Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal; air juga yang menenggelamkan kapal
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 1 hari, 19 jam, 2 minit yang lalu
lidah-penghunus: 5 hari yang lalu
muslimiman: 20 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 21 hari yang lalu
nur_tinta: 27 hari yang lalu


Kelakar
Topik: LELAKI HENSOME vs TAK HENSOME


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» LELAKI HENSOME vs TAK HENSOME

Please Mendaftar To Post


Oleh LELAKI HENSOME vs TAK HENSOME

pakdo_wee
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.03.2010
Ahli No: 39476
Posting: 21

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-03-10 08:13


Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: woow, cool gila...
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan macam bagus...

kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody's perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang.... muka pun macam pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong perempuan yang diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...

kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat...
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan itu!

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)...

kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus...penuh kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...

kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?...

kalau lelaki handsome tak mahu bergambar
perempuan akan cakap: pasti takut kalau-kalau gambarnya tersebar
kalau lelaki tak handsome tak mahu bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?...

kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu....

kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?



Bookmark and Share

    


  Member Information For pakdo_weeProfil   Hantar PM kepada pakdo_wee   Quote dan BalasQuote

limah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2009
Ahli No: 37835
Posting: 149

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-03-10 08:38


Assalamualaikum pak do....tapi kan kak limah lebih suka lelaki yang tak handsome sebab senang jaga tak banyak songel....pas tu tak ramai permintaan.... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

syahibbul
Warga Rasmi
Menyertai: 08.11.2009
Ahli No: 38143
Posting: 9
Dari: kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-03-10 08:44


saya setuju sangat dengan kak limah....hehehehh

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahibbulProfil   Hantar PM kepada syahibbul   Quote dan BalasQuote

wafa_503
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.12.2009
Ahli No: 38899
Posting: 32
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-03-10 09:27


Assalamualaikum..
Bagi saya, perempuan jenis ni bukan perempuan yang baik, sebab yang baik tak tengok luaran saja..Tengok dalam(akhlak) jugak..Ye tak??
Hehe.. Betul kan kalau tersalah..


-----------------
Kehidupan di dunia ini hanyalah sementara


Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_503Profil   Hantar PM kepada wafa_503   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-03-10 11:44


saya lelaki yang handsome.. salah ke saya jadi handsome..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-03-10 12:12


kalau kisah perempuan cun dengan perempuan tak cun macamana pulak...
sama juga kan..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-03-10 12:28


Pada 25-03-10 11:44 , hajime_kindaichi posting:

!!! QUOTE !!!

saya lelaki yang handsome.. salah ke saya jadi handsome..
handsome sangat lah tu..
saya yang handsome pun diam saja, xbgtau kat orang-orang pun..bukan hanya handsome, tapi juga baik hati dan tidak sombong..:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

znia80
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.03.2010
Ahli No: 39509
Posting: 38
Dari: petaling jaya, rantau panjang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-03-10 15:24


tengok hatinyer syeik, baik ke tak

Bookmark and Share

    


  Member Information For znia80Profil   Hantar PM kepada znia80   Pergi ke znia80's Website   Quote dan BalasQuote

pakdo_wee
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.03.2010
Ahli No: 39476
Posting: 21

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-03-10 15:24


Pada 25-03-10 08:38 , limah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum pak do....tapi kan kak limah lebih suka lelaki yang tak handsome sebab senang jaga tak banyak songel....pas tu tak ramai permintaan.... :-D


Kalau begitu senanglaa kak limah.. :sopan: xdeklah kena memilih sangat kan..



Bookmark and Share

    


  Member Information For pakdo_weeProfil   Hantar PM kepada pakdo_wee   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-03-10 16:20


Pada 25-03-10 08:38 , limah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum pak do....tapi kan kak limah lebih suka lelaki yang tak handsome sebab senang jaga tak banyak songel....pas tu tak ramai permintaan.... :-D


habis tu suami limah tak handsome ka ?...handsome lah tu, sebab tu lah limah suka....

belom tentu yang tak hansem senang jaga, kadang permintaan meningkat bukan faktor handsome saja limah .... mungkin sebab 'value added' atau ' extra factor' lain yang menjadikan yang tak handsome pun terlaris di pasaran    :lol: :lol:


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

pakdo_wee
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.03.2010
Ahli No: 39476
Posting: 21

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-03-10 16:25


Pada 25-03-10 16:20 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-10 08:38 , limah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum pak do....tapi kan kak limah lebih suka lelaki yang tak handsome sebab senang jaga tak banyak songel....pas tu tak ramai permintaan.... :-D


habis tu suami limah tak handsome ka ?...handsome lah tu, sebab tu lah limah suka....

belom tentu yang tak hansem senang jaga, kadang permintaan meningkat bukan faktor handsome saja limah .... mungkin sebab 'value added' atau ' extra factor' lain yang menjadikan yang tak handsome pun terlaris di pasaran    :lol: :lol:



betul-betul..sekarang ini handsome bukan pada wajah saja...fulus pun kena handsome juga... :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakdo_weeProfil   Hantar PM kepada pakdo_wee   Quote dan BalasQuote

mutmainah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37471
Posting: 96
Dari: sbh-kedah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-03-10 23:52


:-D :-D kasihan kat lelaki yang tak hensome....tapi ada lelaki tak hensome hati dia hensome...yang hensom pula hati tak hensome...hmm...ada apa pada paras rupa ..yang penting kejujuran dan hati tu kena bersih...adehh....dehh... :sopan: :sopan: ;-)


-----------------
there is no such thing as a safe journey life is full of ups dan downs


Bookmark and Share

    


  Member Information For mutmainahProfil   Hantar PM kepada mutmainah   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-03-10 00:16


tak kisah xhensem...janji mata ini sedap saja pandang lelaki tu...diri ini pun taklah secantik mana nak mengharapkan lelaki handsome...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

limah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2009
Ahli No: 37835
Posting: 149

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-03-10 09:06


Assalamualaikum pak haje...kak limah percaya pak haji hansome sebab tengok gambar tu pun dah tau memanjang senyum begitu juga lah dengan ikhwan bukan saja handsome ala2 pahlawan lagi. :lol: jangan marah ye. mana yang rasa tak handsome cepat-cepat tukar gambar.

ala honey suami kawe tu kawe saja padang handsome tapi bak kata pak do dan wara tu betul. perempuan zaman sekarang ni memang dia tak pandang raut wajah tapi dia pandang RM.....orang.

tapikan base pengalaman kak limah yang lalulah. kak limah senang saja kak limah call saja perempuan tu tapi tak nak marah2 sebab itu akak menjatuhkan imej kita sebagai wanita.hehehe kak limah tawar menawar dengan dia. apa yang kak limah tawar ialah team work suruh dia desak suami kak limah buang kak limah. dan dia tak payah kongsi2 suami betul tak.

ha tapi anda mesti tanya terutama honey Kenapa org lain tak boleh kongsi tapi kak limah boleh?????? betul tak honey. itu rahsia sebab not nice to tell others people about my suami back ground. am I right dear.hehehe speakang pula. saja saja. buat anda marah.


peringatan pagi jumaat jangan marah. :jangan:

not nice.

Bookmark and Share

    


  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-03-10 10:02


!!! QUOTE !!!

ha tapi anda mesti tanya terutama honey Kenapa org lain tak boleh kongsi tapi kak limah boleh?????? betul tak honey. itu rahsia sebab not nice to tell others people about my suami back ground. am I right dear.hehehe speakang pula. saja saja. buat anda marah.


hahaha.... rahsia yang ni saya tak nak tahu lah limah...ta'mou ambik tahu... :cry: :cry: :cry:


!!! QUOTE !!!

peringatan pagi jumaat jangan marah. :jangan:

not nice.


org tak marah pagi jumaat...sebab malam jumaat malam yang indah...ramai yang hidupkan mlm jumaat dengan ibadah...dengan harapan mendapat rahmat Allah

:-D :-D


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

adab
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16492
Posting: 32
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 11:19


setiap orang ada kelebihan dan kekurangan masing-masing~~~~ =D

Bookmark and Share

    


  Member Information For adabProfil   Hantar PM kepada adab   Quote dan BalasQuote

adrianahayati
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.02.2005
Ahli No: 14476
Posting: 54
Dari: batu pahat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-04-10 14:00


Pada 25-03-10 12:28 , ikhwan_islam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-10 11:44 , hajime_kindaichi posting:

!!! QUOTE !!!

saya lelaki yang handsome.. salah ke saya jadi handsome..
handsome sangat lah tu..
saya yang handsome pun diam saja, xbgtau kat orang-orang pun..bukan hanya handsome, tapi juga baik hati dan tidak sombong..:P


haha..ikhwan dan hajime sama saja.. :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adrianahayatiProfil   Hantar PM kepada adrianahayati   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-04-10 21:05


hahaha..biar dapat yang muka tak encem yang penting hati biar encem meletup-letup..hehehhe


-----------------
Setiap yang berlaku ada hikmahnyer..Fikirkanlah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

muslimahkusza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12373
Posting: 119
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-04-10 11:17


kalau wajah tak encem ana boleh sabar,
tai Kalau akhlak tak encem eiii tak sanggup eden...
hehehehehehe...........


-----------------
Alangkah susahnya menjaga hati
kerana...
hati itu menjadi rebutan
antara...
syaitan dan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahkuszaProfil   Hantar PM kepada muslimahkusza   Quote dan BalasQuote

syedzai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.04.2010
Ahli No: 39679
Posting: 77
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-10 14:44


Dah lama tak baca lawak ini... it made my day


-----------------
Visit my blog: http://syedzai.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedzaiProfil   Hantar PM kepada syedzai   Pergi ke syedzai's Website   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 16-04-10 23:54


ASSALAMUALAIKUM...

YANG PASTI bukan RUPA YANG MENJADI UKURAN..
YANG PENTING AKHLAKNYA..
SUSAHNYA sekarang NI NAK cari LELAKI YANG BAIK..
ADA KE kat SINI LAKI yang BAIK?
NAK DIJADIKAN CALON SUAMI...
HIHIHI...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-04-10 12:29


Pada 16-04-10 23:54 , riniey posting:

!!! QUOTE !!!

ASSALAMUALAIKUM...

YANG PASTI bukan RUPA YANG MENJADI UKURAN..
YANG PENTING AKHLAKNYA..
SUSAHNYA sekarang NI NAK cari LELAKI YANG BAIK..
ADA KE kat SINI LAKI yang BAIK?
NAK DIJADIKAN CALON SUAMI...
HIHIHI...



Salam

riniey, ada atau tidak.. berdoa agar menemui
dengan yang benar-benar tercipta untuk kamu
bukan untuk mempermainkan & mengecewakan kamu.

Semoga bertemu dengan jodoh ketentuan-Nya. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

ibtisam_nisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2010
Ahli No: 39573
Posting: 87
Dari: dunia pinjaman allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-04-10 15:01


Pada 17-04-10 12:29 , SiNaRaBaDi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-04-10 23:54 , riniey posting:

!!! QUOTE !!!

ASSALAMUALAIKUM...

YANG PASTI bukan RUPA YANG MENJADI UKURAN..
YANG PENTING AKHLAKNYA..
SUSAHNYA sekarang NI NAK cari LELAKI YANG BAIK..
ADA KE kat SINI LAKI yang BAIK?
NAK DIJADIKAN CALON SUAMI...
HIHIHI...



Salam

riniey, ada atau tidak.. berdoa agar menemui
dengan yang benar-benar tercipta untuk kamu
bukan untuk mempermainkan & mengecewakan kamu.

Semoga bertemu dengan jodoh ketentuan-Nya. :-)


ana setuju ukhti-ukhtiku :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibtisam_nisaProfil   Hantar PM kepada ibtisam_nisa   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 17-04-10 20:15


Pada 17-04-10 12:29 , SiNaRaBaDi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-04-10 23:54 , riniey posting:

!!! QUOTE !!!

ASSALAMUALAIKUM...

YANG PASTI bukan RUPA YANG MENJADI UKURAN..
YANG PENTING AKHLAKNYA..
SUSAHNYA sekarang NI NAK cari LELAKI YANG BAIK..
ADA KE kat SINI LAKI yang BAIK?
NAK DIJADIKAN CALON SUAMI...
HIHIHI...



Salam

riniey, ada atau tidak.. berdoa agar menemui
dengan yang benar-benar tercipta untuk kamu
bukan untuk mempermainkan & mengecewakan kamu.

Semoga bertemu dengan jodoh ketentuan-Nya. :-)


ye... doa adalah penawar yang terbaik..
insyaallah.. semoga dipertemukan.. amin..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 10-05-10 13:21


sekarang orang tak pandang handsome dah....sok kalau tua kedut juga... orang perempuan pandang agama dan keewangan.... sok bila tua anak beragama dan boleh belajar jauh-jauh. kalau harap muka handsome buat apa???


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-05-10 16:26


Pada 10-05-10 13:21 , tou_aii posting:

!!! QUOTE !!!

sekarang orang tak pandang handsome dah....sok kalau tua kedut juga... orang perempuan pandang agama dan keewangan.... sok bila tua anak beragama dan boleh belajar jauh-jauh. kalau harap muka handsome buat apa???



ooo baru tadi seorang rakan saya berkata "...dulu-dulu nak cari lelaki kuat agama tengok pada janggut..... sekarang ni ada janggut pun tak boleh harap"...errrr betoii kaa ??? :lol: :lol: :lol:


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 11-05-10 14:06


Pada 10-05-10 16:26 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-05-10 13:21 , tou_aii posting:

!!! QUOTE !!!

sekarang orang tak pandang handsome dah....sok kalau tua kedut juga... orang perempuan pandang agama dan keewangan.... sok bila tua anak beragama dan boleh belajar jauh-jauh. kalau harap muka handsome buat apa???



ooo baru tadi seorang rakan saya berkata "...dulu-dulu nak cari lelaki kuat agama tengok pada janggut..... sekarang ni ada janggut pun tak boleh harap"...errrr betoii kaa ??? :lol: :lol: :lol:



HUHUHU ADA JUGA ORANG CAKAP TENGOK JANGGUT... LAGI SATU KALAU ORANG TERAKHIR HABISKAN MAKANAN DAPAT NAIK VAN... TAPI YANG PASTI DAH TAK BOLEH GUNA PAKAI DAH AGAKNYA... SEKARANG ORANG JANGGUT TU DAH JADI TREND...


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-05-10 22:48


ada tak org cakap " ensemnya hatinya, ensemnya akhlaknya"...????
yang tu barulah lelaki idaman, kacak dalaman lebih baik daripada kacak luaran yang tak kekal...


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-06-10 11:35


handsome ke, tak kacak ke, bukannya dia yang buat...kalau boleh buat sendiri, tidak akan tercipta perkataan tak handsome..perempuan pun same.
biasanya perempuan yang perasan lebih...sedangkan tak dikategorikan dalam kalangan pun...aduh,berbagai2...lumrah manusia nak yang cantik saja, kita pun begitu juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

permata_keluarga88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.06.2010
Ahli No: 39992
Posting: 31

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-06-10 20:15


"saya lelaki yang handsome.. salah ke saya jadi handsome.."

puji diri sendiri ke...hehheeh

*tak kira handsome ke tidak yang penting boleh bimbing kita,dan dapat juga kita dengan baik....huhuhuhh

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_keluarga88Profil   Hantar PM kepada permata_keluarga88   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 22-06-10 21:55


tak ada salahnya jadi handsome...itu dikira bonus dari ALLAH...maka jagalah elok-elok...wanita pun macam tu juga...


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 22-06-10 21:55


tak ada salahnya jadi handsome...itu dikira bonus dari ALLAH...maka jagalah elok-elok...wanita pun macam tu juga...


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

yuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26939
Posting: 130
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-06-10 16:40


susah dapat lelaki handsome ni... lagi-lagi jika dah berkahwin mesti orang kata isterinya tu tak padan dengan suaminya...


-----------------
UMMU IMRAN


Bookmark and Share

    


  Member Information For yuhadaProfil   Hantar PM kepada yuhada   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 23-06-10 20:46


Pada 23-06-10 16:40 , yuhada posting:

!!! QUOTE !!!

susah dapat lelaki handsome ni... lagi-lagi jika dah berkahwin mesti orang kata isterinya tu tak padan dengan suaminya...



mstilah ada org kata..abaikan...mulut manusia memang macam tu...mulut tempayan boleh lah tutup... :jangan:


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

chiyo_kajuji
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.01.2010
Ahli No: 39074
Posting: 34
Dari: di alam fana

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-06-10 20:55


handsome ke tak handsome ke, kedua-duanya tetap makhluk ciptaan Allah..


-----------------
PRaiSe To YoU,
JuST FoR You,
ALLAH....


Bookmark and Share

    


  Member Information For chiyo_kajujiProfil   Hantar PM kepada chiyo_kajuji   Pergi ke chiyo_kajuji's Website   Quote dan BalasQuote

permata_keluarga88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.06.2010
Ahli No: 39992
Posting: 31

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-06-10 20:57


"handsome ke tak handsome ke, kedua-duanya tetap makhluk ciptaan Allah.."

betul...betul...saya sokong....

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_keluarga88Profil   Hantar PM kepada permata_keluarga88   Quote dan BalasQuote

jojoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11668
Posting: 107
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-06-10 21:26


Bagus jugalah handsome tapi tu pun kalau dalamnya pun handsome lah....
Tapi kalau harap luar saja handsome...
Mmmm...tak ada makna......nya;)


-----------------
Letakkan akal di depan,bukannya nafsu.Akal setidaknya masih boleh memandu manusia daripada nafsu yang terkadang terbiar tanpa bimbingan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For jojoiProfil   Hantar PM kepada jojoi   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-06-10 23:17


"tak ada makna", benar.

Biarpun tak seperti kriteria yang disebut2, yang penting Taat perintah Ilahi dah cukup untuk senang dihati. Pandangan Allah bukan kepada kecantikan atau rupa insani.


-----------------
SENYUMLAH pada segala cubaan kerana ketenangan meraih kebijaksanaan & mencetus kematangan. Terimalah SERIBU KEKALAHAN sebelum menerima SATU KEMENANGAN.


Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-10 19:00


Assalamualaikum...

Ada juga topik ni ye?? hehehe... :-D

bagi saya,yang tak handsome 2 akan jadi sangat handsome bila akhlaknya baik,tingkah lakunya sopan,percakapan pun sopan dan terjaga...huhu...dan org macam 2 saya akan pandang lama lah jugak nak tengok ketampanan dia yang lahir dr akhlak yang mulia...pernah tengok tak lelaki yang macam 2?? huhu... :malu:

dan yang handsome 2 saya pandang sekilas jekalau akhlak dia tak mulia...tak jaga adab,percakapan dan sebagainya...huhu...

tak mo lah yang handsome sangat...org handsome sangat ni perangai dia pelik... :-D :-D


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



    


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-11-10 20:40


Pada 27-11-10 19:00 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

Ada juga topik ni ye?? hehehe... :-D

bagi saya,yang tak handsome 2 akan jadi sangat handsome bila akhlaknya baik,tingkah lakunya sopan,percakapan pun sopan dan terjaga...huhu...dan org macam 2 saya akan pandang lama lah jugak nak tengok ketampanan dia yang lahir dr akhlak yang mulia...pernah tengok tak lelaki yang macam 2?? huhu... :malu:

dan yang handsome 2 saya pandang sekilas jekalau akhlak dia tak mulia...tak jaga adab,percakapan dan sebagainya...huhu...

tak mo lah yang handsome sangat...org handsome sangat ni perangai dia pelik... :-D :-D



aik??? mana tahu perangai pelik...
Handsome dan akhlak baik kan bagus2..
ada kedua-dua nya sekali... Terbaik lah... :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-11-10 07:02


kalau handsome nanti dia cari lain...tak pun org lain cari dia...hehehehe.... :-D :sopan:


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



    


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-11-10 11:08


Pada 28-11-10 07:02 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!

kalau handsome nanti dia cari lain...tak pun org lain cari dia...hehehehe.... :-D :sopan:



waaaaaah :-D
macam itu ke???
kalau akhlak dia baik, dia tak buat begitu kan... ;-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-11-10 11:10


Pada 28-11-10 11:08 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-11-10 07:02 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!

kalau handsome nanti dia cari lain...tak pun org lain cari dia...hehehehe.... :-D :sopan:



waaaaaah :-D
macam itu ke???
kalau akhlak dia baik, dia tak buat begitu kan... ;-)



Kalau akhlak dia baik,muslimat pulak yang tercari2 dia...susah2...huhu... :-D


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



    


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-11-10 17:35


Pada 28-11-10 11:10 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-11-10 11:08 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-11-10 07:02 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!

kalau handsome nanti dia cari lain...tak pun org lain cari dia...hehehehe.... :-D :sopan:



waaaaaah :-D
macam itu ke???
kalau akhlak dia baik, dia tak buat begitu kan... ;-)



Kalau akhlak dia baik,muslimat pulak yang tercari2 dia...susah2...huhu... :-D



itu da masalah lain pula...
kena buka topik baru ini..
Muslimat yang ingin lelaki sempurna...??? huhu :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-11-10 19:28


Hehehe....sapa tak hendak yang sempurna kan? tapi kena ingat juga yang diri kita ni pun tak sempurna...jadi terimalah dengan hati terbuka setiap kekurangan pasangan,sahabat dan keluarga kita.... ^_^


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



    


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-10 03:55


Pada 28-11-10 19:28 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!

Hehehe....sapa tak hendak yang sempurna kan? tapi kena ingat juga yang diri kita ni pun tak sempurna...jadi terimalah dengan hati terbuka setiap kekurangan pasangan,sahabat dan keluarga kita.... ^_^



yup..
betul itu.
terima seadanye... jangan memilih sangat ye... huhu :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.163359 saat. Lajunya....