Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda melakukan apa yang selalu anda lakukan, anda akan mendapat apa yang selalu anda dapat
-- Seminar NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 24 hari yang lalu
ronniefinancehome: 36 hari yang lalu
MTMKi: 46 hari yang lalu
usop79: 47 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: ...potong line...


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» ...potong line...

Please Mendaftar To Post


Oleh ...potong line...

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-06-10 00:27


salam...suara hati ni saya coretkan adalah rakaman rasa hati seorang mmber kepada saya...dan saya bukanlah dokter cinta, so saya 4wardkan d sini sebab saya tau ramai pakar2 hati ni ada kat sini..k

_____________________________________________ :-D


kawan saya ni...dia dalam kemurungan..frust jugak lah gara-gara seorang kawan aka sahabat aka teman mesra yang dikenalinye sejak zaman sekolah mghantar sms dia bakal dtunangkan...terpinga2 kawan ni kol balik dan sesi soal jawab sanggah menyanggah pun berlaku...

d akhir cerita kawan ni beralah..nak buat bagaimana...dia ni yang slow...dari dulu si teman tu bagi signal..dia buat-buat tak tau dan tak faham..actually bukan dia nak ignore atau ada someone else tapi dia rasa masih tak ada kenyakinan untuk berkomitmen lbhb serius...so dia hold on dulu lah..menunggu masa2 sesuai untuk btindak jauh..

tup2...lain pula jadinya...padan lah muka dia...hehehe...(dia marah saya gelakkan haha)

tetiba kawan saya ni gtaw si teman tadi kirim emel kat dia bebrapa hari selepas bertunag...kononnya dia masih teringatkan kat kawan saya...malah dia tak rasa yakin istikharahnye sebelum ini adalah benar (pilihan pad tunangannye lah).. dan teman tu harap agar hubungan psahabtan mereka berterusan...

yang saya kasihan..leklok kawan saya ni da ok..cool...tetiba dengan kedatagan emel ni dia rasa bengang pun ada..tapi dalam tenag dia cuba menafsirkan apa yang tercoret pada emel teman tadi...nampak gaye macam si teman beri harapan...iyakah?

dia tanya saya..boleh ke Kalau dia ambil sekurang-kurangnya drastik, p potong line kat temannye tu..dan sebagai org yang tak ada tauliah saya tak berani lah bagi jawapan ye ke tak...parah ni...

erm...so bagaimana ek? yang teman dia tu pun satu...Kenapa masih nak bkawan dan bsahabat macam sebelum ni...tak faham-faham perasaan org ke...

atau pun memang si teman tu masih menaruh kepercayaan kepada kawan ni lagi kah?

ernm..tak tau lah...so.....???? :berfikir:


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-06-10 19:27


buat 'derk' udah... dia tak matang lagi tu...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-06-10 21:21


Bismillah
Salam

maaf...terlebih dahulu...

Benar kata ukhti nurkamar. Buat tak tahu sudah. Buang masa sahaja. Jodoh Allah dah tentukan. Lepas adalah lepas...nothing is come back.

betul tindakan rakan tadi...DAH TAHU BELUM/TIDAK BERKEYAKINAN BERKOMITMEN lagi..better lupakan dan elakkan berangan panjang. Sekali mulakan parah untuk berhenti & sakit untuk diakhiri.

Pada pendapat sinar...mungkin alasan. Pelik..dah nak bertunang, boleh contact kawan tu teringat lah apa lah. Buat don't know dah. huhu

ada juga macam ni ye. Syemarly ini bukan menaruh kepercayaan...tapi depends lah..apapun pentingnya istikharah.. then lagi satu buat sesuatu, terutama dalam pemilihan pasangan hidup...bukan mudah.. perlu teliti & bersungguh... bukan sekadar melepaskan batuk ditangga..

kita hanya atur perancangan. Pasti segalanya Allah Yang Menentukan. Mohon padaNya..InsyaAllah DIA akan tunjukkan ye atau tidak..perlu atau abaikan...............

Sekadar pandangan. Wallahua'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-06-10 06:42


saya pun setuju, abaikan saja..perempuan itu tidak tetap pendirian..mungkin ujian saja bagi perempuan tu..orang kata masa dalam tempoh bertunang banyak ujian


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

habrah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.05.2010
Ahli No: 39782
Posting: 59

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-06-10 14:59


tak baik rampas tunang orang redhajela kalau dah tak ada jodoh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For habrahProfil   Hantar PM kepada habrah   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 12-06-10 21:33


redha saja..sudah bukan kawan awak dengan pumpuan tu..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 12-06-10 21:57


setelah sminggu...kelihatan kawan saya tu da ok balik sikit-sikit..dan seperti yang kalian sebutkan tak payah nak ambil peduli kat ex-temannya...ikutkan hatinye memang lah nak bhubugan macam biasa... tapi bila cik habrah cakap tak baik rampas tunang org maka dia ammbil keputusan untuk tak langsung berhubung dengan apa cara dengan ex-temannya... dan sekarang dia sdag cube2 untuk melupakan temannya tu..sampaikan nyebut nama pun dia marah..ceh...nampak kat hatinye masih ingat temannya tu agaknya..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-06-10 22:49


Pada 12-06-10 21:57 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

setelah sminggu...kelihatan kawan saya tu da ok balik sikit-sikit..dan seperti yang kalian sebutkan tak payah nak ambil peduli kat ex-temannya...ikutkan hatinye memang lah nak bhubugan macam biasa... tapi bila cik habrah cakap tak baik rampas tunang org maka dia ammbil keputusan untuk tak langsung berhubung dengan apa cara dengan ex-temannya... dan sekarang dia sdag cube2 untuk melupakan temannya tu..sampaikan nyebut nama pun dia marah..ceh...nampak kat hatinye masih ingat temannya tu agaknya..



Bismillah
Salam

Syemarly....sinar pun memerlukan pandangan dari sahabat.


Tidak banyak sakit juga perasaan kawan antum dengan situasi yang pernah dilalui.

Bagaimana ye..seorang yang meminta dilupakan dan buat tak tahu sekian lama,.. dengan meninggalkan kesan pada kata-kata dan perbuatannya, tiba-tiba datang menghubungi rakannya. Sekian lama berdiam...dan sedang rakan tadi menjalani kehidupan yang lebih baik.. yang minta tidak perlu memikirkannya..datang menghubungi dan bertanya khabar..entah apa tujuannya. Dah ditinggalkan dan dibiarkan.. kemudian cari jalan untuk hubung.

Menghadapinya bukan mudah...BAGI MEREKA YANG ADA MENGALAMI FASA PERUBAHAN PADA DIRI & HUBUNGAN DENGAN PERSEKITARAN untuk melupakan semua yang silam., insan ini datang sekali lagi.... (begitu membimbangkan...) Waliya'uzubillah.


Syukran.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.084721 saat. Lajunya....