Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak semua yang kita mahu boleh didapat. Jika Allah tidak memberi sekarang, ia akan ditunda atau diganti yang lebih baik.
-- Dari Drama Kiamat Sudah Dekat

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 20 hari yang lalu
izdham: 29 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 39 hari yang lalu


Cerpen
Topik: Novel karya Ramlee Awang Murshid


Carian Forum

Moderator: Administrator, NaZa_FirmaN
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cerpen
    »» Novel karya Ramlee Awang Murshid

Please Mendaftar To Post


Oleh Novel karya Ramlee Awang Murshid

haniff
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.07.2003
Ahli No: 2549
Posting: 27
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-12-03 10:23



Interested?....boleh kita cerita2...
Seem minat sama....apa salahnya...


Bookmark and Share

    


  Member Information For haniffProfil   Hantar PM kepada haniff   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-12-03 15:45



haniff..kita cerita kat kolej ko jelah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

haniff
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.07.2003
Ahli No: 2549
Posting: 27
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-12-03 16:10



ana jemput jer...
saper2 nak join ana tak kisah.....
sham...kat kolej....kita cerita lain yerk.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For haniffProfil   Hantar PM kepada haniff   Quote dan BalasQuote

Rabbit_cute
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1700
Posting: 265
Dari: Selangor

Pahang  


posticon Posting pada: 29-12-03 17:25


Rabbit tengah baca
'Semangat Hutan'

best jugak laa cerita ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Rabbit_cuteProfil   Hantar PM kepada Rabbit_cute   Quote dan BalasQuote

cenderawasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2249
Posting: 115
Dari: utm

Johor  


posticon Posting pada: 29-12-03 23:07


ana suke ngan karya ramlee awang murshid,lain dr yg lain dan thriller...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cenderawasihProfil   Hantar PM kepada cenderawasih   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 02:59




erm minat gakk dgn karya beliau... antara novel beliau yg pernah ana baca...

TOMBIRU
SEMANGAT HUTAN
SATU [email protected] LOQMAN (not sure)
RANGAU

beliau amat bijak dlm menjalinkan plot... semua unsurr ada buat pembaca tak merasa bosan...

[ Posting ini telah di edit oleh: aniisa_tasnim pada 2003-12-30 03:04 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

AyuHumaira
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1342
Posting: 294
Dari: IIUM, Garden of Knowledge & Virtue.

egypt   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 22:53



ana pun ada beli novel dia..best sgt-sgt...ana dulu suke novel yg jiwang2 tu..tapi, boring asyik jiwang2,ana beli yg thriller..tak sangka ia mampu buat hati ni terpaut..hehe

-----------------
Bilaku menjejak tapak ke pasir,
Ikutlah dibelakangku sebagai pejuang,
Bila kuseru,"Perjuangan itu pahit!!"
Maka kau sahut kembali,"Syurga itu manis!!!"
HADIAHKANKU DARAH SYAHIDMU...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AyuHumairaProfil   Hantar PM kepada AyuHumaira   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 23:13




erm..sokong..suka tulisannya..orgnya suka gak.. acah jer..

skrg ni tgh nak kumpulkan koleksinya..

the latest book-SATU JANJI..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-01-04 13:16



ooo..ramai gak suka baca ye.. semangat hutan tu sambungan dari tombiruo... ADAM lak..huiyo..cerita pasal kat us..
anugerah pertama best gak..
tapi saya paling suka..satujanji...
disebabkan terlalu suka..e-mail ana guna username satujanji...dan ana pun ada file dokumen untuk ...JANJI HISYAM...

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 16-01-04 05:22



membaca jambatan ilmu...
saya pun suka membaca novel karya Ramlee Awang Murshid...
tapi biasanya pinjam dari kawan

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 26-01-04 21:43


saye bace ranggau, mcm tengok motion picture u.s plak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

AyuHumaira
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1342
Posting: 294
Dari: IIUM, Garden of Knowledge & Virtue.

egypt   avatar


posticon Posting pada: 26-01-04 21:53


sukeee sgt..suke tahap cipan lagik...

ana paling suke tombiruo tu dan semangat hutan... lagipun cerita dia ada yg islamik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AyuHumairaProfil   Hantar PM kepada AyuHumaira   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-01-04 22:37


baru habis baca SEMANGAT HUTAN dengan MANDATORI

BEST

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-08-07 11:17


cite2 dia memang best..yang terbaru ni cinta sang puteri..memang best gila..saya mula minat beliau bila baca ADAM. time 2 boring gila.so tpakse lah baca.pdhal nvl tu da lme ada kat rumah..he2. lepas tu keluar saja nvl baru beliau for sure saya beli tapi rahsia perindu tak dan nak beli lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

NurulHumaira
Warga Rasmi
Menyertai: 19.09.2006
Ahli No: 26449
Posting: 16
Dari: Terengganu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-08-07 22:54


salam ukhwah...

Ana pun peminat novel triller Ramli Awang Murshid...dah banyak novel beliau ana baca.antaranya, ADAM,RANGGAU,SEMANGAT HUTAN,TOMBIRIOU,BAGAIKAN PUTERI,SATU JANJI....cuma yang terbaru saja tak baca lagi....Cinta Sang Ratu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurulHumairaProfil   Hantar PM kepada NurulHumaira   Quote dan BalasQuote

aymannur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1022
Posting: 212
Dari: irbed

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-08-07 02:44


best.

Dari membaca novel dia saja ana dapat timba pelbagai pengalaman. Hanya sekadar duduk atas kerusi membaca, ana dah tahu pelbagai ragam kehidupan manusia. Dapat tazkirah juga.(insap)

Tapi baru baca sikit semangat hutan. Siapa boleh pinjamkan? Tak cukup duit beli novel.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aymannurProfil   Hantar PM kepada aymannur   Quote dan BalasQuote

nice_pesan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 619
Posting: 126
Dari: cheras...

Perak  


posticon Posting pada: 03-08-07 02:55


memang best..... semua dah baca... tak rugi buat koleksi... yang terbaru sang ratu saja tak beli lagi... cerita ramli awang murshid semua nya best tak boring baca...


-----------------
try to be nice, smart, fun & helpful...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nice_pesanProfil   Hantar PM kepada nice_pesan   Quote dan BalasQuote

amir_haikal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2005
Ahli No: 21550
Posting: 79
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 03-08-07 11:44


terbaru adalah Cinta Sang Ratu, sambungan daripada Bagaikan Puteri..


-----------------
"Hidup Biar Berjasa"


Bookmark and Share

    


  Member Information For amir_haikalProfil   Hantar PM kepada amir_haikal   Quote dan BalasQuote

zakia_natasya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.07.2007
Ahli No: 30446
Posting: 50
Dari: Balakong

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-08-07 12:22


dulu ada juga baca... rasa macam best, tapi xigt da jalan cerita dia bagaimana... tapi dia ni memang penulis yang bagus...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zakia_natasyaProfil   Hantar PM kepada zakia_natasya   Quote dan BalasQuote

selasih
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.08.2005
Ahli No: 18573
Posting: 58
Dari: Temerloh, pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-08-07 12:24


ya, semua cerita karya Ramlee Awang Murshid saya pasti takkan ketinggalan untuk membacanya.......cuma yang terbaru cinta sang ratu tak baca lagi.........pertama kali baca tombiruo terus beminat dengan karyanya......sekarang dah buat koleksi semua novelnya........

Bookmark and Share

    


  Member Information For selasihProfil   Hantar PM kepada selasih   Pergi ke selasih's Website   Quote dan BalasQuote

wardatul_shuhada
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27283
Posting: 43
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 03-08-07 12:53


karya Ramlee Awang Mursyid memang best..buku pertama saya baca bagaikan puteri..buku ny best, lepas tu mla kmpul semua dia punya nvl..nvl nya lain dr lain..bagaikan puteri tu nvel trilogi, yang kedua cinta sang ratu..tak sabar nak baca smbngnny..kepada pggemar novel, bacalah karya Ramlee Awang Mursyid, pasti anda akan rasa kelainanny.. kepada penulis Ran=mlee Awang Mursyid i'm salute you..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatul_shuhadaProfil   Hantar PM kepada wardatul_shuhada   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-08-07 12:57


Pada 15-01-04 13:16 , kamalhisyam posting:

!!! QUOTE !!!




SEMANGAT HUTAN sambungan dari TOMBIRUO, TOMBIRUO TERAKHIR sambungan dari SEMANGAT HUTAN.


tombiruo..semangat hutan..tombiruo terakhir..


em..jalan cerita best,,teraser macam kita turut mengembara bersama watak2 dalam cerita tu..tapi kesudahan cerita ni agak mengecewakan saya..em saya harap kesudahan cerita yang lain..tapi lain pula yang jadi..


tapi memang tak dapat dinafikan, novel2 .a.M memang best.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

kestari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2006
Ahli No: 27622
Posting: 90
Dari: e_poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-08-07 13:06


salam...

saya minat juga novel dia. SATU JANJI, ADAM, HATIKU DI HARUJUKU. yang lain-lain tak sempat lagi. novelnya memang best. tunggu lah pas SPM, semua novel dia saya borong.... :lol: :lol:


-----------------
$eNyumAn Itu PengUbat LukA di HAtI..


Bookmark and Share

    


  Member Information For kestariProfil   Hantar PM kepada kestari   Pergi ke kestari's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-08-07 20:31


salam.
ana memang minat dengan pnulisan ramlee awang murshid..
novel thriler..first baca semangat hutan..

-------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 24-10-07 13:20


Assalamualaikum :-D

suka juga..semua novel terbitan ramlee awang mursyid semua saya kumpul, walau mahal 19.90 tapi puas,banyak pengajaran, thriller, cinta dan ilmu keagammaan Islam dalam jalan cerita beliau.best sangat..nmapaknya ramai jugak peminat yang sama dengan saya...slam ukhwah semua..satu janji memang best tapi yang lain pun best juga :-D :-D :-D :-D


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 24-10-07 13:23


Pada 03-08-07 11:44 , amir_haikal posting:

!!! QUOTE !!!

terbaru adalah Cinta Sang Ratu, sambungan daripada Bagaikan Puteri..



:-D betul tu amir, saya dalam proses baca cinta sang ratu :-)


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

nur_11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2006
Ahli No: 26258
Posting: 80
Dari: malaysia

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 13:28


memang best semua nvel rmli awng mrsid ini.. sya dah baca hampir kesemua nvel macam tak baca rangau saja lagi skarng ini tengah mencari...tak dpat2 lagi...gaya penulisn yang best sngat seronk bla baca...terutama tentang cinta senang ratu... best..:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_11Profil   Hantar PM kepada nur_11   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-10-07 08:48


salam
saya paling suka novel dia bagaikan puteri dan cinta seorang ratu,nak tunggu sambungannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

putera81
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 549
Posting: 153
Dari: SaBAh

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 15:47


Assalamaulaiakum,
semua novel RAM saya pernah baca..bestnya sebab cerita2 diselitkan dengan unsur2 ketaatan pada ALLAH, nilai2 kekeluargaan, suspen and thriller tak payah cakap lah,hehe. Walau hanya cerita novel tapi macam sumanya betul-betul terjadi sebab cerita dia semua berkisar pasa l kehidupan and tak mustahil berlaku dengan izin ALLAH. Ada simpan kenang2an tanda tangan RAM beberapa org penulis dari alaf21 datang kat Center Point Sabah, Novel Hatiku di Harajuku ada TT RAM,yeahh.. yang peminat2 novel2 jiwang tu, bacalah novel RAM 'sure' terpikat:-)

Akhlak yang baik melambangkan iman yang sempurna..

http://sinarjutawan.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera81Profil   Hantar PM kepada putera81   Pergi ke putera81's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 26-10-07 16:48


Pada 26-10-07 15:47 , putera81 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamaulaiakum,
semua novel RAM saya pernah baca..bestnya sebab cerita2 diselitkan dengan unsur2 ketaatan pada ALLAH, nilai2 kekeluargaan, suspen and thriller tak payah cakap lah,hehe. Walau hanya cerita novel tapi macam sumanya betul-betul terjadi sebab cerita dia semua berkisar pasa l kehidupan and tak mustahil berlaku dengan izin ALLAH. Ada simpan kenang2an tanda tangan RAM beberapa org penulis dari alaf21 datang kat Center Point Sabah, Novel Hatiku di Harajuku ada TT RAM,yeahh.. yang peminat2 novel2 jiwang tu, bacalah novel RAM 'sure' terpikat:-)

Akhlak yang baik melambangkan iman yang sempurna..

http://sinarjutawan.blogspot.com


BETUL TUUUU :welcome:


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 26-10-07 17:41


ana paling suka novel beliau. CINTA SANG RATU and BAGAIKAN PUTERI>>

banyak pengajaran dalam cerita tu...
walaupun dongeng dan rekaan, tapi, bila baca macam real saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 17:43


memula baca bila adik bawa balik rumah...

lepas, memang kalau jumpa, memang tak sah kalau tak baca...
kalau ada bajet lebih sikit... musti beli...

yang paling baru ismi ada, "cinta sang ratu"

di hari itu cari hatiku di harajuku, tapi tak pula ketemu...

p/s: adik buat koleksi novel RAM

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 26-10-07 17:47


hatiku diharujuku pun menarik ceritanya...

best!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

alornk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31510
Posting: 133
Dari: atas bukit bawah angin

madagascar  


posticon Posting pada: 26-10-07 22:58


pernah baca ADAM..best juga..macam real saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alornkProfil   Hantar PM kepada alornk   Quote dan BalasQuote

nur_islam88
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22181
Posting: 65
Dari: pasir puteh,kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 11:57


salam...
saya pernah baca SATU JANJI...
best...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islam88Profil   Hantar PM kepada nur_islam88   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 11:59


paling best yang saya baca..bagaikan putri dengan cinta sang ratu..
yang lain-lain tombiruo..semangat hutan..tombiruo terakhir..
adam..satu janji..hehe..best..
yang terbaru apa tah hari tu dah cari kat internet..tapi lupa lakk..

seolah-olah masuk dalam crta tu bsilat bsama2 laksama sunan :lol: siapakah grangan dia.?alangkah baiknya kalau ada org macam dia sekarang ni.. :-D 8-) imaginasi habis.. :lol: best lah..sampai masuk dalam cerita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

mie_sya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.12.2007
Ahli No: 31925
Posting: 27
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 12:04


Pada 06-12-07 11:59 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

paling best yang saya baca..bagaikan putri dengan cinta sang ratu..
yang lain-lain tombiruo..semangat hutan..tombiruo terakhir..
adam..satu janji..hehe..best..
yang terbaru apa tah hari tu dah cari kat internet..tapi lupa lakk..

seolah-olah masuk dalam crta tu bsilat bsama2 laksama sunan :lol: siapakah grangan dia.?alangkah baiknya kalau ada org macam dia sekarang ni.. :-D 8-) imaginasi habis.. :lol: best lah..sampai masuk dalam cerita..




agak-agaknya ada ke lagi org macam laksamana sunan???
:sopan:


-----------------
"sesaat pertemuan menitik perkenalan, seminit perkenalan menerbit kemesraan, sejam kemesraan mengukuhkan persahabatan, sehari persahabatan selamanya dalam ingatan"


Bookmark and Share

    


  Member Information For mie_syaProfil   Hantar PM kepada mie_sya   Quote dan BalasQuote

mie_sya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.12.2007
Ahli No: 31925
Posting: 27
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 12:05


paling hebat cinta laksamana sunan terhadap sang ratu....
cerita yang lain pun tak kurang hebatnyer....
maju Ramlee Awang Mursyid....:D:D:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie_syaProfil   Hantar PM kepada mie_sya   Quote dan BalasQuote

nur_abyatina
Warga Rasmi
Menyertai: 05.11.2007
Ahli No: 31608
Posting: 15
Dari: bumi Allah (^^,)

Perak  


posticon Posting pada: 06-12-07 17:27


hrmmm...ana juga mengikuti novel2 saudara RAM ni...HATIKU DI HARAJUKU pun tak kurang hebatnya...itu salah satu novel beliau yang menjadi favourite ana.

sebenarnya ana bermula dengan novel BAGAIKAN PUTERI..bila ana dah habis baca ana makin tertarik dengan gaya penulisannya....sekarang ana baru nak mengumpul novel2 yang terdahulu...

memang lain dari yang lain...cinta yang diwujudkan dalam penulisannya begitu luar biasa..even kita boleh pelajari pelbagai-->agama, bahasa, malahan juga sejarah...

tahniah kepada saudara RAM..your writing awesome!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_abyatinaProfil   Hantar PM kepada nur_abyatina   Quote dan BalasQuote

him_92
Warga Rasmi
Menyertai: 27.10.2007
Ahli No: 31525
Posting: 11
Dari: johor

malaysia  


posticon Posting pada: 15-12-07 15:49


saya pun suka novel ramlee...
yang paling best, Mandatori...
sebab dia banyak identiti...
last sekali jadi BILAL PIUT

Bookmark and Share

    


  Member Information For him_92Profil   Hantar PM kepada him_92   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 15-12-07 21:24


Pada 29-12-03 17:25 , Rabbit_cute posting:

!!! QUOTE !!!

Rabbit tengah baca


Assalamualaikum ...best kan Rabbit citernya...saya dah pernah baca kalau tak salah masa sekolah menengah dulu agaknya... 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-12-07 22:33


yang berjudul pei pan best juga.........tapi setahu saya penulis ni suka menulis di waktu tengah-tengah malam dan selepas solat sunat katanya lah.mugkin untuk dapat ideal agaknya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

AiFi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2003
Ahli No: 4854
Posting: 96
Dari: BuMi ALLAH

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-12-07 23:39


Ungu Karmila is on the way.... :kelip:
waiting for the 3rd or maybe last book of "trilogi bagaikan pu3" :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For AiFiProfil   Hantar PM kepada AiFi   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 16-12-07 00:00


ADAM.. ADAM.... ADAM... ADAM... ADAM... ADAM.. ADAM... ADAM... ADAM... ADAM.... ADAM... ADAM... ADAM... ADAM... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

fee-za
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6381
Posting: 39
Dari: aMPanG,sElaNgoR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-12-07 22:44


ana pun suka sangat karya beliau..
escpecially bagaikan puteri dan cinta sang ratu...
huhu...harap-harap...smbung lagi..wahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For fee-zaProfil   Hantar PM kepada fee-za   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-12-07 22:49


nak tanya....

menarik dia bahagian ayat ke? jalan cerita ke..? suasana ke..? atau mesaj nak di sampai kan..?..

ana baru saja nak jinak dengan novel..novel terbatu TAUTAN HATI saja..ana suka sebab membolehkan ana muasabah diri ana ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 23-12-07 03:50


:: suka nvel 'cinta sang ratu' :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

niesa217
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.01.2008
Ahli No: 32266
Posting: 56
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 15:23


assalamualaikum...

pertama kali baca buku karya beliau 'mandatori', terus minat dengan penulis ini..
sampai sekarang pasti beli buku karya beliau buat koleksi....

paling suka bagaikan puteri dan hatiku di harajuku

Bookmark and Share

    


  Member Information For niesa217Profil   Hantar PM kepada niesa217   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 15:27


.. melihat reaksi kawan-kawan di sini membuatkan diriku ingin membaca novel RAM..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

najwa_adila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.07.2005
Ahli No: 17677
Posting: 288
Dari: Ardhullahil Waasi'ah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 15:58


Pada 11-01-08 15:27 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. melihat reaksi kawan-kawan di sini membuatkan diriku ingin membaca novel RAM..


takkan mnyesal..memang best :)...saya tak pernah beli, just pinjam saja dari pustakaan opis :-D


-----------------
Tiada Aku Tanpa-Mu...
cute


Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_adilaProfil   Hantar PM kepada najwa_adila   Pergi ke najwa_adila's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 16:08


.. ye ke.. "orait".. mula-mula sekali nak cari novel yang tajuk mana ye:berfikir:.. kira sebagai mukadimah lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

najwa_adila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.07.2005
Ahli No: 17677
Posting: 288
Dari: Ardhullahil Waasi'ah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 16:19


Pada 11-01-08 16:08 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. ye ke.. "orait".. mula-mula sekali nak cari novel yang tajuk mana ye:berfikir:.. kira sebagai mukadimah lah..


saya ni bukan penggemar novel sangat, kalau ada novel best 'rembat' saja..so..tak tau sangat RAM nyee novel ni mana yang dulu..yang tu sahabat lain boleh jawab agaknya ..saya dulu 'kenal' dengan RAM ni melalui novel TOMBIRUO 1..lepas tu baru baca SEMANGAT HUTAN ..heheh terbalik pulak..bebaru ni baca ADAM (Aku Darah Anak Malaysia) ye ke macam tu :-? :-D


-----------------
Tiada Aku Tanpa-Mu...
cute


Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_adilaProfil   Hantar PM kepada najwa_adila   Pergi ke najwa_adila's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 16:23


mungkin kakisamun boleh cuba baca novelnya yang bertajuk "bagaikan puteri' dan sambungannya" cinta sang ratu'...

mungkin jugak boleh baca siri tambiruo dan adam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 16:26


.. terima kasih Malaysia:welcome:.. nanti diriku akan mencari karya2 nukilan Ramlee Awang Murshid seperti yang telah sahabat2 syorkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 16:33


.. mak ai.. sampai 2 kali dia hantar mesej.. terima kasih ye.. terharu pula diriku atas bantuan sahabat2 disini:welcome:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

azilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8536
Posting: 112
Dari: selangor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-01-08 14:17


memang best cerita2 dia..satu janji,tombiruo, ranggau..ada yang terbaru lagi tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For azillaProfil   Hantar PM kepada azilla   Quote dan BalasQuote

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-01-08 15:23


salam...siapa pernah baca "Bagaikan Puteri". ada dua buku. satu lagi tak ingat tajuk dia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

azilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8536
Posting: 112
Dari: selangor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 12:18


dah baca dah...pas tu ada lagi satu tajuk dia tak ingat tapi sambungan untuk cerita bagaikan puteri tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azillaProfil   Hantar PM kepada azilla   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 13:07


Pada 12-01-08 15:23 , syeikh posting:

!!! QUOTE !!!

salam...siapa pernah baca "Bagaikan Puteri". ada dua buku. satu lagi tak ingat tajuk dia.

tajuk lagi 1 tu cinta sang ratu...

walewah!!! :-D xsgka ada topik untuk peminat ramlee awang mursyid...aku suka sangat dengan novel dia...
Novel dia yang mula-mula aku baca ialah Tombiruo, Ranggau, Semangat Hutan, A.D.A.M (Aku Darah Anak Malaysia), Satu Janji, Tombiruo Terakhir, Rahsia Perindu, Hatiku Di Harajuku (novel paling best!sebab aku minat Jepun!), Bagaikan Puteri & Cinta Sang Ratu....Cuma Mandatori saja aku xbc, macam tak best saja :sopan:
Dengar cerita, tak lama lagi dia akan keluar dengan novel terbaru, Ungu Karmila....tak sabar nak baca :-D


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 14:17


.. mana nak beli ek:berfikir:.. kawasan aku bermastautin ini tak ada lah:cry:.. kena pergi KL lah nanti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

najwa_adila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.07.2005
Ahli No: 17677
Posting: 288
Dari: Ardhullahil Waasi'ah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 17:44


Pada 15-01-08 14:17 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. mana nak beli ek:berfikir:.. kawasan aku bermastautin ini tak ada lah:cry:.. kena pergi KL lah nanti..


KS ni bermastautin kat ceruk maneer??? :berfikir:


-----------------
Tiada Aku Tanpa-Mu...
cute


Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_adilaProfil   Hantar PM kepada najwa_adila   Pergi ke najwa_adila's Website   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 15-01-08 18:39


sangat best karya ramlee awang murshid....

bagaikan puteri
cinta sang ratu
tombiruo
semangat hutan
tombiruo terakhir
satu janji
pasal peguam amylea dan leopard(tak ingat tjuknya :))
mandatori

haha itu saja yang ingat agaknya...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 04-11-08 12:22


saya kumpul semua novel ramlee awang mursyid..memang best..dapat banyak maklumat dan ilmu..paling best satu janji...paling terbaru cinta sang ratu..ini sambungan bagaikan puteri.hasil karya beliau kena baca dan fahmkan...memang plot cerita yang sangat menarik

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 04-11-08 12:26


semangat hutan, tombirou, tombirou terakhir, mandatori, satu janji, adam, bagaikan puteri, cinta sang ratu...ada lagi ke novel terbaru terbitan beliau.kalau ada beritahu lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 04-11-08 12:28


hatiku di harajuku pun best jugak..macam ada kat dunia samurai di jepun...dalam mencari keimanan...novel2 karya ramlee awang mursyid juga boleh di jadikan manfaat dan ilmu pengetahuan

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 04-11-08 12:30


Pada 15-01-08 13:07 , nurulislamiafiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-01-08 15:23 , syeikh posting:

!!! QUOTE !!!

salam...siapa pernah baca "Bagaikan Puteri". ada dua buku. satu lagi tak ingat tajuk dia.

tajuk lagi 1 tu cinta sang ratu...

walewah!!! :-D xsgka ada topik untuk peminat ramlee awang mursyid...aku suka sangat dengan novel dia...
Novel dia yang mula-mula aku baca ialah Tombiruo, Ranggau, Semangat Hutan, A.D.A.M (Aku Darah Anak Malaysia), Satu Janji, Tombiruo Terakhir, Rahsia Perindu, Hatiku Di Harajuku (novel paling best!sebab aku minat Jepun!), Bagaikan Puteri & Cinta Sang Ratu....Cuma Mandatori saja aku xbc, macam tak best saja :sopan:
Dengar cerita, tak lama lagi dia akan keluar dengan novel terbaru, Ungu Karmila....tak sabar nak baca :-D




islamic_gil sarankan anda membaca nya..best..cerita ni buat kan kita pun nak tahu sapa sebenarnya leopard.


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

akieraarieka
Warga Rasmi
Menyertai: 23.08.2006
Ahli No: 26001
Posting: 1
Dari: selangor/kelantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 13:37


salam...

wah...semua ni peminat ramlee awang murshid ke???
ha...sekarang tambah saya seorang lagi...hehe....


-----------------
ukhwah fillah


Bookmark and Share

    


  Member Information For akieraariekaProfil   Hantar PM kepada akieraarieka   Quote dan BalasQuote

nazliahnazeer
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34872
Posting: 56
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 13:42


ada novel baru..

HIJAB SANG PENCINTA

sambungan dari bagaikan puteri & cinta sang ratu.
naz tengah baca sekarang. baru saja beli sabtu lepas.

http://www.alaf21.com.my/buletin_isnin/to%20be%20change/N_bukuHijab.html

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazliahnazeerProfil   Hantar PM kepada nazliahnazeer   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 14:01


salam,
minat sangat dengan novel ram....saya da muak dengan novel cinta yang cerita nya lebih kurang sama saja.suka baca novel yang dapat bagi something dan input yang baik kat kita.novel2 ram ni ada juga bagi kita ilmu dan membuatkan kita terfikir.selain ram saya minat juga baca novel2 faisal tehrani.lebih minat novelis lelaki daripada novelis perempuan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 15:33


ana rasa cerita hijab sang pencinta ni tak se best cinta sang ratu.
kenapa entah. dah lama ana beli tapi tak habis-habis baca lagi.
rasa boring dan ana dah agak ending dia bagaimana.

tapi ana still suka cite2 ramlee awang mursyid.
memang best.
um..ana nak sangat baca tombirou.tapi tak pernah jumpa buku tu.
cerita hatiku di harajuku ana tak habis baca lagi.hehe
banyak sangat buku yang dibeli.
kadang-kadang tu buku lama tak habis lagi baca, ana dah tambah koleksi buku cerita baru..
gila novel (^^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

nazliahnazeer
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34872
Posting: 56
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 15:50


a'ah lah futurama..naz pun rasa begitu..lambat saja bila baca.tak macam cinta sang ratu, tak sabar kita nak tahu next story..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazliahnazeerProfil   Hantar PM kepada nazliahnazeer   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 17:43


Pada 04-11-08 15:33 , futurama posting:

!!! QUOTE !!!

ana rasa cerita hijab sang pencinta ni tak se best cinta sang ratu.
Kenapa entah. dah lama ana beli tapi tak habis-habis baca lagi.
rasa boring dan ana dah agak ending dia bagaimana.

tapi ana still suka cite2 ramlee awang mursyid.
memang best.
um..ana nak sangat baca tombirou.tapi tak pernah jumpa buku tu.
cerita hatiku di harajuku ana tak habis baca lagi.hehe
banyak sangat buku yang dibeli.
kadang-kadang tu buku lama tak habis lagi baca, ana dah tambah koleksi buku cerita baru..
gila novel (^^)


:kelip: saya setuju juga...hijab sang pencipta tak sebest cinta sang ratu...anyway ceritanya tetap menarik..kepada peminat2 ramlee nantikan kemunculan novel terbaru beliau "MIKAIL"..tak sabar nak tunggu ini...

saudara ku futurama if nak baca novel tombirou itu boleh tempah kat Alaf21 melalui online lah...semua ada novel2 ramlee itu..

saya ini peminat no.1 karangan ramlee..so setiap pekembangan cerita terbaru dia saya akan ambil tau lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

sakuramuslim
Warga Rasmi
Menyertai: 17.11.2007
Ahli No: 31730
Posting: 1
Dari: klang,selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 15:53


ana pun minat sangat novel ramlee awang murshid...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakuramuslimProfil   Hantar PM kepada sakuramuslim   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 25-01-09 15:09


Salam
Ana suka baca hatiku di harajuku..ganas..tapi tak semuanya
Unsur cinta pun ad tapi tak ktrlaluan
Novel karya beliau adalah atra yang paling berkualiti

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 25-01-09 18:09


salam...
saya jua peminat RAM.....
hampir semua novel karanganya saya dah baca dan kumpul....
terbaru yang saya dapat cari adalah ungu karmilla....
boleh tahanla ceritanya....
hijab sang pencnta memang diakui tidak sehebat cinta sang ratu dan bagaikan pueri....
namun semuanya best....
tak rugi keluar duit beli.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 18:38


salam...
saya sedang menantikan kehadiran novel terbaru ram iaitu MIKAIL. kalau sesiapa sahabat ukhwah tau novel tu da ada di pasaran please infom kat ukhwah ke...hehe.ok,syukran.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 18:54


syahadahtul_nur novel MIKAIL belum ada di pasaran lagi...kalau nak tahu novel2 terbaru di pasaran boleh tengok kat www.penulisan2u.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 20:56


Pada 25-01-09 18:54 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

syahadahtul_nur novel MIKAIL belum ada di pasaran lagi...kalau nak tahu novel2 terbaru di pasaran boleh tengok kat www.penulisan2u.blogspot.com


ok,syukran shimaku...kalau-kalau shimaku tau novel tu da keluar buat lah hebahan kat sini.hehe.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.20462 saat. Lajunya....