Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Yang dihina semakin mulia. Yang menghina semakin terhina. Selalunya begitu.

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: studiosmilesnyc
Hari Ini: 0
Semalam: 3
Jumlah Ahli: 43104

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
studiosmilesnyc: 19 jam, 56 minit yang lalu
dentistinhouston: 21 jam, 53 minit yang lalu
ezequielvince: 23 jam, 14 minit yang lalu
shanejohnson: 4 hari yang lalu
wadud: 9 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 27 hari yang lalu
muslimin23: 29 hari yang lalu


Bincang Kenderaan
Topik: pernah ke helmet dirembat???


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Kenderaan
    »» pernah ke helmet dirembat???

Please Mendaftar To Post


Oleh pernah ke helmet dirembat???

venturesome0308
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.12.2003
Ahli No: 5561
Posting: 46
Dari: bumi Allah

brunei  


posticon Posting pada: 10-12-03 14:31



pernah ker helmat anda dirembat(dicuri), oleh makhluk yg tak bertanggungjawab..
venture pernah skali masa kat kolej.. dah lee petang tu nak kena pergi ke khemah ibadat.. helmet kene curik..
nak tak nak pinjam helmet pak jaga kolej, yg tak der span dlm nye.. balik umah amik helmet lain.. bengang tul.. sape yg amik tuh.. venture halalkan.. tak per laa biarlaa Tuhan jer yg balas..
tp masa kejadian tuh.. memang bengang sesangat pada manusia yg tak bertanggungjawab tuh.. bayangkan klo die punye helmet yg kene rembat.. macamna rasenye.. mesti rase juga rasenyee laa..
kejadian tuh berlaku 3 thn lepas..

-----------------
Honda - CRR600.. INTEGRA Type-R

Bookmark and Share

    


  Member Information For venturesome0308Profil   Hantar PM kepada venturesome0308   Quote dan BalasQuote

perantausepi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4762
Posting: 258
Dari: bumi bersejarah

Selangor  


posticon Posting pada: 10-12-03 15:20




masa ana ade motor dulu la....banyak kali juga helmet kena curi....ade la 2-3 kali.... helmet baru dan mahal lak tu.... lepas tu takde nak pakai yang mahal2 lagi.... yang boleh pakai cukup le.... skrg ni... dah pakai kereta.....tinggal kenangan je la....

Bookmark and Share

    


  Member Information For perantausepiProfil   Hantar PM kepada perantausepi   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-03 22:50




cerita pasal helmet kena rembat ni, kawan saya helmet buruk dia pun ada org nak rembat, heran betul la, lain la kalau helmet baru ke atau branded ok la jugak. benda ni berlaku kat kampus. mungkin org yg rembat tu nak tumpang kawan tapi takde helmet jadi dia sapu la helmet kawan saya ni.

macam saya helmet memang saya bawa ke mana2, sbb takut hilang. mana taknya helmet magnum fiberglass, mana ada lagi kat kedai. kalau mat2 yg gile helmet ori ni mmg cari helmet camni dan ada yg sanggup beli dgn harga rm500. pernah ada sorang mamat tu minta tukar dgn helmet dia tapi saya tak mau sbb memang sayang dgn helmet ni, lagipun saya pernah eksiden dgn helmet ni, alhamdulillah dgn izin Allah kalau saya tak pakai helmet masa tu mungkin pecah kepala saya dan mungkin maut.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 14:03


sian plak. cuba kalo rembat helmet jaga tue plak.
ape perasaan jaga tue

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-12-03 15:47


bukan stakat helmet dirembat,moto EX5 pun penah kena rembat....dah laa baru beli..

-----------------
Ya Allah !!! berikanlah kekuatan kepadaku untuk meneruskan jihad para shuhada'

img75.photobucket.com/albums/v228/acma_115/logo.jpg">

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

nemo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.08.2003
Ahli No: 2879
Posting: 241
Dari: Bandar Diraja

Pahang  


posticon Posting pada: 09-02-04 14:58


assalamualaikum wbt
helmet ana xprnh dirembat..tp ana faham perasaan yang mengalaminya xpe halalkan ajela, ape yg perlu kita lakukan,doakan supaya timbul keinsafan dalam diri pelaku tersebut dan tidak mengulangi lagi perbuatan yang serupa dan seumpamanya dengannya.

-----------------
jangan dikesali pada perpisahan kerana tanpa pertemuan tiadalah perpisahan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nemoProfil   Hantar PM kepada nemo   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-02-04 16:33




ana belum pernah mengalaminya. sebab ana pun belum lagi memiliki helmet sendiri..heheh.. .
tapi ana pelik la...knape helmet pun nak rembat?

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-02-04 20:57


penah... helmet apollo jer... mahal weh... sebab lepaih tu ana beli lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

Jundullah_Al_Asad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 623
Posting: 93
Dari: Daerah Perjuangan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-03-04 15:52


kalu tanak bg helmet kena rembat.. bawak la helmet tu.. jgn tinggal kat moto.. ana pun kepit helmet ni.. kalu ada yg bangang nak rembat gak.. kita rembat la balik ngan helmet ni.. tak gitu???

-----------------
"Dan berJIHADlah pada JALAN ALLAH dengan sebenar-benar JIHAD"

"Dan janganlah kamu menyangka sesiapa yang terbunuh pada JALAN ALLAH itu mati. Bahkan mereka terus hidup di sisi TUHAN mereka dan diberi rezeki"

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jundullah_Al_AsadProfil   Hantar PM kepada Jundullah_Al_Asad   Quote dan BalasQuote

al-anshaary
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2004
Ahli No: 7544
Posting: 136
Dari: petaling jaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-04-04 00:29



alhamdulillah,tak pernah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-anshaaryProfil   Hantar PM kepada al-anshaary   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-04-04 00:48



...
hilang depan library

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-04-04 13:07



ha ah.. kena rembat kat motor... bodoh la org yg curi tu!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

ai_ainul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 8216
Posting: 81
Dari: bumi Allah

saudiarabia  


posticon Posting pada: 12-04-04 04:16




helmet saya pernah kena pinjam(curi sekejap), ada la 2 ke 3 ari... pastu ntah macam mana , Allah dah tulis helmet tu rezeki saya kut. then saya jumpa balik helmet tu.. saya tanya kat hamba Allah tu dia kata kawan dia punya!.. at last kawan dia mengaku yang helmet tu dia tak tahu siapa punya, kerana emergency dia "pinjam sekejap". oleh kerana waktu tu saya ada bawa helmet lain jadi saya hantar(follow dr belakang) hamba Allah ni balik. utk dapatkan helmet tu balik.....

kenangannn

Bookmark and Share

    


  Member Information For ai_ainulProfil   Hantar PM kepada ai_ainul   Quote dan BalasQuote

zilal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 319
Posting: 317
Dari: btGajah~alorSetaq

Perak  


posticon Posting pada: 16-04-04 16:23


Tak penah....
Sebab tak de helmet....


Bookmark and Share

    


  Member Information For zilalProfil   Hantar PM kepada zilal   Pergi ke zilal's Website   Quote dan BalasQuote

zilal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 319
Posting: 317
Dari: btGajah~alorSetaq

Perak  


posticon Posting pada: 16-04-04 16:23


Tak penah....
Sebab tak de helmet....



Bookmark and Share

    


  Member Information For zilalProfil   Hantar PM kepada zilal   Pergi ke zilal's Website   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 01:11


so far tak pernah lagi..sebab kita usung helmet pergi mana-mana pun even pergi kelas..hehe kalau dah pakai arc tu, tak payah lah tgal kat moto..hilang nanti nangis pula. ;-)


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

    


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 22-12-06 07:13


belum lagi..
hilang pernah lah.
itupun ana terlupa letak kat mana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

salmanfarees
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26728
Posting: 79
Dari: New Zealand

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 09:34


kadang-kadang payah juga kalau nak mengangkut helmet tu ke mana-mana. Dicadangkan melaburlah sikit untuk equip motor kita dengan kotak barang berkunci yang biasanya dipasang kat belakang motor. Dah jadi trend sekarang ni. Simpanlah helmet kat situ InsyaAllah selamat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For salmanfareesProfil   Hantar PM kepada salmanfarees   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 10:31


dua kali helmet kena cekup....
frst time hilag, panas teligga kena marah...
scond time, panas tanggan kena ganti balik...mahal nya harga helmet...biru mata hitam

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 13:03


oh...cerita pasal rembat helmet ni..ingat lagi.masa tu saya form 5..pergi kenuri kawin kawan kakak saya..

saya naik motor..macam biasala..hehe..saya lah tukang bawa..naik dengan my besfren..

lepas itu nak pergi rumah kenuri,kan..takkan nak bawa naik helmet agaknya..tinggalla kat motor..

dah siap makan semua, bagi adiahla..ambil gambola..balikle kami..lepas itu nampak ramaila budak-budak laki kampung tu duduk kerumun motor saya..

besfren saya cakap "ni segan ini, ramai pula budak laki.."
saya cakap "selamba saja..jom.."

lepas itu kawan saya malu lah..jalan slow..slow..hehe..budak ayu..

tiba-tiba, saya tengok, mamat tu baaiikk punya ambil helmet, lepas itu nak blah..
saya jerit lah "oi..tu nak buat apa tu?"
dia tekejut, dia paling kat saya
sambil sengih2, dia cakap "tak aa..aku saja nak tengok..cantik helmet ni..."

saya cakap, "nak tengok tak payah pegang"
dia letak balik
lepas itu saya cakap "suka ek, mencuri"
terus dia lari..kehkeh..

teruk betul..alhamdulillah, kami sampai tepat pada masanya..
hehe..Kalau tak, balik tak ada helmet lah kami..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-05-07 17:10


masa exam di hari itu, kita bagi roomate pinjam moto lepas itu dia pergi tertukar helmet dengan sapa entah.......hahaha dapat lah helmet baru...berkilat lagi tuu


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

    


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

asney
Warga Rasmi
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28493
Posting: 4
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-05-07 20:47


adoi..pengalaman paling menyakitkan hati...helmet dicuri sedangkan rumah kita jauh 50km...adoi dah lah tengah malam...memang org tu langsung tak ada hati perut..aniaya org saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For asneyProfil   Hantar PM kepada asney   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-05-07 21:25


teman peronah rembat bola..sakit kaki..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-05-07 21:57


hari tu masa pergi cucuk duit kat mesin atm...
time parking moto tu...malas pula nak letak helmet sekali..
pergi cucuk duit sambil pakai helmet...
tiba-tiba saja...seorang abang yang tengah cucuk duit kat mesin atm sebelah marah-marah...
tertanya2 juga..Kenapa abang ni...
rupanya helmetnya dikebas orang..
katanya dia ada nampak ada seorang mamat bangla dengan seorang lagi kawan dia naik moto tak pakai helmet tadi...
tapi dia tak sangka pula tiba-tiba saja mamat bangla tu dah kebas helmet dia...tak sempat nak buat apa...tiba-tiba saja..
kasihan juga brother tu...jauh juga rumah dia.


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.
[ Telah diedit oleh: broshahir pada 08-05-07 22:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-05-07 22:59


kena rembat tak pernah...kawan ana rembat moto owg ada lah...time f4 dulu...tak ada elmet punya pasal...adei....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-05-07 01:40


dah tak larat nak beli helmet. yang peliknya masa org solat jumaat pun boleh buat onar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

alKhattab
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13471
Posting: 374

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-05-07 06:26


sungguh lawak tajuk posting ni..jadi senyum seorang-seorang lah pula..masuk ni baru 2biji di kebas orang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alKhattabProfil   Hantar PM kepada alKhattab   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-05-07 11:44


nostalgia betul tajuk forum ni, ana sepanjang hidup naik motor ni, kat kelantan hilang satu helmet, kat kedah satu, dan kat kl dah 3 helmet, pernah time nak balik kerja dari klcc ke damansara, helmet ana hilang, dengan perasaan marah, dendam time tu, ana buat tak tau saja naik motor tak pakai helmet, pergi lowyat, pergi puduraya dan lalu jalan sultan ismail, polis tahan, saya terus jawab, sakit hati ni datuk, helmet selalu kena kebas! polis tu kata sabar2, ha cepat-cepat balik rumah, beli helmet lain, nasib baik tak kena saman, esok pagi beli helmet baru kat s4 kota damansara, pergi kerja lagi, dan petang pergi cari alat2 komp kat lowyat, helmet kunci kat bawah tempat duduk, turun saja tengok tinggal tali helmet saja, ya Allah, hari tu jugak ana buat keputusan nak beli motor baru terus pasang kotak barang kat belakang, alhamdulillah sejaka pakai tong hitam tu,helmet ana selamat dari kena curi kat parking, tapi hilang jugak satu lagi baru ni, hilang dalam rumah sewa, tak tau lah siapa yang makan kawan:-( moralnya, biarlah apa org buat kat kita, tapi kita jangan sesekali buat tak baik pada org lain, insyaAllah ada hikmahnya, tapi yang curi helmet tu, insaflah, kan mati kena pijak lori tak pasal2

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 11-05-07 11:47


belum pernah kena rembat......tapi kalau nak rasa kena rembat dengan helmet ana test lah rembat hemet ana kalau berani......:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 11-05-07 13:10


Pada 08-05-07 21:25 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman peronah rembat bola..sakit kaki..

tak sama lah akhi daeng


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

cucu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10226
Posting: 226
Dari: Bumi Milik Allah

russia  


posticon Posting pada: 11-05-07 14:59


pernah. 2 kali. tension sungguh masa tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For cucuProfil   Hantar PM kepada cucu   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-05-07 15:36


salam..
helmet tak pernah lagi tapi side mirror kena curi..masa itu baru saja beli moto...hari pertama pergi praktikal...masa nak balik tengok-tengok side mirror dah tak ada...iskh...skt nya hati..tapi sabar sajalah...mungkin sama saja macam org yang hilang helmet...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 10:45


nak rembat.. rembat lah...

tapi cukup PANTANG rempat pasal nak bawa awek 'beriadah'.tau lah helmet lawa.

helmet tu pakai untuk pergi usrah pula tu. lepas itu buat-buat tak ngaku.

tak ada duit buat cara tak ada duit. jangan nak berlagak saja lebih.huh!~~ (ni marah ni~~) :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 10:53


salam
saya pernah sekali
masa 2 mula-mula pakai motor
2 plaks di dalam sekolah sendiri
nak plaks dekat dengan raya aidiladha
tak mengapalah nak buat bagaimana, dah tak ada rezeki

ada lagi,
tapi ni kawanla
masa p solat jumaat
balik solat jumaat,
helmet kena potong dah,
helmet 2 plaks dia pinjam dengan member
tpaksala ganti dengan yang baru
tak ke susah namanya

nila manusia suka menyusahkan org lain
bila kena pada diri sendiri, baru padan muka

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 10:57


huhu....belum ada pengalaman begitu tapi pakwe kawan saya masa kat IPTA pernah kena 3 kali..

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 12:08


rumah kawan ada banyak helmet dah tak nak pakai...tak ada sesiapa nak rembat?

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 20-11-07 12:14


Assalamualaikum
setakat ni tak pernah lagi nampak orang merembat helmet saya mahupun menmana helmet orang lain....
mungkin kerana dia tahu helmet bukan untuk dirembat...dan akan sakitlah kaki jika helmet yang dirembat dan bukan boleh sepak....
huhu...
P/S : pernah sekali.....tak sempat pula nak tengok dia rembat...mesti mahu patah tulang sumsum kaki dia tu... :lucu:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.148444 saat. Lajunya....