Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa-apa yang terjadi pada kita hari ini adalah hasil tindakan kita pada masa lalu
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Antara KETUPAT, LEMANG, DODOL & BAHULU.


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Antara KETUPAT, LEMANG, DODOL & BAHULU.

Please Mendaftar To Post


Oleh Antara KETUPAT, LEMANG, DODOL & BAHULU.

Pozy_Sabry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4984
Posting: 83
Dari: KL

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-11-03 07:36




Sempena lebaran yg mulia ini...Ana nak tanya kpd seluruh ahli ukhwah...Antara Kuih tradisional di atas mana satu pilihan anda? kalau ikut saya pasti pilih ketupat...Antum bagaimana?

-----------------------------------------------------
[email protected]:jomBALIKkampung....
Pandu Cermat Jiwa Selamat....
Sambutlah Lebaran ini Tanpa Tangisan....
MAAFzahir&BATIN...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Pozy_SabryProfil   Hantar PM kepada Pozy_Sabry   Pergi ke Pozy_Sabry's Website   Quote dan BalasQuote

insannulkamil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4978
Posting: 50
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 22-11-03 08:54



kalau ana pulak...ana suka makan lomang ...
lagipun kat kg ana ..kalau sambut puasa ..buat lomang dan nak dekat rayo pun buat lomang...
yang kedua yang ana suka ..ketupatlah..
oklah..
apa2 pun
SELAMAT HARI RAYA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insannulkamilProfil   Hantar PM kepada insannulkamil   Quote dan BalasQuote

peminat_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1152
Posting: 136
Dari: atas bumi bawah langit

singapore  


posticon Posting pada: 22-11-03 09:21


...
kalau ana,ana pilih ketupat...haa...dengar pantun ni....

Bila raya masak ketupat
Pagi raya makan ketupat
Marilah kita makan ketupat
Sebab bila raya mesti ada ketupat!!!


-----------------
~ Yg pulang pegi usahlah dirintih
doakan saja dikurnia sejahtera
apa yg diratap dgn tangis
keharuan ,leraikan hiba
pujuklah hatimu
pemergiannya
iktibar buatmu.....~


Bookmark and Share

    


  Member Information For peminat_nasyidProfil   Hantar PM kepada peminat_nasyid   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-11-03 09:48


Asssalamualaikum...

Bagi ana ketupat...
Sebab bila dah buat sendiri, makan mestilah sedap punya... betul tak?
Tapi sebenarnya sebelum reti buat ketupat guna tangan sendiri pun ana suka makan ketupat.
Ketupat dengan kuah kacang... Paling kawww punya

tapi ana ada soalan lah...
kuih bahulu tradisional eh?
sorry ma.. ini budak jati KL jahil sikit...
thanks. wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-11-03 12:03


Ketupat pilihanku...
bahulu pun best jugak....
dodol dgn lemang susah sikit nak jumpa kat tempat ana....jarang dibuat orang....

p/s:adus!...cakap pasal makanan tengah posa nie...sabarlah perutku....!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 22-11-03 12:21


Masakan yang sentiasa di hidangkan setiap tahun bila raya apa lagi ketupatlah........sambal kacang...sedapnya .....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

a_whole_new_world
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1503
Posting: 195
Dari: s\'pore

singapore  


posticon Posting pada: 22-11-03 12:36


saya minat ketupat ngan lontong..hmmm...saya tak pernah rasa lemang ah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For a_whole_new_worldProfil   Hantar PM kepada a_whole_new_world   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-03 12:40


assalamualaikum

juadah raya yg ada selalu ketupat lah...dengan sambal kacang...memang best..lemang tak minat sangat

wassalam

-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

Jaydie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2450
Posting: 122
Dari: Wangsa Maju

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-11-03 16:07


Pozy_Sabry
Ketupat dan Lemang itu bukannya kuih, tapi makanan asas.

Kuih itu makanan tambahan buat "pencuci mulut'. Biasanya kuih itu rasanya manis.

Saya suka makan dodol. Besok saya tolong bapak saya mengacau dodol selama 8 jam.



Bookmark and Share

    


  Member Information For JaydieProfil   Hantar PM kepada Jaydie   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-11-03 17:23


ana pun pilih ketupat.....makan dengan rendang memang best!!!

-----------------
ikan Di LaUt,
AsAm di DarAt,
DalaM pEriuK,
Bikin MuafAkAT.

SALAM UKHWAH FILLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-03 17:42


Bahulu..!! tak kira bahulu jugak..!!

p/s: not BAU LU aaaaa.....

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

halawah_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 355
Posting: 83
Dari: TaNaH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-03 17:51


assalamualaikum..
rasanya saya lebih suka dengan ketupat makan dengan sambal kacang. lemang..? tak suka makanlah..!

p/s: sedihnya tahun depan x dapat raya sakan. SPM!

-----------------
DoN'T SToP aT THe ToP,
oR You WiLL DRoP!

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawah_imanProfil   Hantar PM kepada halawah_iman   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-03 17:59



Saya suka ketupat.. ketupat dengan kuah kacang atau lontong..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

putera_manis
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 22
Posting: 593
Dari: Segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-03 18:23


kalau nak diikutkan....semuanya putera makan...tapi the best ketupatlah...macam korang jugak....makan ngan sambal kacang....fuh!!!...marvelous!!!!.....

-----------------

MAta BErtENTanG,kAn tIMBul kaSIH SAyanG....
HAti berTEMU HatI,KAn laHIr rASa kaSIh.....
BiLA dAHI BERtemu SEjaDah,BAruKAN teRAsA KeBESaraN iLAhi...
KetENAngan Jua DiPerolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_manisProfil   Hantar PM kepada putera_manis   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 23-11-03 00:01




Ana selalunya makan lemang sebab kat perak banyak lemang.

oh yer siap boleh beritahu ana ketupat,lemang,dan suku sakatnya berasal dari negeri mana

teringin pula nak tahu

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

al-faizzun
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4299
Posting: 151
Dari: Johor Bahru

Perak  


posticon Posting pada: 23-11-03 00:28


,

Kalau saya pula , saya lagi suka lemang . Kalau keluarga saya , kalau tak der lemang tak sah . Mesti ada pada hari raya aidilfitri . Dia punya partner iaitu rendang pun kena ada . Kalau gi rumah orang kat mana-mana kat perak pun mesti ada lemang . Sedapp..........


Bookmark and Share

    


  Member Information For al-faizzunProfil   Hantar PM kepada al-faizzun   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2858
Posting: 350
Dari: Johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-03 01:30


mestila ana suka ketupat, tapi, kalau ngan rendang mama ana buat, lagi ana suka... sedap..
tapi, bagi yang saaaangat suka ketupat, jaga2, nanti tambah kilogram anda..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.127635 saat. Lajunya....