Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
More care, less hate
-- Dari Filem Reading Room

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 18
Ahli: 0
Jumlah: 18




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 1 hari, 19 jam, 7 minit yang lalu
lidah-penghunus: 5 hari yang lalu
muslimiman: 20 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 21 hari yang lalu
nur_tinta: 27 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: kategori WANITA.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» kategori WANITA.....

Please Mendaftar To Post


Oleh kategori WANITA.....

Awekzz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2003
Ahli No: 4682
Posting: 142
Dari: Kota Kinabalu <> Kuantan

Sabah  


posticon Posting pada: 15-11-03 02:42



Assalamualaikum......

Description:
Yang mana menggambarkan diri anda atau saudara wanita anda atau teman wanita anda atau kekasih anda atau isteri anda?... ... ...

WANITA TANAH
Wanita tanah dilahirkan di bawah zodiak Taurus(21 April-20Mei), Virgo(24Ogos-23 September) dan Capricon(22 Disember-20 Januari).
 Seorang yang boleh dijangka,berwibawa dan praktikal.
 Penyabar dan bertolak ansur,mempunyai kehendak dalaman dari segi emosi dan material.
 Semangat produktif dan gigih yang disertai dengan sikap berhati-hati menjadikan wanita tanah berkemampuan mencapai kejayaan dalam perniagaan.
 Kebijaksanaan dan kepintaran yang diperolehi sering tersembunyi oleh air muka semulajadi yang pendiam dan tenang.
 Sifat marah yang terkawal serta keperluan untuk keteguhan dan kawalan sering terbawa-bawa dalam perhubungan yang amat konservatif,serius dan sederhana.
 Tidak mudah menunjukkan sifat penyayang tetapi wanita tanah adalah seorang kekasih yang setia dan berwibawa.

WANITA API
Wanita api dilahirkan di bawah zodiak Aries(21 Mac-20 April), Leo(24Julai-23 Ogos) dan Sagittarius(23 November-21 Disember).
 Dilahirkan sebagai pemimpin
 Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun ianya benar.
 Seorang yang artistik dan sukar dijangka,tetapi biasanya romantis dan tidak pemalu.
 Mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh mengimbangi sifat-sifat ini dengan sikap yang pemurah,mesra dan menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya.
 Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang dikasihi merasa sedih dan terhiris.
 Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar. Wanita api harus diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus berkesan.
 Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan.

WANITA ANGIN
Mereka ini lahir di bawah lambang Gemini(22 Mei-21 Jun), Libra(24 September-23 Oktober) dan Aquarius(21 Januari-19 Februari).
 Berterus terang,berminda aktif dan gemar mencari kepelbagaian dalam setiap aspek kehidupan.
 Berfikiran terbuka,mempunyai daya imaginasi dan inovatif,bagi mereka segalanya boleh dicapai.
 Bergaya,tenang dan tidak cerewet serta mempunyai keinginan semulajadi untuk mengamalkan sikap diplomasi dan saling bekerjasama bersungguh-sungguh.
 Sanggup mengorbankan kehendak atau idea mereka sendiri demi mencapai keharmonian dan mengelakkan perselisihan atau konflik.
 Sentiasa gigih untuk mendapatkan cinta yang terunggul,untuk berkonfrantasi.
 Kurang cenderung untuk menyampaikan perasaan sebenar yang terpendam dalam hati mereka.
 Dikenali dan diingati kerana sifat romantis dan manja.

WANITA AIR
Wanita air terdiri daripada mereka yang lahir di bawah zodiak Cancer(22Jun-23 Julai), Scorpio(24 Oktober-22 November) dan Pisces(20 Februari-20 Mac).
 Mempunyai sifat semulajadi untuk berkembang maju.
 Mereka ini dipandu oleh perasaan hati dan mempunyai sifat mudah bersimpati,berdaya imaginatif, sentimental, mempunyai perasaan yang berubah-ubah dan berhati-hati.
 Tenang dan mudah tersentuh oleh emosi orang-orang yang berada disekeliling dan cepat mengeluarkan air mata dalam sebarang situasi yang menyedihkan.
 Mudah mengikut rentak emosi orang lain dan juga diri sendiri.




-----------------
"YA RABB! Semanis-manis pemberianMu dalam kalbuku ialah perasaan harapku terhadapMu dan seenak-enak perkataan pada lidahku ialah memujiMu, sedang yang paling aku rindukan ialah saat berjumpa denganMu.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For AwekzzProfil   Hantar PM kepada Awekzz   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-11-03 04:39



tak berapa sesuai dengan ana..
tak taulah kalau sebenarnya sama.. tapi rasa macam memang tak sama..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

permata_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4241
Posting: 132
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 15-11-03 06:39


boleh kira kata ...nak kat samalah ngan diri ana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_islamProfil   Hantar PM kepada permata_islam   Pergi ke permata_islam's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-11-03 13:50


assalamualaikum......

adalah sikit 2 yg terkena kat diri mira...

wassalam

-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-11-03 14:20


bo...lehla...ada juga yang sama ngan diri ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

zahratul_ikhwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4985
Posting: 235
Dari: Chendering

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-11-03 14:25


wahh........hebat betul.....semua ciri2 tue ada pada diri ana......

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_ikhwanProfil   Hantar PM kepada zahratul_ikhwan   Pergi ke zahratul_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

nawra_albahira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 3005
Posting: 141
Dari: taman tun dr ismail

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-11-03 22:36


huh!!hampir 85% tepat nye...

baguih lerr..anyway,kategori saya api..sape lagi yg same??

-----------------
jadikan pengalaman itu sebuah kenderaan yg memandu dlm kehidupan agar kita menjadi lebih berhati-hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawra_albahiraProfil   Hantar PM kepada nawra_albahira   Pergi ke nawra_albahira's Website   Quote dan BalasQuote

Awekzz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2003
Ahli No: 4682
Posting: 142
Dari: Kota Kinabalu <> Kuantan

Sabah  


posticon Posting pada: 16-11-03 01:09



assalamualaikum....

saya pulak dalam kategori TANAH!!
errmm... so far byk yang macam betul

WALLAHU ALLAM......


-----------------
"YA RABB! Semanis-manis pemberianMu dalam kalbuku ialah perasaan harapku terhadapMu dan seenak-enak perkataan pada lidahku ialah memujiMu, sedang yang paling aku rindukan ialah saat berjumpa denganMu.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For AwekzzProfil   Hantar PM kepada Awekzz   Quote dan BalasQuote

amiela_8687
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.10.2003
Ahli No: 4524
Posting: 40
Dari: mountain seri garden

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-11-03 12:43


akum..
erhm....ok gak kategori nih!!nampaknyer....mmg sebijik dgn ciri2 wanita tanah tue.......bg amiela laaaa....mmg betui byk persamaan ciri tue dgn diri amiela!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For amiela_8687Profil   Hantar PM kepada amiela_8687   Pergi ke amiela_8687's Website   Quote dan BalasQuote

indah_hati84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 76
Posting: 136
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-11-03 15:02


alamak...ana apila...
erm,btul ke??cam x caya je...hehe,x kisahla ape2 pun..
yg baik dijadikan teladan..yg jahat dijadikan sempadan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For indah_hati84Profil   Hantar PM kepada indah_hati84   Pergi ke indah_hati84's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 20-11-03 02:06



shah ada seorang sahabat pompuan, lailatul huda...
kalau nka ikut yang terdapat di atas tu dia ni jenis api tapi dia tak pernah pun bangkang pendapat shah... shah tolak yang tu.... tak baik buruk sangka ngna sahabat yang kita kasihi kan walaupun dia buat salah kat kita kan,.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

insannulkamil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4978
Posting: 50
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-11-03 15:59


assalamualaikum..
ana rasa ..ada ciri angin tue ..sama ngan ana...
tapi tak taulah kalau org lain tengok...diri ana nie..
oklah..terime kasih kat aweks..sebab keluarkan artikel nie...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insannulkamilProfil   Hantar PM kepada insannulkamil   Quote dan BalasQuote

salsyafiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4174
Posting: 53
Dari: temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-11-03 16:30



ken alah ckit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For salsyafiqahProfil   Hantar PM kepada salsyafiqah   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-11-03 16:34



he he he x sangka ana ni WANITA ANGIN
he he...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-11-03 17:18


ermmm...nampaknya ana ni wanita api...tp x semua betul kt situ...ada yg xde pada ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

miyuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 441
Posting: 249
Dari: Auckland

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 20-11-03 19:19


hmmm
camner leh jadi wanita angin pulak nih.tk byk persamaan pulak tuh
waktu saya buat ujian guna kaedah 'colour therapy' dulu,org tu kata saye ni jenis tanah..camner lak leh tukar jadi angin lak nih?
uishh...musykilah kabirah betul la

Bookmark and Share

    


  Member Information For miyukiProfil   Hantar PM kepada miyuki   Pergi ke miyuki's Website   Quote dan BalasQuote

ayuazar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.07.2003
Ahli No: 2390
Posting: 171
Dari: kuala lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-03 21:56



eh...sama pulak ngan awekz la...saya pun wanita tanah...tg last skali tu...tepatla..yg lain2 tu ader la sket2

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuazarProfil   Hantar PM kepada ayuazar   Quote dan BalasQuote

mazz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.11.2003
Ahli No: 5156
Posting: 54
Dari: Parit Buntar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-11-03 11:24




ye ke..saya nie wanita tanah..hehe ciri2 nye baik2 sgt la pulak..ade gak yang sama kot tapi saya tak dpt menilainya..rasanya org yg berkawan dgn saya baru dpt menilainye samaada betul @ tidak...



-----------------
---------------
Allah with us

[img]http://www.cutecats.com/modules/My_eGallery/gallery/orange/Fysh.bmp[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For mazzProfil   Hantar PM kepada mazz   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-03 14:36



saya pun mcm kak hanan juga. rasa macam tak sama tapi tak tau lah pulak dari penilaian org lain.

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

zihan
Warga Rasmi
Menyertai: 04.12.2003
Ahli No: 5469
Posting: 6
Dari: selatan ke utara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-12-03 11:30


rase2 macam adalah yang terkena.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zihanProfil   Hantar PM kepada zihan   Quote dan BalasQuote

liss
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 3923
Posting: 85
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 04-12-03 11:40


....ana rasa macam kene..iaitu wanita angin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lissProfil   Hantar PM kepada liss   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-03 12:30


Quote:

On 2003-12-04 11:40, liss wrote:
ana rasa macam kene..iaitu wanita angin...


erm.. ana pun wanita angin tapi bukan yg cepat "naik angin" atau "banyak angin"

rerasanya banyak yg tak kena dengan personaliti ana.. apa2pun cubalah kita bersama2 membentuk peribadi yg molek..
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

kakciknah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3875
Posting: 165
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-12-03 11:24



alhamdulilah...ana wanita angin....
tapi boleh percaya ker??
oklah seindah hiasan adalah wanita solehah yg mentaati perintah allah dan suami...
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakciknahProfil   Hantar PM kepada kakciknah   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 10:20


Assalamu'alaikum....
ooo...nampaknya iman kategori wanita air...
tapi....?? bab mengalir air mata tu kurang tepat...
sebab iman sukar nak menangis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

aina_nasuha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1488
Posting: 144
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 10:40


WANITA AIR.....mudah saja tersentuh perasana..cepat lah nak nangisnye..hehhehe...tapi selebihnya 90% saja lah yang terkenenye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_nasuhaProfil   Hantar PM kepada aina_nasuha   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 11:06


hmm...
memang banyak juga betulnya posting ni yang ada kaitan dengan ana..
kebetulan agaknya? :-?



Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

annur83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16501
Posting: 126
Dari: BuMi Allah, Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 01-07-05 11:47


Pada 15-11-03 02:42 , Awekzz posting:

!!! QUOTE !!!



WANITA TANAH
Wanita tanah dilahirkan di bawah zodiak Taurus(21 April-20Mei), Virgo(24Ogos-23 September) dan Capricon(22 Disember-20 Januari).
 Seorang yang boleh dijangka,berwibawa dan praktikal.
 Penyabar dan bertolak ansur,mempunyai kehendak dalaman dari segi emosi dan material.
 Semangat produktif dan gigih yang disertai dengan sikap berhati-hati menjadikan wanita tanah berkemampuan mencapai kejayaan dalam perniagaan.
 Kebijaksanaan dan kepintaran yang diperolehi sering tersembunyi oleh air muka semulajadi yang pendiam dan tenang.
 Sifat marah yang terkawal serta keperluan untuk keteguhan dan kawalan sering terbawa-bawa dalam perhubungan yang amat konservatif,serius dan sederhana.
 Tidak mudah menunjukkan sifat penyayang tetapi wanita tanah adalah seorang kekasih yang setia dan berwibawa.


assalamualaikum...

ermm..ye ke saya macam 2?...harap2 yang positif tu kekal hingga akhirnya,,,:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For annur83Profil   Hantar PM kepada annur83   Quote dan BalasQuote

nuzra_awatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14676
Posting: 99
Dari: Bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 01-07-05 15:32


hmm semuanya hampir sama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuzra_awatifProfil   Hantar PM kepada nuzra_awatif   Quote dan BalasQuote

nurulsyahirah95
Warga Rasmi
Menyertai: 01.07.2005
Ahli No: 16994
Posting: 6

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 15:56


assalamualaikum

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulsyahirah95Profil   Hantar PM kepada nurulsyahirah95   Quote dan BalasQuote

nurulsyahirah95
Warga Rasmi
Menyertai: 01.07.2005
Ahli No: 16994
Posting: 6

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 16:05


Hai,aina_nasuha.boleh berkenalan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulsyahirah95Profil   Hantar PM kepada nurulsyahirah95   Quote dan BalasQuote

nurulsyahirah95
Warga Rasmi
Menyertai: 01.07.2005
Ahli No: 16994
Posting: 6

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 16:10


sesiapa NAK BERKENALAN dengan SYAHIRAH NI?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulsyahirah95Profil   Hantar PM kepada nurulsyahirah95   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 20:06


untuk lelaki ada tak?ke sama saja?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

Pdaus
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5462
Posting: 468
Dari: International University of Africa Sudan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 22:51


Mengarut sangat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For PdausProfil   Hantar PM kepada Pdaus   Quote dan BalasQuote

Nafizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 15443
Posting: 80
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 02-07-05 00:25


assalamaualaikum...

time kasih :-D :-D ;-) :-) :lol: :roll: :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For NafizatulProfil   Hantar PM kepada Nafizatul   Quote dan BalasQuote

Atif_Haziq
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13220
Posting: 203
Dari: اللذي بركنا حوله

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-07-05 20:39


ermm saya nak bagi komen sikit pasal ni...
erm boleh kita nak tau sekadar apa yang dikjai berkenaan dengan bintang mengikut kelhiran..namun jangan kita terlalu percaya dan beriktikad bhwa apa yang tertulis tu memang dah dijadikan untuk kita,dan inilah masalah remaja sekarang...terlalu percaya dengan benda2 macam ni...secara tak sedar kita dah melakukan syirik khafi(tersembunyi) nauzubillah...minta jauh dari perkara cm ni....

oklah tu saja pesan sayer...berhati2lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Atif_HaziqProfil   Hantar PM kepada Atif_Haziq   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 17:41


dioarang suka-suka saja tu Atif_Haziq. Tapi apa yang Atif kata tu ada betulnya.

ps: asal keturunan ana dari tanah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

JeSsamIn
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15751
Posting: 56
Dari: no man's land

Perlis  


posticon Posting pada: 04-07-05 18:33


Hmm..ada betulnya jugak..(in fact banyak yang kena dengan saya :P) tapi sampai sekarang still wondering, bagaimana org2 ni boleh predict dengan probability betul yang tinggi mende2 begini eh? saya memang xpecaye horoskop tapi biasanya kalau yang predict personality based on zodiac ini macam betul saja..kalau mende2 ini adalah berdsrkn pemerhatian pun kita tak boleh pecaye juga ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For JeSsamInProfil   Hantar PM kepada JeSsamIn   Quote dan BalasQuote

Atif_Haziq
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13220
Posting: 203
Dari: اللذي بركنا حوله

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-07-05 20:33


bukan kita tak boleh percaya langsung..sebab dalam bab fiqh pun ramai ulama kita menggunakan dalil istiqra...yajni mengkaji...cuma apa yang nak saya tekankan ialah takut2 kita terlalu percaya dengan benda cmni..tu saja...beringat sebelum kena...ada masa kita boleh main2..ada masa kita kena serius...sebagai pesanan dan peringatan pada kawan2 semua...tu saja..ok

Bookmark and Share

    


  Member Information For Atif_HaziqProfil   Hantar PM kepada Atif_Haziq   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 18:00


Nabi pesan jangan percaya kepada sebarang perkara nujum @ tilikan walaupun tilikan tersebut benar.

ps:tok guru ana yang cakap ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 18:46


boleh percaya ke ni?...toksah dok percaya sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 11:11


Pada 05-07-05 18:46 , Riyadhfannil posting:

!!! QUOTE !!!

boleh percaya ke ni?...toksah dok percaya sangat...

jangan percaya terus.

ps:Nabi yang pesan. ana ingatkan saja. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

adneen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5952
Posting: 75
Dari: kelantan

iran   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 15:39


WANITA ANGIN

 Berterus terang,berminda aktif dan gemar mencari kepelbagaian dalam setiap aspek kehidupan.
 Berfikiran terbuka,mempunyai daya imaginasi dan inovatif,bagi mereka segalanya boleh dicapai.
 Bergaya,tenang dan tidak cerewet serta mempunyai keinginan semulajadi untuk mengamalkan sikap diplomasi dan saling bekerjasama bersungguh-sungguh.
 Sanggup mengorbankan kehendak atau idea mereka sendiri demi mencapai keharmonian dan mengelakkan perselisihan atau konflik.
 Sentiasa gigih untuk mendapatkan cinta yang terunggul,untuk berkonfrantasi.
 Kurang cenderung untuk menyampaikan perasaan sebenar yang terpendam dalam hati mereka

Mmm..ada juga btulnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adneenProfil   Hantar PM kepada adneen   Pergi ke adneen's Website   Quote dan BalasQuote

HaNanI
Warga Rasmi
Menyertai: 06.11.2003
Ahli No: 4956
Posting: 7
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-07-05 15:50


WANITA API
Wanita api dilahirkan di bawah zodiak Aries(21 Mac-20 April), Leo(24Julai-23 Ogos) dan Sagittarius(23 November-21 Disember).
 Dilahirkan sebagai pemimpin
 Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun ianya benar.
 Seorang yang artistik dan sukar dijangka,tetapi biasanya romantis dan tidak pemalu.
 Mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh mengimbangi sifat-sifat ini dengan sikap yang pemurah,mesra dan menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya.
 Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang dikasihi merasa sedih dan terhiris.
 Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar. Wanita api harus diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus berkesan.
 Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan.

huhu..api nya saya!!
tapi macam betul saja..
moody dan unpredictable itu penting!!
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaNanIProfil   Hantar PM kepada HaNanI   Quote dan BalasQuote

farhanin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2004
Ahli No: 10742
Posting: 326
Dari: di BumI yang Aman PerMAi..

Johor  


posticon Posting pada: 08-07-05 09:29


same lah..ada kesamaan.. WANITA API..wauuu..berapi2... macam gunung berapi.. sebenarnya orang biasa mentafsir anin WANITA AIR.. tapi anin sendiri rasa anin API.. jadi telah terbukti kebenarannya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

afiqah_afaf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2004
Ahli No: 11586
Posting: 238
Dari: mansoura

egypt  


posticon Posting pada: 08-07-05 17:51


same lah sikit-sikit tu?...

Bookmark and Share

    


  Member Information For afiqah_afafProfil   Hantar PM kepada afiqah_afaf   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-07-05 18:04


bab mana yang sama tu? afiqah_afaf?

ps: suka usik afiqah_afaf. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

nurulsyahirah95
Warga Rasmi
Menyertai: 01.07.2005
Ahli No: 16994
Posting: 6

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-07-05 18:58


Hai.sesiapa nak berkenalan dengan saya?ni emel saya,kalau nak, ambikla...nurulsyahirah95.INGAT!Jangan jarakkan atau besarkan huruf emel saya.kalau tak,tak dapatla nak hantar emel pada saya...:-)
Dari:Pahang

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulsyahirah95Profil   Hantar PM kepada nurulsyahirah95   Quote dan BalasQuote

nurulsyahirah95
Warga Rasmi
Menyertai: 01.07.2005
Ahli No: 16994
Posting: 6

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-07-05 19:02


Hai semua.sesiapa nak berkenalan dengan seye.Ni emel saya.Kalau sesiapa nak,ambikla.nurulsyahirah95.INGAT!Jangan huruf.1salah huruf,semua tak boleh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulsyahirah95Profil   Hantar PM kepada nurulsyahirah95   Quote dan BalasQuote

sitishuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11861
Posting: 132
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-07-05 18:01


saya wanita tanah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishuhadaProfil   Hantar PM kepada sitishuhada   Quote dan BalasQuote

DinnaFatiha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5711
Posting: 106
Dari: kedah/selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-07-05 20:07


rasa macam terkena jee

Bookmark and Share

    


  Member Information For DinnaFatihaProfil   Hantar PM kepada DinnaFatiha   Quote dan BalasQuote

imansofea
Warga Rasmi
Menyertai: 28.12.2003
Ahli No: 6048
Posting: 12
Dari: land below da wind

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-07-05 22:07


gluppppp.....macam kena saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansofeaProfil   Hantar PM kepada imansofea   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 22-07-05 05:10


Ana wanita angin (libra). ada 1 2 saja yang tkena. yang lain tu mungkin ada pada orang lain. Manusia ada pelbagai jenis... wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 22:23


wah -wah hebat nya article ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

Huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1062
Posting: 138
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 28-07-05 07:17


saya dalam kategori tanah.ada jugak yang terkena dengan saya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HuwainaProfil   Hantar PM kepada Huwaina   Quote dan BalasQuote

Nuratiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17477
Posting: 121
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 17:15


ana angin???....oooo ...dahsyat...dahsyat....nanti nak muhasabah diri dulu....hehehe :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuratiqProfil   Hantar PM kepada Nuratiq   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 18:51


banyak angin lah agaknya si Nuratiq ni.

ps: kembong. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Nuratiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17477
Posting: 121
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 20:06


bukan kembung mukasyaf.....ana ni jenis cool....kan padan dengan angin tu....tapi angin sepoi-sepoi bahasa lah...... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuratiqProfil   Hantar PM kepada Nuratiq   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 29-07-05 00:38


ada gan terkena sikit lah..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

putrimuslimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16138
Posting: 43

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 29-07-05 01:24


saya kategori tanah...hmm..ada juga yang terkena kat ana...hehe:-)
[ Telah diedit oleh: putrimuslimah pada 29-07-05 01:26 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For putrimuslimahProfil   Hantar PM kepada putrimuslimah   Quote dan BalasQuote

rifqi_abadi
Warga Rasmi
Menyertai: 06.05.2005
Ahli No: 16339
Posting: 15
Dari: MuAr!!

Johor  


posticon Posting pada: 29-07-05 01:29


info yang bagus..hmmm...macam kena semua sekali dengan ana tapi ada juga yang perlu dimuhasabah oleh diri ini.........syukran.. :-)


-----------------
CiNta DuNia....CinTa NaFSu
CinTa AkhIraT..cinTa HaTi
CiNtA SeJAti......CiNta ILLAHI


Bookmark and Share

    


  Member Information For rifqi_abadiProfil   Hantar PM kepada rifqi_abadi   Quote dan BalasQuote

nabilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11595
Posting: 85
Dari: UiTM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-07-05 01:50


tak semua tapi sikit2 adalah jugak.. tapi yang penting wanita adalah insan yang sangat istimewa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabillaProfil   Hantar PM kepada nabilla   Pergi ke nabilla's Website   Quote dan BalasQuote

FIERASHAH
Warga Rasmi
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26695
Posting: 8
Dari: dungun

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-11-06 22:34


wah.. betul lah... sebijik dengan saya.. malu pula rasanya bla dapat tau pasal ini.. malu kat diri sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIERASHAHProfil   Hantar PM kepada FIERASHAH   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 19:44


:-) Assalamualaikum....


    Dikategorikan dalam wanita angin...hehehehe..ada jugak kajian macam ni ye.... :-D


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 19:53


Pada 15-11-03 02:42 , Awekzz posting:

!!! QUOTE !!!

WANITA TANAH
Wanita tanah dilahirkan di bawah zodiak Taurus(21 April-20Mei), Virgo(24Ogos-23 September) dan Capricon(22 Disember-20 Januari).
 Seorang yang boleh dijangka,berwibawa dan praktikal.
 Penyabar dan bertolak ansur,mempunyai kehendak dalaman dari segi emosi dan material.
 Semangat produktif dan gigih yang disertai dengan sikap berhati-hati menjadikan wanita tanah berkemampuan mencapai kejayaan dalam perniagaan.
 Kebijaksanaan dan kepintaran yang diperolehi sering tersembunyi oleh air muka semulajadi yang pendiam dan tenang.
 Sifat marah yang terkawal serta keperluan untuk keteguhan dan kawalan sering terbawa-bawa dalam perhubungan yang amat konservatif,serius dan sederhana.
 Tidak mudah menunjukkan sifat penyayang tetapi wanita tanah adalah seorang kekasih yang setia dan berwibawa.




-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 20:31


macam-macam ye kajian org sekarang ni....;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-09 00:44


Pada 22-11-06 20:31 , lubaina posting:

!!! QUOTE !!!

macam-macam ye kajian org sekarang ni....;-)


sekadar saja..
terpulang nak :welcome: atau :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.216181 saat. Lajunya....