Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
It is possible to fail in many ways...while to succeed is possible only in one way.
-- Aristotle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 1 hari, 19 jam, 20 minit yang lalu
lidah-penghunus: 5 hari yang lalu
muslimiman: 20 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 21 hari yang lalu
nur_tinta: 27 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Lelaki memang suka buat perempuan merana..sambungan topik


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Lelaki memang suka buat perempuan merana..sambungan topik

Please Mendaftar To Post


Oleh Lelaki memang suka buat perempuan merana..sambungan topik

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-12-03 15:45




Entahlah hakikatnya..kekadang lelaki nie suke main tarik tali kat kaum pempuan..tak tahulah kenape..kalo tak suke tuh ckp jek tak suke..nie cam suke..cam tidak..konon2 nak jaga hati pempuan tapi kalau lah lelaki renungkan..kalo dia berdiam diri..lagi menyeksakan hati pempuan tuh tau..bak kate pepatah..

"KALAU CUKA KATAKAN CUKA..NANTI DAKU TAK TERTANYA-TANYA... KALAU SUKA KATAKAN SUKA..NANTI DAKU TIDAK MERANA"

kan senang...abis cerita..tapi kalau pempuan kebanyakkan akan berterus terang kalau suke akan ckp suke..kalau tidak..akan cakap tidak..sbb takut jiwa penanti merana..tapi jawapannya pasti tidak..erm..kaum lelaki..ape kate mereka???..tepuk dada tanya akal dan iman..masing-masing..



-----------------
Islam itu Indah

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

AyuHumaira
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1342
Posting: 294
Dari: IIUM, Garden of Knowledge & Virtue.

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-12-03 16:32



aik...mcm sakit hati je...
org lelaki ni memang la...dah namanya lelaki..nak buat mcmana...
tapi..tak semua mcm tu...ada jugak yg baik dan gentleman pd kaum hawa....
betul tak...?

-----------------
Bilaku menjejak tapak ke pasir,
Ikutlah dibelakangku sebagai pejuang,
Bila kuseru,"Perjuangan itu pahit!!"
Maka kau sahut kembali,"Syurga itu manis!!!"
HADIAHKANKU DARAH SYAHIDMU...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AyuHumairaProfil   Hantar PM kepada AyuHumaira   Quote dan BalasQuote

mazz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.11.2003
Ahli No: 5156
Posting: 54
Dari: Parit Buntar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-12-03 20:39




bagi mazz [email protected] tidak itu semua bergantung kat diri kita sendiri(perempuan)..kalau dah rasa lelaki tu mcm buat tak endah je, maz rasa lbh baik kita lupakan cpt2..jgn ingat2 lagi..insyaAlah tak merana..kerana 'merana' tu slalunya melibatkan prkra2 yg berpanjangan...
em..mungkin kita rasa lelaki menyebabkan kita rasa sakit/sedih tapi utk terus merasa sakit [email protected] menghentikan sakit tu ia bergantung kpd diri kita sendiri..
tapi bukan semua lelaki mcm tu kan??
kadg2 kita prempuan pun ada yg buat mcm tu jugak...

P/s buatlah apa shja asalkan tak nyusahkan org lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mazzProfil   Hantar PM kepada mazz   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-12-03 23:34


betul
[bukan semua lelaki...]

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

nawra_albahira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 3005
Posting: 141
Dari: taman tun dr ismail

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-12-03 23:56


hmm...tanya lah kaum adam..kenapa???

-----------------
jadikan pengalaman itu sebuah kenderaan yg memandu dlm kehidupan agar kita menjadi lebih berhati-hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawra_albahiraProfil   Hantar PM kepada nawra_albahira   Pergi ke nawra_albahira's Website   Quote dan BalasQuote

harddisk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2038
Posting: 125
Dari: JohorBahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-12-03 01:24


Tak Semua lelaki cam tue...Mungkin die nak cuba kenali hati budi seseorag tue...bukan senang tau nak kenal perempuan yg sebnarnya...sebab perempuan nie cepat berubah...sebab tue kalau kita suka pd seseorng tue kita kenalah tau siapa dia sebenarnya...supaya nanti x menjadi tanda tanya dihati k.

Bookmark and Share

    


  Member Information For harddiskProfil   Hantar PM kepada harddisk   Pergi ke harddisk's Website   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-12-03 17:13


rileks... jgn terlalu emosional...
tajuk tu terlampau panjang...
harap dpt gunakan tajuk yg sesuai dan ringkas utk posting yg akan dtg...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

mafish_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4287
Posting: 120
Dari: serambi madinah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-12-03 23:35


kenape semua nak salah kan lelaki.... aper kate kalau prempuan sendirri yang menentukan sama ader dia nak ker tak... kalau dah tak suke.... cakapa jer tak suke... kalau sampai tunggu2 tu .... suke lah tuuu..... tapi biase lah lelaki nak yang terbaik... kalau jumpe yg first tuuu dia nak cari maner lagi ader yang lebih baik... nak lepas kan takut hilang atau tak jumpe yang lebih baik dari yg first tuuu... kalau setuju awal2 plak susah jugak... kalu jumpe yg lebih baik rugi lah sebab dah setuju ngan yang first tuu... so kene lah sabar2 sikit....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mafish_84Profil   Hantar PM kepada mafish_84   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-03 12:51


ekeke..betul gaks..mafish_84..
tapikan untuk pengetahuan semua..topic nie bukan ditujukan main major masalah percintaan tapi hakikatnya even dah kawin ke..memang sifat lelaki kan...

-----------------
Islam itu Indah

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-03 12:52


hehehe.. kelakar bila baca.. nak setuju takut kena smash dengan lelaki2 yang ramai kat ukhwah.. tapi dalam hati setuju juga sikit... tapi bukan semualah.. secara amnya..

# memang terlalu panjang tajuk ni.. boleh jadi esei..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-03 13:24


Hmmm.. kekadang ade gak pompuan yg buat lelaki merana...

p/s: pengalaman...

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-12-03 10:43


ekeke..sowilah tertulis mesej yang terlalu panjang plaks kat tajuknya..nanti tak wat lagi..sowi ek..

-----------------
Islam itu Indah

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-12-03 11:54


"KALAU CUKA KATAKAN CUKA..NANTI DAKU TAK TERTANYA-TANYA... KALAU SUKA KATAKAN SUKA..NANTI DAKU TIDAK MERANA"

..nampak cam ayat gaduh ngan boyfriend jer. hehe...ye ke MencariSinar.zaman sekarang ni camtu.....tapi tak semualaaa oarang laki cenggitu...kalau macam ana nilaaa ana suka berterys terang...tapi nak berterus terang kat sapa eks? pening gak nak fikir tu.....

-----------------
Keikhlasan teramat penting dalam mengatur kehidupan yang menyakinkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

perantausepi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4762
Posting: 258
Dari: bumi bersejarah

Selangor  


posticon Posting pada: 04-12-03 12:19




ukhti MencariSinar...

tak salah kalau enti marah atau benci kpd lelaki yang membuat enti kecewa tu.... mungkin dia adalah lelaki yang masih kurang faham tentang erti perasaan orang lain....

di sini ana nak nasihatkan enti... tolong jangan didik diri enti tu salah sangka pada semua insan yang bernama lelaki.... akibatnya buruk nanti... redhalah ape yang berlaku....

bukankah Rasulullah pernah berpesan.... sayangilah seseorang itu berpada2... kerana mungkin suatu hari nanti dia akan jadi musuh kamu... dan jika kamu benci seseorang... jangan keterlaluan... kerana mungkin suatu hari nanti mungkin dia menjadi sahabat setiamu...

renunglah & fikirlah.....

ma`assalamah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For perantausepiProfil   Hantar PM kepada perantausepi   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 04-12-03 14:30


perempuan selalunye menyayangi dan membenci dgn berlebihan, tanpa mengenali pertengahannye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

insan_kerdil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1958
Posting: 64
Dari: Damansara

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-03 15:29


....

Hm, ana nak tanya, pernah tak sahabat semua dengar kata2 ni :

"Lelaki yang baik untuk perempuan yang baik, dan begitulah sebaliknya..." ?

Ana rase nak tambah satu lagi kat tengah2 ayat tu,

"...., lelaki yang sederhana untuk perempuan yang sederhana,....." , ok tak?

Dan, ape salahnye kalau lelaki pilih perempuan yang kurang baik untuk dijadikan pasangan dan jadikan perempuan tu lebih baik dari perempuan yang baik.

Faham2kanlah ayat ana...

-----------------
Sebening embun,
Seputih salju,
Seikhlas hamba-Mu.
Insan kerdil di bumi sementara.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_kerdilProfil   Hantar PM kepada insan_kerdil   Pergi ke insan_kerdil's Website   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-03 15:53


erm..
memang sakit hati ni kalau merana sebab lelaki..
penat pun ye..
penat hati..
penat perasaan..
hai..macam2

mengenai insan_kerdil punya opinion tu..
memang betul 'lelaki baik utk perempuan baik'..

tapi bg ana..maksud perempuan baik tu..
x semestinya baik dari awal..
mungkin dia 'kureng' sikit semasa awalnya..
tapi bila dah bersatu dgn lelaki yg baik..insayaAllah jd baik..
kan dah jd 'lelaki baik utk pompuan baik'..
faham x apa yang ana kata ni..
kalau x faham..tanya org yg lbh ariflah..
ni just pendapat ana je

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

ayuazar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.07.2003
Ahli No: 2390
Posting: 171
Dari: kuala lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-12-03 01:59



alamak!!..tak tau nak cakap apa..tak pernah mencintai atau dicintai..apapun kepada kaum hawa kat luar sana terutamanya yg masih belajar ....belajar dulu kalu ader jodoh insyaAllah tak kemana

[ Posting ini telah di edit oleh: ayuazar pada 2003-12-05 02:00 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuazarProfil   Hantar PM kepada ayuazar   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-12-03 09:15




erm..betul tuh time belajar..belajar tapi tidak ada salahnya kalau belajar di peringkat universiti view pasangan hidup...bagus gaks..nanti bukan apa..kalau tak cari dari sekarang nanti kalo dah kerja cam sinar nie tak sempat mencari...bz ngan keje..24 hours dok kat opis yang kedap udara tersorok plaks tuh..lagi lah susah.ekekekek..bukan apa wat persediaan nanti kalau dah dapat keje keep continue ngan yang ada tuh. Tapi apa-apa pun kena set kat minda..setiap kematian dan jodoh adalah ketentuan dari Allah..kalau break sekali pun sedih-sedih gaks tapi leh di kawal...set kan.."BERTEMU DAN BERPISAH KERNA ALLAH SWT"..ops..lari dari topic plaks...anyway..sinar takde lah nak assume semua lelaki sama sifatnya tapi memang tidak dapat dinafikan ada yang baik..tuh sinar respect..tabik skit...sape yer agaknya??? kalau ada sesiapa yang mengaku tidak bersifat begini...ekekek ...ada borang kosong dak?? leh mohon jadi calom ekeke..just joking..



-----------------
Islam itu Indah

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

Afiera
Warga Rasmi
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3446
Posting: 2

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-12-03 11:47


Memang keje lelaki untuk bagi sakit hati perempuan. Tapi ini adalag bentuk ujian Allah untuk menguji sejauh mana tahap kesabaran seseorang itu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AfieraProfil   Hantar PM kepada Afiera   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 05-12-03 11:52


kadang2 perempuan pun samer.....jgak...
masing2 ader kelemahan.....ppuan kater laki...laki kater ppuan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 05-12-03 21:58


pompuan pun ade sakitkan atie laki gak.
kat dalam skolah punyelah alim bertudung labuh. tp bile keluar pakai yang ketat-ketat pulak.

sakit hati tul tengok.
rasa nak bagi jek hikmat pedang Hiten Makoto. baru lepas berguru ngan kens2005.


-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-12-03 09:27


entahlah..memang tidak dapat dinafikan "LELAKI YANG BAIK UTK PEREMPUAN YANG BAIK"..tapi tak bermakna lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat...kekadang sebaliknya mungkin sebagai ujian dari Allah swt....tapi yang pastinya masalah berkaitan dengan perasaan melibatkan hati dan jiwa raga ini sukar diramal..... kalau pedih terhiris pisau..10 kali pedih kalau hati terluka..biarpun luka tak nampak tapi trauma nya berpanjangan...uish...payah2..siapa yang bole menafikan luka perasaan senang di selesaikan dari luka ditangan...??...sila bagi respon...??

-----------------
Islam itu Indah

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-12-03 13:59


Kita ni semua hidup nak yg terbaik..adatlah tu tarik tarik tali....kalau saya pun..hehheeh..fikir jugak...nak ke tak nak,nak ke taknak......kalau perempuan tu suka kat lelaki tu"""cakap jelah".....
apa susah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-12-03 17:05




memang betul apa yg diperkatakan oleh kak sinar ni....kaum adam ni memang suka sakitkan hati kita kaum hawa ni..saya sokong 101%.....dah tu pulak naperlah kaum adam ni suka marah...kadang tu walau hanya pasangannya tersalah cakap sikit...mulalah dia nak melenting marah tak tentu pasal....dah tu bila si hawa ni merajuk...tak der pulak si adam ni nak pujuk...

mungkin dah lumrah alam kot

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 08-12-03 17:40


amboi cik kak..lepas geram ke ni ?
bukan semua lelaki mcm tu...yang ada dalam ukhwah.com ni semua baik2 belaka....
lebih2 lagi yang pakai nick BrotherMon tu...
kalau cuka kata la cuka....kalau bukan cuka...kata la kicap ka...kalau suka kata suka..kalau tak suka..sudah la !!!
jgn marah...
sabar ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

kakciknah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3875
Posting: 165
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-12-03 11:59



lelaki..tak semuanya begitu.....betul jugak kata mafish-84 tuuuu....tak boleh nak salah kan lelaki saja...
perempuan yg sejati adalah penghibur yg sentiasa berada di sisi pasangannya.....jujur ..ikhlas dan tawakal....adalah pangkalnya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakciknahProfil   Hantar PM kepada kakciknah   Quote dan BalasQuote

syakirah
Warga Rasmi
Menyertai: 15.11.2003
Ahli No: 5136
Posting: 3
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-12-03 14:52


assalamualaikum,
memang llk suka buat perempuan merana,tapi bukan semua.orang yang macamni biasanya ego,terlalu memandang rendah pada perempuan,mereka fikir..sekarang nak tackle perempuan mudah sbb dunia ni dah dipenuhi perempuan,?betul tak wahai llk2 ego.?sebenarnya perempuan tu mmg mudah dicari tp nasihat dari kaum hawa..berhati-hati semasa memilih kerana tak semua perempuan tu mudah mengikut telunjuk suami,...ok
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syakirahProfil   Hantar PM kepada syakirah   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-12-03 15:59


entahlah..tapi 80% lelaki memang menyusahkan pempuan..


-----------------
Islam itu Indah

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah81
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.11.2003
Ahli No: 4870
Posting: 26
Dari: Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 09-12-03 16:08


Hmmm....betul tu. kadang2 , sifat ego lelaki tu mybbkan diorg jadi cam ni...apa2 pun, kita sbg perempuan jgn cepat melatah...kalau kita marah2,lg golongan lelaki ni suka.tapi, ana tak cakap semua lelaki la....may b, sstgh tu nak uji kita jer....nak tengok sejauh mana kesabaran kita....



Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah81Profil   Hantar PM kepada mujahidah81   Quote dan BalasQuote

aimanqistina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.10.2003
Ahli No: 4710
Posting: 57
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-12-03 17:18



Apabila kita menyayangi seseorang selitkan sedikit perasaan benci kepadanya dan apabila kita membenci seseorang selitkan sedikit perasaan sayang kepadanya. Kita sebagai manusia memang mempunyai banyak kelemahan yang tidak kita sedari. Oleh itu tak perlulah kita menyalahkan antara satu sama lain kerana apa yang terjadi itu mungkin ada hikmah disebaliknya. Kepada kaum hawa jangan terlalu membenci kepada kaum adam yang telah membuat kesilapan kerana mereka semua insan biasa. Takut2 perasaan benci itu Allah tukar kepada perasaan sayang camner...??? dah banyak terjadi macam tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aimanqistinaProfil   Hantar PM kepada aimanqistina   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 09:08


insyaAllah..tak de lah nak benci melampau..tapi kekadang tersentuh gaks hati nie sbb kenapa mengapa bagaimana..dan macam-macam lagi...entahlah..susah gaks cam gini keadaannya kalau selalu sangat...tensen pun ada..

-----------------
Islam itu Indah

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

Limaunipis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5343
Posting: 223
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 12-12-03 10:02


kenapa wanita selalu sakitkan hati lelaki? ahaa camner nak jawab..lagi nak kata ni...selalu bersifat kebendaan..terlalu hipokrit ahaa apa lagi...banyak lagilah...

atas tu soalan..mudahnya nak buat andaian tuduhan etc..sebab tu lah kena ingat ..lelaki ke wanita ke sama je..kalau dah tak bagus tu tak bagusgak lah..yang bagus tu bagus gak...

cadangan untuk yang buat soalan ni

u hidup untuk lima tahun lagi..nanti u akan faham..kalau terangkan pun tak guna gak

p/s pengalaman guru yang paling konsisten dan berkesan

Bookmark and Share

    


  Member Information For LimaunipisProfil   Hantar PM kepada Limaunipis   Quote dan BalasQuote

scarlet
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 253
Posting: 102
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 12-12-03 12:40


Memang LELAKI suka buat camtu.. sama ada disengajakan atau TIDAK!!

hi3

Bookmark and Share

    


  Member Information For scarletProfil   Hantar PM kepada scarlet   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-12-03 14:17


Quote:

On 2003-12-12 10:02, Limaunipis wrote:
kenapa wanita selalu sakitkan hati lelaki? ahaa camner nak jawab..lagi nak kata ni...selalu bersifat kebendaan..terlalu hipokrit ahaa apa lagi...banyak lagilah...

atas tu soalan..mudahnya nak buat andaian tuduhan etc..sebab tu lah kena ingat ..lelaki ke wanita ke sama je..kalau dah tak bagus tu tak bagusgak lah..yang bagus tu bagus gak...

cadangan untuk yang buat soalan ni

u hidup untuk lima tahun lagi..nanti u akan faham..kalau terangkan pun tak guna gak

p/s pengalaman guru yang paling konsisten dan berkesan





utk limaunipis..jangan emosional sangat..maaflah kalau topic sinar membuatkan limaunipis berkecil hati..sinar posting topic ini sbb berdasarkan kalau tidak pun bukan dari pengalaman dari sinar sendiri tapi sinar dapat banyak pengalaman dari kawan-kawan. Majoriti memang pempuan sering disakiti bukan apa..kekadang lelaki nie macam nak kat pempuan tuh..tapi tak berterus terang bagi tutututu...engage tanpa putus ke connect ke..cam gitu mane lah si pempuan tuh tahu.sama ada dirinya nie di kasihi sebagai kekasih atau pun sebagai sahabat... kepastian itu penting untuk diri perempuan...tapi sinar tak nafikan pempuan pun ada tapi jarang..kerna perempuan kalau dah suke kat lelaki yang dia kasihi..macam mana datang yang lebih hensem dari kekasihnya pun pempuan tak tergoyah untuk berpaling..tapi jikalau lelaki??..maybe..entahlah..tapi sinar tak ckp semua tau..sesetengah..tapi percentnya tetap lelaki paling tinggi jika dibandingkan dengan pempuan..(dah gi survey..)



-----------------
Islam itu Indah

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-12-03 09:18


Assalammualaikum
mencari sinar ada berselisih faham dengan bakal.....
sabar je.
lelaki ada berapa jenis? perempuan ada berapa jenis? tanya dinulhuda mungkin dia tahu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

sayangku
Warga Rasmi
Menyertai: 11.12.2003
Ahli No: 5618
Posting: 8

Sabah  


posticon Posting pada: 13-12-03 10:43


Samekom!!!!!!!!~
bukankah Rasulullah pernah berpesan.... sayangilah seseorang itu berpada2... kerana mungkin suatu hari nanti dia akan jadi musuh kamu... dan jika kamu benci seseorang... jangan keterlaluan... kerana mungkin suatu hari nanti mungkin dia menjadi sahabat setiamu...

Setuju sangat ngan kata² ini...........apa-apa pun semuanya terpulang kepada inidividu bagaimana nak atasi masalah ini.Bagi saya berterus terang adalah langkah yang terbaik dalam sebuah
perhubungan yang berkekalan.Ok BeBeh!!!!!!~


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayangkuProfil   Hantar PM kepada sayangku   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-12-03 18:16


Mungkin 1 percent je laki camtu. yang lain semua baik. man is always good.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

mariani
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.12.2003
Ahli No: 5648
Posting: 34
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-12-03 20:04



rasa yer elok kiter ty pendapat dari kaum adam.... ..diaorg tu sebenar yer malu kot nak bgth kat bdk pompuan tu..sbb tu la dia wat cam tu...tp diaorg tak sedar yg diaorg tu dok tgh menyakitkan hati kaum kiter....jadi..pikir2 kan lah wahai kaum adam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For marianiProfil   Hantar PM kepada mariani   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-12-03 09:07


betul dan sokong kata² mariani..sebenarnya lelaki tak sedar dia sebenarnya menyakitkan hati pempuan..tapi dia pk nak jaga hati, jaga hati jaga hati koson-konon tapi hakikatnya dia memang menyakitkan hati..dah takde jalan keluar..dok senyap jek..tak ke tensen...tapi di ulangi..tak semua lelaki tapi kebanyakkan lelaki..ekeke

-----------------
Islam itu Indah

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

Qudwah_hasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 121
Posting: 211

Sarawak  


posticon Posting pada: 15-12-03 10:19


Quote:

On 2003-12-01 15:45, MencariSinar wrote:


Entahlah hakikatnya..kekadang lelaki nie suke main tarik tali kat kaum pempuan..tak tahulah kenape..kalo tak suke tuh ckp jek tak suke..nie cam suke..cam tidak..konon2 nak jaga hati pempuan tapi kalau lah lelaki renungkan..kalo dia berdiam diri..lagi menyeksakan hati pempuan tuh tau..bak kate pepatah..

"KALAU CUKA KATAKAN CUKA..NANTI DAKU TAK TERTANYA-TANYA... KALAU SUKA KATAKAN SUKA..NANTI DAKU TIDAK MERANA"

kan senang...abis cerita..tapi kalau pempuan kebanyakkan akan berterus terang kalau suke akan ckp suke..kalau tidak..akan cakap tidak..sbb takut jiwa penanti merana..tapi jawapannya pasti tidak..erm..kaum lelaki..ape kate mereka???..tepuk dada tanya akal dan iman..masing-masing..



-----------------
TIDAK AKAN KAMU MERASA GUNDAH WALAUPUN SEKALI JIKA KAMU TAHU APA YANG DICARI...



heheheh.... ana rasa nak tergelak la bila baca posting nie...MencariSinar macam ada pengalaman aje yek...ceritalah sket....biasalah kan....lelaki memang macam tu...susah nak jumpa lelaki yang ada ciri-ciri macam Rasulullah saw sekarang....

-----------------
TIDAK AKAN KAMU MERASA GUNDAH WALAUPUN SEKALI JIKA KAMU TAHU APA YANG DICARI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Qudwah_hasanahProfil   Hantar PM kepada Qudwah_hasanah   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 15-12-03 11:14


Ntah la...malas nak komen sebab kok dah tau laki tu jahat nak buat aper kawan lagi???Ni bukan salah laki jer...pompuan pun sama jer rasanya.
Bukan sesaje laki tu nak sakitkan hati pompuan tapi cuba kita selidik dulu apa yang buat dia jadi gitu??Takkan sesaje dia nak buat pompuan merana kan?Mesti ada sebab...tapi kalau betul dia sesaje nak sakitkan hati pompuan,lari je la,nak dekat buat pe??

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

arissa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 611
Posting: 37
Dari: kl

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-12-03 16:33


arissa pun nak mencelah sbb mlm tadi arissa baru je rasa sakit hati sgt kat lelaki..ish, mmg lelaki ni kdg2 menyakitkan hati la..tatau nak citer mcm mana, yg pasti arissa cuba baik sangka, tp yg arissa dpt??emm..ntahla..susahla nak percaya lelaki nih..moga Allah pertemukan Arissa dgn lelaki yg baik..aamiiinnn..

Bookmark and Share

    


  Member Information For arissaProfil   Hantar PM kepada arissa   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 09:26




-----------------
Islam itu Indah

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

mafish_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4287
Posting: 120
Dari: serambi madinah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 07:09


aper kater kalau laki ni baik semua nyer.... tak buat prempuan sakit hati...tak buat prempuan marah.... tak buat prempuan menagis.... tak best lah kan hidup prempuan2 niii....... sekali sekala nak jugak berase hati ker ,meraju ker... tu kan dah lumrah.... kalau dah laki baik tiap mase... boring jugak hidup kan.... bagi ana lah.... prempuan ni cakap ajer yang diorg sakit hati... padahal dalam hati tu, di rase kan seronok kene buat kat org laki macam tuuu.... sampai bile2 dia akan ingat... dan dia sentiase merindui perbuatan lelaki tuuu(yang maner dia kater dia tak suke)....
kalau tak percaye tanyer lah diri sendiri..... jgn marah akak2 dalam ukhwah.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For mafish_84Profil   Hantar PM kepada mafish_84   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-01-04 15:45


Quote:

On 2003-12-20 07:09, mafish_84 wrote:
aper kater kalau laki ni baik semua nyer.... tak buat prempuan sakit hati...tak buat prempuan marah.... tak buat prempuan menagis.... tak best lah kan hidup prempuan2 niii....... sekali sekala nak jugak berase hati ker ,meraju ker... tu kan dah lumrah.... kalau dah laki baik tiap mase... boring jugak hidup kan.... bagi ana lah.... prempuan ni cakap ajer yang diorg sakit hati... padahal dalam hati tu, di rase kan seronok kene buat kat org laki macam tuuu.... sampai bile2 dia akan ingat... dan dia sentiase merindui perbuatan lelaki tuuu(yang maner dia kater dia tak suke)....
kalau tak percaye tanyer lah diri sendiri..... jgn marah akak2 dalam ukhwah.....





erm...ada ker cam gitu plak..bukan merindui perbuatannya tapi terkenang dok kerna truma...uishh..
adake


Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 05-01-04 19:24



ana no komen
*banyak kenangan duka berbanding kenangan suka dlm hati ini............................................
semuanya gara² ...............(hanya Allah yg tahu )


Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-01-04 11:10


Quote:

On 2004-01-05 19:24, pLatipus wrote:

ana no komen
*banyak kenangan duka berbanding kenangan suka dlm hati ini............................................
semuanya gara² ...............(hanya Allah yg tahu )






tapi sebenarnya hakikat semua sama kan...yang di duga dan yang menduga...semuanya makluk dapat merasainya...


Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

ameer
Warga Rasmi
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5761
Posting: 13
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 06-01-04 12:37


semua.,
Ana ade pertanyaan camne nak tahu seseorang suka kat kita yek... ok salam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ameerProfil   Hantar PM kepada ameer   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-01-04 13:24


kalau nak tahu dia suke kat kite senang jek..kalo dia suke bual ngan kite..pas2 caring kat kite..dan dia ada bagi hint kat kite..tak penah nak marah kite, ikut jek kate kite..cepat majuk bila kite wat salah..suke cite pasal problem kehidupan dia,life dia..mean dia suke kat kitelah tuh...jangan lepaskan peluang keemasan itu kang melepas kang..


Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

happy
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2004
Ahli No: 6268
Posting: 2
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 09-01-04 11:22


Kepade kaum hawa...senang2 cam ni la..xnk rase disakiti dan menyakiti,biarlah allah yang menentukan segalanye.. kite sebgi hambenye lebih baik tumpu pd sgl ketidak adilan kiter t'hdp tanggungjwb kpd rabbulizzati..masalah sakit menyakiti takkan t'jadi kalo kite sndiri yg cari dan involve with it... so,pk2 kanlaaa


muhasabah dirimu sebelum tidur

Bookmark and Share

    


  Member Information For happyProfil   Hantar PM kepada happy   Quote dan BalasQuote

nieda
Warga Rasmi
Menyertai: 15.11.2003
Ahli No: 5137
Posting: 10
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-01-04 12:13



satu topik yg agak pjg nih.....
pd saya lelaki mmg ramai sgt2 yg b'perangai mcm ni...tp tak le semua....tp nape diorang mcm tuuu...suka buat p'puan merana...ksian kat insan2 yg bernama perempuan ni kan?
LELAKI mmg EGO...EGO ego mereka tu tinggiiii la sgt2....
wahai lelaki yg berperangai mcm ni...insaflah,kalau ye pun nak menguji...biarlah berpada2..jgn buat org lain merana...tak baik tau!

Jgn mare yer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For niedaProfil   Hantar PM kepada nieda   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-01-04 16:44


betul...sinar setuju ngan nieda..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

mafish_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4287
Posting: 120
Dari: serambi madinah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-01-04 08:09


kenapa kater lelaki ajer EGO tinggi....org prempuan tak der ego ker.... kalau org lelaki tak der ego ...mesti senang2 ajer org prempuan control...nak ker tengok lelaki2 ni kene control oleh prempuan....dah luar tabiee jadi nyer.... walau bagaimana pun ego tu mesti berpada-pada.... org lelaki rasakan sakit kan hati prempuan tu hanyer gurau sahaja kot...kita org tak rasa itu satu perkara yang besar seperti tak lulus paper... itu macam simple sangat...tak tahu plak kalau org prempuan kenang perkara yang kecik dimata kami tu sebagai satu masalah dunia.... mungkin org laki ni jenis yang tak berapa kesah.... nak dibanding kan dengan org prempuan yang terlebih prihatin.... ataupun terlalu mudah tersinggung...

p/s:jgn dekat ngan api kalau tak nak kene rasa panas.... jgn dekat ngan lelaki kalau takut sakit hati....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mafish_84Profil   Hantar PM kepada mafish_84   Quote dan BalasQuote

DarkenX
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.05.2004
Ahli No: 8839
Posting: 53
Dari: kedah darul aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-05-04 10:30


bagi yus bukan semua lelaki macam tue
kalau kita pandang satu arah jerk memang nampak satu jerk tapi cuba pandang kiri dan kanan
mesti nampak dunia nie sama sama rata ada perempuan baik... ada yang jahat... ada lelaki baik ... ada lelaki jahat.... yus ingat kisah hidup yus ... masa mula cinta yus ditinggal kan makwe sebab yus miskin ... dan dia cinta dengan pakwe muka teruk pasal apa?? dia anak orang kaya ... ada kenderaan ... ada rumah besar jadi situ cakap saper yang salah?? macam orang lama lama cakap tiada manusia yang sempurna dan tiada manusia yang bodoh semua sama.... ( sejak masuk website nie yus rasa diri yus dah pandai pikir dan bijak dalam menilai kan mana baik mana buruk... ya allah kekal kan website website nie kalau website nie perlukan perlu kan bantuan jangan segan segan cakap kat kita orang semua insyallah ada yang hulur kan :p

Bookmark and Share

    


  Member Information For DarkenXProfil   Hantar PM kepada DarkenX   Pergi ke DarkenX's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-05-04 10:41


lelaki memang suka sakitkan hati wanita...
dan yang paling sy kesal bila ada lelaki yang tak menghargai kasih sayang dari seorang wanita yang diberikan untuknya...kenapa semua ini harus terjadi..apa yg penting jgn terlalu menyayangi seorang lelaki itu krn kelak kita kan merana...




-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_peace
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8179
Posting: 149

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-05-04 10:52



cam frust nugging jer....laki mmg camtuh..nak yg terbaik...tp dlm pencarian tuh diorg tak sedar perasaan sesetangah prmpn nih dah dilukakan... smpai si prmpn menangis di akhir penantian dan harapannyer...sedih x?? sedihlah kan...tp bkn nak salahkan lelaki jer..prmp pun sama gaks...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_peaceProfil   Hantar PM kepada nurul_peace   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-05-04 10:57


laki takkan sakitkan hati perempuan kalau takde sebab..mesti ada sebab..perempuan pun suka sakitkan hati laki..cthnya dah tau dah declare,masih nak sibuk cerita pasal bf lama....kalau sikit2 ok..ni kalau asyik cerita je,memang cari pasal-lah....
Lagi satu..kalau shopping..nak beli sabun je,tapi round satu klcc....berjam-jam...ingat laki tak sakit hati ke...
Kalau dah kawin..sebelum kawin pakai perfume escada-lah,estee lauder lah,itulah inilah,dah kawin bau bawang...bau halia..bau..entah...mana laiki tak sakit hati
Sebelum kawin..cakap slow..ayu...punyalah lembut....dah kawin.."nah bang,makan!"...mana laki tak sakit hati...
Jadi fikir..agak2 kena laki suka sakitkan hati laki kalau perempuan sendiri suka sakitkan hati laki..cth paling dekat..ada perempuan suka jadi kaki bodek..senang kipas pensyarah..laki tak suka mcm tu..walaupun projek lelaki tu lebih baik,tapi perempuan yg lebih tinggi meritnya.....fikirlah ya

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 12-05-04 11:19



Lelaki memang suka buat perempuan merana ??
oh no !!
saya juga lelaki...tai,saya tak suka buat perempuan merana....lebih suka buat perempuan gembira,gelak ketawa..riang ria...bahagia..
Tak kiralah...dengan sape pun..emak ke ..adik ke...nnek ke..mak cik ke..atau ehem ehem ke..

sebab semua org tau...fitrah perempuan ni..lembut...sensitif...jadi pendekatan yang nak kena guna tu lain...

Memang tak dpt dinafikan,lelaki dtg dengan ego yang sangat tinggi...so,bila ego dah mengatasi segala hal..maka jadilah perkara yang tak disenangi.....

Kadang2 apa yang lelaki buat dalam diam amat menyakitkan hati,tapi bagi dia....ok je.org lain pulak yang terasa hati.begitulah hakikatnya lelaki.

Tapi,bukan semua lelaki mcm tu..kena faham lah ye.Apa pun...pendekatan psikologi tu amat penting.Lelaki sebenarnya perlu lebih banyak membaca tentang wanita ni...sebagai ilmu.Susah nak fahami perempuan,banyak membaca banyak la pengetahuan...baru senang nak handle...

apa pun...kepada kaum perempuan semua..sabar je lah dengan ego lelaki ni. Saling memahami antara satu sama lain tu ..penting..amatlah penting..kalau tak satu kepala...memang nanti pening kepala...

"kita tak pernah mendapat pasangan yang salah,tapi kita yang sering menjadi pasangan yang salah"



Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

din_arif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8486
Posting: 166

Johor  


posticon Posting pada: 12-05-04 16:06



OOOPPP... Time out!!! Saya bukannyer aper. Cuma nk tegur skit. Minta maaf awal2 kalau ader yg terasa hati.
Nih pasal lelaki suka sakitkn hati perempuan. Ader yg tulih "mmg semua lelaki camtu". Astaghfirullah. Mengucap banyak2. Bukan ker Rasulullah s.a.w. tu pun lelaki jugak? Sepatutnyer (kalau yer pun tensen sgt) tulih la "mmg semua lelaki zaman sekarang ni camtu". Jgn terlalu umum sgt. Secara x sedar boleh merosakkn iman.
Pasal topik ni, saya NO COMMENT sbb mmg btul ader sesetengah lelaki zaman sekarang mempunyai niat yg serong. Tp perempuan pun harus bersedia. Sbb kalau kita nak sesuatu drpd seseorg, kita harus bersedia menerima kemungkinan ntuk mngalami kegagalan. Sekadar pendapat.
Akhir kata, ribuan ampun maaf sekiranya tersilap kata dan terkasar bahasa.


Bookmark and Share

    


  Member Information For din_arifProfil   Hantar PM kepada din_arif   Quote dan BalasQuote

DarkenX
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.05.2004
Ahli No: 8839
Posting: 53
Dari: kedah darul aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 12:20


Sakit??????? hahahahaha nie mesti pernah kena sekali ni bak kata pepatah jangan la kerana nila abis susu setempayan kena curah kat tanah ( pepandai jerk yus buat pepatah nie )
ada memang ada tapi semua sama lelaki ker perempuan ker sama saja sakit menyakiti ......
jangan kerana pakwe @ suami awak semua dapat tempias ek

Bookmark and Share

    


  Member Information For DarkenXProfil   Hantar PM kepada DarkenX   Pergi ke DarkenX's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-09-04 02:38


kadang2 sebab perempuan buat hati lelaki jadi sakit..jadi depa org balaslah...ttp tak baik kan..tetapi kadang2 kita nak luahkan jugak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

ainnurwardah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.07.2003
Ahli No: 2628
Posting: 67
Dari: Utec

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-09-04 03:08



tp mmg pun lelaki kekadang suker sakitkan hati perempuan..tp x sumer lelaki macm tuh..kekadang perempuan pun same jer..biase la kite manusia yg x lari dr buat salah..tp yg geramnye..ade ker patut memule cakap sayang pastu...cakap..sy sekadar nak uji awak...sy main-main jer...wat perempuan nih cam bahan experiment plak..
hmm...harap x de lelaki cm tu kat bumi ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainnurwardahProfil   Hantar PM kepada ainnurwardah   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-04 09:16


buat semua wanita....
pesanan dr seorg kawan saya...juga seorang lelaki
jgn kita mengasihi dan menyayangi sesorang lelaki itu sepenuh hati kita selagi dia belum bergelar suami kita. yang terbaik adalah mengasihi dan menyayangi dia apabila dia benar-benar sudah menjadi suami kita. jika kita bersifat seperti itu, tidak akan timbul perasaan benci terhadap lelaki di atas apa yang mereka lakukan kepada kita. jika kita menyanyangi dia sepenuh hati kita, jika kecewa pada akhirnya ianya sukar untuk kita lupakan apa yg telah mereka lakukan kepada kita, dah yakinlah segala ketentuan Allah mungkin ianya tidak sesaui utk kita, mungkin Allah akan menemukan kita dgn insan yg lebih baik dan benar-benar sesuai dan boleh melayari bahtera rumahtangga dengan kita...wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-04 10:33




Amende ni, kan kita semua kebanyakannya tak kawin lagi, naper nak pikir sangat pasal ni.Tak semestinya lelaki yg caring habiss time cintan akan terus caring time lepas kawin.Selalunya lelaki gatal jer yg caring2 sebelum kawin ni. Pompuan pun sama gak.Tak caya? cuba buat kajian sket.

Satu lagik, ade jugak antara kite yg bandingkan ngan Nabi kite. Pembetulan, Nabi tak pernah main cintan sebelum kawin. Tak pernah main kirim2 salam, main hantar2 surat/sms/kad, main caring2.

Kalau nak kawan, kawan je lah, jangan sampai jiwang terlebih. Nanti diri sendiri yg malu/kecewa/merana/ternoda, kawin tk tentu lagi, jiwang dah beguni.

Tapi, jangan sampai tak becampur org pulak.

Aii, entahlah cik senah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-10-04 12:19


assalamualaikum...kenapa mesti merana untuk orang yang kita suka?...kalau itu membahagiakan dia kita perlu redha...sebab kita perlu percaya yang jodoh, maut dan pertemuan itu telah ditetapkan..
lelaki?hidup diaorang penuh komitmen...walaupun ada diantara komitmen itu dibuat-buat.. komitmen pada kawan-kawan, kerjaya, masa depan dan keluarga.
kerana itu ada yang tidak mahu kata suka kerana bimbang terkeliru akan perasaan sendiri..kerana lelaki berfikir mengikut akal dan perempuan berfikir mengikut emosi dan hati..
apapun lelaki yang tidak mahu berterus terang sebenarnya lelaki yang takut komitmen dan cabaran....manakala yang bermain tarik tali itu sebenarnya takut ditinggalkan dan sebenarnya tidak layak menjadi pelindung dan pemimpin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

condemned
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.06.2004
Ahli No: 9566
Posting: 121
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 12-10-04 12:54


mungkin kut lelaki cam tu..tp pompuan pun same gak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For condemnedProfil   Hantar PM kepada condemned   Pergi ke condemned's Website   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-01-05 12:40




erm..macam² komen sahabat..tapi memang benarlah kan..lelaki yang baik hanya untuk perempuan yang baik..dan perempuan yang baik hanya untuk lelaki yang baik sahaja...sinar tak menyalahkan sesiapa untuk masalah ini..tapi kekadang kita nie hanya manusia biasa..kekadang kita dapat control emosi kita..kekadang tidak...samalah dengan nilaian Tuhan pada kita..manusia sentiasa dalam kerugian kecuali orang2 yang tidak lupa atau lalai...anyway...apa-apa pun tindakan perbuatan kita...sama ada jahat atau baik..akan mendapat balasan dari Allah swt...jadi bewarelah ngan ape2 perbuatan kite sama ada baik atau buruk yang penah kita lakukan terhadap hamba Allah atau makluk Allah juga kepada Allah swt...yang pasti nya..skang nier DUNIA BALAS DUNIA.... akhir kata..siapa yang makan CILI dia yang terasa PEDASNYe..


Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-01-05 18:07


dengan nama Allah yg maha pengasih lg maha penyayang...

ana rase lah mmg ana setuju lah sgt2..kekadang laki ni tak sedar yg diaorg wat kite sakit hati...diaorg igt itu perkara remeh...well ape nak wat..dah mmg camtu kan..tapi tak pe lah..hanya sabar menjadi kekuaatan..tapi betul gak lah..kalo dah tak suke tu ckp direct je...jgn bg org perasan kan...ermm tapi salah diri sendiri gak sape suh perasan? hehehe...

jd tak leh nak salahkan sesiaper...hidup direntas ketentuanNYA..... sabarlah...insyaAllah ade ganjarannya disana....aminn...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-01-05 10:00


erm..entahlah...macam2 dunia dunia

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

yushidayaKISAS
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.01.2005
Ahli No: 13627
Posting: 62
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 17-02-05 22:30



haah, lelaki memang macam tue...
memang la tak semua
tp mejoriti, kan? kan? kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For yushidayaKISASProfil   Hantar PM kepada yushidayaKISAS   Pergi ke yushidayaKISAS's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 14:47


Pada 07-09-04 02:38 , syed posting:

!!! QUOTE !!!

kadang-kadang sebab perempuan buat hati lelaki jadi sakit..jadi depa org balaslah...tetapi tak baik kan..tetapi kadang-kadang kita nak luahkan jugak..


UIIKKSS?? Main balas-balas pulaak? :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 14:57


laki buat perempuan merane...perempuan buat laki merane...ah same saja...kalau iklas tak ada masalah punya lah..sebab tu da cakap...niatkn kerana Allah...Allah..Allah...Allah...sampai mati pun Allah...so kalau ada org buat kita saket hati..tak ada lah sakitnya terasa...sebab Allah kan ada...:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

akil78
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2009
Ahli No: 36927
Posting: 209
Dari: selangor, malaysia

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 14:59


Assalamulaikum...........
salam ukhwah kepada semua....
macam marah saja cakap..
tak semua lelaki macam tu..
sebab tulah bila nak berkawan kena tengok betul-betul..
s/ada dia ikhlas nak berkawan atau tidak..
org yang betul-betul ikhlas mesti ambil berat kepada pasangannya..
lelaki sanggup berkorban apa saja untuk mendapatkan apa yang diinginnya..
sanggup berjemur di tengah hujan..
itu kata tak ikhlas lagi...

macam yang kawan kita kata tadi..
lelaki yang baik untuk wanita yang baik dan begitulah sebaliknya...
Kalau lelaki diam membisu.. perempuan sepatutnya terus bertanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akil78Profil   Hantar PM kepada akil78   Pergi ke akil78's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 16:14


Pada 25-02-09 14:57 , ANSHU posting:

!!! QUOTE !!!

laki buat perempuan merane...perempuan buat laki merane...ah same saja...kalau iklas tak ada masalah punya lah..sebab tu da cakap...niatkn kerana Allah...Allah..Allah...Allah...sampai mati pun Allah...so kalau ada org buat kita saket hati..tak ada lah sakitnya terasa...sebab Allah kan ada...:-D




aniza suani ni ,,memang tabah orangnya....tu belum dia kuarkan kritikal thinkingnya... :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 16:25


wah !!!ini tajuk lama diberi nafas baru ini...hehehe
almaklumlah,mugkin ramai sahabat ukhwah belum jawab persoalan ni agaknya....
apapun,sebelum mengeluarkan apa-apa 'fatwa' sendiri,gunakanlah akal yang diberi dengan sebaiknya...jangan terpengaruh dengan emosi dan sebagainya...
jangan sampai ad yang berkecil hati pula....

ps
asam garam rencah kehidupan...
masing-masing ada pengalaman hidup sendiri....
seronok berkongsi pengalaman ini...
pengalaman kan ilmu yang paling berharga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

Faizah_Azlan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.02.2009
Ahli No: 37142
Posting: 44
Dari: Kulai, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-02-09 16:33


salam...

actualy lelaki ke perempuan ke semua ada ego masing-masing...
cuma cara kita mgawalnya saja yang berbeza2... ada lalaki take care
ada juga yang menyakitkan hati... tapi kena tau juga sebab apa dia buat macam
tu... kadang-kadang ada org perempuan yang sengaja menyakitkan hati...

saya pernah cakap pada seseorang, lelaki yang berkualiti semakin sedikit
sekarang ni... tengok lah kemana lelaki sekarang ni? ramai kat pusat serenti,
penjara... kalau jumpa lelaki yang seadanya orangnya terima lah dengan
hati terbuka... kalau perempuan suka lelaki tu, biar lah pakai org
tengah, nampak lebih manis dr perempuan tu sendiri cakap face to face...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faizah_AzlanProfil   Hantar PM kepada Faizah_Azlan   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 16:35


huhu..sakit tau kalau jadi macam ni..cuma jadikan Allah sebagai pendamping supaya taklah sakit sangat hati tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

arrantaui
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2008
Ahli No: 36246
Posting: 99

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-02-09 10:33


Lelaki menyakitkan wanita dengan tidak menghormati perasaanya.

Wanita menyakitkan lelaki dengan tidak menghormati pandangan dan kedudukannya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For arrantauiProfil   Hantar PM kepada arrantaui   Quote dan BalasQuote

Nur_Din
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2008
Ahli No: 33163
Posting: 81
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-02-09 12:10


Assalamualaikum..
betul ke lelaki SUKA buat perempuan merana..?
tak semua kan..?
sebab ada juga jenis perempuan yang SUKA buat lelaki merana..
masing-masing ada ego dan pendirian sendiri..
seelok-eloknya, buang yang keruh, ambil yang jernih..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_DinProfil   Hantar PM kepada Nur_Din   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 26-02-09 15:03


salam
makcik saya cakap mulut lelaki di hati tak macam perempuan sebab itulah begitu.kadangkala bukan bab tu saja..macam-macam lah.diam saja buat tak pot.heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.209176 saat. Lajunya....