Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kayu yang bengkok tak dapat hasilkan bayang-bayang lurus
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 80
Ahli: 0
Jumlah: 80




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 9 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 19 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 20 hari yang lalu
eme86: 20 hari yang lalu
sunan-faqih: 25 hari yang lalu


Petua Warisan
Topik: cmner nk putihkan gigi...


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Petua Warisan
    »» cmner nk putihkan gigi...

Please Mendaftar To Post


Oleh cmner nk putihkan gigi...

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 10:43


assalamualaikum...

senyum itu sedekah yg plg murah..x payah gune duit pun..tp ade setengah org malu nk senyum..malu nk tunjuk gigi yg x berapa cantik tu...

emm..sape ade petua nk putihkan gigi??
ana ade t'baca satu mjlh aritu..salah satu cr nk putihkan gigi..mule2 tu berus gigi guna garam halus dulu..then lps kumur2 barulah gune ubat gigi biasa....mmg rasa agak pedih sikit mula2 tu..

slamat m'cube!!

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 12:09


Assalamualaikum....


hmm....bagus gak petua tu....walalupun sakit skit, namun ianya agak berkesan,kan?? so, bila lagi kita nak senyum memanjang???

ha..nampak tak gigi ana yg putih ni??ikikik -->

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 13:48


senyum tak yah la nampak gigi..kalo nampak gigi itu sengih namanya...ni hah macam ni..

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

putera81
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 549
Posting: 153
Dari: SaBAh

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 14:59


assalamulaikum,
ana ada petua nak putihkan gigi. petua org tua2 ni yg dibagi scr tak sengaja. ambik kayu arang buat bbq tu, tumbuk halus sehalus-halusnya. bubuh sikit air. then, basuhlah gigi dgn gunakan tangan. ana cuba sekali ja lepas tu, serender sb bkn gigi yg putih, habis satu muka jadi hitam..
selamat mencuba....

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera81Profil   Hantar PM kepada putera81   Pergi ke putera81's Website   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 11:10


kesiannye putera81..x per..try la pulak petua nk putihkan muke yg hitam tu..

tp mmg gune garama halus tu ana rase cam b'kesan jek..bile dh biase gosok gune garam..x la terase pedih lg..

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 29-05-03 22:22


ada satu cara memutih kan gigi dalam sehari,ia itu terdpt dimana2 klinik pergigian,nama kaedah itu layering,ia itu membuat satu lagi lapisan nipis menutup gigi kita yg kuning,gerenti berkesan tiada kesan sampingan

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-05-03 22:56


Layering ek? ihihi... MuTTaQiN buat ekk.. free of charge kat klinik dierh huhu...

Ana tak der petua aper... cumer... pastikan gosok gigi setiap hari... n klu boleh pakai la ubat gigi yg ada mint... Lg best... rasa segar gigi...

Ana rasa gigi kuning okieh lg drpd gigi rosak... tul ak?? So , jagalah gigi kita elok² dptkan rawatan klu tak pandai nak rawat sendiri... Rawatlah sebelum melarat... n mencegah itu lbh baik dr merawat

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-06-03 23:46


nak putihkan gigi??? cuba lah polish jenis soft 99...ia pasti berkesan...kalau tak putih jugak gunakan sejenis bahan yang dinamakan serbuk besi tahan karat.....ade kat kedai berhampiran anda.. jangan marah!!!hehe

-----------------
Ya Allah !!! berikanlah kekuatan kepadaku untuk meneruskan jihad para shuhada'

img75.photobucket.com/albums/v228/acma_115/logo.jpg">

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

Annisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 954
Posting: 108
Dari: S'pore

singapore  


posticon Posting pada: 04-06-03 17:29


ermm...tanye skit boleh tak.... yang pakai air garam halus tu kene pakai berus gigi ke tangan jer??

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnisaProfil   Hantar PM kepada Annisa   Quote dan BalasQuote

asrul_safwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 213
Posting: 154
Dari: Shah Alam....

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-06-03 17:44


Assalamalaikum.....
mmmm....nak putihkan gigi ker....
Kalau nak ini petua orang2 dulu...
Trylah berus gigi ngan arang...
Nenek ana selalu guna arang gosok gig......
Nak putikan muka lak.....
Pakai bedak banyak2
Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For asrul_safwanProfil   Hantar PM kepada asrul_safwan   Quote dan BalasQuote

puteri_kasih84
Warga Rasmi
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1578
Posting: 16
Dari: Johor Bahru

Johor  


posticon Posting pada: 21-06-03 12:15


nak putihkan gigi ek? ade dapat kat suratkabar... taburkan garam halus kat ubat gigi yang kita nak berus tu...penah gak try tapi kejab je...tak sempat la tiap kali nak gosok gigi kena gi dapo amik garam...lebih-lebih lagi kalu dah lambat nak gi kolej...

-----------------
Wanita hiasan dunia,
seindah hiasan adalah wanita solehah,
yang akan membahagiakan,
syurga di dalam rumahtangga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_kasih84Profil   Hantar PM kepada puteri_kasih84   Quote dan BalasQuote

suterakasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 208
Posting: 107
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-06-03 19:15


Quote:
nak putihkan gigi ek? ade dapat kat suratkabar... taburkan garam halus kat ubat gigi yang kita nak berus tu...penah gak try tapi kejab je...tak sempat la tiap kali nak gosok gigi kena gi dapo amik garam...lebih-lebih lagi kalu dah lambat nak gi kolej.



betuii gak tu...hehe..

-----------------
mengharap cinta sejati...
mendamba kasih Ilahi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For suterakasihProfil   Hantar PM kepada suterakasih   Quote dan BalasQuote

mawarputih
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 146
Posting: 283
Dari: Bangsar, K.Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-06-03 23:51


Petua nak kuatkan gigi ngan gusi ada tak..>??? Sebab gigi ngan gusi ana nie sensitif sangat.. Kalau dagu ana terlanggar sikit kat meja ker, kat muka orang lain ker, mesti berdarah.

Risau gak ngan masalah yang semakin kritikal nie...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarputihProfil   Hantar PM kepada mawarputih   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-06-03 16:15


mawarputih..akak rasa nt kena jumpa doctor tu..satu lg may be nt kena tambahkan sayur dlm makanan nt tu..

Pasal nak putih kan gigi tu...ana pun pernah dengar yg mcm asrul_safwan cakap tu..mmg betul..cuba kita tengok gigi org dulu..tahan pulak tu..nenek ana gigi dia sampai sekarang masih ada lg gigi susu(asal la).

gigi ni pun putih jugak..

"Ya Allah..aku berlindung denganmu daripada ILMU yang tidak bermanfaat dan AMALAN yang tidak terangkat dan DO'A yang tidak diperkenankan.."
(Do'a Rasulullah s.w.t)

[ Posting ini telah di edit oleh: khaulah_alazwar pada 2003-07-24 15:28 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

a_whole_new_world
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1503
Posting: 195
Dari: s\'pore

singapore  


posticon Posting pada: 23-06-03 21:45


gunakan colgate....hahahaha......

Bookmark and Share

    


  Member Information For a_whole_new_worldProfil   Hantar PM kepada a_whole_new_world   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 25-06-03 00:05


Memutih dan Mengilatkan Gigi
Ambil beberapa helai daun kelapa kering.
Bakar hingga jadi abu.
Gosokkan gigi anda dengan abu daun kelapa tersebut.
Lakukan berulang kali dan insyaallah gigi anda putih berkilat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

radzatul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 91
Posting: 247
Dari: Bandar DiRaja

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-06-03 00:46


kalau nak putih lagi, senang jer..guna je la clorox bleach..pasti putih gigi anda..hehehe

-----------------

sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah s.w.t dan yang buruk itu datangnya daripada saya(hambanya)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For radzatulProfil   Hantar PM kepada radzatul   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 26-06-03 17:07


gigi kalau putih tak normal.!!
percaya atau tidak..tanye doktor..
gigi normal..die tak putih..sangat..
die ade kuning kuning sikit..tak banyak la..kalau putih sangat tak normal ..kate doktor gigi..
kalau taknak gigi tu..rosak macam kuning sangat..jangan la hisap rokok !!ehehh
sorry..

lumrah kehidupan..
kita pasti bertemu..
sebuah pertanyaan..yang pasti
menjadi KELIRU..untuk
kita memilih..kadang kadang..pilihan
kita..sering tidak menepati..
segala kehendak dihati..
tapi semua ade hikmah..
hanya ALLAH yang maha esa..mengetahui!

[ Posting ini telah di edit oleh: khaulah_alazwar pada 2003-07-24 15:29 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

-sakura-
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 120
Posting: 218
Dari: IICM GOMBAK

Selangor  


posticon Posting pada: 26-06-03 18:00


gigi putih sgt tak normal..?? yer ke..

-----------------
~wAnItA hIaSaN dUnIa, SeInDaH hIaSaN aDaLaH wAnItA sOlEhAh~

::jaga diri hiasi peribadi::


Bookmark and Share

    


  Member Information For -sakura-Profil   Hantar PM kepada -sakura-   Quote dan BalasQuote

wafers
Warga Rasmi
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1735
Posting: 11
Dari: segamats

Johor  


posticon Posting pada: 27-06-03 11:45


oooohhhhhh..nak pUtihkan gigi yer..senang jer...ambik biji asam jawa ...pastu panaskan nya sampai kering..pastu kan...tumbukkan nya..pastu kan..gosokkan lah kat gigi tue..SEMESTINMYA GIGI ANDA AKAN SENTIASA PUTIH DAN BERSERI-SERI....SELAMAT MENUMBUK....

-----------------
Salam Perkenalan dari saya ...... ahaaaaaks

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafersProfil   Hantar PM kepada wafers   Pergi ke wafers's Website   Quote dan BalasQuote

radzatul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 91
Posting: 247
Dari: Bandar DiRaja

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-03 01:10


betul la ape yg Hafiz_Qiee, if i'm not mistaken..seingat ana la kan..gigi yg terlalu putih tu cepat reput dan yg kekuningan sedikit(bkn kuning yg tak gosok gigi tu tau!!) tu gigi yg sihat sbb ia byk kalsium, x mudah rosak dan reput..

-----------------

sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah s.w.t dan yang buruk itu datangnya daripada saya(hambanya)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For radzatulProfil   Hantar PM kepada radzatul   Quote dan BalasQuote

wafers
Warga Rasmi
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1735
Posting: 11
Dari: segamats

Johor  


posticon Posting pada: 03-07-03 10:10


yelah, tue hafiz_qiee &radzatul....mmg betul apa korang kata..kalau putih sangat pun tak cun..mesti nnti org ingat pakai asid pulak..sbb tue lah gigi tue putih sangat..kuikuikuikui

-----------------
Salam Perkenalan dari saya ...... ahaaaaaks

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafersProfil   Hantar PM kepada wafers   Pergi ke wafers's Website   Quote dan BalasQuote

pondok_moden
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 260
Posting: 52
Dari: mantel bumi

Pahang  


posticon Posting pada: 03-07-03 15:17


Payah kalau tak guna ubat gigi. Paling koman pun guna ubat gigi utk putihkan gigi. Gigi yang sihat berwarna kuning air!

-----------------
oddisey


Bookmark and Share

    


  Member Information For pondok_modenProfil   Hantar PM kepada pondok_moden   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-07-03 10:30


Guna je Car wax

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

AnisAqilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1446
Posting: 261
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-08-03 15:24


Cara memutihkan gigi ialah ambil sedikit baking Powder sapukan pada gigi tersebut dan biarkan selama 1/2 jam. Lakukan setiap hari. Insyaalah gigi anda akan putih dan catik berseri.

-----------------

Tertawalah pada segala cubaan, kerana dunia ini hanya kosong belaka, terimalah sepuluh kekalahan sebelum menerima satu kemenangan


Bookmark and Share

    


  Member Information For AnisAqilahProfil   Hantar PM kepada AnisAqilah   Pergi ke AnisAqilah's Website   Quote dan BalasQuote

wadah_ummah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1729
Posting: 80
Dari: negeri tuan guru

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-08-03 16:06


cakap pasal gigi ni, ana kira takde cara lain melainkan kita sentiasa berus gigi. terutamanya sewaktu nak solat. amalkanlah. insyaallah walau gigi tak putih perfect, tp akan menampakkan cahaya yg kuar dr wajah kita... bukan setakat dari gigi malah keseluruhan wajah.... insyaallah dengan sts berus gigi, hati turut akan bertambah putih.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wadah_ummahProfil   Hantar PM kepada wadah_ummah   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 09-09-06 13:54


ada ke guna garam halus?? tak pernah dengar pun...
mmm.. nanti nak try lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-09-06 15:42


bersugi saja lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 09-09-06 16:25


macam-macam petua, boleh buat pilihan nak amal yang mana
:)

p/s: jangan lupa amalan wajib :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 09-09-06 19:42


gunakan arang kayu tanpa was-was...

hehe...

cuba try test tengok! :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-09-06 00:21


senang saja, cat gigi dengan cat putih, atau color gigi dengan liquid paper :di

setakat pengetahuan analah.. gigi manusia ni ada beberapa tahap keputihannya... Allah jadikan setiap sesuatu penuh dengan keindahan. cuba perhatikan gigi orang2 sekeliling antum.. kalau orang tu kulitnya putih, giginya takdelah berapa putih sangat.. manakala orang kulit gelap pulak, selalunya gigi mereka putih berseri.. cuba tengok gigi orang2 negro dan orang india.. bukan ke putih berseri? itu semua berlaku secara semulajadi...unless untuk hard smokers, dan orang2 yang jarang/ malas gosok gigi

anyway, petua yang diberikan sahabat2 di atas eloklah dicuba.. kita kena berusaha juga. betul tak ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 13-09-06 17:15


pemutihan giggi selalunye dilakukan melalui proses penghakisan. iaitu enamel luaran gigi dikikis oleh bahan2 yang menghakis, seperti arang & macam-macam lagi bahan yang kita dah bincangkan di sini, termasuk pemutih gigi komersil yang kita boleh jumpa di pasaran,
oleh itu gigi yang terlalu putih adalah gigi yang nipis. tidak kuat, & mudah patah.

melainkan ada care lain untuk memutihkan gigi selain menghakis, saya tidak menggalakkan care sebegini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 17:33


Pada 09-09-06 13:54 , jasadkudisini posting:

!!! QUOTE !!!

ada ke guna garam halus?? tak pernah dengar pun...
mmm.. nanti nak try lah..


ada lah....letak garam halus sikit pada ubat gigi bila kita dah letak ubat gigi pada berus gigi kita tu..pas tu, berus lah...nescaya jadi putih..hehe.... :-di



Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 12:17


try dengan gram halus.mana tau gigi jadi putih berseri bak mutiara...............hihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

khairulmukminah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2007
Ahli No: 28415
Posting: 180
Dari: Gombak, Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 21:30


Saya pun nak putihkan gigi juga..hehehe...malu lah..huhuhu..apa-apa pun..terima kasih ye Sahabat-sahabat Ukhwah..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairulmukminahProfil   Hantar PM kepada khairulmukminah   Pergi ke khairulmukminah's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 19-12-08 22:19


Assalamualaikum
guna kapur kasut boleh tak agak²nya....?? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 01:19


Pada 19-12-08 22:19 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
guna kapur kasut boleh tak agak²nya....?? :berfikir:



kapur kasut? :berfikir: ...
boleh juga bagi sesetengah kasut yang ada mulut lah.. :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 10:51


nak putih kan gigi?????
tak pasti.....

kalau nak kuat kan gigi boleh guna ubat gigi halagel

konpem jadi kuat hahahahahaha.......kalau tak bagaimana nabil boleh tarik lori tu guna gigi hehehehehehe


:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 21-12-08 21:47


Assalamualaikum
erk...tapi kan halesolurun...kalau kasut tu tak ada gigi nak buat macam mana eh..?? :berfikir: kalau kasut ada gigi, mesti dia dah gigit kaki tu..uhuk... :cry:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 16:33


Pada 21-12-08 21:47 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
erk...tapi kan halesolurun...kalau kasut tu tak ada gigi nak buat macam mana eh..?? :berfikir: kalau kasut ada gigi, mesti dia dah gigit kaki tu..uhuk... :cry:



kalau dia gigit kita... kita gigit kasut balik.. macam mana? fair tak? :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-12-08 11:30


hehe..macam-macam..ada ya kasut boleh gigit kita,huhu..

apa-apa pun, selamat mcuba petua mmutihkan gigi anda...:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

syarwani
Warga Rasmi
Menyertai: 09.12.2008
Ahli No: 36230
Posting: 1
Dari: ampang

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-12-08 14:46


Assalamualaikum...wanie nak bagitahu petua yang guna arang tu memang menjadi tau..so gunalah..wanie pernah buat masa muda2 dulu

Bookmark and Share

    


  Member Information For syarwaniProfil   Hantar PM kepada syarwani   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.145397 saat. Lajunya....