Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.
-- al-Baqarah: 286

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 66
Ahli: 0
Jumlah: 66




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Kelakar
Topik: kisah interbiu....klakor!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» kisah interbiu....klakor!!

Please Mendaftar To Post


Oleh kisah interbiu....klakor!!

indah_hati84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 76
Posting: 136
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-05-03 01:52


assalammualaikum w.b.t...

Sini saye ade satu cite untuk pengajaran semue. Bagi sape-sape yang nak pegi interbiuw dan ade niat nak menipu mase interbiuw tu,ingat-ingatlah cite ni. Kisah benar ni tau bukan rekaan!!!

Berape hari yang lepas, satu temuduge kenaikan pangkat telah dibuat oleh salah sebuah anak syarikat TNB. Biaselah kan kalau nak naik pangkat mestilah duduk ujian bertulis dan lepas tu barulah ujian bercakap pulak (temuduga lah tu) test suarelah pulak.
Dan dalam ramai-ramai yang terpilih tu ade tige kawan kite dari Terengganu telah dipilih untuk di temuduge.Kebetulan pulak tige kawan kite ni adalah peserte ketige yang pertame.Ape lagi berdebar-debarlah diaorang ni. Kawan yang nombor satu mule la merungut,(bace kene ikut loghat terengganu!)
"Baru je sapa sini, letih tok hilang lagi doh bale baru sapa pulok". Sampuk pulak kawan yang kedue ni " mapuh kite kalu lagu ni. Aku doh kecut perut ni ." dan bersuare la pulak kawan yang ketige ni dengan berlagak macho seraye berkate "Mu nok takut bende gok awang eh.
Kalu die tanye, mu jawap je la. Kalu mu tak tahu, mu bahang gi la jawap bende pun . Janji mu jawap. Doh hok mu due ekor ni takut sangat bakpe. Bukang nye tukang interbiuw tu nok makang mu. Cee mu tengok aku nih,rilek je. Siap buleh control macho lagi". Tibe mase yang ditunggu-tunggu, make name kawang kite yang pertame ni pun dipanggil. Dalam 15 minit kemudian, kawang yang pertame ni pun keluarlah. Ape lagi macam kera kene belacan la kawan nombor due ni dok tanye ape soalan yang di tanye oleh tukang interbiuw tadi.
"Eh awang menatang bende tukang interbiuw tanye mu tadi". Kawan nombor satu tadi pun jawap,"Susoh jugok soalan die,tapi aku tok ingak dok bende yang die tanye tadi,tapi se je yang aku ingak die tanye, Pengerusi TNB yang baru siape name. Aku pung jawap lah Datuk Jamaluddin Jarjis".
Kawan nombor due pulak menyampuk" Ah sudoh aku tok reti nok sebuk name tu.Guane nih awang. Aku rase nok terkecing doh ni. Ah aku tulih kat tangan je la awang. Kalu die tanye senang le sikit aku nok jawak." Pastu sampuk le pulak kawang nombor tige yang berlagak pandai ni,"Bak pe yang mu jadi bodo sangat nih. Jangan tulih kat tangang.nanti tukang
interbiuw tu nampok mu tulih situ. Mu tulih kat getoh spenda(seluar dalam la tu) mu tu. Kalu die tanye ,mu selok la sikit spenda mu,mu buat-buat la gatal kat perut. Pas tu mu kerling la sikit name Pengerusi TNB.Ape lagi kawang nombor due suke la dengar idea bernas kawan die tu.Tapi die tak tak tahu yang kawang die nombor tige tu pun panik gak,sebab die pun tak tahu nak sebut macam mane.
Name kawan nombor due pun dipanggil.Dalam 20 minit kawan nombor due tak keluar2 lagi. Kawan yang nombor tige dah panik kenape kawan die tu tak keluar keluar lagi.5 minit kemudian keluar la kawan nombor due ni dengan muke tersenyum. Kawan no. 3 pun tanye la,ape soalan yang keluar,jawap la kawan no 2 ni, Susoh jugok soalang die tapi soalang Pengerusi TNB tu aku buleh jawap, Aku sempat selok spenda aku.Tukang interbiuw tok nampok aku selok tadi."
Aku pung sebenor nye tok tahu jugok nok sebut name Pengerusi TNB tu." Jawap lah kawang no 2 tadi." Mu tulih pade getoh spenda mu tu macang aku buat nih" Kawan no 3 pulak jawap," Aku nok tulih macam mane aku tok pakai spenda ".Ape lagi kelam kabut le kawan kite. Tibe-tibe kawan no 1 yang dari tadi berdiam diri tadi bagi idea."Ape bende yang susoh sangat ni. Awang, mu beri je spenda mu kat die kejap." Ape lagi bergegas la kawang2 ni pegi toilet untuk berpindah seluar dalam. Tak lame lepas tu name kawan no 3 ni pun di panggil.Dengan semangat berkobar-kobar dan rase confident yang amat sangat kawan kite ni masuk dalam bilik interbiuw tu.
Dalam 10 minit kawan nombor 3 ni keluar sambil tergaru-garu kepale dengan muke kepelikkan. Kawan-kawan die yang luar ni tanye la kenape keluar awal sangat. Die menjawap, mase die jawap ahli panel tanye Name Pengerusi TNB, lepas tu die jawap la. Tak pasal-pasal semue ahli panel tergelak-gelak sampaikan ade yang mengalir-alir air mate tak tahan sangat. Pastu kawan-kawan ni tanye la, mase ahli panel ni tanye Name Pengerusi TNB tu, ape mu jawap. Dengan confident die bagitahu dengan kuat dan lantang " Datuk Calvin Klien".

Rupe-rupenye mase kawan-kawan ni berpindah seluar dalam tadi,kawan yang sorang ni dah terpakai terbalik rupenye yang belakang ke depan, yang depan ke belakang. Name Pengerusi TNB yang baru tu kat belakang,name jename spenda tu pulak kat depan. Apalagi tergelak besarlah kawan-kawan yang
due orang lagi tu.

hehehe .....


Bookmark and Share

    


  Member Information For indah_hati84Profil   Hantar PM kepada indah_hati84   Pergi ke indah_hati84's Website   Quote dan BalasQuote

indah_hati84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 76
Posting: 136
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-05-03 01:58




isshh....hikhik..mau ade 18 sx nih...apa la depa nih....kehkeh

Bookmark and Share

    


  Member Information For indah_hati84Profil   Hantar PM kepada indah_hati84   Pergi ke indah_hati84's Website   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 02:32


yang tak cukup 18thn tak leh baca nii!
hehehe..orang luar ganu pahang dok citer nii.. kalu dok pahang biar wang nerangg.. nok dok!
Datuk Calvin Klien nii jenis spender nii.. haha..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiahjunior
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 115
Posting: 33
Dari: Taman Desa Minang

Selangor  


posticon Posting pada: 18-05-03 14:26


assalamualaikum...

hehehhe nasib saya paham loghat ganu....best la jugak

-----------------
Ku memohon petunjuk dari-Mu
Buatku menuju jalan-Mu satu
Hidup matiku hanya untuk-Mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiahjuniorProfil   Hantar PM kepada ainul_mardhiahjunior   Quote dan BalasQuote

sayasarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 225
Posting: 294
Dari: atas tanah jeh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 09:41


a'kum

bakpenye klako sgt...



sakek peruk dok bace crite tuh..kuang kuang kuang

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 20-05-03 13:16




Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

putera_manis
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 22
Posting: 593
Dari: Segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 19:41


hampeh betuii.....

-----------------

MAta BErtENTanG,kAn tIMBul kaSIH SAyanG....
HAti berTEMU HatI,KAn laHIr rASa kaSIh.....
BiLA dAHI BERtemu SEjaDah,BAruKAN teRAsA KeBESaraN iLAhi...
KetENAngan Jua DiPerolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_manisProfil   Hantar PM kepada putera_manis   Quote dan BalasQuote

adeq_shiFa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 410
Posting: 315
Dari: BuMi

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 06-07-03 22:10


hahaha...ahaks..


-----------------
« Allah knows what's the best for us » ^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeq_shiFaProfil   Hantar PM kepada adeq_shiFa   Quote dan BalasQuote

nieha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.11.2004
Ahli No: 12531
Posting: 61
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 26-07-05 06:46


klaka betul.

Bookmark and Share

    


  Member Information For niehaProfil   Hantar PM kepada nieha   Pergi ke nieha's Website   Quote dan BalasQuote

Nuratiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17477
Posting: 121
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 07:03


siang pulok ke awang no tige tu......lain kali ngappa lah kat umoh....benda lah...hik hik :lol: :lol: :lol: :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuratiqProfil   Hantar PM kepada Nuratiq   Quote dan BalasQuote

Huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1062
Posting: 138
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 26-07-05 07:47


ha ha ha...lawak betul :-D :lol: :-D :lol: :-D :lol:
[ Telah diedit oleh: Huwaina pada 26-07-05 07:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For HuwainaProfil   Hantar PM kepada Huwaina   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 05:51


tak senonoh betul! hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

Maisarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2803
Posting: 205
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 19:30


:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaisarahProfil   Hantar PM kepada Maisarah   Quote dan BalasQuote

ukhwafillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 4368
Posting: 194
Dari: Umbai,Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 28-07-05 02:47


heheheheeehehe''.awak2

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhwafillahProfil   Hantar PM kepada ukhwafillah   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-10-05 16:33


hahhahahaha..lthnye ketawe!!!!
skt perut saya...
nasib baik saya orang trganu..fahamlah apa yang mereka cakap..
kesimpulannye..mestilah bersedia untuk interview..tambah ilmu pengetahuan...kalau tak terkantoi!kan dah kan!!! :lol: :-di :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 26-10-05 17:02


iskh....malu besor...!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-10-05 20:50


klaka..klaka

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

farahana
Warga Rasmi
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19349
Posting: 1
Dari: pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 26-10-05 21:43


ish..ish...ish....
klokor gila lah topik ni..
mana laka dapat idea nak buat macam ini...sampai nak terburai isi perut ni...
gelak sakan.....kui..kui...kuii....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farahanaProfil   Hantar PM kepada farahana   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-10-05 13:46


lawok paling kelako dalang portal ukhwah dalang abak ini................... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

atiqahsyahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.11.2005
Ahli No: 20514
Posting: 79
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-08-06 22:13


emm...hihi....dah tak larat nak gelak... :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiqahsyahidahProfil   Hantar PM kepada atiqahsyahidah   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 28-08-06 22:20


macam-macam lah lawak anda ni
hihihih

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

Kaisi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9907
Posting: 233
Dari: KB - The Islamic City

japan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-09 22:27


memang lawak..
tapi tidak ada lah agaknya org ganu yang macam awang tu..
takkan lah tak tahu yang dia sebut tu jenama spender..
adoila..kurang sopan tol lah..huh
hmm...


-----------------
moshi-moshi....
watashi wa kaisi desu...
from the sister city of kasaoka city okayama...hehee..
senegara dengan Doraemon,Ultraman etc


Bookmark and Share

    


  Member Information For KaisiProfil   Hantar PM kepada Kaisi   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-12-09 01:23


:berfikir: fikir kejap nak gelak ke tak... :terliur: :roll: :-o :-? ...haha.. ok lah tu :lol:


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

syukur2
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38302
Posting: 26

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-12-09 18:07


bila terfikir tentang temuduga dah fobia pula...macamana kalau orang interview kita gelakkan kita, padahal kita berharap dapat, bila mereka gelak, terus membunuh harapanku untuk dapat jawatan tu...sedih... :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For syukur2Profil   Hantar PM kepada syukur2   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 15-12-09 22:13


hehe..paham...paham...even pure sgor...tapi unlogikal lah..mana ada macam tu dalam realiti..apeke bangang depa tu..haha


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 10-05-10 13:32


ha ha ha ha haha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha x1000000


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-05-10 14:32


penat baca tulisan kecik nii... aduhhh...
nak kena bsar juga lah..ahahaha!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

habrah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.05.2010
Ahli No: 39782
Posting: 59

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-05-10 07:29


ahala betul ke cerita ni .. macam tak percaya jjeee

Bookmark and Share

    


  Member Information For habrahProfil   Hantar PM kepada habrah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.140745 saat. Lajunya....