Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Mencari lilin lebih baik dari merungut bila kegelapan

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 22
Ahli: 0
Jumlah: 22




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 13 jam, 2 minit yang lalu
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Anak Luar Nikah.sapa Perlu Dipersalahkan....


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Anak Luar Nikah.sapa Perlu Dipersalahkan....

Please Mendaftar To Post


Oleh Anak Luar Nikah.sapa Perlu Dipersalahkan....

rostanmohd
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39839
Posting: 42
Dari: Ipoh

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-08-10 13:30


assalamualaikum wahai sahabat ukhwah sekalian....negra kita pada hari ini sudah semakin malah memang sudah kembali ke zaman gelap atau zaman jahiliah.anak-anak dilahirkan dimana-mana tanpa apa-apa ikatan yang sah.Anak yang tak berdosa ditinggalkan merata tempa.Ada yang bernyawa dan juga yang telh meninggal dunia.Begitulah zalimnya rakyat kita sekarang ini.Keadaan sudah berupah dengan zaman yang moden tanpa ikatan oegangan agama yang kukuh malah ada pihak yang secara sengaja yang mempermainkan agama..inikah sebab semua ini berlaku? Adakah ini bala dari Tuhan Allah swt......sebagai pengetahuan sahabat sekalian sekarang ini setiap 17 minit akan lahir seorang anak luar nikah di malaysia yag kita cintai sekalian...........wassalam.....


-----------------
Insan yang lemah..........


Bookmark and Share

    


  Member Information For rostanmohdProfil   Hantar PM kepada rostanmohd   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-08-10 08:56


saya lah yang salah.. Allahu Akbar.. lemahnya saya ni.. selalu sangat nampak couple depan mata tapi tak mampu nak tegur.. :( lemahnya iman..


-----------------
nampak salah orang, muhasabah diri sendiri.. mukmin itu cermin bagi mukmin yang lain.. ampunilah kami ya Allah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

jojoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11668
Posting: 107
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-08-10 22:55


Pertama empunya diri yang berzina yang salah...
Kedua keluarga,kenalan terdekat yang melihat darah daging melakukan maksiat di depan mata namun buat-buat tak nampak...
Ketiga yang nampak tapi tak mampu nak nasihat,lemah...
macam saya...
Keempat tak kira siapa pun yang salah,membanteras gejala ni adalah tanggungjawab bersama...
Sekali Allah turunkan musibah..seluruh kawasam menerima azab-Nya
Wallahua'lam..


-----------------
Letakkan akal di depan,bukannya nafsu.Akal setidaknya masih boleh memandu manusia daripada nafsu yang terkadang terbiar tanpa bimbingan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For jojoiProfil   Hantar PM kepada jojoi   Quote dan BalasQuote

assirkami
Warga Rasmi
Menyertai: 20.09.2010
Ahli No: 40299
Posting: 6
Dari: Melaka ~ Tanah Beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-09-10 23:29


salam,

nak kata salah tu yang lelaki pun salah dan yang perempuan pun salah sebabnya masing-masing gagal mengawal nafsu dan emosi masingmasing. anak yang lahir tu tak bersalah dan tidak disabitkan kesalahan yang salahnya ialah ibu dan ayah yang melahirkan dia tanpa ada ikatan pernikahan dan hanya kerana suka-suka saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For assirkamiProfil   Hantar PM kepada assirkami   Pergi ke assirkami's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-10 12:30


kita semua bersalah dalam hal ini.. kita semua turut menyumbang..

huhu..


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

assirkami
Warga Rasmi
Menyertai: 20.09.2010
Ahli No: 40299
Posting: 6
Dari: Melaka ~ Tanah Beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-10 19:17


kalau rasa apa yang kita nampak tu dah salah ..sama sama lah kita betulkan .. tak salah kalau sama-sama nak atasi masalah


-----------------
Islam Cara Hidup Kita


Bookmark and Share

    


  Member Information For assirkamiProfil   Hantar PM kepada assirkami   Pergi ke assirkami's Website   Quote dan BalasQuote

salmanfarees
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26728
Posting: 79
Dari: New Zealand

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 22-09-10 20:41


Salahkan sistem. Semua elemen di dalam sistem ini memainkan peranan; Pendidikan, parenting, upbringing, ledakan informasi dan sebagainya.

Nothing much u can do about it. Cuma kita kena pandai menepis kesemua elemen2 negatif daripada mengenai diri kita dan anak-anak kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For salmanfareesProfil   Hantar PM kepada salmanfarees   Quote dan BalasQuote

lieynnakkpb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22193
Posting: 146
Dari: ~bUmI AlLaH ~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-09-10 22:58


kita perlu kawal nafsu. anak yang dilahirkan tak bersalah. kesalahan yang berlaku adalah ibu bapa yang tak beri pendidikan yang baik.
ibu bapa sibuk dengan kerja tak hirau kan anak-anak.


-----------------
Ku Dambar Kasih mu Allah


Bookmark and Share

    


  Member Information For lieynnakkpbProfil   Hantar PM kepada lieynnakkpb   Pergi ke lieynnakkpb's Website   Quote dan BalasQuote

lieynnakkpb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22193
Posting: 146
Dari: ~bUmI AlLaH ~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-09-10 22:59


anak-anak dibiarkan xambil kisah pun ap


-----------------
Ku Dambar Kasih mu Allah


Bookmark and Share

    


  Member Information For lieynnakkpbProfil   Hantar PM kepada lieynnakkpb   Pergi ke lieynnakkpb's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-10 08:47


jihad melawan nafsu adalah jihad yang paling besar.. hebat kalau berjaya menundukkan nafsu.. benda-benda begini semua tak jadi isu..


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 23-09-10 12:03


Marilah kita mengasihani dan membantu mereka dengan nasihat yang baik. Kasihan mereka kerana amat lemah tidak mempunyai kekuatan untuk mengalahkan dan mengatasi nafsu. Menunding jari tidak menyelesaikan masalah, marilah kita sama membaiki sesama sendiri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

permata_keluarga88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.06.2010
Ahli No: 39992
Posting: 31

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-09-10 20:14


salam
sedih tengok...
bayi yang dibuang,malah ada yang dibakar....
Kenapa dalam hati (si pembuang bayi) tak ada perasaan belas kasihan ...huuhuuh
:(

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_keluarga88Profil   Hantar PM kepada permata_keluarga88   Quote dan BalasQuote

lemon
Warga Rasmi
Menyertai: 19.09.2010
Ahli No: 40293
Posting: 7
Dari: kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 23-09-10 23:32


salam..
ibarat pepatah melayu kata kerana nafsu badan binasa, hal ini terjadi pun sebab nafsu jugak...tak boleh nak persalah kan sesiapa..mungkin kita jugak bersalah....! yang penting baby yang lahir 2 tak bersalah...yang salah insan yang bzina 2..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For lemonProfil   Hantar PM kepada lemon   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.125616 saat. Lajunya....