Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
.....dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.
-- Yusuf: 12

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 69
Ahli: 0
Jumlah: 69




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 25 hari yang lalu
izdham: 34 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 44 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: erti PEPSI.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» erti PEPSI.....

Please Mendaftar To Post


Oleh erti PEPSI.....

sitimutiah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1141
Posting: 40
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-12-03 02:28





Tahukah anda bahawa PEPSI mempunyai maksud yang tersendiri. Jika Muslim & muslimat ingin tahu, PEPSI membawa maksud (..Pay Every Pound Save Israel..)

Saya mendapat tahu daripada seorang rakan saya semasa memberitazkirah di SMAP Labu(musolla). Saya berharap berita ini disebarkan kepada semua umat islam di negara kita.

petikan email:amir fakhruddin



[ Posting ini telah di edit oleh: sitimutiah pada 2003-12-16 02:31 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitimutiahProfil   Hantar PM kepada sitimutiah   Quote dan BalasQuote

Syahmushroom
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.11.2003
Ahli No: 5132
Posting: 478
Dari: earth

japan  


posticon Posting pada: 16-12-03 07:55


dari sumber yg sahih ke ni.. susah nak sebarkan jika tidak tahu akan sumber nya

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyahmushroomProfil   Hantar PM kepada Syahmushroom   Pergi ke Syahmushroom's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 07:59


Kalau ikutkan lah.. PEPSI ngan COCA-COLA ni bukannya elok sgt diminum. Bikin rosak pundi kencing ngan buah pinggang aje. Dah le tu kandungan gula punye lah tinggi.

Kalau boleh elakkan minum minuman berkarbonat ni. Baik utk kesihatan. Byk lagi minuman lain yg boleh diminum. Sekali-sekala boleh la tp utk PEPSI ngan COCA-COLA ni takyah le minum langsung..

p/s: minum kopi ginseng tongkat ali ngan kopi Gano ok ape.. lagi power.. ngeh..ngeh..ngeh.. Sokonglah industri tempatan kita..

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 16-12-03 09:09


tuka laa jadi Pay Every Pound Save Islam..ok?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

perantausepi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4762
Posting: 258
Dari: bumi bersejarah

Selangor  


posticon Posting pada: 16-12-03 09:14


Quote:

On 2003-12-16 09:09, Putra_Aiman wrote:
tuka laa jadi Pay Every Pound Save Islam..ok?





haa...yang tu ana sokong....tapi makna yang diberi tu sahih ke? atau sekadar rekaan....kalau ikutkan barangan tu memang le ade saham dari Israel...

Bookmark and Share

    


  Member Information For perantausepiProfil   Hantar PM kepada perantausepi   Quote dan BalasQuote

senin
Warga Rasmi
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5582
Posting: 6
Dari: segamat

Johor  


posticon Posting pada: 16-12-03 09:30



apa-apa pun kalau datangnya dari amarika kita tak digalakkan untuk menggunakannya. sebab itu orang islam digalakkan untuk mencipta benda yang baru yang tidak dicipta oleh bangsa eropah. kita bersaing dengan mereka semua.
[IMG]http://[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For seninProfil   Hantar PM kepada senin   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 16-12-03 09:32


mmg laa ada saham yahudi...yahudi ni conquer ekonomi dunia...so kita buat laa PEPSI versi islam..kat umah ana ada org jual air pepsi buatan sendiri.....org islam yg buat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

sheikhLUTHFI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3412
Posting: 173
Dari: 'AQaBA,jORDAN

jordan  


posticon Posting pada: 16-12-03 10:13




sebenarnye pepsi dan coca-cola nie leh kikis dinding perut sbb brkarbonatdan ada rakan chat ana dr overseas kata israel buat air nie nak hancuskan islam..dgn minum air nie sbb air ni kononye bole gak kikis uterus....x taula betul /tak

-----------------
CINTAKU hanya milik ALLAH
KASIHKU hanya milik yg berhak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sheikhLUTHFIProfil   Hantar PM kepada sheikhLUTHFI   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 10:19



ana tak minum pepsi , coca-cola....yg ana minum air soya, cincau

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 11:41




Prof ucapkan tentang info tue...

dan nasihat yg sedar...
Kita Boikot.....dan lagipun sekrang ada iar baru yg rasanya boleh kita sokong......iaitu Mecca - Cola....


Wassalam...

p/s: tapi Pepsi dengan Coca-Cola tak sebulu...dengar kata...

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 16-12-03 12:08


, hmm memang tu pepsi ngan cocal cola tak sebului... coca cola pernah saman pepsi... sebab dulu guna pepsi cola.... tak tau lah nape... skang ni tak nak pulak saman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 12:10


erm.... tak rugi rasanya kalau tak minum minuman macam tu...

p/s: dah mmg boikot semua minuman bergas....
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

Qudwah_hasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 121
Posting: 211

Sarawak  


posticon Posting pada: 16-12-03 12:26


Quote:

On 2003-12-16 12:10, darul_numan81 wrote:

p/s: dah mmg boikot semua minuman bergas....
wassalam

-----------------
TIDAK AKAN KAMU MERASA GUNDAH WALAUPUN SEKALI JIKA KAMU TAHU APA YANG DICARI...



wahh......darul_numan81 memang seorang yang sangat pentingkan kesihatan...tahniah...

-----------------
TIDAK AKAN KAMU MERASA GUNDAH WALAUPUN SEKALI JIKA KAMU TAHU APA YANG DICARI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Qudwah_hasanahProfil   Hantar PM kepada Qudwah_hasanah   Quote dan BalasQuote

zahratul_ikhwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4985
Posting: 235
Dari: Chendering

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-12-03 12:32


hmm.....betul tue..K' numan..kesihatan diri mesti diutamakan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_ikhwanProfil   Hantar PM kepada zahratul_ikhwan   Pergi ke zahratul_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 12:37




Kalu slogan baru, keluar

Tidur Bola......
Makan Bola......
Jgn Minum ......COCA-COLA...

...APa...daaa......baik makan nasi ayam ke, nasi minyak ke, nasi goreng ke,.....lepas tidur dengan bantal GOLEK.....hehe

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 16:08


seelok2nya elakkanlah minuman sebegini...
takde khasiat pun...
sekadar mendtgkan mudarat shj...
kadang2 terminum gak kalau dah ada dpn mata...
tapi, takdelah sampai pi beli...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

putrakedah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 810
Posting: 68
Dari: kedah

syria  


posticon Posting pada: 16-12-03 21:15


,emm pada pendapat ana maksud di sebaliknya tak penting yang penting,kesan umum kalau kita beli barangan tersebut .tak kira lah dari segi kesihatan atau lain.anyway,bagus jugak kalau kita tahu benda mcm tu yg menunjukkan pihak kafir sentiasa berusaha menjatuhkan islam dalam mcm2 cara.

Bookmark and Share

    


  Member Information For putrakedahProfil   Hantar PM kepada putrakedah   Quote dan BalasQuote

aufa_khalilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2611
Posting: 173
Dari: Damansara

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 21:51




wah..sungguh tak disangka
sungguh halus

Bookmark and Share

    


  Member Information For aufa_khalilahProfil   Hantar PM kepada aufa_khalilah   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 22:36


nie satu lagi produk yang perlu kita BOIKOT!!! ayuh kalian kita lancarkan kempen nie sekali lagi........

-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

syabab
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2043
Posting: 106
Dari: KEDAH

Kedah  


posticon Posting pada: 17-12-03 01:15




dah macam2 dengar pasal ni..tp tak amalkam gak..
kita masih sokong pepsi dan coca-cola.

banyak lagi benda yang depa buat tu tak bagus...
contoh lain rokok, pakaian jeas yang memandul, kosmetik yang mahak dan banyak lagi..

cuma kena dok peringat selalu...
tul tak hah?

baik labur kat jalan Allah dapat gak pahala...


wassalam

-----------------
Dakwah itu adalah jihad, jihad itu adalah pengorbanan, dan oleh itu adalah wajib seorang pendakwah itu berkorban



Bookmark and Share

    


  Member Information For syababProfil   Hantar PM kepada syabab   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-12-03 04:17


Actually pepsi dan coke tu bagus gak untuk diminum. Lepas2 lagi time off seoson. Kita minum coke pasal kandungan gula yang tinggi. Biasanya kita campur protein dan coke untuk fast gainer. Dan satu lagi keperluan coke ni, bila kita orang tak perlukan air dalam badan. Nak buat deep cut. Kitaorang diet air selama seminggu lepas tu terus masuk coke untuk hidiridkan semaksimum air yang boleh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

fadhli
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2003
Ahli No: 2498
Posting: 171
Dari: Negeri Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 10:59



bukan pepsi je. coca cola pun sama. kalau kita terbalikkan sticker coca cola ia akan menggambarkan tulisan khat yang tertera perkataan "LA MUHAMMAD LA MAKKAH" kalau tak silap analah. cuma sahabat sahabiah balik tengok. jom kita sama boikot pepsi anf coca cola dan lain2 barangan yg sewaktu dengannya.

-----------------
Barangsiapa percaya bahawa dia akan memperolehi syurga tanpa berusaha, sesungguhnya dia adalah seorang yang berhayal. Dan barangsiapa percaya bahawa dia ak

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadhliProfil   Hantar PM kepada fadhli   Pergi ke fadhli's Website   Quote dan BalasQuote

indah_hati84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 76
Posting: 136
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-12-03 13:18




isshh..ye ke,maksudnye gitu...israel ni memang jahat..lagipun minuman gas memang x elok pun...bknnye sedap sgt air depa tuh...air org islam lagi sedap..zam-zam cola...ha,best ape..

Bookmark and Share

    


  Member Information For indah_hati84Profil   Hantar PM kepada indah_hati84   Pergi ke indah_hati84's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-12-03 14:36


i tak taulah betul atau tidak,tapi i dlm advertising fields pun tak pernah kena brief pasal benda ni,sebenarnya,kalau kreatif,apa brand pun boleh buat makna.Jadi jgn kontroversikan benda begini.Cthnya mcm UTM..org kreatif boleh kata
"Universiti Tendang Menendang"
Uitm
"U,tolong Melayu"
UKM
"U,kampus menganggur"

Hah,,mcm tulah.....baiknya kita tidak harus prejudis sampai begitu sekali,now ni dah ada mecca cola,so lupakan pepsi,pilih yg mecca cola tu.Kan senang.......jgnlah prejudis sampai begitu ok.....bidang advertising ni byk org Islam,kami ni lebih faham benda mcm ni.Dan kalau kami tau awal2,tentu tak jadi ambil buat clients dah....





Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

sitimutiah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1141
Posting: 40
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-12-03 17:25


........

TERIMA KASIH DI ATAS SEGALA PANDANGAN DAN PENDAPAT.......

hati mana yg xsedih bila melihat...ISLAM DAN UMAT ISLAM makin ditindas......disebabkan xpunya kuasa besar untuk membantah......hanya hati yang mampu mencegah dengan perasaan marah dan tidak meredhai segala kelakuan jahanam ini...

wassalam....
ISLAM PASTI MENANG...ALLAHUAKBAR!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For sitimutiahProfil   Hantar PM kepada sitimutiah   Quote dan BalasQuote

sitimutiah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1141
Posting: 40
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-12-03 13:04


....

bukan setakat pepsi jer!!yang lain pun ader sekutunya...so..mana pilihan anda??
yang penting kita !!!
yang kaya makin kaya...yang miskin makin ditindas..umat islam makin ditekan...dek kerna kuasa veto yg menyakitkan......

lawan tetap lawan..boikot tetep boikot...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitimutiahProfil   Hantar PM kepada sitimutiah   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 12:35


ana pun tak berapa suka minuman bergas

-----------------
ikan Di LaUt,
AsAm di DarAt,
DalaM pEriuK,
Bikin MuafAkAT.

SALAM UKHWAH FILLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

putrihidayah
Warga Rasmi
Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5740
Posting: 11
Dari: kustem

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 16:46



ha betul tu rasenye tak rugi kn klu tak minum benda22 cm tu...lebih bagus klu kita minum yg airnya tidak berwarna di samping bagus untuk kesihtan..dan otak sendiri...cbe fikirkn sejenak sape yg untung dan siapa yg akn rugi besar setelah mengunakannya....tepuk dada tanya selera... bkan hye selera tp fikirkn kemudhratannya...sayangla diri anda...untuk kawanku semua diluar sana ...cmaner anda menyelesaikannya???

Bookmark and Share

    


  Member Information For putrihidayahProfil   Hantar PM kepada putrihidayah   Quote dan BalasQuote

fadhli
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2003
Ahli No: 2498
Posting: 171
Dari: Negeri Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-12-03 10:24



bukan timbul soal prejudis tak prejudis tapi dah nyata orang yahudi akan create pelbagai jalan dan cara untuk melalaikan orang islam. ana bukan prejudis pada coca cola dan pepsi tapi dah nyata kita patut pulaukan mereka.

BOIKOT BARANGAN ISRAEL
ALLAHU AKBAR

-----------------
Barangsiapa percaya bahawa dia akan memperolehi syurga tanpa berusaha, sesungguhnya dia adalah seorang yang berhayal. Dan barangsiapa percaya bahawa dia ak

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadhliProfil   Hantar PM kepada fadhli   Pergi ke fadhli's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.145755 saat. Lajunya....