Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-05-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jikalau semua umat Islam itu berjemaah pada solat Subuh, nescaya kekuatan kami tidak dapat menandingi Islam
-- -- Pembesar Yahudi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 143
Ahli: 0
Jumlah: 143
  Yang Masuk Ke Sini
nasiruddin: 24 hari yang lalu
Kang: 43 hari yang lalu
lidah-penghunus: 45 hari yang lalu
muslimin23: 53 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: sebelum nuklear,cermin Proton dulu


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» sebelum nuklear,cermin Proton dulu

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh sebelum nuklear,cermin Proton dulu

Musafir_Ufuk_Timur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39841
Posting: 192
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-03-11 15:17


Wira kami meluncur meninggalkan Kuala Lumpur menuju ke Merlimau. Cuaca petang agak nyaman. Lalu saya meminta si pemandu memadamkan alat hawa dingin kerana saya ingin membuka cermin kereta.

Saya ingin menghidu udara petang. Berkali-kali saya tekan punat tetapi sang cermin amat degil tidak mahu turun ke bawah.

Si Pemandu menoleh sambil ketawa dan bersuara: "Ini Proton, bro... Takkan tak tahu... Ini pun belum sampai setahun."

Kami terbarai ketawa.
(Dari ingatan berkempen ke Merlimau)

Saya sedang memberi kuliah di Akademi Seni Kebangsaan. Bangunan ini belum sampai lima tahun. Hujan yang awalnya renyai-renyai menjadi lebat. Tiba-tiba, di luar air mencurah masuk. Atap bangunan ini telah terbarai.
(Dari ingatan mengajar di ASWARA)

Apabila kita membaca dan melihat apa yang sedang terjadi kepada lima buah loji nuklear di Jepun, maka kita akan sedar bahawa ini adalah satu pelajaran yang amat mahal. Mata pelajaran ini sedang dibayar dengan harga darah dan nyawa oleh warga Jepun. Pelajaran di hadapan mata kita ini sedang membuktikan bahawa radioaktif ini amat merbahaya untuk umat manusia.

Ini adalah kali kedua warga Jepun membayar dengan nyawa mereka untuk membuktikan kepada dunia tentang malapetaka yang akan dibawa oleh radioaktif. Kali pertama dahulu pada pada 6 dan 9 Ogos 1945. Pelajaran itu telah dipaksakan ke atas warga Jepun apabila dua butir bom atom telah diledakkan di kota Nagasaki dan Hiroshima.

Kali ini agak berbeza, bukan dengan paksaan dari sesiapa tetapi hasil dari kerja lobi para saudagar penjual loji tenaga nuklear.

Lihat dan perhatikan, ketika loji nuklear di Fukushima terbakar, para saudagar tenaga nuklear, para pelobi tenaga nuklear, para kangkung pakar nuklear dan para politikus rasuah, sedang meminta kita semua bertenang. Suara paling terbanyak meminta kita bertenang datangnya dari sosok yang mengaku arif dan berilmu dalam hal nuklear.

Ilmuan 'kangkung'

Justeru, para profesor dan ilmuan yang arif tentang hal radioaktif kini sedang sibuk membincangkan pandangan mereka. Ilmuan "kangkung" dan pakar nuklear ini sedang bersilat lidah di kaca TV untuk mententeramkan keadaan. Para pakar ini dilihat gah dan hebat dengan ijazah berjela-sajalah tetapi bila kita selidik dengan rapi, maka akan kita temui bahawa mereka ini ada pertalian kepentingan dengan saudagar penjual loji tenaga nuklear.

Di Malaysia para kangkung ini tidak perlu menyorokkan diri untuk berselindung. Mereka secara terbuka menyokong rancangan kerajaan untuk mendirikan loji nuklear pada tahun 2021. Suara sokongan mereka sedang dijadikan alat untuk bercanang ke hulu ke hilir oleh para saudagar loji nuklear.

Para kangkung ini bersuara menyokong tenaga nuklear bukan kerana mereka berilmu tetapi kerana dengan cara ini sahajalah suara mereka akan dilaporkan oleh media arus perdana. Dengan menyokong tenaga nuklear maka muka mereka akan muncul di kaca TV. Dan jika mereka rajin sadikit mereka akan dapat menulis di ruangan akhbar Utusan atau Berita Harian.

Orang awam jangan terperanjat apabila diberitahu bahawa menulis di Utusan atau di Berita Harian ini juga akan diambil kira sebagai pencapaian keilmuan. Ini juga akan dihitung untuk kenaikkan pangkat dan gaji. Nampaknya menulis di akhbar arus perdana di Malaysia ini telah disamakan tarafnya seperti menulis di majalah Foreign Affairs, New Scientist, Nature atau Oxford Journals.

Maaf. Jangan silap faham. Tulisan saya ini bukan bercita-cita atau berniat untuk memperlekehkan para ilmuan tempatan ini. Tidak. Saya tidak perlu meperlekehkan mereka kerana mereka sendiri memang telah lama lekeh. Majoriti ilmuan kangkung ini lekeh kerana tidak pernah melahirkan buku atau menulis secara ilmiah. Kebijaksanan mereka ialah membodek dan mengampu untuk naik pangkat.

Kalau kurang yakin tentang apa yang saya nyatakan di sini, sila rujuk laporan akhbar minggu lalu bagaimana Najib Razak telah mengingatkan kangkung-kangkung ini agar tidak berebut-rebut untuk menjadi naib cancelor.

Biasanya para akademik yang tegar dengan ilmu pengetahun dan kajian akan menolak pangkat naib cancelor. Sosok yang berilmu akan menolak pangkat ini kerana ia akan membuang masa ekoran terlibat dengan kerja mentabir universiti. Cita-cita sosok yang berilmu ialah membaca, mentelaah, mengkaji, menduga, mencuba di bilik makmal dan akhirnya menerbitkan bahan kajian untuk untuk dibincangkan oleh rakan-rakan dalam dunia akademia.

Seorang akademia yang bukan jenis kangkung tidak akan membuang masa untuk hadir di majlis-majlis 'hampeh' seperti menghantar menteri ke lapangan terbang atau membuang masa dan tenaga untuk memastikkan mahasiswa kumpulan Aspirasi menang dalam pilihan raya kampus.

Pandangan juling tentang Fukushima

Saya telah dan akan terus menimbul dan mempersoalkan tentang keupayaan ilmu profesor kangkung. Saya lakukan ini kerana saya yakin dalam minggu ini akan banyak suara-suara kangkung ini kedengaran. Mereka akan dijemput untuk memberi pandangan-pandangan juling tentang letupan loji nukelar di Fukushima.

Komen dan pandangan profesor kangkung ini akan digunakan untuk mengolah persetujuan orang ramai agar menerima hakikat bahawa negara kita tidak ada pilihan melainkan menggunakan nuklear sebagai punca tenaga elektrik dalam masa 10 tahun yang akan datang. Kangkung ini juga akan memberi pandangan kontot mereka bahawa loji tenaga nuklear ini selamat untuk digunapakai.

Para kangkung ini tidak akan menyebut berapa banyak kecelakan kecil dan besar yang telah terjadi di loji nuklear. Dengan sempoi para kangkung akan melupakan data dan sejarah.

Jika ada disebut satu kecelakaan kecil maka si kangkung ini akan menyatakan yang ini terjadi pada satu ketika yang lama dahulu. Di zaman teknologi secanggih hari ini, tidak mungkin kecelakan akan berlaku lagi.

Hakikatnya, kecelakan yang berpunca dari loji tenaga nuklear berlaku terus menerus. Pada tahun 1979, sebuah loji nuklear Three Mile Island di Pennsylvania, Amerika Syarikat telah hampir meledak. Ini kerana kesilapan teknikal. Selama tiga hari Amerika Syarikat dalam keadaan mengigil menunggu apakah akan terjadi satu letupan.

Pada tahun 1986, satu lagi ledakan loji nuklear telah berlaku di Chernobyl, Ukraine. Ini telah membawa malapetaka yang amat dahsyat. Hingga ke hari ini wilayah sekitar Chernobyl telah ditinggalkan kosong kerana bahaya radioaktif yang masih berkeliaran. Untuk berapa tahun lagi wilayah ini akan ditinggalkan? Berapa lama kesan radioaktif ini akan berkeliaran?

Umur radioaktif ini ditakrifkan sebagai half life. Half life ini mungkin 300 tahun dan mungkin 3,000 tahun. Half life hanyalah konsep. Kerana itu hingga ke hari ini, masih ada bekas warga Chernobyl yang melahirkan bayi cacat dan tidak cukup sifat akibat serangan radioaktif.

Lalu timbul persoalan, jika tenaga nuklear ini amat bahaya Kenapa ia masih digunakan. Jawapan untuk soalan ini ialah keuntungan. Para saudagar penjual loji nuklear akan mendapat keuntungan berbilion ringgit apabila ada negara yang ingin membeli loji ini. Loji tenaga nuklear bukan dijual macam kereta.

Teknologi tenaga nuklear ini amat tinggi dan canggih. Tidak semua negara dalam dunia ini memiliki keupayaan untuk mendirikan loji nuklear ini. Negara-negara yang memiliki teknoloji untuk membuat dan menjual loji nuklear ini juga terhad. Ini menjadikan harga loji ini mahal.

Dalam masa yang sana kefahaman dan kesedaran orang ramai terhadap bahaya radioaktif dari loji ini telah ditumpulkan. Seperti di Malaysia, banyak perkara dilakukan oleh politikus tanpa banyak perbincangan.

Malah ada pekara dilakukan secara senyap-senyap tanpa diketahui umum. Contoh terbaik ialah kilang nadir bumi di Gebeng yang juga akan membawa malapetaka radioaktif secara tiba-tiba.

Bangunan, atap, stadium runtuh

Oleh kerana tidak ada perbincangan, maka orang ramai tidak mendapat maklumat yang penuh sama ada perlu menerima atau menolak pengunaan tenaga nuklear sebagai punca tenaga leterik.

Ini ditambah pula oleh lebun para kangkung yang kerap muncul di media arus perdana untuk menjadi juru heboh tenaga nuklear. Pandangan kedua atau cadangan alternatif akan dinafikan untuk untuk memastikan orang ramai dapat terus ditipu.

Malah si pembawa pandangan kedua atau alternatif mungkin akan ditangkap untuk dikenakan ISA. Ini pernah berlaku di Bukit Merah, Perak pada tahun 1987.

Warga di Bukit Merah telah bangun menentang rancangan untuk mendirikan kilang nadir bumi yang kini telah dipindahkan ke Gebeng. Beberapa orang aktivis Bukit Merah telah ditahan dalam Operasi Lalang pada 27 Oktober 1987.

Para menteri pula akan berhujah mengatakan bahawa kita perlu tenaga nuklear kalau tidak kita akan bergelap. Cakap-cakap seperti ini menakutkan orang ramai seolah-olah kita tidak ada pilihan. Di belakang cakap-cakap menteri ini ialah saudagar penjual loji nuklear. Ini samalah seperti kita membeli kapal selam dari Perancis.

Saudagar penjual loji nuklear ini juga bergerak sama seperti saudagar senjata. Malah kadangkala yang menjual senjata ini juga menjual loji tenaga nuklear.

Untuk saya keputusan sama ada Malaysia akan menggunakan tenaga nuklear atau tidak cukup senang untuk dibuat. Kita tidak perlu melihat ke Jepun atau ke Chernobyl. Kita hanya perlu melihat kereta keluaran Proton.

Berapa ramai pembeli kereta Proton telah menyumpah dan menyesal kerana cermin tingkap kereta Proton tidak boleh dipakai. Juga kita sering terbaca bangunan kerajaan runtuh.

Malah kita juga terbaca bagaimana atap bangunan Parlimen telah runtuh. Kali terakhir ialah berita runtuhnya stadium di Kuala Terangganu.

Untuk saya, sebelum kita mendirikan loji nuklear di bumi ini marilah kita meminta secara jujur agar para ilmuan, para saintis dan para jurutera kita dapat memperbaiki cermin tingkap kereta keluaran Proton. Ini adalah asas teknologi.

Kalau yang asas ini pun selalu kantoi, bayangkan apa yang akan terjadi apabila loji nuklear meledak.

Mari berfikir sejenak. Sebelum ke sekolah kita ke alif ba ta dahulu. Sebelum buat itu, buat ini dahulu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Musafir_Ufuk_TimurProfil   Hantar PM kepada Musafir_Ufuk_Timur   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 23-03-11 15:41


Pada 23-03-11 15:17 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

Wira kami meluncur meninggalkan Kuala Lumpur menuju ke Merlimau. Cuaca petang agak nyaman. Lalu saya meminta si pemandu memadamkan alat hawa dingin kerana saya ingin membuka cermin kereta.

Saya ingin menghidu udara petang. Berkali-kali saya tekan punat tetapi sang cermin amat degil tidak mahu turun ke bawah.

Si Pemandu menoleh sambil ketawa dan bersuara: "Ini Proton, bro... Takkan tak tahu... Ini pun belum sampai setahun."

Kami terbarai ketawa.
(Dari ingatan berkempen ke Merlimau)

Saya sedang memberi kuliah di Akademi Seni Kebangsaan. Bangunan ini belum sampai lima tahun. Hujan yang awalnya renyai-renyai menjadi lebat. Tiba-tiba, di luar air mencurah masuk. Atap bangunan ini telah terbarai.
(Dari ingatan mengajar di ASWARA)

Apabila kita membaca dan melihat apa yang sedang terjadi kepada lima buah loji nuklear di Jepun, maka kita akan sedar bahawa ini adalah satu pelajaran yang amat mahal. Mata pelajaran ini sedang dibayar dengan harga darah dan nyawa oleh warga Jepun. Pelajaran di hadapan mata kita ini sedang membuktikan bahawa radioaktif ini amat merbahaya untuk umat manusia.

Ini adalah kali kedua warga Jepun membayar dengan nyawa mereka untuk membuktikan kepada dunia tentang malapetaka yang akan dibawa oleh radioaktif. Kali pertama dahulu pada pada 6 dan 9 Ogos 1945. Pelajaran itu telah dipaksakan ke atas warga Jepun apabila dua butir bom atom telah diledakkan di kota Nagasaki dan Hiroshima.

Kali ini agak berbeza, bukan dengan paksaan dari sesiapa tetapi hasil dari kerja lobi para saudagar penjual loji tenaga nuklear.

Lihat dan perhatikan, ketika loji nuklear di Fukushima terbakar, para saudagar tenaga nuklear, para pelobi tenaga nuklear, para kangkung pakar nuklear dan para politikus rasuah, sedang meminta kita semua bertenang. Suara paling terbanyak meminta kita bertenang datangnya dari sosok yang mengaku arif dan berilmu dalam hal nuklear.

Ilmuan 'kangkung'

Justeru, para profesor dan ilmuan yang arif tentang hal radioaktif kini sedang sibuk membincangkan pandangan mereka. Ilmuan "kangkung" dan pakar nuklear ini sedang bersilat lidah di kaca TV untuk mententeramkan keadaan. Para pakar ini dilihat gah dan hebat dengan ijazah berjela-sajalah tetapi bila kita selidik dengan rapi, maka akan kita temui bahawa mereka ini ada pertalian kepentingan dengan saudagar penjual loji tenaga nuklear.

Di Malaysia para kangkung ini tidak perlu menyorokkan diri untuk berselindung. Mereka secara terbuka menyokong rancangan kerajaan untuk mendirikan loji nuklear pada tahun 2021. Suara sokongan mereka sedang dijadikan alat untuk bercanang ke hulu ke hilir oleh para saudagar loji nuklear.

Para kangkung ini bersuara menyokong tenaga nuklear bukan kerana mereka berilmu tetapi kerana dengan cara ini sahajalah suara mereka akan dilaporkan oleh media arus perdana. Dengan menyokong tenaga nuklear maka muka mereka akan muncul di kaca TV. Dan jika mereka rajin sadikit mereka akan dapat menulis di ruangan akhbar Utusan atau Berita Harian.

Orang awam jangan terperanjat apabila diberitahu bahawa menulis di Utusan atau di Berita Harian ini juga akan diambil kira sebagai pencapaian keilmuan. Ini juga akan dihitung untuk kenaikkan pangkat dan gaji. Nampaknya menulis di akhbar arus perdana di Malaysia ini telah disamakan tarafnya seperti menulis di majalah Foreign Affairs, New Scientist, Nature atau Oxford Journals.

Maaf. Jangan silap faham. Tulisan saya ini bukan bercita-cita atau berniat untuk memperlekehkan para ilmuan tempatan ini. Tidak. Saya tidak perlu meperlekehkan mereka kerana mereka sendiri memang telah lama lekeh. Majoriti ilmuan kangkung ini lekeh kerana tidak pernah melahirkan buku atau menulis secara ilmiah. Kebijaksanan mereka ialah membodek dan mengampu untuk naik pangkat.

Kalau kurang yakin tentang apa yang saya nyatakan di sini, sila rujuk laporan akhbar minggu lalu bagaimana Najib Razak telah mengingatkan kangkung-kangkung ini agar tidak berebut-rebut untuk menjadi naib cancelor.

Biasanya para akademik yang tegar dengan ilmu pengetahun dan kajian akan menolak pangkat naib cancelor. Sosok yang berilmu akan menolak pangkat ini kerana ia akan membuang masa ekoran terlibat dengan kerja mentabir universiti. Cita-cita sosok yang berilmu ialah membaca, mentelaah, mengkaji, menduga, mencuba di bilik makmal dan akhirnya menerbitkan bahan kajian untuk untuk dibincangkan oleh rakan-rakan dalam dunia akademia.

Seorang akademia yang bukan jenis kangkung tidak akan membuang masa untuk hadir di majlis-majlis 'hampeh' seperti menghantar menteri ke lapangan terbang atau membuang masa dan tenaga untuk memastikkan mahasiswa kumpulan Aspirasi menang dalam pilihan raya kampus.

Pandangan juling tentang Fukushima

Saya telah dan akan terus menimbul dan mempersoalkan tentang keupayaan ilmu profesor kangkung. Saya lakukan ini kerana saya yakin dalam minggu ini akan banyak suara-suara kangkung ini kedengaran. Mereka akan dijemput untuk memberi pandangan-pandangan juling tentang letupan loji nukelar di Fukushima.

Komen dan pandangan profesor kangkung ini akan digunakan untuk mengolah persetujuan orang ramai agar menerima hakikat bahawa negara kita tidak ada pilihan melainkan menggunakan nuklear sebagai punca tenaga elektrik dalam masa 10 tahun yang akan datang. Kangkung ini juga akan memberi pandangan kontot mereka bahawa loji tenaga nuklear ini selamat untuk digunapakai.

Para kangkung ini tidak akan menyebut berapa banyak kecelakan kecil dan besar yang telah terjadi di loji nuklear. Dengan sempoi para kangkung akan melupakan data dan sejarah.

Jika ada disebut satu kecelakaan kecil maka si kangkung ini akan menyatakan yang ini terjadi pada satu ketika yang lama dahulu. Di zaman teknologi secanggih hari ini, tidak mungkin kecelakan akan berlaku lagi.

Hakikatnya, kecelakan yang berpunca dari loji tenaga nuklear berlaku terus menerus. Pada tahun 1979, sebuah loji nuklear Three Mile Island di Pennsylvania, Amerika Syarikat telah hampir meledak. Ini kerana kesilapan teknikal. Selama tiga hari Amerika Syarikat dalam keadaan mengigil menunggu apakah akan terjadi satu letupan.

Pada tahun 1986, satu lagi ledakan loji nuklear telah berlaku di Chernobyl, Ukraine. Ini telah membawa malapetaka yang amat dahsyat. Hingga ke hari ini wilayah sekitar Chernobyl telah ditinggalkan kosong kerana bahaya radioaktif yang masih berkeliaran. Untuk berapa tahun lagi wilayah ini akan ditinggalkan? Berapa lama kesan radioaktif ini akan berkeliaran?

Umur radioaktif ini ditakrifkan sebagai half life. Half life ini mungkin 300 tahun dan mungkin 3,000 tahun. Half life hanyalah konsep. Kerana itu hingga ke hari ini, masih ada bekas warga Chernobyl yang melahirkan bayi cacat dan tidak cukup sifat akibat serangan radioaktif.

Lalu timbul persoalan, jika tenaga nuklear ini amat bahaya Kenapa ia masih digunakan. Jawapan untuk soalan ini ialah keuntungan. Para saudagar penjual loji nuklear akan mendapat keuntungan berbilion ringgit apabila ada negara yang ingin membeli loji ini. Loji tenaga nuklear bukan dijual macam kereta.

Teknologi tenaga nuklear ini amat tinggi dan canggih. Tidak semua negara dalam dunia ini memiliki keupayaan untuk mendirikan loji nuklear ini. Negara-negara yang memiliki teknoloji untuk membuat dan menjual loji nuklear ini juga terhad. Ini menjadikan harga loji ini mahal.

Dalam masa yang sana kefahaman dan kesedaran orang ramai terhadap bahaya radioaktif dari loji ini telah ditumpulkan. Seperti di Malaysia, banyak perkara dilakukan oleh politikus tanpa banyak perbincangan.

Malah ada pekara dilakukan secara senyap-senyap tanpa diketahui umum. Contoh terbaik ialah kilang nadir bumi di Gebeng yang juga akan membawa malapetaka radioaktif secara tiba-tiba.

Bangunan, atap, stadium runtuh

Oleh kerana tidak ada perbincangan, maka orang ramai tidak mendapat maklumat yang penuh sama ada perlu menerima atau menolak pengunaan tenaga nuklear sebagai punca tenaga leterik.

Ini ditambah pula oleh lebun para kangkung yang kerap muncul di media arus perdana untuk menjadi juru heboh tenaga nuklear. Pandangan kedua atau cadangan alternatif akan dinafikan untuk untuk memastikan orang ramai dapat terus ditipu.

Malah si pembawa pandangan kedua atau alternatif mungkin akan ditangkap untuk dikenakan ISA. Ini pernah berlaku di Bukit Merah, Perak pada tahun 1987.

Warga di Bukit Merah telah bangun menentang rancangan untuk mendirikan kilang nadir bumi yang kini telah dipindahkan ke Gebeng. Beberapa orang aktivis Bukit Merah telah ditahan dalam Operasi Lalang pada 27 Oktober 1987.

Para menteri pula akan berhujah mengatakan bahawa kita perlu tenaga nuklear kalau tidak kita akan bergelap. Cakap-cakap seperti ini menakutkan orang ramai seolah-olah kita tidak ada pilihan. Di belakang cakap-cakap menteri ini ialah saudagar penjual loji nuklear. Ini samalah seperti kita membeli kapal selam dari Perancis.

Saudagar penjual loji nuklear ini juga bergerak sama seperti saudagar senjata. Malah kadangkala yang menjual senjata ini juga menjual loji tenaga nuklear.

Untuk saya keputusan sama ada Malaysia akan menggunakan tenaga nuklear atau tidak cukup senang untuk dibuat. Kita tidak perlu melihat ke Jepun atau ke Chernobyl. Kita hanya perlu melihat kereta keluaran Proton.

Berapa ramai pembeli kereta Proton telah menyumpah dan menyesal kerana cermin tingkap kereta Proton tidak boleh dipakai. Juga kita sering terbaca bangunan kerajaan runtuh.

Malah kita juga terbaca bagaimana atap bangunan Parlimen telah runtuh. Kali terakhir ialah berita runtuhnya stadium di Kuala Terangganu.

Untuk saya, sebelum kita mendirikan loji nuklear di bumi ini marilah kita meminta secara jujur agar para ilmuan, para saintis dan para jurutera kita dapat memperbaiki cermin tingkap kereta keluaran Proton. Ini adalah asas teknologi.

Kalau yang asas ini pun selalu kantoi, bayangkan apa yang akan terjadi apabila loji nuklear meledak.

Mari berfikir sejenak. Sebelum ke sekolah kita ke alif ba ta dahulu. Sebelum buat itu, buat ini dahulu.DOK CEMUH KERAJAAN SAJA KERJA HAMPA NIII....... :sopan:

PADAHAL HAMPA JUGAK DIOK BELI KERETA PROTON TUUU..........

AWAT HAMPA TAK BAKAQ SAJA PROTON TU........

BUAT DEMO LAH SENANGG........

PII KILANG DEPA TUU.....

DOK CAKAP DEKAT SINI SIAPA NAK DENGAQ??

ADA DATUK NAZIM JOIN MASUK UKHWAH NI TAK??

TAK ADA PUNN..........


DEMO KUTUK AMERIKA SERANG LIBYA HAMPA TAK BUAT PUNN...

:sopan:

BILA RAKYAT MENJATUHKAN GADDAFI HAMPA BUAT HINGAQ LAH PULAK..DEMO SANA..DEMO SINI...

TU BUKAN APA...NAK MENYAMAKAN GADAFI DENGAN TUN MAHATHIR LAH TUU........

MANA NAK SAMA CEK OOIII..........

ADA DIA BUNUH RAKYAT YANG PII MENGUNDI KA??

ADA KA???

TAK ADA PUNN.....


PADAHAL AMERIKA SERANG LIBYA HAMPA TAK KUTUK PIAUU..PIAUU PUNN........

CAKAP TAK SERUPA BIKINN BETOII HAMPA NII.............

ISHH..ISHH..ISHH...........

:sopan: :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Musafir_Ufuk_Timur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39841
Posting: 192
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-03-11 16:09


awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Musafir_Ufuk_TimurProfil   Hantar PM kepada Musafir_Ufuk_Timur   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 23-03-11 16:14


Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.


HAMPA TU LAH YANG MERAPUU...

KERETA PROTON TU MURAHH....

YANG HAMPA DOK BANDING DENGAN ENJIN HONDA..MERCEDEZ...KIA..LOTUS TU BUAT PA???

MERAPU..MEREPEK..KEREPEK BETOII HAMPA NII NOOO.... :sopan:

KALAU DAH GHASA KERETA PROTON TU TAK ELOK..

HAMPA BELI LAH KERETA HONDA KA..APA KA...

SENANNGG...

HAMPA KAN DUIT BANYAKKKKKKKKKKK........... :sopan:

KUTUK PROTON SEPERTI HAMPA KUTUK NEGARA SENDIRI LAHH.......

PII LAH PUJI MERCEDEZ PULAK NOOOO........... :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Musafir_Ufuk_Timur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39841
Posting: 192
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-03-11 16:23


wahai saudara yang dungu....
kasihan saudara..belajar tinggi-tinggi tapi tak faham bahasa malaysia...ish2...
ada ka kami kutuk??kami hanya komplen untuk membina..teguran demi kebaikkan...awat lah hang ni dungu dan lembab ya??kasihan........

kalau kami tak sayangkan produk negara...kami tak kan komplen kereta proton...sebab kami sayang lah kami komplen supaya lebih jadi lagi elok di kemudian hari....

harap-harap saudara tak dungu lagi ya dengan penjelasan ini...kesian2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Musafir_Ufuk_TimurProfil   Hantar PM kepada Musafir_Ufuk_Timur   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 23-03-11 16:28


Pada 23-03-11 16:23 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

wahai saudara yang dungu....
kasihan saudara..belajar tinggi-tinggi tapi tak faham bahasa malaysia...ish2...
ada ka kami kutuk??kami hanya komplen untuk membina..teguran demi kebaikkan...awat lah hang ni dungu dan lembab ya??kasihan........

kalau kami tak sayangkan produk negara...kami tak kan komplen kereta proton...sebab kami sayang lah kami komplen supaya lebih jadi lagi elok di kemudian hari....

harap-harap saudara tak dungu lagi ya dengan penjelasan ini...kesian2...:sopan: :sopan:

ADOOII LAAAAAAAAAA...........

MEMANG LAH HAMPA DOK TEGOQQ......

TAPI CARA HAMPA TEGOQ TU MACAM NAK PERLII SAJA PUUNNNN...........

HAMPA NAK SURUH ORANG TAK BELI KERETA PROTON KA??

BOIKOT LAH NOO........

ADA BERANII........ :sopan:

MAMPUIHH.......MAMPUIHH........ :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 23-03-11 16:48


Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.aku sokong hang... proton murah tapi kualiti tahap sampah.. org takkan beli proton kalau gov tak kenakan cukai yang gila-gila terhadap kereta import...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 23-03-11 16:57


Pada 23-03-11 16:48 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.aku sokong hang... proton murah tapi kualiti tahap sampah.. org takkan beli proton kalau gov tak kenakan cukai yang gila-gila terhadap kereta import...


BETOOI....SAYA PUN SOKONG KUALITI RENDAHH.....

TAPI YANG HAMPA DOK KUTUK APA PENYELESAIANNNYA........ :sopan:

HAMPA KUTUK PUN DEPA DOK MACAM TU JUGAKK...


BIAQQ ORANG SUSAH BELI KERETA PROTONN...

DAPAT JUGAK DEPA MERASA NAIK KERETAAA.....

HAMPA DOK CAKAP LEBIH PUN TAK GUNAA...


HAMPA ADA DUIT BANYAKK BOLEH LAH CAKAP....

PADAHAI DOK IDAM KERETA TU..KERETA NII...

TUKAQ SETAHUN BERAPA KALI..MACAM TUKAQ BAJU SAJA PUNN.....


JADII...

LEBIH BAIK HAMPA BELI MERECEDEZ NOOO....... :sopan:

HAMPA KANN ORANG KAYAAA.....................

TU PUN DOK KUTUK KERAJAAN ZALIMMM...........

ZALIM TANG MANA PUN TAK TAAAUUUU..

GAJI HAMPA TU TAK BAGI SEDEKAH KA DEKAT ORANG ,MISKIN???

SEDEKAH LAH SIKITT NOOO.........

KEDEKUT SANGAT KAA????

BELI KERETA BOLEH NOO....

NAK SEDEKAH SEKUPANG DUA DEKAT ORANG SUSAH TERKETAQ-KETAQ TANGAN HAMPA TUU.......BENDERA PROFIL ANDA PUN BENDERA GERMANNN.... :sopan:

MERCEDEZ BUATAN GERMANNN...

APA LAGI?? ORDER CEPATT......... :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-03-11 17:38


Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.tak apalah jangan dilayan firdausnur ni...dalam topik2 saya pun dia suka buat provokasi :-) :-) :-)


pasal proton tu memang saya setuju pun,sekarang dalam family saya dah banyak bertukar ke kereta luar macam nissan dan honda serta volvo....

kereta proton ni pun dah banyak negara dah reject sebab tak ikut spec luar......dan rakyat suka sangat kena tipu :sopan: :sopan:

aston martin,bentley,lamborghini,ferrari,audi,volkwagon,bmw,audi,honda,hyudai,volvo.....yang ni antara contoh kereta2 fav dunia :-) :-)


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 23-03-11 17:42


Pada 23-03-11 17:38 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.tak apalah jangan dilayan firdausnur ni...dalam topik2 saya pun dia suka buat provokasi :-) :-) :-)


pasal proton tu memang saya setuju pun,sekarang dalam family saya dah banyak bertukar ke kereta luar macam nissan dan honda serta volvo....

kereta proton ni pun dah banyak negara dah reject sebab tak ikut spec luar......dan rakyat suka sangat kena tipu :sopan: :sopan:

aston martin,bentley,lamborghini,ferrari,audi,volkwagon,bmw,audi,honda,hyudai,volvo.....yang ni antara contoh kereta2 fav dunia :-) :-)
HAMPA NAK BOHONGG APA AIHH......

INGAT SEMUA KERETA TU BAGUIHH KA???

NI HAMPA TENGOKKKK...

http://www.youtube.com/watch?v=P11hpgC4YGs


:sopan: :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-03-11 17:44


Pada 23-03-11 17:42 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:38 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.tak apalah jangan dilayan firdausnur ni...dalam topik2 saya pun dia suka buat provokasi :-) :-) :-)


pasal proton tu memang saya setuju pun,sekarang dalam family saya dah banyak bertukar ke kereta luar macam nissan dan honda serta volvo....

kereta proton ni pun dah banyak negara dah reject sebab tak ikut spec luar......dan rakyat suka sangat kena tipu :sopan: :sopan:

aston martin,bentley,lamborghini,ferrari,audi,volkwagon,bmw,audi,honda,hyudai,volvo.....yang ni antara contoh kereta2 fav dunia :-) :-)
HAMPA NAK BOHONGG APA AIHH......

INGAT SEMUA KERETA TU BAGUIHH KA???

NI HAMPA TENGOKKKK...

http://www.youtube.com/watch?v=P11hpgC4YGs


:sopan: :sopan:
buat hang pergi ambil link situ....tuan punya kereta tu pun dah tahu negara tak ada pejabat lamborghini gatai sangat beli pasai pa :lol: :lol: :lol:

yang ni memang betul

http://www.youtube.com/watch?v=SOnW854fk5Y


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 23-03-11 17:47


Pada 23-03-11 17:44 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:42 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:38 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.tak apalah jangan dilayan firdausnur ni...dalam topik2 saya pun dia suka buat provokasi :-) :-) :-)


pasal proton tu memang saya setuju pun,sekarang dalam family saya dah banyak bertukar ke kereta luar macam nissan dan honda serta volvo....

kereta proton ni pun dah banyak negara dah reject sebab tak ikut spec luar......dan rakyat suka sangat kena tipu :sopan: :sopan:

aston martin,bentley,lamborghini,ferrari,audi,volkwagon,bmw,audi,honda,hyudai,volvo.....yang ni antara contoh kereta2 fav dunia :-) :-)
HAMPA NAK BOHONGG APA AIHH......

INGAT SEMUA KERETA TU BAGUIHH KA???

NI HAMPA TENGOKKKK...

http://www.youtube.com/watch?v=P11hpgC4YGs


:sopan: :sopan:
buat hang pergi ambil link situ....tuan punya kereta tu pun dah tahu negara tak ada pejabat lamborghini gatai sangat beli pasai pa :lol: :lol: :lol:

yang ni memang betul

http://www.youtube.com/watch?v=SOnW854fk5Y
YANG HAMPA DOK BANDING KERETA MURAHHH TU BUAT APAA...

MEMANG lah PERODUA TU HANCUQQ...

BARANG MURAHHH...

BUANG KARANNNN SAJAAA.........

TAK RETI BANDING BAB HARGA KUTTT......... :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-03-11 18:00


Pada 23-03-11 17:47 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:44 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:42 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:38 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.tak apalah jangan dilayan firdausnur ni...dalam topik2 saya pun dia suka buat provokasi :-) :-) :-)


pasal proton tu memang saya setuju pun,sekarang dalam family saya dah banyak bertukar ke kereta luar macam nissan dan honda serta volvo....

kereta proton ni pun dah banyak negara dah reject sebab tak ikut spec luar......dan rakyat suka sangat kena tipu :sopan: :sopan:

aston martin,bentley,lamborghini,ferrari,audi,volkwagon,bmw,audi,honda,hyudai,volvo.....yang ni antara contoh kereta2 fav dunia :-) :-)
HAMPA NAK BOHONGG APA AIHH......

INGAT SEMUA KERETA TU BAGUIHH KA???

NI HAMPA TENGOKKKK...

http://www.youtube.com/watch?v=P11hpgC4YGs


:sopan: :sopan:
buat hang pergi ambil link situ....tuan punya kereta tu pun dah tahu negara tak ada pejabat lamborghini gatai sangat beli pasai pa :lol: :lol: :lol:

yang ni memang betul

http://www.youtube.com/watch?v=SOnW854fk5Y
YANG HAMPA DOK BANDING KERETA MURAHHH TU BUAT APAA...

MEMANG lah PERODUA TU HANCUQQ...

BARANG MURAHHH...

BUANG KARANNNN SAJAAA.........

TAK RETI BANDING BAB HARGA KUTTT......... :sopan:
murah ka??? :sopan: :sopan: :sopan:


:lucu: :lucu: :lucu: masuk raja lawaksure menang hang ni

kereta2 luaq pun bila mansuh cukai dan etc lagi murah dan berkualiti....di luar perodua dan proton tu kuat pun boleh jadi hiasan saja lah ye :lucu: :lucu:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 23-03-11 18:02


Pada 23-03-11 18:00 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:47 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:44 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:42 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:38 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.tak apalah jangan dilayan firdausnur ni...dalam topik2 saya pun dia suka buat provokasi :-) :-) :-)


pasal proton tu memang saya setuju pun,sekarang dalam family saya dah banyak bertukar ke kereta luar macam nissan dan honda serta volvo....

kereta proton ni pun dah banyak negara dah reject sebab tak ikut spec luar......dan rakyat suka sangat kena tipu :sopan: :sopan:

aston martin,bentley,lamborghini,ferrari,audi,volkwagon,bmw,audi,honda,hyudai,volvo.....yang ni antara contoh kereta2 fav dunia :-) :-)
HAMPA NAK BOHONGG APA AIHH......

INGAT SEMUA KERETA TU BAGUIHH KA???

NI HAMPA TENGOKKKK...

http://www.youtube.com/watch?v=P11hpgC4YGs


:sopan: :sopan:
buat hang pergi ambil link situ....tuan punya kereta tu pun dah tahu negara tak ada pejabat lamborghini gatai sangat beli pasai pa :lol: :lol: :lol:

yang ni memang betul

http://www.youtube.com/watch?v=SOnW854fk5Y
YANG HAMPA DOK BANDING KERETA MURAHHH TU BUAT APAA...

MEMANG lah PERODUA TU HANCUQQ...

BARANG MURAHHH...

BUANG KARANNNN SAJAAA.........

TAK RETI BANDING BAB HARGA KUTTT......... :sopan:
murah ka??? :sopan: :sopan: :sopan:


:lucu: :lucu: :lucu: masuk raja lawaksure menang hang ni

kereta2 luaq pun bila mansuh cukai dan etc lagi murah dan berkualiti....di luar perodua dan proton tu kuat pun boleh jadi hiasan saja lah ye :lucu: :lucu:MURAH LAAAA.......

ANDA BANDING PERODUA DENGAN LAMBROGINI TUU...

APA MATERIAL DIA??

APA SAIZ DIA??

APA ENJIN DIA??

APA KESELESAAN DIA??

TAK BELAJAQ BAB MATEMATIK KA??? :sopan:


KASIHANNNN...........

:sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-03-11 18:17


Pada 23-03-11 18:02 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 18:00 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:47 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:44 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:42 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:38 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.tak apalah jangan dilayan firdausnur ni...dalam topik2 saya pun dia suka buat provokasi :-) :-) :-)


pasal proton tu memang saya setuju pun,sekarang dalam family saya dah banyak bertukar ke kereta luar macam nissan dan honda serta volvo....

kereta proton ni pun dah banyak negara dah reject sebab tak ikut spec luar......dan rakyat suka sangat kena tipu :sopan: :sopan:

aston martin,bentley,lamborghini,ferrari,audi,volkwagon,bmw,audi,honda,hyudai,volvo.....yang ni antara contoh kereta2 fav dunia :-) :-)
HAMPA NAK BOHONGG APA AIHH......

INGAT SEMUA KERETA TU BAGUIHH KA???

NI HAMPA TENGOKKKK...

http://www.youtube.com/watch?v=P11hpgC4YGs


:sopan: :sopan:
buat hang pergi ambil link situ....tuan punya kereta tu pun dah tahu negara tak ada pejabat lamborghini gatai sangat beli pasai pa :lol: :lol: :lol:

yang ni memang betul

http://www.youtube.com/watch?v=SOnW854fk5Y
YANG HAMPA DOK BANDING KERETA MURAHHH TU BUAT APAA...

MEMANG lah PERODUA TU HANCUQQ...

BARANG MURAHHH...

BUANG KARANNNN SAJAAA.........

TAK RETI BANDING BAB HARGA KUTTT......... :sopan:
murah ka??? :sopan: :sopan: :sopan:


:lucu: :lucu: :lucu: masuk raja lawaksure menang hang ni

kereta2 luaq pun bila mansuh cukai dan etc lagi murah dan berkualiti....di luar perodua dan proton tu kuat pun boleh jadi hiasan saja lah ye :lucu: :lucu:MURAH LAAAA.......

ANDA BANDING PERODUA DENGAN LAMBROGINI TUU...

APA MATERIAL DIA??

APA SAIZ DIA??

APA ENJIN DIA??

APA KESELESAAN DIA??

TAK BELAJAQ BAB MATEMATIK KA??? :sopan:


KASIHANNNN...........

:sopan:
murah jual di luar negara........cuba hang tengok ni contoh

Saudi = SR 36,100 Gen2 in Saudi = SR 33,600 Waja in Saudi = SR 37,950 1 Saudi Riyal = RM 0.94 Persona inSaudi = RM 33,934 Proton Gen2 in Saudi = RM 32,256 Waja in Saudi = RM 35,673 1 Malaysia pay RM 66,799.97 for a Waja in Malaysia ! RM31,126.97

nah hang tengok lagi....kasihan buta hati rupanya :lol: :lol: :lol:


di luar terpaksa juai murah sebab tak ada orang nak beli

siapa yang buta matematik ni

http://www.savemoneyoncars.co.uk/cheap-new-cars/perodua/myvi/


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 23-03-11 18:40


Pada 23-03-11 18:17 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 18:02 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 18:00 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:47 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:44 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:42 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:38 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.tak apalah jangan dilayan firdausnur ni...dalam topik2 saya pun dia suka buat provokasi :-) :-) :-)


pasal proton tu memang saya setuju pun,sekarang dalam family saya dah banyak bertukar ke kereta luar macam nissan dan honda serta volvo....

kereta proton ni pun dah banyak negara dah reject sebab tak ikut spec luar......dan rakyat suka sangat kena tipu :sopan: :sopan:

aston martin,bentley,lamborghini,ferrari,audi,volkwagon,bmw,audi,honda,hyudai,volvo.....yang ni antara contoh kereta2 fav dunia :-) :-)
HAMPA NAK BOHONGG APA AIHH......

INGAT SEMUA KERETA TU BAGUIHH KA???

NI HAMPA TENGOKKKK...

http://www.youtube.com/watch?v=P11hpgC4YGs


:sopan: :sopan:
buat hang pergi ambil link situ....tuan punya kereta tu pun dah tahu negara tak ada pejabat lamborghini gatai sangat beli pasai pa :lol: :lol: :lol:

yang ni memang betul

http://www.youtube.com/watch?v=SOnW854fk5Y
YANG HAMPA DOK BANDING KERETA MURAHHH TU BUAT APAA...

MEMANG lah PERODUA TU HANCUQQ...

BARANG MURAHHH...

BUANG KARANNNN SAJAAA.........

TAK RETI BANDING BAB HARGA KUTTT......... :sopan:
murah ka??? :sopan: :sopan: :sopan:


:lucu: :lucu: :lucu: masuk raja lawaksure menang hang ni

kereta2 luaq pun bila mansuh cukai dan etc lagi murah dan berkualiti....di luar perodua dan proton tu kuat pun boleh jadi hiasan saja lah ye :lucu: :lucu:MURAH LAAAA.......

ANDA BANDING PERODUA DENGAN LAMBROGINI TUU...

APA MATERIAL DIA??

APA SAIZ DIA??

APA ENJIN DIA??

APA KESELESAAN DIA??

TAK BELAJAQ BAB MATEMATIK KA??? :sopan:


KASIHANNNN...........

:sopan:
murah jual di luar negara........cuba hang tengok ni contoh

Saudi = SR 36,100 Gen2 in Saudi = SR 33,600 Waja in Saudi = SR 37,950 1 Saudi Riyal = RM 0.94 Persona inSaudi = RM 33,934 Proton Gen2 in Saudi = RM 32,256 Waja in Saudi = RM 35,673 1 Malaysia pay RM 66,799.97 for a Waja in Malaysia ! RM31,126.97

nah hang tengok lagi....kasihan buta hati rupanya :lol: :lol: :lol:


di luar terpaksa juai murah sebab tak ada orang nak beli

siapa yang buta matematik ni

http://www.savemoneyoncars.co.uk/cheap-new-cars/perodua/myvi/
HANG DOK KIRA APA NI???

DOK MELALUT APA NII??? :sopan:

KERETA LAMBROGINI YANG AKU TANYA HANG DOK MELALUT TANG LAINN??? :sopan:

ADA AKU TANYA PASAI

PERODUA KA??

PASAI GEN2 KA??

:sopan:NAK TANYA HANG SATTT...........

DUIT MALAYSIA DENGAN ARAB SAUDI SIAPA LEBIH MURAH???

HANG TAK SEKOLAH KA SEKOLAH NII.......????

JAWABBBBBBBBB............CEPATTT..............

:sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-03-11 19:17


Pada 23-03-11 18:40 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 18:17 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 18:02 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 18:00 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:47 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:44 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:42 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:38 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.tak apalah jangan dilayan firdausnur ni...dalam topik2 saya pun dia suka buat provokasi :-) :-) :-)


pasal proton tu memang saya setuju pun,sekarang dalam family saya dah banyak bertukar ke kereta luar macam nissan dan honda serta volvo....

kereta proton ni pun dah banyak negara dah reject sebab tak ikut spec luar......dan rakyat suka sangat kena tipu :sopan: :sopan:

aston martin,bentley,lamborghini,ferrari,audi,volkwagon,bmw,audi,honda,hyudai,volvo.....yang ni antara contoh kereta2 fav dunia :-) :-)
HAMPA NAK BOHONGG APA AIHH......

INGAT SEMUA KERETA TU BAGUIHH KA???

NI HAMPA TENGOKKKK...

http://www.youtube.com/watch?v=P11hpgC4YGs


:sopan: :sopan:
buat hang pergi ambil link situ....tuan punya kereta tu pun dah tahu negara tak ada pejabat lamborghini gatai sangat beli pasai pa :lol: :lol: :lol:

yang ni memang betul

http://www.youtube.com/watch?v=SOnW854fk5Y
YANG HAMPA DOK BANDING KERETA MURAHHH TU BUAT APAA...

MEMANG lah PERODUA TU HANCUQQ...

BARANG MURAHHH...

BUANG KARANNNN SAJAAA.........

TAK RETI BANDING BAB HARGA KUTTT......... :sopan:
murah ka??? :sopan: :sopan: :sopan:


:lucu: :lucu: :lucu: masuk raja lawaksure menang hang ni

kereta2 luaq pun bila mansuh cukai dan etc lagi murah dan berkualiti....di luar perodua dan proton tu kuat pun boleh jadi hiasan saja lah ye :lucu: :lucu:MURAH LAAAA.......

ANDA BANDING PERODUA DENGAN LAMBROGINI TUU...

APA MATERIAL DIA??

APA SAIZ DIA??

APA ENJIN DIA??

APA KESELESAAN DIA??

TAK BELAJAQ BAB MATEMATIK KA??? :sopan:


KASIHANNNN...........

:sopan:
murah jual di luar negara........cuba hang tengok ni contoh

Saudi = SR 36,100 Gen2 in Saudi = SR 33,600 Waja in Saudi = SR 37,950 1 Saudi Riyal = RM 0.94 Persona inSaudi = RM 33,934 Proton Gen2 in Saudi = RM 32,256 Waja in Saudi = RM 35,673 1 Malaysia pay RM 66,799.97 for a Waja in Malaysia ! RM31,126.97

nah hang tengok lagi....kasihan buta hati rupanya :lol: :lol: :lol:


di luar terpaksa juai murah sebab tak ada orang nak beli

siapa yang buta matematik ni

http://www.savemoneyoncars.co.uk/cheap-new-cars/perodua/myvi/
HANG DOK KIRA APA NI???

DOK MELALUT APA NII??? :sopan:

KERETA LAMBROGINI YANG AKU TANYA HANG DOK MELALUT TANG LAINN??? :sopan:

ADA AKU TANYA PASAI

PERODUA KA??

PASAI GEN2 KA??

:sopan:NAK TANYA HANG SATTT...........

DUIT MALAYSIA DENGAN ARAB SAUDI SIAPA LEBIH MURAH???

HANG TAK SEKOLAH KA SEKOLAH NII.......????

JAWABBBBBBBBB............CEPATTT..............

:sopan:kereta lamborghini murah saja melainkan yang the latest saja plus di luar saja yang mahal jika negara luar tak ada pusat servis kereta ni.......hang mesti tak sekolah juga kan hehehehe di arab saudi ada tak tax untuk kereta luar??habaq sikit...ka hang ni tak reti bab cukai

:sopan: :sopan:

kasihan2........proton dah lah tak ada kualiti......mahal pula tu

kasihan malaysia


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 23-03-11 20:18


Pada 23-03-11 19:17 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 18:40 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 18:17 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 18:02 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 18:00 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:47 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:44 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:42 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:38 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.tak apalah jangan dilayan firdausnur ni...dalam topik2 saya pun dia suka buat provokasi :-) :-) :-)


pasal proton tu memang saya setuju pun,sekarang dalam family saya dah banyak bertukar ke kereta luar macam nissan dan honda serta volvo....

kereta proton ni pun dah banyak negara dah reject sebab tak ikut spec luar......dan rakyat suka sangat kena tipu :sopan: :sopan:

aston martin,bentley,lamborghini,ferrari,audi,volkwagon,bmw,audi,honda,hyudai,volvo.....yang ni antara contoh kereta2 fav dunia :-) :-)
HAMPA NAK BOHONGG APA AIHH......

INGAT SEMUA KERETA TU BAGUIHH KA???

NI HAMPA TENGOKKKK...

http://www.youtube.com/watch?v=P11hpgC4YGs


:sopan: :sopan:
buat hang pergi ambil link situ....tuan punya kereta tu pun dah tahu negara tak ada pejabat lamborghini gatai sangat beli pasai pa :lol: :lol: :lol:

yang ni memang betul

http://www.youtube.com/watch?v=SOnW854fk5Y
YANG HAMPA DOK BANDING KERETA MURAHHH TU BUAT APAA...

MEMANG lah PERODUA TU HANCUQQ...

BARANG MURAHHH...

BUANG KARANNNN SAJAAA.........

TAK RETI BANDING BAB HARGA KUTTT......... :sopan:
murah ka??? :sopan: :sopan: :sopan:


:lucu: :lucu: :lucu: masuk raja lawaksure menang hang ni

kereta2 luaq pun bila mansuh cukai dan etc lagi murah dan berkualiti....di luar perodua dan proton tu kuat pun boleh jadi hiasan saja lah ye :lucu: :lucu:MURAH LAAAA.......

ANDA BANDING PERODUA DENGAN LAMBROGINI TUU...

APA MATERIAL DIA??

APA SAIZ DIA??

APA ENJIN DIA??

APA KESELESAAN DIA??

TAK BELAJAQ BAB MATEMATIK KA??? :sopan:


KASIHANNNN...........

:sopan:
murah jual di luar negara........cuba hang tengok ni contoh

Saudi = SR 36,100 Gen2 in Saudi = SR 33,600 Waja in Saudi = SR 37,950 1 Saudi Riyal = RM 0.94 Persona inSaudi = RM 33,934 Proton Gen2 in Saudi = RM 32,256 Waja in Saudi = RM 35,673 1 Malaysia pay RM 66,799.97 for a Waja in Malaysia ! RM31,126.97

nah hang tengok lagi....kasihan buta hati rupanya :lol: :lol: :lol:


di luar terpaksa juai murah sebab tak ada orang nak beli

siapa yang buta matematik ni

http://www.savemoneyoncars.co.uk/cheap-new-cars/perodua/myvi/
HANG DOK KIRA APA NI???

DOK MELALUT APA NII??? :sopan:

KERETA LAMBROGINI YANG AKU TANYA HANG DOK MELALUT TANG LAINN??? :sopan:

ADA AKU TANYA PASAI

PERODUA KA??

PASAI GEN2 KA??

:sopan:NAK TANYA HANG SATTT...........

DUIT MALAYSIA DENGAN ARAB SAUDI SIAPA LEBIH MURAH???

HANG TAK SEKOLAH KA SEKOLAH NII.......????

JAWABBBBBBBBB............CEPATTT..............

:sopan:kereta lamborghini murah saja melainkan yang the latest saja plus di luar saja yang mahal jika negara luar tak ada pusat servis kereta ni.......hang mesti tak sekolah juga kan hehehehe di arab saudi ada tak tax untuk kereta luar??habaq sikit...ka hang ni tak reti bab cukai

:sopan: :sopan:

kasihan2........proton dah lah tak ada kualiti......mahal pula tu

kasihan malaysiaHANG CAKAP MACAM HANG PANDAAIII........... :sopan:

AKU TANYA LAIN HANG JAWABBBB LAINNN......... :sopan:

HANG TAK SEKOLAH KA PA NII???? :sopan:BIAQQ PII LAH PROTON TAK ADA KUALITI PUNN...

ADA AKU KESAHHH...

ADA ORANG LAIN KESAHH...

AWAT HANG DOK SUSAH HATI SANGAT NII????

:sopan:

PROTON DOK PAKSA HANG BELI KERETA DEPA KA???

KASIHANNNN.....HANG NOOO.................. :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-03-11 20:58


Pada 23-03-11 20:18 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 19:17 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 18:40 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 18:17 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 18:02 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 18:00 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:47 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:44 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:42 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:38 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.tak apalah jangan dilayan firdausnur ni...dalam topik2 saya pun dia suka buat provokasi :-) :-) :-)


pasal proton tu memang saya setuju pun,sekarang dalam family saya dah banyak bertukar ke kereta luar macam nissan dan honda serta volvo....

kereta proton ni pun dah banyak negara dah reject sebab tak ikut spec luar......dan rakyat suka sangat kena tipu :sopan: :sopan:

aston martin,bentley,lamborghini,ferrari,audi,volkwagon,bmw,audi,honda,hyudai,volvo.....yang ni antara contoh kereta2 fav dunia :-) :-)
HAMPA NAK BOHONGG APA AIHH......

INGAT SEMUA KERETA TU BAGUIHH KA???

NI HAMPA TENGOKKKK...

http://www.youtube.com/watch?v=P11hpgC4YGs


:sopan: :sopan:
buat hang pergi ambil link situ....tuan punya kereta tu pun dah tahu negara tak ada pejabat lamborghini gatai sangat beli pasai pa :lol: :lol: :lol:

yang ni memang betul

http://www.youtube.com/watch?v=SOnW854fk5Y
YANG HAMPA DOK BANDING KERETA MURAHHH TU BUAT APAA...

MEMANG lah PERODUA TU HANCUQQ...

BARANG MURAHHH...

BUANG KARANNNN SAJAAA.........

TAK RETI BANDING BAB HARGA KUTTT......... :sopan:
murah ka??? :sopan: :sopan: :sopan:


:lucu: :lucu: :lucu: masuk raja lawaksure menang hang ni

kereta2 luaq pun bila mansuh cukai dan etc lagi murah dan berkualiti....di luar perodua dan proton tu kuat pun boleh jadi hiasan saja lah ye :lucu: :lucu:MURAH LAAAA.......

ANDA BANDING PERODUA DENGAN LAMBROGINI TUU...

APA MATERIAL DIA??

APA SAIZ DIA??

APA ENJIN DIA??

APA KESELESAAN DIA??

TAK BELAJAQ BAB MATEMATIK KA??? :sopan:


KASIHANNNN...........

:sopan:
murah jual di luar negara........cuba hang tengok ni contoh

Saudi = SR 36,100 Gen2 in Saudi = SR 33,600 Waja in Saudi = SR 37,950 1 Saudi Riyal = RM 0.94 Persona inSaudi = RM 33,934 Proton Gen2 in Saudi = RM 32,256 Waja in Saudi = RM 35,673 1 Malaysia pay RM 66,799.97 for a Waja in Malaysia ! RM31,126.97

nah hang tengok lagi....kasihan buta hati rupanya :lol: :lol: :lol:


di luar terpaksa juai murah sebab tak ada orang nak beli

siapa yang buta matematik ni

http://www.savemoneyoncars.co.uk/cheap-new-cars/perodua/myvi/
HANG DOK KIRA APA NI???

DOK MELALUT APA NII??? :sopan:

KERETA LAMBROGINI YANG AKU TANYA HANG DOK MELALUT TANG LAINN??? :sopan:

ADA AKU TANYA PASAI

PERODUA KA??

PASAI GEN2 KA??

:sopan:NAK TANYA HANG SATTT...........

DUIT MALAYSIA DENGAN ARAB SAUDI SIAPA LEBIH MURAH???

HANG TAK SEKOLAH KA SEKOLAH NII.......????

JAWABBBBBBBBB............CEPATTT..............

:sopan:kereta lamborghini murah saja melainkan yang the latest saja plus di luar saja yang mahal jika negara luar tak ada pusat servis kereta ni.......hang mesti tak sekolah juga kan hehehehe di arab saudi ada tak tax untuk kereta luar??habaq sikit...ka hang ni tak reti bab cukai

:sopan: :sopan:

kasihan2........proton dah lah tak ada kualiti......mahal pula tu

kasihan malaysiaHANG CAKAP MACAM HANG PANDAAIII........... :sopan:

AKU TANYA LAIN HANG JAWABBBB LAINNN......... :sopan:

HANG TAK SEKOLAH KA PA NII???? :sopan:BIAQQ PII LAH PROTON TAK ADA KUALITI PUNN...

ADA AKU KESAHHH...

ADA ORANG LAIN KESAHH...

AWAT HANG DOK SUSAH HATI SANGAT NII????

:sopan:

PROTON DOK PAKSA HANG BELI KERETA DEPA KA???

KASIHANNNN.....HANG NOOO.................. :sopan:
sebab hang memang tak kisah tapi rakyat yang lain kisah sebab imej negara.........murah apanya kereta tu try bandingkan harga kereta dengan cukai dan tanpa cukai hang takkan tak nampak beza pula...pernah tak beli kereta ni atau pun beli kereta import macam saya tulis tu???saya ada kereta ni jadi saya tahulah berapa harga...lepas tu promote malaysia keluarkan kereta walhal curi idea orang....plus nak beli kereta luar kena charge mahal2 sebab nak jaga....bila AP mansuh mesti hang bising kan sebab kereta malaysia tak laku...dulu beli sebab bangga tapi sekarang dah boikot sebab dah tahu ada udang sebalik batu

kasihan lagi hang ni ya........datang rumah buat provoke2....adab manalah hang belajaq ni ya :lucu: :lucu: :lucu:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 23-03-11 21:01


Pada 23-03-11 20:58 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 20:18 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 19:17 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 18:40 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 18:17 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 18:02 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 18:00 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:47 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:44 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:42 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 17:38 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.tak apalah jangan dilayan firdausnur ni...dalam topik2 saya pun dia suka buat provokasi :-) :-) :-)


pasal proton tu memang saya setuju pun,sekarang dalam family saya dah banyak bertukar ke kereta luar macam nissan dan honda serta volvo....

kereta proton ni pun dah banyak negara dah reject sebab tak ikut spec luar......dan rakyat suka sangat kena tipu :sopan: :sopan:

aston martin,bentley,lamborghini,ferrari,audi,volkwagon,bmw,audi,honda,hyudai,volvo.....yang ni antara contoh kereta2 fav dunia :-) :-)
HAMPA NAK BOHONGG APA AIHH......

INGAT SEMUA KERETA TU BAGUIHH KA???

NI HAMPA TENGOKKKK...

http://www.youtube.com/watch?v=P11hpgC4YGs


:sopan: :sopan:
buat hang pergi ambil link situ....tuan punya kereta tu pun dah tahu negara tak ada pejabat lamborghini gatai sangat beli pasai pa :lol: :lol: :lol:

yang ni memang betul

http://www.youtube.com/watch?v=SOnW854fk5Y
YANG HAMPA DOK BANDING KERETA MURAHHH TU BUAT APAA...

MEMANG lah PERODUA TU HANCUQQ...

BARANG MURAHHH...

BUANG KARANNNN SAJAAA.........

TAK RETI BANDING BAB HARGA KUTTT......... :sopan:
murah ka??? :sopan: :sopan: :sopan:


:lucu: :lucu: :lucu: masuk raja lawaksure menang hang ni

kereta2 luaq pun bila mansuh cukai dan etc lagi murah dan berkualiti....di luar perodua dan proton tu kuat pun boleh jadi hiasan saja lah ye :lucu: :lucu:MURAH LAAAA.......

ANDA BANDING PERODUA DENGAN LAMBROGINI TUU...

APA MATERIAL DIA??

APA SAIZ DIA??

APA ENJIN DIA??

APA KESELESAAN DIA??

TAK BELAJAQ BAB MATEMATIK KA??? :sopan:


KASIHANNNN...........

:sopan:
murah jual di luar negara........cuba hang tengok ni contoh

Saudi = SR 36,100 Gen2 in Saudi = SR 33,600 Waja in Saudi = SR 37,950 1 Saudi Riyal = RM 0.94 Persona inSaudi = RM 33,934 Proton Gen2 in Saudi = RM 32,256 Waja in Saudi = RM 35,673 1 Malaysia pay RM 66,799.97 for a Waja in Malaysia ! RM31,126.97

nah hang tengok lagi....kasihan buta hati rupanya :lol: :lol: :lol:


di luar terpaksa juai murah sebab tak ada orang nak beli

siapa yang buta matematik ni

http://www.savemoneyoncars.co.uk/cheap-new-cars/perodua/myvi/
HANG DOK KIRA APA NI???

DOK MELALUT APA NII??? :sopan:

KERETA LAMBROGINI YANG AKU TANYA HANG DOK MELALUT TANG LAINN??? :sopan:

ADA AKU TANYA PASAI

PERODUA KA??

PASAI GEN2 KA??

:sopan:NAK TANYA HANG SATTT...........

DUIT MALAYSIA DENGAN ARAB SAUDI SIAPA LEBIH MURAH???

HANG TAK SEKOLAH KA SEKOLAH NII.......????

JAWABBBBBBBBB............CEPATTT..............

:sopan:kereta lamborghini murah saja melainkan yang the latest saja plus di luar saja yang mahal jika negara luar tak ada pusat servis kereta ni.......hang mesti tak sekolah juga kan hehehehe di arab saudi ada tak tax untuk kereta luar??habaq sikit...ka hang ni tak reti bab cukai

:sopan: :sopan:

kasihan2........proton dah lah tak ada kualiti......mahal pula tu

kasihan malaysiaHANG CAKAP MACAM HANG PANDAAIII........... :sopan:

AKU TANYA LAIN HANG JAWABBBB LAINNN......... :sopan:

HANG TAK SEKOLAH KA PA NII???? :sopan:BIAQQ PII LAH PROTON TAK ADA KUALITI PUNN...

ADA AKU KESAHHH...

ADA ORANG LAIN KESAHH...

AWAT HANG DOK SUSAH HATI SANGAT NII????

:sopan:

PROTON DOK PAKSA HANG BELI KERETA DEPA KA???

KASIHANNNN.....HANG NOOO.................. :sopan:
sebab hang memang tak kisah tapi rakyat yang lain kisah sebab imej negara.........murah apanya kereta tu try bandingkan harga kereta dengan cukai dan tanpa cukai hang takkan tak nampak beza pula...pernah tak beli kereta ni atau pun beli kereta import macam saya tulis tu???saya ada kereta ni jadi saya tahulah berapa harga...lepas tu promote malaysia keluarkan kereta walhal curi idea orang....plus nak beli kereta luar kena charge mahal2 sebab nak jaga....bila AP mansuh mesti hang bising kan sebab kereta malaysia tak laku...dulu beli sebab bangga tapi sekarang dah boikot sebab dah tahu ada udang sebalik batu

kasihan lagi hang ni ya........datang rumah buat provoke2....adab manalah hang belajaq ni ya :lucu: :lucu: :lucu:BIAQQQQ PIIIIII................ :sopan:

ADA ORANG SUSAH DOK BELI.............. :sopan:

ORANG CINA PUN DOK BELII..........

HAMPA TU SAJA DOK BERLAGAK NAK BELI KERETA BESAQQ.........

MELAYU BERLAGAKKK.........

HUTANG KERETA HANG PUN DOK BERTIMBUN LAGI KUTT...

HANG ORANG KAYAAA.............

BELI LAH APA HANG NAK BELI NOO......... :sopan:

TAK ADA HALANGGAN AIIHHH............

:sopan:

BUKAN KERAJAAN BN NAK TEMBAK HANG PUNNN.... :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

almustasyar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2011
Ahli No: 40999
Posting: 43
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-11 00:15


Pada 23-03-11 16:48 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.aku sokong hang... proton murah tapi kualiti tahap sampah.. org takkan beli proton kalau gov tak kenakan cukai yang gila-gila terhadap kereta import...


murah2 pun beli kereta kat malaysia kena hutang sampai 7-9 tahun . lepas itu lepas 10 tahun dah nak kena insuran tinggi .

proton tu patutnya harga dalam 15k-30k saja . Dahlah buat kat malaysia lepas itu mencekik rakyat pula .

Bookmark and Share

    


  Member Information For almustasyarProfil   Hantar PM kepada almustasyar   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 24-03-11 06:16


Pada 24-03-11 00:15 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:48 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.aku sokong hang... proton murah tapi kualiti tahap sampah.. org takkan beli proton kalau gov tak kenakan cukai yang gila-gila terhadap kereta import...


murah2 pun beli kereta kat malaysia kena hutang sampai 7-9 tahun . lepas itu lepas 10 tahun dah nak kena insuran tinggi .

proton tu patutnya harga dalam 15k-30k saja . Dahlah buat kat malaysia lepas itu mencekik rakyat pula .YANG HAMPA DOK KELUH KESAH SANGAT NI APA PASAI???

DOK KUTUK APA PUN TAK TAUUU...............

PELIK BETOOII...............

HAMPA DAH TAK SUKA BELI LAH KERETA LAINNN...........

PROTON TAK PAKSA HAMPA AIHH...................

KERAJAAN BN TAK BUNUH HAMPA PUN............. :sopan:

NAK TUKAQ DI PERSILA KANN................ :sopan:

MACAM HAMPA DOK TUKAQ UNDI PILIHANRAYA TUUU....... :sopan:ANWAR IBRAHIM KUTUK BATIKKK MALAYSIA.........

:sopan:

HAMPA PULAK DOK SIBUK KUTUK PROTON........... :sopan:

ELOKKLAH NOOO.........

SAMA-SAMA SERABUT KEPALA HAMPA DENGAN DIA TUUU........... :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 24-03-11 07:00


Memar benar kualiti proton jauh ketinggalan dari kualiti kereta2 luar lain, tetapi ini bukan bermakna kita harus terus terusan menjadi negara pengguna. Kita perbaikilah kelemahan yang ada, bersaing dan seterusnya berjaya. Memang mudah untuk menjadi pengkritik tetapi amat sukar menjadi peneraju ide. Alangkah baiknya komen sedemikian datang dari orang yang berada dalam bidangnya, mungkin ilmuan nuklear bukan dari pensyarah seni yang berkemungkinan pelajar sastera tulen dari awal. Kita mungkin kerap berbangga bangga dengan sejarah masa silam, kehebatan saintis islam seperti ibnu sina tapi pada masa yang sama kita tidak berminat untuk belajar aliran sains, mencari jalan mudah belajar aliran aliran yang kurang digemari bangsa lain. Tidak hairanlah di universiti2 peratus pelajar kita di pengajian seperti medic, fizik dan lain-lain aliran sains kurang berbanding dengan aliran bukan sains. Kita lebih berminat untuk menjadi pengkritik org lain yang jauh lebih bersusah payah berusaha dari kita dengan gelaran berbagai bagai.

Bookmark and Share

    


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

Musafir_Ufuk_Timur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39841
Posting: 192
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-11 08:47


rashdin........

tak payah lah kita buang masa layan orang yang malas berfikir macam firdausnur tu....nama saja firdausnur...tapi nur tu tak ada...hati dah buta...
kasihan dia......pengampu kuat kerajaan...macam tu lah....mana nak mengaku kelemahan kerajaan...kerajaan makan taik pun dia kata baguihhhhhhhh....

aku rasa dia ni budak baru lepas SPM kut....mangkaq lagi....mentah lagi dalam reliti kehidupan.....kita hujah bagi fakta...dia hujah bagi provok...selalunya..orang macam ni cerdik akalnya low...macam budak-budak sekolah yang masih merangkak....kesiannnnnnn

Bookmark and Share

    


  Member Information For Musafir_Ufuk_TimurProfil   Hantar PM kepada Musafir_Ufuk_Timur   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 24-03-11 09:32


Pada 24-03-11 08:47 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

rashdin........

tak payah lah kita buang masa layan orang yang malas berfikir macam firdausnur tu....nama saja firdausnur...tapi nur tu tak ada...hati dah buta...
kasihan dia......pengampu kuat kerajaan...macam tu lah....mana nak mengaku kelemahan kerajaan...kerajaan makan taik pun dia kata baguihhhhhhhh....

aku rasa dia ni budak baru lepas SPM kut....mangkaq lagi....mentah lagi dalam reliti kehidupan.....kita hujah bagi fakta...dia hujah bagi provok...selalunya..orang macam ni cerdik akalnya low...macam budak-budak sekolah yang masih merangkak....kesiannnnnnnkadang-kadang saja layan...saja nak buang stress saja hehehe......tapikan memang boleh lihat perbezaan harga kereta nasional ni...sekarang AP ada sebab nak protect kereta nasional try mansuh AP nanti boleh lihat beza......sekarang proton pun kroni2 pegang di luar syarikat2 kereta dipegang oleh genius2 dalam bidang kereta.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 24-03-11 09:33


Pada 24-03-11 00:15 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:48 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.aku sokong hang... proton murah tapi kualiti tahap sampah.. org takkan beli proton kalau gov tak kenakan cukai yang gila-gila terhadap kereta import...


murah2 pun beli kereta kat malaysia kena hutang sampai 7-9 tahun . lepas itu lepas 10 tahun dah nak kena insuran tinggi .

proton tu patutnya harga dalam 15k-30k saja . Dahlah buat kat malaysia lepas itu mencekik rakyat pula .


anda tinggal berapa tahun lagi nak kena bayar???


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 24-03-11 10:29


Pada 24-03-11 06:16 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 00:15 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:48 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.aku sokong hang... proton murah tapi kualiti tahap sampah.. org takkan beli proton kalau gov tak kenakan cukai yang gila-gila terhadap kereta import...


murah2 pun beli kereta kat malaysia kena hutang sampai 7-9 tahun . lepas itu lepas 10 tahun dah nak kena insuran tinggi .

proton tu patutnya harga dalam 15k-30k saja . Dahlah buat kat malaysia lepas itu mencekik rakyat pula .YANG HAMPA DOK KELUH KESAH SANGAT NI APA PASAI???

DOK KUTUK APA PUN TAK TAUUU...............

PELIK BETOOII...............

HAMPA DAH TAK SUKA BELI LAH KERETA LAINNN...........

PROTON TAK PAKSA HAMPA AIHH...................

KERAJAAN BN TAK BUNUH HAMPA PUN............. :sopan:

NAK TUKAQ DI PERSILA KANN................ :sopan:

MACAM HAMPA DOK TUKAQ UNDI PILIHANRAYA TUUU....... :sopan:ANWAR IBRAHIM KUTUK BATIKKK MALAYSIA.........

:sopan:

HAMPA PULAK DOK SIBUK KUTUK PROTON........... :sopan:

ELOKKLAH NOOO.........

SAMA-SAMA SERABUT KEPALA HAMPA DENGAN DIA TUUU........... :sopan:


kalau aku cakap kau ni bodoh sombong , marah pula tapi tu yang aku nampak... aku kalau kereta lain tak dikenakan cukai hampir sekali ganda harga sebenar kereta tu, tak ada aku pandang proton tu... kerajaan tak paksa???? kalau dah kena cukai yang tinggi kat kereta import tu bukan paksa ke beli kereta proton???? proton pun gov kena kan cukai, kalau tak percaya tengok harga di semenanjung dan langkawi.... jual kat luar negara pun lagi murah dr di malaysia.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 24-03-11 11:39


Pada 24-03-11 10:29 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 06:16 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 00:15 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:48 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.aku sokong hang... proton murah tapi kualiti tahap sampah.. org takkan beli proton kalau gov tak kenakan cukai yang gila-gila terhadap kereta import...


murah2 pun beli kereta kat malaysia kena hutang sampai 7-9 tahun . lepas itu lepas 10 tahun dah nak kena insuran tinggi .

proton tu patutnya harga dalam 15k-30k saja . Dahlah buat kat malaysia lepas itu mencekik rakyat pula .YANG HAMPA DOK KELUH KESAH SANGAT NI APA PASAI???

DOK KUTUK APA PUN TAK TAUUU...............

PELIK BETOOII...............

HAMPA DAH TAK SUKA BELI LAH KERETA LAINNN...........

PROTON TAK PAKSA HAMPA AIHH...................

KERAJAAN BN TAK BUNUH HAMPA PUN............. :sopan:

NAK TUKAQ DI PERSILA KANN................ :sopan:

MACAM HAMPA DOK TUKAQ UNDI PILIHANRAYA TUUU....... :sopan:ANWAR IBRAHIM KUTUK BATIKKK MALAYSIA.........

:sopan:

HAMPA PULAK DOK SIBUK KUTUK PROTON........... :sopan:

ELOKKLAH NOOO.........

SAMA-SAMA SERABUT KEPALA HAMPA DENGAN DIA TUUU........... :sopan:


kalau aku cakap kau ni bodoh sombong , marah pula tapi tu yang aku nampak... aku kalau kereta lain tak dikenakan cukai hampir sekali ganda harga sebenar kereta tu, tak ada aku pandang proton tu... kerajaan tak paksa???? kalau dah kena cukai yang tinggi kat kereta import tu bukan paksa ke beli kereta proton???? proton pun gov kena kan cukai, kalau tak percaya tengok harga di semenanjung dan langkawi.... jual kat luar negara pun lagi murah dr di malaysia.....


KALAU AKU CAKAP AKU NI BODOH SOMBONGG..

HANG NAK BUAT APA????? :sopan:

NAK BUNUH KAA???? :sopan:


YANG HANG DOK PANDANG PROTON TUU APA KE HEELLLLLLLLLLLLLLL.......... :sopan:


HANG KAN ORANG KAYAAAAAAAAA........


HANG PII BELI KERETA MERCEDEZ TUU....

HANG KAN SOKONG GERMANNN..... :sopan:

HANG TAK BELI PUN PROTON TAK RUGII AIHHH.......

BANYAK LAGI ORANG YANG SUKAAA...

YANG HANG DOK NAK PROMOTE ORANG JANGAN BELI PROTON TU PASAIPAA.....???

:sopan:

CITARASA ORANNGG LAHHH........


HANG KAHWIN PUN HANG PAKSA AWEK HANG KAA???? :sopan:

'DESPERATE'' SUNGGUHH HANG NII NOOO............. :sopan:

SEBELUM HANG KAHWIN HANG CERMINN MUKA HANG TU DULU NOOOO.........

:sopan:

DOK PAKSA..PAKSA APA PUN TAK TAAUUUU...

DESPERATEE..DESPERATEEE....... :sopan: :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 24-03-11 13:11


Pada 24-03-11 10:29 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 06:16 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 00:15 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:48 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.aku sokong hang... proton murah tapi kualiti tahap sampah.. org takkan beli proton kalau gov tak kenakan cukai yang gila-gila terhadap kereta import...


murah2 pun beli kereta kat malaysia kena hutang sampai 7-9 tahun . lepas itu lepas 10 tahun dah nak kena insuran tinggi .

proton tu patutnya harga dalam 15k-30k saja . Dahlah buat kat malaysia lepas itu mencekik rakyat pula .YANG HAMPA DOK KELUH KESAH SANGAT NI APA PASAI???

DOK KUTUK APA PUN TAK TAUUU...............

PELIK BETOOII...............

HAMPA DAH TAK SUKA BELI LAH KERETA LAINNN...........

PROTON TAK PAKSA HAMPA AIHH...................

KERAJAAN BN TAK BUNUH HAMPA PUN............. :sopan:

NAK TUKAQ DI PERSILA KANN................ :sopan:

MACAM HAMPA DOK TUKAQ UNDI PILIHANRAYA TUUU....... :sopan:ANWAR IBRAHIM KUTUK BATIKKK MALAYSIA.........

:sopan:

HAMPA PULAK DOK SIBUK KUTUK PROTON........... :sopan:

ELOKKLAH NOOO.........

SAMA-SAMA SERABUT KEPALA HAMPA DENGAN DIA TUUU........... :sopan:


kalau aku cakap kau ni bodoh sombong , marah pula tapi tu yang aku nampak... aku kalau kereta lain tak dikenakan cukai hampir sekali ganda harga sebenar kereta tu, tak ada aku pandang proton tu... kerajaan tak paksa???? kalau dah kena cukai yang tinggi kat kereta import tu bukan paksa ke beli kereta proton???? proton pun gov kena kan cukai, kalau tak percaya tengok harga di semenanjung dan langkawi.... jual kat luar negara pun lagi murah dr di malaysia.....sabar sajalah idzham.....saya pun dulu pakai proton dengan produa......banyak dah jual sebab abang2 dah pakai nissan dengan honda....yang proton dan produa dah jual pun tak habis lagi bayar hehehehe saja protes


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Musafir_Ufuk_Timur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39841
Posting: 192
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-11 14:40


kasihan firdausnur...tak ada orang layan...hahahaha
tu lah..bercakap benda yang sama..dah lah benda yang sama...lepas itu pulak fakta mundur macam budak-budak sekolah..kasihan......................
buta fakta.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Musafir_Ufuk_TimurProfil   Hantar PM kepada Musafir_Ufuk_Timur   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 24-03-11 17:57


Pada 24-03-11 13:11 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 10:29 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 06:16 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 00:15 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:48 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.aku sokong hang... proton murah tapi kualiti tahap sampah.. org takkan beli proton kalau gov tak kenakan cukai yang gila-gila terhadap kereta import...


murah2 pun beli kereta kat malaysia kena hutang sampai 7-9 tahun . lepas itu lepas 10 tahun dah nak kena insuran tinggi .

proton tu patutnya harga dalam 15k-30k saja . Dahlah buat kat malaysia lepas itu mencekik rakyat pula .YANG HAMPA DOK KELUH KESAH SANGAT NI APA PASAI???

DOK KUTUK APA PUN TAK TAUUU...............

PELIK BETOOII...............

HAMPA DAH TAK SUKA BELI LAH KERETA LAINNN...........

PROTON TAK PAKSA HAMPA AIHH...................

KERAJAAN BN TAK BUNUH HAMPA PUN............. :sopan:

NAK TUKAQ DI PERSILA KANN................ :sopan:

MACAM HAMPA DOK TUKAQ UNDI PILIHANRAYA TUUU....... :sopan:ANWAR IBRAHIM KUTUK BATIKKK MALAYSIA.........

:sopan:

HAMPA PULAK DOK SIBUK KUTUK PROTON........... :sopan:

ELOKKLAH NOOO.........

SAMA-SAMA SERABUT KEPALA HAMPA DENGAN DIA TUUU........... :sopan:


kalau aku cakap kau ni bodoh sombong , marah pula tapi tu yang aku nampak... aku kalau kereta lain tak dikenakan cukai hampir sekali ganda harga sebenar kereta tu, tak ada aku pandang proton tu... kerajaan tak paksa???? kalau dah kena cukai yang tinggi kat kereta import tu bukan paksa ke beli kereta proton???? proton pun gov kena kan cukai, kalau tak percaya tengok harga di semenanjung dan langkawi.... jual kat luar negara pun lagi murah dr di malaysia.....sabar sajalah idzham.....saya pun dulu pakai proton dengan produa......banyak dah jual sebab abang2 dah pakai nissan dengan honda....yang proton dan produa dah jual pun tak habis lagi bayar hehehehe saja protes
KAYAAA HAMPA NOO.........

TAPI DOK TUDUH KERAJAAAN ZALIMMM....... :sopan:

PADAHAI HAMPA DOK SIMPAN BANYAK DUIT NOO..........

MAI MANA TAK TAUU SEMUA DUIT TUUU??

KERAJAAN BN TERLEPAS TANGANN KUTT........... :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 24-03-11 19:33


Pada 24-03-11 14:40 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

kasihan firdausnur...tak ada orang layan...hahahaha
tu lah..bercakap benda yang sama..dah lah benda yang sama...lepas itu pulak fakta mundur macam budak-budak sekolah..kasihan......................
buta fakta.sabar sajalah...... :-D :-D :-D lalalalala


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 24-03-11 19:34


Pada 24-03-11 17:57 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 13:11 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 10:29 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 06:16 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 00:15 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:48 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.aku sokong hang... proton murah tapi kualiti tahap sampah.. org takkan beli proton kalau gov tak kenakan cukai yang gila-gila terhadap kereta import...


murah2 pun beli kereta kat malaysia kena hutang sampai 7-9 tahun . lepas itu lepas 10 tahun dah nak kena insuran tinggi .

proton tu patutnya harga dalam 15k-30k saja . Dahlah buat kat malaysia lepas itu mencekik rakyat pula .YANG HAMPA DOK KELUH KESAH SANGAT NI APA PASAI???

DOK KUTUK APA PUN TAK TAUUU...............

PELIK BETOOII...............

HAMPA DAH TAK SUKA BELI LAH KERETA LAINNN...........

PROTON TAK PAKSA HAMPA AIHH...................

KERAJAAN BN TAK BUNUH HAMPA PUN............. :sopan:

NAK TUKAQ DI PERSILA KANN................ :sopan:

MACAM HAMPA DOK TUKAQ UNDI PILIHANRAYA TUUU....... :sopan:ANWAR IBRAHIM KUTUK BATIKKK MALAYSIA.........

:sopan:

HAMPA PULAK DOK SIBUK KUTUK PROTON........... :sopan:

ELOKKLAH NOOO.........

SAMA-SAMA SERABUT KEPALA HAMPA DENGAN DIA TUUU........... :sopan:


kalau aku cakap kau ni bodoh sombong , marah pula tapi tu yang aku nampak... aku kalau kereta lain tak dikenakan cukai hampir sekali ganda harga sebenar kereta tu, tak ada aku pandang proton tu... kerajaan tak paksa???? kalau dah kena cukai yang tinggi kat kereta import tu bukan paksa ke beli kereta proton???? proton pun gov kena kan cukai, kalau tak percaya tengok harga di semenanjung dan langkawi.... jual kat luar negara pun lagi murah dr di malaysia.....sabar sajalah idzham.....saya pun dulu pakai proton dengan produa......banyak dah jual sebab abang2 dah pakai nissan dengan honda....yang proton dan produa dah jual pun tak habis lagi bayar hehehehe saja protes
KAYAAA HAMPA NOO.........

TAPI DOK TUDUH KERAJAAAN ZALIMMM....... :sopan:

PADAHAI HAMPA DOK SIMPAN BANYAK DUIT NOO..........

MAI MANA TAK TAUU SEMUA DUIT TUUU??

KERAJAAN BN TERLEPAS TANGANN KUTT........... :sopan:saya kaya pun saudarai ada masalah ka??? :berfikir: :sopan: :-o

asal peroleh cara halal tak apa tak ada masalah pun


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 24-03-11 21:19


Pada 24-03-11 19:34 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 17:57 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 13:11 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 10:29 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 06:16 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 00:15 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:48 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.aku sokong hang... proton murah tapi kualiti tahap sampah.. org takkan beli proton kalau gov tak kenakan cukai yang gila-gila terhadap kereta import...


murah2 pun beli kereta kat malaysia kena hutang sampai 7-9 tahun . lepas itu lepas 10 tahun dah nak kena insuran tinggi .

proton tu patutnya harga dalam 15k-30k saja . Dahlah buat kat malaysia lepas itu mencekik rakyat pula .YANG HAMPA DOK KELUH KESAH SANGAT NI APA PASAI???

DOK KUTUK APA PUN TAK TAUUU...............

PELIK BETOOII...............

HAMPA DAH TAK SUKA BELI LAH KERETA LAINNN...........

PROTON TAK PAKSA HAMPA AIHH...................

KERAJAAN BN TAK BUNUH HAMPA PUN............. :sopan:

NAK TUKAQ DI PERSILA KANN................ :sopan:

MACAM HAMPA DOK TUKAQ UNDI PILIHANRAYA TUUU....... :sopan:ANWAR IBRAHIM KUTUK BATIKKK MALAYSIA.........

:sopan:

HAMPA PULAK DOK SIBUK KUTUK PROTON........... :sopan:

ELOKKLAH NOOO.........

SAMA-SAMA SERABUT KEPALA HAMPA DENGAN DIA TUUU........... :sopan:


kalau aku cakap kau ni bodoh sombong , marah pula tapi tu yang aku nampak... aku kalau kereta lain tak dikenakan cukai hampir sekali ganda harga sebenar kereta tu, tak ada aku pandang proton tu... kerajaan tak paksa???? kalau dah kena cukai yang tinggi kat kereta import tu bukan paksa ke beli kereta proton???? proton pun gov kena kan cukai, kalau tak percaya tengok harga di semenanjung dan langkawi.... jual kat luar negara pun lagi murah dr di malaysia.....sabar sajalah idzham.....saya pun dulu pakai proton dengan produa......banyak dah jual sebab abang2 dah pakai nissan dengan honda....yang proton dan produa dah jual pun tak habis lagi bayar hehehehe saja protes
KAYAAA HAMPA NOO.........

TAPI DOK TUDUH KERAJAAAN ZALIMMM....... :sopan:

PADAHAI HAMPA DOK SIMPAN BANYAK DUIT NOO..........

MAI MANA TAK TAUU SEMUA DUIT TUUU??

KERAJAAN BN TERLEPAS TANGANN KUTT........... :sopan:saya kaya pun saudarai ada masalah ka??? :berfikir: :sopan: :-o

asal peroleh cara halal tak apa tak ada masalah pun
AKU TAK KESAHH AIHHH...... :sopan:

HANG NAK KAYAAA...HANG KAYA LAH.....

TAPI YANG AKU DOK PELIK TU, YANG HANG DOK KATA KERAJAAN BN ZALIM TU APA PASAII....??? :sopan:

HANG TAK SEDAQ HANG TU KAYA KA??? :sopan:


PELIK BETOII HANG NI NOOO....

DAH LAH KAYA..LEPAIH TU DOK KUTUK LAGI...

TAK PUAS HATI DUIT TAK CUKUP LAGI KA??

ATAU DUIT TU NAK BAWA MASUK KUBOOOQQQ....???

TAMAKKK BETOII........... :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 25-03-11 08:04


Assalamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah

Ingatkan berforum berkenaan Industri tenaga nuklear dan automotif, rupanya pertelagahan "Sampah".


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 25-03-11 08:51


Pada 24-03-11 21:19 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 19:34 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 17:57 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 13:11 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 10:29 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 06:16 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 00:15 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:48 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.aku sokong hang... proton murah tapi kualiti tahap sampah.. org takkan beli proton kalau gov tak kenakan cukai yang gila-gila terhadap kereta import...


murah2 pun beli kereta kat malaysia kena hutang sampai 7-9 tahun . lepas itu lepas 10 tahun dah nak kena insuran tinggi .

proton tu patutnya harga dalam 15k-30k saja . Dahlah buat kat malaysia lepas itu mencekik rakyat pula .YANG HAMPA DOK KELUH KESAH SANGAT NI APA PASAI???

DOK KUTUK APA PUN TAK TAUUU...............

PELIK BETOOII...............

HAMPA DAH TAK SUKA BELI LAH KERETA LAINNN...........

PROTON TAK PAKSA HAMPA AIHH...................

KERAJAAN BN TAK BUNUH HAMPA PUN............. :sopan:

NAK TUKAQ DI PERSILA KANN................ :sopan:

MACAM HAMPA DOK TUKAQ UNDI PILIHANRAYA TUUU....... :sopan:ANWAR IBRAHIM KUTUK BATIKKK MALAYSIA.........

:sopan:

HAMPA PULAK DOK SIBUK KUTUK PROTON........... :sopan:

ELOKKLAH NOOO.........

SAMA-SAMA SERABUT KEPALA HAMPA DENGAN DIA TUUU........... :sopan:


kalau aku cakap kau ni bodoh sombong , marah pula tapi tu yang aku nampak... aku kalau kereta lain tak dikenakan cukai hampir sekali ganda harga sebenar kereta tu, tak ada aku pandang proton tu... kerajaan tak paksa???? kalau dah kena cukai yang tinggi kat kereta import tu bukan paksa ke beli kereta proton???? proton pun gov kena kan cukai, kalau tak percaya tengok harga di semenanjung dan langkawi.... jual kat luar negara pun lagi murah dr di malaysia.....sabar sajalah idzham.....saya pun dulu pakai proton dengan produa......banyak dah jual sebab abang2 dah pakai nissan dengan honda....yang proton dan produa dah jual pun tak habis lagi bayar hehehehe saja protes
KAYAAA HAMPA NOO.........

TAPI DOK TUDUH KERAJAAAN ZALIMMM....... :sopan:

PADAHAI HAMPA DOK SIMPAN BANYAK DUIT NOO..........

MAI MANA TAK TAUU SEMUA DUIT TUUU??

KERAJAAN BN TERLEPAS TANGANN KUTT........... :sopan:saya kaya pun saudarai ada masalah ka??? :berfikir: :sopan: :-o

asal peroleh cara halal tak apa tak ada masalah pun
AKU TAK KESAHH AIHHH...... :sopan:

HANG NAK KAYAAA...HANG KAYA LAH.....

TAPI YANG AKU DOK PELIK TU, YANG HANG DOK KATA KERAJAAN BN ZALIM TU APA PASAII....??? :sopan:

HANG TAK SEDAQ HANG TU KAYA KA??? :sopan:


PELIK BETOII HANG NI NOOO....

DAH LAH KAYA..LEPAIH TU DOK KUTUK LAGI...

TAK PUAS HATI DUIT TAK CUKUP LAGI KA??

ATAU DUIT TU NAK BAWA MASUK KUBOOOQQQ....???

TAMAKKK BETOII........... :sopan:dah tu hang buat bising disini buat apa???orang tengah diskas topik hang jerit2 saja..dah3

end


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 25-03-11 11:38


Pada 25-03-11 08:51 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 21:19 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 19:34 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 17:57 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 13:11 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 10:29 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 06:16 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 00:15 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:48 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 16:09 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

awat yang ceq dok kalut melenting tak tau pasai???
kesiannya tengok.....ish..ish...
orang yang tak ada ilmu dan berfikiran lembab saja mengatakan kami ni kutuk dan cemuh kerajaan..
sedangkan apa yang ditegur adalah untuk kebaikan...

buat apa nak dengar cakap hang p bakaq kereta proton, tu lagi lah merosakkan maruah negara....sekarang ni orang komplen membina untuk memajukan negara...yang hang dok mengelabah pasai pa....
huhuhu..pengampu kuat kerajaan..."yes boss"

tak payah lah dok bangkit kan isu lain...aku cakap isu lain..tak usah lah sampai ke isu gaddaffi ke apa ke....

Sorry lah ceq noh....aku malas bercakap dengan orang yang malas berfikir macam saudara..hikhihkihkhik

p/s: tak usah pamerkan kebodohan,kalau diri tu dah sedia bodoh.pergi belajar.aku sokong hang... proton murah tapi kualiti tahap sampah.. org takkan beli proton kalau gov tak kenakan cukai yang gila-gila terhadap kereta import...


murah2 pun beli kereta kat malaysia kena hutang sampai 7-9 tahun . lepas itu lepas 10 tahun dah nak kena insuran tinggi .

proton tu patutnya harga dalam 15k-30k saja . Dahlah buat kat malaysia lepas itu mencekik rakyat pula .YANG HAMPA DOK KELUH KESAH SANGAT NI APA PASAI???

DOK KUTUK APA PUN TAK TAUUU...............

PELIK BETOOII...............

HAMPA DAH TAK SUKA BELI LAH KERETA LAINNN...........

PROTON TAK PAKSA HAMPA AIHH...................

KERAJAAN BN TAK BUNUH HAMPA PUN............. :sopan:

NAK TUKAQ DI PERSILA KANN................ :sopan:

MACAM HAMPA DOK TUKAQ UNDI PILIHANRAYA TUUU....... :sopan:ANWAR IBRAHIM KUTUK BATIKKK MALAYSIA.........

:sopan:

HAMPA PULAK DOK SIBUK KUTUK PROTON........... :sopan:

ELOKKLAH NOOO.........

SAMA-SAMA SERABUT KEPALA HAMPA DENGAN DIA TUUU........... :sopan:


kalau aku cakap kau ni bodoh sombong , marah pula tapi tu yang aku nampak... aku kalau kereta lain tak dikenakan cukai hampir sekali ganda harga sebenar kereta tu, tak ada aku pandang proton tu... kerajaan tak paksa???? kalau dah kena cukai yang tinggi kat kereta import tu bukan paksa ke beli kereta proton???? proton pun gov kena kan cukai, kalau tak percaya tengok harga di semenanjung dan langkawi.... jual kat luar negara pun lagi murah dr di malaysia.....sabar sajalah idzham.....saya pun dulu pakai proton dengan produa......banyak dah jual sebab abang2 dah pakai nissan dengan honda....yang proton dan produa dah jual pun tak habis lagi bayar hehehehe saja protes
KAYAAA HAMPA NOO.........

TAPI DOK TUDUH KERAJAAAN ZALIMMM....... :sopan:

PADAHAI HAMPA DOK SIMPAN BANYAK DUIT NOO..........

MAI MANA TAK TAUU SEMUA DUIT TUUU??

KERAJAAN BN TERLEPAS TANGANN KUTT........... :sopan:saya kaya pun saudarai ada masalah ka??? :berfikir: :sopan: :-o

asal peroleh cara halal tak apa tak ada masalah pun
AKU TAK KESAHH AIHHH...... :sopan:

HANG NAK KAYAAA...HANG KAYA LAH.....

TAPI YANG AKU DOK PELIK TU, YANG HANG DOK KATA KERAJAAN BN ZALIM TU APA PASAII....??? :sopan:

HANG TAK SEDAQ HANG TU KAYA KA??? :sopan:


PELIK BETOII HANG NI NOOO....

DAH LAH KAYA..LEPAIH TU DOK KUTUK LAGI...

TAK PUAS HATI DUIT TAK CUKUP LAGI KA??

ATAU DUIT TU NAK BAWA MASUK KUBOOOQQQ....???

TAMAKKK BETOII........... :sopan:dah tu hang buat bising disini buat apa???orang tengah diskas topik hang jerit2 saja..dah3

endAWAT HANG TERASA KA??

TAMAK BETOII...

KAYAA SAMPAI TAK INGAT KESUSAHAN ORANG LAIN HANG NII.... :sopan:

HANG NI LEBIH KURANG SAMA MACAM MUAMMAR GADAFI DAN MUBARAK TU NOOO.... :sopan:

DAH KAYA NAK KAYA LAGIII.....

:sopan:

KALAU HANG MEMERINTAH NEGARA NI AKU BERASA HANG NI AKAN KAUT MINYAK NEGARA NIII.........

LEPAIH TU HANG BAGI DEKAT SINGAPURA..AMERIKA..BRITAIN..NEGARA YANG HANG DOK SOKONG TU NOOO.......... :sopan:

SYOKLAH LIM KUAN YEW LEPAS NI NOOO...

:sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 25-03-11 16:10


Pada 23-03-11 15:17 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

Wira kami meluncur meninggalkan Kuala Lumpur menuju ke Merlimau. Cuaca petang agak nyaman. Lalu saya meminta si pemandu memadamkan alat hawa dingin kerana saya ingin membuka cermin kereta.

Saya ingin menghidu udara petang. Berkali-kali saya tekan punat tetapi sang cermin amat degil tidak mahu turun ke bawah.

Si Pemandu menoleh sambil ketawa dan bersuara: "Ini Proton, bro... Takkan tak tahu... Ini pun belum sampai setahun."

Kami terbarai ketawa.
(Dari ingatan berkempen ke Merlimau)

Saya sedang memberi kuliah di Akademi Seni Kebangsaan. Bangunan ini belum sampai lima tahun. Hujan yang awalnya renyai-renyai menjadi lebat. Tiba-tiba, di luar air mencurah masuk. Atap bangunan ini telah terbarai.
(Dari ingatan mengajar di ASWARA)

Apabila kita membaca dan melihat apa yang sedang terjadi kepada lima buah loji nuklear di Jepun, maka kita akan sedar bahawa ini adalah satu pelajaran yang amat mahal. Mata pelajaran ini sedang dibayar dengan harga darah dan nyawa oleh warga Jepun. Pelajaran di hadapan mata kita ini sedang membuktikan bahawa radioaktif ini amat merbahaya untuk umat manusia.

Ini adalah kali kedua warga Jepun membayar dengan nyawa mereka untuk membuktikan kepada dunia tentang malapetaka yang akan dibawa oleh radioaktif. Kali pertama dahulu pada pada 6 dan 9 Ogos 1945. Pelajaran itu telah dipaksakan ke atas warga Jepun apabila dua butir bom atom telah diledakkan di kota Nagasaki dan Hiroshima.

Kali ini agak berbeza, bukan dengan paksaan dari sesiapa tetapi hasil dari kerja lobi para saudagar penjual loji tenaga nuklear.

Lihat dan perhatikan, ketika loji nuklear di Fukushima terbakar, para saudagar tenaga nuklear, para pelobi tenaga nuklear, para kangkung pakar nuklear dan para politikus rasuah, sedang meminta kita semua bertenang. Suara paling terbanyak meminta kita bertenang datangnya dari sosok yang mengaku arif dan berilmu dalam hal nuklear.

Ilmuan 'kangkung'

Justeru, para profesor dan ilmuan yang arif tentang hal radioaktif kini sedang sibuk membincangkan pandangan mereka. Ilmuan "kangkung" dan pakar nuklear ini sedang bersilat lidah di kaca TV untuk mententeramkan keadaan. Para pakar ini dilihat gah dan hebat dengan ijazah berjela-sajalah tetapi bila kita selidik dengan rapi, maka akan kita temui bahawa mereka ini ada pertalian kepentingan dengan saudagar penjual loji tenaga nuklear.

Di Malaysia para kangkung ini tidak perlu menyorokkan diri untuk berselindung. Mereka secara terbuka menyokong rancangan kerajaan untuk mendirikan loji nuklear pada tahun 2021. Suara sokongan mereka sedang dijadikan alat untuk bercanang ke hulu ke hilir oleh para saudagar loji nuklear.

Para kangkung ini bersuara menyokong tenaga nuklear bukan kerana mereka berilmu tetapi kerana dengan cara ini sahajalah suara mereka akan dilaporkan oleh media arus perdana. Dengan menyokong tenaga nuklear maka muka mereka akan muncul di kaca TV. Dan jika mereka rajin sadikit mereka akan dapat menulis di ruangan akhbar Utusan atau Berita Harian.

Orang awam jangan terperanjat apabila diberitahu bahawa menulis di Utusan atau di Berita Harian ini juga akan diambil kira sebagai pencapaian keilmuan. Ini juga akan dihitung untuk kenaikkan pangkat dan gaji. Nampaknya menulis di akhbar arus perdana di Malaysia ini telah disamakan tarafnya seperti menulis di majalah Foreign Affairs, New Scientist, Nature atau Oxford Journals.

Maaf. Jangan silap faham. Tulisan saya ini bukan bercita-cita atau berniat untuk memperlekehkan para ilmuan tempatan ini. Tidak. Saya tidak perlu meperlekehkan mereka kerana mereka sendiri memang telah lama lekeh. Majoriti ilmuan kangkung ini lekeh kerana tidak pernah melahirkan buku atau menulis secara ilmiah. Kebijaksanan mereka ialah membodek dan mengampu untuk naik pangkat.

Kalau kurang yakin tentang apa yang saya nyatakan di sini, sila rujuk laporan akhbar minggu lalu bagaimana Najib Razak telah mengingatkan kangkung-kangkung ini agar tidak berebut-rebut untuk menjadi naib cancelor.

Biasanya para akademik yang tegar dengan ilmu pengetahun dan kajian akan menolak pangkat naib cancelor. Sosok yang berilmu akan menolak pangkat ini kerana ia akan membuang masa ekoran terlibat dengan kerja mentabir universiti. Cita-cita sosok yang berilmu ialah membaca, mentelaah, mengkaji, menduga, mencuba di bilik makmal dan akhirnya menerbitkan bahan kajian untuk untuk dibincangkan oleh rakan-rakan dalam dunia akademia.

Seorang akademia yang bukan jenis kangkung tidak akan membuang masa untuk hadir di majlis-majlis 'hampeh' seperti menghantar menteri ke lapangan terbang atau membuang masa dan tenaga untuk memastikkan mahasiswa kumpulan Aspirasi menang dalam pilihan raya kampus.

Pandangan juling tentang Fukushima

Saya telah dan akan terus menimbul dan mempersoalkan tentang keupayaan ilmu profesor kangkung. Saya lakukan ini kerana saya yakin dalam minggu ini akan banyak suara-suara kangkung ini kedengaran. Mereka akan dijemput untuk memberi pandangan-pandangan juling tentang letupan loji nukelar di Fukushima.

Komen dan pandangan profesor kangkung ini akan digunakan untuk mengolah persetujuan orang ramai agar menerima hakikat bahawa negara kita tidak ada pilihan melainkan menggunakan nuklear sebagai punca tenaga elektrik dalam masa 10 tahun yang akan datang. Kangkung ini juga akan memberi pandangan kontot mereka bahawa loji tenaga nuklear ini selamat untuk digunapakai.

Para kangkung ini tidak akan menyebut berapa banyak kecelakan kecil dan besar yang telah terjadi di loji nuklear. Dengan sempoi para kangkung akan melupakan data dan sejarah.

Jika ada disebut satu kecelakaan kecil maka si kangkung ini akan menyatakan yang ini terjadi pada satu ketika yang lama dahulu. Di zaman teknologi secanggih hari ini, tidak mungkin kecelakan akan berlaku lagi.

Hakikatnya, kecelakan yang berpunca dari loji tenaga nuklear berlaku terus menerus. Pada tahun 1979, sebuah loji nuklear Three Mile Island di Pennsylvania, Amerika Syarikat telah hampir meledak. Ini kerana kesilapan teknikal. Selama tiga hari Amerika Syarikat dalam keadaan mengigil menunggu apakah akan terjadi satu letupan.

Pada tahun 1986, satu lagi ledakan loji nuklear telah berlaku di Chernobyl, Ukraine. Ini telah membawa malapetaka yang amat dahsyat. Hingga ke hari ini wilayah sekitar Chernobyl telah ditinggalkan kosong kerana bahaya radioaktif yang masih berkeliaran. Untuk berapa tahun lagi wilayah ini akan ditinggalkan? Berapa lama kesan radioaktif ini akan berkeliaran?

Umur radioaktif ini ditakrifkan sebagai half life. Half life ini mungkin 300 tahun dan mungkin 3,000 tahun. Half life hanyalah konsep. Kerana itu hingga ke hari ini, masih ada bekas warga Chernobyl yang melahirkan bayi cacat dan tidak cukup sifat akibat serangan radioaktif.

Lalu timbul persoalan, jika tenaga nuklear ini amat bahaya Kenapa ia masih digunakan. Jawapan untuk soalan ini ialah keuntungan. Para saudagar penjual loji nuklear akan mendapat keuntungan berbilion ringgit apabila ada negara yang ingin membeli loji ini. Loji tenaga nuklear bukan dijual macam kereta.

Teknologi tenaga nuklear ini amat tinggi dan canggih. Tidak semua negara dalam dunia ini memiliki keupayaan untuk mendirikan loji nuklear ini. Negara-negara yang memiliki teknoloji untuk membuat dan menjual loji nuklear ini juga terhad. Ini menjadikan harga loji ini mahal.

Dalam masa yang sana kefahaman dan kesedaran orang ramai terhadap bahaya radioaktif dari loji ini telah ditumpulkan. Seperti di Malaysia, banyak perkara dilakukan oleh politikus tanpa banyak perbincangan.

Malah ada pekara dilakukan secara senyap-senyap tanpa diketahui umum. Contoh terbaik ialah kilang nadir bumi di Gebeng yang juga akan membawa malapetaka radioaktif secara tiba-tiba.

Bangunan, atap, stadium runtuh

Oleh kerana tidak ada perbincangan, maka orang ramai tidak mendapat maklumat yang penuh sama ada perlu menerima atau menolak pengunaan tenaga nuklear sebagai punca tenaga leterik.

Ini ditambah pula oleh lebun para kangkung yang kerap muncul di media arus perdana untuk menjadi juru heboh tenaga nuklear. Pandangan kedua atau cadangan alternatif akan dinafikan untuk untuk memastikan orang ramai dapat terus ditipu.

Malah si pembawa pandangan kedua atau alternatif mungkin akan ditangkap untuk dikenakan ISA. Ini pernah berlaku di Bukit Merah, Perak pada tahun 1987.

Warga di Bukit Merah telah bangun menentang rancangan untuk mendirikan kilang nadir bumi yang kini telah dipindahkan ke Gebeng. Beberapa orang aktivis Bukit Merah telah ditahan dalam Operasi Lalang pada 27 Oktober 1987.

Para menteri pula akan berhujah mengatakan bahawa kita perlu tenaga nuklear kalau tidak kita akan bergelap. Cakap-cakap seperti ini menakutkan orang ramai seolah-olah kita tidak ada pilihan. Di belakang cakap-cakap menteri ini ialah saudagar penjual loji nuklear. Ini samalah seperti kita membeli kapal selam dari Perancis.

Saudagar penjual loji nuklear ini juga bergerak sama seperti saudagar senjata. Malah kadangkala yang menjual senjata ini juga menjual loji tenaga nuklear.

Untuk saya keputusan sama ada Malaysia akan menggunakan tenaga nuklear atau tidak cukup senang untuk dibuat. Kita tidak perlu melihat ke Jepun atau ke Chernobyl. Kita hanya perlu melihat kereta keluaran Proton.

Berapa ramai pembeli kereta Proton telah menyumpah dan menyesal kerana cermin tingkap kereta Proton tidak boleh dipakai. Juga kita sering terbaca bangunan kerajaan runtuh.

Malah kita juga terbaca bagaimana atap bangunan Parlimen telah runtuh. Kali terakhir ialah berita runtuhnya stadium di Kuala Terangganu.

Untuk saya, sebelum kita mendirikan loji nuklear di bumi ini marilah kita meminta secara jujur agar para ilmuan, para saintis dan para jurutera kita dapat memperbaiki cermin tingkap kereta keluaran Proton. Ini adalah asas teknologi.

Kalau yang asas ini pun selalu kantoi, bayangkan apa yang akan terjadi apabila loji nuklear meledak.

Mari berfikir sejenak. Sebelum ke sekolah kita ke alif ba ta dahulu. Sebelum buat itu, buat ini dahulu.projek ni tak silap saya sedang rancak dibina di gebeng....dulu pun ada juga cubaan nak bina reaktor nuklear dari syarikat ARA dulu tahun 80an...tapi dibantah keras sebab kesan radiasi tinggi sangat-sangat sampai turun naik mahkamah masa tu


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 25-03-11 16:15


Pada 25-03-11 16:10 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-11 15:17 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

Wira kami meluncur meninggalkan Kuala Lumpur menuju ke Merlimau. Cuaca petang agak nyaman. Lalu saya meminta si pemandu memadamkan alat hawa dingin kerana saya ingin membuka cermin kereta.

Saya ingin menghidu udara petang. Berkali-kali saya tekan punat tetapi sang cermin amat degil tidak mahu turun ke bawah.

Si Pemandu menoleh sambil ketawa dan bersuara: "Ini Proton, bro... Takkan tak tahu... Ini pun belum sampai setahun."

Kami terbarai ketawa.
(Dari ingatan berkempen ke Merlimau)

Saya sedang memberi kuliah di Akademi Seni Kebangsaan. Bangunan ini belum sampai lima tahun. Hujan yang awalnya renyai-renyai menjadi lebat. Tiba-tiba, di luar air mencurah masuk. Atap bangunan ini telah terbarai.
(Dari ingatan mengajar di ASWARA)

Apabila kita membaca dan melihat apa yang sedang terjadi kepada lima buah loji nuklear di Jepun, maka kita akan sedar bahawa ini adalah satu pelajaran yang amat mahal. Mata pelajaran ini sedang dibayar dengan harga darah dan nyawa oleh warga Jepun. Pelajaran di hadapan mata kita ini sedang membuktikan bahawa radioaktif ini amat merbahaya untuk umat manusia.

Ini adalah kali kedua warga Jepun membayar dengan nyawa mereka untuk membuktikan kepada dunia tentang malapetaka yang akan dibawa oleh radioaktif. Kali pertama dahulu pada pada 6 dan 9 Ogos 1945. Pelajaran itu telah dipaksakan ke atas warga Jepun apabila dua butir bom atom telah diledakkan di kota Nagasaki dan Hiroshima.

Kali ini agak berbeza, bukan dengan paksaan dari sesiapa tetapi hasil dari kerja lobi para saudagar penjual loji tenaga nuklear.

Lihat dan perhatikan, ketika loji nuklear di Fukushima terbakar, para saudagar tenaga nuklear, para pelobi tenaga nuklear, para kangkung pakar nuklear dan para politikus rasuah, sedang meminta kita semua bertenang. Suara paling terbanyak meminta kita bertenang datangnya dari sosok yang mengaku arif dan berilmu dalam hal nuklear.

Ilmuan 'kangkung'

Justeru, para profesor dan ilmuan yang arif tentang hal radioaktif kini sedang sibuk membincangkan pandangan mereka. Ilmuan "kangkung" dan pakar nuklear ini sedang bersilat lidah di kaca TV untuk mententeramkan keadaan. Para pakar ini dilihat gah dan hebat dengan ijazah berjela-sajalah tetapi bila kita selidik dengan rapi, maka akan kita temui bahawa mereka ini ada pertalian kepentingan dengan saudagar penjual loji tenaga nuklear.

Di Malaysia para kangkung ini tidak perlu menyorokkan diri untuk berselindung. Mereka secara terbuka menyokong rancangan kerajaan untuk mendirikan loji nuklear pada tahun 2021. Suara sokongan mereka sedang dijadikan alat untuk bercanang ke hulu ke hilir oleh para saudagar loji nuklear.

Para kangkung ini bersuara menyokong tenaga nuklear bukan kerana mereka berilmu tetapi kerana dengan cara ini sahajalah suara mereka akan dilaporkan oleh media arus perdana. Dengan menyokong tenaga nuklear maka muka mereka akan muncul di kaca TV. Dan jika mereka rajin sadikit mereka akan dapat menulis di ruangan akhbar Utusan atau Berita Harian.

Orang awam jangan terperanjat apabila diberitahu bahawa menulis di Utusan atau di Berita Harian ini juga akan diambil kira sebagai pencapaian keilmuan. Ini juga akan dihitung untuk kenaikkan pangkat dan gaji. Nampaknya menulis di akhbar arus perdana di Malaysia ini telah disamakan tarafnya seperti menulis di majalah Foreign Affairs, New Scientist, Nature atau Oxford Journals.

Maaf. Jangan silap faham. Tulisan saya ini bukan bercita-cita atau berniat untuk memperlekehkan para ilmuan tempatan ini. Tidak. Saya tidak perlu meperlekehkan mereka kerana mereka sendiri memang telah lama lekeh. Majoriti ilmuan kangkung ini lekeh kerana tidak pernah melahirkan buku atau menulis secara ilmiah. Kebijaksanan mereka ialah membodek dan mengampu untuk naik pangkat.

Kalau kurang yakin tentang apa yang saya nyatakan di sini, sila rujuk laporan akhbar minggu lalu bagaimana Najib Razak telah mengingatkan kangkung-kangkung ini agar tidak berebut-rebut untuk menjadi naib cancelor.

Biasanya para akademik yang tegar dengan ilmu pengetahun dan kajian akan menolak pangkat naib cancelor. Sosok yang berilmu akan menolak pangkat ini kerana ia akan membuang masa ekoran terlibat dengan kerja mentabir universiti. Cita-cita sosok yang berilmu ialah membaca, mentelaah, mengkaji, menduga, mencuba di bilik makmal dan akhirnya menerbitkan bahan kajian untuk untuk dibincangkan oleh rakan-rakan dalam dunia akademia.

Seorang akademia yang bukan jenis kangkung tidak akan membuang masa untuk hadir di majlis-majlis 'hampeh' seperti menghantar menteri ke lapangan terbang atau membuang masa dan tenaga untuk memastikkan mahasiswa kumpulan Aspirasi menang dalam pilihan raya kampus.

Pandangan juling tentang Fukushima

Saya telah dan akan terus menimbul dan mempersoalkan tentang keupayaan ilmu profesor kangkung. Saya lakukan ini kerana saya yakin dalam minggu ini akan banyak suara-suara kangkung ini kedengaran. Mereka akan dijemput untuk memberi pandangan-pandangan juling tentang letupan loji nukelar di Fukushima.

Komen dan pandangan profesor kangkung ini akan digunakan untuk mengolah persetujuan orang ramai agar menerima hakikat bahawa negara kita tidak ada pilihan melainkan menggunakan nuklear sebagai punca tenaga elektrik dalam masa 10 tahun yang akan datang. Kangkung ini juga akan memberi pandangan kontot mereka bahawa loji tenaga nuklear ini selamat untuk digunapakai.

Para kangkung ini tidak akan menyebut berapa banyak kecelakan kecil dan besar yang telah terjadi di loji nuklear. Dengan sempoi para kangkung akan melupakan data dan sejarah.

Jika ada disebut satu kecelakaan kecil maka si kangkung ini akan menyatakan yang ini terjadi pada satu ketika yang lama dahulu. Di zaman teknologi secanggih hari ini, tidak mungkin kecelakan akan berlaku lagi.

Hakikatnya, kecelakan yang berpunca dari loji tenaga nuklear berlaku terus menerus. Pada tahun 1979, sebuah loji nuklear Three Mile Island di Pennsylvania, Amerika Syarikat telah hampir meledak. Ini kerana kesilapan teknikal. Selama tiga hari Amerika Syarikat dalam keadaan mengigil menunggu apakah akan terjadi satu letupan.

Pada tahun 1986, satu lagi ledakan loji nuklear telah berlaku di Chernobyl, Ukraine. Ini telah membawa malapetaka yang amat dahsyat. Hingga ke hari ini wilayah sekitar Chernobyl telah ditinggalkan kosong kerana bahaya radioaktif yang masih berkeliaran. Untuk berapa tahun lagi wilayah ini akan ditinggalkan? Berapa lama kesan radioaktif ini akan berkeliaran?

Umur radioaktif ini ditakrifkan sebagai half life. Half life ini mungkin 300 tahun dan mungkin 3,000 tahun. Half life hanyalah konsep. Kerana itu hingga ke hari ini, masih ada bekas warga Chernobyl yang melahirkan bayi cacat dan tidak cukup sifat akibat serangan radioaktif.

Lalu timbul persoalan, jika tenaga nuklear ini amat bahaya Kenapa ia masih digunakan. Jawapan untuk soalan ini ialah keuntungan. Para saudagar penjual loji nuklear akan mendapat keuntungan berbilion ringgit apabila ada negara yang ingin membeli loji ini. Loji tenaga nuklear bukan dijual macam kereta.

Teknologi tenaga nuklear ini amat tinggi dan canggih. Tidak semua negara dalam dunia ini memiliki keupayaan untuk mendirikan loji nuklear ini. Negara-negara yang memiliki teknoloji untuk membuat dan menjual loji nuklear ini juga terhad. Ini menjadikan harga loji ini mahal.

Dalam masa yang sana kefahaman dan kesedaran orang ramai terhadap bahaya radioaktif dari loji ini telah ditumpulkan. Seperti di Malaysia, banyak perkara dilakukan oleh politikus tanpa banyak perbincangan.

Malah ada pekara dilakukan secara senyap-senyap tanpa diketahui umum. Contoh terbaik ialah kilang nadir bumi di Gebeng yang juga akan membawa malapetaka radioaktif secara tiba-tiba.

Bangunan, atap, stadium runtuh

Oleh kerana tidak ada perbincangan, maka orang ramai tidak mendapat maklumat yang penuh sama ada perlu menerima atau menolak pengunaan tenaga nuklear sebagai punca tenaga leterik.

Ini ditambah pula oleh lebun para kangkung yang kerap muncul di media arus perdana untuk menjadi juru heboh tenaga nuklear. Pandangan kedua atau cadangan alternatif akan dinafikan untuk untuk memastikan orang ramai dapat terus ditipu.

Malah si pembawa pandangan kedua atau alternatif mungkin akan ditangkap untuk dikenakan ISA. Ini pernah berlaku di Bukit Merah, Perak pada tahun 1987.

Warga di Bukit Merah telah bangun menentang rancangan untuk mendirikan kilang nadir bumi yang kini telah dipindahkan ke Gebeng. Beberapa orang aktivis Bukit Merah telah ditahan dalam Operasi Lalang pada 27 Oktober 1987.

Para menteri pula akan berhujah mengatakan bahawa kita perlu tenaga nuklear kalau tidak kita akan bergelap. Cakap-cakap seperti ini menakutkan orang ramai seolah-olah kita tidak ada pilihan. Di belakang cakap-cakap menteri ini ialah saudagar penjual loji nuklear. Ini samalah seperti kita membeli kapal selam dari Perancis.

Saudagar penjual loji nuklear ini juga bergerak sama seperti saudagar senjata. Malah kadangkala yang menjual senjata ini juga menjual loji tenaga nuklear.

Untuk saya keputusan sama ada Malaysia akan menggunakan tenaga nuklear atau tidak cukup senang untuk dibuat. Kita tidak perlu melihat ke Jepun atau ke Chernobyl. Kita hanya perlu melihat kereta keluaran Proton.

Berapa ramai pembeli kereta Proton telah menyumpah dan menyesal kerana cermin tingkap kereta Proton tidak boleh dipakai. Juga kita sering terbaca bangunan kerajaan runtuh.

Malah kita juga terbaca bagaimana atap bangunan Parlimen telah runtuh. Kali terakhir ialah berita runtuhnya stadium di Kuala Terangganu.

Untuk saya, sebelum kita mendirikan loji nuklear di bumi ini marilah kita meminta secara jujur agar para ilmuan, para saintis dan para jurutera kita dapat memperbaiki cermin tingkap kereta keluaran Proton. Ini adalah asas teknologi.

Kalau yang asas ini pun selalu kantoi, bayangkan apa yang akan terjadi apabila loji nuklear meledak.

Mari berfikir sejenak. Sebelum ke sekolah kita ke alif ba ta dahulu. Sebelum buat itu, buat ini dahulu.projek ni tak silap saya sedang rancak dibina di gebeng....dulu pun ada juga cubaan nak bina reaktor nuklear dari syarikat ARA dulu tahun 80an...tapi dibantah keras sebab kesan radiasi tinggi sangat-sangat sampai turun naik mahkamah masa tuMEMANG DAH ADA PUNNNN............ :sopan:

HANG NAK TAU TAK DEKAT MANA ADA LAGIII???

DEKAT BUKIT MERAH PUN ADAAAA.................. :sopan:

SEBAB TU MAHA ZALIM TAK BERMINAT BINA LOJI NUKLEAR kat MALAYSIA NIIII........... :sopan:

APA HANG NAK KUTUK MAHA ZALIM LAGI KA?? :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

almustasyar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2011
Ahli No: 40999
Posting: 43
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-11 20:44


Pada 24-03-11 19:33 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-11 14:40 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

kasihan firdausnur...tak ada orang layan...hahahaha
tu lah..bercakap benda yang sama..dah lah benda yang sama...lepas itu pulak fakta mundur macam budak-budak sekolah..kasihan......................
buta fakta.sabar sajalah...... :-D :-D :-D lalalalalabetul .. betul .. dia dah banyak pahala tu .. biarlah dia nak bagi pahala dia kat orang .

Bookmark and Share

    


  Member Information For almustasyarProfil   Hantar PM kepada almustasyar   Quote dan BalasQuote

almustasyar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2011
Ahli No: 40999
Posting: 43
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-11 20:47


http://www.ohtidak.com/oh-harga-sebenar-kereta-import/

wah.. boleh tengok macam mana proton yang kualiti kurang boleh jual mahal dari kereta luar yang kualitinya 5 bintang . Nampak sangat kat proton pun kerajaan kenakan cukai tinggi .

Bookmark and Share

    


  Member Information For almustasyarProfil   Hantar PM kepada almustasyar   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 26-03-11 21:23


Pada 26-03-11 20:47 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

http://www.ohtidak.com/oh-harga-sebenar-kereta-import/

wah.. boleh tengok macam mana proton yang kualiti kurang boleh jual mahal dari kereta luar yang kualitinya 5 bintang . Nampak sangat kat proton pun kerajaan kenakan cukai tinggi .


KUALITI MAHAL HAMPA TAKK TAU SEBAB APA KAAA...??

SEBAB MALAYSIA IMPORT BESI BADAN KERETA TUU lah CEKK OIII..............

TU PUN TAK TAUU KA...???????? :sopan:

LEMAH SUNGGUH BAB BISNES HANG NII NOOO.... :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Musafir_Ufuk_Timur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39841
Posting: 192
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-11 12:03


sudah2 lah firdausnur...
tak payah nak tunjuk kebodohan anda tu..memalukan saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Musafir_Ufuk_TimurProfil   Hantar PM kepada Musafir_Ufuk_Timur   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 27-03-11 13:13


Pada 27-03-11 12:03 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

sudah2 lah firdausnur...
tak payah nak tunjuk kebodohan anda tu..memalukan saja..

Thumbs up. LOL. He just show his true colour.

Bookmark and Share

    


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 27-03-11 18:27


Pada 27-03-11 13:13 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-11 12:03 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

sudah2 lah firdausnur...
tak payah nak tunjuk kebodohan anda tu..memalukan saja..

Thumbs up. LOL. He just show his true colour.


HAMPA KATA LAH AKU NI APA PUNNNNN.........

BODOH KA..TOLOL KA..SETAN KA...BANGSAT KA...

AKU TAK KESAHHHH PUNNNNNN..................... :sopan:

ADA MAKIAN DAN CACIAN YANG BRUTALLLL LAGI TAKKKK...???

CEPATTT MAKI AKU NOOO.....

HAMPA KAN BUDAK BAIK-BAIKKK..........

AYAT HAMPA MAKI kat AKU TU TAK GANASS SANGAT AKU RASAAA.............. :sopan:

CEPATTT...... :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-03-11 19:46


Pada 27-03-11 13:13 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-11 12:03 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

sudah2 lah firdausnur...
tak payah nak tunjuk kebodohan anda tu..memalukan saja..

Thumbs up. LOL. He just show his true colour.


rashdin like this :-D


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 27-03-11 21:27


Pada 27-03-11 19:46 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-11 13:13 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-11 12:03 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

sudah2 lah firdausnur...
tak payah nak tunjuk kebodohan anda tu..memalukan saja..

Thumbs up. LOL. He just show his true colour.


rashdin like this :-D
WHAT...????

I'M OK WHATTT.......

YOU HAVE'T TRUE COLOR YETTT.........????

I'M SO SYMPATHY WITH YOOUUUU..........


OKKKK.............

LET SEE THIS THINGS YEEAHHH..........


http://www.youtube.com/watch?v=NflKUkvxxXcYOU


ALSO THIS.........


http://www.youtube.com/watch?v=k1Wl3dP_6xA


THIS THINGS YOU LIKE IT OR NOT....???? .

THIS IS MALAYSIAN 'TOM CRUISEEEE'...

THE ACTORS ACT LIKE 'AWESOMEEEEEE"..................

MALAYWOOD STARS IS COMINGGGGGG............

DID YOU AGREE WITH MEEEE............?????

DID'NT YOUUUU............???

:sopan:

:sopan:

:sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-11 21:51


FIRDAUSNUR
:lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 27-03-11 21:57


Pada 27-03-11 21:51 , lemochi_adachi posting:

!!! QUOTE !!!

FIRDAUSNUR
:lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:
YEAHHHH............

YOU LIKE IT...........??? :sopan:

LET SEE AGAINNNN...............

http://www.youtube.com/watch?v=k1Wl3dP_6xA

:sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

almustasyar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2011
Ahli No: 40999
Posting: 43
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-11 22:54


Kalau sesiapa beli kereta PROTON boleh semak tentang bayaran terperincin

Kalau waja dah tertulis di bil itu RM10k cukai solid untuk kerajaan. Tang minyak pandai pula sebut subsidi tapi yang tibai cukai tinggi ni tak ngaku pula . Itu belum masuk cukai jualan .

Kalau ikutkan RM10k tu saya dah boleh isi minyak sampai 3 tahun mengikut perhitungan penggunaan sekarang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For almustasyarProfil   Hantar PM kepada almustasyar   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 27-03-11 22:59


Pada 27-03-11 22:54 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau sesiapa beli kereta PROTON boleh semak tentang bayaran terperincin

Kalau waja dah tertulis di bil itu RM10k cukai solid untuk kerajaan. Tang minyak pandai pula sebut subsidi tapi yang tibai cukai tinggi ni tak ngaku pula . Itu belum masuk cukai jualan .

Kalau ikutkan RM10k tu saya dah boleh isi minyak sampai 3 tahun mengikut perhitungan penggunaan sekarang.


SO WHAT..??

ARE YOU DEMAND...??

ARE U WAITIN' GOVERMENT GIVE U A 'TONGKAT'??

ARE U WANT THE 'TONGKAT'??

"MALAYA DILEMMA"..........................

HMMM........ :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

almustasyar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2011
Ahli No: 40999
Posting: 43
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-11 22:59


Pada 26-03-11 21:23 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-11 20:47 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

http://www.ohtidak.com/oh-harga-sebenar-kereta-import/

wah.. boleh tengok macam mana proton yang kualiti kurang boleh jual mahal dari kereta luar yang kualitinya 5 bintang . Nampak sangat kat proton pun kerajaan kenakan cukai tinggi .


KUALITI MAHAL HAMPA TAKK TAU SEBAB APA KAAA...??

SEBAB MALAYSIA IMPORT BESI BADAN KERETA TUU lah CEKK OIII..............

TU PUN TAK TAUU KA...???????? :sopan:

LEMAH SUNGGUH BAB BISNES HANG NII NOOO.... :sopan:Ok tapi apa pasal harga proton di Arab Saudi lebih murah dari Malaysia sedangkan kereta tu dibawa dr malaysia untuk dijual di sana... jeng..jeng..jeng...

http://isuhangat.onsugar.com/Harga-Proton-di-Arab-Saudi-13751478

baca jangan tak baca . Tak tau lah kalau arab saudi buat iklan palsu .

WAJA boleh dibeli dengan harga RM35k saja sedangkan di Malaysia RM62k :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For almustasyarProfil   Hantar PM kepada almustasyar   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 27-03-11 23:07


Pada 27-03-11 22:59 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-11 21:23 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-11 20:47 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

http://www.ohtidak.com/oh-harga-sebenar-kereta-import/

wah.. boleh tengok macam mana proton yang kualiti kurang boleh jual mahal dari kereta luar yang kualitinya 5 bintang . Nampak sangat kat proton pun kerajaan kenakan cukai tinggi .


KUALITI MAHAL HAMPA TAKK TAU SEBAB APA KAAA...??

SEBAB MALAYSIA IMPORT BESI BADAN KERETA TUU lah CEKK OIII..............

TU PUN TAK TAUU KA...???????? :sopan:

LEMAH SUNGGUH BAB BISNES HANG NII NOOO.... :sopan:Ok tapi apa pasal harga proton di Arab Saudi lebih murah dari Malaysia sedangkan kereta tu dibawa dr malaysia untuk dijual di sana... jeng..jeng..jeng...

http://isuhangat.onsugar.com/Harga-Proton-di-Arab-Saudi-13751478

baca jangan tak baca . Tak tau lah kalau arab saudi buat iklan palsu .

WAJA boleh dibeli dengan harga RM35k saja sedangkan di Malaysia RM62k :berfikir:I DONT CAREEE........................

THATS THE PRICE IS........

BUT DONT YOU KNOW MALAYSIA DON'T HAVE A STEELL...??

WHERE YOU WANT TO GET STEEL TO BUILD A CAR??? :sopan:

WHERE...WHEREEEEE..............................???? :sopan:


EVEN THOUGH WE HAVE A MACHINE TO BUILD A CAR BUT THE MACHINE TECHNOLOGY ARE IMPORTEDDDD ALSOOOOOO...........

:sopan:

ARE U UNDERSTANDDDD.............??????? :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Musafir_Ufuk_Timur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39841
Posting: 192
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-11 11:20


sudah lah kawan-kawan....

buang masa saja bercakap dengan firdausnur yang tak ada intelektual ni..hhaha..

cara dia bercakap boleh jadi PM...semua dia tau...syabas

Bookmark and Share

    


  Member Information For Musafir_Ufuk_TimurProfil   Hantar PM kepada Musafir_Ufuk_Timur   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 28-03-11 11:40


Pada 28-03-11 11:20 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

sudah lah kawan-kawan....

buang masa saja bercakap dengan firdausnur yang tak ada intelektual ni..hhaha..

cara dia bercakap boleh jadi PM...semua dia tau...syabas


WHO IS WASTE TIMEEEE.......???

I OR YOU????? :sopan:

I'M NOT PRIME MINISTERRRR MAAAAA.... :sopan:

I'M ALSO NOT BE A PM FOREVERRRR AND EVERRRRR.........

I'M ONLY 'HAMBA ALLAH SWT YANG LEMAHHH ONEEE........... :sopan:

ARE YOU SOO....JEALOUSSSSSS...........??

I'M ONLY 'KAMPUNGG MARIII' ONEEE.....

AND ALSO VERY..VERY POOR PERSONNNNN ONLYYYYY............

WHY YOU SO JEALOOUSSSSSS...????

HMMMM.......... :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Musafir_Ufuk_Timur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39841
Posting: 192
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-11 12:35


cakap bahasa inggeris pun tak betul...
ada hati dok berpetah..hehe
kasihan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Musafir_Ufuk_TimurProfil   Hantar PM kepada Musafir_Ufuk_Timur   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 28-03-11 16:53


Pada 28-03-11 12:35 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

cakap bahasa inggeris pun tak betul...
ada hati dok berpetah..hehe
kasihan.....


WHATTT...???

MY ENGLISH NOT BADD LAAAA.... :sopan:

EVEN THOUGH I'M FROM ''KAMPUUNGGGG''...I CAN SPEAK FLUENTLY LAHHHH............... :sopan:

HOW ABOUT YOUR ENGLISHHH...??? :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

almustasyar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2011
Ahli No: 40999
Posting: 43
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-11 22:42


Pada 26-03-11 20:47 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

http://www.ohtidak.com/oh-harga-sebenar-kereta-import/

wah.. boleh tengok macam mana proton yang kualiti kurang boleh jual mahal dari kereta luar yang kualitinya 5 bintang . Nampak sangat kat proton pun kerajaan kenakan cukai tinggi .


Bookmark and Share

    


  Member Information For almustasyarProfil   Hantar PM kepada almustasyar   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 28-03-11 23:52


Pada 28-03-11 22:42 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-11 20:47 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

http://www.ohtidak.com/oh-harga-sebenar-kereta-import/

wah.. boleh tengok macam mana proton yang kualiti kurang boleh jual mahal dari kereta luar yang kualitinya 5 bintang . Nampak sangat kat proton pun kerajaan kenakan cukai tinggi .


I WANT TO ASK YOUUU....

HOW ABOUT OUR MONEY RINGGIT MALAYSIA COMPARE TO RIYAL ARAB SAUDI OR DOLLAR AMERICAAA...???

WHICH ONE CHEAPER??? DOLLAR AMERICA?? RIYAL???OR RINGGIT MALAYSIAA...??????

:sopan:

HURRY..HURRY....ANSWER MY QUESTIOOONNNSSS..........

:sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

almustasyar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2011
Ahli No: 40999
Posting: 43
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-11 00:09


harga proton di Arab Saudi lebih murah dari Malaysia sedangkan kereta tu dibawa dr malaysia untuk dijual di sana... jeng..jeng..jeng...

http://isuhangat.onsugar.com/Harga-Proton-di-Arab-Saudi-13751478

baca jangan tak baca . Tak tau lah kalau arab saudi buat iklan palsu .

WAJA boleh dibeli dengan harga RM35k saja sedangkan di Malaysia RM62k :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For almustasyarProfil   Hantar PM kepada almustasyar   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 29-03-11 00:11


Pada 29-03-11 00:09 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

harga proton di Arab Saudi lebih murah dari Malaysia sedangkan kereta tu dibawa dr malaysia untuk dijual di sana... jeng..jeng..jeng...

http://isuhangat.onsugar.com/Harga-Proton-di-Arab-Saudi-13751478

baca jangan tak baca . Tak tau lah kalau arab saudi buat iklan palsu .

WAJA boleh dibeli dengan harga RM35k saja sedangkan di Malaysia RM62k :berfikir:


WHY ARE YOU REPEAT IT...???

I WANT TO KNOW YOUR ANSWERRR.............

LET ME KNOW YOUR ANSWER NOWWWWWWW....................... :sopan:

ARE YOU CAN'T UNDERSTAND MY QUESTIONNSSS...???

:sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Musafir_Ufuk_Timur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39841
Posting: 192
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-11 13:21


harga proton di Arab Saudi lebih murah dari Malaysia sedangkan kereta tu dibawa dr malaysia untuk dijual di sana... jeng..jeng..jeng...

http://isuhangat.onsugar.com/Harga-Proton-di-Arab-Saudi-13751478

baca jangan tak baca . Tak tau lah kalau arab saudi buat iklan palsu .

WAJA boleh dibeli dengan harga RM35k saja sedangkan di Malaysia RM62k

Bookmark and Share

    


  Member Information For Musafir_Ufuk_TimurProfil   Hantar PM kepada Musafir_Ufuk_Timur   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-03-11 14:00


Pada 29-03-11 13:21 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

harga proton di Arab Saudi lebih murah dari Malaysia sedangkan kereta tu dibawa dr malaysia untuk dijual di sana... jeng..jeng..jeng...

http://isuhangat.onsugar.com/Harga-Proton-di-Arab-Saudi-13751478

baca jangan tak baca . Tak tau lah kalau arab saudi buat iklan palsu .

WAJA boleh dibeli dengan harga RM35k saja sedangkan di Malaysia RM62k


fuh...tambah sikit duit saja lagi boleh beli dua butir kereta waja kat Arab saudi...

rasanya kalau kerajaan up harga Waja kat sana tak ada Pak Arab yang teringin nak beli, ....kualiti kereta nasional mana setanding dengan kereta Jepun atau korea.


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

Musafir_Ufuk_Timur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39841
Posting: 192
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-11 14:36


tu lah....pak arab bukan bodoh....

orang malaysia saja masih tak nampak benda-benda macam ni...

orang macam firdausnur tu saja yang sokong,,maklum lah..dia tu kurang cerdik...maaf ye firdausnur...bukan nak kutuk..tapi realiti.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Musafir_Ufuk_TimurProfil   Hantar PM kepada Musafir_Ufuk_Timur   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 29-03-11 15:17


Stengah2 manusia ni.... makin banyak dia cakap.... makin nampak ketidakcerdikan dia.
tak perlu buat apa-apa nak kutuk or lawan dia.
dengar saja apa yang keluar dari mulut dia..... senyum.... lepas itu buat donno... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 29-03-11 17:33


Pada 29-03-11 15:17 , sanada_yukimura posting:

!!! QUOTE !!!

Stengah2 manusia ni.... makin banyak dia cakap.... makin nampak ketidakcerdikan dia.
tak perlu buat apa-apa nak kutuk or lawan dia.
dengar saja apa yang keluar dari mulut dia..... senyum.... lepas itu buat donno... :)


WHATT..???

THIS VIDEO VERY EMBARESSEDDDD................ :sopan:

http://www.youtube.com/watch?v=B1kf8s0yzTI

THIS VERY..VERY REAL SPIDERMANNNN..... :sopan:

PAS AND DAP CONDEMN BY ANWARRR....

BUT NOWWW...???

HMMMM.......

LIKE IT...??? :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

almustasyar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2011
Ahli No: 40999
Posting: 43
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-11 21:01


Pada 29-03-11 15:17 , sanada_yukimura posting:

!!! QUOTE !!!

Stengah2 manusia ni.... makin banyak dia cakap.... makin nampak ketidakcerdikan dia.
tak perlu buat apa-apa nak kutuk or lawan dia.
dengar saja apa yang keluar dari mulut dia..... senyum.... lepas itu buat donno... :)


:-) satu sedekah .

Kalau kat JORDAN kereta Malaysia yang dibawa masuk dijadikan SERFICE dan SAYYARAH UJRAH . sesiapa dok kat Jordan boleh lah merasa . Ini kerana harganya murah berbanding kereta2 keluaran JEPUN mahupun KOREA . Sayangnya di Malaysia lagi Mahal . Tak tahu lah kalau besi2 tu diimport dari Jordan .

Bookmark and Share

    


  Member Information For almustasyarProfil   Hantar PM kepada almustasyar   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 29-03-11 23:43


Pada 29-03-11 21:01 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-03-11 15:17 , sanada_yukimura posting:

!!! QUOTE !!!

Stengah2 manusia ni.... makin banyak dia cakap.... makin nampak ketidakcerdikan dia.
tak perlu buat apa-apa nak kutuk or lawan dia.
dengar saja apa yang keluar dari mulut dia..... senyum.... lepas itu buat donno... :)


:-) satu sedekah .

Kalau kat JORDAN kereta Malaysia yang dibawa masuk dijadikan SERFICE dan SAYYARAH UJRAH . sesiapa dok kat Jordan boleh lah merasa . Ini kerana harganya murah berbanding kereta2 keluaran JEPUN mahupun KOREA . Sayangnya di Malaysia lagi Mahal . Tak tahu lah kalau besi2 tu diimport dari Jordan .


ISHH..ISHH..ISHHHHH...................

WHERE YOUR ANSWERR THAT I ASK YOUUU....../??

WHICH ONE CHEAPER??

RINGGIT MALAYSIA OR RIYAL ARAB SAUDIII............?? :sopan:

TELL ME NOWWW..... :sopan:

ARE YOU DONT UNDERSTAND ENGLISHHH...??? :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Musafir_Ufuk_Timur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39841
Posting: 192
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-03-11 08:29


usah di layan makhluk tuhan paling bengap macam fidausnur tu...

lalallalalla

Bookmark and Share

    


  Member Information For Musafir_Ufuk_TimurProfil   Hantar PM kepada Musafir_Ufuk_Timur   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 30-03-11 11:35


Pada 30-03-11 08:29 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

usah di layan makhluk tuhan paling bengap macam fidausnur tu...

lalallalalla


WHAT EVERRR................. :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

almustasyar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2011
Ahli No: 40999
Posting: 43
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-03-11 22:05


harga proton di Arab Saudi lebih murah dari Malaysia sedangkan kereta tu dibawa dr malaysia untuk dijual di sana... jeng..jeng..jeng...

http://isuhangat.onsugar.com/Harga-Proton-di-Arab-Saudi-13751478

baca jangan tak baca .

Bookmark and Share

    


  Member Information For almustasyarProfil   Hantar PM kepada almustasyar   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 31-03-11 06:01


Pada 30-03-11 22:05 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

harga proton di Arab Saudi lebih murah dari Malaysia sedangkan kereta tu dibawa dr malaysia untuk dijual di sana... jeng..jeng..jeng...

http://isuhangat.onsugar.com/Harga-Proton-di-Arab-Saudi-13751478

baca jangan tak baca .


I THINK YOU ARE NOT UNDERSTAND ENGLISHH..... :sopan:


I WANT TO ASK YOU AGAINNN...

WHICH ONE CHEAPERRR....??????

RIYAL ARAB SAUDI OR RINGGIT MALAYSIAAA..???

:sopan:

TELL ME NOWWW........DONT BE A LIARR...

:sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Musafir_Ufuk_Timur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39841
Posting: 192
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-11 08:48


harga proton di Arab Saudi lebih murah dari Malaysia sedangkan kereta tu dibawa dr malaysia untuk dijual di sana... jeng..jeng..jeng...

http://isuhangat.onsugar.com/Harga-Proton-di-Arab-Saudi-13751478

baca jangan tak baca .

Bookmark and Share

    


  Member Information For Musafir_Ufuk_TimurProfil   Hantar PM kepada Musafir_Ufuk_Timur   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 31-03-11 08:56


Pada 27-03-11 21:27 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-11 19:46 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-11 13:13 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-11 12:03 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

sudah2 lah firdausnur...
tak payah nak tunjuk kebodohan anda tu..memalukan saja..

Thumbs up. LOL. He just show his true colour.


rashdin like this :-D
WHAT...????

I'M OK WHATTT.......

YOU HAVE'T TRUE COLOR YETTT.........????

I'M SO SYMPATHY WITH YOOUUUU..........


OKKKK.............

LET SEE THIS THINGS YEEAHHH..........


http://www.youtube.com/watch?v=NflKUkvxxXcYOU


ALSO THIS.........


http://www.youtube.com/watch?v=k1Wl3dP_6xA


THIS THINGS YOU LIKE IT OR NOT....???? .

THIS IS MALAYSIAN 'TOM CRUISEEEE'...

THE ACTORS ACT LIKE 'AWESOMEEEEEE"..................

MALAYWOOD STARS IS COMINGGGGGG............

DID YOU AGREE WITH MEEEE............?????

DID'NT YOUUUU............???

:sopan:

:sopan:

:sopan:kasihan2.....orang bincang isu lain dibawanya isu lain......awat hang ni ya???hang tak ada modai ka :sopan: :sopan:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Musafir_Ufuk_Timur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39841
Posting: 192
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-11 08:58


RASHIDIN...

BUDAK NI DAH MENTAL TAK TAHAN DENGAN KEBENARAN YANG KITA DEDAHKAN....KASIHAN DIA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Musafir_Ufuk_TimurProfil   Hantar PM kepada Musafir_Ufuk_Timur   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 31-03-11 11:43


Pada 31-03-11 08:58 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

RASHIDIN...

BUDAK NI DAH MENTAL TAK TAHAN DENGAN KEBENARAN YANG KITA DEDAHKAN....KASIHAN DIA...


WHERE IS RASHDINN???

DID HE SLEEPING..???

:sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Musafir_Ufuk_Timur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39841
Posting: 192
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-11 11:45


yes..sleeping.....

sleeping is better than talking with u ...

wasting our time..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Musafir_Ufuk_TimurProfil   Hantar PM kepada Musafir_Ufuk_Timur   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 31-03-11 11:58


Pada 31-03-11 11:45 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

yes..sleeping.....

sleeping is better than talking with u ...

wasting our time..
WHY YOU DONT WANT TO TALK WITH ME??

ARE YOU AFRAID???

ARE YOU DONT HAVE EVIDENCE TO SHOW ME???

EVERY YOU TALK DONT HAVE EVIDENCEEE.....

I WANT EVIDENCEEE....

I WANT FACTTT...........

NOT 'AUTAAAAAAAAA'................


:sopan:


YOU SEE THISS...

http://1.bp.blogspot.com/_OjNqdu7z9y8/TPe1yuTyawI/AAAAAAAAEJE/JVQQbyChhXE/s1600/Nik+Aziz+tidur.jpg

AND THISS..

http://3.bp.blogspot.com/-zqGZhMJCICQ/TXeEaO8tQmI/AAAAAAAAJ3A/CLH6V9U3YaY/s1600/.nik_aziz_tidur_tak_ikhlas.jpg

:sopan:

SLEEEEP ALWAYYSSSSSS............ :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Musafir_Ufuk_Timur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39841
Posting: 192
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-11 14:44


yang kau nak hina ulamak Kenapa?

kalau kau ni depan mata aku sekarang..tahu lah nasib..

melayan orang gila,macam kau ni..rugi masa saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Musafir_Ufuk_TimurProfil   Hantar PM kepada Musafir_Ufuk_Timur   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 31-03-11 16:50


Back to topic. Proton memang lebih mahal dari kereta luar, itu memang fakta. Tetapi tak kan kita hendak biarkan usaha yang telah dimulakan berkubur. Kita perbaikilah dan cari jalan bagaimana hendak mengatasinya. Malaysia masih baru dalam industri ini berbanding negara Britain, France, German, Jepun mahupun Korea Selatan yang sesebahagian usianya sudah lebih seratus tahun. Teknologi Mitsubishi pun masih belum dipindahkan kepada Proton. Terdapat juga enjin Proton yang menggunakan teknologi Lotus. Ini dikira satu pencapaian yang baik. Jepun dan Korea Selatan juga mungkin pernah menempuh zaman yang sama tetapi mereka berusaha sehingga mereka setanding dengan jenama Continental malah ada yang mengatasi sesebahagiannya. Cumanya usaha Proton agak perlahan berbanding mereka atas sebab2 yang kurang pasti. Negara2 luar juga mempunyai dasar perlindungan kepada produk negara mereka, cumanya kaedah perlindungan negara kita menimbulkan keresahan pengguna. Secara jujurnya saya juga tidak pernah dan belum menggunakan Proton tetapi ketika berada di Fatih, Istanbul Jun 2010 saya terserempak dengan beberapa kereta Waja di sana, di dalam hati timbul rasa bangga. Saya dan beberapa rakan bergambar dengan kereta tersebut dan memberitahu pemilik kereta tersebut, kereta itu dari negara asal kami! Back to topic. Kereta Proton lebih mahal dari kereta import kerana kita pendatang baru yang masih belajar. Do i m going far from topic?

Bookmark and Share

    


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-11 18:26


!!! QUOTE !!!

Kereta Proton lebih mahal dari kereta import kerana kita pendatang baru yang masih belajar.


eh sebab ni ke??...macam tak kena saja.

kereta kita mahal...tapi kualiti cikai saja. Cuba ketuk body dia, rasa macam ketuk tutup tin nestum saja...kletong kletong bunyinya.

tu bukan kereta Malaysia, tapi kereta 'mahathir kaya'...tu pasal lah mahal :D


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 31-03-11 18:43


Pada 31-03-11 18:26 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Kereta Proton lebih mahal dari kereta import kerana kita pendatang baru yang masih belajar.


eh sebab ni ke??...macam tak kena saja.

kereta kita mahal...tapi kualiti cikai saja. Cuba ketuk body dia, rasa macam ketuk tutup tin nestum saja...kletong kletong bunyinya.

tu bukan kereta Malaysia, tapi kereta 'mahathir kaya'...tu pasal lah mahal :D
I WANT TO ASK YOU WHICH ONE CHEAPERR???

PROTON OR NISSAN???

ANSWER IT NOWWW....... :sopan:

HURYY.....DONT BE LATEEE.............

:sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

almustasyar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2011
Ahli No: 40999
Posting: 43
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-11 21:24


Pada 31-03-11 16:50 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

Back to topic. Proton memang lebih mahal dari kereta luar, itu memang fakta. Tetapi tak kan kita hendak biarkan usaha yang telah dimulakan berkubur. Kita perbaikilah dan cari jalan bagaimana hendak mengatasinya. Malaysia masih baru dalam industri ini berbanding negara Britain, France, German, Jepun mahupun Korea Selatan yang sesebahagian usianya sudah lebih seratus tahun. Teknologi Mitsubishi pun masih belum dipindahkan kepada Proton. Terdapat juga enjin Proton yang menggunakan teknologi Lotus. Ini dikira satu pencapaian yang baik. Jepun dan Korea Selatan juga mungkin pernah menempuh zaman yang sama tetapi mereka berusaha sehingga mereka setanding dengan jenama Continental malah ada yang mengatasi sesebahagiannya. Cumanya usaha Proton agak perlahan berbanding mereka atas sebab2 yang kurang pasti. Negara2 luar juga mempunyai dasar perlindungan kepada produk negara mereka, cumanya kaedah perlindungan negara kita menimbulkan keresahan pengguna. Secara jujurnya saya juga tidak pernah dan belum menggunakan Proton tetapi ketika berada di Fatih, Istanbul Jun 2010 saya terserempak dengan beberapa kereta Waja di sana, di dalam hati timbul rasa bangga. Saya dan beberapa rakan bergambar dengan kereta tersebut dan memberitahu pemilik kereta tersebut, kereta itu dari negara asal kami! Back to topic. Kereta Proton lebih mahal dari kereta import kerana kita pendatang baru yang masih belajar. Do i m going far from topic?


rasa macam ada sesuatu yang tak kena dengan proton . Kalau kita tengok pada alat2 ganti sudah tahu . Bayangkan oil filter original boleh pulak ada harga berbeza2 . Bila tanya kat proton sendiri mereka kata vendor ada banyak dan masing-masing keluar spec tak sama .

Lepas tu , yang mushkil MENGAPA KUALITI YANG DIIMPORT lebih hebat berbanding kualiti yang dijual dalam Malaysia sendiri .

Kawan saya ada beli WIRA yang hendak dieksport . Meter pun guna MPH tak guna KMH . Dia punya kualiti dan pemanduan memang berbeza dengan. yang dalam Malaysia .

Jadi adakah yang sedap kita hantar keluar jual murah2 lepas itu yang kurang kita jual kat rakyat malaysia pasal

Kalau jual mahal2 kat luar orang tak beli kerana keta2 lain kualiti tinggi dan murah .

Tapi jual dalam malaysia tak kisah mahal pun kerana rakyat terpaksa beli pasal kereta luar cukai tinggi gila2 . jadi kalau nak kereta juga kenalah beli proton . WAJA yang saya guna Power Window ( engine ) dia dibuat dengan plastik . lepas itu saya tanya proton service tak budak yang kuat ka . Depa kata kalau nak yang kuat kena pergi kedai pomen luar . Proton tak keluarkan .. ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For almustasyarProfil   Hantar PM kepada almustasyar   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 31-03-11 21:37


Pada 31-03-11 21:24 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-11 16:50 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

Back to topic. Proton memang lebih mahal dari kereta luar, itu memang fakta. Tetapi tak kan kita hendak biarkan usaha yang telah dimulakan berkubur. Kita perbaikilah dan cari jalan bagaimana hendak mengatasinya. Malaysia masih baru dalam industri ini berbanding negara Britain, France, German, Jepun mahupun Korea Selatan yang sesebahagian usianya sudah lebih seratus tahun. Teknologi Mitsubishi pun masih belum dipindahkan kepada Proton. Terdapat juga enjin Proton yang menggunakan teknologi Lotus. Ini dikira satu pencapaian yang baik. Jepun dan Korea Selatan juga mungkin pernah menempuh zaman yang sama tetapi mereka berusaha sehingga mereka setanding dengan jenama Continental malah ada yang mengatasi sesebahagiannya. Cumanya usaha Proton agak perlahan berbanding mereka atas sebab2 yang kurang pasti. Negara2 luar juga mempunyai dasar perlindungan kepada produk negara mereka, cumanya kaedah perlindungan negara kita menimbulkan keresahan pengguna. Secara jujurnya saya juga tidak pernah dan belum menggunakan Proton tetapi ketika berada di Fatih, Istanbul Jun 2010 saya terserempak dengan beberapa kereta Waja di sana, di dalam hati timbul rasa bangga. Saya dan beberapa rakan bergambar dengan kereta tersebut dan memberitahu pemilik kereta tersebut, kereta itu dari negara asal kami! Back to topic. Kereta Proton lebih mahal dari kereta import kerana kita pendatang baru yang masih belajar. Do i m going far from topic?


rasa macam ada sesuatu yang tak kena dengan proton . Kalau kita tengok pada alat2 ganti sudah tahu . Bayangkan oil filter original boleh pulak ada harga berbeza2 . Bila tanya kat proton sendiri mereka kata vendor ada banyak dan masing-masing keluar spec tak sama .

Lepas tu , yang mushkil MENGAPA KUALITI YANG DIIMPORT lebih hebat berbanding kualiti yang dijual dalam Malaysia sendiri .

Kawan saya ada beli WIRA yang hendak dieksport . Meter pun guna MPH tak guna KMH . Dia punya kualiti dan pemanduan memang berbeza dengan. yang dalam Malaysia .

Jadi adakah yang sedap kita hantar keluar jual murah2 lepas itu yang kurang kita jual kat rakyat malaysia pasal

Kalau jual mahal2 kat luar orang tak beli kerana keta2 lain kualiti tinggi dan murah .

Tapi jual dalam malaysia tak kisah mahal pun kerana rakyat terpaksa beli pasal kereta luar cukai tinggi gila2 . jadi kalau nak kereta juga kenalah beli proton . WAJA yang saya guna Power Window ( engine ) dia dibuat dengan plastik . lepas itu saya tanya proton service tak budak yang kuat ka . Depa kata kalau nak yang kuat kena pergi kedai pomen luar . Proton tak keluarkan .. ?


ISHH..ISHH..ISHHH........

WHY YOU DONT ANSWERR MY QUESTIONNNS HAHH..??? :sopan:

I ASK YOU AGAIINNNNNNNNNNNNNNNNNNNN............

WHICH ONE IS CHEAPERRRRR....

RINGGIT MALAYSIA OR RIYAL ARAB SAUDIII............???? :sopan:

HURRY...ANSWERR MY QUESTIOONNNNNNNNN.......... :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Musafir_Ufuk_Timur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39841
Posting: 192
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-04-11 07:42


firdausnur....

orang malas nak jawab pertanyaan tak ada intelek kau tu...

kasihan kau....hahaha...malu2.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Musafir_Ufuk_TimurProfil   Hantar PM kepada Musafir_Ufuk_Timur   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 01-04-11 08:18


Secara logiknya, pasaran kereta2 Jepun dan Korea Selatan jauh lebih luas dan banyak berbanding Malaysia. Dengan pengeluaran yang jauh lebih banyak, tidak mustahil mereka dapat mengatasi masalah seperti masalah harga kereta yang dihadapi proton. Untuk proton menuju kearah itu, proton juga harus memasarkan kereta sebanyak mungkin di luar negara dan untuk itu proton tidak mungkin berjaya jika berterusan menjual harga semahal kos pembuatan. Dalam hal ini saya berpendapat, mungkin inilah pengorbanan yang dilakukan proton untuk bersaing sehingga setanding dengan kereta2 Jepun mahupun Korea. Luaskan pasaran di luar negara. Malangnya ketidakuntungan di luar negara dapat diimbangi dengan harga yang agak tinggi dalam negara. Keadaan ini dikawal dengan mengenakan tax yang tinggi 300% kepada kereta import yang akhirnya memperlihatkan bahawa kereta protonlah yang murah. Inilah cara kerajaan melindungi proton. Tak mengapa memberi pandangan kereta proton mahal, sememangnya mahal berbanding kualiti, tetapi saya berasa lebih ralat jika proton terkubur begitu saja. Apa yang lebih baik, teruskanlah beri pandangan dan ide, siapa tahu ide2 yang baik mungkin sampai kepada pembuat dasar. Taniah kepada yang memberi pandangan yang bernas.

Bookmark and Share

    


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 01-04-11 09:13


Pada 31-03-11 18:43 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-11 18:26 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Kereta Proton lebih mahal dari kereta import kerana kita pendatang baru yang masih belajar.


eh sebab ni ke??...macam tak kena saja.

kereta kita mahal...tapi kualiti cikai saja. Cuba ketuk body dia, rasa macam ketuk tutup tin nestum saja...kletong kletong bunyinya.

tu bukan kereta Malaysia, tapi kereta 'mahathir kaya'...tu pasal lah mahal :D
I WANT TO ASK YOU WHICH ONE CHEAPERR???

PROTON OR NISSAN???

ANSWER IT NOWWW....... :sopan:

HURYY.....DONT BE LATEEE.............

:sopan:kasihan hang ni noo.....nissan lagi murah bila buang cukai AP tu.....performance lagi bagus...hang bawa motor dari jepun juga kan3??? :sopan: :sopan:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 01-04-11 09:15


Pada 31-03-11 21:37 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-11 21:24 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-11 16:50 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

Back to topic. Proton memang lebih mahal dari kereta luar, itu memang fakta. Tetapi tak kan kita hendak biarkan usaha yang telah dimulakan berkubur. Kita perbaikilah dan cari jalan bagaimana hendak mengatasinya. Malaysia masih baru dalam industri ini berbanding negara Britain, France, German, Jepun mahupun Korea Selatan yang sesebahagian usianya sudah lebih seratus tahun. Teknologi Mitsubishi pun masih belum dipindahkan kepada Proton. Terdapat juga enjin Proton yang menggunakan teknologi Lotus. Ini dikira satu pencapaian yang baik. Jepun dan Korea Selatan juga mungkin pernah menempuh zaman yang sama tetapi mereka berusaha sehingga mereka setanding dengan jenama Continental malah ada yang mengatasi sesebahagiannya. Cumanya usaha Proton agak perlahan berbanding mereka atas sebab2 yang kurang pasti. Negara2 luar juga mempunyai dasar perlindungan kepada produk negara mereka, cumanya kaedah perlindungan negara kita menimbulkan keresahan pengguna. Secara jujurnya saya juga tidak pernah dan belum menggunakan Proton tetapi ketika berada di Fatih, Istanbul Jun 2010 saya terserempak dengan beberapa kereta Waja di sana, di dalam hati timbul rasa bangga. Saya dan beberapa rakan bergambar dengan kereta tersebut dan memberitahu pemilik kereta tersebut, kereta itu dari negara asal kami! Back to topic. Kereta Proton lebih mahal dari kereta import kerana kita pendatang baru yang masih belajar. Do i m going far from topic?


rasa macam ada sesuatu yang tak kena dengan proton . Kalau kita tengok pada alat2 ganti sudah tahu . Bayangkan oil filter original boleh pulak ada harga berbeza2 . Bila tanya kat proton sendiri mereka kata vendor ada banyak dan masing-masing keluar spec tak sama .

Lepas tu , yang mushkil MENGAPA KUALITI YANG DIIMPORT lebih hebat berbanding kualiti yang dijual dalam Malaysia sendiri .

Kawan saya ada beli WIRA yang hendak dieksport . Meter pun guna MPH tak guna KMH . Dia punya kualiti dan pemanduan memang berbeza dengan. yang dalam Malaysia .

Jadi adakah yang sedap kita hantar keluar jual murah2 lepas itu yang kurang kita jual kat rakyat malaysia pasal

Kalau jual mahal2 kat luar orang tak beli kerana keta2 lain kualiti tinggi dan murah .

Tapi jual dalam malaysia tak kisah mahal pun kerana rakyat terpaksa beli pasal kereta luar cukai tinggi gila2 . jadi kalau nak kereta juga kenalah beli proton . WAJA yang saya guna Power Window ( engine ) dia dibuat dengan plastik . lepas itu saya tanya proton service tak budak yang kuat ka . Depa kata kalau nak yang kuat kena pergi kedai pomen luar . Proton tak keluarkan .. ?


ISHH..ISHH..ISHHH........

WHY YOU DONT ANSWERR MY QUESTIONNNS HAHH..??? :sopan:

I ASK YOU AGAIINNNNNNNNNNNNNNNNNNNN............

WHICH ONE IS CHEAPERRRRR....

RINGGIT MALAYSIA OR RIYAL ARAB SAUDIII............???? :sopan:

HURRY...ANSWERR MY QUESTIOONNNNNNNNN.......... :sopan:soalan yang tak mencabar minda langsung.......sebut pasai kereta hang sebut pasai tukaran duit :lucu: :lucu: :lucu:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Musafir_Ufuk_Timur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39841
Posting: 192
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-04-11 10:11


rashdin...

tu lah namanya orang yang rendah akal fikiran...kekekkekekek

Bookmark and Share

    


  Member Information For Musafir_Ufuk_TimurProfil   Hantar PM kepada Musafir_Ufuk_Timur   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 01-04-11 10:43


Pada 01-04-11 09:15 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-11 21:37 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-11 21:24 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-11 16:50 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

Back to topic. Proton memang lebih mahal dari kereta luar, itu memang fakta. Tetapi tak kan kita hendak biarkan usaha yang telah dimulakan berkubur. Kita perbaikilah dan cari jalan bagaimana hendak mengatasinya. Malaysia masih baru dalam industri ini berbanding negara Britain, France, German, Jepun mahupun Korea Selatan yang sesebahagian usianya sudah lebih seratus tahun. Teknologi Mitsubishi pun masih belum dipindahkan kepada Proton. Terdapat juga enjin Proton yang menggunakan teknologi Lotus. Ini dikira satu pencapaian yang baik. Jepun dan Korea Selatan juga mungkin pernah menempuh zaman yang sama tetapi mereka berusaha sehingga mereka setanding dengan jenama Continental malah ada yang mengatasi sesebahagiannya. Cumanya usaha Proton agak perlahan berbanding mereka atas sebab2 yang kurang pasti. Negara2 luar juga mempunyai dasar perlindungan kepada produk negara mereka, cumanya kaedah perlindungan negara kita menimbulkan keresahan pengguna. Secara jujurnya saya juga tidak pernah dan belum menggunakan Proton tetapi ketika berada di Fatih, Istanbul Jun 2010 saya terserempak dengan beberapa kereta Waja di sana, di dalam hati timbul rasa bangga. Saya dan beberapa rakan bergambar dengan kereta tersebut dan memberitahu pemilik kereta tersebut, kereta itu dari negara asal kami! Back to topic. Kereta Proton lebih mahal dari kereta import kerana kita pendatang baru yang masih belajar. Do i m going far from topic?


rasa macam ada sesuatu yang tak kena dengan proton . Kalau kita tengok pada alat2 ganti sudah tahu . Bayangkan oil filter original boleh pulak ada harga berbeza2 . Bila tanya kat proton sendiri mereka kata vendor ada banyak dan masing-masing keluar spec tak sama .

Lepas tu , yang mushkil MENGAPA KUALITI YANG DIIMPORT lebih hebat berbanding kualiti yang dijual dalam Malaysia sendiri .

Kawan saya ada beli WIRA yang hendak dieksport . Meter pun guna MPH tak guna KMH . Dia punya kualiti dan pemanduan memang berbeza dengan. yang dalam Malaysia .

Jadi adakah yang sedap kita hantar keluar jual murah2 lepas itu yang kurang kita jual kat rakyat malaysia pasal

Kalau jual mahal2 kat luar orang tak beli kerana keta2 lain kualiti tinggi dan murah .

Tapi jual dalam malaysia tak kisah mahal pun kerana rakyat terpaksa beli pasal kereta luar cukai tinggi gila2 . jadi kalau nak kereta juga kenalah beli proton . WAJA yang saya guna Power Window ( engine ) dia dibuat dengan plastik . lepas itu saya tanya proton service tak budak yang kuat ka . Depa kata kalau nak yang kuat kena pergi kedai pomen luar . Proton tak keluarkan .. ?


ISHH..ISHH..ISHHH........

WHY YOU DONT ANSWERR MY QUESTIONNNS HAHH..??? :sopan:

I ASK YOU AGAIINNNNNNNNNNNNNNNNNNNN............

WHICH ONE IS CHEAPERRRRR....

RINGGIT MALAYSIA OR RIYAL ARAB SAUDIII............???? :sopan:

HURRY...ANSWERR MY QUESTIOONNNNNNNNN.......... :sopan:soalan yang tak mencabar minda langsung.......sebut pasai kereta hang sebut pasai tukaran duit :lucu: :lucu: :lucu:WHAT??

I WANT THE ANSWERRR NOWWW...

HURRY UPPPP....................

DON BE A LIARR............ :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 01-04-11 10:50


Pada 01-04-11 10:43 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-11 09:15 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-11 21:37 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-11 21:24 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-11 16:50 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

Back to topic. Proton memang lebih mahal dari kereta luar, itu memang fakta. Tetapi tak kan kita hendak biarkan usaha yang telah dimulakan berkubur. Kita perbaikilah dan cari jalan bagaimana hendak mengatasinya. Malaysia masih baru dalam industri ini berbanding negara Britain, France, German, Jepun mahupun Korea Selatan yang sesebahagian usianya sudah lebih seratus tahun. Teknologi Mitsubishi pun masih belum dipindahkan kepada Proton. Terdapat juga enjin Proton yang menggunakan teknologi Lotus. Ini dikira satu pencapaian yang baik. Jepun dan Korea Selatan juga mungkin pernah menempuh zaman yang sama tetapi mereka berusaha sehingga mereka setanding dengan jenama Continental malah ada yang mengatasi sesebahagiannya. Cumanya usaha Proton agak perlahan berbanding mereka atas sebab2 yang kurang pasti. Negara2 luar juga mempunyai dasar perlindungan kepada produk negara mereka, cumanya kaedah perlindungan negara kita menimbulkan keresahan pengguna. Secara jujurnya saya juga tidak pernah dan belum menggunakan Proton tetapi ketika berada di Fatih, Istanbul Jun 2010 saya terserempak dengan beberapa kereta Waja di sana, di dalam hati timbul rasa bangga. Saya dan beberapa rakan bergambar dengan kereta tersebut dan memberitahu pemilik kereta tersebut, kereta itu dari negara asal kami! Back to topic. Kereta Proton lebih mahal dari kereta import kerana kita pendatang baru yang masih belajar. Do i m going far from topic?


rasa macam ada sesuatu yang tak kena dengan proton . Kalau kita tengok pada alat2 ganti sudah tahu . Bayangkan oil filter original boleh pulak ada harga berbeza2 . Bila tanya kat proton sendiri mereka kata vendor ada banyak dan masing-masing keluar spec tak sama .

Lepas tu , yang mushkil MENGAPA KUALITI YANG DIIMPORT lebih hebat berbanding kualiti yang dijual dalam Malaysia sendiri .

Kawan saya ada beli WIRA yang hendak dieksport . Meter pun guna MPH tak guna KMH . Dia punya kualiti dan pemanduan memang berbeza dengan. yang dalam Malaysia .

Jadi adakah yang sedap kita hantar keluar jual murah2 lepas itu yang kurang kita jual kat rakyat malaysia pasal

Kalau jual mahal2 kat luar orang tak beli kerana keta2 lain kualiti tinggi dan murah .

Tapi jual dalam malaysia tak kisah mahal pun kerana rakyat terpaksa beli pasal kereta luar cukai tinggi gila2 . jadi kalau nak kereta juga kenalah beli proton . WAJA yang saya guna Power Window ( engine ) dia dibuat dengan plastik . lepas itu saya tanya proton service tak budak yang kuat ka . Depa kata kalau nak yang kuat kena pergi kedai pomen luar . Proton tak keluarkan .. ?


ISHH..ISHH..ISHHH........

WHY YOU DONT ANSWERR MY QUESTIONNNS HAHH..??? :sopan:

I ASK YOU AGAIINNNNNNNNNNNNNNNNNNNN............

WHICH ONE IS CHEAPERRRRR....

RINGGIT MALAYSIA OR RIYAL ARAB SAUDIII............???? :sopan:

HURRY...ANSWERR MY QUESTIOONNNNNNNNN.......... :sopan:soalan yang tak mencabar minda langsung.......sebut pasai kereta hang sebut pasai tukaran duit :lucu: :lucu: :lucu:WHAT??

I WANT THE ANSWERRR NOWWW...

HURRY UPPPP....................

DON BE A LIARR............ :sopan:
kasihan tengok hang ni

http://coinmill.com/MYR_SAR.html#SAR=179000

hang tengok beza harga ni pula...dalam malaysia lagi tu


kan ke hang bawa motor saja???hang pakai motor honda ka?? :sopan: :sopan:

.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 01-04-11 10:54


Pada 01-04-11 10:50 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-11 10:43 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-11 09:15 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-11 21:37 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-11 21:24 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-11 16:50 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

Back to topic. Proton memang lebih mahal dari kereta luar, itu memang fakta. Tetapi tak kan kita hendak biarkan usaha yang telah dimulakan berkubur. Kita perbaikilah dan cari jalan bagaimana hendak mengatasinya. Malaysia masih baru dalam industri ini berbanding negara Britain, France, German, Jepun mahupun Korea Selatan yang sesebahagian usianya sudah lebih seratus tahun. Teknologi Mitsubishi pun masih belum dipindahkan kepada Proton. Terdapat juga enjin Proton yang menggunakan teknologi Lotus. Ini dikira satu pencapaian yang baik. Jepun dan Korea Selatan juga mungkin pernah menempuh zaman yang sama tetapi mereka berusaha sehingga mereka setanding dengan jenama Continental malah ada yang mengatasi sesebahagiannya. Cumanya usaha Proton agak perlahan berbanding mereka atas sebab2 yang kurang pasti. Negara2 luar juga mempunyai dasar perlindungan kepada produk negara mereka, cumanya kaedah perlindungan negara kita menimbulkan keresahan pengguna. Secara jujurnya saya juga tidak pernah dan belum menggunakan Proton tetapi ketika berada di Fatih, Istanbul Jun 2010 saya terserempak dengan beberapa kereta Waja di sana, di dalam hati timbul rasa bangga. Saya dan beberapa rakan bergambar dengan kereta tersebut dan memberitahu pemilik kereta tersebut, kereta itu dari negara asal kami! Back to topic. Kereta Proton lebih mahal dari kereta import kerana kita pendatang baru yang masih belajar. Do i m going far from topic?


rasa macam ada sesuatu yang tak kena dengan proton . Kalau kita tengok pada alat2 ganti sudah tahu . Bayangkan oil filter original boleh pulak ada harga berbeza2 . Bila tanya kat proton sendiri mereka kata vendor ada banyak dan masing-masing keluar spec tak sama .

Lepas tu , yang mushkil MENGAPA KUALITI YANG DIIMPORT lebih hebat berbanding kualiti yang dijual dalam Malaysia sendiri .

Kawan saya ada beli WIRA yang hendak dieksport . Meter pun guna MPH tak guna KMH . Dia punya kualiti dan pemanduan memang berbeza dengan. yang dalam Malaysia .

Jadi adakah yang sedap kita hantar keluar jual murah2 lepas itu yang kurang kita jual kat rakyat malaysia pasal

Kalau jual mahal2 kat luar orang tak beli kerana keta2 lain kualiti tinggi dan murah .

Tapi jual dalam malaysia tak kisah mahal pun kerana rakyat terpaksa beli pasal kereta luar cukai tinggi gila2 . jadi kalau nak kereta juga kenalah beli proton . WAJA yang saya guna Power Window ( engine ) dia dibuat dengan plastik . lepas itu saya tanya proton service tak budak yang kuat ka . Depa kata kalau nak yang kuat kena pergi kedai pomen luar . Proton tak keluarkan .. ?


ISHH..ISHH..ISHHH........

WHY YOU DONT ANSWERR MY QUESTIONNNS HAHH..??? :sopan:

I ASK YOU AGAIINNNNNNNNNNNNNNNNNNNN............

WHICH ONE IS CHEAPERRRRR....

RINGGIT MALAYSIA OR RIYAL ARAB SAUDIII............???? :sopan:

HURRY...ANSWERR MY QUESTIOONNNNNNNNN.......... :sopan:soalan yang tak mencabar minda langsung.......sebut pasai kereta hang sebut pasai tukaran duit :lucu: :lucu: :lucu:WHAT??

I WANT THE ANSWERRR NOWWW...

HURRY UPPPP....................

DON BE A LIARR............ :sopan:
kasihan tengok hang ni

http://coinmill.com/MYR_SAR.html#SAR=179000

hang tengok beza harga ni pula...dalam malaysia lagi tu

.

kan ke hang bawa motor saja???hang pakai motor honda ka?? :sopan: :sopan:WHATT??

I ASK YOU AGAINNNN...............

RINGGIT MALAYSIA AND YEN JAPANN....

WHICH IS CHEAPERRR..???? :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 01-04-11 11:04


Pada 01-04-11 10:54 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-11 10:50 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-11 10:43 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-11 09:15 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-11 21:37 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-11 21:24 , almustasyar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-11 16:50 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

Back to topic. Proton memang lebih mahal dari kereta luar, itu memang fakta. Tetapi tak kan kita hendak biarkan usaha yang telah dimulakan berkubur. Kita perbaikilah dan cari jalan bagaimana hendak mengatasinya. Malaysia masih baru dalam industri ini berbanding negara Britain, France, German, Jepun mahupun Korea Selatan yang sesebahagian usianya sudah lebih seratus tahun. Teknologi Mitsubishi pun masih belum dipindahkan kepada Proton. Terdapat juga enjin Proton yang menggunakan teknologi Lotus. Ini dikira satu pencapaian yang baik. Jepun dan Korea Selatan juga mungkin pernah menempuh zaman yang sama tetapi mereka berusaha sehingga mereka setanding dengan jenama Continental malah ada yang mengatasi sesebahagiannya. Cumanya usaha Proton agak perlahan berbanding mereka atas sebab2 yang kurang pasti. Negara2 luar juga mempunyai dasar perlindungan kepada produk negara mereka, cumanya kaedah perlindungan negara kita menimbulkan keresahan pengguna. Secara jujurnya saya juga tidak pernah dan belum menggunakan Proton tetapi ketika berada di Fatih, Istanbul Jun 2010 saya terserempak dengan beberapa kereta Waja di sana, di dalam hati timbul rasa bangga. Saya dan beberapa rakan bergambar dengan kereta tersebut dan memberitahu pemilik kereta tersebut, kereta itu dari negara asal kami! Back to topic. Kereta Proton lebih mahal dari kereta import kerana kita pendatang baru yang masih belajar. Do i m going far from topic?


rasa macam ada sesuatu yang tak kena dengan proton . Kalau kita tengok pada alat2 ganti sudah tahu . Bayangkan oil filter original boleh pulak ada harga berbeza2 . Bila tanya kat proton sendiri mereka kata vendor ada banyak dan masing-masing keluar spec tak sama .

Lepas tu , yang mushkil MENGAPA KUALITI YANG DIIMPORT lebih hebat berbanding kualiti yang dijual dalam Malaysia sendiri .

Kawan saya ada beli WIRA yang hendak dieksport . Meter pun guna MPH tak guna KMH . Dia punya kualiti dan pemanduan memang berbeza dengan. yang dalam Malaysia .

Jadi adakah yang sedap kita hantar keluar jual murah2 lepas itu yang kurang kita jual kat rakyat malaysia pasal

Kalau jual mahal2 kat luar orang tak beli kerana keta2 lain kualiti tinggi dan murah .

Tapi jual dalam malaysia tak kisah mahal pun kerana rakyat terpaksa beli pasal kereta luar cukai tinggi gila2 . jadi kalau nak kereta juga kenalah beli proton . WAJA yang saya guna Power Window ( engine ) dia dibuat dengan plastik . lepas itu saya tanya proton service tak budak yang kuat ka . Depa kata kalau nak yang kuat kena pergi kedai pomen luar . Proton tak keluarkan .. ?


ISHH..ISHH..ISHHH........

WHY YOU DONT ANSWERR MY QUESTIONNNS HAHH..??? :sopan:

I ASK YOU AGAIINNNNNNNNNNNNNNNNNNNN............

WHICH ONE IS CHEAPERRRRR....

RINGGIT MALAYSIA OR RIYAL ARAB SAUDIII............???? :sopan:

HURRY...ANSWERR MY QUESTIOONNNNNNNNN.......... :sopan:soalan yang tak mencabar minda langsung.......sebut pasai kereta hang sebut pasai tukaran duit :lucu: :lucu: :lucu:WHAT??

I WANT THE ANSWERRR NOWWW...

HURRY UPPPP....................

DON BE A LIARR............ :sopan:
kasihan tengok hang ni

http://coinmill.com/MYR_SAR.html#SAR=179000

hang tengok beza harga ni pula...dalam malaysia lagi tu

.

kan ke hang bawa motor saja???hang pakai motor honda ka?? :sopan: :sopan:WHATT??

I ASK YOU AGAINNNN...............

RINGGIT MALAYSIA AND YEN JAPANN....

WHICH IS CHEAPERRR..???? :sopan:
see hang diver pasai tukaran wang......jepun ka arab saudi ka ada ka AP???hang jawab


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

lost_ikhwan
Warga Rasmi
Menyertai: 30.03.2011
Ahli No: 41188
Posting: 3
Dari: Negeri Sembilan

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-04-11 11:07


I learn a lot how to do thesis and desertation. Make sure the point was still under the scope and topic. Those pointless and out of track, GET OUT FROM HERE ! Lets talk about the lack of proton or otherwise.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lost_ikhwanProfil   Hantar PM kepada lost_ikhwan   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 01-04-11 11:11


Pada 01-04-11 11:07 , lost_ikhwan posting:

!!! QUOTE !!!

I learn a lot how to do thesis and desertation. Make sure the point was still under the scope and topic. Those pointless and out of track, GET OUT FROM HERE ! Lets talk about the lack of proton or otherwise.


WHAT??

I ALSO HAVE MY OWN THESIS MAAAA....

I WANT TO ASK YOUU...

YEN AND RINGGIT MALAYSIA..

WHICH IS CHEAPERRR....................???????? :sopan:

WHY THIS EXCHANGE ARE IMPORTANT WHEN WE DO BUSINESS TRADING CARRR????

LETS TALK ABOUT ITT.... :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 01-04-11 11:33


Pada 01-04-11 11:07 , lost_ikhwan posting:

!!! QUOTE !!!

I learn a lot how to do thesis and desertation. Make sure the point was still under the scope and topic. Those pointless and out of track, GET OUT FROM HERE ! Lets talk about the lack of proton or otherwise.sabar sajalah :-D :-D

dia pun pakai juga produk luar juga


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 01-04-11 11:39


Pada 01-04-11 11:33 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-11 11:07 , lost_ikhwan posting:

!!! QUOTE !!!

I learn a lot how to do thesis and desertation. Make sure the point was still under the scope and topic. Those pointless and out of track, GET OUT FROM HERE ! Lets talk about the lack of proton or otherwise.sabar sajalah :-D :-D

dia pun pakai juga produk luar juga
AGREEE........... :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 01-04-11 14:27


Pada 01-04-11 11:07 , lost_ikhwan posting:

!!! QUOTE !!!

I learn a lot how to do thesis and desertation. Make sure the point was still under the scope and topic. Those pointless and out of track, GET OUT FROM HERE ! Lets talk about the lack of proton or otherwise.

Nasihat yang betul terimalah dengan hati terbuka bukan dengan emosi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 01-04-11 14:59


Pada 01-04-11 14:27 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-11 11:07 , lost_ikhwan posting:

!!! QUOTE !!!

I learn a lot how to do thesis and desertation. Make sure the point was still under the scope and topic. Those pointless and out of track, GET OUT FROM HERE ! Lets talk about the lack of proton or otherwise.

Nasihat yang betul terimalah dengan hati terbuka bukan dengan emosi.


WHAT??

I EMOOO...??????? :sopan:

I WANT TO ASK YOU WHY PROTON CAR IS CHEAPER THAN NISSAN OR HONDA?????

DO WE HAVE A SOURCE TO MAKE A CAR MATERIAL???

DO WE HAVE A BIGG..BIGG MONETARY??

HOW LONG WE INVOLVE IN THIS INDUSTRYY???

30 DECADE??? OR 100 DECADE???

YOU COMPARE IT WITH KOREA AND JAPANNNNNN........

HOW LONGGGG??????

GIVE YOUR ANSWER TO ME NOWWWW............ :sopan:

HURRRYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY............. :sopan:Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 01-04-11 15:57


Pada 01-04-11 14:59 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-11 14:27 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-11 11:07 , lost_ikhwan posting:

!!! QUOTE !!!

I learn a lot how to do thesis and desertation. Make sure the point was still under the scope and topic. Those pointless and out of track, GET OUT FROM HERE ! Lets talk about the lack of proton or otherwise.

Nasihat yang betul terimalah dengan hati terbuka bukan dengan emosi.


WHAT??

I EMOOO...??????? :sopan:

I WANT TO ASK YOU WHY PROTON CAR IS CHEAPER THAN NISSAN OR HONDA?????

DO WE HAVE A SOURCE TO MAKE A CAR MATERIAL???

DO WE HAVE A BIGG..BIGG MONETARY??

HOW LONG WE INVOLVE IN THIS INDUSTRYY???

30 DECADE??? OR 100 DECADE???

YOU COMPARE IT WITH KOREA AND JAPANNNNNN........

HOW LONGGGG??????

GIVE YOUR ANSWER TO ME NOWWWW............ :sopan:

HURRRYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY............. :sopan:no need to explain because you always ask the same question and divert/blame to other.....this is the product of tun hahahaha :lol: :lol: :lol:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» sebelum nuklear,cermin Proton dulu

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar

  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 
Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri
Loading: 0.205978 saat. Lajunya....