Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesiapa menempatkan dirinya di tempat yang menimbulkan persangkaan maka janganlah menyesal kalau orang menyangka buruk padanya
-- Umar Al-Khatab

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 11 jam, 34 minit yang lalu
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Peluang Pekerjaan
Topik: Nak cari kerja part time..(kerja dirumah)


Carian Forum

Moderator: Administrator, RuMaishaaa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Peluang Pekerjaan
    »» Nak cari kerja part time..(kerja dirumah)

Please Mendaftar To Post


Oleh Nak cari kerja part time..(kerja dirumah)

salabianca
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2010
Ahli No: 40371
Posting: 91
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-05-11 10:48


Assalamualaikum...
saya perlukan pertolongan kawan-kawan...
ada xkerja yang saya boleh buat..cuma berkeja dari dirumah sahaja tapi ada income..
Contohnya..kerja menaip ke..mennjahit ke(saya boleh belajar)
saya memang perlukan kerja sampingan yang boleh dilakukan dirumah...tetapi ada income hujug bulan @ hari2...

Terima kasih

Bookmark and Share

    


  Member Information For salabiancaProfil   Hantar PM kepada salabianca   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 03-05-11 12:45


Kalau menterjemah artikel BM ke BI atau BI ke BM boleh?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

salabianca
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2010
Ahli No: 40371
Posting: 91
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-05-11 14:22


Boleh cuba jugak..tapi kalau BI ke BM itu ok. Tapi BM ke BI itu..xconfident...takut ada kesilapan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For salabiancaProfil   Hantar PM kepada salabianca   Quote dan BalasQuote

salabianca
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2010
Ahli No: 40371
Posting: 91
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-05-11 14:24


kalau tak berapa susah sangat artikel itu..insyaallah saya boleh mencubanya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For salabiancaProfil   Hantar PM kepada salabianca   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-05-11 22:26


Salabianca, try lah saudari tanya kawan-kawan or junior university student.. mereka biasanya amat2 memerlukan checker untuk draft thesis mereka.. :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

salabianca
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2010
Ahli No: 40371
Posting: 91
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-05-11 07:27


ooooo..iyakah..macam mana itu...saya nak pergi tanya kat university ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For salabiancaProfil   Hantar PM kepada salabianca   Quote dan BalasQuote

ija1508
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2011
Ahli No: 40806
Posting: 88
Dari: WPKL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-05-11 09:32


Assalamualaikum,

Selalunye benda begitu mereka tampal iklan kat tempat2 awam di ipt/kolej. Boleh juga bertanye pada students khidmat apa mereka perlu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ija1508Profil   Hantar PM kepada ija1508   Quote dan BalasQuote

salabianca
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2010
Ahli No: 40371
Posting: 91
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-05-11 15:37


ooooo..iyakah..saya ada search jugak internet...takut tersalah pilih pula...kena tipu lagi nyayaa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For salabiancaProfil   Hantar PM kepada salabianca   Quote dan BalasQuote

fardina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5918
Posting: 125
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 06-05-11 10:40


Assalamualaikum

cadangan dari saya....

- jual prepaid
- buat kuih untuk raya
- buat cupcakes

tapi kena belajar dulu lah kalau tidak pandai buat... hhehehhe

kalau rajin, lumayan juga hasilnya...

insyaALLAH, tidak salah mencuba

Bookmark and Share

    


  Member Information For fardinaProfil   Hantar PM kepada fardina   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-05-11 13:52


masuk web berkerja dari rumah...kerajaan ada tolong...

Bookmark and Share

    


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

salabianca
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2010
Ahli No: 40371
Posting: 91
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-05-11 14:29


ok-ok nanti saya try taip bekerja dari rumah..sebab semalam saya dah try tapi tak ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For salabiancaProfil   Hantar PM kepada salabianca   Quote dan BalasQuote

muhd_salam
Warga Rasmi
Menyertai: 11.04.2011
Ahli No: 41258
Posting: 3
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-05-11 13:56


Assalamualaikum...

saya ada cadangan..try link ni

http://www.onedropperfumes-ppc.com/v1/index.php?ref=salam88

pendapatan tak ada lah besar sangat.tapi kalau usaha lebih insyaAllah dapat.
cuma promote link saja.saya pun masih mencuba.sekadar isi masa trluang. kebetulan pulak ada internet.

selamat mencuba

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhd_salamProfil   Hantar PM kepada muhd_salam   Quote dan BalasQuote

tobat_nasoha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.09.2004
Ahli No: 11179
Posting: 43
Dari: kEY~eL

Selangor  


posticon Posting pada: 11-05-11 08:45


salam.. kalau boleh bagitahu kepakaran dalam bidang apa..
family saya ada buat printing service, perlukan freelance designer..

kalau-kalau tau design poster.. boleh lah try..


-----------------
Ada MaknaNya!
Free Download Mp3 & Ebook
Bookmark and Share

    


  Member Information For tobat_nasohaProfil   Hantar PM kepada tobat_nasoha   Pergi ke tobat_nasoha's Website   Quote dan BalasQuote

TZM_Racing
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.09.2004
Ahli No: 11240
Posting: 63

Johor  


posticon Posting pada: 11-05-11 11:25



    


  Member Information For TZM_RacingProfil   Hantar PM kepada TZM_Racing   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-05-11 11:31


Apa lagi ye kerja yang boleh buat dari rumah selain dari MLM..

Bookmark and Share

    


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

salabianca
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2010
Ahli No: 40371
Posting: 91
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-05-11 16:04


saya suka art..macam minta saja tentang design poster itu...kalau boleh beri tunjuk ak=jar saya boleh buat..insyaallah...
macam mana nak contanct?..

Bookmark and Share

    


  Member Information For salabiancaProfil   Hantar PM kepada salabianca   Quote dan BalasQuote

MARIAH_SMILE
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12955
Posting: 71
Dari: banting, selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-11 17:30


muhd salam...

link tu betul ke palsu??

saya da try daftar kat link website yang awak bagi tu, tapi masa log in keluar box tulis komputer saya telah diserang virus..(tak boleh log in lah)


-----------------
ilmu itu adalah cahaya Allah


Bookmark and Share

    


  Member Information For MARIAH_SMILEProfil   Hantar PM kepada MARIAH_SMILE   Quote dan BalasQuote

ibu_nadia
Warga Rasmi
Menyertai: 04.07.2011
Ahli No: 41484
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-07-11 14:52


saya cadangkan jual lampin kain moden...
cuba tanya2kan kepada sanak saudara yang ada anak yang masih kecil (umur bayi - 3 tahun)/ yang masih pakai lampin..
lampin kain ni memang banyak kebaikan...
saya buat sekadar berkongsi pengalaman dan untuk berjimat bagi ibu bapa sekarang...
kalau berminat, boleh lah cuba.... :kelip: :kelip: :kelip:
[addsig /]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibu_nadiaProfil   Hantar PM kepada ibu_nadia   Quote dan BalasQuote

MARIAH_SMILE
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12955
Posting: 71
Dari: banting, selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-07-11 18:20


setuju dengan cdgan ibu nadia....

da nak dekat raya ni, bolehlah jual baju raya secara online... saya dah mulakan... boleh jengah di sini

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.238468006181990.74242.100000563784658#!/media/albums/?id=100000563784658

** sekadar berkongsi..


-----------------
ilmu itu adalah cahaya Allah


Bookmark and Share

    


  Member Information For MARIAH_SMILEProfil   Hantar PM kepada MARIAH_SMILE   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110577 saat. Lajunya....