Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
It is possible to fail in many ways...while to succeed is possible only in one way.
-- Aristotle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 17 jam, 4 minit yang lalu
muslimiman: 15 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 16 hari yang lalu
nur_tinta: 22 hari yang lalu


Cuti-Cuti Malaysia
Topik: marilah datang SABAH!! best wooo.....


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cuti-Cuti Malaysia
    »» marilah datang SABAH!! best wooo.....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh marilah datang SABAH!! best wooo.....

Awekzz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2003
Ahli No: 4682
Posting: 142
Dari: Kota Kinabalu <> Kuantan

Sabah  


posticon Posting pada: 02-11-03 02:25



assalamualaikum.....

meh lah kawan2 suma.... jemput datang ke NEGERI DI BAWAH BAYU!!
macam2 tempat menarik ade kat sini....
lebih2 lagi.... tempat untuk rehatkan minda.... beristirehat!!

tambang flight pun sudah murah bah sekarang....
kalau dulu... takde RM1000, susah lah nak jenguk SABAH!

ape tunggu lagik.... mari2 kita explore SABAH!
kita panjat GUNUNG KINABALU!!!


-----------------
"YA RABB! Semanis-manis pemberianMu dalam kalbuku ialah perasaan harapku terhadapMu dan seenak-enak perkataan pada lidahku ialah memujiMu, sedang yang paling aku rindukan ialah saat berjumpa denganMu.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For AwekzzProfil   Hantar PM kepada Awekzz   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-03 02:14


Quote:
kita explore SABAH!
kita panjat GUNUNG KINABALU!!!



awekss_muslimah_brutal, kau buat la paper projek
jd pengarah, boleh bawak ahli K-Ukhwah pigi sabah. kau dr daerah mana, & bangsa apa?

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

Awekzz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2003
Ahli No: 4682
Posting: 142
Dari: Kota Kinabalu <> Kuantan

Sabah  


posticon Posting pada: 07-11-03 02:40



Assalamualaikum....

uikzz... ada nama baru pulak sya ar...
insyaAllah... pasal urusan jejalan g SABAH... sya bole amik alih bah!! jgn risau... yang penting ada permintaan.. dan fulus!!

buat pengetahuan saudara kaze.... sya asal area KK jugak... dalam kwsn Petagas, Putatan.... dekat jak dgn airport
sya bangsa... BAJAU + BRUNEI....


-----------------
"YA RABB! Semanis-manis pemberianMu dalam kalbuku ialah perasaan harapku terhadapMu dan seenak-enak perkataan pada lidahku ialah memujiMu, sedang yang paling aku rindukan ialah saat berjumpa denganMu.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For AwekzzProfil   Hantar PM kepada Awekzz   Quote dan BalasQuote

cenderawasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2249
Posting: 115
Dari: utm

Johor  


posticon Posting pada: 30-12-03 23:14


dari dlu lagi mmg teringin sangat nk g sabah...nk g pulau tiga..he he

Bookmark and Share

    


  Member Information For cenderawasihProfil   Hantar PM kepada cenderawasih   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 23:21


Teringin juga nak kesana.. kalau ada duit nak juga melancong sana sini.. naik haji.. jalan2.. besntnya

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

bro_pujie
Warga Rasmi
Menyertai: 20.07.2003
Ahli No: 2467
Posting: 10
Dari: sabahan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-01-04 14:13


Quote:

On 2003-11-07 02:14, kaze wrote:
[quote] kita explore SABAH!
kita panjat GUNUNG KINABALU!!!



awekss_muslimah_brutal, kau buat la paper projek
jd pengarah, boleh bawak ahli K-Ukhwah pigi sabah. kau dr daerah mana, & bangsa apa?

-----------------
ketabahan jadikan ia sebagai pendorong utama.
[/quote]

wah bagus jgk cadangan kamurg tu ar..sapa² yg berkeinginan nak dtg sabah, dialu²kan...byk tempat menarik kat sana..utk kaze dan awekz salam perkenalan dari saya..kamurg skrg di sabah ka d s'jung?saya skrg berada d s.alam..w'ever kimslm ngan org sabah..ok

Bookmark and Share

    


  Member Information For bro_pujieProfil   Hantar PM kepada bro_pujie   Pergi ke bro_pujie's Website   Quote dan BalasQuote

Awekzz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2003
Ahli No: 4682
Posting: 142
Dari: Kota Kinabalu <> Kuantan

Sabah  


posticon Posting pada: 24-01-04 14:59




salam ukhwah sedara bro_pujie

sya sekarang dekat Kuantan, Pahang..."KUKTEM"
kaze
pulak d bangi.

ko buat apa sana shah alam bro_pujie?!

RINDU ngan SABAH.....

-----------------
"YA RABB! Semanis-manis pemberianMu dalam kalbuku ialah perasaan harapku terhadapMu dan seenak-enak perkataan pada lidahku ialah memujiMu, sedang yang paling aku rindukan ialah saat berjumpa denganMu.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For AwekzzProfil   Hantar PM kepada Awekzz   Quote dan BalasQuote

sLeepY_Time_GaL
Warga Rasmi
Menyertai: 20.01.2004
Ahli No: 6607
Posting: 1
Dari: wherever I am

Sabah  


posticon Posting pada: 29-01-04 17:06


assalamualaikum..

saya pun org sabah jugak..sabah memang best pun..banyak tempat2 happening! tambah2 ranau..
salam ukhwah utk semua sabahan kat cni

Bookmark and Share

    


  Member Information For sLeepY_Time_GaLProfil   Hantar PM kepada sLeepY_Time_GaL   Quote dan BalasQuote

mafal_katarsis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2169
Posting: 228
Dari: -:tAnAH nAn BeRtUaH:-

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 02-02-04 18:32




Pekabo sahabat seborneo saya...insya-Allah dalam perancangan nak ke sana...melawat & menziarahi kawan2 & adik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mafal_katarsisProfil   Hantar PM kepada mafal_katarsis   Pergi ke mafal_katarsis's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 08-02-04 08:46


jiran negeri saya....
sabah......
tak lupa buat labuan...
salam ukhwah buat sahabat sahabt di sabah dan labuan....

jomlaaa berkunjung ke kepulauan borneo.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

PutraAjmal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 807
Posting: 87
Dari: Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-02-04 17:14


Sesiapa yang belum pergi sabah..pergilah..kalau tidak kau akan menyesal..ana dah pergi tahun leps..2 minggu memang best..pergi umah kawan di Kunak..trylah makan bakso..sempat ke KK naik kereta dan pergi UMS..cantik bah..ana pun kalau boleh nak ngajar sana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For PutraAjmalProfil   Hantar PM kepada PutraAjmal   Pergi ke PutraAjmal's Website   Quote dan BalasQuote

mentarihidup
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.12.2003
Ahli No: 6012
Posting: 48
Dari: BUMI TUHAN

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-02-04 17:22


panjat gunung.....~!
yeaa.....jomlaa sumer.....~!

-----------------
Kau terangi jlnku menuju syurgaMu
Dan kau tunjuki dengan hidayahmu
Hanyalah padaMu kuhadapkan diri
Mohon keampunan........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mentarihidupProfil   Hantar PM kepada mentarihidup   Quote dan BalasQuote

mafal_katarsis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2169
Posting: 228
Dari: -:tAnAH nAn BeRtUaH:-

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 08-02-04 21:37




pakat2lah pi sabah...cuba jangan tak cuba!!

-----------------
[IMG]http://redoks.net/redoks/themes/fiappleblue210/forums/images/logo.gif[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For mafal_katarsisProfil   Hantar PM kepada mafal_katarsis   Pergi ke mafal_katarsis's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 08-02-04 21:46


betul tu... panjat jangan tak panjat....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

mafal_katarsis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2169
Posting: 228
Dari: -:tAnAH nAn BeRtUaH:-

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-04 18:05




kalu panjat gunung tu jangan tak ajak nur malam...

Dia suh panjat jangan tak panjat...

-----------------
[IMG]http://redoks.net/redoks/themes/fiappleblue210/forums/images/logo.gif[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For mafal_katarsisProfil   Hantar PM kepada mafal_katarsis   Pergi ke mafal_katarsis's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 12-02-04 18:19




rugi kalau tak pergi panjat gunung kinabalu tu.....
selain tu ada lagi banyak tempat yang best best di sabah.....
kalau dah pergi sabah tu jangan lupa singgah kejap ke sarawak dan labuan....

borneo best !

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

mafal_katarsis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2169
Posting: 228
Dari: -:tAnAH nAn BeRtUaH:-

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-04 18:39




Lagi rugi kalu tak pi sarawak...pi gua niah...takpun pi bario...tanah tinggi bario...

Apa2pun selamatlah mengembara buat anak2 borneo...

-----------------
[IMG]http://redoks.net/redoks/themes/fiappleblue210/forums/images/logo.gif[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For mafal_katarsisProfil   Hantar PM kepada mafal_katarsis   Pergi ke mafal_katarsis's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-04-04 20:45




salam semua...saya pun berasal dari sabah gak..hehe...

saya sendiri pun tak naik lagi gunung kinabalu..gunung kat mesir dahla..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

ummu_qayyum
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8967
Posting: 133
Dari: egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 18-06-04 00:32




hah..zahratul...memang saya nak gi ke sabah lagi.. tak puas masa kecik2 dulu berjalan masa duk sabah...tapi tetap ingat kenangan masa dia sabah...nanti boleh la saya jalan kat umah awak ek! teringat memori lama...aisehh...

-----------------
"I aM ThE BeSt ThAt I CaN Be.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qayyumProfil   Hantar PM kepada ummu_qayyum   Pergi ke ummu_qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

rebana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 149
Posting: 123
Dari: banting

Selangor  


posticon Posting pada: 18-06-04 04:33


mehla..gi sabah..aku dah pi..mana taknya..lagi 2 tahun baru aku abis belajar kt ums..dulu,masa awal2..cuak gak aku..sekali sampai..mak aii..peramah giler org sabah...lagi2 klu yg girls..hehe..tak tipu..cantik..lawa..bukan orangnyer je..tempat2 kat sana best2 gak..klu tak pi tanjung aru..tak sahla..pi centre point...wisma merdeka..padang merdeka...kunak..petagas..ranau..gi kinabalu park..yg paling bagi aku...naik gunung kinabalu...best gila..aku org no.2 naik gunung tapi...tapi yg 1st tuh...girls..malu aii..

papepun...welcome to sabah..mesti tak nak balik semenanjung punye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rebanaProfil   Hantar PM kepada rebana   Pergi ke rebana's Website   Quote dan BalasQuote

Awekzz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2003
Ahli No: 4682
Posting: 142
Dari: Kota Kinabalu <> Kuantan

Sabah  


posticon Posting pada: 23-09-04 21:06


Quote:

klu tak pi tanjung aru..tak sahla..pi centre point...wisma merdeka..padang merdeka...kunak..petagas..ranau..gi kinabalu park..



wow...nama kg sya pon masuk gak!!
pernah n banyak tau pasal petagas ke rebana?!

"Jomo Sama Petagas"

-----------------
"YA RABB! Semanis-manis pemberianMu dalam kalbuku ialah perasaan harapku terhadapMu dan seenak-enak perkataan pada lidahku ialah memujiMu, sedang yang paling aku rindukan ialah saat berjumpa denganMu.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For AwekzzProfil   Hantar PM kepada Awekzz   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-09-04 22:32



Jauh la. Bukan taknak gi. Tak kenal dunia sana... Datang kuanatan je lah. Hik..hik... Satu hari akan sampai jugaku disana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-09-04 22:34


best nye kalau dapat pi sana dapat gak kenal negeri orang...

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

nina_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10542
Posting: 104
Dari: di mana bumi dipijak..

Selangor  


posticon Posting pada: 01-12-04 12:17


memang teringin sgt nak g sabah.. negeri tu je yg tak jejak lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nina_nurProfil   Hantar PM kepada nina_nur   Quote dan BalasQuote

cucu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10226
Posting: 226
Dari: Bumi Milik Allah

russia  


posticon Posting pada: 01-12-04 13:59




saja jer nak ucap 'SELAMAT DATANG KE NEGERI SABAH... negeri bawah bayu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cucuProfil   Hantar PM kepada cucu   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 05-12-04 20:03


.........

lama dah tak masuk web niiiii.... Aiseemen.... rindu plak tauuu.... tak pe laaa..... perjuangan ini mesti diteruskan.... siapa lagi yang hendak menggubah keadaan ini...???? salam dari ana... yang jauh buat para pejuang... tak kira sabah ke saw... semenanjung keee.... mana mana jak laaa.... oklah,.... banyak keja lagi niii.... ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

permata_hatiku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13095
Posting: 147
Dari: Bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-12-04 08:38


pi tu kam....

-----------------
Usaha, doa dan tawakkal kunci kejayaan dan kebahagiaan dunia akhirat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_hatikuProfil   Hantar PM kepada permata_hatiku   Quote dan BalasQuote

adnan_atiek
Warga Rasmi
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12672
Posting: 13
Dari: kaybee

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-01-05 12:16


dah pernah pergi kat taman kinabalu kat kundasang.... tempat dier mmg sejuk wooo...!
pastu pegi jalan2 kat kota belud, kudat ,keningau tenom, papar, tg. aru, maser tu tinggal kat shang-ri-la resort..... best wooooo!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For adnan_atiekProfil   Hantar PM kepada adnan_atiek   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-01-05 19:43


kalau nak pi pulau d sabah gitau je sya ye....tapi dekat2 ngan tempat sya la....nak pi pulau sipadan,pulau mabul n banyak lagi...jom lah....gerenti best nyor... ...sya tunjuk jalan je...yang lain tu sendri2 la....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

naqibah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13046
Posting: 5
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-01-05 20:10




ba.jumlah..panjat gunung kinabalu syiokkk!!! ana baru je turun 5hb1 2005.cuaca pun ok ba..walaupun penat tapi pengalaman mmg mantap.serius cun gilerrr tempat tu..ana org terengganu dan belajar d universiti malaysia sabah..sesiaper mau jenguk sabah,bagitauler...



Bookmark and Share

    


  Member Information For naqibahProfil   Hantar PM kepada naqibah   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 10-01-05 21:25



masa kat KK dulu tak sempat nak ambil foto dekat replika ikan yang besar tu !...tahun ni pergi lagi!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 13-01-05 09:16


..

dah lama tak balik sabah...
jom ler..DI SABAH..macam2 ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

wehdah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13170
Posting: 196
Dari: Ranau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-01-05 12:54


best juga cadangan tu,kalau jadi jangan lupa beritahu ana ana pun nak jemput juga datang p rumah ana dah nak p ranau apa salah singga rumah ana.kita kan ukhwah fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For wehdahProfil   Hantar PM kepada wehdah   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 03-02-05 12:15




Ahlan wasahlan!!!!

Kalau takat Pantai barat Sabah, ana leh jadik guide nyer!!!

Salam ukhwah



Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

norhanan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4218
Posting: 116
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-02-05 12:08



Bunyi mcm seronok jea kat Sabah..nie yg buat tak sabar nak pegi nie...saya dapat posting kat sana 1 mac nie pegi..
Nanti org2 kat sabah boleh la tlg2 yea..

Bookmark and Share

    


  Member Information For norhananProfil   Hantar PM kepada norhanan   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-08-05 17:24


saya nak p sabah jugak bahagian tawau..nak mengajar sek men keb kinabutan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 30-08-05 17:32


bah!sesiapa yang berminat...datang lah sabah...memang best...
macam-macam ada...datang jan tak datang....
kak azzahrah nak ngaja d smk kinabutan erk..
welcome....saya asal tawau...hehe:grin:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-08-05 17:43


ye..saya nak mengajar kat sana...kalau boleh insya allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_jilbab
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 584
Posting: 84
Dari: bumi serambi mekah+ KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-09-05 15:08


saya dah pergi :
-gunung kinabalu(climbing sampai ke puncak-dapat 2 sijil woo...best..)
-ums(integrasi ums dan uum)
-sek agama tun sakaran(perogram motivasi)
-taman inabah kamal(rumah anak2 yatim kat semporna)
-pulau mabul(cantik sangat..subhanallah..)
-pasar philiphine(bakso..putu..hehe..)

saya teringin nak pergi sepilok dan kundasang tapi sayangnya hajat tak kesampaian..biasalah..pergi dengan rombongan..masa terhad..

tapi kesimpulannya memang best pergi sabah..best bah!

:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_jilbabProfil   Hantar PM kepada srikandi_jilbab   Pergi ke srikandi_jilbab's Website   Quote dan BalasQuote

love_fillah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15161
Posting: 88
Dari: bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-09-05 14:51


bismillah walhamdulillah...

ana pun orang sabah juga...
kalau pergi sabah...jangan lupa datang ke tawau bah...ikan murah...sayur murah...pokoknya semua murah...mailer...jemput ke rumah ana sekali...

tiket tu...ada lah yang murah...
tapi lani pening jugak sebab tiket balik raya mahallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For love_fillahProfil   Hantar PM kepada love_fillah   Pergi ke love_fillah's Website   Quote dan BalasQuote

jihad_sufi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19359
Posting: 23
Dari: kedah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-10-05 13:58


Pada 30-08-05 17:24 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

saya nak p sabah jugak bahagian tawau..nak mengajar sek men keb kinabutan...

salam.mari la datang sabah.tahun ini insya-Allah ana akan balik.smk kinabutan tu tempat kawan ana sekolah dahulu...boleh datang rumah ana sekali...ahlan wahsahlan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihad_sufiProfil   Hantar PM kepada jihad_sufi   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-10-05 18:14


nak pergi jugak sabah...harap2 dapat posting kat sabah nanti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

Nuralisa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20057
Posting: 196
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-05 23:30


Indahnya pengalaman ketika mendaki gunung Kinabalu. rasa kagum dengan ciptaan Allah S.W.T tidak dapat digambarkan. Kesabaran dan ketabahan diuji sepenuhnya. InsyaAllah, akan ku tawan semula puncaknya.

Bagi anda yang menginginkan ketenangan, Sabah menyajikan pelbagai tempat yang harmoni. Kundasang dan Ranau yang nyaman lagi mendamaikan. Lembah Danum, Lahad Datu yang sering menggamit jiwa untuk berkunjung semula. Pulau Sipadan yang Indah dan banyak lagi.

InsyaAllah, akan kusambung semula nukilan keindahan Sabah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuralisaProfil   Hantar PM kepada Nuralisa   Quote dan BalasQuote

nurbalqis83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12893
Posting: 52
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 08-11-05 00:17


ermmm....ana asal sandakan.nak cari seafood yang fresh,datang lah sandakan.ermmm...sepilok pun sdg menanti pengunjung2 nya:)ermm...overall,sabah adalah satu tpt yang boleh memberikan ketenangan dan kalau nak tengok kebesaran Allah betapa indah nya ciptaan nya datang lah sbh.:)pasti tak mengecewakan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurbalqis83Profil   Hantar PM kepada nurbalqis83   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-11-05 00:08


uucp://www.asiatour.com/x-maps/malaysia/maps/sabah.gif

sabah mbah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

Nuralisa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20057
Posting: 196
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-05 18:44


Assalamualaikum

Kalau pergi ke Sabah, jangan lupa jelajahi Labuan juga, coklat di sana murah-murah belaka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuralisaProfil   Hantar PM kepada Nuralisa   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-01-06 19:47


jom lah ge sabah...baru-baru ni ana ge pulau giyana....cantiknya pemandangan..kalau ada masa nak ge lagi sekali...rasa tak puas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

xqtif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6460
Posting: 104
Dari: UniUtama

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 21:49


SAya Kempunan Nak daki Kinabalu...Takd dapat Cuti pula...huhuhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For xqtifProfil   Hantar PM kepada xqtif   Pergi ke xqtif's Website   Quote dan BalasQuote

konoha_peace
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.03.2006
Ahli No: 23182
Posting: 40
Dari: Shibuya-dori

japan  


posticon Posting pada: 07-03-06 18:31


apa susah minta "boss cuti pleaseeeee!!! saya janji lepas dapat cuti pigi naik gunung Kinabalu cari semangat, pas balik nanti saya ada semangat kerja baru hehehe...sure dapat cuti"

kalau pergi kundasang tu, jan lupa pergi kampung poring mandi air panas, ubat tu!!!! kalau nak rafting pergi padas river fuh gerenti mencabar punya!!!! nak mengembara ...ada IMBAK CANYON kat sini, bukan grand canyon saja..!!! nak gambar dengan orang utan boleh!!!! kawan penjagaan orang utan terbesaar di dunia tu (pasal tempat lain tak ada orang utan agaknya)

ok....saya info saja..kalau nak pergi saya cdg satu travel yang dikelola bekas Azhar Mesir INTRABUANA TRAVEL & TOURS...ok desu ka??

Bookmark and Share

    


  Member Information For konoha_peaceProfil   Hantar PM kepada konoha_peace   Quote dan BalasQuote

FitRi_kAstuRi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4595
Posting: 54
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-03-06 12:06


Assalamualaikum..sebut sabah..smo orang ingat gng kinabalu saja kan?sebenar'yang...tempat-tempat mnarik kat sbah ni tersgtla banyak..dari daratan smpilah ke lautan..gunung kinabalu,labuan,pulau tiga,taman tunku abd rahman,pusat pemuliharaan orang utan sepilok,pusat eko pelancungan tawau,pulau sipadan,lembah danum,taman hidupan liar tabin..dan banyak lagi la..jadi memang xrugi datang ke sabah..puas makan angin dengan pengalaman2 baru..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FitRi_kAstuRiProfil   Hantar PM kepada FitRi_kAstuRi   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-06 12:17


INSYAALALLAH ada rezeki dan diizinNYA nanti sampailah kat Sabah...


:):):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-03-06 22:58


seronok bah di sabah ya? :di kalau menarik boleh lah pergi... :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

zinnirah
Warga Rasmi
Menyertai: 09.06.2003
Ahli No: 1227
Posting: 19
Dari: -Tawau-

Sabah  


posticon Posting pada: 29-03-06 12:10


Assalamualaikum semua...

Saya pun orang sabah...kat tawau. mari la datang sabah, macam sahabat2 lain kata..''kat sabah macam-macam ada". Subhanallah...ciptaanNYA memang indah2 belaka.. tak rugi tau!

wassalam ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinnirahProfil   Hantar PM kepada zinnirah   Quote dan BalasQuote

Long
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.03.2004
Ahli No: 7790
Posting: 52
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 15-04-06 22:06


Sesiapa yang belum pergi sabah..pergilah..kalau tidak kau akan menyesal..ana dah pergi tahun lepas..2 minggu memang best..pergi rumah kawan di Kunak..trylah makan bakso..sempat ke KK naik kereta dan pergi UMS..cantik bah..ana pun kalau boleh nak ngajar sana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For LongProfil   Hantar PM kepada Long   Pergi ke Long's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-04-06 22:20


Assalammualaikum wr wb
marila datang sabah :).. kak hanan nak pergi sabah ek.. maila, best kat sini. nanti kita boleh bawa akak pergi jejalan.. semua ahli ukhwah.com dialu-alukan datang ke sabah.. kecil tapak tangan,padang arafah kami semua tadahkan ^_^.. boleh buat JK sabah pula ^_^.. sayang selalu

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 15-04-06 22:24


jangan lupa pergi kundasang..best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

salaamirr
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24025
Posting: 27
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 15-04-06 23:13


Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh...

--->KANOU MUGAD SABAH (mari melawat Sabah)--->

Welcome2...
Saya ni nama saja orang Sabah tapi masih banyak tempat yang saya belum pigi...
Tapi saya sudah daki gunung Kinabalu & rafting di Sg.Padas...best tau...

--------------------
"Islam itu datangnya asing dan akan kembali menjadi asing, beruntunglah sesiapa yang kekal di dalamnya walaupun dalam keterasingan"


-----------------
"Islam itu datangnya asing dan akan kembali menjadi asing, beruntunglah sesiapa yang kekal di dalamnya walaupun dalam keterasingan"
[ Telah diedit oleh: salaamirr pada 17-04-06 18:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For salaamirrProfil   Hantar PM kepada salaamirr   Pergi ke salaamirr's Website   Quote dan BalasQuote

nur_namia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2005
Ahli No: 21203
Posting: 193
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-04-06 00:45


Emm memang teringin sangat nak pergi sana..yelah kat sanekan pulau2 cantik..tapi belum ada rezeki lagi nak menjejakan diri ke sabah lagi...insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_namiaProfil   Hantar PM kepada nur_namia   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-04-06 01:11


Kinabalu tunggu!!!!! akan ku tawan anda..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 16-04-06 01:16


haha..takkan lari gunung dikejar...
sabah best, tapi best lagi ganu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-06 01:19


Pada 16-04-06 01:16 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

haha..takkan lari gunung dikejar...
sabah best, tapi best lagi ganu...


GOMO KELATE GOMO!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-04-06 01:21


pulau redang di singgahi...gua musang dah dijelajahi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

danial_muhd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23070
Posting: 212
Dari: Bukit Mertajam -> gambang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-04-06 01:27


Kalau kat Karambunai macam mana? Ada sesiapa orang Sabah yang boleh ceritakan sedikit pasal Karambunai ni...

Apa yang menarik di sana? Berapa jauhnya dr KK? Macammana untuk ke sana? Berapa tambangnya?


~Wallahua'lam~

p/s: Jauh perjalanan luas permandangan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For danial_muhdProfil   Hantar PM kepada danial_muhd   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-06 01:29


Pada 16-04-06 01:21 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

pulau redang di singgahi...gua musang dah dijelajahi...


sungai golok???

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-04-06 01:32


sepadan malaysia thai kat kelantan tu pun pernah..saya suka mengembara..
tapi mengembara cuti2 alam sekitar..
gua kat kelantan dah jelajah dah..dah berkemah kat redang..dah menyeberangi banjaran titiwangsa, pergi cameron highland ikut hutan..jalan kaki...dan pelbagai lagi....alhamdulilah kebesaran illahi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-06 01:35


Pada 16-04-06 01:32 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

sepadan malaysia thai kat kelantan tu pun pernah..saya suka mengembara..
tapi mengembara cuti2 alam sekitar..
gua kat kelantan dah jelajah dah..dah berkemah kat redang..dah menyeberangi banjaran titiwangsa, pergi cameron highland ikut hutan..jalan kaki...dan pelbagai lagi....alhamdulilah kebesaran illahi...


waaa..hebat la sahabt kita ni...tak nak jejaki bigfoot ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-04-06 01:36


tak berminat nak kacau makhluk tu...orang asli cakap hantu sijaranggigi

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sapphire
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2006
Ahli No: 24206
Posting: 28
Dari: United Kingdom

Selangor  


posticon Posting pada: 16-04-06 05:06


!!! QUOTE !!!

Kalau kat Karambunai macam mana? Ada sesiapa orang Sabah yang boleh ceritakan sedikit pasal Karambunai ni...



Karambunai memang cun gila.. nak describe pun dah tak berapa ingat, tapi memang keindahan dia memang tak boleh lupa la.. rasanya karambunai ni penghujung borneo. tak rugi pergi.. pergi lah, best2.

antara tempat2 lain kat sabah macam semporna, sipadan, ranau dan area2 kaki kinabalu, sandakan, tawau .. erm lagi mana ye.. sabah ni yang best makanan la.. banyak seafood.. ketam, ikan kayu (sabahan jangan tak tau apa ikan kayu), semua murah2 bah..

haha aku ni over dari orang sabah.. eh sabahan, teruskan mempromote negeri anda. sabah best!!

(lupa pulak. pasar filipin kat kk if i'm not mistaken... rugi besar siapa tak singgah kalau dah sampai negeri bawah bayu tu)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sapphireProfil   Hantar PM kepada sapphire   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-04-06 11:45


ikan bawal murah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-04-06 15:00


nak juga pergi...
tapi bukan pada masa ini...
maybe in the future...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

danial_muhd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23070
Posting: 212
Dari: Bukit Mertajam -> gambang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 20:26


oh... ye ke?

memang dah ada perancangan nak pergi Karambunai... Tapi info belum cukup... Jz nak tahu tambang dan penginapan di sana... Apa lah yang ada kat Karambunai tu ek??

Ada sesiapa boleh bagitahu?

~Wallahua'lam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For danial_muhdProfil   Hantar PM kepada danial_muhd   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-06-06 20:04


Sabah Bumi yang Allah cipta sangat istimewa... tanyalah smile_roses :-)
[ Telah diedit oleh: Addey pada 23-06-06 20:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 23-06-06 20:10


Sabah memang best pun kerana orang kat situ kuat ber sabar

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 26-06-06 15:30


kitak pergi sana naik bilon.... best oooooh

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 26-06-06 15:32


tak pernah sampai sana lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 26-06-06 15:37


Best ke,tapi memang best agaknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

azimat87
Warga Rasmi
Menyertai: 26.06.2006
Ahli No: 24972
Posting: 5
Dari: Bumi Tuhan

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-06-06 15:58


Sabah. Sebuah negeri di bawah bayu. Banyak dengar pasal keindahannya. Nampak kecantikannya di gambar-gambar. Ada tempat2nya yang macam di New Zealand lagaknya. Gunung Kinabalu, penat kalau nak daki tu. Kaki gunung boleh laa agaknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For azimat87Profil   Hantar PM kepada azimat87   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 15:58


Kalau pasal keindahannya ya subahannallah...memang cantik..pasti nak datang.....lagi...Kalau pergi sabah jan lupa singgah kat tawau..hhehehe...beli kain batik....indonesia....Kalau nak datang jan lupa cari saya....hehehhe


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"
[ Telah diedit oleh: muslimah83 pada 26-06-06 15:59 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 16:00


bestnya....macam nak pergi saja sana...
tapi tak tau bila hihihi :-di


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-06 13:06


salam,
walaupun saya org klntn, tapi saya nak berkongsi pengalaman kerana saya sekarang duduk mengjar di sabah. saya dipostingkan di sebuah pulau yang dinamakan pulau banggi.
tapi apa yang ingin diceritakan disini ialah keindahan Tanjung Simpang Mengayau yang terletak di dalam daerah Kudat. sungguh cantik tempatnya, masya Allah, belum pernah saya lihat tempat seperti itu. so kunjungilah ke sana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

sahihnor
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17515
Posting: 182
Dari: Ranau,Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 03-12-06 13:36


Assalamualaikum

Alhamdulillah sabah sebuah tempat yang menarik jemput lah datang
jangan lupa datang kat kundasang boleh naik gunung kinabalu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahihnorProfil   Hantar PM kepada sahihnor   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 14:25


kalau nak daki gunung kinabalu, boleh jalan-jalan di KK sebelum atau selepas..di KK boleh pigi pasar filipina..banyak perhiasan dari mutiara jual sana..boleh juga pigi pulau manukan, scuba diving dan snokerling dan menikmati keindahan matahari terbenam sana..dari KK naik bot laju 20 minit saja..kalau nak tengok bunga reflesia ada kat rafflesia tambunan centre..58km dari KK..kenalah jalan hutan sikit cari bunga tu..


biasanya lepas naik gunung orang pigi poring hot spring di ranau kira-kira 30 minit dari national park (kaki gunung). lepas naik gunung ada lagi tempat mencabar di poring..kita naik jambatan atas pokok..tinggi kira-kira 41m dari lantai bumi dan panjang kira-kira 158m..sambil jalan atas tu boleh menikmati pemandangan hutan yang cantik..kalau gayat tak payahlah tengok bawah..jambatan tu goyang sikit..mungkin dapat nampak beberapa spesis monyet dan binatang liar lain sambil jalan..agaknya dah 4 kali saya jalan atas tu..kalau nak jalan jauh lagi bolehlah jumpa waterfall..air sana memang sejuk macam ais..jangan lupa pigi taman rama2 sana..kalau kebetulan musim banyaklah spesis rama2..sana ada perhiasan dibuat dari batu yang sangat sesuai jadi cenderahati untuk kawan-kawan..spesel tau..batu dari bekas lombong tembaga di mamut..ada warna hijau, berkilat, coklat dan warna kristal..biasa dibuat dalam bentuk bunga..harga murah2 saja dari rm1-rm50..


kalau pigi sana boleh juga singgah kampung saya..hehe..20 minit dari national park..kampung saya pun cantik juga..dari dapur boleh nampak matahari terbit disebalik gunung dan matahari terbenam..kena bawa baju tebal2 lah siapa yang tak biasa sejuk..pagi2 memang tak tahan..air pun sesejuk ais..

jom ramai-ramai pergi sabah..cari tiket airasia yang murah..
jom jalan-jalan :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 14:39


wah..jalan-jalan best lah ni..setakat 5hr ok lah..
nak duduk sana tak budak lah..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 14:42


betul-betul..5 hari dah cukup..airasia dari KLIA ke KK paling murah bawah 2 ratus..one way


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 14:49


ada jugak plan..kalau pergi nak pergi dengan family lah
tapi air asia kan kena booking awal-awal sangat..
tengok lah bagaimana..kalau ada rzeki..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 15:30


BAH..MARI DATANG....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 15:33


nak tanya, apa maksud tawau?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 15:49


tawau tu kan nama tempat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 15:51


Pada 18-10-07 15:33 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

nak tanya, apa maksud tawau?


lupalah....nanti saya chek semula kajian sejarah saya masa form 3 :-D :-D


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-10-07 17:35


Teringat kat org sipitang.. Huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-10-07 17:37


Pada 11-11-05 00:08 , great_teacher posting:

!!! QUOTE !!!

uucp://www.asiatour.com/x-maps/malaysia/maps/sabah.gif

sabah mbah..


Sipitang kat mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 20:52


Pada 26-06-06 15:58 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau pasal keindahannya ya subahannallah...memang cantik..pasti nak datang.....lagi...Kalau pergi sabah jan lupa singgah kat tawau..hhehehe...beli kain batik....indonesia....Kalau nak datang jan lupa cari saya....hehehhe



org pulau ka anti ini...
geng ukhwah sekalian...mari pakat ramai-ramai cuti2 sabah...huhu


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 09:47


Pada 18-10-07 15:51 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-07 15:33 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

nak tanya, apa maksud tawau?


lupalah....nanti saya chek semula kajian sejarah saya masa form 3 :-D :-D



tawau ada maksud ke? saya tahu tu nama tempat saja


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 19-10-07 09:51


Pada 19-10-07 09:47 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-07 15:51 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-07 15:33 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

nak tanya, apa maksud tawau?


lupalah....nanti saya chek semula kajian sejarah saya masa form 3 :-D :-D



tawau ada maksud ke? saya tahu tu nama tempat saja



ada maksud ka :-? :-? saya asal tawau pun tak pernah tau kalau tawau ada maksudnya..hehe..maybe saya kurang ilmu agaknya.. :-D

tapi warga ukhwah d alukan datang tawau..mari ramai-ramai datang ke bumi peladang ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 10:00


cuba tanya kaze...dia asal tawau juga hhehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 19-10-07 10:02


kak muslimah83 tawau d mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 10:03


tanjung batu keramat...jemput datang rumah makan kuih tunjuk..ehehhe akak..
seharai saja kak buat dah siap empat jenis heheh :-D :-D


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"
[ Telah diedit oleh: muslimah83 pada 19-10-07 10:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 19-10-07 10:08


wah..hebat lah..hehe.......
macam mana mahu datang...d kl..ndak balik..hehe..ndakpala tnyak jak

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 10:10


oOhh...bah jaga diri bebaik...hehehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 19-10-07 10:10


Assalamualaikum wwt...

Papar bah... :-D


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cuti-Cuti Malaysia
    »» marilah datang SABAH!! best wooo.....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.225643 saat. Lajunya....