Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jikalau semua umat Islam itu berjemaah pada solat Subuh, nescaya kekuatan kami tidak dapat menandingi Islam
-- -- Pembesar Yahudi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 93
Ahli: 0
Jumlah: 93




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 4 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 15 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 15 hari yang lalu
eme86: 15 hari yang lalu
sunan-faqih: 20 hari yang lalu


Rawatan Tradisional
Topik: homeopati


Carian Forum

Moderator: Administrator, Meow
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Tradisional
    »» homeopati

Please Mendaftar To Post


Oleh homeopati

waterlemon_9
Warga Rasmi
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5084
Posting: 14
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-11-03 23:24


assalamu`laikum..
saya just nak kongsi maklumat ttg kesihatan ni.untuk sesiapa yang mempunyai apa jua masalah kesihatan,kalau dah pergi merata ceruk rantau tapi still tak jumpa cara yg buleh menyelesaikan masalah,saya nak syorkan gi laa try amik ubat homeopati pulak.opps!lupe lak nak bagitau,seboleh2nyer try cara ni sebelum mendapatkan rawatan di hospital..bagi yg sakit kroniklaa..kalau selepas amik ubat hospital,buleh gak nak cube.tapi,taklaa sesenang mereka yg belum amik ubat hospital.

ayah kawan saya,satu masa dulu pernah jatuh sakit sampai takleh nak jalan..lepas doktor check ape sume,doktor suruh isteri dia bawak balik dia ke rumah n panggil sumer anak2 dia yg duk kat asrama balik ke umah. katanya..tunggu masa aje..kebetulan,salah sorg kerabat dia ada kenal dgn sorang doktor homeopati..dan dia bg cadangan supaya try amik ubat tu plak..w/pun doktor dah kata camtu..ikhtiar biarlah habis-habisan,katanya.
dan alhamdulillah,lepas 6bulan(kalo xsilap) ayah kawan saya tu sekarang dah buleh jalan balik..uihh..sihat sesangatlaa.kira bulehlaa tahan bwk keta dr pahang ke kedah n mlm tu jugak balik ke pahang..

kalo nak ikut bg contoh ni,ada lagi citer. tapi,takat ni jelaa rasanya..karang t`kehel pulak leher tu lelama kek depan komputer nih!

so,kalau nak alamat doktor tu,bulehlaa e-mail kat saya..saya pun ader try gak ubat ni.. migrain..alhamdulillah,sekarang dah okey.saya nak citer byk2 pun susah gak..

k,harap maklum ye..

-----------------
LiFeIsSimPle..
iFuFaceYourTroUble..
AndSolVeItWitHoutBuRble..

Bookmark and Share

    


  Member Information For waterlemon_9Profil   Hantar PM kepada waterlemon_9   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-11-03 11:37




Waalaikumussalam...

Homeopathy ni memang bagus.. khabarnya sekarang ni perubatan Homeopathy dah boleh menyembuhkan kanser..

ana selalu ambil ubat homeopathy ni.. kalau sahabat2 jenis tak boleh telan ubat memang baguslah ambil homeopathy.. tambahan pula. ianya tak mengandungi dadah dan tiada kesan sampingan ..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-11-03 14:00


Ana juga...selalu ambil ubat nie...tak payah nak telan....cuma kemam ..rasnya ada manis dan ada yg rasa apa-apa....ubat utk minda pun ada.....

-----------------
ikan Di LaUt,
AsAm di DarAt,
DalaM pEriuK,
Bikin MuafAkAT.

SALAM UKHWAH FILLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

zahratul_ikhwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4985
Posting: 235
Dari: Chendering

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-11-03 14:41


hmm.......ana selalu jugak pergi kat homoepati nie...bagus....kaedah yang digunakan unik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_ikhwanProfil   Hantar PM kepada zahratul_ikhwan   Pergi ke zahratul_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

mafish_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4287
Posting: 120
Dari: serambi madinah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-11-03 01:30


assalamualaikum... cakap pasal homeopati ni.... ana dari kecik lagi tak pernah makan ubat lain... ubat homeopati ajer..... sebab ayah ana pengamal homeopati kat terengganu... mungkin rakan2 ukhwah dalam ni ader yg ambik ubat homeopati ngan ayah ana.... hehehhe itu ajer.... wassalam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mafish_84Profil   Hantar PM kepada mafish_84   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-11-03 01:48


ubat cara homeopati cam nak ek,
siapa yg tahu boleh terangkan secara ringkas?

sbb nak tahu gak.
sya biasa tahu nama je, ubat alternatif

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

waterlemon_9
Warga Rasmi
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5084
Posting: 14
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-11-03 02:10


macam ubat hospital..gi check kat doktor,then doc bagi ubat..makan ikut aturan.takpayah rebus ape2 cam ubat trdisional n tak payah check2 warna aura badan ke hape ke yang sejenis dgnnya..
tapi,ubat homeopati ni takde bahan kimia yg buleh menjejaskan kesihatan badan kalau diambil secara berlebihan(specially kanak2 coz ubat ni manis cam gula2)..kalo ambik terlampau byk,just minum kopi @ nescafe..n then everything is normal back..

makan ubat ni pantang dier yg saya tau 2 jenis ajer..jgn sentuh ngan tangan ubat tu..dan jangan minum minuman berkafein..

kos?bagi saya murahlaa..lgpun takde side effect yg negative..

-----------------
LiFeIsSimPle..
iFuFaceYourTroUble..
AndSolVeItWitHoutBuRble..

Bookmark and Share

    


  Member Information For waterlemon_9Profil   Hantar PM kepada waterlemon_9   Quote dan BalasQuote

mafish_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4287
Posting: 120
Dari: serambi madinah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-11-03 10:05


assalamualaikum.... sebenar nyer ubat homeopati ni diekstrak dari bahan2 semula jadi.... sebab tu lah tak der dadah... dah tiade kesah sampingan berbanding ubat2 hospital..... satu contoh yg mungkin pelik tapi benar... ialah... ubat untuk batuk berkahak diekstrak dari kahak itu sendiri... apebila diekstrak ia dah bersih lah... dah tak kotor lah... satu lagi aplikasi bagi perubatan homeopati ialah.... jika anda terkene selseme.... ambik bawang merah tu letak kat hidung sambil di KUTIS2 isi bawang tu... isyaallah selseme anda akan baik.... sebab nyer simton selseme yg anda hadapi itu same dengan simton selseme akibat dari terkena bawang.... yg biase dok dapur tu tahu lah... oklah jgn lupe guna petua tuuu....wassalam

JANGAN LUPA MENCUBA PERUBATAN HOMEOPATI INSYAALLAH BERKESAN TANPA KESAN SAMPINGAN



Bookmark and Share

    


  Member Information For mafish_84Profil   Hantar PM kepada mafish_84   Quote dan BalasQuote

mafish_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4287
Posting: 120
Dari: serambi madinah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-11-03 10:05


assalamualaikum.... sebenar nyer ubat homeopati ni diekstrak dari bahan2 semula jadi.... sebab tu lah tak der dadah... dah tiade kesah sampingan berbanding ubat2 hospital..... satu contoh yg mungkin pelik tapi benar... ialah... ubat untuk batuk berkahak diekstrak dari kahak itu sendiri... apebila diekstrak ia dah bersih lah... dah tak kotor lah... satu lagi aplikasi bagi perubatan homeopati ialah.... jika anda terkene selseme.... ambik bawang merah tu letak kat hidung sambil di KUTIS2 isi bawang tu... isyaallah selseme anda akan baik.... sebab nyer simton selseme yg anda hadapi itu same dengan simton selseme akibat dari terkena bawang.... yg biase dok dapur tu tahu lah... oklah jgn lupe guna petua tuuu....wassalam

JANGAN LUPA MENCUBA PERUBATAN HOMEOPATI INSYAALLAH BERKESAN TANPA KESAN SAMPINGAN



Bookmark and Share

    


  Member Information For mafish_84Profil   Hantar PM kepada mafish_84   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-12-03 11:31


What are Homeopathics?

Homeopathic remedies (also called homeopathics) are a system of medicine based on three principles:

Like cures like
For example, if the symptoms of your cold are similar to poisoning by mercury, then mercury would be your homeopathic remedy.

Minimal Dose
The remedy is taken in an extremely dilute form; normally one part of the remedy to around 1,000,000,000,000 parts of water.

The Single Remedy
No matter how many symptoms are experienced, only one remedy is taken, and that remedy will be aimed at all those symptoms.
Similar principals forms the basis of conventional allergy treatment, where the allergic substance is given in a small dose, and in vaccines where an impotent form of the virus is given to bolster the immune system against that particular virus.

Why use Homeopathics?

Homeopathy is the second most widely used system of medicine in the world. Its growth in popularity in the United States has been around 25 to 50 percent a year throughout the last decade.

This success is fueled by several factors:

Homeopathy is extremely effective. When the correct remedy is taken, results can be rapid, complete and permanent.
Homeopathy is completely safe. Even babies and pregnant women can use Homeopathy without the danger of side effects. Homeopathic remedies can also be taken alongside other medication without producing unwanted side effects.
Homeopathy is natural. Homeopathic remedies are normally based on natural ingredients.
Homeopathy works in harmony with your immune system, unlike some conventional medicines which suppress the immune system. (For example, cough medicines suppress the cough reflex, which is your body's attempt to clear the lungs)
Homeopathic remedies are not addictive - once relief is felt, you should stop taking them. If no relief is felt, you are probably taking the wrong homeopathic remedy.
Homeopathy is holistic. It treats all the symptoms as one, which in practical terms means that it addresses the cause, not the symptoms. This often means that symptoms tackled with Homeopathy do not recur.
But there is a catch...

Every silver lining has a cloud, and there are two main barriers to the effective use of homeopathy:

Prescribing the right homeopathic remedy takes a little more time and patience than conventional medicine. Exactly the right remedy needs to be taken for your symptoms. There is no such thing as a standard homeopathic headache remedy (though, sadly that doesn't mean no such product is sold...).
The remedy you take has to be matched to your particular headache - where it occurs, what brings it on, what type of pain it is, what aggravates it, what makes it feel worse, your state of mind and what other symptoms you experience.
The sheer range of remedies in use can cause practical problems for an average sized pharmacy. If the right remedy is not one of 30 or so commonly used remedies, they can be difficult to obtain.


-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-12-03 15:19


ic.. samar²

ooo.. cam tu ek.

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 05-12-03 22:07


hamba dulu time kechik-kechik penah kena lelah(bayi lagi la), pastu bawak kat homeophaty hassan, dulu kat kajang. skang kat bangi. lepaih makan ubat ,lelama tu baik. sampai skang pegi kat homeophaty hassan je skang nie.



-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

khuzairn
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.07.2003
Ahli No: 2524
Posting: 28
Dari: temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 24-12-03 17:57


assalamualaikum,,,, ana nak cerita pengalamn sikit tentang penggunaan ubat homeopai ni.. sebab ana pernah gunakan (untuk resdung) ,, bagi ana id memang boleh dikatakan mujarab. sepanjang pengambilannya kita tak boleh minum nescafe dan kopi .. ( menurut doktor) sebab ia boleh menjejaskan kualiti dan keberkesanannya.. tapi belanjanya mahal sikitlah.. dan kelebihannya ian tidak akan memberikan kesan sampingan yang tidal diingini.. sebab takde dadah dan bahan kimia lain sebagaimana pil-pil lain.. bagi yang nak mencuba selamat mencuba denagn penuh tawakkal kepada Allah ..wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khuzairnProfil   Hantar PM kepada khuzairn   Pergi ke khuzairn's Website   Quote dan BalasQuote

Munajat07
Warga Rasmi
Menyertai: 27.01.2004
Ahli No: 6811
Posting: 12
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-04 01:31


w.b.t...



Perubatan homeopati ni sememangnya rawatan alternatif bagi pesakit yang berasakan tidak sesuai dengan perubatan lain dan ingin mencuba kaedah yang berbeza...

Saya pun menggunakan ubat homeopati sejak dari dulu tapi tak tau sangat pasal tu sebelum ni, sekarang tengah belajar Homeopathy Medicine as one the subjects...very interesting actually, banyak remedies yang direcommend, tiap2 remedy tu memang spesifik berdasarkan penyakit, characteristics dll yang dialami pesakit...

Rasanya ramai dah tahu pasal homeopathy, klinik2 pun dah semakin banyak...apa pun, sesiapa yang berminat boleh mencuba di klinik2 homeopati yang berdaftar atau juga pengamal homeopati di kawasan berdekatan, mungkin anda semua akan memperolehi maklumat yang diperlukan.

Wassalam...



Bookmark and Share

    


  Member Information For Munajat07Profil   Hantar PM kepada Munajat07   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 06-02-04 09:03




Ermm..... Ana pun teringin nak gunakan kaedah Homeopaty nie.... Dulu ana tau jugak sikit-sikit kaedah nie macam mana sebab Sekolah ana dulu ada makmal Homeopaty nie (Sekolah yg pertama mempunyai Homeopaty Lab yg diasaskan oleh Dr. Burhanudin Helmy)
jadi, memang bagus kaedah nie walupun ana tak pernah mencuba tapi ianya bagus untuk badan dan juga minda..... Bahan-bahannya Clean habis.....
**Cubalah kepada yg belum mencuba (Ana pun nak cuba jugak cuma masa belum mengizinkan)

-=The Flavour of Vanilla=-



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-01-08 11:27


kadang-kadang sakit ni berkaitan dengan minda kita... kita mesti selalu berfikiran positif.. Insya Allah akan lebih mudah sembuh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 20-01-08 11:33


erm...teringin nak p belajar homeopati....tapi tak nampak jalannya lagi...ubt ni memang bagus...tapi mahal sikit lah...tapi berbaloi lah kan...demi kesihatan kita....

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 20-01-08 11:42


saya ambil homeopthy ni since umur 2 tahun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 20-01-08 11:44


uish...sakit apa tu?macam mana perkembangannya? kesan positif ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 20-01-08 14:13


homeophaty.....

ana dengar ianya memang bagus. famly ana juga mengamalkan ubat homeophaty. ubatnya tiada dadah. dan tidak seperti ubat hospital yang mengandungi dadah. tetapi apa yang pasti penyembuhan dan penyakit yang datang adalah kuasa daripada ALLAH SWT. kita sebagai manusia harus berikhtiar kerana ikhtiar itu juga adalah usaha.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 27-02-08 10:37


homeophaty..?selalu dengar..tapi tak pernah pula cuba..erm,balik nanti bolehlah suggest kat zauji untuk cuba homeophaty pula..sakit belakang dia tu tak ok2..pergi check kat hospital,doktor kata tak ada apa-apa..ok jeq semua..tapi belakang dia still lagi sakit..risau juga ana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-06-08 09:42


siapa-siapa yang tak suka ubat hospital @ klinik tu, bolehlah cuba ubat homeopati ni.. sebab ianya manis dan tak sepahit ubat biasa..

sebab tu saya suka dan prefer homeopati..

sampai sekarang, kalau pergi klinik selalu cakap kat doktor..kalau boleh nak ubat yang manis..kalau tak culas lah jawabnya nak makan ubat..hehehe

memangla mahal sikit.(mahal banyak pun ye..) tapi, mujarab pun ye.. lagipun menjadi ikhtiar untuk sihat.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

IbnuJabal
Warga Rasmi
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34583
Posting: 6

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 04:19


Homeopathy ini adalah salah satu cabang perubatan Islam yang diasaskan oleh Ibnu Sina dalam kitabnya al-kanun .

Satu konsep homeopathy yang popular ialah "similar comes to similar" , bermakna konsep ubat adalah daripada penyebabnya. Contoh bawang diextract dan di convert songsang menjadi ubat untuk selsema dan yang berkaitan dengan "penyakit berair" .

Jadi jika penyakit itu seperti di patuk ular maka ubatnya adalah racun ular tersebut yang telah melalui proses convert songsang (diterbalik fungsi) menjadi ubat atau penawar penyakit.

Di malaysia , Prof Dr H Azizan adalah orang kuat homeopathy yang mewakili hingga ke antarabangsa (dah arwah ) .

Bookmark and Share

    


  Member Information For IbnuJabalProfil   Hantar PM kepada IbnuJabal   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 10:04


Pada 22-08-08 04:19 , IbnuJabal posting:

!!! QUOTE !!!

Homeopathy ini adalah salah satu cabang perubatan Islam yang diasaskan oleh Ibnu Sina dalam kitabnya al-kanun .

Satu konsep homeopathy yang popular ialah "similar comes to similar" , bermakna konsep ubat adalah daripada penyebabnya. Contoh bawang diextract dan di convert songsang menjadi ubat untuk selsema dan yang berkaitan dengan "penyakit berair" .

Jadi jika penyakit itu seperti di patuk ular maka ubatnya adalah racun ular tersebut yang telah melalui proses convert songsang (diterbalik fungsi) menjadi ubat atau penawar penyakit.

Di malaysia , Prof Dr H Azizan adalah orang kuat homeopathy yang mewakili hingga ke antarabangsa (dah arwah ) .


contoh examo tu ubat yang dikuarkan oleh ALLAHyarham dr. azizan...

anis pun pengguna ubat2 homeopathy :-) :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 10:05


saya mendapat rawatan homeopathy melalui Dr Zuharni di kg baru KL..kemudian dengan DR (ustaz) Hasan di PKNS bangi..kadnag kala dngan Dr nizam di rumah saya.. da kenalinya sejak baby..sejarahnye..saya disahkan ada sakit jantung..need to major opporate time umur below setahun..tu dokter kat US advise..tapi balik malaya ayah terserempak dengan klinik dr zuharni masa jalan-jalan kat kl tu..terus lah dia bawa saya dan cek..alhasilnye saya punya simptom sakit tu makin hilang..dan berkurangan..maka tak jadi lah opporate..iyalah..seram juga kecil-kecil lagi da kena bedah..

so..untill now di usia hampir suku abad saya masih dengan homopathy ni..cuma kadang-kadang saya rasa tak berapa nak yakin..
kalau sakit demam batuk selsema tu insyaallah berkesan..tapi Kalau yang kronik punya saya tak berpa nak pasti..

sebab even time kecik 'terselamat' daripada opporate tapi da beso ni saya da buat 2x major oopporate..entah lah..agaknya ayah saya da tak berapa nak yakin agaknya..tapi sebenrnay dia sendiri juga adalah seorang pengamal homoepathy...entah lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-08-08 00:46


Assalamualaikum
hmm...ana memang nak tau sangat-sangat pasal homeopati ni..sebab ana yang mncdgkn ana ambil homeopati ni...sebab ana sekarang agak kritikal lah..huhu
cumanya sekarang ana nak tau detail tentang homeopati ni and dekat mana nak dptknnya..dekat area ana di keramat ni siapa tau ya da dimana?
hope da sahabat-sahabat yang dapat membantu..
:-) :-) :bunga:

Peneraju Warisan Mutlak -->Duniku


-----------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah.. Jangan undur.. Biar masa berganti aqidah jangan mati.. Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 14:01


saya pernah juga berubat cara ni..
tapi ala kullihal..balik2 kepada keyakinan kita kepada Tuhan yang Maha Penyembuh..AllahSWT..

Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

zafifa
Warga Rasmi
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32939
Posting: 19
Dari: malaysia

bahamas  


posticon Posting pada: 18-02-09 11:05


saya pernah dengar tentang kebaikan homeopati and nak try. saya selalu sakit. tak tahu lah kenapa. kalau salah makan boleh muntah2. tak pun cirit2. lepas itu saya rasa dalam dada berair. selalu kena batuk2 terutama pagi2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zafifaProfil   Hantar PM kepada zafifa   Quote dan BalasQuote

syift
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.12.2008
Ahli No: 36558
Posting: 49
Dari: Diatas Bumi yang Nyata....

Perak  


posticon Posting pada: 18-02-09 11:31


dulu syift pernah sikit lumpuh..alhamdulillah..lepas try saja homeopati ini..tak lama lepas itu syift dah boleh berjalan...Alhamdulillah berkat kesabaran dan keyakinan kita..syift sembuh seperti sedia kala...Alhamdulillah...

Segala penyakit yang datang adalah dari Allah S.W.T...dan kesembuhan pun datang dari Allah S.W.T....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syiftProfil   Hantar PM kepada syift   Pergi ke syift's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.130757 saat. Lajunya....