Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bukanlah kerja yang membunuh manusia, sebaliknya rasa risau, bimbang, khuatir.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 43
Ahli: 0
Jumlah: 43




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 9 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 19 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 20 hari yang lalu
eme86: 20 hari yang lalu
sunan-faqih: 25 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Siapa yang Hafiz di sini?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Siapa yang Hafiz di sini?

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapa yang Hafiz di sini?

zafirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5769
Posting: 134

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-02-04 09:58


betul ke kalu Hafiz ni,nak cari teman,dari golongan hafizah juga....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zafirahProfil   Hantar PM kepada zafirah   Quote dan BalasQuote

AyuHumaira
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1342
Posting: 294
Dari: IIUM, Garden of Knowledge & Virtue.

egypt   avatar


posticon Posting pada: 10-02-04 10:32



erm...ade jugak yg nak cari hafizah juga...sbb sama2 boleh tolong jaga hafazan...sama2 boleh mengulang... bagus mcmtu...

adik ana, hafiz, bila tanya kat dia, nak hafizah ke sbg isteri?dia kata...ustaz dia mmg suruh semua hafiz kawin dgn hafizah...sbb nanti dapat saling jaga hafazan...

lepastu...ade sorang rafiq ana, dia kata, dia nak cari yg bukan hafizah sbb dia nak didik isteri dia...

pendapat org ni lain2...so, itu je yg boleh ana kongsi....

boleh je dgn sape2 pun asalkan dapat jaga hafazan tu...yg penting beriman la...

Wallahu a'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AyuHumairaProfil   Hantar PM kepada AyuHumaira   Quote dan BalasQuote

almumtahanah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.01.2004
Ahli No: 6367
Posting: 145
Dari: depan komputer

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-02-04 16:27


itu bergantung kpd individu jgk.. pengalaman ana dulu2 penah bercita2 gak nak cari zauj yg 'hafiz'..tapi nampaknya jodoh ana dengan yg bukan 'hafiz'...apapun ana bersyukur dan redha pd ketentuanNya.. insyaallah, moga 'dia' dapat jaga quran ana jgk... lagipun nnt masing2 boleh berkongsi kepakaran dlm mentarbiah aulad.. tak gitu...??

Bookmark and Share

    


  Member Information For almumtahanahProfil   Hantar PM kepada almumtahanah   Pergi ke almumtahanah's Website   Quote dan BalasQuote

raihanahfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2004
Ahli No: 6910
Posting: 263
Dari: tawau,sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 17-02-04 13:53




ana pun kalau boleh nak dapat jodoh hafiz...jadi dia boleh la ajar dan bimbing ana...lg pun ana bkn hafizah...kalau tak hafiz pun sekurang-kurangnya arif dalam agama....kalau ustaz lagi baik....macam cari jodoh plak...tak le tapi klu yg beragama nie insya Allah pasti rumahtangga bahagia

"Ya Allah pertemukanlah bagiku insan yang sentiasa menyedari akan keagungan Mu"

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihanahfirdausProfil   Hantar PM kepada raihanahfirdaus   Pergi ke raihanahfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 09-03-04 18:02





ana hafiz gak mohd hafizuddin


Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

raihanahfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2004
Ahli No: 6910
Posting: 263
Dari: tawau,sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 17-03-04 11:44




oOoOoO....awak hafiz jugak ke?
tak nak le klu nama aje hafiz tapi orangnya tak hafiz

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihanahfirdausProfil   Hantar PM kepada raihanahfirdaus   Pergi ke raihanahfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-03-04 00:35


Wow.. cantiknya soalan...

Semua antara kita adalah Hafiz. Hafiz di dalam menjaga tutur kata, amalan, budi bicara and etc. Hafiz di dalam menjaga hubungan baik kita dengan Allah dan Hafiz dalam bacaan kita di dalam solat. Even kita hanya menghafaz surah2 pendek @ ayat2 lazim, kita telah termasuk di dalam golongan yang memelihara.

Istilah Hafiz kalau di negara2 Arab hanya dapat disandang oleh mereka yang menghafaz 1 Quran Masyi, dan at least 300 hadith. . Susah nak dapat title tu comnpared to negara kita.

Whateva, ana lebih suka guna word
Hamlatul Quran yang membawa sekitab Al Quran Penuh. Dapat cari pasangan macam tu.. Alhamdlillah.. InsyAllah wathumma Aaameen..

Bukan sebab memilih, tetapi ada jaminan untuk Al Quran kita..

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

raihanahfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2004
Ahli No: 6910
Posting: 263
Dari: tawau,sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 20-03-04 11:19




alhamdulillah sayer dah dapat ilmu baru...
apapun pilihan ang beragama tu adalah yang terbaik....

baru sayer tahu hafiz tu bukan untuk penghafaz Al Quran semata2

he..he..beruntunglah awk hafizudin dah jadi " hafiz" waktu baby lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihanahfirdausProfil   Hantar PM kepada raihanahfirdaus   Pergi ke raihanahfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

aliflamra
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 245
Posting: 292
Dari: Putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-03-04 11:34


Quote:


erm...ade jugak yg nak cari hafizah juga...sbb sama2 boleh tolong jaga hafazan...sama2 boleh mengulang...

boleh je dgn sape2 pun asalkan dapat jaga hafazan tu...yg penting beriman la...




mg ana dpt seorg wnt yg hafizah dan mahir dlm bidang perubatan/arkitek

Bookmark and Share

    


  Member Information For aliflamraProfil   Hantar PM kepada aliflamra   Quote dan BalasQuote

raihanahfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2004
Ahli No: 6910
Posting: 263
Dari: tawau,sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 25-03-04 09:21




aiiiik...??? macam nak pekena kan raihan aje nie.
raihan nak jodoh yang baik hati...dan boleh bimbing raihan tak kisah ler...dia tak berharta ke ape ke...? yang ptg dia sedar yang hidup kat dunia nie semata2 untuk pengabdiannya pada Allah swt

p/s teringin sangat nak jodoh ustaz

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihanahfirdausProfil   Hantar PM kepada raihanahfirdaus   Pergi ke raihanahfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

nailofar87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3340
Posting: 47
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-04-04 16:49


ana msh mentah dlm bab nie..cuma nak bg pndapat jer..bg ana,kalu prmpuan,eloklah cari teman yang hafiz supaya dapat jaga hafazan ngan baik dan faham ngan kedudukan kita..lelaki pulak,x kisah laa..ada yang berpendapat cari yang biasa jer sebab dgn harapan dapat bimbing isteri..tapi,kebanyakan ustaz @ ustazah ana sendiri kawin sesama hafiz @ hafizah..

betul cakap musafir_sayyaf tue,"bukan sbb memilih,tapi sbgai jaminan utk jaga qur'an kita"..

ana doakan sumer m'dapat jodoh yang baik..amiinn..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailofar87Profil   Hantar PM kepada nailofar87   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.108801 saat. Lajunya....