Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-09-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perkataan yang baik tidak akan muncul dari jiwa yang kotor sebagaimana biji benih takkan tumbuh pada tanah yang gersang
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 56 hari yang lalu
muslimiman: 61 hari yang lalu
tornado: 80 hari yang lalu


Lintas Langsung Semasa
Topik: Nurul Iman Terbakar-Pusat Jagaan Anak Anak Yatim Dan Miskin Nurul Iman - Perak


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Lintas Langsung Semasa
    »» Nurul Iman Terbakar-Pusat Jagaan Anak Anak Yatim Dan Miskin Nurul Iman - Perak

Please Mendaftar To Post


Oleh Nurul Iman Terbakar-Pusat Jagaan Anak Anak Yatim Dan Miskin Nurul Iman - Perak

kakraihan
Warga Rasmi
Menyertai: 20.10.2008
Ahli No: 35485
Posting: 11
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-03-10 18:54


Tuan/Puan,


inilah masa untuk beramal...insyaAllah...


Memang teruk terbakarnya 100% hangus. Tapi nasib baik tiada yang cedera. Semua anak yatim selamat sebab yang terbakar adalah surau dan stor.

Banyak juga kerugian. Bantuan segera diperlukan.....mari sama-sama bantu.......

tengok sini http://www.nuruliman.org/rayuan_kebakaran_01_03_10.html

Pada jam 12:40 Pagi bertarikh 01/03/2010, Allah S.W.T telah menguji penghuni Pusat Jagaan Anak Anak Yatim Dan Miskin Nurul Iman dengan ujian Musibah Kebakaran.

Moga amal jariah kita diberkati…

Bantuan boleh dihulurkan dengan cara terus membeli dan menghantar barangan ke Pusat Jagaan Anak Anak
Yatim Dan Miskin Nurul Iman atau deposit ke akaun :

            Nama Akaun : Pusat Jagaan Anak Anak Yatim Dan Miskin Nurul Iman
            Nombor Akaun : 5082 2521 5570
            Nama Bank : Maybank
                                         atau
Dengan cara menghantar cek atas nama Pusat Jagaan Anak Anak Yatim Dan Miskin Nurul, ke alamat Plot    
359, Lorong Dato, Off Jalan Dato, Kampung Manjoi , 30020 Ipoh , Perak.
                    


Bersama2 ini disertakan senarai barang keperluan yang perlu diganti dengan kadar segera :

1. Pakaian seragam sekolah
2. Kasut & stoking sekolah
3. Alat2 tulis, buku teks, buku rujukan dan buku latihan
4. Pakaian harian anak-anak dan juga penjaga
5. Mesin basuh
6. Peti sejuk
7. Mesin jahit
8. Al-Quran, Muqaddam, Iq'ra dan sejadah
9. Kipas
10.Tikar getah
11. PA System
12. LCD Projecter
13. Komputer
14. Almari pakaian
15. Pakaian majlis formal & tidak formal
16. Songkok
17. Tilam
18. Cadar
19. Selimut
20. Tuala
21. Bantal

Hanya ini yang dapat disenaraikan di sini.


Sekian terima kasih
Assalamualaikum


-----------------
kepada yang sedag menderita sakit tahap 4, masih mampu sembuh. sms nama, dan tel pejbt, jenis penyakit ke: 0109071763




Bookmark and Share

    


  Member Information For kakraihanProfil   Hantar PM kepada kakraihan   Pergi ke kakraihan's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 09-03-10 20:17


sila linkkan benda ni kepada MB HARAM tu agak-agak dapat tak bantuan hehehe


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 09-03-10 22:47


MasyaALLAH sedihnya tengok gambar-gambar terbakar ini...InsyaALLAH bantu mana termampu.. :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

insanie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2005
Ahli No: 19223
Posting: 99
Dari: kUANTAN, PAHANG

Pahang  


posticon Posting pada: 10-03-10 02:23


masyaallah..ujian bagi mereka ni..baru saja tadi dapat berita pondok nurul islah terbakar..alhamdulillah semua selamat..cuma 5 buah pondok yang terbakar..moga mereka sabar menerima ujian ini..dan bagi yang mempu hulurkan bantuan untuk meringankan beban mereka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For insanieProfil   Hantar PM kepada insanie   Quote dan BalasQuote

bezita
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.11.2009
Ahli No: 38270
Posting: 149
Dari: KL

maldives   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 08:53


Pada 09-03-10 20:17 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

sila linkkan benda ni kepada MB HARAM tu agak-agak dapat tak bantuan hehehe



kalau berita ni sampai paa beliau. PASTI beliau akan menghulurkan sumbangan. silap-silap dia akan luluskan bajet buat bangunan baru. peduli ah dia MB haram atau apa. yang jadah haram macam hang tau nak menjahanamkan orang sahaja. bab ni pun nak di politikkan. haram punya budak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For bezitaProfil   Hantar PM kepada bezita   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 11:11


Pada 10-03-10 08:53 , bezita posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-03-10 20:17 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

sila linkkan benda ni kepada MB HARAM tu agak-agak dapat tak bantuan hehehe



kalau berita ni sampai paa beliau. PASTI beliau akan menghulurkan sumbangan. silap-silap dia akan luluskan bajet buat bangunan baru. peduli ah dia MB haram atau apa. yang jadah haram macam hang tau nak menjahanamkan orang sahaja. bab ni pun nak di politikkan. haram punya budak.


Isk2.... tak sesuai benda-benda sumpah seranah ni kurang sesuai disiarkan dalam portal keislaman seperti ini... kan ini portal ukhwah... kita mengeratkan ukhwah... dari sumpah seranah baik kita menghulurkan SEGERA bantuan kepada adik-adik kita ni... JANGAN hanya menunding jari menyalahkan orang lain....


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 13:32


Pada 10-03-10 08:53 , bezita posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-03-10 20:17 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

sila linkkan benda ni kepada MB HARAM tu agak-agak dapat tak bantuan hehehe



kalau berita ni sampai paa beliau. PASTI beliau akan menghulurkan sumbangan. silap-silap dia akan luluskan bajet buat bangunan baru. peduli ah dia MB haram atau apa. yang jadah haram macam hang tau nak menjahanamkan orang sahaja. bab ni pun nak di politikkan. haram punya budak.



heh bezita2...tak habis-habis digula2kan oleh media perdana tu ya


MB sekarang menang sebab mahkamah yang menangkan........INI SEBENARNYA MB NEGERI PERAK YANG SAH

.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

bezita
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.11.2009
Ahli No: 38270
Posting: 149
Dari: KL

maldives   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 15:38


erm ada aku kata dia MB haram ke halal. Aku maksudkan peduli ah dia halal ke haram. aku nak bagitau pasal dia nak bagi bantuan kalau berita tu sampai kat dia. MB halal tu dah bagi bantuan ke? kalau dah bagi Alhamdulillah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For bezitaProfil   Hantar PM kepada bezita   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 15:53


Pada 10-03-10 11:11 , tou_aii posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-03-10 08:53 , bezita posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-03-10 20:17 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

sila linkkan benda ni kepada MB HARAM tu agak-agak dapat tak bantuan hehehe



kalau berita ni sampai paa beliau. PASTI beliau akan menghulurkan sumbangan. silap-silap dia akan luluskan bajet buat bangunan baru. peduli ah dia MB haram atau apa. yang jadah haram macam hang tau nak menjahanamkan orang sahaja. bab ni pun nak di politikkan. haram punya budak.


Isk2.... tak sesuai benda-benda sumpah seranah ni kurang sesuai disiarkan dalam portal keislaman seperti ini... kan ini portal ukhwah... kita mengeratkan ukhwah... dari sumpah seranah baik kita menghulurkan SEGERA bantuan kepada adik-adik kita ni... JANGAN hanya menunding jari menyalahkan orang lain....



Salam.,

iyelah kan tou_aii,
mereka ni sibuk dengan politik,
apa hidup ni berpandukan politik saja ke rakan-rakan?

apa yang penting bantuan, jangan lah nak salah kan mana-mana pihak,
tanya diri kita, sebelum kita tanya orang lain.

fikirkan dulu apa sumbangan kita kepada mereka?
jangan pula memeningkan kepala fikir siapa punya bantuan dan Kenapa boleh jadi ini dan jadi begitu?

sama-sama kita bantu mangsa ini. Buat teman yang postkan berita ini,
SYUKRAN banyak ye.. hargai diatas info ukhti.:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 16:15


Pada 10-03-10 15:38 , bezita posting:

!!! QUOTE !!!

erm ada aku kata dia MB haram ke halal. Aku maksudkan peduli ah dia halal ke haram. aku nak bagitau pasal dia nak bagi bantuan kalau berita tu sampai kat dia. MB halal tu dah bagi bantuan ke? kalau dah bagi Alhamdulillah.



jadi secara tak langsung anda iktiraf yang sekarang ni perak ada MB mahkamah kan????

MB Nizar sebelum jadi MB pun banyak orang dia tolong....masa jadi MB pun lagi banyak dia bagi tolong.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

bezita
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.11.2009
Ahli No: 38270
Posting: 149
Dari: KL

maldives   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 16:26


malas nak melayan orang yang taksub buta kayu.

Apapun aku sokong cikgu tou_aii dengan cik puan sinar

Bookmark and Share

    


  Member Information For bezitaProfil   Hantar PM kepada bezita   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 16:52


Pada 10-03-10 16:26 , bezita posting:

!!! QUOTE !!!

malas nak melayan orang yang taksub buta kayu.

Apapun aku sokong cikgu tou_aii dengan cik puan sinar


bezita,

cik ke puan ni,, en.?

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 17:59


Pada 10-03-10 16:26 , bezita posting:

!!! QUOTE !!!

malas nak melayan orang yang taksub buta kayu.

Apapun aku sokong cikgu tou_aii dengan cik puan sinar



ctuding orang tapi sendiri dapat 10 tudingan :sopan: :sopan: :sopan:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 20:41


Rashdin,

Ada lebih baik anda tidak mencampurkan semua unsur politik, apatah melabelkan seseorang halal atau haram. Apa hak anda?

Tajuk disini, menghulurkan bantuan, kalau di'link' ke MB Perak dan dia membantu rumah anak yatim ini, apa anda dapat? Anda ini dah derma belum? Kalau dah derma sila paparkan bukti.

Bukan untuk menunjuk, tapi biar kami semua puas hati yang anda bercakap seiring dengan perbuatan anda.

Kalau dia MB haram,sekurang2nya anda kena derma lebih pada MB ini.

Kurangkan komen, tingkatkan prestasi.


-----------------
Ya Allah,Ampunilahku,Rahmatilahku,Kayakanku, Angkatlah Darjatku,Rezekikanlahku,Berilah Hidayah, Sihatkanlahku dan Maafkanlahku


Bookmark and Share

    


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-03-10 00:08


cuba fikir ya adakah bermaruah jika MERAMPAS HAK dari MB yang sah dilantik rakyat dengan merasuah adun2????

sebab tu saya cakap sila linkkan isu ni kepada MB MAHKAMAH tu tengok ada respon dia....jika MB RAKYAT lepas,ada saja masalah serta merta turun pergi bagi bantuan


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-03-10 07:45


cepat-cepat derma.. takkan ngkau lagi kedekut dari MB haram kan? :)


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-03-10 22:12


Pada 11-03-10 00:08 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

cuba fikir ya adakah bermaruah jika MERAMPAS HAK dari MB yang sah dilantik rakyat dengan merasuah adun2????

sebab tu saya cakap sila linkkan isu ni kepada MB MAHKAMAH tu tengok ada respon dia....jika MB RAKYAT lepas,ada saja masalah serta merta turun pergi bagi bantuan


Tak ada masa nak fikir....kita lebih BERMARUAH kalau kita dermakan harta benda dan tenaga kita daripada bercakap dan 'kondem' org sahaja....


-----------------
Ya Allah,Ampunilahku,Rahmatilahku,Kayakanku, Angkatlah Darjatku,Rezekikanlahku,Berilah Hidayah, Sihatkanlahku dan Maafkanlahku


Bookmark and Share

    


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

bezita
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.11.2009
Ahli No: 38270
Posting: 149
Dari: KL

maldives   avatar


posticon Posting pada: 12-03-10 08:26


Engfreez : kalau dalam fb ada tag "LIKE"..... kalau kat sini ada juga comfirm aku klik LIKE dengan anda punya statement...... anyway aku suka dengan statement kau. ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bezitaProfil   Hantar PM kepada bezita   Quote dan BalasQuote

kakraihan
Warga Rasmi
Menyertai: 20.10.2008
Ahli No: 35485
Posting: 11
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-03-10 17:45


ASTAGHFIRULLAH...........
SUBHANALLAH........

SIAPA KITA DI SISI ALLAH...?
BERANI MENGHUKUM SESAMA SENDIRI...?
MUGA ALLAH MERAHMATI MEREKA YANG SEBEGINI....
KEPADA ALLAH KAK KEMBALIKAN SEMUANYA....
TAPI...SEDIH SANGAT BILA BERDEPAN DENGAN INSAN SEBEGINI....

ALLAHHUAKHBAR...


-----------------
kepada yang sedag menderita sakit tahap 4, masih mampu sembuh. sms nama, dan tel pejbt, jenis penyakit ke: 0109071763




Bookmark and Share

    


  Member Information For kakraihanProfil   Hantar PM kepada kakraihan   Pergi ke kakraihan's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-03-10 11:56


Pada 11-03-10 22:12 , engrfeez posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-03-10 00:08 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

cuba fikir ya adakah bermaruah jika MERAMPAS HAK dari MB yang sah dilantik rakyat dengan merasuah adun2????

sebab tu saya cakap sila linkkan isu ni kepada MB MAHKAMAH tu tengok ada respon dia....jika MB RAKYAT lepas,ada saja masalah serta merta turun pergi bagi bantuan


Tak ada masa nak fikir....kita lebih BERMARUAH kalau kita dermakan harta benda dan tenaga kita daripada bercakap dan 'kondem' org sahaja....




sebab tak ada masa nak fikir tu lah orang kita selalu redha tak bertempat :lol: :lol: :lol: :lol:

salah ke jika kondem orang yang MERAMPAS HAK????tak salah kan...


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

cruncing
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2010
Ahli No: 39239
Posting: 29
Dari: Kuala Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-03-10 13:58


Pada 19-03-10 11:56 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-03-10 22:12 , engrfeez posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-03-10 00:08 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!



sebab tak ada masa nak fikir tu lah orang kita selalu redha tak bertempat :lol: :lol: :lol: :lol:

salah ke jika kondem orang yang MERAMPAS HAK????tak salah kan...



Salam...

Hang ini tak faham ke....

Ni bukan topik sapa halal sapa haram, hang bukan orang yang layak nak tentutkan sapa yang berhak, itu semua hak Allah. Nikmat dunia ni cuma pinjaman..... janganlah taksub sangat... Daripada hang merapu tak tentu pasal baik pergi menderma.... dah derma ke...??? :jangan:



-----------------
Kita adalah apa yang kita fikirkan.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For cruncingProfil   Hantar PM kepada cruncing   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-03-10 13:59


so apa kabar rumah nurul iman ni sekarang ek?


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103941 saat. Lajunya....