Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesiapa yang menolak kata-kata buruk terhadap kehormatan diri saudaranya, nescaya Allah menolak api neraka daripada mengenainya pada hari kiamat.
-- -- Hadis riwayat Ahmad dan Tirmizi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: TEKA TEKI


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» TEKA TEKI

Please Mendaftar To Post


Oleh TEKA TEKI

rostanmohd
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39839
Posting: 42
Dari: Ipoh

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-10 09:07


ADA SEEKOR KURA-KURA YANG MEMANJAT POKOK KELAPA.....PADA PENDAPAT ANDA APABILA MELIHAT KURA-KURA PANJAT POKOK KELAPA......APA YANG ANDA NAMPAK?


-----------------
Insan yang lemah..........


Bookmark and Share

    


  Member Information For rostanmohdProfil   Hantar PM kepada rostanmohd   Quote dan BalasQuote

abadikan_03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.02.2006
Ahli No: 22544
Posting: 177
Dari: Negeri Sembila (N9)

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-10 10:42


nampak PENIPU..... kura-kura mana boleh panjat pokok.....


-----------------
Berkasih Mesra Hidupkan Bahagia.semoga Ukhwah yang terjalin ini mendapat keradhaan Allah selalu..




Bookmark and Share

    


  Member Information For abadikan_03Profil   Hantar PM kepada abadikan_03   Pergi ke abadikan_03's Website   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-05-10 10:52


nampak tak logik saja...
mana boleh si kura-kura panjat pokok kelapa...hahahaha



Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-10 19:36


Pada 20-05-10 09:07 , rostanmohd posting:

!!! QUOTE !!!

ADA SEEKOR KURA-KURA YANG MEMANJAT POKOK KELAPA.....PADA PENDAPAT ANDA APABILA MELIHAT KURA-KURA PANJAT POKOK KELAPA......APA YANG ANDA NAMPAK?



nampak pelik.. haha


-----------------
gunakan kesempatan untuk kebaikan


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 20-05-10 19:41


Nampak kura2 tu duduk kat pohon kelapa saja sebab kura2 tidak boleh panjat pun :)


-----------------








Bookmark and Share

    


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

ajefikrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20170
Posting: 264
Dari: Bukit Mahkota

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-05-10 09:36


nampak kura2 panjat pokok kelapa..
emmm..lepas itu dia(kura2) penat sebab pokok tinggi,nak ambil buah susah.
lepas itu nampak dia pergi kedai.dia pergi beli air kelapa+santan kelapa segera kat kedai. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ajefikrahProfil   Hantar PM kepada ajefikrah   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-05-10 14:44


nampak kura2 tu kat pokok lah...mungkin ninja turtle agaknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-05-10 22:17


Pada 20-05-10 09:07 , rostanmohd posting:

!!! QUOTE !!!

ADA SEEKOR KURA-KURA YANG MEMANJAT POKOK KELAPA.....PADA PENDAPAT ANDA APABILA MELIHAT KURA-KURA PANJAT POKOK KELAPA......APA YANG ANDA NAMPAK?



Bismillahirrahmanirrahim

apa yang anda nampak..?

nampaknya...tak dapat lah kura-kura itu nak panjat pokok kelapa.. apakan daya diluar kemampuannya.:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-05-10 23:37


Pada 20-05-10 09:07 , rostanmohd posting:

!!! QUOTE !!!

ADA SEEKOR KURA-KURA YANG MEMANJAT POKOK KELAPA.....PADA PENDAPAT ANDA APABILA MELIHAT KURA-KURA PANJAT POKOK KELAPA......APA YANG ANDA NAMPAK?



Nampak kebesaran serta kehebatan Allah swt.. :kelip:


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-05-10 00:39


nampak kura2 panjat pokok lah...mana rostamohd ni? tak nak bagi jawapan ke?


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

    


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 22-05-10 19:28


Pada 21-05-10 09:36 , ajefikrah posting:

!!! QUOTE !!!

nampak kura2 panjat pokok kelapa..
emmm..lepas itu dia(kura2) penat sebab pokok tinggi,nak ambil buah susah.
lepas itu nampak dia pergi kedai.dia pergi beli air kelapa+santan kelapa segera kat kedai. :)


Pandai pula sang kura-kura tu pergi membeli ya? lucunya :D


-----------------








Bookmark and Share

    


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

rostanmohd
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39839
Posting: 42
Dari: Ipoh

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-05-10 08:15


maaf lah.............jawapannya......NAMPAK PELIK.....ye lah mana kura2 boleh panjat pokok...........Kalau dapat panjat pelik lah.....hheheheeh.......teke teki orang tua2


-----------------
Insan yang lemah..........


Bookmark and Share

    


  Member Information For rostanmohdProfil   Hantar PM kepada rostanmohd   Quote dan BalasQuote

Fati_bumbum
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2007
Ahli No: 32000
Posting: 48
Dari: ALoR Setaq

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-06-10 10:38


maaf menyampuk

pernah terbaca satu kisah seekor kura-kura telah diletakkan di celah batang pokok yang besar oleh seorang budak nakal.

masa telah lama berlalu bila budak nakal itu sudah agak dewasa, dia terjumpa semula dengan kura-kura tersebut, pokok tadi pun sudah agak membesar, kura-kura dulu masih berada di situ... tapi kali ini budak itu telah menangis kesedihan mengenangkan kezalimannya berbuat nakal pada seekor kura-kura..

tak dapat dipastikan adakah ini kisah benar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fati_bumbumProfil   Hantar PM kepada Fati_bumbum   Quote dan BalasQuote

rostanmohd
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39839
Posting: 42
Dari: Ipoh

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-06-10 15:00


hahahaha.memang penipu besar............ada ke patut kura2 2 da lagi kat situ......


-----------------
Insan yang lemah..........


Bookmark and Share

    


  Member Information For rostanmohdProfil   Hantar PM kepada rostanmohd   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-06-10 19:59


Pada 08-06-10 10:38 , Fati_bumbum posting:

!!! QUOTE !!!

maaf menyampuk

pernah terbaca satu kisah seekor kura-kura telah diletakkan di celah batang pokok yang besar oleh seorang budak nakal.

masa telah lama berlalu bila budak nakal itu sudah agak dewasa, dia terjumpa semula dengan kura-kura tersebut, pokok tadi pun sudah agak membesar, kura-kura dulu masih berada di situ... tapi kali ini budak itu telah menangis kesedihan mengenangkan kezalimannya berbuat nakal pada seekor kura-kura..

tak dapat dipastikan adakah ini kisah benar..


wah kejamnya kalau betul. kasihan kura-kura tak dapat bergerak..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

jojoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11668
Posting: 107
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-06-10 22:39


Kura-kura panjat pokok?mula-mula sekali nampak pelik lah.Mmm...dah hampir..............sangat dengan hari kiamat lah tu agaknya


-----------------
Letakkan akal di depan,bukannya nafsu.Akal setidaknya masih boleh memandu manusia daripada nafsu yang terkadang terbiar tanpa bimbingan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For jojoiProfil   Hantar PM kepada jojoi   Quote dan BalasQuote

rostanmohd
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39839
Posting: 42
Dari: Ipoh

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-06-10 11:39


nak kiamat ni macam-macam dah berlaku..terutama sekali anak luar nikah dan pembuangan bayi yang tak terkawal sekarang ni.....dah datang zaman gelap dan jahiliah kembali.....kejam manusia ni....


-----------------
Insan yang lemah..........


Bookmark and Share

    


  Member Information For rostanmohdProfil   Hantar PM kepada rostanmohd   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 17-06-10 08:48


benda apa driver ramai penumpangnya satu saja?

haaa..jawab2...


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-06-10 21:54


Pada 17-06-10 08:48 , Nu_uL posting:

!!! QUOTE !!!

benda apa driver ramai penumpangnya satu saja?

haaa..jawab2...



keranda di usung....


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

    


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 18-06-10 14:59


ada sesiapa lagi nak try jawab??


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

Fati_bumbum
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2007
Ahli No: 32000
Posting: 48
Dari: ALoR Setaq

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-06-10 17:22


tak mo try dah lah cik nuul ... jawapan tu dah betul kan.. kan.. kan...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fati_bumbumProfil   Hantar PM kepada Fati_bumbum   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 20-06-10 20:31


betul..betul..betul...
pandainyer....siapa ada teka-teki lagi?bgla teka-teki lagi...


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-10 14:06


selain keranda yang di usung, dulu-dulu pun raja di usung kan.. macam kat dalam cerita black dan white dulu-dulu :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

Eisyaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14148
Posting: 144
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-12-10 15:56


Pada 24-05-10 08:15 , rostanmohd posting:

!!! QUOTE !!!

maaf lah.............jawapannya......NAMPAK PELIK.....ye lah mana kura2 boleh panjat pokok...........Kalau dapat panjat pelik lah.....hheheheeh.......teke teki orang tua2




:lol: :lol: :lol: :jangan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For EisyaaProfil   Hantar PM kepada Eisyaa   Pergi ke Eisyaa's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.105471 saat. Lajunya....