Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Kebahagiaan yang sebenar lagi utama terletak pada kemenangan dalam memerangi hawa nafsu dan menahan kehendak-kehendak yang berlebih-lebihan."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 40
Ahli: 0
Jumlah: 40




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 8 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
eme86: 19 hari yang lalu
sunan-faqih: 24 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Demo : Depan Australia Embassy


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Demo : Depan Australia Embassy

Please Mendaftar To Post


Oleh Demo : Depan Australia Embassy

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 17-02-10 09:53


sedang berlangsung demo.. rasanya anjuran Pemuda UMNO ..
kehadiran sekitar 200- 300 org... dikawal selia oleh FRU dan polis... jalan ditutup sementara ...

tak tau demo berkenaan apa..tunggu dan saksikan dalam berita atau pun akhbar...

gambar sebagai tatapan..diambil dari pandangan udara..... (tingkap opis.. guna kamera henpon saja)

uucp://www.freeimagehosting.net/uploads/cb9ffadedc.jpg






-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-02-10 13:32


lah..ni pasal isu perbicaraan kes anuar ibrahim lah ni.
beberapa hari lepas australia mengeluarkan statement..tak ingat siapa, majlis menteri sana ke apa..
australia membantah pasal kes anuar ni... dia kata melanggar hak asasi manusa ke apa..kira penganiayaan terbukalah macam tu..
dia suruh malaysia gugurkan dakwaan terhadap anuar ..lebih kurang macam tu lah..
mereka ni demo..konon-konon membantah campurtangan australia dalam urusan negara..lebih kurang gitulah..


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-02-10 13:33


ye betul anjuran pemuda UMNO...ada baca di facebook KJ dua hari lepas kalau tak silap..


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-02-10 13:38


diambil dari laman facebook



Khairy Jamaluddin : Akan mengetuai demonstrasi Pemuda UMNO Malaysia menyerahkan memorandum bantahan kepada Kedutaan Australia atas desakan Ahli Parlimen mereka agar Malaysia gugurkan tuduhan liwat atas DSAI. Rabu 9.30 pagi, di hadapan Kedutaan di Jalan Yap kawan Seng . SEMUA DIJEMPUT HADIR. MALAYSIA NEGARA BERDAULAT. MEREKA TAK ADA HAK CAMPUR TANGAN URUSAN DALAMAN!

Yesterday at 8:42pm


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 17-02-10 13:44


ha ah.. KJ ada dgt beri ucapan tadi. dalam paper mengatakan lebih kurang 500 org.. tapi yang hadir rasanya 200 - 300 org..


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 17-02-10 15:08


dulu KJ yang kata mereka yang berdemo ini mengikut perasaan, tidak mengikut saluran undang-undang. Hishamudin pula kata demo ini tindakan bodoh. Nampaknya UMNO pula yang gila demo sekarang ni. hihi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-02-10 16:26


ni sebab ada 50 ahli parlimen australia yang mendesak malaysia menggugurkan dakwaan liwat ke atas anwar atas alasan memalukan sistem demokrasi malaysia. jadi yang terlibat dalam demo ni perkasa dan beberapa NGO yang lain. mereka demo membantah agar australia tak masuk campur dengan urusan malaysia...mengikut cerita dalam beberapa blog lah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-02-10 16:30


bilalah nak selesai...semua..MMmmmm
betul atau tidak hanya Allah swt & Empunya diri jak tau...


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

cruncing
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2010
Ahli No: 39239
Posting: 29
Dari: Kuala Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 10:58


Salam...
org Australia ni nak menyibuk hal urusan negara kita pasal apa.... nak buat macammana mat saleh ini tak paham bahasa, mana tau adab, kurang ajar.... Negara kita berdaulat, tak perlu campur tangan negara luar. Kalau kita tunduk, bermakna kita telah dijajah sekalai lagi.

Ada bagus juga org umno tu buat demo, kalau tak buat sapa yang nak terima memorandum bantahan tu, pak guard dekat kedutaan tu pun belum tentu nak terima. biar dia org buka mata sikit..... MALAYSIA BERDAULAT.....


-----------------
Kita adalah apa yang kita fikirkan.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For cruncingProfil   Hantar PM kepada cruncing   Quote dan BalasQuote

Qayum
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15906
Posting: 84
Dari: Pulo Pine

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 16:20


Orang Umno dah pandai belajar demo pulak dah. Dulu mengata kat geng Pakatan Rakyat. Ibarat meludah ke langit, lamban laun menimpa muka sendiri..KJ & Hishamudin memang muka tak malu..


-----------------
Hidup biar berjasa...


Bookmark and Share

    


  Member Information For QayumProfil   Hantar PM kepada Qayum   Quote dan BalasQuote

mariatul_qibtiah
Warga Rasmi
Menyertai: 07.01.2005
Ahli No: 13588
Posting: 9
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 23:09


mengata org paku serpih,mengata org dia sekarang yang dok lebih-lebih..


-----------------
Sesungguhnya kita merancang,Allah juga merancang.Tetapi,perancangan Allah adalah yang terbaik kerana akal manusia tak tercapai dek hikmah yang akan mendatang.


Bookmark and Share

    


  Member Information For mariatul_qibtiahProfil   Hantar PM kepada mariatul_qibtiah   Quote dan BalasQuote

Far-Zie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.09.2003
Ahli No: 3310
Posting: 52
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-02-10 00:21


dulu dia kata yang berdemo tu beruk2 ... sekarang... apa macam?? alahai KJ...


-----------------
http://www.facebook.com/DZCreation.Official?ref=hl

http://www.dzcreation.com.my/


Bookmark and Share

    


  Member Information For Far-ZieProfil   Hantar PM kepada Far-Zie   Pergi ke Far-Zie's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-02-10 01:35


Pada 19-02-10 00:21 , Far-Zie posting:

!!! QUOTE !!!

dulu dia kata yang berdemo tu beruk2 ... sekarang... apa macam?? alahai KJ...

hehe..kalau PR boleh buat takkan BN tak boleh buat pula. dah PR tak nak dengar cakap, nak buat macam mana. sama juga kes lompat parti, kalau org BN lompat parti ke PR dikatakan demokrasi, tapi kalau org PR lompat parti atau jadi bebas, dikata kataklah, mengkhianati rakyatlah..hehe..apa cerita pula? paku dulang paku serpih mengata orang sama lebih...haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-02-10 08:46


hahaha...lawak2.

buat apa nak ikut orang.kena ada prinsip.
kita kata jangan buat...tapi kita buat...apa lah manusia jenis ni
malu lah sikit...


-----------------
Jom masuk syurga...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

Far-Zie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.09.2003
Ahli No: 3310
Posting: 52
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-02-10 10:53


kalau BN buat jugak, itu maknanya apa yang dibuat PR tu betul..kalau dah diri sendiri cakap benda tu tak boleh, siap mengata beruk lagi tu..sepatutnya..dia kena berpeganglah dengan kata2nya..Kenapa buat jugak..?? apa dia tak sedar ke apa yang dia buat, apa yang dia cakap..?? alahai..


-----------------
http://www.facebook.com/DZCreation.Official?ref=hl

http://www.dzcreation.com.my/


Bookmark and Share

    


  Member Information For Far-ZieProfil   Hantar PM kepada Far-Zie   Pergi ke Far-Zie's Website   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 19-02-10 10:55


Pada 18-02-10 10:58 , cruncing posting:

!!! QUOTE !!!


Salam...
MALAYSIA BERDAULAT.....



Sekadar mendaulatkan hukum kufur tetapi hukum Islam dicampak ke tepi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

chiyo_kajuji
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.01.2010
Ahli No: 39074
Posting: 34
Dari: di alam fana

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-02-10 11:06


pemimpin dengan pemimpin saling bertelagah, bagaimana nak memimpin yang sepatutnya dipimpin? manusia..manusia..


-----------------
PRaiSe To YoU,
JuST FoR You,
ALLAH....


Bookmark and Share

    


  Member Information For chiyo_kajujiProfil   Hantar PM kepada chiyo_kajuji   Pergi ke chiyo_kajuji's Website   Quote dan BalasQuote

chiyo_kajuji
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.01.2010
Ahli No: 39074
Posting: 34
Dari: di alam fana

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-02-10 11:06


pemimpin dengan pemimpin saling bertelagah, bagaimana nak memimpin yang sepatutnya dipimpin? manusia..manusia..


-----------------
PRaiSe To YoU,
JuST FoR You,
ALLAH....


Bookmark and Share

    


  Member Information For chiyo_kajujiProfil   Hantar PM kepada chiyo_kajuji   Pergi ke chiyo_kajuji's Website   Quote dan BalasQuote

cruncing
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2010
Ahli No: 39239
Posting: 29
Dari: Kuala Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-02-10 11:35


Pada 19-02-10 10:55 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-02-10 10:58 , posting:

!!! QUOTE !!!


Salam...
MALAYSIA BERDAULAT.....



Sekadar mendaulatkan hukum kufur tetapi hukum Islam dicampak ke tepi...


Salam....

Siapa kita nak menentukan siapa salah siapa betul, siapa kufur. Kalau apa yang org buat semua salah Kenapa kita tak buat bagi betul, sekadar cakap di belakang.... Macam tin kosong..... Bunyi lebih , isi tak ada....

Yang mulia tuan guru Nik Aziz pun tak boleh nak jalankan hukum islam sepenuhnya kat kelantan. Bukan lah niat saya nak perkecil kan tuan guru,.... Bukan senang kita nak ubah apa yang dah berakar sejak puluhan tahun dulu....


-----------------
Kita adalah apa yang kita fikirkan.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For cruncingProfil   Hantar PM kepada cruncing   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 19-02-10 14:24


Pada 19-02-10 11:35 , cruncing posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-02-10 10:55 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-02-10 10:58 , posting:

!!! QUOTE !!!


Salam...
MALAYSIA BERDAULAT.....



Sekadar mendaulatkan hukum kufur tetapi hukum Islam dicampak ke tepi...


Salam....

Siapa kita nak menentukan siapa salah siapa betul, siapa kufur. Kalau apa yang org buat semua salah Kenapa kita tak buat bagi betul, sekadar cakap di belakang.... Macam tin kosong..... Bunyi lebih , isi tak ada....

Yang mulia tuan guru Nik Aziz pun tak boleh nak jalankan hukum islam sepenuhnya kat kelantan. Bukan lah niat saya nak perkecil kan tuan guru,.... Bukan senang kita nak ubah apa yang dah berakar sejak puluhan tahun dulu....



Bila ada hati tidak mahu berfikir, ada mata tidak mahu melihat, ada telinga tapi tak mahu mendengar, inilah akibatnya. Dah tak mampu nak bezakan antara Islam dah kufur. Gerakan2 Islam berusaha siang dan malam nak mengembalikan kehidupan Islam, tetapi pemerintah siang dan malam mengukuhkan sistem sekular. hati kalau dah bernanah, yang Islam dikatakan terrorist/ekstrimis, yang kufur dipuja-puji.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 19-02-10 14:45


Pada 19-02-10 00:21 , Far-Zie posting:

!!! QUOTE !!!

dulu dia kata yang berdemo tu beruk2 ... sekarang... apa macam?? alahai KJ...



Ibarat meludah kelangit...lain kali bercakap biar berfikir guna akal dulu.....sekarang ni siapa yang jadi beruk????tanyalah KJ sendiri...



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-02-10 01:45


saya menggesa supaya lebih banyak negara supaya CAMPUR TANGAN TERMASUK NEGARA KUASA BESAR YANG SUDAH MEMBERI AMARAN kepada malaysia


ni contohnya


http://www.youtube.com/watch?v=gqsKQc-K3m0


PASTIKAN NEGARA KITA ADA NELSON MANDELA UNTUK RAKYAT MALAYSIA DEMI MASA DEPAN RAKYAT ;-) ;-) ;-) ;-)


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-02-10 17:24


Hari ni baca paper KOSMO...Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi sendiri tidak setuju campurtangan ahli parlimen Australia...beliau tidak setuju dengan campurtangan ini apalagi jika dari negara barat, negara bukan Islam..

Allahualam


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

    


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

acok_86
WARGA SETIA
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25020
Posting: 565
Dari: tawau,SABAH BAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-02-10 02:06


Pada 17-02-10 16:26 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

ni sebab ada 50 ahli parlimen australia yang mendesak malaysia menggugurkan dakwaan liwat ke atas anwar atas alasan memalukan sistem demokrasi malaysia. jadi yang terlibat dalam demo ni perkasa dan beberapa NGO yang lain. mereka demo membantah agar australia tak masuk campur dengan urusan malaysia...mengikut cerita dalam beberapa blog lah.


bukan kah umno yang kata demonstrasi bukan budaya kita???

Bookmark and Share

    


  Member Information For acok_86Profil   Hantar PM kepada acok_86   Quote dan BalasQuote

alhikam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31028
Posting: 361
Dari: Syamal

Perlis  


posticon Posting pada: 21-02-10 02:06


Pada 20-02-10 17:24 , hasanrijal posting:

!!! QUOTE !!!

Hari ni baca paper KOSMO...Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi sendiri tidak setuju campurtangan ahli parlimen Australia...beliau tidak setuju dengan campurtangan ini apalagi jika dari negara barat, negara bukan Islam..

Allahualam



Kena baca bagi habis . TGHH tu guna mantik bela sambil menyindir . Tapi sayangnya akhbar hanya tumpu kepada kenyataan bela tu sahaja tinggalkan sindiran TGHH .

TGHH katakan selepas kenyataan tu .. sistem perundangan negara sendiri telah diragui itulah sebabnya membolehkan negara luar campurtangan . Hatta rakyat sendiri pun makin hilang kepercayaan dengan sistem kehakiman . Jadi kena perbaiki sistem dan jalankan perbicaraan dengan adil

Sesiapa yang ikut bicara kes liwat .. semakin lama semakin pandir ceritanya .. entahlah macam mana pemikiran orang yang percaya tentang liwat ni .

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhikamProfil   Hantar PM kepada alhikam   Quote dan BalasQuote

acok_86
WARGA SETIA
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25020
Posting: 565
Dari: tawau,SABAH BAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-02-10 02:10


Pada 18-02-10 10:58 , cruncing posting:

!!! QUOTE !!!

Salam...
org Australia ni nak menyibuk hal urusan negara kita pasal apa.... nak buat macammana mat saleh ini tak paham bahasa, mana tau adab, kurang ajar.... Negara kita berdaulat, tak perlu campur tangan negara luar. Kalau kita tunduk, bermakna kita telah dijajah sekalai lagi.

Ada bagus juga org umno tu buat demo, kalau tak buat sapa yang nak terima memorandum bantahan tu, pak guard dekat kedutaan tu pun belum tentu nak terima. biar dia org buka mata sikit..... MALAYSIA BERDAULAT.....



MP AUStralia hanya memohon kepada mahkamah malaysia agar bersikap adil..itu bukan campur tangan namanya..

campur tangan adalah bila USA suruh tangkap pengganas,,maka kitapun pergi tangkap sembarang org guna ISA..itu namanya campur tangan..macam kes baru-baru ni dan kes nik adli

ataupun singapura guna ruang udara malaysia, itukan mencemarkan kedaulatan malaysia..lebih-lebih lagi tanpa meminta izin sekalipun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For acok_86Profil   Hantar PM kepada acok_86   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-02-10 10:49


Pada 21-02-10 02:10 , acok_86 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-02-10 10:58 , cruncing posting:

!!! QUOTE !!!

Salam...
org Australia ni nak menyibuk hal urusan negara kita pasal apa.... nak buat macammana mat saleh ini tak paham bahasa, mana tau adab, kurang ajar.... Negara kita berdaulat, tak perlu campur tangan negara luar. Kalau kita tunduk, bermakna kita telah dijajah sekalai lagi.

Ada bagus juga org umno tu buat demo, kalau tak buat sapa yang nak terima memorandum bantahan tu, pak guard dekat kedutaan tu pun belum tentu nak terima. biar dia org buka mata sikit..... MALAYSIA BERDAULAT.....



MP AUStralia hanya memohon kepada mahkamah malaysia agar bersikap adil..itu bukan campur tangan namanya..

campur tangan adalah bila USA suruh tangkap pengganas,,maka kitapun pergi tangkap sembarang org guna ISA..itu namanya campur tangan..macam kes baru-baru ni dan kes nik adli

ataupun singapura guna ruang udara malaysia, itukan mencemarkan kedaulatan malaysia..lebih-lebih lagi tanpa meminta izin sekalipun..
lah...sokong pula dia ni..hehe..dengar khabarnya ketua MP australia yang bnth tu m,erupakan pejuang golongan gay di sana...hehe..

KLIK SINI

presiden pas pun menyelar tindakan australia ni. KLIK SINI

memang bukan budaya, tapi kalau mengganggu orang lain, berarak lah konon beramai2..kenapa tak terus bkumpul saja di tempat yang mereka nak tuju. berarak2 tu buat apa. hehe..bukan apa..saja minta perhatian dan minta puji dr rakyat..lepas itu salahkn polis sebab ganggu mereka..biasalah tu...

yang ini pula macam mana, kalau org BN lompat parti ke PR dikatakan demokrasi, tapi kalau org PR lompat parti atau jadi bebas, dikata kataklah, mengkhianati rakyatlah..hehe..apa cerita pula?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

perak
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2006
Ahli No: 25855
Posting: 138
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-02-10 13:08


kenpa mesti melenting bila di tegur?sepatutnya kita patut berasa malu dan muhasabah diri bila negara lain mengkritik kita kerana mereka melihat sistem kehakiman negara sekarang berada dalam keadaan kritikal contoh isu perak...apakah ini contoh negara yang kononya negara islam contoh!

Bookmark and Share

    


  Member Information For perakProfil   Hantar PM kepada perak   Pergi ke perak's Website   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-02-10 13:44


Pada 21-02-10 02:06 , alhikam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-02-10 17:24 , hasanrijal posting:

!!! QUOTE !!!

Hari ni baca paper KOSMO...Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi sendiri tidak setuju campurtangan ahli parlimen Australia...beliau tidak setuju dengan campurtangan ini apalagi jika dari negara barat, negara bukan Islam..

Allahualam



Kena baca bagi habis . TGHH tu guna mantik bela sambil menyindir . Tapi sayangnya akhbar hanya tumpu kepada kenyataan bela tu sahaja tinggalkan sindiran TGHH .

TGHH katakan selepas kenyataan tu .. sistem perundangan negara sendiri telah diragui itulah sebabnya membolehkan negara luar campurtangan . Hatta rakyat sendiri pun makin hilang kepercayaan dengan sistem kehakiman . Jadi kena perbaiki sistem dan jalankan perbicaraan dengan adil

Sesiapa yang ikut bicara kes liwat .. semakin lama semakin pandir ceritanya .. entahlah macam mana pemikiran orang yang percaya tentang liwat ni .


Terima kasih atas maklumat tambahan.mungkin alhikam dapat dari sumber lain yang tak sempat saya baca (atas sebab kelemahan saya sendiri)...yang saya tulis tu pun macam apa yang saya baca sampai habis kat KOSMO.


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

    


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

acok_86
WARGA SETIA
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25020
Posting: 565
Dari: tawau,SABAH BAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-02-10 16:06


Pada 21-02-10 10:49 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!



memang bukan budaya, tapi kalau mengganggu orang lain, berarak lah konon beramai2..Kenapa tak terus bkumpul saja di tempat yang mereka nak tuju. berarak2 tu buat apa. hehe..bukan apa..saja minta perhatian dan minta puji dr rakyat..lepas itu salahkn polis sebab ganggu mereka..biasalah tu...


demonstrasi bukan budaya kita itu adalah kata-kata BN kesayangan MU..sekarang jilat lah balik kahak tu...huhuhu..minta puji sahaja dulu selar org berdemo,,sekarang dia pulak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For acok_86Profil   Hantar PM kepada acok_86   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-02-10 10:48


Pada 21-02-10 16:06 , acok_86 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-02-10 10:49 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!



memang bukan budaya, tapi kalau mengganggu orang lain, berarak lah konon beramai2..Kenapa tak terus bkumpul saja di tempat yang mereka nak tuju. berarak2 tu buat apa. hehe..bukan apa..saja minta perhatian dan minta puji dr rakyat..lepas itu salahkn polis sebab ganggu mereka..biasalah tu...


demonstrasi bukan budaya kita itu adalah kata-kata BN kesayangan MU..sekarang jilat lah balik kahak tu...huhuhu..minta puji sahaja dulu selar org berdemo,,sekarang dia pulak...



hehehe,kata-kata tu datang dari si tua kerala....lah2 dia punberdemo juga hehehe


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

cruncing
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2010
Ahli No: 39239
Posting: 29
Dari: Kuala Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-02-10 14:13


Menjadi persolan siapa sebenarnya Michael Danby yang cuba diangkat hero baru yang membela Anwar ini, menurut laman wikipedia Michael David Danby merupakan seorang ahli politik Australia dari Parti Buruh Australia semenjak Oktober 1998, yang mewakili kawasan mengundi Port Melbourne, Victoria. kawasan itu merupakan antara kawasan yang mempunyai bilangan pengundi dari kelompok gay lesbian dan Yahudi tertinggi di Australia.Danby lahir di Melbourne, Victoria dan melanjutkan pengajian di Melbourne University.

Pernah menjadi presiden Presiden Mahasiswa Universiti Melbourne dan juga sebagai Presiden Kesatuan Mahasiswa Yahudi Australia.Pernah menjadi Penolong Setiausaha Peribadi Barry Cohen, seorang menteri dalam kerajaan Bob Hawke 1983-84, dan Editor akhbar Australia-Israel Review pada 1986-93.Pernah menjadi penasihat menteri Alan Griffiths, Menteri Perindustrian dalam kerajaan Paul Keating, 1993-94.

Selain tokoh kepada kumpulan Yahudi Danby juga merupakan tokoh yang memperjuangkan keadilan kepada golongan gay/lesbian di Australia.Banyak usaha telah dilakukan oleh Danby untuk memperjuangkan hak kelompok homoseksual di Australia.

Sumber: http://pochongmenulis.blogspot.com/2010/02/michael-danby-yahudi-pejuang-gay-yang.html
:-o :-o :-o


-----------------
Kita adalah apa yang kita fikirkan.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For cruncingProfil   Hantar PM kepada cruncing   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-02-10 18:00


Pada 24-02-10 14:13 , cruncing posting:

!!! QUOTE !!!

Menjadi persolan siapa sebenarnya Michael Danby yang cuba diangkat hero baru yang membela Anwar ini, menurut laman wikipedia Michael David Danby merupakan seorang ahli politik Australia dari Parti Buruh Australia semenjak Oktober 1998, yang mewakili kawasan mengundi Port Melbourne, Victoria. kawasan itu merupakan antara kawasan yang mempunyai bilangan pengundi dari kelompok gay lesbian dan Yahudi tertinggi di Australia.Danby lahir di Melbourne, Victoria dan melanjutkan pengajian di Melbourne University.

Pernah menjadi presiden Presiden Mahasiswa Universiti Melbourne dan juga sebagai Presiden Kesatuan Mahasiswa Yahudi Australia.Pernah menjadi Penolong Setiausaha Peribadi Barry Cohen, seorang menteri dalam kerajaan Bob Hawke 1983-84, dan Editor akhbar Australia-Israel Review pada 1986-93.Pernah menjadi penasihat menteri Alan Griffiths, Menteri Perindustrian dalam kerajaan Paul Keating, 1993-94.

Selain tokoh kepada kumpulan Yahudi Danby juga merupakan tokoh yang memperjuangkan keadilan kepada golongan gay/lesbian di Australia.Banyak usaha telah dilakukan oleh Danby untuk memperjuangkan hak kelompok homoseksual di Australia.

Sumber: http://pochongmenulis.blogspot.com/2010/02/michael-danby-yahudi-pejuang-gay-yang.html
:-o :-o :-o

apakah tujuannya ??

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 26-02-10 18:08


Pada 24-02-10 14:13 , cruncing posting:

!!! QUOTE !!!

Menjadi persolan siapa sebenarnya Michael Danby yang cuba diangkat hero baru yang membela Anwar ini, menurut laman wikipedia Michael David Danby merupakan seorang ahli politik Australia dari Parti Buruh Australia semenjak Oktober 1998, yang mewakili kawasan mengundi Port Melbourne, Victoria. kawasan itu merupakan antara kawasan yang mempunyai bilangan pengundi dari kelompok gay lesbian dan Yahudi tertinggi di Australia.Danby lahir di Melbourne, Victoria dan melanjutkan pengajian di Melbourne University.

Pernah menjadi presiden Presiden Mahasiswa Universiti Melbourne dan juga sebagai Presiden Kesatuan Mahasiswa Yahudi Australia.Pernah menjadi Penolong Setiausaha Peribadi Barry Cohen, seorang menteri dalam kerajaan Bob Hawke 1983-84, dan Editor akhbar Australia-Israel Review pada 1986-93.Pernah menjadi penasihat menteri Alan Griffiths, Menteri Perindustrian dalam kerajaan Paul Keating, 1993-94.

Selain tokoh kepada kumpulan Yahudi Danby juga merupakan tokoh yang memperjuangkan keadilan kepada golongan gay/lesbian di Australia.Banyak usaha telah dilakukan oleh Danby untuk memperjuangkan hak kelompok homoseksual di Australia.

Sumber: http://pochongmenulis.blogspot.com/2010/02/michael-danby-yahudi-pejuang-gay-yang.html
:-o :-o :-o




tak habis-habis dengan cerita yang entah dari mana tu termasuk lah si saya ryn ni...di nak gay pun tu hak dia sebab dia bukan islam tapi tak salah jika dia nak beri pandangan....


sekarang ni pun semakin banyak TEKANAN ANTARABANGSA dikenakan ke atas negara ini termasuk ancaman embargo akan dikenakan kepada malaysia........saya ryn dan cruncing mesti mahu negara ni jadi macam iraq dan afghanistan kan????


!!! QUOTE !!!

Bekas PM Kanada Desak Najib Gugur Kes Terhadap Anwar

Oleh Dzulkarnain Taib
.

KUALA LUMPUR 26 Feb - Ketika Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan kuncu-kuncu beliau di dalam Umno dan Barisan Nasional sibuk merancang pelbagai helah untuk menafikan Ketua Umum KEADILAN sebarang akses kepada keadilan berhubung perbicaraan "ala Gestapo" yang dihadapi beliau, kerisauan dan tekanan masyarakat antarabangsa semakin meningkat.

Terbaru bekas Perdana Menteri Kanada Paul Martin memberi amaran supaya kerajaan Najib mengugurkan tuduhan yang berunsur politik terhadap Datuk Seri Najib sekiranya Malaysia masih impikan untuk berada dikalangan negara-negara progresif dunia.

Dalam satu komentar beliau di dalam laman web akhbar "The Globe And Mail" Martin berkata Datuk Seri Anwar hendaklah dibenarkan bergerak bebas merealisasikan visi beliau terhadap Malaysia sebagai sebuah negara demokratik yang menghormati hak asasi manusia dan undang-undang antarabangsa.

"Kehadiran ramai perwakilan asing semasa perbicaraan Anwar adalah bukti amat jelas betapa prihatinnya masyarakat antarabangsa terhadap kes beliau.

"Ini adalah satu isu di mana seluruh dunia perlu bersuara lantang mengenainya,"
kata bekas Perdana Menteri berusia 71 tahun itu.

Martin yang menerajui kerajaan Kanada dari 2003 hingga 2006 berkata beliau mengenali Datuk Seri Anwar sejak kedua-dua mereka menjadi Menteri Kewangan bagi negara masing-masing pada tahun 1990an.

"Anwar adalah seorang yang amat komited kepada demokrasi, keadilan dan negara hukum. Saya menyaksikan dengan penuh rasa takjub bagaimana beliau telah diperlakukan sebegini rupa hanya kerana komitmen beliau kepada prinsip-prinsip tersebut.

"Beliau kini dilihat sebagai ancaman kepada pegangan kuasa kerajaan yang memerintah pada pilihan raya akan datang - faktor utama yang mendalangi tuduhan terbaru terhadap beliau,"
tegas beliau lagi.

Sehubungan itu Martin bersependapat dengan Ahli Parlimen Australia Michael Danby bahawa seluruh institusi kehakiman Malaysia dimanipulasi demi menyingkirkan Datuk Seri Anwar daripada arena politik tanahair.

"Danby berkata pendokong demokrasi Asia terkejut besar melihat apa yang berlaku kepada Anwar dan seluruh rakyat Malaysia berserta masyarakat antarabangsa maklum bahawa Anwar tidak bersalah dalam kes ini," kata Martin lagi.

SuaraKeadilan



-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

cruncing
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2010
Ahli No: 39239
Posting: 29
Dari: Kuala Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-02-10 21:11


Pada 26-02-10 18:08 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-02-10 14:13 , cruncing posting:

!!! QUOTE !!!


sekarang ni pun semakin banyak TEKANAN ANTARABANGSA dikenakan ke atas negara ini termasuk ancaman embargo akan dikenakan kepada malaysia........saya ryn dan cruncing mesti mahu negara ni jadi macam iraq dan afghanistan kan????







Salam....
Tujuan saya copy/paste atikel tu sebab nak bagi tau sapa Michael David Danby yang menyibuk nak suruh gugurkan dakwaan pada DSAI.

Kita tak perlu campur tangan dari luar. Sekarang ni siapa yang nak sangat perhatian dari barat. Doktor pun nak panggil dari Australia.

*Kaum yahudi dan nasrani tidak akan reda kepada kamu sehingga kamu mengikut telunjuk meraka ... (kalau salah minta tolong betulkan.)



-----------------
Kita adalah apa yang kita fikirkan.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For cruncingProfil   Hantar PM kepada cruncing   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 26-02-10 23:45


Pada 26-02-10 21:11 , cruncing posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-02-10 18:08 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-02-10 14:13 , cruncing posting:

!!! QUOTE !!!


sekarang ni pun semakin banyak TEKANAN ANTARABANGSA dikenakan ke atas negara ini termasuk ancaman embargo akan dikenakan kepada malaysia........saya ryn dan cruncing mesti mahu negara ni jadi macam iraq dan afghanistan kan????







Salam....
Tujuan saya copy/paste atikel tu sebab nak bagi tau sapa Michael David Danby yang menyibuk nak suruh gugurkan dakwaan pada DSAI.

Kita tak perlu campur tangan dari luar. Sekarang ni siapa yang nak sangat perhatian dari barat. Doktor pun nak panggil dari Australia.

*Kaum yahudi dan nasrani tidak akan reda kepada kamu sehingga kamu mengikut telunjuk meraka ... (kalau salah minta tolong betulkan.)




siapa dia tu tak penting....sebab tu saya cakap jika dia gay apa boleh buat dia bukan islam pun dan tak entitle pada undang-undang islam.......jadi awak nak kita ikut macam korea utara lah ya buat dasar tutup pintu kepada semua isu tak begitu?????

yang anda lihat orang yang macam ni campur tangan tapi campur tangan dari negara2 dan tokoh islam dalam isu ni pun nak tolak juga ke????qardhawi dan semua ulama2 terkenal pun dah bersuara suruh gugurkan kes anwar ni kira menyibuk juga ye????pelik-pelik


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-10 00:00


apa apa hal HT juga yang betul ...semua salah... semua tak pandai. HT saja bijak bistari... pendapat HT saja betul


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-02-10 10:09


Pada 27-02-10 00:00 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

apa apa hal HT juga yang betul ...semua salah... semua tak pandai. HT saja bijak bistari... pendapat HT saja betul




yang tu orang ht saja boleh jawab...jadi tunggu saja apa yang mereka cakap


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

acok_86
WARGA SETIA
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25020
Posting: 565
Dari: tawau,SABAH BAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-02-10 10:54


Pada 26-02-10 23:45 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!



yang anda lihat orang yang macam ni campur tangan tapi campur tangan dari negara2 dan tokoh islam dalam isu ni pun nak tolak juga ke????qardhawi dan semua ulama2 terkenal pun dah bersuara suruh gugurkan kes anwar ni kira menyibuk juga ye????pelik-pelik



1. biasa lah tu din..puak dengki mana lihat semua tu, semua orang sokong anuar dari timur ke barat, utara ke selatan, dari ulama hingga bukan ulama...

2. yang mereka tidak lihat bagaimana TERHEGEH HEGEHNYA puak2 tersebut mendapatkan khidmat nasihat imej yang digunakan YAHUDI,,,lepas tu pergi amerika serahkan kedaulatan negara kepada amerika dengan ucapan

” The United States has excellent access to Malaysian intelligence.”

(Maklumat perisikan Malaysia sentiasa tersaji untuk kegunaan Amerika )


Keseluruhan ucapan Najib dapat dibaca di sini: http://www.heritage.org/Research/AsiaandthePacific/HL742.cfm

Dalam ucapan tersebut Najib Tun Razak dengan bangga:

1. Menyatakan bantuan ketenteraan yang telah diberikan kepada Amerika sempena peperangan menentang keganasan ataupun sebelum2 itu.
2. Menyatakan kebanggaan Malaysia menangkap orang-orang yang tidak berdosa di bawah ISA demi untuk membantu Bush di dalam menghapuskan Islam di atas nama ”Menentang Keganasan”.
3. Menyatakan bahawa maklumat perisikan Malaysia sentiasa tersedia untuk digunakan oleh Amerika.
4. Najib gembira yang pesawat Tentera Amerika terbang melalui angkasa Malaysia lebih 1000 kali setahun. Malahan selepas September 11, jumlah itu makin bertambah. Sedangkan pesawat2 itu digunakan oleh Amerika untuk membunuh ramai orang Islam yang tidak berdosa di Iraq, Somalia dan Afghanistan.
5. b. Najib berbangga US Navy SEALS menjalankan latihan di Malaysia dua kali setahun. Sedangkan NAVY SEALS ini adalah alat Amerika untuk membunuh orang-orang Islam yang tidak berdosa seluruh dunia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For acok_86Profil   Hantar PM kepada acok_86   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-02-10 12:09


Pada 27-02-10 10:54 , acok_86 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-02-10 23:45 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!



yang anda lihat orang yang macam ni campur tangan tapi campur tangan dari negara2 dan tokoh islam dalam isu ni pun nak tolak juga ke????qardhawi dan semua ulama2 terkenal pun dah bersuara suruh gugurkan kes anwar ni kira menyibuk juga ye????pelik-pelik



1. biasa lah tu din..puak dengki mana lihat semua tu, semua orang sokong anuar dari timur ke barat, utara ke selatan, dari ulama hingga bukan ulama...

2. yang mereka tidak lihat bagaimana TERHEGEH HEGEHNYA puak2 tersebut mendapatkan khidmat nasihat imej yang digunakan YAHUDI,,,lepas tu pergi amerika serahkan kedaulatan negara kepada amerika dengan ucapan

” The United States has excellent access to Malaysian intelligence.”

(Maklumat perisikan Malaysia sentiasa tersaji untuk kegunaan Amerika )


Keseluruhan ucapan Najib dapat dibaca di sini: http://www.heritage.org/Research/AsiaandthePacific/HL742.cfm

Dalam ucapan tersebut Najib Tun Razak dengan bangga:

1. Menyatakan bantuan ketenteraan yang telah diberikan kepada Amerika sempena peperangan menentang keganasan ataupun sebelum2 itu.
2. Menyatakan kebanggaan Malaysia menangkap orang-orang yang tidak berdosa di bawah ISA demi untuk membantu Bush di dalam menghapuskan Islam di atas nama ”Menentang Keganasan”.
3. Menyatakan bahawa maklumat perisikan Malaysia sentiasa tersedia untuk digunakan oleh Amerika.
4. Najib gembira yang pesawat Tentera Amerika terbang melalui angkasa Malaysia lebih 1000 kali setahun. Malahan selepas September 11, jumlah itu makin bertambah. Sedangkan pesawat2 itu digunakan oleh Amerika untuk membunuh ramai orang Islam yang tidak berdosa di Iraq, Somalia dan Afghanistan.
5. b. Najib berbangga US Navy SEALS menjalankan latihan di Malaysia dua kali setahun. Sedangkan NAVY SEALS ini adalah alat Amerika untuk membunuh orang-orang Islam yang tidak berdosa seluruh dunia.


yang ni biar saya ryn dan orang-orang melayu portal ini yang jawab.....tuduh orang kata nak musuh parking sini lah apa lah sekarang nak tengok apa yang mereka nak cakap pula.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-02-10 23:27


Pada 27-02-10 12:09 , Rashdin posting:Pada 27-02-10 10:54 , acok_86 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-02-10 23:45 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!


.


yang ni biar saya ryn dan orang-orang melayu portal ini yang jawab.....tuduh orang kata nak musuh parking sini lah apa lah sekarang nak tengok apa yang mereka nak cakap pula.

hehe..kalau kaitan dengan bantahan dari Australia tu, rasanya tak kan tak tahu... hehe..

!!! QUOTE !!!

siapa dia tu tak penting....sebab tu saya cakap jika dia gay apa boleh buat dia bukan islam pun dan tak entitle pada undang-undang islam
saya tertarik dengan rashdin perkatakan ni, kalau anda mngaku yang mengetuai bntahan dr Australia itu mmbela glongan gay dan kes anuar pula berkenaan dengan hubungan sejenis...so... faham sndirilah..saya tak kata tuduh, tapi relatenya itu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 28-02-10 00:16


Pada 27-02-10 23:27 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-02-10 12:09 , Rashdin posting:Pada 27-02-10 10:54 , acok_86 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-02-10 23:45 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!


.


yang ni biar saya ryn dan orang-orang melayu portal ini yang jawab.....tuduh orang kata nak musuh parking sini lah apa lah sekarang nak tengok apa yang mereka nak cakap pula.

hehe..kalau kaitan dengan bantahan dari Australia tu, rasanya tak kan tak tahu... hehe..

!!! QUOTE !!!

siapa dia tu tak penting....sebab tu saya cakap jika dia gay apa boleh buat dia bukan islam pun dan tak entitle pada undang-undang islam
saya tertarik dengan rashdin perkatakan ni, kalau anda mngaku yang mengetuai bntahan dr Australia itu mmbela glongan gay dan kes anuar pula berkenaan dengan hubungan sejenis...so... faham sndirilah..saya tak kata tuduh, tapi relatenya itu



kes anwar tu adalah KES FITNAH diulangi KES FITNAH.......dalangnya adalah SI TUA KERALA tu Kenapa tak nak dakwa MAKHLUK KERALA tu??????


saya cabar saya ryn pergi FAILKAN DAKWAAN TERHADAP SI MAHATUA KERALA TU atas segala onar yang telah dibuat


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

acok_86
WARGA SETIA
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25020
Posting: 565
Dari: tawau,SABAH BAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-02-10 07:27


1. Abu talib merupakan PEMBELA Rasulullah ketika menyebarkan ISLAM di kota mekkah walaupun beliau bukan lah beragama islam.

2. apa kah pembelaan abu talib perlu dikaitkan dengan keenganan nya memeluk islam???

3. hanya pemikiran pencacai berfikiran seperti ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For acok_86Profil   Hantar PM kepada acok_86   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 01-03-10 22:27


Bantahan Antarabangsa Terhadap Malaysia Kian Merebak


Dari TV Selangor
Oleh Sharifah Azmawati Syed Abdul Aziz

Kerajaan Umno-Barisan Nasional (BN) tidak lagi mampu menangani merebaknya bantahan antarabangsa yang mempertikai kewibawaan sistem kehakiman negara, kata Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Demonstrasi yang didalangi Umno BN di kedutaan Australia 17 Februari lalu tidak mungkin berulang kerana semakin banyak negara menyatakan bantahan termasuk Amerika Syarikat, Kanada, Turki dan beberapa negara serantau.

Dengan nada tegas, Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu mengingatkan semua pihak supaya mengambil kira bantahan antarabangsa terhadap amalan sistem perundangan di Malaysia.

Beliau berkata demikian depan lebih 10,000 pengunjung program Rumah Terbuka PKR di Bandar Utama, Damansara hari ini, yang turut dihadiri ramai duta negara termasuk India, Singapura dan Filipina.

“Sebab Australia cakap, mereka buat demonstrasi. Tapi Amerika juga buat kenyataan, jadi saya cadang buat tunjuk perasaan. Kemudian Turki berkawan dengan kita, kena buat demonstrasi lawan Turki pula.

“Semalam, bekas Perdana Menteri Kanada, Paul Martin tulis surat terbuka, maka kena tunjuk perasaan Kanada. Hari ini ramai wakil duta dari Filipina, Singapura datang sokong kita, jadi mereka kena buat demonstrasi.

“…jadi, kerja mereka hanya tunjuk perasaan kerana negara lain tetap mahu juga bercakap tentang kita,” katanya.

Anwar menyatakan cara Umno-BN berpolitik sudah ketinggalan zaman hingga menyebabkan imej Malaysia di mata dunia semakin menjunam dan tidak lagi dihormati seperti dulu.

Katanya, pandangan masyarakat antarabangsa perlu dihormati dan dinilai sebagaimana kritikan Malaysia dalam isu tuntutan pembebasan Aung San Suu Kyi dan kecaman negara penganiayaan rakyat Palestin.

“Sebab apa kita minta Aung San Suu Kyi dibebas? Sebab kita hormati prinsip kebebasan, hak asasi tanpa kira kaum, agama. Sebab apa kita sedih bila lihat rakyat Palestin dibom? Sebab kita tahu tanggungjawab kita sebagai manusia.”Jadi, kalau orang lain bagi pendapat, kita dengar, kena nilai. Adakah betul atau tidak,” katanya.

Selain negara berkenaan, Anwar turut mendapat sokongan jitu daripada negara Islam termasuk tokoh ulama paling terkemuka termasuk Ketua Ulama Sedunia, Sheikh Yusuf al-Qaradawi.



saya sudah menghidu yang malaysia bakal mempunyai nelson mandela versi malaysia ;-) ;-) ;-)


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

acok_86
WARGA SETIA
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25020
Posting: 565
Dari: tawau,SABAH BAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-03-10 23:09


din, penat lah c saya ryn nak demo menentang yusuf qardhawi dan negara lain..huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For acok_86Profil   Hantar PM kepada acok_86   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.149306 saat. Lajunya....