Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Fungsi jangkaan bukanlah meramalkan masa depan, sebaliknya jangkaan mencipta masa depan itu sendiri
-- W W Wagar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 26
Ahli: 0
Jumlah: 26




  Yang Masuk Ke Sini
halawatuliman: 1 hari, 3 jam, 17 minit yang lalu
nabilah: 1 hari, 3 jam, 22 minit yang lalu
aye: 2 hari yang lalu
tereturubuzu: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: Presiden PAS Selamatkan Mangsa Lemas


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» Presiden PAS Selamatkan Mangsa Lemas

Please Mendaftar To Post


Oleh Presiden PAS Selamatkan Mangsa Lemas

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 19-02-10 12:43


Assalamualaikum

Dalam usia 63 tahun, Presiden PAS Tuan Guru Dato’ Seri Abdul Hadi Awang masih gagah dan pantas untuk menyelamatkan seorang pengunjung yang lemas di Pantai Rusila, Marang. Kejadian berlaku pada hari Ahad, 14 Februari baru-baru ini.

Memang tidak disangka, seorang pemimpin yang punyai ramai pengikut sanggup terjun ke laut sendiri tanpa mengharapkan anak-anak buahnya mendahuluinya. Selalunya, orang-orang besar dan pemimpin utama akan suruh anak buah mereka terjun untuk selamatkan mangsa.


/

Pada saya, beliau adalah seorang ulama’ yang segani, pemimpin yang dihormati, dan hero yang tidak perlukan undangan atau dipuja…Kehidupan beliau amat sederhana, rutinnya tidak jauh berbeza seperti rakyat biasa. Memang suka berdamping dengan rakyat.

/

Semoga Allah panjangkan usia beliau dan merahmati kepimpinannya.

p/s-Tok Guru pasti marah kalau tahu ana siarkan gambar nia dan tulis macam ini. Ana minta maaf pada dia. Beliau tidak suka perkara ini dibesarkan, tapi itulah hakikat dirinya yang kita kena tahu. Semoga kita dapat mencontohi beliau.



Note: Harap maaf gambar ketika menyelamat baru dimasukkan. Tertinggal tadi - AJ

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-02-10 12:48


alhamdulillah.. tanpa rasa takut dan ragu2 sedangkan ombak tu besar betul.. takut nak turun ke pantai yang berombak macam tu.. huhuh


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-02-10 15:51


Alhamdulillah mangsa berjaya diselamatkan. Syabas Tuan Guru Hadi Awang... :)


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ridhuan-ajmain
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.10.2009
Ahli No: 37967
Posting: 26
Dari: Dari ALLAH Kita Datang & kepada ALLAH Jua Kita Akan D Kembalikan, untuk D Hisab segala Kerja buat

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-02-10 16:02


ALLAHUAKHBAR.....
SEMOGA ALLAH TAALA yang MAHA PENGASIH & MAHA PENGAMPUN SENTIASA MERAHMATI AYAHANDA TUAN GURU...
tengok gambar ni, tak dapat d bayangkan betapa penatnye Ayahanda,
kepentingan org lain d dahulu kan...
jarang sangat mutakhir ini org yang pergi menyelamatkan org lemas dapat naik dengan SELAMAT..
Majoritynya turut sama ikut org yang Lemas itu...
AYAHANDA TUAN GURU... I LOVE u SO MuCH

Bookmark and Share

  


  Member Information For ridhuan-ajmainProfil   Hantar PM kepada ridhuan-ajmain   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-02-10 19:27


assalamualaikum.............em,bagusnya ada org atasan macam ni kan............alhamdulillah sebab dapat baca cerita ni............boleh jadi contoh untuk generasi pemimpin akan datang ni...............insyaAllah..............amiin....


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

al_Muddathsir
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2010
Ahli No: 39247
Posting: 74

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-02-10 20:44


!!! QUOTE !!!

p/s-Tok Guru pasti marah kalau tahu ana siarkan gambar nia dan tulis macam ini. Ana minta maaf pada dia. Beliau tidak suka perkara ini dibesarkan, tapi itulah hakikat dirinya yang kita kena tahu. Semoga kita dapat mencontohi beliau.


AlhamdulilLah..

Haiihhh, penat dehhh kalau nak tahan napas ini.. tambah kalau tak pernah berenang 2,3 tahun..


-----------------
.: Allahumma Solli A'lah Sayyidina Muhammad :.
.: Allahumma Solli A'lah Sayyidina Muhammad :.
.: Allahumma Solli A'lah Sayyidina Muhammad:


Bookmark and Share

  


  Member Information For al_MuddathsirProfil   Hantar PM kepada al_Muddathsir   Pergi ke al_Muddathsir's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-02-10 21:44


KLIK SINI

Klik untuk tonton video semasa kejadian tersebut.

baguslah seorang pemimpin macam ni. diri sendiri yang sanggup selamatkan orang tu. pemimpin lain ..ada ke? ada pun suruh pembantu saja..hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-02-10 15:45


saya ryn,mahadiaq tu ada berani ka nak buat macam ni hehehe


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 20-02-10 20:04


Ini lah yang sesuai dengan slogan Rakyat Didahulukan...

Ini selalu asyik rakyat saja yang paling last .... yang selamat kan dulu kepentingan mereka sendiri sebagai pemimpin....

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-02-10 20:26


saya menonton videonya....

walaupun tidaklah sampai ketahap berenang ke tempat mangsa, tapi usaha tok guru yang menongkah ombak kuat untuk membantu mamapah mangsa tu patut kita hargai dan puji...kerana tanpa menghiraukan usia tuanya, dan keselamatannya, tok guru terus menerpa untuk turut membantu memimpin mangsa yang sudah diselamatkan oleh org lain.
tahniah tok guru...


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-02-10 21:30


Pada 20-02-10 15:45 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

saya ryn,mahadiaq tu ada berani ka nak buat macam ni hehehe



usia mahathir time ni dah tak boleh da agaknya. kalau time umur haji hadi, ada kemungkinan kalau situasi yang sama..hehe..prasangka baik...ok... ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-02-10 22:29


Pada 20-02-10 21:30 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-02-10 15:45 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

saya ryn,mahadiaq tu ada berani ka nak buat macam ni hehehe



usia mahathir time ni dah tak boleh da agaknya. kalau time umur haji hadi, ada kemungkinan kalau situasi yang sama..hehe..prasangka baik...ok... ;-)



iyakah tak boleh?????


habis selalu bersuara kata orang tu tak betul orang ni tak betul boleh pula ya :-D :-D :-D


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-02-10 22:16


Alhamdulilah...masih ada pemimpin seperti gambar di atas....


-----------------
Ya Allah,Ampunilahku,Rahmatilahku,Kayakanku, Angkatlah Darjatku,Rezekikanlahku,Berilah Hidayah, Sihatkanlahku dan Maafkanlahku


Bookmark and Share

  


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-02-10 07:50


Alhamdulillah... tok guru jadi asbab
apapun hakikat sebenar ialah, yang selamatkan hamba ini adalah Allah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

bezita
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.11.2009
Ahli No: 38270
Posting: 149
Dari: KL

maldives   avatar


posticon Posting pada: 22-02-10 08:25


saya ryn.. aku rasa abaikan sahaja rashdin yang bebal tu

Bookmark and Share

  


  Member Information For bezitaProfil   Hantar PM kepada bezita   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-10 08:48


Pada 19-02-10 12:43 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Dalam usia 63 tahun, Presiden PAS Tuan Guru Dato’ Seri Abdul Hadi Awang masih gagah dan pantas untuk menyelamatkan seorang pengunjung yang lemas di Pantai Rusila, Marang. Kejadian berlaku pada hari Ahad, 14 Februari baru-baru ini.

Memang tidak disangka, seorang pemimpin yang punyai ramai pengikut sanggup terjun ke laut sendiri tanpa mengharapkan anak-anak buahnya mendahuluinya. Selalunya, orang-orang besar dan pemimpin utama akan suruh anak buah mereka terjun untuk selamatkan mangsa.


/

Pada saya, beliau adalah seorang ulama’ yang segani, pemimpin yang dihormati, dan hero yang tidak perlukan undangan atau dipuja…Kehidupan beliau amat sederhana, rutinnya tidak jauh berbeza seperti rakyat biasa. Memang suka berdamping dengan rakyat.

/

Semoga Allah panjangkan usia beliau dan merahmati kepimpinannya.

p/s-Tok Guru pasti marah kalau tahu ana siarkan gambar nia dan tulis macam ini. Ana minta maaf pada dia. Beliau tidak suka perkara ini dibesarkan, tapi itulah hakikat dirinya yang kita kena tahu. Semoga kita dapat mencontohi beliau.



Note: Harap maaf gambar ketika menyelamat baru dimasukkan. Tertinggal tadi - AJ
ini hal yang biasa, sudah sepatutnya dia turun.

kalau dia xbantu, mesti lah akan masuk surat kabar umno, "president pas tak ada hati"

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 25-02-10 10:00


Pada 22-02-10 08:25 , bezita posting:

!!! QUOTE !!!

saya ryn.. aku rasa abaikan sahaja rashdin yang bebal tu



ke anda sendiri yang bebal kah kah kah :lol: :lol: :lol: :lol:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

cruncing
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2010
Ahli No: 39239
Posting: 29
Dari: Kuala Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-02-10 12:53


Salam....

Syabas tuan guru...

Zaman sekarang ni susah nak cari pemimpin yang macam ini.

Tahniah....


-----------------
Kita adalah apa yang kita fikirkan.......


Bookmark and Share

  


  Member Information For cruncingProfil   Hantar PM kepada cruncing   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.128629 saat. Lajunya....