Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yang beriman.
-- ali-Imran: 139

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Athiqullah83
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43132

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 29
Ahli: 0
Jumlah: 29




  Yang Masuk Ke Sini
ikhwan5217: 2 hari yang lalu
Martyr: 6 hari yang lalu
Ahmadmohd7878: 10 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: kepala khinzir di hadapan masjid...


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» kepala khinzir di hadapan masjid...

Please Mendaftar To Post


Oleh kepala khinzir di hadapan masjid...

chiyo_kajuji
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.01.2010
Ahli No: 39074
Posting: 34
Dari: di alam fana

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-01-10 11:37


salam..

semalam umat islam dikejutkan dalam buletin utama, apabila kepala khinzir diletakkan dihadapan masjid...

perkara ni betul-betul mencabar umat islam dan boleh dilabelkan sebagaikan kurang ajar.. pihak yang tak bertanggungjawab tu memang sengaja ingin melaga-laga rakyat malaysia.. sebelum ni kita dikejutkan dengan peristiwa gereja dibakar, kemudian kepala khinzir pula diletakkan di depan masjid. adakah ini untuk membalas dendam?? apa kah motif pihak yang tak bertanggungjawab ni sebenarnya?

apa pendapat anda semua untuk isu agama yang semakin hangat di malaysia sekarang ni...


-----------------
PRaiSe To YoU,
JuST FoR You,
ALLAH....


Bookmark and Share

    


  Member Information For chiyo_kajujiProfil   Hantar PM kepada chiyo_kajuji   Pergi ke chiyo_kajuji's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 28-01-10 11:45


aiii orang dah lama tahu lah........dari pagi kelmarin dah cerita ni...


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-01-10 11:52


"bloody nose" bagi mereka-mereka yang berani mencabar umat islam...


-----------------
abu muadz


Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-01-10 12:16


Kata Polis, masyarakat Islam diminta beretenang.. Biar mereka siasat dulu. Hik.. geli geleman Wawa tengok berita 2 semalam.. B*** Hutan pula 2..

pendapat Wawa sebenarnya, Media harus memainkan peranan sebagai 'Peace Maker' sebab kalau boleh, tak hendak lah berlaku peristiwa 13Mei @ Tragedi d Kg.Medan beberapa tahun lepas.

Tapi kan, apa 'simbolik'nya mereka tabut duit RM10, RM5 dan RM1 kat bangkai kepala bab.. tu ye?

chiyo_kajuji, tak silap Wawa, bukankah 'khinzir' itu najis b***?


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-01-10 13:36


Pada 28-01-10 11:45 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

aiii orang dah lama tahu lah........dari pagi kelmarin dah cerita ni...



.. dah lama tahu pun setakat tahu saja lah kan.. :lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

chiyo_kajuji
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.01.2010
Ahli No: 39074
Posting: 34
Dari: di alam fana

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-01-10 16:40


emm.. tak tau pula yang khinzir tu najis b*** tu.. bukan apa sopan sikit lah dari sebut b*** tu.. emm, betul juga, kalau tahu pun setakat tahu saja lah kan.. macam dulu, isu boikot israel, hangat nya masa tu saja, tapi sekarang?? anda fikir lah sendiri..


-----------------
PRaiSe To YoU,
JuST FoR You,
ALLAH....


Bookmark and Share

    


  Member Information For chiyo_kajujiProfil   Hantar PM kepada chiyo_kajuji   Pergi ke chiyo_kajuji's Website   Quote dan BalasQuote

bezita
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.11.2009
Ahli No: 38270
Posting: 149
Dari: KL

maldives   avatar


posticon Posting pada: 28-01-10 17:21


apa yang kerajaan selangor akan lakukan ? berdiam diri sajalah kan. kalau buat apa-apa tindakan nanti next pilihan raya kalah. hahahahaha

bukankah masa pilihanraya kampus di UM pun perkara ini turut berlaku.

di melaka turut berlaku. kepala bab.. diletak di pagar rumah ketua JKKK.

Bookmark and Share

    


  Member Information For bezitaProfil   Hantar PM kepada bezita   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 28-01-10 17:24


ha'ah yang kat melaka tu ..rumah yang kena ialah rumah ketua JKKK di kampung sebelah kampung aku. kurang ajar betul.


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 29-01-10 11:56


Pada 28-01-10 11:45 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

aiii orang dah lama tahu lah........dari pagi kelmarin dah cerita ni...


saya rasa tak salah sahabat kita mengulanginya lagi sekadar memberitahu kepada yang tidak tahu... yang tahu sekadar bagi feedback yang baik kepada posting ini...


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-01-10 15:35


lepas kepala bab.... kepala lembu pulak.. pas kepala lembu,kepala bab.. balik.. lepas kepala bab.., kepala apa pulak???



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-01-10 07:13


Pada 29-01-10 15:35 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

lepas kepala bab.... kepala lembu pulak.. pas kepala lembu,kepala bab.. balik.. lepas kepala bab.., kepala apa pulak???



hehehe saudara halesolurun_84..saya tertarik dengan persoalan yang saudara kemukakan..kepala apa pulak lepas ni???.inilah natijahnya kalau kita gunakan kekerasan vs kekerasan..sampai bila2pun masalah tak akan selesai...alangkah baiknya kalau perkara2 begini di bawa bebincang untuk carik jalan penyelesaian.bukankah setiap masalah itu ada jalan penyelesaian kecuali mati.


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

    


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 30-01-10 10:21


Semoga umat Islam akan terselamat daripada sebarang cabaran dan dugaan.Amin


-----------------








Bookmark and Share

    


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-01-10 13:02


Halesolurun_84, Letak kepala Bush, Ariel Sharon, Benjamin Nentanyahu, Hosni Mubarak ETC...sekutu mereka.


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-02-10 12:00


Pada 29-01-10 11:56 , tou_aii posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-01-10 11:45 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

aiii orang dah lama tahu lah........dari pagi kelmarin dah cerita ni...


saya rasa tak salah sahabat kita mengulanginya lagi sekadar memberitahu kepada yang tidak tahu... yang tahu sekadar bagi feedback yang baik kepada posting ini...



.. aku setuju.. yang dah tahu pun tahu saja.. sekurang2nya ada juga saudara kita tu berkongsi info.. setakat info politik saja kut nak ke info.. :lol: adehh.. kadang-kadang manusia ni IQ tinggi.. tapi ESQ rendah.. :lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 01-02-10 14:11


Pada 31-01-10 13:02 , SNMA posting:

!!! QUOTE !!!

Halesolurun_84, Letak kepala Bush, Ariel Sharon, Benjamin Nentanyahu, Hosni Mubarak ETC...sekutu mereka.



Wah kejam juga


-----------------








Bookmark and Share

    


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-02-10 03:27


Ala...cakap saja..Wawa ni cakap kosong, tapi tak berani buat pun .. Uhuks .. :-(


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.109727 saat. Lajunya....