Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika tak dapat menjadi paus gagah di lautan, jadilah keli lincah di sungai

-- Dari Buku Revolusi Mental

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 16 jam, 26 minit yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: perempuan lebih memaafkan?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» perempuan lebih memaafkan?

Please Mendaftar To Post


Oleh perempuan lebih memaafkan?

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 10:56


assalamualaikum..

mmm...
mungkin topik ini pernah keluar dulu..
tapi takpela..kita bincang lagi ...

ANTARA LELAKI DAN PEREMPUAN SIAPA YG LEBIH MEMAAFKAN?

mmm...
kita ambil contoh soal bercinta...
jika seorg lelaki pernah mempunyai titik hitam dalam hidupnya kebykkan wanita sedia menerima dia seadanya..
tapi berlainan sekali...jika seorg wanita pula ditempat lelaki tadi...kebykkan lelaki akan meninggalkan wanita tersebut...
malah ada segelintir yg kembali menjerat wanita terbabit utk kepentingan nafsu..

p/s..bukan aktivis wanita..


-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

sapa_ntah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.08.2003
Ahli No: 2733
Posting: 37

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 11:07


assalamualaikum...susah nak kat siapa lebih pemaaf.pada pendapat ana setiap insan perlu memaafkan antara satu sama lain....kita tidak perlu berdendam....kita jgn terikat dgn nafsu kita dan keegoan kita yg tinggi.....so,memaafkan adalah lebih baik.....wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sapa_ntahProfil   Hantar PM kepada sapa_ntah   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 11:16


Assalamualaikum.....

emm..ana setuju kata sapa_ntah tu...
kita sebagai orang Islam mesti sentiasa bersikap memaafkan meskipun orang tu pernah menyakitkan hati kita..atau pernah buat salah...

lainlah dosanya dengan Allah...itu soal lain.

jadilah insan yang bertaqwa dengan melakukan amalan2 solehah...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 11:17


aiwah....stp org perlu mempunyai sifat pemaaf...mmg susah..tp perlu dipupuk agar sifat mazmumah tak menguasai diri....

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-11-03 12:56


Berdasarkan kajian yang tah mana saya baca,

perempuan senang memaafkan tapi sukar melupakan
lelaki sukar memaafkan tapi senang melupakan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2858
Posting: 350
Dari: Johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-03 08:09


secara logiknya.. ana rasa pun macam yang Jackie katakan... kalau ana memang mudah maafkan tapi nak lupakan... memang susah... sampai mati ana ingat apa orang dah buat kat ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

amiela_8687
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.10.2003
Ahli No: 4524
Posting: 40
Dari: mountain seri garden

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-11-03 12:06


akumz......
btul..tue cakap korang.......amiela pun ghasa pompaun.mmg sukar memaafkan tape jgn harap nak lupakan! tape org pompaun harus egt jgn mudah terpedaya ngan org lelaki.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For amiela_8687Profil   Hantar PM kepada amiela_8687   Pergi ke amiela_8687's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-03 12:15


Quote:

On 2003-11-06 12:56, Jackie_uniten7 wrote:
Berdasarkan kajian yang tah mana saya baca,

perempuan senang memaafkan tapi sukar melupakan
lelaki sukar memaafkan tapi senang melupakan.



bukan mempunyai naluri seorg wanita..
apatah lagi menjadi seorg wanita..
tapi ikut pandangan dan pengalaman..
saya setuju dengan kata2 jackie ...

p/s..kemaafan itu penting......

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-11-03 12:18


saya pun setuju dengan kata2 Jackie_uniten7. ...

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

MohdZakri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4163
Posting: 76
Dari: Bandar Baru Bangi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-03 18:14


Assalamualaikum.wbt..

Nie topik besar nie...begitu juga ada orang pernah bertanya ana...lelaki dan perempuan mana lebih suka berbohong?...

Tentang maaf nie..agak subjektif sikit...pada pandangan ana jika seseorang insan yang bertemu dan berpisah kerana Allah,mereka senang memaafkan orang lain..tidak kira muslimin atau muslimat..

Tetapi kebiasaan jika di kaitkan dengan cinta monyet tu..orang yang memerlukan biasanye lebih memaafkan....biasanye wanitalah,sebb Allah kurniakan kepada mereka sifat penyayang yang lebih berbanding lelaki...tuelah doa sorang wanita yang solehah lebih mustajab dari lelaki yang soleh di sebabkan sifat penyayang yang ada pada mereka...

wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdZakriProfil   Hantar PM kepada MohdZakri   Pergi ke MohdZakri's Website   Quote dan BalasQuote

qalb
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.07.2003
Ahli No: 2619
Posting: 23
Dari: perlis ke johor

Selangor  


posticon Posting pada: 08-11-03 23:07


assalamu'alaikum..

mungkin sedikit pandangan..
kalo rase² diri kite sukar utk memaafkan org lain..sentiasa la ingat sedangkan nabi pun memaafkan umatnya..inikan kita manusia...

ungkapan nie byk dah org cakap...tp adakah kita menghayatinye??...insyaAllah kalo kite sedar akan konsep memaafkan itu secara hakikinya...tidak timbul masalah sukar utk memaafkan org lain...tak kisah la kan...ape jenis kesalahan org tu...yg penting...bersabar...

sekadar berkongsi...

wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For qalbProfil   Hantar PM kepada qalb   Quote dan BalasQuote

ummuluqman
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4162
Posting: 54
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-11-03 09:29


Assalamualaikum...

Pada pendapat ana..perempuan lebih mudah memaafkan dan kadang2 sukar utk melupakan suatu titik hitam.Lelaki agak sukar utk memaafkan even nak sebut perkataan "MAAF".Tapi ada jugak lelaki yg sukar nak lupakan titk hitam walaupun diorang tu pelupa...

Ana selalu maafkan seorang kawan ana nie sebab dia selalu lupa apa yg pernah ana bagitau dia.Bukan sekali tapi banyak kali..Tapi kerana kesilapan yg sikit dia begitu membenci ana sehinggakan kawan2nya turut menghantar mesej berunsur ancaman kerana kekecewaan kawan ana tu.Astaghfirullah..pada pendapat kalian macam mana?Siapa yg lebih mudah memberi kemaafan.. dan siapa yg lebih mudah melupakan kesalahan org lain?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummuluqmanProfil   Hantar PM kepada ummuluqman   Quote dan BalasQuote

aDiB_SaaT
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 21.07.2003
Ahli No: 2513
Posting: 137
Dari: MaiN CaMPuS UIA, GomBaK.

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-03 09:37


Sifat pemaaf memang dominan kepada perempuan tapi ramai juga lelaki yang pemaaf...

KAn???

Rasulullah adalah sebaik2 contoh lelaki yang pemaaf...

Jom, pakat tiru Rasulullah... amin..

-----------------
ORaNGg YaNg TeRBaIk Di KaLaNgaN KaMu IaLaH OraNg YaNg BeLaJaR aL-QuRaN daN MeNgaJaRkaNNya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aDiB_SaaTProfil   Hantar PM kepada aDiB_SaaT   Quote dan BalasQuote

syura
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 200
Posting: 109
Dari: :~:jalan sabak:~:

egypt  


posticon Posting pada: 09-11-03 10:43


ermm.... camtu kaa..

setuju ngn Jackie_uniten7 dan Firdaus_Azimi



-----------------
"Maka Allah lah Pelindung yang terbaik dan Dia jugalah yang paling Penyayang di ntara yang Penyayang" (Yusuf : 64)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syuraProfil   Hantar PM kepada syura   Quote dan BalasQuote

Limaunipis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5343
Posting: 223
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 12-12-03 09:43


Yang memaafkan tu akal dan hati diasaskan kepada Iman...ada hati dan akal tak der iman tak maafkan gak.. Bila Allah suruh maafkan orang lain dengan sebab iman tu dia maafkan...perkara ni bukan kira lelaki ke perempuan..ada wanita yang keras hati..ada lelaki yang keras hati..kelembutan hati je boleh memaafkan ..hati yang lembut adalah hati yang sentiasa diuji dan beriman

Bookmark and Share

    


  Member Information For LimaunipisProfil   Hantar PM kepada Limaunipis   Quote dan BalasQuote

scarlet
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 253
Posting: 102
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 12-12-03 09:51


Perempuan mudah memaafkan... tapi sukar MELUPAKAN...

Itu adalah salah satu kriteria sesetengah perempuan dan juga org2 yg dilahirkan dlm bulan Julai..

he3..mcm sayalah..

WA

Bookmark and Share

    


  Member Information For scarletProfil   Hantar PM kepada scarlet   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-12-03 10:18




ana pun setuju ngan pendapat Jackie_uniten7... bukan apa ana pun macam tue... mudah nak maafkan tapi susah nak lupa... bukan berdendam sekadar beringat.. tak nak pisang berbuah dua kali...

tapi ada org pernah ckp kat ana,

bergembiralah selagi ada teman di sisi,
bacalah quran utk menenangkan hati,
berilah kemaafan selagi dikau hamba illahi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-12-03 11:20


Dua-dua kena belajar jadi pemaaf..baru hubungan berjaya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

mujahidah81
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.11.2003
Ahli No: 4870
Posting: 26
Dari: Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 12-12-03 11:52


Setuju sangat dgn Joshuaisfahan. Tpi, mmg perempuan ni lembut hati dan mudah memaafkan.



Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah81Profil   Hantar PM kepada mujahidah81   Quote dan BalasQuote

Limaunipis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5343
Posting: 223
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 12-12-03 17:40


kita pemaaf gak tak? heehhe jangan mareee

Quote:

On 2003-12-12 11:20, JoshuaIsfahan wrote:
Dua-dua kena belajar jadi pemaaf..baru hubungan berjaya...



Bookmark and Share

    


  Member Information For LimaunipisProfil   Hantar PM kepada Limaunipis   Quote dan BalasQuote

limaumanis
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2003
Ahli No: 5631
Posting: 17

singapore  


posticon Posting pada: 12-12-03 18:59


Quote:

On 2003-12-12 09:43, Limaunipis wrote:
Yang memaafkan tu akal dan hati diasaskan kepada Iman...ada hati dan akal tak der iman tak maafkan gak.. Bila Allah suruh maafkan orang lain dengan sebab iman tu dia maafkan...perkara ni bukan kira lelaki ke perempuan..ada wanita yang keras hati..ada lelaki yang keras hati..kelembutan hati je boleh memaafkan ..hati yang lembut adalah hati yang sentiasa diuji dan beriman




salaam.. ni nak kene tengok la individu punya ungkal.. mana yg lebih ungkal.. nak tengok jugak.. ego siapa yg lebih... kerak rendam dalam air.. lembut gak nanti.. cuma jgn amik masa sgt nak maafkan org.. takkan ler nak tunggu sampai berkedut muka tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For limaumanisProfil   Hantar PM kepada limaumanis   Quote dan BalasQuote

hizbulmuslimin
Warga Rasmi
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5320
Posting: 12
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-12-03 23:59


Bismillahirrahmanirrahim,
Mengikut kajian, wanita sememangnye dipenuhi dengan emosi. Oleh itu wanita akan cepat marah, merajuk dan memaafkan kesalahan org. Ia sememang sudah menjadi suatu limrah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hizbulmusliminProfil   Hantar PM kepada hizbulmuslimin   Quote dan BalasQuote

Rayhana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5661
Posting: 109
Dari: KUKTEM,Pahang

Selangor  


posticon Posting pada: 16-12-03 15:17




saya bersetuju dengan kata2 dariJackie_uniten7...bagi saya memang perempuan mudah memaafkan tapi susah untuk melupakan sesuatu perkara..bukannya bermakna tidak mahu melupakan..tapi sebagai langkah berhati2 jika terjadi perkara yang sama buat kali kedua(pisang berbuah dia kali)...

-----------------
Harta yang paling menguntungkan ialah SABAR,
Teman yang paling akrab ialah AMAL,
Pengawal peribadi yang paling waspada ialah DIAM,
Bahasa yang paling manis ialah SENYUM,
Ibadah yang paling indah ialah KHUSYUK....

Bookmark and Share

    


  Member Information For RayhanaProfil   Hantar PM kepada Rayhana   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 17:33


camner yerk, ade gak laki yang lebih memaafkan, sbb mereka lebih senang melupakan perkara tersebut

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

heris
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 388
Posting: 250
Dari: bumi Allah

yemen  


posticon Posting pada: 16-12-03 18:17


assalamualaikum...

kesempatan kali ni heris nak berposting..hhehe, arakian lama dah tak posting..hmm...sesaja mencelah antum ni, lagi² pasal perempuan + cinta + gaduh + maaf...hehehhe... apaun wahai sahabatku semua..fokuskan pelajaranmu hingga selesai, tinggalkan tangisan dan segalanya ok, jodoh ditangan Allah ok....



-----------------
[img]http://www.musleem.com/mysite/themes/Sunset/images/logo.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For herisProfil   Hantar PM kepada heris   Pergi ke heris's Website   Quote dan BalasQuote

aufa_khalilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2611
Posting: 173
Dari: Damansara

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 20:15




pada saya??sama sahaja..perempuan dan lelaki sama-sama perlu memaafkan....tapi betul juga yg perempuan ni mmg senang memaafkan tetapi sukar melupakan..mungkin certain je kot....tp kita perlu saling memaafkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For aufa_khalilahProfil   Hantar PM kepada aufa_khalilah   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 01:08


boleh terima gak pendapat aufa tu.

pikir2 balik.....

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 15:29


"Ketauhilah bahawa sebesar-besar kesenangan di dunia dan di akhirat adalah memberi maaf kepada orang lain dan melupakan
terus kesalahannya, nescaya ALLAH akan meninggikan darjatnya
di sisi manusia "


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 21-01-09 17:06


setuju .. hihi :-D sebab puji kaum hawa .. Eh .. tak ada lah .. sebenarnya .. pemaaf tu letaknya pada lembut @ tak hati seseorang tu .. dan biasanya yang berhati lembut ni .. wanita .. :-) jangan marah .. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 18:12


perempuan senang memaafkan sebab hatinya lembut.
lelaki pula sukar untuk memaafkan sebab lelaki bersikap ego.

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 21-01-09 18:36


salam alaik,

ana memang mula-mula maafkan si dia..
tapi lama2 baru kenal perangai si dia rupa-rupanya begitu..

terus putus, & susah jugak nak maafkan si dia sampai hari ni ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 19:12


Pada 21-01-09 18:12 , putri_iman posting:

!!! QUOTE !!!

perempuan senang memaafkan sebab hatinya lembut.
lelaki pula sukar untuk memaafkan sebab lelaki bersikap ego.


Setuju... Sebab tu biasenya wanita akan terus menelan yang pahit... Memendam hati... Demi kebahagiaan orang2 sekeliling yang disayangi....

-> Pernah tengok segmen motivasi dengan Dr.Fazilah Kamsah? Ha..ada disebutkan wanita ni banyak pendam rasa


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

nur_awatif174
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2008
Ahli No: 32840
Posting: 62
Dari: bangi,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 19:14


salam...sebab wanita ni mempunyai hati yang lembut....tapi xsemesti nya lelaki tak ada yang pemaaf...susah nak jumpa lelaki begini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_awatif174Profil   Hantar PM kepada nur_awatif174   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 21-01-09 23:50


Pada 21-01-09 17:06 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

setuju .. hihi :-D sebab puji kaum hawa .. Eh .. tak ada lah .. sebenarnya .. pemaaf tu letaknya pada lembut @ tak hati seseorang tu .. dan biasanya yang berhati lembut ni .. wanita .. :-) jangan marah .. :-D
hhmm...hhmm...:-) betul k..???he..he..:D...hhmm..tak tahu lah..perempuan ni memang serba cepat..cepat memaafkan..saya akui..my bunda, sangat cepat memaafkan..tapi perempuan juga cepat marah..he..he..tapi juga cepat baiknya....memangla serba cepat...tapi lelaki memang selalu bersikap cool...he..he..tenaaaanggg...tapi dalam tenang tu..hhmm...entah lah..he..he..


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 22-01-09 08:23


Pada 21-01-09 23:50 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-01-09 17:06 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

setuju .. hihi :-D sebab puji kaum hawa .. Eh .. tak ada lah .. sebenarnya .. pemaaf tu letaknya pada lembut @ tak hati seseorang tu .. dan biasanya yang berhati lembut ni .. wanita .. :-) jangan marah .. :-D
hhmm...hhmm...:-) betul k..???he..he..:D...hhmm..tak tahu lah..perempuan ni memang serba cepat..cepat memaafkan..saya akui..my bunda, sangat cepat memaafkan..tapi perempuan juga cepat marah..he..he..tapi juga cepat baiknya....memangla serba cepat...tapi lelaki memang selalu bersikap cool...he..he..tenaaaanggg...tapi dalam tenang tu..hhmm...entah lah..he..he..



:sopan: AyoyoOo.. Perasan bangat lho Mas.. :-p


-----------------
EVoLuSi .. BaNGKiT DaRi KeJaHiLaN...!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

amyazma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2003
Ahli No: 2134
Posting: 78
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-01-09 09:38


Pada 21-01-09 19:12 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-01-09 18:12 , putri_iman posting:

!!! QUOTE !!!

perempuan senang memaafkan sebab hatinya lembut.
lelaki pula sukar untuk memaafkan sebab lelaki bersikap ego.


Setuju... Sebab tu biasenya wanita akan terus menelan yang pahit... Memendam hati... Demi kebahagiaan orang2 sekeliling yang disayangi....

-> Pernah tengok segmen motivasi dengan Dr.Fazilah Kamsah? Ha..ada disebutkan wanita ni banyak pendam rasa


Setuju sesangat.... ;-) :kelip: ;-) :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyazmaProfil   Hantar PM kepada amyazma   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.152857 saat. Lajunya....