Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bangkai akan menarik pemakan bangkai, tong sampah akan menarik sampah. Kebaikan akan menarik kebaikan; keburukan akan menarik keburukan
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: studiosmilesnyc
Hari Ini: 0
Semalam: 3
Jumlah Ahli: 43104

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 27
Ahli: 0
Jumlah: 27




  Yang Masuk Ke Sini
studiosmilesnyc: 20 jam, 18 minit yang lalu
dentistinhouston: 22 jam, 14 minit yang lalu
ezequielvince: 23 jam, 36 minit yang lalu
shanejohnson: 4 hari yang lalu
wadud: 9 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 27 hari yang lalu
muslimin23: 29 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: nak jeritt bolehh??


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» nak jeritt bolehh??

Please Mendaftar To Post


Oleh nak jeritt bolehh??

CapGurl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.02.2010
Ahli No: 39234
Posting: 39
Dari: Petaling Jaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 10:47


Assalamualaikum,

saya ini dah malas nak luah2 prasaan ini...macam mana di luahh pun begitu gakk...tak berubahhhh........Tumpang jerittt kat c ini buleeehhh????????????

" AAAAAAAAAAAAAAAAaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrGGGgggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sekian, terima kasih...

Wasalm.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For CapGurlProfil   Hantar PM kepada CapGurl   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 11:05


he..he..kurang mantap..
awak cuba p zoo, lepas tu awak p k tempat kera2 tu. lepas tu awak luahkanlah kemarahan awak sambil jerit2 kat kera2 tu, julur lidah..macam-macam awak boleh buat. dan kera tu mesti akan layan awak..insyaallah..
don't try at home..(kalau buat juga kat rumah, ada nanti mati kena pukul orang)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

sharinor
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.03.2010
Ahli No: 39398
Posting: 29
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 14:03


Assalamualaikum
Maaflah menganggu kawan nak menjerit.. tapi bila nak jerit saya kena jenguk jugak..
Sabar.. semua itu dugaan. Allah menguji, semua ketentuan. bawa bersabar ye. Banyakkan berzikir. Ambil wuduk untuk melindungi diri dari hasutan syaitan. Baca al-Quran. Sekiranya tidak larat bawalah mendengar zikir-zikir supaya hati menjadi lembut dan tenang kembali. Insyaallah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharinorProfil   Hantar PM kepada sharinor   Pergi ke sharinor's Website   Quote dan BalasQuote

mohdazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.04.2010
Ahli No: 39608
Posting: 73
Dari: selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 14:13


huhu dari menjerit-jerit macam pontinak baik zikir Allah....Allah....Allah...


-----------------
http://cahayakehidupan-kebenaran.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdazriProfil   Hantar PM kepada mohdazri   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 14:16


daripada menjerit tak tentu pasal tu... mari join JK ulangtahun muslimah 18 april ni.. ada juga faedahnya.. hehe...



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

CapGurl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.02.2010
Ahli No: 39234
Posting: 39
Dari: Petaling Jaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 17:00


iyalah....iyalah.................zikir2 juga....

elehh nak release tension pun tak boleh....nak joint tu cakap jew lah....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For CapGurlProfil   Hantar PM kepada CapGurl   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 17:08


Salam

ukhti...ada masalah ea?

mana tau kami disini boleh bantu, jika tak keberatan berkongsi?

:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

ibtisam_nisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2010
Ahli No: 39573
Posting: 87
Dari: dunia pinjaman allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 22:39


hmm ukhti sinar ni prihatin juga ye dengan ukhti capgurl kita.. iyerlah ukhti capgurl mana tahu kita orang boleh jadi kaunselor tak bertauliah hehehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibtisam_nisaProfil   Hantar PM kepada ibtisam_nisa   Quote dan BalasQuote

i-shah03
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.02.2010
Ahli No: 39274
Posting: 34
Dari: Puchong

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 23:48


Pada 05-04-10 17:00 , CapGurl posting:

!!! QUOTE !!!

iyalah....iyalah.................zikir2 juga....

elehh nak release tension pun tak boleh....nak joint tu cakap jew lah....



Assalamualaikum
releks.... jangan gaduh...
:berfikir: setiap orang ada cara masing-masing nak release tension... :-D
tak salah kalau nak jerit-jerit
nak nangis2 :cry: macam ni pun tak salah...
tapi jangan terjun bangunan dah lah :jangan: :jangan: :jangan:
kadang-kadang nak cerita kat orang tapi ada jugak makhluk Allah yang tak pandai nak jaga hati orang...
:jangan: tak baik buat orang bertambah sakit hati dikala dia rasa susah hati :jangan:
cuba cari seorang kawan yangbetul-betul boleh faham keadaan kita dan luahkan pada dia.
apa-apa hal, tak salah cari kelainan untuk release tension...
nak jerit kuat-kuat pun tak apa..
jangan samapai menggangu orang lain k. ;-)


-----------------
Nur kasih impian kasih
Hingga termakbul Impian Kasih
http://i-shah03.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For i-shah03Profil   Hantar PM kepada i-shah03   Pergi ke i-shah03's Website   Quote dan BalasQuote

arnabputih
Warga Rasmi
Menyertai: 05.04.2010
Ahli No: 39621
Posting: 19

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 23:49


Pada 05-04-10 23:48 , i-shah03 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-04-10 17:00 , CapGurl posting:

!!! QUOTE !!!

iyalah....iyalah.................zikir2 juga....

elehh nak release tension pun tak boleh....nak joint tu cakap jew lah....



Assalamualaikum
releks.... jangan gaduh...
:berfikir: setiap orang ada cara masing-masing nak release tension... :-D
tak salah kalau nak jerit-jerit
nak nangis2 :cry: macam ni pun tak salah...
tapi jangan terjun bangunan dah lah :jangan: :jangan: :jangan:
kadang-kadang nak cerita kat orang tapi ada jugak makhluk Allah yang tak pandai nak jaga hati orang...
:jangan: tak baik buat orang bertambah sakit hati dikala dia rasa susah hati :jangan:
cuba cari seorang kawan yangbetul-betul boleh faham keadaan kita dan luahkan pada dia.
apa-apa hal, tak salah cari kelainan untuk release tension...
nak jerit kuat-kuat pun tak apa..
jangan samapai menggangu orang lain k. ;-)



wah... setuju pendapat diatas

Bookmark and Share

    


  Member Information For arnabputihProfil   Hantar PM kepada arnabputih   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 07:54


حَسْبُنَا اللّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ
(ali imran 173)

"Cukuplah Allah menjadi Penolong kami dan Allah adalah sebaik-baik pelindung"


---> amalkan zikir ini apabila berhadapan dengan suasana yang menakutkan atau ketika menghadapi tekanan


-- 101 doa para nabi & rasul dalam Quran. Ustaz Zahazan.


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 09:50


Pada 06-04-10 07:54 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

حَسْبُنَا اللّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ
(ali imran 173)

"Cukuplah Allah menjadi Penolong kami dan Allah adalah sebaik-baik pelindung"


---> amalkan zikir ini apabila berhadapan dengan suasana yang menakutkan atau ketika menghadapi tekanan


-- 101 doa para nabi & rasul dalam Quran. Ustaz Zahazan.



Salam

Syukran ukhti..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 14:35


.. nak jerit boleh.. cuba jerit sekuat hati dalam kolah, sinki yang penuh berisi air, dalam besen yang dipenuhi air.. senang cerita jerit dalam air lah.. jangan dalam air milo dah lah.. nanti kena gigit semut pula mulut tu.. :lol:.. ahaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

CapGurl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.02.2010
Ahli No: 39234
Posting: 39
Dari: Petaling Jaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 14:56


uuuiittsss............macehla sb bagi idea tu...

masalahnyee dah try dahhh..........masa time nak buat tu tetibee jew anak dok sebelah dok tarik2 baju.....siap tanya lagi..."mama Adampun nak main airrrrr"!!!.....lepas itu..adik pula dok mengekorrr saja bontot siAbg...secara tak langsung terjadilahhh pesta air kat umahhh....ok juga tu...at least release juga tension..

ingatkan dok jerit dalam ini tak ada gangguan...rupenyeee ada juga mahluk yang sakit hati dengan ak ini...

ak taula ak ini unik sb tu ramai dengki kan...kan.....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For CapGurlProfil   Hantar PM kepada CapGurl   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 15:28


Pada 06-04-10 14:56 , CapGurl posting:

!!! QUOTE !!!

uuuiittsss............macehla sb bagi idea tu...

masalahnyee dah try dahhh..........masa time nak buat tu tetibee jew anak dok sebelah dok tarik2 baju.....siap tanya lagi..."mama Adampun nak main airrrrr"!!!.....lepas itu..adik pula dok mengekorrr saja bontot siAbg...secara tak langsung terjadilahhh pesta air kat umahhh....ok juga tu...at least release juga tension..

ingatkan dok jerit dalam ini tak ada gangguan...rupenyeee ada juga mahluk yang sakit hati dengan ak ini...

ak taula ak ini unik sb tu ramai dengki kan...kan.....

unic sangat lah tu :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 16:23


tak faham dengan sikap sebahagian masyarakat...

bila ada manusia memerlukan bantuan dan kata-kata semangat,
boleh pula ada sebahagian pihak yang mentertawakan dan mempermainkan
luahan serta masalah yang dihadapi

fikir sahabat, hari ini rakan kita hadapi masalah tersebut,
esok kita belum tentu lagi.. dimana letak perasaan kita
jika kita tak pernah anggap itu serius jika berlaku kepada diri kita

ada ketika kita boleh bersenda gurau dan ada ketika perlu bersungguh2 dalam mengeluarkan kata-kata dan menyatakan dengan perbuatan sesuai mengikut masa dan keadaan.

fikir juga bagaimana perasaan jika kita berhadapan dengan situasi
yang dihadapi sahabat kita, masalah datang tanpa jangkaan kadang-kadang,
oleh itu bersiap sedia dalam menghadapinya samaada menerima atau memberi.

Semoga dirahmati Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 17:27


Waktu tension adalah waktu yang sesuai untuk tidur, boleh mematikan semua ram,cpu,kepala otak saya,sakit hati dan sebagainya...hehehe...

tapi dah petang ini macam tak elok pula tidur...

Bookmark and Share

    


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 23:31


Pada 05-04-10 10:47 , CapGurl posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum,

saya ini dah malas nak luah2 prasaan ini...macam mana di luahh pun begitu gakk...tak berubahhhh........Tumpang jerittt kat c ini buleeehhh????????????

" AAAAAAAAAAAAAAAAaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrGGGgggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sekian, terima kasih...

Wasalm.



zikir banyak-banyak...kalau nak jerit jugak pergi naik roller coaster yang laju bangat..ana dah cuba buat.. :sopan:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-10 11:37


em :) saya suka cara anda itu.. unik, lain daripada orang lain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

CapGurl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.02.2010
Ahli No: 39234
Posting: 39
Dari: Petaling Jaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 10:24


yeee....tu pun saya dah buaattt.................

maafla sb susahkan semua...................

case close...

wasalam..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For CapGurlProfil   Hantar PM kepada CapGurl   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 10:31


:-)tak mengapa CapGurl,

ada masa insan itu boleh dalam keadan sedih, marah, geram,
pedih, gelisah, ketakutan... apa pun, the best way, mohon dan minta
daripadaNYA agar diberi kesabaran, kekuatan, ketenangan & kebahagiaan.

lain orang, lain cara... Alhamdulillah, harapnya dah kurang sikit
kesedihan dan masalah yang dihadapi ye.:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.124588 saat. Lajunya....