Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yang beriman.
-- ali-Imran: 139

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 12 jam, 10 minit yang lalu
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: harap-harap siapa2 yang tahu sila jawab ye...ianya berkenaan dengan laptop


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» harap-harap siapa2 yang tahu sila jawab ye...ianya berkenaan dengan laptop

Please Mendaftar To Post


Oleh harap-harap siapa2 yang tahu sila jawab ye...ianya berkenaan dengan laptop

nur_11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2006
Ahli No: 26258
Posting: 80
Dari: malaysia

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-04-10 14:26


salam..saya nak tanya harap-harap ada lah yang sudi nak mnjwbnya..
lptop saya dah tak boleh nak on saya pun tak tau kenapa saya cuba buka tapi tak boleh bila nak masuk window saja terus keluar kenapa ye, saya ada juga cuba buka hard disk msukan kat laptop satu lagi perkara yang sama juga belaku boleh on tapi bila sampai kat window saja terus keluar balek tak...sekarang lptop tu dah sethun lebih tak buka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_11Profil   Hantar PM kepada nur_11   Quote dan BalasQuote

muslimin2303
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14727
Posting: 83
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-04-10 14:30


kes macam ini pernah jadi kat laptop opis saya.....saya hantar kat juruteknik komputer opis...dia kata kena virus..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin2303Profil   Hantar PM kepada muslimin2303   Quote dan BalasQuote

sazuwi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13185
Posting: 204
Dari: Seremban Yang Permai

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-10 10:32


boleh try masuk safe mode tak?

rujuk sini -->http://www.pchell.com/support/safemode.shtml
http://www.youtube.com/watch?v=TjDiK24aJtE

kalau boleh..bila dah masuk windows..run antivirus ke..

tak pun remove mana fail kat startup yang rasa-rasa tak berguna..

try self troubleshoot..nanti share kat sini..

harap ada pakar2 yang lain..


-----------------
.: Nafsu itu ibarat batu yang berat. Jika diangkat dengan iman yang kuat dan dilontar ke dalam lautan takwa. Maka tengelamlah nafsu itu :.


Bookmark and Share

    


  Member Information For sazuwiProfil   Hantar PM kepada sazuwi   Pergi ke sazuwi's Website   Quote dan BalasQuote

nur_11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2006
Ahli No: 26258
Posting: 80
Dari: malaysia

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 11:20


Pada 03-04-10 10:32 , sazuwi posting:

!!! QUOTE !!!

boleh try masuk safe mode tak?

rujuk sini -->http://www.pchell.com/support/safemode.shtml
http://www.youtube.com/watch?v=TjDiK24aJtE

kalau boleh..bila dah masuk windows..run antivirus ke..

tak pun remove mana fail kat startup yang rasa-rasa tak berguna..

try self troubleshoot..nanti share kat sini..

harap ada pakar2 yang lain..



masalahnya bila dah taip pswrd dia keluar balek..
saya nak tanya kalau boleh repair pun rasanya data2 dalam hard disk hilang tak, apa-apa pun thanks ye...sebab bagi informtion ini..saya akan cuba..sekarang ini sibuk sikit dengan kerja balek ponn selalu lambat so nak belek2 laptop ini pun terlupa hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_11Profil   Hantar PM kepada nur_11   Quote dan BalasQuote

sazuwi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13185
Posting: 204
Dari: Seremban Yang Permai

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 09:39


kalau repair, technician akan backup fail dulu..

awak bagitahu lah fail apa yang awak nak backupkan..nanti mereka akan buatkan..


-----------------
.: Nafsu itu ibarat batu yang berat. Jika diangkat dengan iman yang kuat dan dilontar ke dalam lautan takwa. Maka tengelamlah nafsu itu :.


Bookmark and Share

    


  Member Information For sazuwiProfil   Hantar PM kepada sazuwi   Pergi ke sazuwi's Website   Quote dan BalasQuote

nur_11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2006
Ahli No: 26258
Posting: 80
Dari: malaysia

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 13:21


saya dah cuba buat safemode tapi bila dah taip pswrd nak masuk ke start dia terus keluar...hard disk saya ke yang bermasalah ye...
saya kalau boleh nak belajr sikit hehe sebab tu asyk btnya, nak tunggu abng saya susah lah dia sibuk sngat hehe, bila saya tanya dia kita cuba buat sendiri dulu kalau dah tak boleh baru bwa pergi repair kat kedai

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_11Profil   Hantar PM kepada nur_11   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 15:11


masalah motherboard agaknya. pernah jadi kat rakan-rakan saya, mereka bagi saya buat tapi saya tak mahir, tak ada sjil komputer..hehe...suruh hantar kedai saja...tgkkn macam mana,.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 16:24


erm...kalau kes begini rasanya virusla sebab window pun tak boleh masuk...jawapannya format lah...


-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-04-10 10:02


virus.. virus.. menyerang.. format.. balik.. tak boleh.. buat.. apa.. maybe.. kena.. tukar.. hard.. dics..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

nur_11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2006
Ahli No: 26258
Posting: 80
Dari: malaysia

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-04-10 16:24


kalau hard disk rosak agaknya bapa angaran harga hrd disk tu ye

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_11Profil   Hantar PM kepada nur_11   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 14-04-10 13:31


hard disk mahal, tengok jugak jnis hard disk 2..


-----------------
http://www.dapatwang.com/?id=laila82


Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-04-10 13:57


kena virus tu...format balik , insyallah dapat buka...
laptop ana pun pernah jadi begitu...bila dah format...ok saja dapat buka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.105352 saat. Lajunya....