Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah SWT memberikan kita dua telinga, dua mata, satu mulut dan otak di tengah antaranya, mesti bersebab. Dengar dan lihat kanan kiri, timbang dengan otak.
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 23 hari yang lalu
ronniefinancehome: 34 hari yang lalu
MTMKi: 44 hari yang lalu
usop79: 46 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: betul ke orang kelantan panas baran dan kuat cemburu?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» betul ke orang kelantan panas baran dan kuat cemburu?

Please Mendaftar To Post


Oleh betul ke orang kelantan panas baran dan kuat cemburu?

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 12:15


dulu negara digemparkan dengan isu penggunaan asid jika timbul rasa tak puas hati...semuanya berlaku dikelantan
baru-baru ni pula...ada yang simbah air panas sebab marah....berlaku kat klate juga....saya ni pun anak kelahiran klate.....betul ke org klate ni pemarah....dan kuat cemburu??? :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 22:24


Pada 21-01-10 12:15 , cikgu_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

dulu negara digemparkan dengan isu penggunaan asid jika timbul rasa tak puas hati...semuanya berlaku dikelantan
baru-baru ni pula...ada yang simbah air panas sebab marah....berlaku kat klate juga....saya ni pun anak kelahiran klate.....betul ke org klate ni pemarah....dan kuat cemburu??? :berfikir: :berfikir: :berfikir:


tak betul ...

pemarah dan kuat cemburu tak ada kaitan dengan negeri mana-mana ... tapi ada kaitan dengan tak ada iman di dada....boleh terjadi pada sapa-sapa saja...


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 22-01-10 13:51


Pada 21-01-10 22:24 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-01-10 12:15 , cikgu_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

dulu negara digemparkan dengan isu penggunaan asid jika timbul rasa tak puas hati...semuanya berlaku dikelantan
baru-baru ni pula...ada yang simbah air panas sebab marah....berlaku kat klate juga....saya ni pun anak kelahiran klate.....betul ke org klate ni pemarah....dan kuat cemburu??? :berfikir: :berfikir: :berfikir:


tak betul ...

pemarah dan kuat cemburu tak ada kaitan dengan negeri mana-mana ... tapi ada kaitan dengan tak ada iman di dada....boleh terjadi pada sapa-sapa saja...



betul..sikap pemarah kuat cemburu kat mana-mana tempat ada bukan kat kelantan saja...
tapi aneh kan,kalau bab-bab hal yang negatif semua tuju kat kelantan..Kenapa ye..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-01-10 14:36


.. aku yang dekat Kutub Selatan ni pun ada saja orang panas baran dan pemarah.. bukan Kelantan saja "bro".. :lol:.. ahaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-01-10 15:47


mungkin Kalau klate...org suka nak buruk-burukkan.. :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

panglima_garang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2009
Ahli No: 38628
Posting: 154
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-01-10 22:14


Itulah masyarakat yang ahlinya tidak dididik dengan syakhsiyyah Islam..


-----------------
"MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH"


Bookmark and Share

    


  Member Information For panglima_garangProfil   Hantar PM kepada panglima_garang   Quote dan BalasQuote

nailofar_hamidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.11.2008
Ahli No: 35797
Posting: 43
Dari: jb

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-10 23:31


setuju...negeri tak mempengaruhi sikap marah arau tidak.


-----------------
e-mail:[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nailofar_hamidahProfil   Hantar PM kepada nailofar_hamidah   Quote dan BalasQuote

panglima_garang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2009
Ahli No: 38628
Posting: 154
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-01-10 19:41


Tapi setahu saya, org Arab Mesir terkenal dengan sifat ganasnya..tak pecaya tanyala students yang belajar kat Mesir..Mungkin tempat tinggal atau pemakanan ataupun budaya mempengaruhi watak sesuatu kaum..

Tapi pula, kalau sesuatu masyarakat itu diatur dengan Islam atau telah terdidik dengan syakhsiyyah Islam, maka masyarakat tu takla jenis yang panas baran atau pemarah..masyarakat tu akan meninggalkan adat kebiasaan atau watak kaumnya yang negatif dan mengikuti watak Islam..

Masyarakat tersebut mempunyai pemikiran dan perasaan yang sama iaitu pemikiran dan perasaan Islam dalam erti kata yang lebi luas..


-----------------
"MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH"


Bookmark and Share

    


  Member Information For panglima_garangProfil   Hantar PM kepada panglima_garang   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-01-10 00:01


apabila sesuatu perkara disebut2... pastinya ia pernah berlaku. tak kira lah bila ia akhirnya menjadi sesuatu yang dianggap 'menipu' dan tak boleh nak diterima langsung dek kepala kita

orang melaka & nogoei yang dianggap bermulut laser, orang perak yang dianggap cakap besar, johor dengan kuat autanya, kl yang tak ada adab agama, penang yang suka tayang harta, tereng yang dianggap kedekut, maka kelantan juga perlu terima bila org sering kata baran dan akan buang kekawan 'luar' bila berkumpul dengan kaum2nya. tu belum masuk cerita kalau ikut suku2 keturunan memasing.

pada pandangan saya yang rabun, mana-mana yang di lihat dan sering disebut2 tak elok tu... CUBA CUBA lah tunjuk yang sebaliknya pada diri kita pula.. sekurang2nya tak sedikit, satu dua mulut dah selamat kita tutup dari terus mengata2 benda yang kita tak suka


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-10 12:41


!!! QUOTE !!!

orang melaka & nogoei yang dianggap bermulut laser, orang perak yang dianggap cakap besar, johor dengan kuat autanya, kl yang tak ada adab agama, penang yang suka tayang harta, tereng yang dianggap kedekut, maka kelantan juga perlu terima bila org sering kata baran dan akan buang kekawan 'luar' bila berkumpul dengan kaum2nya. tu belum masuk cerita kalau ikut suku2 keturunan memasing.


kita tak boleh membuat kesimpulan atau sandaran semata-mata di atas anggapan.
saya tetap berasa ia tidak tepat, maka tak perlulah diperbesarkan kerana tidak mendatangkan manfaat....


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-01-10 18:04


bila kita memang AHLI dalam kelompok itu, kita memang takkan merasainya.

apa salahnya merendah diri, mengakui kesilapan. tak ada ruginya berlaku sedemikian.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-01-10 11:12


Pada 24-01-10 18:04 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

bila kita memang AHLI dalam kelompok itu, kita memang takkan merasainya.

apa salahnya merendah diri, mengakui kesilapan. tak ada ruginya berlaku sedemikian.



.. pokok tidak akan bergoyang kalau tidak ada monyet curi buah2an atas pokok tu.. ahaks.. :lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 25-01-10 13:44


hurm... tapi ramai kawan saya cakap orang kelantan jangan jadikan kawan rapat sebab mereka kalau jumpa puak sendiri lepas tu lupakan kawan yang bukan dari kelantan... wallahualam...


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-01-10 13:52


uishh bukan semua macam tu.. bespren saya org kelantan..
mekla nama dia..hehe..
tapi tak dapat dinafikan.. budak-budak teruna kelate suka keluar satu group dengan set2 kelate demo..
fenomena itu saya saksikan semenjak dari sekolah menengah lagi..
sampailah ke uni..
walaubagaimana pun..ada jugak warga kelate yang tidak menonjolkan mengklate kan diri.. tapi selalunya mereka dapat gelaran kelate murtad lah pulok..hahaa.. kasihan sangat :P
but for me.. yang tak amalkan sikap berpuak2 tu apa salahnya kita buat kawan..
yang dah terang-terang tak sudi nak kawan dengan kita , maka tak payah lah kita terhegeh2 pula kan.. :)


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-01-10 09:33


ikut kelompok sekali sekala sebab lama tak jumpa tak mengapa.....jangan asobiyah dah lah.......tapi bila kat luar negara...org malaysia tak kira negeri pun......masing-masing ikut org malaysia saja....takkan nak ikut pak hitam atau mat saleh kan....hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 26-01-10 10:08


Pada 25-01-10 13:52 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

uishh
but for me.. yang tak amalkan sikap berpuak2 tu apa salahnya kita buat kawan..
yang dah terang-terang tak sudi nak kawan dengan kita , maka tak payah lah kita terhegeh2 pula kan.. :)



Kalau masa belajar dulu, bukan Kelantan saja, semua negeri terutama yang ada loghat sendiri berpuak2. Kalau duduk dalam bilik kuliah pun, seorang datang habis dicop tempat rakan-rakan taulannya senegerinya. Saya jenis tak kisah, kawan saja dengan semua, tapi macam eni cakap, kalau yang jenis yang semacam tu, abaikan ajela.. huhu


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-10 19:59


Pada 26-01-10 10:08 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-01-10 13:52 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

uishh
but for me.. yang tak amalkan sikap berpuak2 tu apa salahnya kita buat kawan..
yang dah terang-terang tak sudi nak kawan dengan kita , maka tak payah lah kita terhegeh2 pula kan.. :)



Kalau masa belajar dulu, bukan Kelantan saja, semua negeri terutama yang ada loghat sendiri berpuak2. Kalau duduk dalam bilik kuliah pun, seorang datang habis dicop tempat rakan-rakan taulannya senegerinya. Saya jenis tak kisah, kawan saja dengan semua, tapi macam eni cakap, kalau yang jenis yang semacam tu, abaikan ajela.. huhu



ada benarnya....orang kelantan nampak berpuak-puak mungkin sebab bahasa pertuturan. Bila jumpa geng tu mereka seronok bersembang...tapi kalau hal berkawan....saya nampak boleh saja kawan dengan member negeri lain...entah lah. Dikalangan perempuan kami tak ada masalah 'kenegerian' ni...tak tahu lah pulak org lelaki assobiyah depa pekat...


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-01-10 06:56


Pada 22-01-10 13:51 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-01-10 22:24 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-01-10 12:15 , cikgu_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

dulu negara digemparkan dengan isu penggunaan asid jika timbul rasa tak puas hati...semuanya berlaku dikelantan
baru-baru ni pula...ada yang simbah air panas sebab marah....berlaku kat klate juga....saya ni pun anak kelahiran klate.....betul ke org klate ni pemarah....dan kuat cemburu??? :berfikir: :berfikir: :berfikir:


tak betul ...

pemarah dan kuat cemburu tak ada kaitan dengan negeri mana-mana ... tapi ada kaitan dengan tak ada iman di dada....boleh terjadi pada sapa-sapa saja...



betul..sikap pemarah kuat cemburu kat mana-mana tempat ada bukan kat kelantan saja...
tapi aneh kan,kalau bab-bab hal yang negatif semua tuju kat kelantan..Kenapa ye..

betul tu...Kalau bal-bab yang negative semua tuju kat kelantan....
terutama peranan media masa (tv)...ada-ada saja benda buruk pasal kelantan..

contohnya bola sepak....asal match bola saja mesti penyokong kelantan d cop ganas...
Kalau setakat tengok berita dalam tv tak payah lah nak cmment lebih-lebih Kalau tak pergi ke stadium...



Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-01-10 07:00


Pada 25-01-10 13:44 , tou_aii posting:

!!! QUOTE !!!

hurm... tapi ramai kawan saya cakap orang kelantan jangan jadikan kawan rapat sebab mereka kalau jumpa puak sendiri lepas tu lupakan kawan yang bukan dari kelantan... wallahualam...



tu kawan anda yang cakap, bagi anda macam mana pula..??

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-01-10 11:49


mungkin org klate ni dah lama tak dapat cakap loghat mereka dengan kawan-kawan lain negeri...bila dapat jumpa....keluar lah ayat2 mereka......mak saya yang dah dekat 20tahun berhijrah ke perak,tak lekang lagi loghatnya.....dalam rumah kami kecek lah klate.....tapi adik-adik semua lahir perak.....sampai org kampung pun panggil 'demo' kat adik saya...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-02-10 15:37


Pada 25-01-10 11:12 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!



.. pokok tidak akan bergoyang kalau tidak ada monyet curi buah2an atas pokok tu.. ahaks.. :lol:..


tu bukan curi. ambil zakat namanya. ehehehe :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-02-10 10:08


orang-orang mana pun..kalau dah diri jauh dari Allah...begitulah jadinya...

tak kira tempat or negeri..kelantan ke..terengganu ke..kedah ke..johor ke..somalia ke..pakistan ke..amerika ke...

tak perlu tunding jari pada org lain..kalau ada pun..mungkin kebetulan..dan dijadikan kebetulan tu Allah nak tengok kita macam mana kita nak nilai diri sendiri dibandingkan dengan org lain...!!!


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

shyra_husna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30802
Posting: 55
Dari: UM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-02-10 12:42


haha..sangat tak setuju..rasanya sapa-sapa pun akan ada sifat macamtu agaknya kalau tak pandai kawal perasaan..erm..datang dari negeri mana tu kira alasan yang kurang munasabahla..(kasihan kat org kelantan..tak fasal-fasal tlibat) :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For shyra_husnaProfil   Hantar PM kepada shyra_husna   Pergi ke shyra_husna's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-02-10 12:33


pendapat sahaja...tidak mengecop kelompok tertentu...tapi tempat seseorang itu boleh mmberi stigma juga kepada kelompok itu...sebab nila setitik...rosak susu sebelanga....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

haykal77
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23012
Posting: 116
Dari: Perak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-02-10 07:27


Assalamualaikum

Saya fikir, tak semua orang kelantan begitu. Semua manusia ada naluri cemburu, panas baran dan sebagainya. So, di semua negeri ada macam tu.

Mana kita tahu, di negeri lain ada juga kes macam yang Cikgu katakan, cuma tidak diberitakan. Tidak dibuat laporan polis ke, diselesai cara anak beranak ke dan lain-lain kemungkinan lagi.

Sekian.

Bookmark and Share

    


  Member Information For haykal77Profil   Hantar PM kepada haykal77   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-02-10 13:00


ye memang betul....apapun kita jadilah manusia yang bersabar...ada sifat2 mahmudah..yang terpuji dan berakhlak tinggi....semoga sifat mazmumah akan terhindar dari kita...tapi kita kan manusia...lemah dan diselitkan dalam jiwa kita dengan sifat2 itu untuk Allah zahirkan klelamahn kita ni.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-02-10 16:34


semua negeri pun masing-masing ada panas baran..cantik, handsome, baik, jahat dan macam-macam lagilah...lainlah kalau dah pembuka tajuk dah buat kajian ke apa ke...hehe...tapi kajian pun tak semestinya betul...adalah mungkin dalam 70%...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 11:01


Pada 17-02-10 16:34 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

semua negeri pun masing-masing ada panas baran..cantik, handsome, baik, jahat dan macam-macam lagilah...


setuju pendapat ni...sifat seseorang bukan di tentukan dari negeri mana dia berasal...

saya rasa orang kelantan baik apa...peramah lagi....:-)


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

nor_207
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.01.2010
Ahli No: 39013
Posting: 36
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 11:40


tak semua orang kelantan macam tu, bergantung pada mindset masing-masing

Bookmark and Share

    


  Member Information For nor_207Profil   Hantar PM kepada nor_207   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 12:07


Pada 22-01-10 22:14 , panglima_garang posting:

!!! QUOTE !!!

Itulah masyarakat yang ahlinya tidak dididik dengan syakhsiyyah Islam..





Assalamualaikum
agree............sikap seseorang tu mana boleh tengok negeri saja kan...... yang penting asas didikan pada diri seseorang tu................ :berfikir:


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 12:33


so kesimpulannya....janganlah kita memberi persepsi awal yang mengaitkan negeri si polan dengan sifat mazmumah yang mungkin dilakukan oleh segelintir mereka yang datang nya dari tu....tok guru pun ore klate..takkan nak kato tok guru hok tak molek2 blako..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.122335 saat. Lajunya....