Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Help Ever, Hurt Never
-- Tulisan di belakang lori

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: PhoebeGordon
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43142

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 43
Ahli: 0
Jumlah: 43




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 6 hari yang lalu
Kang: 6 hari yang lalu
sahabat_sejati: 12 hari yang lalu
sadiqah: 16 hari yang lalu
eme86: 20 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 24 hari yang lalu
nice_pesan: 27 hari yang lalu
umy_1510: 32 hari yang lalu


Rawatan Alternatif
Topik: Penyakit Gaut


Carian Forum

Moderator: Administrator, Prof_Muslim
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Alternatif
    »» Penyakit Gaut

Please Mendaftar To Post


Oleh Penyakit Gaut

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-05-11 10:44


salam
minta tolong kongsi maklumat siapa kat sini tau bagaimana nak mengubati penyakit gaut ini...


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

hati_suci83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2008
Ahli No: 36571
Posting: 52
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-05-11 19:18


lemochi_adachi....dah lama saya nak cari penawar penyakit ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hati_suci83Profil   Hantar PM kepada hati_suci83   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-05-11 19:33


ayah saya baru-baru ini terkena payakit ini..harap siapa yang tau boleh lah kongsi ye


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

hati_suci83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2008
Ahli No: 36571
Posting: 52
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-05-11 21:16


ayah saya dah lama kena penyakit ini bertahun2...tak tau nak cari ubat kat mana..tapi kena banyak pantang makan lah...2 yang penting

Bookmark and Share

    


  Member Information For hati_suci83Profil   Hantar PM kepada hati_suci83   Quote dan BalasQuote

fardina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5918
Posting: 125
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 10-05-11 08:20


Assalamualaikum

pada pendapat saya...

-dengar nasihat doktor
-kena berpantang semua makanan laut- udang, sotong, ketam, dll...

saya doakan ayah kalian kembali sihat... Aminnn

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fardinaProfil   Hantar PM kepada fardina   Quote dan BalasQuote

usop79
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.07.2004
Ahli No: 9983
Posting: 171
Dari: Kedah - Teluk Intan - Muar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-05-11 10:48


Assalamualaikum...
saya sekadar berkongsi petua dari seorang kawan
caranya mudah sahaja amalkan meminum air kelapa muda sehari sebiji sehinggalah penyakit tersebut sembuh atau berkurangan...
sebelum minum air kelapa muda tersebut selawatlah 3 kali,
apa yang diceritakan oleh kawan saya tu dengan izin Allah
penyakit gaut tu adalah kurangnya...
dan apa yang saya tahu... gaut ni adalah disebabkan kandungan asid yang berlebihan dalam badan kita, dan mungkin juga air kelapa tersebut dapat menutral kandungan asid pada orang yang terkena gaut tersebut... apa-apa pun semua dengan izin Allah...
Waallahualam....


-----------------
http://senikatalagu.blogspot.com/
http://selokamelayu.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For usop79Profil   Hantar PM kepada usop79   Pergi ke usop79's Website   Quote dan BalasQuote

e_niza
Warga Rasmi
Menyertai: 25.09.2008
Ahli No: 35162
Posting: 2
Dari: kuala lumpur-negri sembilan

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-05-11 08:48


Salam,

Ayah saya memag dah lama hidap gaut..bila salah makan saja..kaki akan bengkak..tapi baru-baru ni husband saya ada jual produk kesihatan jenama "4life Transfer Factor"...saya try bagi ayah saya makan..alhamdulilah berkesan..bila makan kekacang pun kaki ayah saya tak naik bengkak pun...

Bagi yang hidap gaut ni..elakkan makan segala jenis kekacang, seafood, kicap, sos tiram..yang semua ada sumber soya...

Untuk yang nak try produk kesihatan tu boleh lah call Iqbal (012-3959131) or surf website www.4life.com

Kita hanya berusaha untuk mengubat..semua nya bergantung pada kekuasaan Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For e_nizaProfil   Hantar PM kepada e_niza   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-05-11 09:57


Salam,

Kawan saya ada yang kena gaut. Saya pernah lihat dia bertongkat untuk berjalan. Satu hari saya jumpa dia berjalan dengan normal tanpa tongkat.

Saya tanya macam mana gaut dia.
Dia jawab dah ok.
Saya tanya macam mana ubat.
Dia jawab makan nenas saja bang.

Mungkin boleh dicuba. Mudah-mudahan serasi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.430949 saat. Lajunya....