Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perkataan yang baik tidak akan muncul dari jiwa yang kotor sebagaimana biji benih takkan tumbuh pada tanah yang gersang
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: PhoebeGordon
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43142

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 6 hari yang lalu
Kang: 6 hari yang lalu
sahabat_sejati: 12 hari yang lalu
sadiqah: 16 hari yang lalu
eme86: 20 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 24 hari yang lalu
nice_pesan: 27 hari yang lalu
umy_1510: 32 hari yang lalu


Tugas Hari Ini
Topik: apa nak buat hari ini ye?


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Tugas Hari Ini
    »» apa nak buat hari ini ye?

Please Mendaftar To Post


Oleh apa nak buat hari ini ye?

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-05-10 08:21


setelah maklum topik diari telah pun di VIP kan(dimana hanya insan terpilih sahaja yang boleh akses.saya harap pembukaan topik ini tidak mengganggu perjalanan di ukhwah.

kadang-kadang ada faedah bila catatan harian dicatat..
boleh menjadi kenangan bila dibelek semula, boleh ditegur andai apa yang kita nak buat tu macam boleh di mantapkan lagi..dan macam-macam lagi.

however, merujuk kepada topik.. harap posting di sini terhad kepada aktiviti fizikal..atau dalam erti kata bukanlah sesi muhasabah (muhasabah diri,termuhasabah org lain dan sebagainya) kalau setakat selit2 sebaris dua tu ..tak mengapalah agaknya.. iklan lah katakan..
tapi kalau over.. harap admin boleh cantas..
cantas ranting saja tau.. bukan tebang pokoknya terus..
ada orang lain yang nak guna pokok ni..



ok,

today:
dapat call ada kenalan meninggal semalam..sedang bersiap2 menanti kedatangan sahabat untuk ke hospital bagi urusan tuntutan jenazah.
alhamdulillah, ramai sahabat yang turun membantu.
(yang telah pergi merupakan seorang saudara baru)
alhamdulillah juga..ibu dan ayahnya memang mengalu2kan anak mereka dikebumikan dengan cara agama yang anak mereka pilih.. alhamdulillah


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

mohdazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.04.2010
Ahli No: 39608
Posting: 73
Dari: selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-05-10 12:44


hari ini banyak sekali kerja yang menanti semoga aku diberi kekuatan untuk buat yang terbaik


-----------------
http://cahayakehidupan-kebenaran.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdazriProfil   Hantar PM kepada mohdazri   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-05-10 14:57


:-) As usual.., chating2 dengan org yang Wawa tak kenal, sambil menimba ilmu. Semakin seronok kerja Human Resource Recruitment :-) sebab dapat kenal ramai orang, dan belajar banyak perkara dari mereka (from CV yang mereka hantar)

Hari ni, ada seorang 'JobSeeker' berchating dengan Wawa, lama juga melayan Mamat ni, katanya teringin sangat nak kerja atas kapal tapi sayangnya.. dia Fresh Graduated, even dia belajar field yang Wawa mahukan, tapi ... Client nak yang berpengalaman. Maaf ..

--- Buat pertama kalinya, Wawa bawa anak ke Ofis, Esok pun, anak Wawa akan jadi 'PA' Wawa di sini, staff paling muda di Ofis ku yang cantik ini..-- Welcome Syamil.., U invited to join your 'Wonder Mom' ,, hihi :-D


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-05-10 15:06


ALHAMDULILLAH.... kak wawa dapat kerja. SUBHANALLAH...:-) semoga anak-anak menjadi inspirasi utama dalam kerjaya ukhti.:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 17-05-10 16:20


nak masak apa untuk suami malam ini ye..sempat ke..nak pergi cari baju untuk kursus lagi..hurm..banyak yang bermain2 dalam fikiran ini..


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

habrah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.05.2010
Ahli No: 39782
Posting: 59

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-05-10 17:21


salam
hari ni saya nak siap note class yang tertangguh sblm2 ni
lepas itu apa ye
iron baju
prepare for tomorrow class
lepas itu apa
kalau sempat online
kalau tak tidur teruss

Bookmark and Share

    


  Member Information For habrahProfil   Hantar PM kepada habrah   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-10 21:17


hari yang biasa,

kertas2 peperiksaan anak-anak murid semakin menimbun di meja...ish ish ish...

pulang dari kerja petang tadi, sampai saja di laman rumah, macam selalunya saya membelek2 dan menyiram pokok2 bunga di kawasan laman...ada satu pokok bunga (keladi) seperti di cabut orang....'bergelimpangan' daun-daunnya di tepi pasu....geramnyaaaaa......
sudah beberapa kali ada saja pokok2 saya diusik 'seseorang atau 'sesuatu'....kebetulan pula pagar rumah belum siap lagi....siapalah punya angkara....kambingkah?...ayam itik kah?...'orangkah??....sabar...sabar...sabolah wahai hatiku...

apa-apa pun hari ni tetap indah...dah dua hari asyik santap kek coklat di sekolah....anak-anak murid hadiahkan untuk kami sempena hari guru....mmmm...macam nak cakap saja kat depa, tuko lah bagi pizza pula, dah cemuih dengan kek coklat....tapi rasa malu pula...ngeh ngeh ngeh..


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-05-10 23:16


Alhamdulillah..tengah siapkan RP...
Prepare untuk ke PPD esok..kemudian terus ke SSM...
moga-moga diluluskan...

Teringat kata-kata semangat dari kawan...
'teruskan ukhti andai niat semata-mata atas keredhaan Allah walaupun org sekeliling yang kita sayang tidak menyokong apa yang kita lakukan..yang penting Allah tahu apa yang kita buat'....

moga ini satu prmulaan kepada sumbangan dan pngorbanan...insyaAllah.


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-05-10 07:55


semalam, sepanjang hari busy dengan urusan pengkebumian.

hari ni... masih lalok dengan keletihan semalam.
cuma baru sempat basuh,jemur kain baju.,make brakfast,siram pokok,
(rasa macam nak cantas kangkung dengan daun pandan.suruh hasben bawa pergi opis, beri kawan-kawan dia) dapat petik bendi seketui..hehe..

selepas ini nak buat aktiviti buang habuk, sapu, mop.. haa..dah berjaya complete baru boleh fikir apa pulak nak buat
(rasa macam nak layan DVD sambil menjahit pun ada..uhuk2...)


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

mohdazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.04.2010
Ahli No: 39608
Posting: 73
Dari: selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-05-10 08:15


Harini perlu bertugas dari 8malam sehingga 8pagi,waduh sugguh berat rasanya tapi apa kandaya aku hanya seorang kuli^_^

www.jutawankertas.blogspot.com


-----------------
http://cahayakehidupan-kebenaran.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdazriProfil   Hantar PM kepada mohdazri   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-05-10 10:52


Pada 17-05-10 15:06 , SiNaRaBaDi posting:

!!! QUOTE !!!

ALHAMDULILLAH.... kak wawa dapat kerja. SUBHANALLAH...:-) semoga anak-anak menjadi inspirasi utama dalam kerjaya ukhti.:bunga:


Lucu dengan PM2 yang sinar_abadi hantar.. Dik, Akak tak marah ..~~ :bunga: janganlah minta maaf lagi. Seganlah..

Akak bukan Pendendam, hal yang tidak disengajakan (mahupun disengajakan) sikitpun tak menjadi 'kudis' di hati Akak ni. Hidupni, kena kuat, sebagai mana org cakap Akak ni kuat dan tabah, begitu juga Akak nak adik Akak ni kuat dan tabah ok?

Be your self .. I Love u, :kelip:

~~Wonder Mom~~

Hari yang ceria, masuk Ofis.., semua staff ada assignment, begitu juga dengan Wawa, rasa disayangi bila ada org bagi kita Coklat .. :-) thank you .. :malu:


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 18-05-10 10:59


~ malam ini ada patient..nak kena prepare mechine..
~ kena prepare buka notes sikit..kang salah pula explain pada patient..parah nati..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-05-10 08:04


bawa adik ipar jalan-jalan cari pasal...
main boling best gakni..
mines 3 game 10 ringgit pukul 10 pagi kang.. ngeee


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

hidayattullah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.12.2009
Ahli No: 38772
Posting: 33

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-05-10 08:11


Hari ni...kena prepare notes......untuk study group.....exam...ad 1 paper lagi.
Chaiyok2!
hmmm,bila da buka intenet,mngadap laptop ni....seharian pun boleh leka....huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For hidayattullahProfil   Hantar PM kepada hidayattullah   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-05-10 11:35


alahai.. banyak sungguh aktivit semalam..
lepas ni macam taknak dah sewakan rumah pada pekerja bangladesh.. isk isk..
alhamdulillah, semalam juga ada org bank in deposit.. untuk masuk rumah..
syukur, cepat dapat penyewa..

survey produk untuk perniagaan baru..sampai letih kaki..
hari ni macam nak demam..
terpaksa lah wakilkan suami menghadiri walimah seorang-seorang..
harap dapat lah setel kan serba sedikit perkara2 yang mampu dibuat kat rumah ni..

zasss....


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-05-10 08:34


-pergi site bangi
-pergi beli ikan
-pergi jumpa miss gift(huhu..ramai org konpius sebab nama dia ni) kat KL
-pergi belek produk.
-kalau sempat, balik kang packing produk.

humangaih.. list pendek.. tapi.. kejanya manyak..adus


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-05-10 16:32


patutnya bercuti dua hari. rehat yang 'diberi'.

tapi dikhabarkan makcik (adik ayah) sedang di icu. nampak gaya kejap lagi perlu memecut ke melaka.

ada hikmah rupanya cuti yang diperoleh itu. semoga aku kuat untuk memecut ke sana kejap lagi.

amin~


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

mulukhiyyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2008
Ahli No: 34681
Posting: 82

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 25-05-10 08:52


salam
apa kabar kawan-kawan,hari ni kerjaku mendidik generasi akan datang,kerjaya mulia dunia akhirat.
lah ni budak sekolah nak di didik bukan senang,banyak dugaan dan cabaran,ya Allah tabahkan lah hati hambamu ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulukhiyyahProfil   Hantar PM kepada mulukhiyyah   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-05-10 16:41


Seharian membelek2 CV2 Chief Officer .. Chief Engineer ... tapi CV yang Wawa dapat semuanya high demand .. Aduhai ..... Terdesak sangat nak cari staff .. :-(

1) CHIEF OFFICER

DESCRIPTION :-

Ensure the safety and comfort of the ship and crew as a Bridge Watch Officer as well as perform as the ship’s Security Officer and Medical Officer.

The Chief Officer is also responsible for managing the deckhand staff and the upkeep of the exterior and certain interiors of the vessel.

ROLES & RESPONSIBILITIES :-

1. Is in command of and responsible for the vessel, crew and passenger with regard to safety and all maritime laws he is obliged to uphold.
2. Responsible for implementation of HSE Plan at the work site–hazards and risk management a rising from the activities i.e. hazards / risk identification, assessment, control and recovery (in the event of the ‘control failure’)
3. Has overall control of the marine crew’s daily activities on board the vessel.
4. Responsible in providing the vessel as a stable drilling platform for the operation.
5. Fully understanding and comply with company policies, procedures and ensure the massage was properly relay and understand by the crew.
6. Monitor ship maintenance to all head department and to ensure the ship in ready to use condition.
7. Ensures ship reports are promptly sent to the office i.e. Ship Daily Report, Plan Maintenance System, Inventory, Monthly Crew list etc.
8. Ensure that all maritime laws and regulations are adhered to and that a high standard of marine ethics is practiced.

MAN SPECIFICATION

- Posses Certificate of Competency, recognized by the relevant Flag administration i.e. Jabatan Laut Malaysia, with appropriate experience as Master on a vessel engaged in Near Coastal or Foreign Going voyage
- Experienced in 4 points morring
- Having DP license
- Have served in offshore field more than 5 years
- Certificate of Competency: Class 1- unlimited voyage Or
Certificate of Competency: Master of Local Trade Ship below 3000 GRT Near Coastal Trade
- Must be medically fit and passed Flag administration and Company’s medical check-up
- Possess BOSIET with valid safety passport (i.e. PCSB, SSB etc.)
- Foreigners - Certificate of Competency: Master Near coastal voyage below 3000 GT or
Other relevant qualification, which complies with Flag administration requirements


SALARY RANGE

Contract (2+2):
i. Class 1 (Foreign Going): RM14K - 20K
ii. Master of Local Trade Ship below 3000 GRT (Near Coastal): RM10K - 12K

Freelance:
i. Class 1 (Foreign Going): RM450-800 apa day
ii. Master of Local Trade Ship below 3000 GRT (Near Coastal): RM350-500 apa day



2) CHIEF ENGINEER

DESCRIPTION:-

The selected candidate will be responsible for supervising and directing all members of the Marine Engineering Department as well as operation and maintenance of major equipment including making minor or major repairs and keeping records of all activities; ensuring regulatory compliance for the fleet of vessels within the safety management system; and approving parts and materials within the DEP procurement system.

ROLES & RESPONSIBILITIES

He shall be responsible for the safe and efficient operation of all permanent equipment and systems on the vessel.
He shall ensure that a planned preventative maintenance programme is strictly adhered to. This shall include the correct level of spares are available to ensure 100% uptime of the equipment.
He shall maintain a daily maintenance/ operational log of all machinery.
He shall ensure that the requirement of the vessel's Classification Society are adhered to.
He will ensure that all machinery and equipments spaces are maintained in a safe and clean condition.
He shall ensure that all emergency equipments is tested and logged on a weekly basis.

MAN SPECIFICATION

He shall hold an internationally recognized First Class Foreign Going Motor Certificate in accordance to STCW 95 - Regulation III/2 Chief Engineer Unlimited.
Minimum 10-years sea-going experience of which 5 years shall have been spent as Chief Engineer in the offshore oil and gas industry.
Possess BOSIET with valid safety passport (i.e. PCSB, SSB etc.)

RANGE

Contract (2+2):
i. Chief Engineer Class 1/2 (Foreign Going): RM9K - 13K
ii. Chief Engineer


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-05-10 18:49


Hari ni ambil cuti..ada urusan penting di putrajaya. Dah lama plan nak pergi tapi asyik tertangguh. masih terngiang2 suara kak long.."baik uruskan sebelum balik, nanti ada yang tidor luar.."hahahah.yelah2..

dengan ditemani anak saudara, kami bertolak dengan bus metro. dah lama tak naik bus, terimbau kenangan masa menyewa d wangsamaju..hehehe. berhujan ..berpanas semata-mata nak tunggu bus. apapun semuanya tinggal kenangan.

agak mengecewakan, urusan tidak berjaya. tak mengapalah, balik sabah nanti saya cuba usahakan mana yang termampu.

kebetulan hari ni birthday anak saudara ni..jom man, makcik belanja makan. heheh. pekena nasi beriyani & nasi goreng tapi memandangkan keduanya demam, so nasi yang masuk sekadar mengalas perut yang lapar..nikmat rasa tu Allah tarik sebentar. huhu..Alhamdulillah, mungkin demam ini dapat menghapus dosa2 kecil..Insyaallah.

usai makan, keduanya balik ikut arah masing-masing. tengkiu man temankan makcik ni. insyaallah, jumpa di kampung sungai imam nanti ya.. :-D


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-05-10 22:45


kerja hari ni ?....macam biasa....
minggu2 peperiksaan boleh balik awal sikit..tu yang best...
2.30 dah sampai rumah, selalunya balik jam 5.30 atau 6.00 petang lah jawabnya.....

sempat masak, sempat juga buka ukhwah.com :D, dan sempat kemas rumah sikit..
petangnya macam biasa, siram pokok2 bunga dan pokok cabai,terung, pandan, limau purut, serai, halia, kunyit, kari, limau kasturi, nenas dan pokok ulam raja yang saya tanam dibelakang rumah...

sebenarnya hari ini saya masih berbunga gembira.....semalam anak murid saya, najmi hadiahkan 10 ekor ikan talapia untuk dibela....hadiah hari guru katanya. Tambah berseri kolam ikan saya , terkedek-kedek talapia berkejaran dengan ikan2 koi saya..... harap-harap ramadhan nanti talapia tu 'cukup umur' untuk saya masak 'talapia phat phit' resepi warisan mek (emak)saya dari narathiwat ?......


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-05-10 11:15


Nur Syahadah
Album :
Munsyid : Far East
http://liriknasyid.com


Tika terbuka hari
Cahaya yang cerah
Menerangi hatimu
Mulus terbias di wajah

Kau sambut dengan redha
Hadirnya hidayah
Nekad pendirian terungkai kalimah

c/o
Nur Syahadah menyinar kalbu
Murni seharum namamu
Hadirnya dicelahan
Kekalutan kalbumu itu

Nur Syahadah telah tertulis
Pada waktu dan juga takdir
Di antara seribu engkau yang terpilih

Sejernih embun pagi
Sebersih dirimu
Tanpa dicemari walaupun sebutir debu
Kekallah oh dirimu di dalam rahmat-Nya
Iringan doaku moga kau bahagia

Bridge
Akan ku bimbingmu
Sekadar yang ku termampu
Menyemai iman dan menuai takwa
Biar tak bertemu di gerbang mahligai cinta
Cukuplah sekadar teman yang biasa

Nur Syahadah menyinar kalbu
Murni seharum namamu
Hadirnya dicelahan
Kekalutan kalbumu itu

Nur Syahadah telah tertulis
Pada waktu dan juga takdir
Di antara seribu engkau yang terpilih

Bersatu Nur Syahadah di dalam syahdu..


~~ tiba-tiba teringat seseorang ... Kejam aku kerana terlalu tegas pada dia.. yang pasti, kau tetap org yang pernah aku sayangi ... Jaga diri baik-baik ..~~


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-05-10 17:10


alhamdulillah.. misi semalam berjaya..
sedang memulakan bisnes baru secara part time kecil-kecilan..


nak buat hari ni dan esok..

-complete kan blog product. (iklan kat facebook dengan Tokeikedai da siap tadi..alhamdulillah)
-packing stock yang nak sampai kejap lagi.
-account calculation

uhuhu... pening2


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-05-10 10:21


tugasan hari ni...

hari last exam depa...jadi petang sekejap lagi saya nak tayangkan "tare zameen parr'....filem hindustan lakonan aamir khan yang sasa dan badan tegap tu...tapiii...cerita ni tak berkisah cinta hero handsome dan aweknya yang jelita...ia kisah 'kanak-kanak yang istimewa'......tiket 5 kupang saja.....ada yang minat ??

malam sekejap lagi pula nak siapkan sikit saja lagi assignment 'teknologi pendidikan'. Lecturer minta hantar akhir bulan ni juga....

malam ni juga ajak cik abe makan kat luar...dia dah dapat gaji sedang saya belom lagi.....:D....makan kat gerai pun jadi lah....

start esok kita cuti 3 hari .... alahai mana mahu pigi daa??..... ada program untuk palestin di Kupang , Baling.....InsyaAllah...ke sana lah nanti...


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-05-10 22:04


jam hari ni dah pun tunjuk 10.35 malam. lagi beberapa puluh minit nak masuk esok.

tadi, usai urusan untuk adik yang bakal mendaftar sekolah murid dewasa senin ni, esok kena fikir cara nak pujuk sepupu yang dah givap untuk pergi mendaftar pada hari sama tapi tempat lain. terngiang pula suara allahyarhamah acik yang meninggal selasa lepas harap dia jadi misi. ku anggap itu amanah bagi diri ni make sure sepupu tu pergi mendaftar diri demi masa depan dia juga. sekurang2nya dapat melegakan hati kak longnya yang dah berkorban demi adik adik & mak ayah.

tapi camno lah pula aku nak ngadap mak pak cik JAUH yang lelain ni. usah lah di kalerpulkan lagi kepala budak tu pasal ayah dia sakit... Kalau semua dok mengarah budak-budak tu fikir hal yang dah pergi & yang dah tengah sakit, takkan lah nak dikuburkan terus masa depan budak-budak ni... adeiss...

semoga terbukak lah pintu hati dia untuk dengo cakap cikgu sekolah atap ni esok.... amin.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-06-10 13:49


tak dapat pula nak coret2 kat sini.. terlalu banyak perkara nak buat sampai tak sempat nak menyonteng kat sini..
alhamdulillah..dah berjaya menyewa sebuah kiosk kat maju junction..waaa..makin busy lah selepas ini..
jemput lah bertandang..ke gerai kecil2 saya kat maju junction..hehe


kak nur: boleh kah kalau minggu depan i hantar tudung itu? hehe..


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103478 saat. Lajunya....