Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Ketahuilah kiranya kebahagiaan orang yang dikuasai oleh kemalasan, maka beratlah mereka untuk berjuang, berlatih dan bekerja untuk sucikan diri dan akhlak."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: atbar1981
Hari Ini: 1
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43128

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
atbar1981: 13 minit yang lalu
muslimin23: 1 hari, 15 jam, 34 minit yang lalu
z_tornado: 1 hari, 19 jam, 42 minit yang lalu
sarashanee: 8 hari yang lalu
CikIzzah1992: 10 hari yang lalu
Qiamulail: 26 hari yang lalu


Lirik Nasyid
Topik: LURUSKAN HATIKU TUHAN-MAWADDAH-


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Lirik Nasyid
    »» LURUSKAN HATIKU TUHAN-MAWADDAH-

Please Mendaftar To Post


Oleh LURUSKAN HATIKU TUHAN-MAWADDAH-

puteri_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 478
Posting: 212
Dari: Pulau Melaka

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-10-03 00:26


Hayatilah lagu ini:

Ya Allah dengan berkat Nabi-Mu dan berkat guruku
Luruskanlah hatiku agar agama ku lurus
Betulkanlah hatiku agar ku ikhlas selalu
Tetapkanlah hatiku agarku tak tergugat
Dengan ujian yang menimpa

Ya Allah Tuhan yang mencpta hati
Bersihkanlah hatiku
Agar mazmumahku tidak
Merosakkan agamaku dan juga
Tidak merosakkan kehidupan orang lain

Wahai tuhan yang membolak-balikkan hati
Kuatkanlah hatiku agar keyakinanku tak berubah
Supaya aku sentiasa tabah

Tuhan Engkau rasakanlah hatiku
Sentiasa bersama-Mu
Supaya aku rasa ada kawan yang melindungku
Agarku tak rasa sepi didalam hidupku
Aku merasa malu melanggar perintah
Dan aku sentiasa siap siaga menunaikan suruhan-Mu

Ya Allah Tuhan yang menjaga hati
Baikilah hatiku
Agar seluruh hidupku menjadi baik
Supaya tidak khianat dan tidak hasad
Dan tidak berdendam sesama manusia

Tuhan limpahkanlah kedalam hatiku
Ilmu dan hikmah
Hingga aku dapat menyuluh hati dan menyuluh kehidupanku
Supaya lahir batinku bersyariat
Agar lahir batinku menjadi taat
Tuhan aku harap engkau kabulkanlah doaku ini….


WAllahua'lam..
wassalam

-----------------
Sesungguhnya ingatan hamba kepada Tuhannya itu adalah lebih besar daripada segala-galanya.Dan Allah itu mengetahui apa yang kamu kerjakan.(Surah al-Ankabut:45)

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_islamProfil   Hantar PM kepada puteri_islam   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-03 00:58


insaf ana dengar lagu ni... kan bagus muslimin yg nyanyi kan? boleh dengar selalu....



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-10-03 14:45


masa 1st time dgr lagu kumpulan mawaddah igtkan group kanak2 lelaki nyanyi, mcm kmpln aura/aiman

-last2 dapat tahu mulismah group, t'kjut gak, dgr & hayati mmg hebat lagu dia. tp lagi baik jika mulimin yg nyanyi sbb xakan timbul sbrg syak, kan.

p/s: lagu2 dari kumpulan mawaddah putera best gak



'carilah hidayah Allah'
| kaze |



..||tiada yg lebih bermakna bg diri seorang hamba, melainkan keredhaan Allah terhadapnya. ya Allah redhailah kami||..

[ Posting ini telah di edit oleh: kaze pada 2003-11-05 00:04 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

azrishhazim
Warga Rasmi
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 985
Posting: 3
Dari: kuala kangsar

Perak  


posticon Posting pada: 31-10-03 22:40


lagu lagu mawaddah semuanye bagus bagus belaka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azrishhazimProfil   Hantar PM kepada azrishhazim   Quote dan BalasQuote

syura
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 200
Posting: 109
Dari: :~:jalan sabak:~:

egypt  


posticon Posting pada: 04-11-03 23:49


ermm..betul.. ana mula2 dengar mati2 ingatkan cam kumpulan aura @ budak muslimin yg nyayi..

rupa2nya bukan..

tapi memang akui.. lagu2 dia best2..

menyentuh perasaan pendengar..

-----------------
"Maka Allah lah Pelindung yang terbaik dan Dia jugalah yang paling Penyayang di ntara yang Penyayang" (Yusuf : 64)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syuraProfil   Hantar PM kepada syura   Quote dan BalasQuote

yuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26939
Posting: 130
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 10:02


tak salah muslimat yang nasyid..
mereka pun tak terlalu menojolkan diri berbanding artis nasyid perempuan
yang lain..
mereka pun bukannya sepenuh masa... masa mereka Alhamdulillah
diisi dengan sebaik-baik pengisian untuk lebih menjadi muslimah sejati...
mereka ada akademi kesenian dan kebudayaan sendiri
aktiviti mereka banyak tertumpu di timur tengah dan europe
pelbagai assignment mereka lakukan demi ISLAM dikenali..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yuhadaProfil   Hantar PM kepada yuhada   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.101039 saat. Lajunya....