Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah don't give us what we want, instead He gives us what we need
-- Spaghetigoreng (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: atbar1981
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43128

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 27
Ahli: 0
Jumlah: 27




  Yang Masuk Ke Sini
atbar1981: 2 hari yang lalu
muslimin23: 4 hari yang lalu
z_tornado: 4 hari yang lalu
sarashanee: 11 hari yang lalu
CikIzzah1992: 13 hari yang lalu
Qiamulail: 29 hari yang lalu


Lirik Nasyid
Topik: Lafaz Yang Tersimpan - UNIC


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Lirik Nasyid
    »» Lafaz Yang Tersimpan - UNIC

Please Mendaftar To Post


Oleh Lafaz Yang Tersimpan - UNIC

nurulieman
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.08.2004
Ahli No: 10479
Posting: 27
Dari: uitm

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-10 12:39


Luluh hatiku yang sayu
Menatap wajahmu tenang dalam lena
Kasih zahirkan laku
Sedangkan bibirku jauh dari lafaznya

Dan raut tuamu membekas jiwaku
Meredakan rindu mendamaikan kalbu
Tak mungkin kutemu iras sentuhanmu
Biarpun kuredah seluruh dunia
Mencari gantimu

Betapa sukarnya menyusun bicara
Meluahkan rasa menuturkan sayang
Kasih yang terlimpah hanya sekadar tingkah
Cuma ungkapan kebisuan yang
melindungkan kalimah rahsia

Masih kubiarkan waktu
Melarikan lafaz kasihku padamu

Mengapakah sukar menyusun bicara
Meluahkan rasa menuturkan sayang
Kasih yang terlimpah hanyalah sekadar tingkah
Cumalah ungkapan bisu kalimah rahsia

Apakah yang hilang andai dilisankan
Bait penghargaan penuh kejujuran
Tak mungkin terlihat cinta yang merona
Jika hanya renungan mata yang bersuara
Bukan tutur kata

Tiada lagi ertinya pengucapan
Andai akhir nafas di hujung helaan
Sebelum mata rapat terpejam
Usah biar kehilangan
Menggantikan lafaz yang tersimpan

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuruliemanProfil   Hantar PM kepada nurulieman   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 03-04-10 13:06


Assalamualaikum

Di mana ya nak download lagu² nasyid.?
Sejuk hati ana lepas dengar alunan lagu² nasyid ni :)


-----------------








Bookmark and Share

    


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-04-10 14:17


Salam

ukhti boleh download di sini.

http://search.4shared.com/network/search.jsp

Taipkan dibahagian search lagu yang dicari untuk didownload:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 03-04-10 15:47


Thanks sinar :)

ana nak save kat dalam hp lagu² ni


-----------------








Bookmark and Share

    


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

ibtisam_nisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2010
Ahli No: 39573
Posting: 87
Dari: dunia pinjaman allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-04-10 20:31


best jugak liriknya kan..hehehe.. ana pun nak download lah juga.. hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibtisam_nisaProfil   Hantar PM kepada ibtisam_nisa   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-04-10 22:03


alhamdulillah, irama lagu ni memang sedap di dengar, pertama kali dengar dulu, sayu saja hati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

nurulieman
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.08.2004
Ahli No: 10479
Posting: 27
Dari: uitm

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-04-10 14:50


Assalamualaikum...
Lagu ni amat mendalam maknanya pada ana, tiap kali dengar lagu ni mesti teringat
kat mak dan abah yang tercinta...
Semoga kita semua mampu menyampaikan betapa kasihnya kita pada mereka bukan sekadar dengan tingkah laku tetapi melalui ucapan ikhlas kita pada mereka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuruliemanProfil   Hantar PM kepada nurulieman   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 11:30


Pada 03-04-10 14:17 , SiNaRaBaDi posting:

!!! QUOTE !!!

Salam

ukhti boleh download di sini.

http://search.4shared.com/network/search.jsp

Taipkan dibahagian search lagu yang dicari untuk didownload:-)


:bunga: miss u u my Dear.. :kelip:

Wawa suka betul lagu ni, tapi .. Mom dan Ayah dah meninggal pula..

Dalam hidup kami, Wawa selalu cakap 'I love u Mom, Ayah'.. sekarang rasa macam ............ entah lah, kash sayang tu ... tak tahu nak luahkan pada siapa.. Dalam do'a saja lah..tapi tu lah, biasanya air matapun turut mengalir...

Aduhai rindunyaa.... :cry:

10 April 2007, Ayah meninggal .. 7 April 2009..Mom pula..

Mengingati 3 tahun pemergian Ayah.. 1 tahun pemergian Mom..

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM..

RABBI FIRGLI WALIWA LIDAYYA WARHAMHUMA KAMA ROBBAYANI SOGHIRA, AMIN ... :bunga:


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 14:41


Pada 05-04-10 11:30 , SNMA posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-04-10 14:17 , SiNaRaBaDi posting:

!!! QUOTE !!!

Salam

ukhti boleh download di sini.

http://search.4shared.com/network/search.jsp

Taipkan dibahagian search lagu yang dicari untuk didownload:-)


:bunga: miss u u my Dear.. :kelip:

Wawa suka betul lagu ni, tapi .. Mom dan Ayah dah meninggal pula..

Dalam hidup kami, Wawa selalu cakap 'I love u Mom, Ayah'.. sekarang rasa macam ............ entah lah, kash sayang tu ... tak tahu nak luahkan pada siapa.. Dalam do'a saja lah..tapi tu lah, biasanya air matapun turut mengalir...

Aduhai rindunyaa.... :cry:

10 April 2007, Ayah meninggal .. 7 April 2009..Mom pula..

Mengingati 3 tahun pemergian Ayah.. 1 tahun pemergian Mom..

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM..

RABBI FIRGLI WALIWA LIDAYYA WARHAMHUMA KAMA ROBBAYANI SOGHIRA, AMIN ... :bunga:



Bismillahirrahmanirrahim
:-)Salam:bunga:

ukhti....:kelip: ana pun sama. mai lah datang bertandang dirumah.

Semoga doa itu mendapatkan yang terbaik untuk mereka menuju ILAHI. Jangan sedih-sedih.. aih.., dah rindu ni dengan anak-anak ukhti, bawa lah mai sini. InsyaALLAH, tak salah anggap 1 family. :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 14:46


Pada 05-04-10 14:41 , SiNaRaBaDi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-04-10 11:30 , SNMA posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-04-10 14:17 , SiNaRaBaDi posting:

!!! QUOTE !!!

Salam

ukhti boleh download di sini.

http://search.4shared.com/network/search.jsp

Taipkan dibahagian search lagu yang dicari untuk didownload:-)


:bunga: miss u u my Dear.. :kelip:

Wawa suka betul lagu ni, tapi .. Mom dan Ayah dah meninggal pula..

Dalam hidup kami, Wawa selalu cakap 'I love u Mom, Ayah'.. sekarang rasa macam ............ entah lah, kash sayang tu ... tak tahu nak luahkan pada siapa.. Dalam do'a saja lah..tapi tu lah, biasanya air matapun turut mengalir...

Aduhai rindunyaa.... :cry:

10 April 2007, Ayah meninggal .. 7 April 2009..Mom pula..

Mengingati 3 tahun pemergian Ayah.. 1 tahun pemergian Mom..

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM..

RABBI FIRGLI WALIWA LIDAYYA WARHAMHUMA KAMA ROBBAYANI SOGHIRA, AMIN ... :bunga:



Bismillahirrahmanirrahim
:-)Salam:bunga:

ukhti....:kelip: ana pun sama. mai lah datang bertandang dirumah.

Semoga doa itu mendapatkan yang terbaik untuk mereka menuju ILAHI. Jangan sedih-sedih.. aih.., dah rindu ni dengan anak-anak ukhti, bawa lah mai sini. InsyaALLAH, tak salah anggap 1 family. :welcome:


Sabar tu separuh daripada iman :)


-----------------








Bookmark and Share

    


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 19:36


Pada 05-04-10 14:41 , SiNaRaBaDi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-04-10 11:30 , SNMA posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-04-10 14:17 , SiNaRaBaDi posting:

!!! QUOTE !!!

Salam

ukhti boleh download di sini.

http://search.4shared.com/network/search.jsp

Taipkan dibahagian search lagu yang dicari untuk didownload:-)


:bunga: miss u u my Dear.. :kelip:

Wawa suka betul lagu ni, tapi .. Mom dan Ayah dah meninggal pula..

Dalam hidup kami, Wawa selalu cakap 'I love u Mom, Ayah'.. sekarang rasa macam ............ entah lah, kash sayang tu ... tak tahu nak luahkan pada siapa.. Dalam do'a saja lah..tapi tu lah, biasanya air matapun turut mengalir...

Aduhai rindunyaa.... :cry:

10 April 2007, Ayah meninggal .. 7 April 2009..Mom pula..

Mengingati 3 tahun pemergian Ayah.. 1 tahun pemergian Mom..

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM..

RABBI FIRGLI WALIWA LIDAYYA WARHAMHUMA KAMA ROBBAYANI SOGHIRA, AMIN ... :bunga:



Bismillahirrahmanirrahim
:-)Salam:bunga:

ukhti....:kelip: ana pun sama. mai lah datang bertandang dirumah.

Semoga doa itu mendapatkan yang terbaik untuk mereka menuju ILAHI. Jangan sedih-sedih.. aih.., dah rindu ni dengan anak-anak ukhti, bawa lah mai sini. InsyaALLAH, tak salah anggap 1 family. :welcome:



Assalamualaikum

nak datang jugak boleh ke....? :-D


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 20:57


Waalaikumsalam

:-) InsyaALLAH boleh ukhti

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

ibtisam_nisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2010
Ahli No: 39573
Posting: 87
Dari: dunia pinjaman allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 18:57


ana pun tak nak ketinggalan jugalah..hehehe..saja nyampuk..
mana tahu ada rezeki dan diizinkan tuhan bolehlah kita kumpul ramai-ramai,biar sesak rumah sinar,hehehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibtisam_nisaProfil   Hantar PM kepada ibtisam_nisa   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 21:43


InsyaAllah ada rezeki,
datang satu rombongan pun tak apa ibtisam_nisa..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

ibtisam_nisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2010
Ahli No: 39573
Posting: 87
Dari: dunia pinjaman allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-04-10 13:35


syukran..syukran.. ukhti sinar..
hah.. nanti kalau dah diangkut satu kapal jangan menyesal pulak..hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibtisam_nisaProfil   Hantar PM kepada ibtisam_nisa   Quote dan BalasQuote

faizzuddin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 26288
Posting: 40
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-04-10 18:29


aduhai..boleh jadi dedikasi lagu ni pada yang berkasih jauh-jauh..alhmdulillah da 6 tahun kawan baru terlaksana impian,antara lagu tema hubungan juga nh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizzuddinProfil   Hantar PM kepada faizzuddin   Quote dan BalasQuote

faizzuddin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 26288
Posting: 40
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-04-10 18:37


uia-cairo U dalam kenangan abadiku.. terlalu cepat masa hingga tak kurasa akhirnya kini bakal jua bersatu..alhamdulillah.. ok, === haloo, mana lagu lain, buka pulak lagu the latest!

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizzuddinProfil   Hantar PM kepada faizzuddin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.115677 saat. Lajunya....