Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jiran adalah lebih berharga berbanding saudara jauh
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 74
Ahli: 0
Jumlah: 74




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 29 hari yang lalu
izdham: 38 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 48 hari yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: siapa tahu operasi kedai kek di malaysia


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» siapa tahu operasi kedai kek di malaysia

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa tahu operasi kedai kek di malaysia

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-02-04 17:23


Ana student business study uitm kedah. ana berminat nak buka kedai kek ana sendiri. ana nak mintak nasihat dan pandangan serta tunjuk ajar b`gaimana nak mulakannya.ana minta tolong ente-ente lah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

PrePAID
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3876
Posting: 130
Dari: Bukit Beruntung, Rawang

Kedah  


posticon Posting pada: 13-02-04 12:01




Bagus ler....so kalau nak mula kena wat servey dulu tpt yg nak dijalankan bisnes tuh...

Selain tuh kenali saingan anda dan bandingkan segala kemungkinan dan nak detail dptkan maklumat kat MARA

Bookmark and Share

    


  Member Information For PrePAIDProfil   Hantar PM kepada PrePAID   Pergi ke PrePAID's Website   Quote dan BalasQuote

farah_caesura
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.01.2004
Ahli No: 6416
Posting: 100
Dari: Jalan Bukit Pantai, Bangsar KL

uk  


posticon Posting pada: 16-02-04 15:49



apa ko nie ... cakap la bahse melayu betul betul ..
isk .. u nk bukak kedai kek ... bukak la ...
nnt buleh la sponserkan kek unt i nnt ye ...
i nak kek setinggi klcc

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_caesuraProfil   Hantar PM kepada farah_caesura   Pergi ke farah_caesura's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-02-04 17:33


caesura?yg u ni apa hal?...sindir ke apa?dia nak bukak kedai kek ke,apa ke....biarlah..gunalah bahasa yg proper sikit.....nama je Melayu Islam,apsal?sebab add dari Bangsar bolehlah berbahasa mcm tu pd org lain?takkan mama,papa Bangsar tak didik cara bercakap....org kaya biasa came out with a hac-oats words...Duduk bangsar ke,duduk kat setinggan ?Bangsar konon.....belajarlah cakap elok sikit dik oi..dah power sgt ke??????

p/s..perasan ada rumah flat kat bangsar...


Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 18-02-04 18:36


Heheheh Josh... smash lagi...

Pendapat Kang... Kalau nak buka kedai kek, seeloknya, sebaik-baiknya, kerja sementara di kedai kek. Tujuannya bukan semata-mata bekerja tapi nak BELAJAR, mencari ilmu.

Altamira mungkin ada ilmu perniagaan (di kertas) tetapi mungkin belum ada ilmu tentang kek. Jadi, 1 peluru 2 burung. Belajar, praktikkan ilmu perniagaan yang dipelajari dan dalam masa yang sama mengaut ilmu kek. 2 dalam 1.

Kedua-duanya mesti dipelajari.

Case Study:
Seorang sahabat mahir dalam fotografi. Bekerja di kedai foto berpuluh tahun. Suatu hari dengan rakan kongsi, dia membuka kedai foto, bersebelahan dengan kedai tempat dia bekerja. Perniagaannya hanya bertahan selama 3 bulan. Kenapa?

1. Dia hanya mahir fotografi tetapi tidak mahir dalam selok belok perniagaan kedai foto.
2. Selama bekerja dia hanya menumpukan kepada kebolehan fotografi tidak menimba ilmu perniagaan.
3. Lokasi kedainya bersebelahan dengan kedai tempat dia bekerja. Ini menimbulkan konflik dan kepercayaan pelanggan.

Selamat maju jaya!



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.090117 saat. Lajunya....