Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Men are born to succeed, not fail.
-- Henry David

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 10 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 11 hari yang lalu
nur_tinta: 17 hari yang lalu
kasih_kekasih: 33 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: PKN..prog khidmat negara.. SIAPA YG KENA?


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» PKN..prog khidmat negara.. SIAPA YG KENA?

Please Mendaftar To Post


Oleh PKN..prog khidmat negara.. SIAPA YG KENA?

honey_qasryna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 108
Posting: 42
Dari: Darr at-Ta`zhiim

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-03 21:31




skrg ni tgh kecoh pasal PKN.. Sana-sini orang ckp pasal PKN... Siapa agaknya yang terpilih juga?.... Ana dah try contact untuk tau status, tapi masih tak dapat jawapan..penat tunggu.. ada kawan2 yang terpilih?.. bes ke pkn ni???

-----------------
"Establish worship and enjoin kindness and forbid iniquity and persevere whatever may befall thou.."
Luqman:17
~Honey Qasryna a.k.a Rose Amarylis~

Bookmark and Share

    


  Member Information For honey_qasrynaProfil   Hantar PM kepada honey_qasryna   Quote dan BalasQuote

al-faizzun
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4299
Posting: 151
Dari: Johor Bahru

Perak  


posticon Posting pada: 09-12-03 22:58


SMS terlalu banyak. Saya pun tak dapat lagi. Seronok tu tak tau pulak la.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-faizzunProfil   Hantar PM kepada al-faizzun   Quote dan BalasQuote

Helmisuhaimi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3855
Posting: 111
Dari: Kuala Lumpur

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-03 23:27


kitorang mmg tak kena..

Bookmark and Share

    


  Member Information For HelmisuhaimiProfil   Hantar PM kepada Helmisuhaimi   Pergi ke Helmisuhaimi's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 12:49




pasal pkn ni ana pun tak tau lagi status macam mana... hantar sms tak bebalas... call tak der dlm perkhidmatan... website pulakkk cannot find... aduhai... penat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-12-03 13:38


ala...kita lahir 1981...tak kena ke????ala tak terkena la...tak terkena la...heheheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

sheikhLUTHFI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3412
Posting: 173
Dari: 'AQaBA,jORDAN

jordan  


posticon Posting pada: 10-12-03 14:57


la ana rase...rase ape yek macm x kena jek...

-----------------
CINTAKU hanya milik ALLAH
KASIHKU hanya milik yg berhak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sheikhLUTHFIProfil   Hantar PM kepada sheikhLUTHFI   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 15:56


Program yg bagus utk REMAJA...
Tapi cuma Prof pelik..ngan ayat..

Yang Terpilih dengan Diplih..manakah betul untuk keterangan pemilihan peserta nie?

Siapakah sasarannya?

Cuma Pelajar Sekolah sahaja?


p/s: Sedia Berkhidmat

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 10-12-03 15:57


best ke tidak, pegi aje. dpt elaun tau. makan free.


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

honey_qasryna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 108
Posting: 42
Dari: Darr at-Ta`zhiim

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 16:06


hurm....sakitnye hati... try sms, dapat jawapan langganan diterima. tp, x de pulak diberitahu either terpilih atau tak.. alahai, bingung pulak rasenye..
sebenarnye prof, peserta sepatutnye dipilih... mereka yg x aktif dlm pakaian beruniform adalah sasaran. tp, utk private school mcm sekolah saye, pilihan adalah secara rawak sebab pakaian beruniform kami hanya diiktiraf oleh Majlis Guru Besar SMI SeMalaysia shj, bukannya kementerian pendidikan..
tapi, sekarang nih, oleh kerana pelajarnye ramai, pemilihan dibuat secara rawak untuk SEMUA sekolah. jadi,peserta adalah TERpilih..bukan DIpilih.. heheh..
pape jek, kan.. dah le ade 1st intake, 2nd intake.. 3rd intake.. mcm nak masuk matriks jek...
peserta hanya batch spm 2003 yg lahir thn 86 sahaja...

--> dgr kate, peserta yg dipilih rawak dgn sistem pengkomputeran..hanya mereka yg mempunyai no kad pengenalan yg berakhir dgn no 1/2/3/4.. btol ker.. tatau laaa..

-----------------
"Establish worship and enjoin kindness and forbid iniquity and persevere whatever may befall thou.."
Luqman:17
~Honey Qasryna a.k.a Rose Amarylis~

Bookmark and Share

    


  Member Information For honey_qasrynaProfil   Hantar PM kepada honey_qasryna   Quote dan BalasQuote

faIq_FikRi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 380
Posting: 27
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 10-12-03 17:09


sekarang ni laman web utk tengok status peserta dah berfungsi.jadi rakan-rakan yang lahir tahun 1986 dah boleh check la.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For faIq_FikRiProfil   Hantar PM kepada faIq_FikRi   Quote dan BalasQuote

Shoff
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5443
Posting: 25
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 10-12-03 17:32


ana kenelah... rase cam best plak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShoffProfil   Hantar PM kepada Shoff   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 17:33




jap nak tanya... saper yg tak aktif badan beruniform ke terpilih, bukan semuanya di pilih secara rawak sebab saya pon private school dan bawah smi. maksud saya, dari 450000 yg dipilih hanyalah 85000... saya pening dah kepala... saya chek katanya anda di pilih, tapi kwan kawan saya ramai pula yg tak payah... pening gak kepala... kalau sms memang tak berbalas... alasannya 1 saat purata 4 sms diterima, website cannot find server... pening macam ni...



Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

honey_qasryna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 108
Posting: 42
Dari: Darr at-Ta`zhiim

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 20:54


,
senang cakap skrg nih, semua peserta adalah terpilih melalui pengundian rawak oleh komputer.. sebab bile pike balik,ade mase ke derang nak check setiap org punye penglibatan dalam ko-ku?!?.. itu hanya kata mereka yang mengatakan bhw peserta adalah pelajar yg x aktif... tatau la kan..
hurm, sronok memang sronok kalo terpilih.. tapi cube pk balik.. takut2 peraturan pemakaian die ketat.. tudung labuh tutup dada x leh.. naye!! pergaulan pun bebas.. cane ek??

--> saye tatau lagi terpilih ke tak.. isk, susahnye nak semak!!

-----------------
"Establish worship and enjoin kindness and forbid iniquity and persevere whatever may befall thou.."
Luqman:17
~Honey Qasryna a.k.a Rose Amarylis~

Bookmark and Share

    


  Member Information For honey_qasrynaProfil   Hantar PM kepada honey_qasryna   Quote dan BalasQuote

honey_qasryna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 108
Posting: 42
Dari: Darr at-Ta`zhiim

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 21:16


Alhamdulillah, saye x terpilih..... keke.... tapi ade 2nd n 3rd intake an... hurm..

-----------------
"Establish worship and enjoin kindness and forbid iniquity and persevere whatever may befall thou.."
Luqman:17
~Honey Qasryna a.k.a Rose Amarylis~

Bookmark and Share

    


  Member Information For honey_qasrynaProfil   Hantar PM kepada honey_qasryna   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 11-12-03 12:22


kecohkan budak lepas spm semua sibuk nak tahu diorang terpilih ke tidak....adik saya pun tak dapat lagi maklumat tue....check kat website dia pun tak dapat..call pun takdak....
tapi bagus kalau dapat sertainya dulu kita mana ada benda camner cuma dah study baru join.......macam wataniah

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

honey_qasryna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 108
Posting: 42
Dari: Darr at-Ta`zhiim

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-03 12:26


website skrg da berfungsi.. tapi, depends la.. tgk mase... cube try gi www.khidmatnegara.gov.my/welcome tp, kena saba sket.. kengkadang slow mcm nak ape.. pastu, kengkdg kuar cannot fine server.. tapi, cube la byk kali. Insya-Allah dpt..

-----------------
"Establish worship and enjoin kindness and forbid iniquity and persevere whatever may befall thou.."
Luqman:17
~Honey Qasryna a.k.a Rose Amarylis~

Bookmark and Share

    


  Member Information For honey_qasrynaProfil   Hantar PM kepada honey_qasryna   Quote dan BalasQuote

syafiq86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2003
Ahli No: 2897
Posting: 240
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 11-12-03 23:14


Saya tak terpilih. Sesape yang terpilih nanti ceritakanlah pengalaman menyertai PKN, ye.

-----------------
KAWANLAH selagi ada hati. BERCINTALAH selagi ada yang sudi. GEMBIRALAH selagi ada teman di sisi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafiq86Profil   Hantar PM kepada syafiq86   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-12-03 23:59




tadi ana chek guna sms, jwpnnya... tahniah anda terpilih menyertai khidmat negara. lokasi anda perlu melaporkan diri akan di hantar pada 15 dec ini... lebih kurang macam tu la... sedihnya...



Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

honnney_mk
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5444
Posting: 60
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-12-03 01:05




kecoh... kecoh... tak dah ok sket kot harini...

alhamdulillah.. say dah check 2 hari lepas... saya tak terpilih... website tuu first try boleh.... second try... dah tak leh dah.. tapi... kawan2 cuba la sampai dapat ..... insyaallah.... dapat....

ana rasa... bg budak2 sekolah agama... yg muslimah.... ini bukan sesuatu yg menyeronokkan.... latihan macam tentera.... alhamdulillah ana tak terpilih buat kali nie....

-----------------
" Bumi mana yang tidak ditimpa hujan...hidup mana yang tidak dilanda ujian...perjuangan mana yang tidak dipenuhi cabaran... kita PASTI diuji dengan ap

Bookmark and Share

    


  Member Information For honnney_mkProfil   Hantar PM kepada honnney_mk   Pergi ke honnney_mk's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-12-03 13:09





Quote:
ana rasa... bg budak2 sekolah agama... yg muslimah.... ini bukan sesuatu yg menyeronokkan.... latihan macam tentera.... alhamdulillah ana tak terpilih buat kali nie....



erm.. sebagai seorang budak sekolah agama... dan sudah biasa menjalani pelbagai program... memang takut gak ngan aktiviti ketenteraan... tapi bukan itu yg paling merisaukan... mcm mana etika berpakaian, pergaulan... takut juga kalau tersilap langkah.. iman di dada senipis kulit bawang... doakanlah semoga semuanya mengikuti syariat...



Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

Khairul_Izwan
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 28
Posting: 225
Dari: Perak / Penang / Kedah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-12-03 15:02


mana-mana budak yang tak aktif kokurikulum masa sekolah dulu kenalah...tulah sebab masa sekolah nak study jer...koku tak nak ambik..sekarang sapa susah..



-----------------
www.australia-travel-books.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For Khairul_IzwanProfil   Hantar PM kepada Khairul_Izwan   Pergi ke Khairul_Izwan's Website   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 12-12-03 15:06


Hamba bersedia berkhidmat demi tanah air tercinta!! Tapi....heheh ^_^x

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

mariani
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.12.2003
Ahli No: 5648
Posting: 34
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-12-03 18:30



saya pun tak kena gak...kenapa yer saya tak kena...hehhee...

Bookmark and Share

    


  Member Information For marianiProfil   Hantar PM kepada mariani   Quote dan BalasQuote

leana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 349
Posting: 54
Dari: :: $ub4ng [email protected]@ ::

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-12-03 20:36




ana pun x kena utk PKN

Bookmark and Share

    


  Member Information For leanaProfil   Hantar PM kepada leana   Quote dan BalasQuote

insannulkamil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4978
Posting: 50
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 15-12-03 00:11



kesian gak tengok antum semua...
ana nak tanye sikit nanti pelajar spm 2004 kena gak ke???????
kalaulah ana kena , boleh tak kalau ana tak gi....
ana takut....dari segi pakaian......i
tolonglah ana...
ana bagi tau ..bukan budak sek agama je yang takut ...budak sek biasa gak ..bagi yang muslimah...
oklah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insannulkamilProfil   Hantar PM kepada insannulkamil   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 15-12-03 02:00


best nya bagi sapa yang kena..

taun depan giliran batch hamba lak yg dok tertunggu-tunggu...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 15-12-03 23:34


PKN..apa rasional dilaksanakan? untuk membantu negara jika diserang pada bila-bila masa. Tu..cuba toleh kat negara jiran yang kecik tu, diorang bersedia nak serang kita bila-bila masa. Sekarang pun asyik cari pasal je...

beruntung lah generasi adik2 '86...sekurang-kurangnya dibekalkan ilmu ala tentera. setiap warga negara wajib mempertahankan tanah air. so, yang dipilih @ terpilih, dikira beruntung. Jika taknak disebabkan mungkin cara perlaksanaan yang tidak islamic, andalah yang bertanggungjawab mempengaruhi rakan-rakan anda semasa dalam program tu nanti. Jangan menolak sebelum mencuba. sambil2 tu, boleh juga sebarkan mengenai ukhwah.com .

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

azvina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3365
Posting: 47
Dari: negara di bawah langit

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-12-03 00:09


vina dah cek............ tak dapat........


Bookmark and Share

    


  Member Information For azvinaProfil   Hantar PM kepada azvina   Quote dan BalasQuote

nahdatul_adawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5697
Posting: 79

Selangor  


posticon Posting pada: 18-12-03 11:36


saye tengok kat komuniti ni tak ramai yg kena.saye pun tak kena gak.tak semestinya org yg tak aktif je yg dpt.kwn saye ade gak yg dpt gi pkn sedangkan die ni antara org paling aktif kat sek.
nak cek status pegi ke www.mod.gov.my rasenye.itu website kem pertahanan msia.

[ Posting ini telah di edit oleh: nahdatul_adawiyah pada 2003-12-18 11:40 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nahdatul_adawiyahProfil   Hantar PM kepada nahdatul_adawiyah   Quote dan BalasQuote

honnney_mk
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5444
Posting: 60
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-12-03 23:03


Quote:

On 2003-12-11 23:59, aniisa_tasnim wrote:


tadi ana chek guna sms, jwpnnya... tahniah anda terpilih menyertai khidmat negara. lokasi anda perlu melaporkan diri akan di hantar pada 15 dec ini... lebih kurang macam tu la... sedihnya...



-----------------
" Bumi mana yang tidak ditimpa hujan...hidup mana yang tidak dilanda ujian...perjuangan mana yang tidak dipenuhi cabaran... kita PASTI diuji dengan ap





em.. beberapa hari yg lepas... ana check balik.. em.. nak tau jawapannya...

... tahniah... anda terpilih...

em... rasa macam tak caya... mungkin masa first time ana check ... web tu.. ada masalah kot... tu yg silap ...

anisa.... terpilih ye... em... senasib la.. em.. ikut kan takut gak camne pakaian.. pergaulan... harap2 tak la teruk....

-----------------
" Bumi mana yang tidak ditimpa hujan...hidup mana yang tidak dilanda ujian...perjuangan mana yang tidak dipenuhi cabaran... kita PASTI diuji dengan ap

Bookmark and Share

    


  Member Information For honnney_mkProfil   Hantar PM kepada honnney_mk   Pergi ke honnney_mk's Website   Quote dan BalasQuote

islam_suci
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1054
Posting: 94
Dari: Gombak

saudiarabia  


posticon Posting pada: 20-12-03 22:52


Quote:

On 2003-12-15 00:11, insannulkamil wrote:

kesian gak tengok antum semua...
ana nak tanye sikit nanti pelajar spm 2004 kena gak ke???????
kalaulah ana kena , boleh tak kalau ana tak gi....
ana takut....dari segi pakaian......i
tolonglah ana...
ana bagi tau ..bukan budak sek agama je yang takut ...budak sek biasa gak ..bagi yang muslimah...
oklah...




emm...kalau tak salah ana....kalau dipilih,tapi tak pergi...boleh dikenakan denda RM3000 atau penjara 6 bulan atau kedua-duanya sekali....

-----------------
A successful person is a person who is always struggle to success but also dare to fail...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islam_suciProfil   Hantar PM kepada islam_suci   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 23:20




setelah berhari hari muram bagai ibu ayam kehilangan anak... kini ana dapat la jua menarik nafas lega... bukan kerana ak terpilih... tapi atas nasihat serta dorongan kawan2 dan kakak kakak... dapatlah jua ana memujuk hati... cuma yg ana nak gelak kwn ana labelkan pkn sebagai "konspirasi penganiyaan rakyat" bagi menghadapi piliharan raya akan datang...

tapi mungkin juga betul kata kak maryam... tariklah budak- budak yg tak islamic... entahlah... cuma tak nak berundur sebelum berjuang...

ana harap sahabat semua yg tak terpilih tak bersenang hati krn ada lagi second dan third intake...

Quote:
emm...kalau tak salah ana....kalau dipilih,tapi tak pergi...boleh dikenakan denda RM3000 atau penjara 6 bulan atau kedua-duanya sekali....



kalau tak salah ana juga... kalau dah bayar denda atau kena pnjara atu kedua duanya sekali... kena juga pergi selepas denda selesai... jadi pilihan di tgn anda...



Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

nieza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1867
Posting: 108
Dari: kota bharu bandaraya Islam

Johor  


posticon Posting pada: 21-12-03 11:40




Quote:
aniisa_tasnim
tadi ana chek guna sms, jwpnnya... tahniah anda terpilih menyertai khidmat negara. lokasi anda perlu melaporkan diri akan di hantar pada 15 dec ini... lebih kurang macam tu la... sedihnya...



Jgn dok bersedih2...berkhidmat utk negara.......

Betch 87 bersedia tahun depan yerk!!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For niezaProfil   Hantar PM kepada nieza   Pergi ke nieza's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 16:07




Quote:
Jgn dok bersedih2...berkhidmat utk negara.......

Betch 87 bersedia tahun depan yerk!!!



tak leh nak bersedih la dik... apa pun kena pie juga... hehe tak pe la... kita tgk dari sudut positif...


bersedi semua.... BARRRISSS SEDIAAA...


Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

ida01
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 217
Posting: 90
Dari: SeGaMaT^jOhOr

Johor  


posticon Posting pada: 21-12-03 16:29


abg ana tak kene gak..tuh dier kemain suker...
tp setahu ramai yg taksuker gi pknnih.hhhee

-----------------
http://www.ukhwah.com/images/motivasi.gif

Bookmark and Share

    


  Member Information For ida01Profil   Hantar PM kepada ida01   Quote dan BalasQuote

sarra
Warga Rasmi
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4635
Posting: 18
Dari: malaysia

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-03 01:22


Assalamulaikum wtb
saya pun x terpilih..tp rasanye nak gak pergi..drpd x buat apa2 ..tp nak buat camna..

-----------------
kita mungkin perancang yang bijak tapi kita bukanlah penentu yang mutlak..usahalah..sungguh2..dan doa bebanyak pada YANG MAHA ESA..INSYAALLAH segalanya akan ber

Bookmark and Share

    


  Member Information For sarraProfil   Hantar PM kepada sarra   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2858
Posting: 350
Dari: Johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-01-04 00:00


Ni isu hangat gak kann?? Anyway, akak rasa program ni bagus.. kita doakan aja la tak dak yang tak elok berlaku... sampai ke aurat pun nak dihalang2.. tak kot..

adik ana sampaikan nak buat surat apply tu.. heran gak, bila ditanya, bukan sebab elaun, dia kata memang best, so, bagi sokongan aja laaa...

bagi yang terniat nak excuse, hehe.. batalkan la niat tu.. nak kena denda ek??

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

honnney_mk
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5444
Posting: 60
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-01-04 08:22




PKN.. menghitung hari... lagi sebulan lebih je... nak kata seronok... ntah la... ana cuma risau enviroment kat sana je.. macam mana la kawan2 kat sana nanti... sekolah ana... tak la ramai .. tapi.. ada la dekat2 20 org... tapi kem nya.. jauh2...

anisa...
dapat kem kat mana..?

kawan2 lain yg terpilih camne...?

-----------------
" Bumi mana yang tidak ditimpa hujan...hidup mana yang tidak dilanda ujian...perjuangan mana yang tidak dipenuhi cabaran... kita PASTI diuji dengan ap

Bookmark and Share

    


  Member Information For honnney_mkProfil   Hantar PM kepada honnney_mk   Pergi ke honnney_mk's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-01-04 13:59




Quote:
anisa...
dapat kem kat mana..?



ana dapat dekat merbok... second intake... dapat dah surat... terketar ketar nih... hehe.. anti dapat kat mana ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

honnney_mk
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5444
Posting: 60
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-01-04 18:42



Quote:



ana dapat dekat merbok... second intake... dapat dah surat... terketar ketar nih... hehe.. anti dapat kat mana ?

-----------------
" Bumi mana yang tidak ditimpa hujan...hidup mana yang tidak dilanda ujian...perjuangan mana yang tidak dipenuhi cabaran... kita PASTI diuji dengan ap





oh.. merbok... kedah la tu ye... anisa dok p pinang kan...?

ana dapat kat lumut, perak... tak jauh la dr rumah.. tapi.. first intake.. start 16 feb... habis 2 mei ... closing... ana dapat kat uitm shah alam... yg sedihnya... tak tau la.. dapat ambil keputusan kat sekolah ke tak... kalau ikutkan.. result keluar 28 feb kan.... kalau diorang tak bagi keluar ambil result kat sekolah.. sedih la...

anisa start bila...?



Bookmark and Share

    


  Member Information For honnney_mkProfil   Hantar PM kepada honnney_mk   Pergi ke honnney_mk's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-01-04 09:58




Quote:
anisa start bila...?



ana mula 22 march hingga 13 jun... bermula di damai park resort, merbok dan berakhir di uitm, merbok... apa pun ana bersyukur sbb tarikh tuh tak clash ngan Meja Jk... erm.. insyaallah ana dapat ambil result dulu... may be diorang bagi kot nak keluar amik result...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

hubbun_najah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.08.2003
Ahli No: 3124
Posting: 33
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 12-01-04 13:58


seriously memang best PKN ni....asal nya dari PKSN..saya masuk PKSN masa thn 2003...PKSN ke PKN....Program Khidmat Sosial Negara...Ke Program Kidmat Negara....mcm2 pengalaman dapat....pagi2 kena kawat, lepas tu ada ceramah untuk naikkan semangat anak2 muda ni...ttg kebangsaan...ada camping....masuk lumpur tu...best giller....tak boleh lupa laaaaa bile tengok gambar masuk lumpur....lepas tu kita dapat keluarga angkat...mcm2 laa...tp PKSN yg saya masuk ni lebih kurang je ngan PKN...cuma PKN ni mcm best skit sebab lagi lama.....lebih kurang 3 bulan kot...kalau saya dulu 2 minggu je...
masuklah....sure best punye....!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hubbun_najahProfil   Hantar PM kepada hubbun_najah   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 13-01-04 12:04


assalamualaikum..

saya selamat, tak kena pi PKN. kalau tak, tentu sukar .. saya tak layak ke PKN tu ada hikmahnya. tapi, yg lucunya, kawan saya ytg tak aktif suka dan agak pasif, kebanyakkannya terpilih. kesian kat diorang.. 'ala kullihal, saya ucapkan tahniah kepada yg terpilih. balik nanti, ceritakanlah pengalaman antum sekalian ye.

-----------------
believe, persist and archive

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-01-04 17:36




kot kot ada warga ukhwah yang terpilih jadi jurulatih @ fasilitator, leh le kita bincang sekali kat sini.

ada tak agak agak warga PKSN perintis(prog. Khidmat Sosial Negara 9 kat sini?



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

honnney_mk
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5444
Posting: 60
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-01-04 10:06




ade hikmahnya.... saya terpilih.... ade jugak kawan ana yg terpilih.. boleh tahan aktifnya... tapi.. terkena jugak..

-----------------
" Bumi mana yang tidak ditimpa hujan...hidup mana yang tidak dilanda ujian...perjuangan mana yang tidak dipenuhi cabaran... kita PASTI diuji dengan ap

Bookmark and Share

    


  Member Information For honnney_mkProfil   Hantar PM kepada honnney_mk   Pergi ke honnney_mk's Website   Quote dan BalasQuote

Faiz85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.09.2003
Ahli No: 3830
Posting: 83
Dari: Simferopol, Ukraine

ussr   avatar


posticon Posting pada: 16-01-04 01:11



hahaha... selamat pi PKN.. sib baik lahir taun 85.. terlepas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faiz85Profil   Hantar PM kepada Faiz85   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.15966 saat. Lajunya....