Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Seekor ikan di tangan lebih berharga dari dua ekor ikan di kolam
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 19 jam, 1 minit yang lalu


Sukan dan Riadah
Topik: Siapa suka main catur/chees?


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sukan dan Riadah
    »» Siapa suka main catur/chees?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Siapa suka main catur/chees?

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 16-12-03 16:26




sape sukas main catur
saye suka jugak noo
sape orang johor
habak mai sini
saye nak kenal gak .


Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

Syahmushroom
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.11.2003
Ahli No: 5132
Posting: 478
Dari: earth

japan  


posticon Posting pada: 16-12-03 17:07


ana suka gak main chess kalau berani kita lawan ngan ym...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyahmushroomProfil   Hantar PM kepada Syahmushroom   Pergi ke Syahmushroom's Website   Quote dan BalasQuote

sMiLeY_gURLz85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3456
Posting: 57
Dari: petaling jaya

Selangor  


posticon Posting pada: 16-12-03 17:50



ana suka jugak...tapi,ana bukan anak johor...tak boleh ke??kenapa??anta nak lawan ke???

-----------------
SeJaUh MaNa KiTa PeRgI, sEkUaT MaNa PuN kItA BeRLaRi, ApAPuN YaNg PaStI, ALLAH LAH jUa TeMpAt KiTa KeMBaLi.... sALaM uKhwAh DaRi... SmiLEy_GuRLz85

Bookmark and Share

    


  Member Information For sMiLeY_gURLz85Profil   Hantar PM kepada sMiLeY_gURLz85   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 22:30




ana pun suka main gak...

tapi kalau ajak lawan tu, tak tahu la...takut kalah...

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

habibah_ty
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1617
Posting: 67
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 22:48


ana pun pandai main chess jugak..nak melawan ke...mai lah...tapi ana kalah jangan marah ye...ana ikut mood je..kalu mood baik..oklah pelawanan tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For habibah_tyProfil   Hantar PM kepada habibah_ty   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-12-03 23:50


suka...suka..suka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 01:28


kaze pun minat..

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 17-12-03 01:55


mana zero_cool nih, tak nak mengaku ke?

ana tak reti main chess..baru nak berjinak2..ada sorang budak kat sekolah ana tu, memang terer giler...orang panggil dia juara johor..tak taulah pulak bila masa dia dapat gelaran tu..orang johor ni memang hebat2 ek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 09:08


mencari hamba yerk nadia_is.

hamba pon suke gak main chess nie. kawan hamba pemain negara. kalo lawan dia nisbah nak menang tu 1:8

kira hamba boleh menang sekali jek...ekekek.

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 09:58


akak pun suka main catur...
tapi, dah lama tak main...
sbb takde org ajak...
setakat reti main aje, taklah terer sgt...
tapi, boleh "checkmate"kan lwn dlm 2-3 langkah je...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

sheikhLUTHFI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3412
Posting: 173
Dari: 'AQaBA,jORDAN

jordan  


posticon Posting pada: 17-12-03 10:12




ana terer gak ...sampai peringkat negeri jek..pastu peringkat kebangsaan x dak ...x diadakan langsung...ana org johor gak

-----------------
CINTAKU hanya milik ALLAH
KASIHKU hanya milik yg berhak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sheikhLUTHFIProfil   Hantar PM kepada sheikhLUTHFI   Quote dan BalasQuote

insan_kerdil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1958
Posting: 64
Dari: Damansara

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 10:31




Ana suker je kalau ade yang ajak ana lawan catur..
Pernah la jugak lawan sampai peringkat mane tu... tak kisah la.
Tapi ana memang suke main catur, and yang paling best... ANA PUN ANAK JOHOR...
Nak sharesatu pengalaman. Ade la skali tu ana lawan ngan budak cina, dia nak kelentong ana, last2 dia yang kene balik "kelentong" dia tu.
HA..HA..HA.. Puas hati ana dapat kenekan dia.
Ade ke bishop bleh jalan camtu. Dah le guna orang dalam(pengadil), nasib baik ana menang, kalau tak memang ana tak puas hati.


-----------------
Sebening embun,
Seputih salju,
Seikhlas hamba-Mu.
Insan kerdil di bumi sementara.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_kerdilProfil   Hantar PM kepada insan_kerdil   Pergi ke insan_kerdil's Website   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 17-12-03 12:20



ana pun suka main chess..nad nak berjinak tak panggil ana...eh..nad,juara johor tu form 1 kan...ish ..mmg terer dia...dpat no. 1 dlm perlawanan mase tu...betul ke, org johor ni terer main chess?..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

al-faizzun
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4299
Posting: 151
Dari: Johor Bahru

Perak  


posticon Posting pada: 17-12-03 12:41



Saya pun suka main chess. Tapi tak da la hebat sangat. Kalau ader sesapa nak lawan silalah beritahu . Bolehlah main kat yahoo.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-faizzunProfil   Hantar PM kepada al-faizzun   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 22:57



Catur??? reti le sikit2 tapi kalau dam aji tue dah pakar sangat la.selalu main kat warung KFC ngan wak parjo (aku nie wong jowo). siap ada buku panduan step die lagi. tak caya tanya aku. lawan bleh. masuk yahoo ler....

-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 23:13


howling_wolf jom la main dam aji ngan hamba. hamba ade buku panduan step gak karya wak semail seman

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-12-03 15:05


ana pun sangat2 chess nie...

-----------------
ikan Di LaUt,
AsAm di DarAt,
DalaM pEriuK,
Bikin MuafAkAT.

SALAM UKHWAH FILLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

syura
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 200
Posting: 109
Dari: :~:jalan sabak:~:

egypt  


posticon Posting pada: 18-12-03 15:45


..

Boleh la ciput2.. x la terer pun
ramai gak ye yg minat main chess.



-----------------
"Maka Allah lah Pelindung yang terbaik dan Dia jugalah yang paling Penyayang di ntara yang Penyayang" (Yusuf : 64)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syuraProfil   Hantar PM kepada syura   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-12-03 16:22




best sgt ker main chess. buat pecah otak jer. baik makan biskut chess kan kan kan

-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

NurulKhat
Warga Rasmi
Menyertai: 02.11.2003
Ahli No: 4844
Posting: 19
Dari: Shah Alam

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-12-03 22:07


...
ana pun suka gak main chess...selalu gak main ngan pc kat bilik....tp komputer yg menang ..ana kalah ....heheheheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurulKhatProfil   Hantar PM kepada NurulKhat   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 18-12-03 22:24


alaa...main dengan komputer tak bestla..main dengan orang real baru best! otak manusia mana sama dengan otak komputer....tapi, chess ni kalau dah kemaruk memang dahsyat..pakcik ana sanggup berjam2 depan komputer mengadap chess dia..selagi tak menang, selagi tulah tak puas hati...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-12-03 22:30


hmmm....pernah main

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

al-faizzun
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4299
Posting: 151
Dari: Johor Bahru

Perak  


posticon Posting pada: 18-12-03 22:33


Main chess ni mmg susah pada awalnya. Kalau dah biasa main dan selalu main pasti boleh menang. Ni kerana kita tahu langkah-langkah lawan dan apa pergerakan kita seterusnya. Sapa-sapa yang ingin berlawan beritahulah saya. Sebenarnya saya pun bukan terer sangat. Hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-faizzunProfil   Hantar PM kepada al-faizzun   Quote dan BalasQuote

zunah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2003
Ahli No: 3189
Posting: 207
Dari: malaysia

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-12-03 00:21


mmm.. suka gak main chess ni..... tapi ikut mood gak nak main...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zunahProfil   Hantar PM kepada zunah   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 19-12-03 00:29





suka main chess nie... sampai termimpi2... main chess dlm mimpi... pastu siap dpt ilham dlm mimpi(step2)... i-Allah thn depan nak cuba jd wakil company...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 19-12-03 01:05


tolong komen skit logo nie



Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 19-12-03 15:48


takder yg nak komen ker...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

safiee_iiu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2434
Posting: 339
Dari: 475, felda air tawar 1, 81920 kota tinggi, johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-12-03 18:01


saya tak pandai main catur,dam aji reti lah
saya orang johor

Bookmark and Share

    


  Member Information For safiee_iiuProfil   Hantar PM kepada safiee_iiu   Pergi ke safiee_iiu's Website   Quote dan BalasQuote

irsyadussolehah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4745
Posting: 36
Dari: machang,Qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-12-03 21:44


kalau cakap pasal main chess ni ana memang suka la..dapat menggerakkan minda.....

tapi yg ana paling best biler lawan ngan adik ana..
tau je la sape yg menang nanti...




[email protected][/EMAIL]

-----------------
someone is loving u,caring u,
thats always watching u,protecting 4 u
.......who???...ALLAH,who never faith
:) HOPETHELOVEOFALLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For irsyadussolehahProfil   Hantar PM kepada irsyadussolehah   Pergi ke irsyadussolehah's Website   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 19-12-03 21:52


ana suka gak.........chess apa kata kita buat JK Catur semua ahli ukhwah lwn chess sama sama

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 20-12-03 10:31



banyaknya yang suka main chess...
hmmm.... saya tak pandai main chess, walaupun kawan kawan telah berkali kali ajar tapi masih jugak tak reti nak main....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1384
Posting: 165
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 11:36


Ana suka.....suka.... sgt suka....
Duduk kat mana2 pun boleh main catur......

-----------------
http://mujahidah1505.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehahProfil   Hantar PM kepada solehah   Pergi ke solehah's Website   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-12-03 12:16


ana suka gak main chess ni......

-----------------
~MEMBANGUN MENURUT ISLAM~

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 16:16




ana suka gak main chess sb dia menguji minda dan mencairkan otak selain daripada menjawab teka-teki kt ukhwah ni....hehehe
kt umah suka main dg adik...skarang dah kurang main la sbb banyak assignment kena buat. pastu, takde orang yg nak main dgn kita sbb diorang asik kalah jer...kui..kui..kui...

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

misahe
Warga Rasmi
Menyertai: 05.12.2003
Ahli No: 5503
Posting: 11
Dari: Malaysia

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 23:10




saye pun pandai main chess tp setakat wakil sekolah je, saya penah ajar kawan saya tentang
strategi main chess, skarang dia dah pandai main chess. kalau saya akan menang kalau saya lawan chess ngan dia tp biler kerap kali main chess ngan dia, saya akan kalah.
Saya ajar dia main chess selama setahun je, lepas tu dia dah mahir dah. Skarang ni dia pun menjadi pemain sekolah mcm saya tp dia sbg pemain simpanan je.

Bookmark and Share

    


  Member Information For misaheProfil   Hantar PM kepada misahe   Quote dan BalasQuote

naim_mahmood
Warga Rasmi
Menyertai: 03.11.2003
Ahli No: 4882
Posting: 17
Dari: melaka

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 17:59


saye pon suker gaks main chess nie
selalu gaks men kat yahoo
best gaks kalau group ukhwah wut tournament kat yahoo camner mesti best jom lee

Bookmark and Share

    


  Member Information For naim_mahmoodProfil   Hantar PM kepada naim_mahmood   Pergi ke naim_mahmood's Website   Quote dan BalasQuote

abrak
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2003
Ahli No: 5650
Posting: 19
Dari: Manjung

Perak  


posticon Posting pada: 22-12-03 02:44


ana suka gak main catur ni...tapi tak cekap sangat...just main suka²...tak pernah la masuk pertandingan hebat² cam antum sume...tapi kalau nak main...bley gak lawan kat yahoo kan...

kalau nak kata org johor je yg cekap..rasanya ramai lagi org luar johor yg cekap...masing² ada kelebihan tersendiri...kalau tak cekap main chess pon..mesti cekap mende lain plak..tak gitu??

Bookmark and Share

    


  Member Information For abrakProfil   Hantar PM kepada abrak   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 11:36


lorr. takkan takde yg nak komen logo chess hamba kot.
kalau nak tengok pergi kat muka surat 2

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

abrak
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2003
Ahli No: 5650
Posting: 19
Dari: Manjung

Perak  


posticon Posting pada: 22-12-03 21:14


meh nak komen...pada pendapat saya...tak menarik sangat..kalau sekali pandang tu..takde feel la..jangan marah ekk..apepon...tetap nice..kalau dibuat background tu putih..lagi cun rasanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abrakProfil   Hantar PM kepada abrak   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 23-12-03 16:56




uih banyaknye orang yg suka main catur.
dapat gak gue kenal dgn yg suka main catur
ni yek.oklah,teruskanlah main catur yek


-----------------
ku lihat,ku dengar & ku rasa,
ku hirup,ku hayati & ku sedar,
hanya satu keinginanku,
Wasatiah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 23-12-03 17:32


a'kum...
em.. ana bleh gak main catur...
dulu wakil sek. laaa.. kekadang ade join utk open punye..tapi.. now dah jarang sangat dpt main..
cz x berkesempatan...tapi.. kalau ade sahabat ukhwah nak ajak main.. ok jea..
dialu-alukan pada muslimah laa.. muslimin pun x de masalah.. kite beradu uji minda...
okla.. emm.. wsslm...

-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

umair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4498
Posting: 201

Perak  


posticon Posting pada: 02-01-04 23:48



ana pun minat juga main chess nie,
tapi banyak kalah drpd menang .....biasalah siapa nak kalah jika semuanya nk menang ....ana cukup suka lwn ngan kaum cina dan india.....ana pernah sertai dlm beberapa kejohanan tapi tak pernah juara ,kat sekolah ,bolehlah datang saje kat dunia luar dah lain jadinya ,ana tengok kebanyakkannya yg juara adalah kaum cina dan india ,ana pun pelik....mcm mana yer kita nk pertingkatkan skill kita nie.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairProfil   Hantar PM kepada umair   Quote dan BalasQuote

FaDhLuL
Warga Rasmi
Menyertai: 10.01.2004
Ahli No: 6368
Posting: 11

brunei  


posticon Posting pada: 11-01-04 22:46


Assalmualaikum smue...
saya pandai main chess la...penah juga la kalahkan juara chess skulah saya..takla hebat sangat..ok itu je..assalamualaikum smue..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FaDhLuLProfil   Hantar PM kepada FaDhLuL   Quote dan BalasQuote

umair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4498
Posting: 201

Perak  


posticon Posting pada: 13-01-04 20:20



Ramainya yg minat main catur ni, kenapa tak adekan tournament jer.................................
boleh kita beradu minda kita semua disamping menjalinkan & merapatkan ukhwah sesama kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairProfil   Hantar PM kepada umair   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-01-04 18:43


Prof suka main DAM Haji.....dan DAM KAPIT...jer

he
hehe
hehehe
hehehehe
hehehehehe

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

pepsiX
Warga Rasmi
Menyertai: 27.01.2004
Ahli No: 6785
Posting: 17
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-01-04 12:00


utk semua! kalau betul2 minat chess? sape pemain no 1 Malaysia (Dia adalah Melayu) dan sapa sorang lagi pemain melayu dalam senarai 10 teratas player malaysia!

hint... dua-dua player tu dari kelantan!



Bookmark and Share

    


  Member Information For pepsiXProfil   Hantar PM kepada pepsiX   Quote dan BalasQuote

perantausepi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4762
Posting: 258
Dari: bumi bersejarah

Selangor  


posticon Posting pada: 31-01-04 12:32




ana pun minat gak main catur... cuma dah lama tak main coz takde orang nak main...

salam taaruf untuk semua peminat catur...

Bookmark and Share

    


  Member Information For perantausepiProfil   Hantar PM kepada perantausepi   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 31-01-04 12:50


ana pun minat gak main catur.. tapi sekarang ni kurang sikit coz banyak kerje..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

ProfTakBersalah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.01.2004
Ahli No: 6916
Posting: 120
Dari: Putra University of Japan

japan  


posticon Posting pada: 12-02-04 22:25


suka main gak.....selalu lawan ngan komputer....tak pandai sangat....tapi boleh la main...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ProfTakBersalahProfil   Hantar PM kepada ProfTakBersalah   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 17-02-04 15:15




RAMAINYERR ORANG SUKA MAIN CATUR!



-----------------
ku lihat,ku dengar & ku rasa,
ku hirup,ku hayati & ku sedar,
hanya satu keinginanku,
Wasatiah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

bunga_orkidla
Warga Rasmi
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7300
Posting: 2
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 17-02-04 20:49


bunga..... suka gak main catur....
tp tak de org nak main sama sbb diaorg takut kalah kot(wah....berlagaknye....riak sungguh...hehehe.... takde laaaa, gurau aje)
main catur nie best tau...


Bookmark and Share

    


  Member Information For bunga_orkidlaProfil   Hantar PM kepada bunga_orkidla   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 20-02-04 16:32




catur adalah satu permainan yg sihat.
jangan jadikan catur sebagai alasan
menjadi kurang siuman disebabkan
terlalu berfikir!


-----------------
ku lihat,ku dengar & ku rasa,
ku hirup,ku hayati & ku sedar,
hanya satu keinginanku,
Wasatiah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

chukak
Warga Rasmi
Menyertai: 14.03.2004
Ahli No: 7965
Posting: 2
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-03-04 11:58


ana pun suka main gak..penah jadi wakil sekolah je tu pun masa darjah 5.saper2n yg nak main tu ajak ler ana sekali..nak main ngan kwn ramai yg tak reti....he...tapi ana bukan anak johor ler,tak kisah la kan..kan..

-----------------
hidup berlandaskan islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For chukakProfil   Hantar PM kepada chukak   Quote dan BalasQuote

siraj_alqalbi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 741
Posting: 48
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 14-03-04 15:23


ermm.. assalamua'laikum

saya pun minat main chess nih ...
la ni , dah takde kawan nak lawan ....
saper yg na main ngan sayer ...
see u on ym k ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For siraj_alqalbiProfil   Hantar PM kepada siraj_alqalbi   Quote dan BalasQuote

irsyadussolehah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4745
Posting: 36
Dari: machang,Qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-03-04 08:02


..................

iiii al-ukt semua...ana pun suka gak main chess..... kalau main ngan adik tu gerenti menang la...ni nak try main ngan juara bertahan pulak nie......nak dengar citer tak....ade sorang tu....dia lawan ngan ana la.....pastu ...lastnyer dia yg kalah....menangis plak tu.....


-----------------
someone is loving u,caring u,
thats always watching u,protecting 4 u
.......who???...ALLAH,who never faith
:) HOPETHELOVEOFALLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For irsyadussolehahProfil   Hantar PM kepada irsyadussolehah   Pergi ke irsyadussolehah's Website   Quote dan BalasQuote

centric
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2004
Ahli No: 7819
Posting: 335

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-03-04 08:49


saya suka sangat main chess tapi dah lama tak main.. hhmm pernah main untuk sekolah. he he he...

Bookmark and Share

    


  Member Information For centricProfil   Hantar PM kepada centric   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 18-03-04 17:34


teruskanlah main caturyek

-----------------
ku lihat,ku dengar & ku rasa,
ku hirup,ku hayati & ku sedar,
hanya satu keinginanku,
Wasatiah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

johnjovi_3000
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.03.2004
Ahli No: 8009
Posting: 67
Dari: Akademi Tahfiz Al-Hidayah,No.19 jalan Gurney 3, 54000 KL

malaysia  


posticon Posting pada: 19-03-04 15:15


heheh..
sapa berani meh lawan aku...
orang filipina pun kalah ngan aku masa main online kat yahoo...

kalau2 free,cabarlah johnjovi_3000 kat yahoo chess!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For johnjovi_3000Profil   Hantar PM kepada johnjovi_3000   Pergi ke johnjovi_3000's Website   Quote dan BalasQuote

al-zikr
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6386
Posting: 35
Dari: dunia fana'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-04 10:26


Quote:

On 2004-03-19 15:15, johnjovi_3000 wrote:
heheh..
sapa berani meh lawan aku...
orang filipina pun kalah ngan aku masa main online kat yahoo...

kalau2 free,cabarlah johnjovi_3000 kat yahoo chess!!!





boleh2.....kalau ada masa kita leh lawan. ana walaupun lama tak main, tapi berbisa lagi sebenarnyer.....ho....ho..



Bookmark and Share

    


  Member Information For al-zikrProfil   Hantar PM kepada al-zikr   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-07-05 09:51


iman suka main chees ini.....
menguji minda

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

nasry
Warga Rasmi
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16917
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-07-05 09:57


chees apa itu boleh makan ke macam cheese juga ek?

heheheheeeeee

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasryProfil   Hantar PM kepada nasry   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-11-05 20:14


best main chess.......banyak menguji minda

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

insaf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.07.2004
Ahli No: 9787
Posting: 122
Dari: Bumi Allah

Kedah  


posticon Posting pada: 22-11-05 20:52


suka jugak main chess....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insafProfil   Hantar PM kepada insaf   Quote dan BalasQuote

insaf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.07.2004
Ahli No: 9787
Posting: 122
Dari: Bumi Allah

Kedah  


posticon Posting pada: 22-11-05 20:54


Pada 13-07-05 09:57 , nasry posting:

!!! QUOTE !!!

chees apa itu boleh makan ke macam cheese juga ek?

heheheheeeeee


betul ke tak tau.. atau buat2 tak tau... :-di :lol: ;-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For insafProfil   Hantar PM kepada insaf   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-05 20:58


ana pun suka main chess!
ana selalu lawan dengan bekas juara dunia (GARY KASPAROV)!
Fuh!susah betul lawan dengan dia tapi dengan anak buahnya kacang saja!


p/s-lawan dengan dia guna game pc saja!hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-05 21:04


salam'alaikum..
ummi suka sangat main chess :)
insya ALLAH..tak lama lagi akan masuk pertandingan chess kat MASUM :)
main chess akan menajamkan otak..kalau kita lemah math,baik belajar main chess..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

Nuralisa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20057
Posting: 196
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-05 22:52


Assalamualaikum

Chess? Memang best....

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuralisaProfil   Hantar PM kepada Nuralisa   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-12-05 03:59


ok saya pun suka catur ...siap wakil sekolah lagi...
jom kita lawan....sapa2 nak lawan bagitahu ok...hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

saidatul_hawa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 55
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-12-05 07:49


suka sangat main chess tapi lama dah tak main

Bookmark and Share

    


  Member Information For saidatul_hawaProfil   Hantar PM kepada saidatul_hawa   Quote dan BalasQuote

putri_sufi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17600
Posting: 42
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-12-05 00:43


minat sangat main..time skol pernah join dan alhamdulillah pernah menang ...ramai hebat2 kan,..ada skil2 baru?..dah lama tak main ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_sufiProfil   Hantar PM kepada putri_sufi   Quote dan BalasQuote

SejernihSalsabila
Warga Rasmi
Menyertai: 01.01.2004
Ahli No: 6118
Posting: 19
Dari: ::: Serambi Mekah :::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-12-05 11:36


Assalamualaikum...sebut pasal chess ni...terimbau ana...pada kenangan lama...masa sekolah rendah dan menengah dulu......memang suka main chess......tapi sekarang ni...dah 2 tahun tinggalkan chess....
[ Telah diedit oleh: SejernihSalsabila pada 24-12-05 11:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For SejernihSalsabilaProfil   Hantar PM kepada SejernihSalsabila   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 25-12-05 17:55


»» Posting pada: 24-06-04 15:59


seper kata den tak borani,mari ekau cabor den....
                                                                                                

-----------------
ku lihat,ku dengar & ku rasa,
ku hirup,ku hayati & ku sedar,
hanya satu keinginanku,
Wasatiah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-12-05 18:59


ana pun suka sangat main chess ini.masa kat sekolah rendah dan menengah kira jadi star la he2.kalau sesiapa nak celen ana,masuk yahoo!games.lagipun dah lama xmain chess ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-12-05 20:21


--- In [email protected], Wan Rodzi Wan Ismail
wrote:
>
> Assalamualaikum.....
>
> Saya ingin bertanya kepada yang arif di dalam group ini..........
> adakah hadis yang mengatakan catur/chess itu haram? adakah kerana
> permainan itu ada salib ataupun ia melekakan....?
> dan kalau catur itu haram, bagaimana pula dengan dam aji....ia juga
> melekakan....?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~reply//Wasalam

chess tidak haram. Dalam hadith itu menyebut 'nard'. Nard ini khilaf,
tapi kebanyakan ia merujuk pada buah dadu dan ia haram bukan kerana
dadu tapi kerana pertaruhan. Jika chess game itu ada pertaruhan, maka
ia haram.

adapun chess dan dam aji yang main suka-suka itu tidak haram jika ia
tidak lalai hingga terlepas solat atau cuai dari tanggungjawab
keluarga, misalnya asyik main chess dan dam aji, hingga tidak bekerja
dan keluarga kesempitan hidup kerana tiada pendapatan. Ada drebar
teksi yang asyik main dam aji, hingga pendapatan teksi atau becanya
merosot. Ini yang dimaksudkan dengan bencinya syara' pada dam dan chess
jika ia menyebabkan cuai dan lalai dari tanggungjawab.

adapun lambang cross pada salib itu bukanlah haram kerana haram
memakainya sahaja atau memuliakan. jika salib itu hanya permainan,
maka tidak apa-apa. rasanya ada pengeluar chess muslim, jenama
Sahibba, yang tidak ada lambang salib.

rumusan: chess dan dam jika dimainkan suka-suka kerana kebosanan dan
mengasah minda tanpa lalai dari ibadah dan kewajiban, tidaklah haram.

s2s

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

seek4truth
Warga Rasmi
Menyertai: 14.07.2004
Ahli No: 10049
Posting: 8
Dari: KL

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-12-05 23:51


Jom kita adakan pertandingan chess dikalangan ahli ukhwah. Moderator, apa lagi, siap sediakanlah apa yang patut. heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For seek4truthProfil   Hantar PM kepada seek4truth   Quote dan BalasQuote

haizmarkin
Warga Rasmi
Menyertai: 24.12.2005
Ahli No: 21396
Posting: 2

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-12-05 00:02


assalaamualaikum..

kalau ada tournament,saya nak join juga..lama dah tak main....

Bookmark and Share

    


  Member Information For haizmarkinProfil   Hantar PM kepada haizmarkin   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-12-05 03:11


Siapa suka main catur/chees?

saya suka main catur, tapi kalau cheese saya suka makan saja......... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 22:42


salah satu permainan yang ana sampai sekrang tak reti nak main.. main dam haji itu ok saja...sian betul :-di :-di :lol: :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 22:54


Assalamualaikum...

ermm permainan catur dan chees memang ana minat sejak sekolah rendah lagi...memang mengunji minda tapi ingat jangan sampai leka akan suruhan Allah...solat jangan lupa kalau dah main kekadang itu sampai solat lelambat juga...betul tak yang memang kaki chees...ana ingatkan untuk ana sendiri dan juga rerakan...

ilalliqa
egyptstudent05

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 23:12


salam..ana pun nak join kalau ada match=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 20:45


aku pernah jadi juara catur peringkat negeri tganu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 23:03


mabruk akwa...

saya minat juga chess ni sejak dari sekolah rendah lagi...
tapi dah lama tak main...

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 23:53


nak main jugak. terrer ni, siapa nak lawan? hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 03-02-07 23:56


saya pun suka main chess dari zaman sekolah rendah dulu...

tapi, lah ni da lama tak main lah....
tak tau bagaimana? performance sekarang..
Kalau ada tournament, ok juga kan?
:-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-02-07 01:33


Pada 26-12-05 03:11 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Siapa suka main catur/chees?

saya suka main catur, tapi kalau cheese saya suka makan saja......... :lol:



salam....
ana pun sama dengan ibnu_musa..
huhuhu... :-D :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-02-07 10:55


alahai chess ini saya tau main saja... kalau nak menang tu kena main dengan adik saya saja lah.. hehe... saya tak pandai main chess.. selalu sangat kalah.. :-D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-05-07 03:09


saya suka main chess..ukhwah tak nak buat tournament ke..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Huzaimi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29691
Posting: 55
Dari: Bandar Baru Bangi, Skudai

Selangor  


posticon Posting pada: 25-05-07 17:22


aku pun suka main chess

Bookmark and Share

    


  Member Information For HuzaimiProfil   Hantar PM kepada Huzaimi   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-05-07 17:24


Pada 24-05-07 03:09 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

saya suka main chess..ukhwah tak nak buat tournament ke..hehe


ana pun suka main chees..boleh asah minda...


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

azree_mh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.04.2007
Ahli No: 29809
Posting: 92
Dari: Dari mandala kesumat

Johor  


posticon Posting pada: 25-05-07 17:40


Hurm. Kalau ada tournament terdekat, kita pakat pergi ramai-ramai nak? Hehe. Kalau nak tau tornament terdekat boleh pergi kat www.gilachess.com . Memang wakil negara pun chck tournament kat website tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For azree_mhProfil   Hantar PM kepada azree_mh   Pergi ke azree_mh's Website   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 25-05-07 17:44


boleh juga kalau ada yang ajak fight........:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 25-05-07 18:02


asyik kalah saja dengan adik... busan

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 27-05-07 22:52


jom lawan chess..hehe=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

LoOkMaN
Warga Rasmi
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30070
Posting: 5
Dari: bandar baru bangi

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 23:01


ana pun pandai juga maen catur..
boleh lah maen chess kat dalam ym..
ini email ana..
[email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For LoOkMaNProfil   Hantar PM kepada LoOkMaN   Pergi ke LoOkMaN's Website   Quote dan BalasQuote

LoOkMaN
Warga Rasmi
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30070
Posting: 5
Dari: bandar baru bangi

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 23:44


chess memang hobi saya..
so, spe yang nak maen chess dengan saya,boleh lah maen kat ym..
ini email saya..
[email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For LoOkMaNProfil   Hantar PM kepada LoOkMaN   Pergi ke LoOkMaN's Website   Quote dan BalasQuote

comelbest
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30062
Posting: 65
Dari: nilai

mauritius  


posticon Posting pada: 28-05-07 20:28


hobi mih..main catur.tapi kalau lawan kat internet,kalah jerkk.. ehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelbestProfil   Hantar PM kepada comelbest   Pergi ke comelbest's Website   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 01-06-07 19:38


MAIN DAM LAGI BEST

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 03-08-07 14:01


Assalamualaikum

salah satu favourite game ana.melatih kesabaran,ketelitian,fokus dan mengasah minda... 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-08-07 20:31


Mehla lawan chess dengan ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

zico
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.02.2006
Ahli No: 22639
Posting: 48
Dari: Bangsar

lebanon  


posticon Posting pada: 03-08-07 21:58


oh..., catur ni memang lah minat...
tapi baru amatur saja
tak hebat sangat pun
sikit-sikit tu boleh lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For zicoProfil   Hantar PM kepada zico   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sukan dan Riadah
    »» Siapa suka main catur/chees?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.195636 saat. Lajunya....