Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita seringkali melihat bagaimana jemaah-jemaah haji mengikuti kursus-kursus yang diadakan sebagai persiapan untuk menempuhi suasana haji yang sebenar, begitu juga dengan pelajar-pelajar yang akan menempuhi peperiksaan, dilatih dengan pelbagai tuisyen dan kelas tambahan untuk menempuhi peperiksaan, maka kehidupan akhirat dan peperiksaan di padang mahsyar lebih patut lagi diadakan kursus persediaan dan kelas tuisyennya yang tersendiri..Persediannya ialah iman serta amalan soleh dan kelas tuisyennya ialah majlis-majlis ilmu.
-- Tuan Guru Nik Aziz (Menteri Besar Kelantan)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shanejohnson
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43101

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
shanejohnson: 2 hari yang lalu
wadud: 7 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 24 hari yang lalu
muslimin23: 26 hari yang lalu
kasih_kekasih: 30 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Siapa dah tak suka Komuniti Ukhuwah?, klik di sini.


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Siapa dah tak suka Komuniti Ukhuwah?, klik di sini.

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapa dah tak suka Komuniti Ukhuwah?, klik di sini.

MohdZakri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4163
Posting: 76
Dari: Bandar Baru Bangi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-11-03 07:22


Assalamualaikum.wbt...

Firman Allah swt;

"Dan belanjakanlah (harta bendamu) di jalan Allah, dan janganlah kamu menjatuhkan dirimu sendiri ke dalam kebinasaan, dan berbuat baiklah, kerana sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berbuat baik"..(Al-Baqarah-195)

Firman Allah swt;

"Bandingkan (derma) orang-orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah akan melipat gandakan pahala bagi sesiapa yang di kehendakiNya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurniaNya, lagi meliputi ilmu pengetahuanNya"..(Al-Baqarah-261)


*Sepanjang ana mengenali internet, inilah di antara atau satu-satunya 'komuniti di alam maya' yang banyak memberi ilmu-ilmu kepada keindahan Islam...insyaAllah.Walaupun topik-topik perbincanganya kadang-kadang simple sahaja tajuk..Namun banyak ilmu-ilmu agama mengenai Islam kita perolehi di sini..

*Sesiapa yang sayangkan komuniti ini,..apa kata mulai hari ini, kita sama-sama menderma kepada Komuniti kita...50sen pun takpe rasanye...Mudah-mudahan sumbangan yang sedikit inilah sebagai pemberat timbangan kita, untuk ke Syurga Allah yang tidak ternilai harganya...

Apa komen antom semua?..sayang lagi ke pada komuniti kita????

Wallahua'lam..

Siapa nak bagi sumbangan bolehlah ye..sama ada nak poske, bank-inke, atau pegi hantar sendiri...

Alamat / no.accaun:

ENGKU SALINA ENGKU ZAHIT, No. 21-02-12, Taman Bukit Angkasa, Pantai Dalam, 59200 Kuala Lumpur.

Maybank A/C No: 164285531178

**NOTA-apa yang hendak ana sampaikan, tidak sama dengan tajuk yang di paparkan..ia adalah kiasan..jika antom tersalah tafsir ana memohon kemaafan..

Sirr a'la barakatillah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdZakriProfil   Hantar PM kepada MohdZakri   Pergi ke MohdZakri's Website   Quote dan BalasQuote

sidin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4251
Posting: 96
Dari: BANDAR BARU BANGI

australia  


posticon Posting pada: 10-11-03 07:38


Assalamualaikum,
Saya setuju dengan Mohdzakri tu.... So apa tunggu lagi mendermalah sekarang. Kalau nak derma berapa-berapa pun jadi lah. Tapi ingat zakat fitrah jangan lupa bayar pula.......

SELAMAT MENDERMA DAN MEMBAYAR ZAKAT FITRAH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sidinProfil   Hantar PM kepada sidin   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-11-03 08:55


Assalamualaikum...

emm..ana setuju kata2 antum berdua......
sama2lah kita menderma....

sayang ukhwah.com tak???

sayang............

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 10-11-03 09:26


assalamualaikum.
ana harap antum semua menderma dengan seikhlas hati.

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-11-03 09:56


Terima kasih Zakri atas inisiatif iklan untuk sumbanagn ini.. semoga di bulan Mulia ini lebih ramai yang akan merealisasikan kasih sayangnya pd komuniti.. sudi2kanlah menyumbang..

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-11-03 18:27


Terima kasih atas perhatian MohdZkari juga...dari Prof...

Mulanya terkejut baca tajuk.....nie...
Ingatkan siapa saja nak huru-harakan....Ukhwah.?
Prof hampir tidak teragak-agak nak ambil tindakan...?

Harap maklum....

p/serma..jgn derma.


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 10-11-03 18:37


Pandai MohdZakri buat kejutan! Bagus! Itu tandanya kreatif dan prihatin.

Seruan menyumbang ni dah hampir setengah tahun... tapi... hmmmmm...

Ukhwah bukan Ukhuwah. Kat Malaysia ni memang sebutannya Ukhwah. Sebutan Ukhuwah tu dari puak-puak yang alergik dan sentiasa menggelupur bila melihat kemajuan Komuniti Ukhwah.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

MohdZakri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4163
Posting: 76
Dari: Bandar Baru Bangi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-11-03 23:57


Maaflah ana cuai sedikit...terima kasih di atas niat yang baik..abang Kang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdZakriProfil   Hantar PM kepada MohdZakri   Pergi ke MohdZakri's Website   Quote dan BalasQuote

UsTaZaH_CuTe
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 962
Posting: 389
Dari: siNtOk

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-11-03 01:32


erm...ana ingat ker apa lah tadi...hik hik..

memandangkan komuniti kita ni dah ada lebih 5000 ahli, ana rasa kalau seorang boleh sumbangkan RM1...insyaallah kita boleh mencapai target untuk membeli server tu...



-----------------
"NaFsU MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr rUpAnYa...AkaL MenGatAkaN WaNiTa CaNtIk aTaS DaSaR ILmUnYa...dAn HaTi MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr AKHLAKNYA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsTaZaH_CuTeProfil   Hantar PM kepada UsTaZaH_CuTe   Pergi ke UsTaZaH_CuTe's Website   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 11-11-03 13:35


gempak!!

kalau lebih dari seringgit laagi bagus, kan?

Saaaaaaaayang komuniti ukhwah!




[ Posting ini telah di edit oleh: nadia_is pada 2003-11-11 13:44 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 11-11-03 16:11


apa lagi , jomlah meyumbang dari bercakap kosong je..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-11-03 10:38


terima kasih atas keprihatinan semua sahabat...
syukran jazilan kathira...
sudi2kanlah menyumbang utk kebaikan bersama...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-11-03 18:00


ermm.. akan saya usahakan.. InsyaALLAH.. utk komuniti tersayang ini..

-----------------
" we support anti zionist movement "

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-11-03 22:27


insyaAllah.....apa2 pun...ana...sayang komuniti ukhwah...komuniti ni lah website yang terbest bagi ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

faridsd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1756
Posting: 169

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-11-03 23:53


kalau agak berat juga untuk menyumbang dari segi kewangan ada satu lagi alternatif iaitu menjadi ahli di www.portalkucing.com kita biarkan penaja yang menyumbang. amacam......berat juga ke hehehe

-----------------

Sertailah Portal kucing
www.portalkucing.com
untuk mencari penaja
server Uhkwah.com



Bookmark and Share

    


  Member Information For faridsdProfil   Hantar PM kepada faridsd   Pergi ke faridsd's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-11-03 00:01



betul tu.. kalau mahal sangat RM1.. daftarlah di portal kucing dan meriahkanlah.. tak perlu bayar sesen pun cuma jadilah peminat kucing.. (berlakon pun takpe)

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

MohdZakri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4163
Posting: 76
Dari: Bandar Baru Bangi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-11-03 09:41


Jika nak jadi kucing boleh,tapi janganlah jadi kucing yang kuat tidur pulak..dan satu lagi, elakkan jangan sampai orang kata "alim-alim kucing"..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdZakriProfil   Hantar PM kepada MohdZakri   Pergi ke MohdZakri's Website   Quote dan BalasQuote

sidin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4251
Posting: 96
Dari: BANDAR BARU BANGI

australia  


posticon Posting pada: 18-11-03 10:59


Buat lawak lah pulak Mohdzakri ni. Nak jadi ahli tu tak pe, tapi jangan jadi kucing dah lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sidinProfil   Hantar PM kepada sidin   Quote dan BalasQuote

multazam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 105
Posting: 60
Dari: Kelantan Darul Naim

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-11-03 11:22




Terima kasihlah sebab suruh kami sahabat ukhwah di sini untuk menyumbang untuk memajukan lagi komuniti ini.Di sini saya nak tanya;
1-kenapa bagi no akaun orang perseorangan?komuniti sebegini tiada akaun ke?
2-apabila ahli menderma,mereka ingin lihat kemanakah duit yang mereka dermakan digunakan.adakah semakin baik atau masih ditakuk lama.
Semoga komuniti ini berkembang dan maju setiap masa


-----------------
"Ya Allah,sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari dukacita dan susah hati,aku berlindung kepada-Mu dari kelemahan dan kemalasan,aku berlindung kepada-Mu dari pengecut dan kedekut dan aku berlindung kepada-Mu dari timbunan hutang dan paksaan orang"

Bookmark and Share

    


  Member Information For multazamProfil   Hantar PM kepada multazam   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 399
Posting: 57
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-11-03 11:25



jadi,kepada yg belum menyumbang lagi tu,sila2 kan la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Quote dan BalasQuote

sidin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4251
Posting: 96
Dari: BANDAR BARU BANGI

australia  


posticon Posting pada: 18-11-03 11:32


Quote:

On 2003-11-18 11:22, multazam wrote:


Terima kasihlah sebab suruh kami sahabat ukhwah di sini untuk menyumbang untuk memajukan lagi komuniti ini.Di sini saya nak tanya;
1-kenapa bagi no akaun orang perseorangan?komuniti sebegini tiada akaun ke?
2-apabila ahli menderma,mereka ingin lihat kemanakah duit yang mereka dermakan digunakan.adakah semakin baik atau masih ditakuk lama.
Semoga komuniti ini berkembang dan maju setiap masa


-----------------
Belajar Diploma Kemahiran Malaysia (Hanya perlukan Kdt BM, SPM
http://sidinbasaran.bravehost.com/dkm.html



Sumbanglah RM1 seorang untuk dana pembelian server KOMUNITI MILIK KITA ini..

pembelian server

Bookmark and Share

    


  Member Information For sidinProfil   Hantar PM kepada sidin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.135157 saat. Lajunya....