Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila sesuatu telah sempurna akan mulalah kelihatan cacat celanya.

-- Saidina Abu Bakar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 28 hari yang lalu
ronniefinancehome: 39 hari yang lalu
MTMKi: 49 hari yang lalu
usop79: 50 hari yang lalu


Klinik Ukhwah
Topik: KeaDaaN JaNiN SeWaKTu AyaT Al-QuR


Carian Forum

Moderator: Administrator, Meow, dramian219
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Klinik Ukhwah
    »» KeaDaaN JaNiN SeWaKTu AyaT Al-QuR

Please Mendaftar To Post


Oleh KeaDaaN JaNiN SeWaKTu AyaT Al-QuR

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-04-10 12:49


AssaLamu'aLaikum ..

http://www.facebook.com/photo.php?id=100000584964719&pid=79927#!/profile.php?id=100000164572602

Sila tengok sampai habis dan perhatikan perubahan bayi dan janin dalam kandungan. Kelihatan bayi seolah-olah bersujud ketika al-Quran dibacakan..

Teringat, kejadian yang sama berlaku pada anak ke-2 Wawa masa 1st time Wawa nak scan jantina dia. SUBHANALLAH :bunga:


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-04-10 13:34


Wassalam....:-)

kak wawa, sinar tak dapat buka.
sebabnya tak daftar face book, :-(

tak apa lah, ada cara lain tak untuk lihat video tersebut.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-04-10 09:47


Try buka di youtube..? :-D


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

limah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2009
Ahli No: 37835
Posting: 149

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-04-10 10:10


Assalamualaikum ya wawa akak pun tak boleh buka sebab tak pandai facebook nama saja ada. hehehe

youtube pas tu nak tengok kat mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 24-04-10 19:49


kat you tube tajuk apa wawa? nak tengok jugak 2.. :)


-----------------
http://www.dapatwang.com/?id=laila82


Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 24-04-10 19:49


kat you tube tajuk apa wawa? nak tengok jugak 2.. :)


-----------------
http://www.dapatwang.com/?id=laila82


Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-05-10 22:38


Pada 21-04-10 12:49 , SNMA posting:

!!! QUOTE !!!

AssaLamu'aLaikum ..

http://www.facebook.com/photo.php?id=100000584964719&pid=79927#!/profile.php?id=100000164572602

Sila tengok sampai habis dan perhatikan perubahan bayi dan janin dalam kandungan. Kelihatan bayi seolah-olah bersujud ketika al-Quran dibacakan..

Teringat, kejadian yang sama berlaku pada anak ke-2 Wawa masa 1st time Wawa nak scan jantina dia. SUBHANALLAH :bunga:



Minta maaf.. bukan niat menghina atau merendahkan sesiapa apatah lagi al-Quran..

Keadaan janin seolah-olah bersujud adalah fenomena biasa di dalam kandungan.. terutama sekali apabila janin sudah semakin matang dan hampir ke saat kelahiran.. kepala janin akan turun ke 'jalan bersalin'.. kelihatan seperti janin sedang sujud.. perkara ini berlaku dalam majoriti kandungan.. istilah perubatannya adalah cephalic presentation with engagement of foetal head..

Kemungkinan ketika di scan, janin berada dalam keadaan begini maka kelihatan seolah-olah ia sedang bersujud.. tapi saya tidak nafikan kebesaran al-Quran yang menenangkan janin dalam kandungan.. kerana saya dapati bayi yang dilatih dengan al-Quran ketika dalam kandungan, lahirnya lebih mudah dan agak cepat.. serta kurang komplikasi ketika bersalin..

Suatu perkara lagi yang ingin saya utarakan di sini adalah berkenaan pendapat org bahawa bayi tertentu sahaja lahir seolah-olah bersujud.. hakikat sebenarnya hampir semua bayi yang lahir secara normal, akan lahir dalam keadaan bersujud.. ini adalah hikmah dari Allah swt untuk kemungkinannya mengajar bayi ini kali pertama bersujud secara fizikal ke hadrat Allah swt..

Wallahua'lam..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-05-10 23:24


Ooo...ye ke meow, mesti anda ini doktor kerana mengetahui details pasal janin bayi...hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-05-10 08:51


Pada 19-05-10 22:38 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!




Kemungkinan ketika di scan, janin berada dalam keadaan begini maka kelihatan seolah-olah ia sedang bersujud.. tapi saya tidak nafikan kebesaran al-Quran yang menenangkan janin dalam kandungan.. kerana saya dapati bayi yang dilatih dengan al-Quran ketika dalam kandungan, lahirnya lebih mudah dan agak cepat.. serta kurang komplikasi ketika bersalin..



Bismillah
Salam

Benar, ada bayi dah sampai tahap untuk bersalin, tapi waktunya sampai ibu tersebut belum lagi mempunyai kemampuan untuk bersalin, sehinggakan doktor dah lakukan pelbagai cara untuk memudahkan proses ibu bersalin, masukkan ubat dan pelbagai cara. Namun akhirnya berjaya.. dan Alhamdulillah mudah bersalin apabila diberi minum air dari bacaan ayat Al-Quraan & doa-doa bagi mempermudahkan. SubhanaAllah... Besar sungguh penawar Al-Quraan, pengubat bagi segala penyakit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-05-10 18:03


Pada 19-05-10 23:24 , engrfeez posting:

!!! QUOTE !!!

Ooo...ye ke meow, mesti anda ini doktor kerana mengetahui details pasal janin bayi...hehehe...


engrfeez belum tahu ke? memang dr meow ni dokter..
dari dulu lagi saya suka baca statement dia tentang medical explainantion ngeee :P


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.10113 saat. Lajunya....