Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Courage is like love; it must have hope for nourishment."
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 24
Ahli: 0
Jumlah: 24




  Yang Masuk Ke Sini
halawatuliman: 1 hari, 2 jam, 50 minit yang lalu
nabilah: 1 hari, 2 jam, 55 minit yang lalu
aye: 2 hari yang lalu
tereturubuzu: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: kenali GADIS melalui MATA


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» kenali GADIS melalui MATA

Please Mendaftar To Post


Oleh kenali GADIS melalui MATA

Awekzz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2003
Ahli No: 4682
Posting: 142
Dari: Kota Kinabalu <> Kuantan

Sabah  


posticon Posting pada: 17-11-03 02:40


RAHSIA pada SIFAT-SIFAT MATA seorang GADIS

SAIZ MATA
 Saiz LEBAR - kuat berahsia dan pemarah serta mudah berputus asa.
 Saiz SEDERHANA - tidak banyak berahsia, sederhana, mudah bertolak ansur, bertanggungjawab dan suka dimanja.
 Saiz KECIL – suka cakap banyak, kelam kabut, periang tetapi apabila marah lambat sejuk

SIFAT MATA
 JARANG BERKEDIP – seorang yang cukup istimewa, bijaksana, baik hati, setia, bertanggungjawab, tidak cerewet, suka membantu orang lain dan cukup membahagiakan.
 SELALU BERKEDIP – seorang yang pemaaf, senang dibawa berbincang, memahami dan amat sabar orangnya.

BENTUK MATA
 TERSEMBUL KELUAR – seorang yang tabah tapi mudah marah.
 CENGKUNG KE DALAM – bijak berkata-kata dan sentiasa mahu hidup senang.
 REDUP – mudah dipermainkan, tidak bijak mengawal emosi dan tidak tetap pendirian.

WARNA MATA
 AGAK COKLAT – bersikap lebih terbuka, cepat mesra, manja, ceria, mudah memahami perasaan orang lain, tidak suka menyakiti hati orang serta jujur. Namun sifat manjanya itu kadang-kala diambil kesempatan oleh orang lelaki.
 COKLAT PEKAT – tidak boleh dipercayai, tidak teguh pendirian, keras hati serta suka menghampakan orang lain.


Sumber : Majalah dara.com



-----------------
"YA RABB! Semanis-manis pemberianMu dalam kalbuku ialah perasaan harapku terhadapMu dan seenak-enak perkataan pada lidahku ialah memujiMu, sedang yang paling aku rindukan ialah saat berjumpa denganMu.."

Bookmark and Share

  


  Member Information For AwekzzProfil   Hantar PM kepada Awekzz   Quote dan BalasQuote

Helmisuhaimi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3855
Posting: 111
Dari: Kuala Lumpur

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-11-03 22:10




eh ader ker benda camnie...???


Bookmark and Share

  


  Member Information For HelmisuhaimiProfil   Hantar PM kepada Helmisuhaimi   Pergi ke Helmisuhaimi's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-11-03 10:51


mungkin betoi kot...erm...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Qudwah_hasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 121
Posting: 211

Sarawak  


posticon Posting pada: 18-11-03 10:58


ada ke lagu tu??ana mata sepet...tak de ke untuk mata sepet??hheeheh

-----------------
TIDAK AKAN KAMU MERASA GUNDAH WALAUPUN SEKALI JIKA KAMU TAHU APA YANG DICARI...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Qudwah_hasanahProfil   Hantar PM kepada Qudwah_hasanah   Quote dan BalasQuote

Qudwah_hasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 121
Posting: 211

Sarawak  


posticon Posting pada: 18-11-03 10:58


ada ke lagu tu??ana mata sepet...tak de ke untuk mata sepet??hheeheh

-----------------
TIDAK AKAN KAMU MERASA GUNDAH WALAUPUN SEKALI JIKA KAMU TAHU APA YANG DICARI...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Qudwah_hasanahProfil   Hantar PM kepada Qudwah_hasanah   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 399
Posting: 57
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-11-03 11:07



Qudwah_hasanah,ana pon nak tanya soalan yang sama jugak

Bookmark and Share

  


  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Quote dan BalasQuote

AdAwiAh_1210
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 649
Posting: 120
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-11-03 11:46


..

hihi boleh caya ke ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For AdAwiAh_1210Profil   Hantar PM kepada AdAwiAh_1210   Quote dan BalasQuote

sayasarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 225
Posting: 294
Dari: atas tanah jeh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-11-03 11:59




klu mata kucing hehehe

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

Wasimah17
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1684
Posting: 73
Dari: Jalan Gombak

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-11-03 12:31



Utk kenal lelaki takde ke?


-----------------
"Time can change in every breath we take. Every passing minute is another minute to change everything around."

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wasimah17Profil   Hantar PM kepada Wasimah17   Pergi ke Wasimah17's Website   Quote dan BalasQuote

SyahPaat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3445
Posting: 101
Dari: KUALA SELANGOR

Selangor  


posticon Posting pada: 18-11-03 12:45




Nak tanya, ia nya boleh di percayai ke?

saje je nak tau..........

-----------------
MOHAMMAD SHAHFAAT JAAFAR @ PAAT
[email protected]
012-3437235

Bookmark and Share

  


  Member Information For SyahPaatProfil   Hantar PM kepada SyahPaat   Pergi ke SyahPaat's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 18-11-03 14:37


Pakai spek hitam payah lee..

Daarii kerana maaattaa...

byk betul fitnah mata ni...

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

khuwailid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5241
Posting: 139
Dari: marakka, mareisha

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 19-11-03 12:02


nak tanya majalah dara.com amek atau rujuk kitab mane?
setahu ana dlm kitab tajul muluk ade sentuh perkara ini. tapi kita tak boleh percaya sgt nanti lain pula jadinya.
so, berhati-hati dgn maklumat dan sumber diperolehi oret?

-----------------
Mirai e mukatte yukkuri to aruite yukou...

Bookmark and Share

  


  Member Information For khuwailidProfil   Hantar PM kepada khuwailid   Pergi ke khuwailid's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 19-11-03 15:12



sebenarnye perkare mcm ni boleh dipercayai.sbg contoh, org yg rambutnye lurus degil orgnye, berpendirian ttp.
org yg berambut ikal sgt penyayang, pemaaf, berhati lembut. Nabi kite Muhammmad berambut ikal.

Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

siti204
Warga Rasmi
Menyertai: 07.10.2003
Ahli No: 4088
Posting: 4
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-11-03 16:04


tapi saya tak tau la cam mana bentuk mata saya...leh caya ke sume ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For siti204Profil   Hantar PM kepada siti204   Quote dan BalasQuote

mujahadatunnafsi
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5068
Posting: 745
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-11-03 01:48



haa....tak payah nak kenal2 gadis melalui mata...
ajaran islam tak suruh pun....

kan ke kita memilih jodoh tu berdasarkan agamanya...lagipun pandangan pertama tak boleh diikuti dengan pandangan seterusnya....kalau sesama muslimat tu takpelah.

satu harapan ana biarlah artikel yang nak diposting biarlah ada manfaatnya dan kalau boleh
artikel berbentuk agama yang disokong oleh hujah
Al-Quran dan hadith. Wassalam

-----------------
Di mana bumi dipijak disitu hukum Allah dijunjung....bukan hukum lord reid

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadatunnafsiProfil   Hantar PM kepada mujahadatunnafsi   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 20-11-03 02:14



boleh dikatakan ada la sikit ketepatan benda ni tapi jangan nak tahu peranagi seseorang pakai benda ni lak sebab bila kita kenali seseoprang baru kita tahu siapa dia yang sebenarnya...
wassalam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-11-03 02:26


..

Rasanya, langsung tak tepat.

Saiz SEDERHANA - tidak banyak berahsia, sederhana, mudah bertolak ansur, bertanggungjawab dan suka dimanja

JARANG BERKEDIP – seorang yang cukup istimewa, bijaksana, baik hati, setia, bertanggungjawab, tidak cerewet, suka membantu orang lain dan cukup membahagiakan

COKLAT PEKAT – tidak boleh dipercayai, tidak teguh pendirian, keras hati serta suka menghampakan orang lain.


Rasanya... Memang tak tepat. So, takda mana2 guys boleh kenal ana dengan mata lah! Yeah.. Wallahua'lam..

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

  


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

Awekzz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2003
Ahli No: 4682
Posting: 142
Dari: Kota Kinabalu <> Kuantan

Sabah  


posticon Posting pada: 20-11-03 03:03




saya pun tak tahu keSAHIHannya!!
saya just posting je untuk suka2...

jgnlah percaya sangat benda2 macam ni...
yang penting tarbiyah diri sendirik...!!

WALLAHU ALLAM......


-----------------
"YA RABB! Semanis-manis pemberianMu dalam kalbuku ialah perasaan harapku terhadapMu dan seenak-enak perkataan pada lidahku ialah memujiMu, sedang yang paling aku rindukan ialah saat berjumpa denganMu.."

Bookmark and Share

  


  Member Information For AwekzzProfil   Hantar PM kepada Awekzz   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-11-03 03:26


betul ke.........?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-11-03 11:29


JANGAN MUDAH PERCAYA TAPI POKOKNYA HATI YANG BERSIH

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-03 12:51




macam2...dulu cara jalan sekarang dari mata pun ada
bahaya ni...bagi muslimah sesiapa yg nak keluar pakai spek hitam....

wassalam

-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..

Bookmark and Share

  


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

hani_wahida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4146
Posting: 124
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 02-01-04 03:33




sucikanlah hati...tingkatkan iman dan jadilah insan yang bertaqwa...

mata kiter tak dapat melihat perkara2 ghaib....
untuk renungan sahabat...

"actually betapa kerapnya malaikat maut melihat dan merenung wajah seseorang...iaitu dalam masa 24 jam sebanyak 70 kali.. Andainya manusia sedar hakikat tersebut, nescaya dia tidak akan lalai mengingati mati...tetapi oleh kerana malaikat maut adalah makhluk ghaib, manusia tidak melihat kehadirannya....sebab itu manusia tidak menyedari apa yang dilakukan oleh Malaikat Izrail..."

ramai manusia yang masih mampu bersenang-lenang dan bergelak-ketawa...seolah-olah dia tiada masalah yang perlu difikirkan dan direnungkan dalam hidupnya...walaupun dier adalah seorang yang miskin amal kebajikan serta tidak memiliki sebarang bekalan untuk akhiratnya dan sebaliknya banyak pula melakukan dosa.....

wallahu allam




Bookmark and Share

  


  Member Information For hani_wahidaProfil   Hantar PM kepada hani_wahida   Pergi ke hani_wahida's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 02-01-04 06:03


spec hitam cam mana nak tgk....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-01-04 09:55


BAHAYA!!! mata wanita ni mengeluarkan sinar gama setinggi 60 mega curie...menyamai keaktifan colbat60 dalam sumber radiografi

jangan renung/tengok wahai kaum adam...mungkin beracun

Bookmark and Share

  


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_84
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.08.2003
Ahli No: 3094
Posting: 33
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-01-04 11:19


assalamualaikum...........

a'ah..ade ke lagu tu....bentuk mata.. tu je ke yang ader..bentuk mata ana taklah tersembul kuar,tak lah tenggelam ke dalam dan tak lah redup...tapi kalau tengok tu...boleh lah tahan....hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahidah_84Profil   Hantar PM kepada mujahidah_84   Pergi ke mujahidah_84's Website   Quote dan BalasQuote

hanim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 160
Posting: 236
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 17-01-04 18:40




yer ker?? ish...kalau cam tu ana nak pakai cermin mata hita la..tak pun jalan tutup mata kalau org pandang....

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanimProfil   Hantar PM kepada hanim   Quote dan BalasQuote

aziqah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6390
Posting: 76
Dari: teluk intan

Perak  


posticon Posting pada: 17-01-04 19:12



Boleh percaya ker... ana pun tak tau pilih ana mempunyai mata jenis yang bagaimana!!

Yang penting, jaga pandangan mata kita Wahai Muslimat sekalian....

Bookmark and Share

  


  Member Information For aziqahProfil   Hantar PM kepada aziqah   Quote dan BalasQuote

kimi_uniten7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2602
Posting: 89
Dari: bangi

japan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-04 12:43


camner yeak..........
ana mate yg agak kesepetan.....
hehehhe.

-----------------
Cinta umpama jerawat, dibiar selamat, dipicit nikmat....

Bookmark and Share

  


  Member Information For kimi_uniten7Profil   Hantar PM kepada kimi_uniten7   Pergi ke kimi_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-02-04 12:52



boleh cayer ker ni?

Bookmark and Share

  


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

mawardah03
Warga Rasmi
Menyertai: 13.02.2004
Ahli No: 7244
Posting: 7
Dari: Kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-02-04 14:03




nak mencelah skit

boleh percaya ke semua ni? mungkin ada secara kebetulannya tapi itu hanya satu kajian secara random shj dan hasilnya dibuat kesimpulan . sesetghnya ada yg tepat dan mungkin gak ada yg tak tepat.

apa2 pun, kita sebagai makhlukNYA, harus bersyukur dgn apa yg telah Allah kurniakan pada kita tak kira sepet ke besar ke.

wallahua'llam

Bookmark and Share

  


  Member Information For mawardah03Profil   Hantar PM kepada mawardah03   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-02-04 14:25


Kalau mata mcm Uji Rashid?hehehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

yusma
Warga Rasmi
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5762
Posting: 8

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-02-04 20:39


sumernyerrrrrrrrr bermula di mata

Bookmark and Share

  


  Member Information For yusmaProfil   Hantar PM kepada yusma   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 22-02-04 22:19


lagu P.ramlee -->

dari kerana mata...yang mempunyai kuasa..oooo..aku tergoda..aku tergoda terpesona....

huish ...lagu ..........

betapa hebatnya kuasa mata, oleh itu jagalah baik baik kurniaan yang satu ni yer....
jangan menyalahgunakan....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

pejuangummah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2003
Ahli No: 2092
Posting: 178
Dari: Kota Bharu,Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-02-04 04:01



sekadar pendapat daripada sahabat...
setahu ana banyak sumber-sumber yang menyatakan sesuatu daripada bahagian badan kita akan membawa kepada perangai atau sifat yang kita ada.Ada sesetengah dibuat berdasarkan kajian seperti yang di buat oleh Dr.Fadhilah Kamsah..Jadi peratusnya bukannya banyak sangat..mungkin kalau terkena..mungkin tidak..yang penting..kenali hati budi seseorang berdasarkan pergaulan..itulah yang terbaik...ketahuilah bahawa pengalaman itu mendewasakan kita..wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For pejuangummahProfil   Hantar PM kepada pejuangummah   Quote dan BalasQuote

ain_mardziah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6659
Posting: 188
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-03-04 13:26



kalau camtu ramailah yg mempunyai karekter yg sama .

info ni sekadar baca untuk suka2 je.....ana rasa kalau nak percaya tu ......kurang sikit kot.
tapi tima kasih kat awekkkz

Bookmark and Share

  


  Member Information For ain_mardziahProfil   Hantar PM kepada ain_mardziah   Quote dan BalasQuote

Long
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.03.2004
Ahli No: 7790
Posting: 52
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 20-05-04 19:54


assalamualaikum...semooo...

semua tu terpulang pada diri kita....

percaya diri sendiri itu kunci .....segala -segalanyer.....

wallahualam,....

Bookmark and Share

  


  Member Information For LongProfil   Hantar PM kepada Long   Pergi ke Long's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 20-05-04 20:22




tak payah la caya bende mcm ni. tak pernah dgr pun nabi cakap ygl rupa paras org dgn sifat dia ada kaitan.
ada byk lagi cara nak kenal personaliti org ikut kaedah psikologi.
cth paling mudah, org yg syg kat kucing ni hatinya jenis penyayang. itu boleh la jugak percaya. kalau yg ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-05-04 23:25




ye ke???leh caya ke??



-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

ummu_qayyum
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8967
Posting: 133
Dari: egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 20-06-04 20:20




pandangan mata selalu menipu..pandangan akal selalu tersalah...ingat tak lirik nasyid nie..so, jaga mata masing2...

-----------------
"I aM ThE BeSt ThAt I CaN Be.."

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummu_qayyumProfil   Hantar PM kepada ummu_qayyum   Pergi ke ummu_qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

sayyidah_nafisah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2004
Ahli No: 9433
Posting: 90

PulauPinang  


posticon Posting pada: 23-06-04 00:21




buleh caya ke ni

cam tak sama langsung saja

apa2 pun jagalah pandangan mata masing2.

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayyidah_nafisahProfil   Hantar PM kepada sayyidah_nafisah   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-06-04 10:45


tak sanggup nak tenung lama2 nak perati mata perempuan ni.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 34
Posting: 242
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-06-04 11:51


dari mata turun ke hati..hehehe
kalau sama pun,mungkin kebetulan saja..nak percaya 100 peratus x blh la..

Bookmark and Share

  


  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

z_tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2309
Posting: 154
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 12-09-04 23:11


kalo mata sebelah lain2 camaner plak tu....

Bookmark and Share

  


  Member Information For z_tornadoProfil   Hantar PM kepada z_tornado   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-04 23:42


macam mana tu...

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

  


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-09-04 23:53




betul ka... ? mcm x percaya je....

-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-04-05 16:36


betul ke..?
hehe,,
bagus jgk info ni..
nnti saya check camner mata nenek saya..huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-04-05 16:43





Ana: mintak mata Kassim Selamat ..

Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-04-05 13:24




Bookmark and Share

  


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 29-04-05 16:12





memang tak boleh pakai.. tapi kalau nak tahu.. pi la pandang mata pompuan tu... kalau tersilapp pandang.. dapat la sebijik kat mata sendiri.. baru la tahu...




-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.188139 saat. Lajunya....