59




saat diri dipingkirkan...
aku hanya pasrah kepadaNYA....
mungkin ada hikmat disebaliknya....

Yang mati....hanya resah menunggu hari perhitungan diakhirat...
menghitung amalannya didunia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranisProfil   Hantar PM kepada nuranis   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-04 08:43


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb
Alhamdulillah tanya pada diri kita kenapa kita di pinggirkan? Cari kesilapan dan kelemahan diri kita dulu dan atasi dengan positif... usah risau kerana itu adalah sebahagian dari kehidupan kita ...bangkit dan usah buat kesilapan itu kali kedua kerana orang beriman tidak melakukan kesilapan berulang kali ...(teringat lagu brothers dulu-dulu). Yang penting usah dipinggir oleh Allah SWT - contohnya hebat bermaksiat tapi masih terus hidup senang tanpa diberi sebarang musibah dan kesusahan.. hati-hatilah kerana ini bermakna Allah akan 'payback' di akhirat kelak .. waliyyazubillahi min zalik. just be careful jangan sampai dipinggir oleh Allah SWT.
Wallahuta'ala a'alam
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-03-04 12:11



ummimq,
betul tu masa akhirat nanti Allah flashback semua benda kemungkaran yg kita buat kat dunia ni..
mmg tak leh kate apap dah..
anggota badan jd saksi.
bayangkanlah...
selalu memalam tu muhasabah balik diri..
apakah kemungkaran yg telah aku perbuat hari ni?
dan selalu amalkan beselum tidur tu kan, maafkan semua org yg buat kesalahan dgn kita..barulah kita rasa tenang..

Biarlah dipinggirkan oleh insan yg sentiasa alpa dgn kehidupan dunia, daripada dipinggirkan drp kasih sayang dan rahmat Allah.

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

hani_wahida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4146
Posting: 124
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 02-03-04 14:00




“Jagalah dirimu dan hiasilah dirimu dengan budi pekerti yang mulia....nescaya engkau akan hidup sejahtera dan tutur kata orang2 terhadapmu akan menjadi indah”…Imam Syafie.

“Apabila anda berteman jadikanlah anda tidak berharap sesuatu daripadanya biarpun dia berharap sesuatu daripada anda”…Luqmanul Hakim…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hani_wahidaProfil   Hantar PM kepada hani_wahida   Pergi ke hani_wahida's Website   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 03-03-04 09:35



saya pun mengalami masalah yg sama kadang2 rasa terpinggir,sebenarnya kite jer yg terasa macamtu.ala ignore jer.Kdg memang la terasa tp kite kena pikir mgkin kite pernah menyakitkan hati org lain.manelah tahukan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-03-04 09:49


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb
Alhamdulillah umi baru teringat cerita anak umi maryam siddiqah (darjah 6) sekarang .. dia cerita masa dia darjah dua dia kena boikot (dipinggirkan) masa darjah dua kalau dia tak bayar duit pada satu group ni.. dia cerita yang kawan dia sampai tukar sekolah sebab tak tahan dengan pemboikotan tersebut....agaknya anak anak terutama budak lelaki lebih maklum kot...
wallahuta'ala a'lam
wassalamu'alaikum wr wb
ummimq

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

ziera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.09.2003
Ahli No: 3307
Posting: 100
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-03-04 23:13


Quote:
sesungguhnya sesuatu masalah itu dtg dariNYa..hanya Dia yg mampu menyelesaikannya..




ungkapan yg slalu sahabat sy ungkapkan...moga2 anti dpt ketenangan dr hari ke hari...

chiyukk!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zieraProfil   Hantar PM kepada ziera   Quote dan BalasQuote

nuranis
Warga Rasmi
Menyertai: 25.01.2004
Ahli No: 6736
Posting: 14

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-03-04 12:56


Quote:

On 2004-03-03 23:13, ziera wrote:
[quote] sesungguhnya sesuatu masalah itu dtg dariNYa..hanya Dia yg mampu menyelesaikannya..




ungkapan yg slalu sahabat sy ungkapkan...moga2 anti dpt ketenangan dr hari ke hari...

chiyukk!!
[/quote]
MACAM PERNAH DENGAR JER TAPI DIMANA YAAAA?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranisProfil   Hantar PM kepada nuranis   Quote dan BalasQuote

nuranis
Warga Rasmi
Menyertai: 25.01.2004
Ahli No: 6736
Posting: 14

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-03-04 13:00



kekadang rasa kosong...kuisi dgn pembacaan AlQuran...
kekadang rasa nak menangis...kucuba menahan dgn mengambil wuduk dan berzikir...
kekadang rasa nak ,meluah...
TAK TERLUAH2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranisProfil   Hantar PM kepada nuranis   Quote dan BalasQuote

AzeeArif
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7408
Posting: 59
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 04-03-04 18:26


...
Allah selalu bersama kita...tak kira susah tak kira senang....tapi jangan kita bila susah je ingat kat DIA....


ingatan buat diriku yang sering lupa.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzeeArifProfil   Hantar PM kepada AzeeArif   Quote dan BalasQuote

ziera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.09.2003
Ahli No: 3307
Posting: 100
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-03-04 20:43


Quote:
MACAM PERNAH DENGAR JER TAPI DIMANA YAAAA?????




yeke..nuranishehehehee....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zieraProfil   Hantar PM kepada ziera   Quote dan BalasQuote

al-anshaary
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2004
Ahli No: 7544
Posting: 136
Dari: petaling jaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-03-04 00:26




"Tunjangkan resahmu ke dada solat, himpunkan keperitanmu di genggaman doa, tutupkan kecewamu dengan takwa, nilaikan kesucian hatimu dengan sulaman cinta pada Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-anshaaryProfil   Hantar PM kepada al-anshaary   Quote dan BalasQuote

nuranis
Warga Rasmi
Menyertai: 25.01.2004
Ahli No: 6736
Posting: 14

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-03-04 00:50


Quote:

On 2004-03-05 00:26, al-anshaary wrote:


"Tunjangkan resahmu ke dada solat, himpunkan keperitanmu di genggaman doa, tutupkan kecewamu dengan takwa, nilaikan kesucian hatimu dengan sulaman cinta pada Allah...



terima kasih....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranisProfil   Hantar PM kepada nuranis   Quote dan BalasQuote

amirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1533
Posting: 185
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-03-04 10:29


, itu tanda Alllah sayangkan kita sebenarnya....sbb tu kita diuji

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahProfil   Hantar PM kepada amirah   Quote dan BalasQuote

nuranis
Warga Rasmi
Menyertai: 25.01.2004
Ahli No: 6736
Posting: 14

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-03-04 15:57



saat diri seseorg hamba diuji..
hanya sedikit yang berjaya mengatasi ujianNYA...
berdoalah agar kita berjaya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranisProfil   Hantar PM kepada nuranis   Quote dan BalasQuote

al_jazari
Warga Rasmi
Menyertai: 18.02.2004
Ahli No: 7358
Posting: 3
Dari: mesir

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-05-04 00:02




lumrah manusia.biasala...masalah.byk sabar tawakkal....

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_jazariProfil   Hantar PM kepada al_jazari   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.124835 saat. Lajunya....