Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau hanya memikirkan "Apa kata orang..." bila pula masa nak mengenengahkan, "Apa kata saya..."

-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 69
Ahli: 0
Jumlah: 69




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 25 hari yang lalu
ronniefinancehome: 36 hari yang lalu
MTMKi: 46 hari yang lalu
usop79: 47 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Jom Kongsi Hobi......


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Jom Kongsi Hobi......

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Jom Kongsi Hobi......

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 18:11


assalamualaikum........

hai kawan2...apa kata kita kongsi hobi...hobi saya bnyak..tapi yg paling saya suka..membaca novel..dan komik..hehehe..

dan lain2 tu..saya suka mendengar muzik..mmglah muzik2 ni melaghahkan(melalaikan)kita..tapi saya mmg tak boleh dipisahkan ngn muzik..

antum2 semua plak camner??? mesti ader yang punye hobi pelik2 kan??

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 18:17


bole dengar sampai tak melalaikan... ana pun ape kurangnyer....

dah baca novel pesanan terakhir seorang lelaki? dengar kata best.

hobi pelik.... ermmm... balut buku kot.. hehehe... setiap buku yg ana beli mesti nak balut punye... sayang kat buku tu takut rosak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

heizam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 182
Posting: 107
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 18:47


a'kum... ana banyak hobi... tapi ana paling suke pergi jenjalan... tak tau la .. dah jadi hobi ana.

wassalam


Bookmark and Share

    


  Member Information For heizamProfil   Hantar PM kepada heizam   Pergi ke heizam's Website   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 20-05-03 18:51


hobi ana menulis lirik dan mengubah lagu nasyid,tapi buat masa ni ana tak tau nak buat apa dgn lirik dan lagu tu kalau ada sesiapa nak bitau ana,ana sudi hulurkan

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 18:52


ana suka baca novel dan dgr lagu2 nasyid..

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 18:57


Ana suka kumpul keychains... sbb ayah n mak ana slalu merantau... so amik peluang suh diorg beli kan keychain... dulu ana letak keychain² nih kat pencilbox n bag ana... tp disbbkan oleh kebisingannya... ana tinggal kan sedikit je kat pencilbox..yg lain simpan kat umah... kalau ditimbang...tak tau laa brape beratnyer
slain tu...ana ske dgr nasyid n b'nyasid...

WaLLahua'Lam

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

putera_manis
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 22
Posting: 593
Dari: Segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 19:10


hobi.......melayari internet dengan main kompang....

-----------------

MAta BErtENTanG,kAn tIMBul kaSIH SAyanG....
HAti berTEMU HatI,KAn laHIr rASa kaSIh.....
BiLA dAHI BERtemu SEjaDah,BAruKAN teRAsA KeBESaraN iLAhi...
KetENAngan Jua DiPerolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_manisProfil   Hantar PM kepada putera_manis   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: Tm Mlwt, Kl Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 19:19


Hobi ana pulak...BERNASYID ! Tu hobi yang paling top...ehehe...

Membaca pun suka gak...nak jugak timba ilmu fardhu ain wa kifayah...sambil tu suka jugak tulis artikel...

Aktiviti lasak spt camping & hiking minat la jugak...cuma sekarang takde kesempatan sebab sibuk skit...

Ana ada jugak kumpul koleksi kopiah, cd juga kaset nasyid & bacaan Al-Quran, kitab dan majalah Islamik...Banyak juga manfaatnya...insyaAllah...

Allahu Ta'ala a'lam...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 19:37


syukranlah pada semua..erm..ramai kat sini suka lagu nasyid kan??mmg lah sekarng ni dah ramai kumpulan2 nasyid yg lagu2nya semua sedap2...

masa sekolah mengah..saya suka buat cerpen remaja..tapi tak sampai abis...sbb saya tak takde masa.. selain tu..saya suka kumpul duit syiling stau sen.dan skrg ni kumpul duit syiling arab plak...

dan paling saya suka..layari internet...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

AdAwiAh_1210
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 649
Posting: 120
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 19:42


assalamualaikum sahabat semua...

hiburan itu tak salah
tetapi salah memmilih hiburan membuat seseorg itu bersalah....
selagi tak melalaikan kita...tak salah mendengar muzik...untuk ketenangan jiwa sesekali...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AdAwiAh_1210Profil   Hantar PM kepada AdAwiAh_1210   Quote dan BalasQuote

zieka
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 583
Posting: 66
Dari: MMU

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-05-03 20:01


nak kongsi hobi ek? bleh². hobi saye ni mmg banyak. tp, yg berade di rangking teratas skali ialah shopping & reading . saye ni mmg suke shopping. lelagi kalo time mega sale. ekekekek... tp takla sampai membazir. kalo membace plak, saye suke bace majalah, novel atau ape saje. asalkan bahan bacaan tu berfaedah. and one more thing, saye ni suke dgr lagu. tak kesah la lagu apepon. lebih² gi lagu nasyid.

-----------------
Harta menjamin dunia. Iman menjamin akhirat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziekaProfil   Hantar PM kepada zieka   Pergi ke zieka's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 20:14


hai zieka....

oooooo..hibo shoping ekk..erm..biasalah pompuan kan..saya pun suka gak shoping2 ni..tpi tgklah brng ape yg nak dibeli..saya ni pun suka kumpul brgn aksesori h/p..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

budakkampung
Warga Rasmi
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 594
Posting: 14
Dari: kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-05-03 20:31


Hmmm..
kecik2 dulu saya suka main dam aji.. hampir tiap petang gi aji..
umur 12 tahun saya start kenal catur ...
tapi waktu tu tak pandai gerak2 je.. umur 14 tahun saya jadik minat giler main catur...
pastu bila tingkatan 5 saya berenti main catur ...
masuk tahun 1 saya start minat main catur balik..
Sape nak main catur ngan saya?
Jangan ingat hidup saya ngan catur je..
Saya jugak minat membaca.Saya suka baca buku yang bercorak keagamaan, pemikiran, perkomputeran , sains dan teknologi. Tak ketinggalan jugak buku2 motivasi dan paling penting buku catur..
Selain membaca dan bermain catur , saya juga minat programming, elektronik , solve puzzle, dan computer game.
saya suka main game starcraft,warcraft,red alert dan heroes of Might and Magic..
solitaire, spider solitaire, hearts , minesweeper dan Freecell pun saya main jugak.. ada saper2 yang minat dia same ngan minat saya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For budakkampungProfil   Hantar PM kepada budakkampung   Pergi ke budakkampung's Website   Quote dan BalasQuote

widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 647
Posting: 199
Dari: bumi allah

malaysia  


posticon Posting pada: 20-05-03 20:42


assalamualaikum...ermm..saya nak kongsi juga..

hobi saya bnyak..antaranya,,yg paling saya suak..kumpul setem dan kumpul kereta mainan..kalu tension lega tgk semua tuh...lagi satu plastik gula2...saya kumpul juga...ermm...bnyak plastik gula skrg yg dah bertukar..kalu tgk yg lama2 best..lagipun bnyak kenangan...

heheh..wallahua'lam...



-----------------
"haza fadlhu min rabbina"

Bookmark and Share

    


  Member Information For widadProfil   Hantar PM kepada widad   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 21:19


Assalamualaikum.....

ana pun nak kongsi hobi gak....ana suka gi camping ngan jungle trekking...heheh..sesapa ada info nak buat camping kat mana2 tu, kontek la ana ek...selain itu, ana suka baca artikel ttg perkara2 yg aneh dan ajaib, contohnya macam segitiga bermuda tu...bernasyid??? hehe...mmg tu salah satu kegemaran ana yg top la...( biar suara sumbang pun...ikikik)...isk...kalu nak senaraikan mmg tak abis satu muka surat nih....lain kali plak ek..

wassalam...


-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 21:39


dulu....

saya pun suka camping2 ni..duk dlm hutan..ada air terjun....bestnya bila ingat zaman sekolah kan???

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 21:41


dulu....

saya pun suka camping2 ni..duk dlm hutan..ada air terjun....bestnya bila ingat zaman sekolah kan???

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

iwadullah
Warga Rasmi
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 652
Posting: 10
Dari: negara indah..malaysia

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-05-03 21:53


assalamualaikum...
hobi saya pulak antaranya ialah memancing,dengar nasyid,membaca dan macam2 lagilah...tupun kalu ada masa terluang...emm hobi sahabat semua memang menarik belaka yek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For iwadullahProfil   Hantar PM kepada iwadullah   Quote dan BalasQuote

sayasarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 225
Posting: 294
Dari: atas tanah jeh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 00:32


a'kum

hobi membaca buku, kumpul setem, kumpul botol [botol yang bentuk special la...takkan botol kicap;boleh jugek], keychain, balut buku, kumpul artikel, surfing, gi jejalan [melancong la],

ape lagi ek..

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

Purnama
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 342
Posting: 55
Dari: Kuantan,Pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 21-05-03 00:37


hobi saya....kalau nak cerita tak cukup ruang tau...sebab ada banyak hobi...tapi hobi yang paling suka ....baca novel tentang kehidupan...ia boleh mematangkan kita...
satu lagi suka berjalan-jalan...luaskan pandangan..


-----------------
Andai hidup punca perpisahan,...biarlah kematian menyambungnya semula. tapi...seandainya kematian punca perpisahan...biarlah hidup memberi erti yang nyata...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PurnamaProfil   Hantar PM kepada Purnama   Pergi ke Purnama's Website   Quote dan BalasQuote

simba
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 184
Posting: 251
Dari: BAnGi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 01:03


Hobi saye ye..errr,suke mengkaji sifat kucing..suke sgt pada kucing..penah jugak terfikir nak bela singa+harimau+kucing dalam rumah..he he,tapi mesti jabatan haiwan tak bagi punye..
mase kecik2 plak suke sgt berkubang..mandi swimming pool semula jadi..parit,sungai semuanye redah..

still now, i love cats n kelurga kucing

Bookmark and Share

    


  Member Information For simbaProfil   Hantar PM kepada simba   Quote dan BalasQuote

ana_muslim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 666
Posting: 58
Dari: Semarak Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 01:36


saya... saya suka belajar... belajar sesuatu yang baru... kalau ada masa terluang, saya suka explore program2 komputer yang saya belum mahir dan program2 baru.... So, my hobby is mengadap komputer...

-----------------
Member of Kelab Downline Islam Malaysia (KDIM)
ID Code - 191
http://kdim.net/?penaja=191

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_muslimProfil   Hantar PM kepada ana_muslim   Pergi ke ana_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

Arcaine
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 246
Posting: 237
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-05-03 08:39


A'kum

Hei, jom main Chess. Siapa berani?

pst: Hinst, hinst.

-----------------
Hidup ini suatu perjuangan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ArcaineProfil   Hantar PM kepada Arcaine   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 09:26


waalaikumussalam...

erm... ana tak pandai main chess ler... tak terer..

haa... siapa yg terer... jom lawan dgn arcaine beramai2.... serbu!!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 09:30


assalamualaikum

mm hobi yek.. kalaunak cite 7 hari 7 malam tak habis.. yelah ada pelbagai hobi

salah satu daripadanya.......masuk komuniti ukhwah dan muslimah

lain2...ntah ler byk sgt

--wah nampaknya ramai nak lawan arcaine main chess, jaga2 arcaine tu pandai tu..tangan dier berapi-rapi biler main chess jgn mare arcaine--

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

budakkampung
Warga Rasmi
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 594
Posting: 14
Dari: kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-05-03 11:34


Assalamualaikum..
Jom arcaine kita main chess.
mari lawan chess beramai2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For budakkampungProfil   Hantar PM kepada budakkampung   Pergi ke budakkampung's Website   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 34
Posting: 242
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 11:40


eheh..hobi yer...kalau nak kira,mmg byk hobi saya ni..ikut keadaan la..tapi yg selalunya membaca,dengar radio dan surf internet.. skang ni lebih cenderung utk surf internet ni,masuk komuniti muslimah ngan ukhwah ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 12:03


assalamualaikum....
hehhe..byk tul hobi yek.....
tapi semua hobi yg lebih kureng sama jerk..
main dam,kumpul setem,camping la...
tapikan..takkan takde yg suka mancing kot...
best apa mancing....
pasni nak cadangkan kat ABANG KANG utk wat
PERTANDINGAN MEMANCING KOMUNITI UKHWAH
camne.....best tak ide aku...
org pompuan sure tak suka nya...
hehehhe

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 21-05-03 12:30


dulu, kini dan insya allah selamanya...membaca. kalau dapat satu buku tu, tak kira buku apa pun, jangan dipanggil...tak sedar. makan pun tolak tepi...solat tak leh la kan...solat dulu...

hobi baru, memandu kereta sambil bermuhasabah.

chatting tu sebenarnya dah jadi drug... macam juga masuk komuniti ni, dah jadi drug untuk saya. bukan sekadar hobi lagi dah...boleh dikatakan internet-maniac la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 18:11


saya pun minat main chess..tapi pandai main dam jer...hehehehe..dulu tererlah main catur ni..tapi skrg dah lupa lah....

hobi kiter samalah maryam...kalau dah baca buku tu..makan,tido pun tolak tepi..asalkan kena abiskan buku tu dulu...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 18:15


:: wah seronoknya hobi masing ader yang suka jejalan, baca novel dan macam-macam lagi :: hobi ana pun banyak tadi yang paling ana minati ialah mengumpul CD-cakera padat tak kira dari permainan komputer,program,lagu, cerita,dokumentari dan macam2 lagi selain tuu hobi ana juga ialah membeli hardware komputer! ahak! ::

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-05-03 17:49


wow...bestlah hobi wan_pasir..hehehhhe..mesti dah banyak kan cd2 awak kat umah tu..

kalau saya ni..suka beli je..tapi tgklah citer2nya bertepatan tak ngn minat saya atau tak...tapi saya pun suka beli cakera padat nie...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-06-03 01:12


Assalamu'alaikum

urmm.. ape hobi qaulah ek ???

qaulah suker surfing.. ermm.. masuk komunitilah.. ehehe.. pastue, suker membaca jugak.. novel adventure..dan suker baca bab sejarah nie.. pastue, minat mengarang.. selain tue, qaulah suker jugak nyakat adik2 kat umah nie.. ekeke.. x derlah lama.. kejap jer.. kalau nak citer, mmg tak habis.. byk lg.. setakat nie dulu yer.. kalau ader yg terbaru, qaulah posting lg..

Wassalam

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

Huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1062
Posting: 138
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 24-09-03 22:39


assalamualaikum....saya pun suka membaca jugak. paling suka baca novel dan majalah le.

-----------------
Keikhlasan dalam perhubungan

Bookmark and Share

    


  Member Information For HuwainaProfil   Hantar PM kepada Huwaina   Quote dan BalasQuote

fidzislah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.08.2003
Ahli No: 2906
Posting: 91
Dari: ipoh:skudai:gombak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-09-03 22:51


assalamualaikum
hobi saya banyak gak
salah satu nye melukis
bersesuaian dengan course yang saya ambil


Bookmark and Share

    


  Member Information For fidzislahProfil   Hantar PM kepada fidzislah   Quote dan BalasQuote

poqya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3840
Posting: 208
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-10-03 16:16


suka chat,surf tenet.dan plg best..tdo laa kalau bg seorg student...

Bookmark and Share

    


  Member Information For poqyaProfil   Hantar PM kepada poqya   Quote dan BalasQuote

safiee_iiu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2434
Posting: 339
Dari: 475, felda air tawar 1, 81920 kota tinggi, johor

Johor  


posticon Posting pada: 03-10-03 17:39


chatting, bernasyid, kumpul duit syiling satu sen, lima sen dan duit syiling tahun 1982

-----------------
cintakan bunga layu, hancur dan musnah
cintakan tuhan kekal buat selama-lamanya




Bookmark and Share

    


  Member Information For safiee_iiuProfil   Hantar PM kepada safiee_iiu   Pergi ke safiee_iiu's Website   Quote dan BalasQuote

dalila2501
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3466
Posting: 193
Dari: sungai buloh

Selangor  


posticon Posting pada: 06-10-03 15:25


Kalau dalila... dalila minat membaca. Tak kisah bahasa Inggeris ataupun BM....Itu memang hobi dalila yang paling top sekali.... and second best ialah mengacau adik-adik dalila

-------------------------------------------------------
A good friend is someone who always there for you,
Not someone who always isn't there for you.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dalila2501Profil   Hantar PM kepada dalila2501   Quote dan BalasQuote

aliflamra
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 245
Posting: 292
Dari: Putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-10-03 10:59


mesti ar nyanyi lagu nasyid

-----------------
Get graphics at Nackvision.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aliflamraProfil   Hantar PM kepada aliflamra   Quote dan BalasQuote

jundullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.09.2003
Ahli No: 3276
Posting: 105
Dari: kelate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-10-03 11:01


hobi ana lak suka dengar nasyid pastu dengar ceramah tak kira la ceramah pe politik ke ape ke

-----------------
Di mana bumi Dipijak ... di situlah Islam dijunjung

Takkan hilang Islam di dunia!!!

Takbiiiiiirrrrrrrrrr!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For jundullahProfil   Hantar PM kepada jundullah   Pergi ke jundullah's Website   Quote dan BalasQuote

star_taurus_0505
Warga Rasmi
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3799
Posting: 15
Dari: Alor Setar, Kedah Darulaman

iraq  


posticon Posting pada: 07-10-03 11:52


w'salam.

well, bila bercakap ttg hobi..
hobi bukannya satu..

hobi boleh di kategorikan dgn byk perkara yg selalu kita buat..
cthnya kalau selalu memasak, jadilah hobinya memasak..

for me, saya suka membaca, menonton, dan juga surfing on the net..

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For star_taurus_0505Profil   Hantar PM kepada star_taurus_0505   Pergi ke star_taurus_0505's Website   Quote dan BalasQuote

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-02-04 17:53


ana pula suka mengembara serta mencari kenalan baru. selain itu ana juga suka bermain catur. kepada chess player yang lain apa kata kita bertemu nanti.

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 12-02-04 18:25


hmmm....
bagusnya rakan rakan ukhwah sekalian....
semoga hobi-hobi kita itu memberi kebaikan dan manfaat kepada kita...

insyaALLAH.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

ProfTakBersalah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.01.2004
Ahli No: 6916
Posting: 120
Dari: Putra University of Japan

japan  


posticon Posting pada: 12-02-04 19:05


saya suka main badminton.....itu hobi saya tapi kekadang time boring2 tak tau nak wat aper kan....hobi pun tak guna sebab tak de orang nak main badminton dengan saya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ProfTakBersalahProfil   Hantar PM kepada ProfTakBersalah   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 12-02-04 19:11


hobi??????ohhhh ana ada gak hobi.......main bola sepak,main komputer,dengar lagu dan layari internet

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-06-04 23:25




Macam2 hobi rakan2 ukhwah.com ni yer...saya sekarang ni tgh cuti...so..saya banyak tgk tv..lepas tu..saya suka berjalan2..(rehlah) ketempat yang tak penah saya kunjungi..



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

miss_arin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8931
Posting: 288
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-07-04 16:43


hobi saya..
saya suka baca buku..kemudian saya suka menyanyi..
nilah hobi saya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_arinProfil   Hantar PM kepada miss_arin   Pergi ke miss_arin's Website   Quote dan BalasQuote

cruestasia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.06.2003
Ahli No: 1791
Posting: 60

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-07-04 17:24


hobi ana plak lebih kurang sama ngan antum semua.....bila ada masa free ana suka baca novel&magazine, suka dengar radio bila baca buku, kalau abg saya tak der kat rumah...saya suka karaoke (lagu nasyid jerrr).......dan setipa hari ana tak miss surf internet

Bookmark and Share

    


  Member Information For cruestasiaProfil   Hantar PM kepada cruestasia   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-07-04 00:03





Buka ukhwah.com pun salah satu hobi saya...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

kartini
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2004
Ahli No: 9224
Posting: 59
Dari: KL

uk   avatar


posticon Posting pada: 15-07-04 05:10




teman ni pulak ada mcm2 hobi....
first, of course la membaca.....novel ke,janji berunsur 'adventure' ..yg 'jiwang2' ni..kureng c-kit..

on the other hand, teman suka melancong..!!!
till now, satu M'sia ni dah round... di tpt lain pulak, Makkah,Beijing,Hong Kong, Tokyo, Brunei, S'pore & indonesia...
Kalau Europe plak,Switzerland....., England,Australia...
motif utama actually ntuk melihat keagungan ciptaan Illahi di samping menambahkan wahana ilmu p'tahuan....

besides, teman suka jugak collect 'Jingsaw Puzzle' !!
masa melancong tu..teman beli la ..,tp ada juga yg kwn2 present....
teman punsuka bela haiwan p'haraan di rumah...
kucing ada, hamster ada, arnab ada....,bak kata AsTro: mcm2 ada.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For kartiniProfil   Hantar PM kepada kartini   Quote dan BalasQuote

princess_of_heart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.06.2004
Ahli No: 9744
Posting: 74
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 15-07-04 08:07


assalammualaikum wbt ana suka buat pemerhatian terutama pemerhatian terhadap manusia...yg baik ana jdkan teladan yg buruk ana jdkan sepadan...ana paling suka perhatikan muslimah yg pakai tdg labuh ni...nmpk comel lah... wasalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For princess_of_heartProfil   Hantar PM kepada princess_of_heart   Pergi ke princess_of_heart's Website   Quote dan BalasQuote

abuyaa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.07.2004
Ahli No: 9943
Posting: 22
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-07-04 08:50


..
hebatnya hobi masing-masin.....saya pun nak kongsi hobi saya.....antaranya...

1)Mengumpul kaset dan vcd kuliah agama....terutama ustaz Shamsuri.....

2)Mendengar radio.... tak boleh tido tanpa dengar radio......he...he...he..

3)bermain bola sepak..... dan yang terakhir....

4)membasuh pinggan lepas makan nasi.........ha..ha...ha

Bookmark and Share

    


  Member Information For abuyaaProfil   Hantar PM kepada abuyaa   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-07-04 20:36




hai abuyaa....hobi awak yang terakhir tu..memang minat ke???mesti selalu gi kenduri kawin kan...
tolong cuci pinggan...jangan marah..gurau je..



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-07-04 20:48


hobi?

1. makan
2. masak
3. main besi
4. menari
5. membaca

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

habibah_ty
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1617
Posting: 67
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-07-04 21:45


ahhh...banyak ye hobi..
saya suka dengar rodia.....ikim...lagu nasyid...best tau

Bookmark and Share

    


  Member Information For habibah_tyProfil   Hantar PM kepada habibah_ty   Quote dan BalasQuote

nurul_cahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2003
Ahli No: 3157
Posting: 97
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 15-07-04 22:27


ermm..hobi? ermm..apa ek..??? main badminton mmg wajib tetiap minggu..main gitar..chatting kat canel #zura and#ukhwah.com....and..nyakat orang..hehhehhee...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_cahayaProfil   Hantar PM kepada nurul_cahaya   Pergi ke nurul_cahaya's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 15-07-04 23:08


Hobi brothermon ialah..

bersolek,membasuh baju,mengemas bilik,mewangikan bilik..
membaca buku di kala larut malam...
menyanyi dikala keseorangan.....
mendengar lagu..
dan seterusnya..
melayari internet...dengan kapal layar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

yeop
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9097
Posting: 199
Dari: Aalen

germany  


posticon Posting pada: 16-07-04 07:24



hmmm...bela ayam,ternak kambing,bagi makan itik,jala ikan,usha barang kat kedai,internet,sidai baju,angkat kain jemuran,panjat pokok rambutan,main baling selipar,kutip biji getah lepas balik skolah,beli aiskrim lepas balik skolah agama,baling batu kat longkang pastu lari,.....tu suma bukan hobi saya...
hobi saya...main game,lukis kartun,denga ceramah ustaz ismail kamus yang best...huhu

-----------------

\Mudah-mudahan kita terdiri dikalangan golongan abdan syakura.


Bookmark and Share

    


  Member Information For yeopProfil   Hantar PM kepada yeop   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-07-04 22:22


Quote:

On 2004-07-16 07:24, yeop wrote:

hmmm...bela ayam,ternak kambing,bagi makan itik,jala ikan,usha barang kat kedai,internet,sidai baju,angkat kain jemuran,panjat pokok rambutan,main baling selipar,kutip biji getah lepas balik skolah,beli aiskrim lepas balik skolah agama,baling batu kat longkang pastu lari,.....tu suma bukan hobi saya...



Lorr...confius saya...saya ingat yg atas ni semua hobi awak...hehehe...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-07-04 11:00




bawa kete laju2, dengar nasyid, tengok consert nasyid, berkhemah dlm hutan, layari ukhwah.com,kumpul duit syiling dan mcm2 lagila....kalau nak senaraikan,panjang sangat..hehe
salam ukhwah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

hakimabdulrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10003
Posting: 541
Dari: kawan

singapore  


posticon Posting pada: 21-07-04 11:15


hobi ana ni banyak...............citer yang sikit aje...main dam kat internet........kumpul keychains....dan lagi.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimabdulrahmanProfil   Hantar PM kepada hakimabdulrahman   Pergi ke hakimabdulrahman's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-07-04 11:16




hobi...kalau nak dikira mmg banyaklah hobi saya ni...tapi yang paling saya suka buat ialah.....kumpulkan bullet stappler yang dah rosak... ..kumpul dan simpan kat dalam balang kaca...

itulah hobi saya...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-07-04 13:50


hobi hamba main pedang!! ^_^x

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 25-07-04 01:41


Memancing.Tapi ikut keadaan Kalau dapat ikan suka kalau tak dapat tak suka la.



Tapi sekarang ada hobi baru





Layan Ukhwah.com la . Apa lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-07-04 09:58




hobby ana kumpul cd nasyid, dengar nasyid, guna internet, play computer games, membaca,, apa lg ek.. skrg dah kurang tidur hehehe...
wallahu a'lam.
wassalam

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

syafiq86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2003
Ahli No: 2897
Posting: 240
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 25-07-04 15:39



Bercakap pasal hobi, ana memang mempunyai banyak hobi. Tapi yang teratas ialah membaca...tak kira novel ke, bahan ilmiah ke...asalkan boleh dibaca...dan tidak menyakitkan hati...
Selain tu, ana suka dengar nasyid, menulis cerpen, sajak dan programming.

-----------------
KAWANLAH selagi ada hati. BERCINTALAH selagi ada yang sudi. GEMBIRALAH selagi ada teman di sisi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafiq86Profil   Hantar PM kepada syafiq86   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-07-04 23:54


Quote:

On 2004-07-22 13:50, kens2005 wrote:
hobi hamba main pedang!! ^_^x



aik....bahaya ni kalau hobi main pedang..silap haribulan terkena kat orang yg tak bersalah...sape yang susah....dia dan keluarga dia gak yg susah...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-08-04 01:56


amboih, macam2 hobi bdk2 ukhwah ni ye... yang pelik2 pun ade...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-08-04 10:55


ana plak minat sesangat menjahit................

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

hakimabdulrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10003
Posting: 541
Dari: kawan

singapore  


posticon Posting pada: 15-08-04 11:37




nak tambah sikit bab hobi ini.....kalau tongah relaks nii....dan surf kat internet ni....suka sangat dengar bacaan al-quran yang kat muslim online.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimabdulrahmanProfil   Hantar PM kepada hakimabdulrahman   Pergi ke hakimabdulrahman's Website   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-09-04 00:36


hobi...banyak tu, tapi yang paling ana minat ialah mempelajari ilmu IT...

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 08-09-04 08:48




hobi saya membaca segala jenis benda yg boleh dibaca.. sampai waktu tgh makan pon label yg ader kat botol2 kicap, sos, tin2, kotak2 sumer saya baca.. kertas yg buat bungkus kuih & nasi lemak pon boleh jadi mangsa..

selain tu.. saya suka kumpul album nasyid & kaset2 ceramah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-09-04 08:51


hobi saya banyak, baca novel, menjahit, buat crsoosti dsb, tp yg selalu saya buat menjahit. saya suka melakukan sesuatu yg saya dpt manfaat dan boleh guna. kalau menjahit biasanya saya akan jahit baju, save budget, x perlu nak upah lagi, terutamanya bila musim perayaan, x de masalah kalau nak raya, x perlu risau kalau tempahan x siap., sehari pun boleh siap. kekadang kalao ada masa terluang skit boleh buat crosstich dll, tp kesuntukan masa dgn kerja, so weekend jelah boleh manfaatkan hobi tu. dulu amsa study sibuk kat kampus, bila cuti sem baru boleh luangkan masa, bila kerja plak komitmen , yelah kerja ampai petang kan, jam 6 baru balik, malam plak rehat n ajar mereka mangaji and tlg mereka buat homework. apa2 pun mmg best menjahit ni, x caya boleh cuba, di samping kita dapat luangkan masa n improve our skill especially in house management. my style, bila dah mula buat sesuatu benda, nak tgk hasilnya as soon as possible.

-----------------
Nurul AH

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

ain_mardziah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6659
Posting: 188
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-09-04 13:06




hobi mmg banyak.....antaranya,

1.membaca novel
2.kumpul setem....sapa2 yg nak tukar2 setem bleh la
3.melancong
4.dengar nasyid
5.kacau org.....mengusik (bila la nak b'ubah hobi ni ?)


Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_mardziahProfil   Hantar PM kepada ain_mardziah   Quote dan BalasQuote

nurilyana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4815
Posting: 142
Dari: Alor Setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-09-04 13:12


ana pun suka ngat baca novel ngan dengar nasyid!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilyanaProfil   Hantar PM kepada nurilyana   Pergi ke nurilyana's Website   Quote dan BalasQuote

muslim_boy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2006
Ahli No: 23728
Posting: 142
Dari: Kota Bharu Bandaraya Islam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 21:52


salaam...
hobi saya memancing...
saya banyak exp dalam bidang memancing....
saya biasa memancing kat laut dalam.....
sejak umur 10 tahun lagi saya berjinak dengan memancing...
seronok bila dapat memancing....
rasa tenang saja diri.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslim_boyProfil   Hantar PM kepada muslim_boy   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-06-07 22:19


memasak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 23:02


Hobi, berpengakap( macam macam program pengakap,)
camping, hiking, panjat gunung, memasak, buat gejet pengakap, makan, minum, jalan jalan, cakap, bercucuk tanam, kebun bunga dan buah buahan

Bookmark and Share

    


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-06-07 23:06


men tened

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-06-07 23:07


men mesej dan calling2

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-06-07 23:07


menjahit

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-06-07 23:08


melukis dan mewarna

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-06-07 23:08


kumpul tiket bus..yang lawa2 saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-06-07 23:09


keluar jaln2

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-06-07 23:10


pergi kem or program mana-mana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-06-07 23:11


cari kenalan baru..biar ramai kawan, jangan ramai lawan

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-06-07 23:12


kaco org..ni kalau tak tau nak buat apa

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-06-07 23:12


kemas2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-06-07 23:12


dan banyak lagi..malas nak cerita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-06-07 23:12


he2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 00:19


apa lah yang banyak sangat ni wawa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-06-07 00:39


silat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 01:28


kacau orang.....hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

ummi_mmas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28146
Posting: 133

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 18:01


membaca buku & kacau orang... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_mmasProfil   Hantar PM kepada ummi_mmas   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 19:00


salam...
hehe..
hobi ana suka buat aktiviti motivasi...dan dengar lagu nasyid..update blog..

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-06-07 19:20


kongsi ilmu dan mencari ilmu

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 20:59


ana suka dengar nsyid...tengok cerita korea...updated laptop..surf int....m macam-macam lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 00:59


Pada 20-06-07 20:59 , lightarrowss posting:

!!! QUOTE !!!

ana suka dengar nsyid...tengok cerita korea...updated laptop..surf int....m macam-macam lagi..

tengok cerita korea ye. (^_^)

mesti banyak cd kat rumah ni.

wah....... banyak hobi anti ni.
hebat ni.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-06-07 16:25


Pada 20-06-07 20:59 , lightarrowss posting:

!!! QUOTE !!!

ana suka dengar nsyid.....

sama!!


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 16:35


assalamualaikum..
saya suka duduk rumah main dengan adik2..
sedih..
tapi ujung minggu program saja memanjang..
nak balik kampus dah...
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Jom Kongsi Hobi......

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.225244 saat. Lajunya....