Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-02-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak hidup dek puji; tidak mati dek keji
-- SMNA (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ShannonTodd
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43149

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
razani: 12 hari yang lalu
abid_19: 12 hari yang lalu
JonathanBaker: 14 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: anak tinggal ayah ditepi jalan...macam kucing saja...sebab bini...


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» anak tinggal ayah ditepi jalan...macam kucing saja...sebab bini...

Please Mendaftar To Post


Oleh anak tinggal ayah ditepi jalan...macam kucing saja...sebab bini...

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-01-10 11:50


ish...ingatkan kucing yang org taknak saja org buang.....ayah sendiri pun kena buang......biasanya Kalau taknak jaga pun Kenapa tak hantar pergi rumah orang-orang tua......ni diletakkan tepi jalan.............suaminye kerana bini dia tak suka..............derhakanya anak dia................Allah maha adil............dia pun seorang ayah..........ish...ish :-( :-( :-( :jangan: :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-01-10 14:38


Inilah dikatakan lemah jiwe..ilmu tinggi jiwe kontang..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-01-10 14:45


Pada 14-01-10 11:50 , cikgu_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

ish...ingatkan kucing yang org taknak saja org buang.....ayah sendiri pun kena buang......biasanya Kalau taknak jaga pun Kenapa tak hantar pergi rumah orang-orang tua......ni diletakkan tepi jalan.............suaminye kerana bini dia tak suka..............derhakanya anak dia................Allah maha adil............dia pun seorang ayah..........ish...ish :-( :-( :-( :jangan: :jangan:


Allah Maha Adil..

Dia buat macam tu, tak mustahil satu hari nanti dia terima nasib yang sama..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

putri_syiffa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16476
Posting: 67
Dari: Malaysia

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 14-01-10 14:57


erm.....apa nak jadi manusia zaman sekrang iyer.....nilai kemanusian dan kasih sayang dah hilang......tergamak sungguh... darah daging sendiri diperlakukan sedemikian ..........sedih baca berita ini.......


-----------------
'biarlah sedikit asalkan diberkatinya,daripada banyak yang memudaratkan"


Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_syiffaProfil   Hantar PM kepada putri_syiffa   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 14-01-10 15:02


Hukuman apa patut bagi kat manusia macam tu ye. Tak berhati perut. Memang akhir zaman ini manusia makin pelik, bunuh family pun tak takut apatah lagi setakat nak tinggal tepi jalan.. Nauzubillahimin zalik..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-01-10 15:05


baru baca berita semalam kat metro.. kejam betul anak tu.. tanggang yang jahat

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-10 15:37


kasihan si ayah..apapun alasan yang diberi oleh anaknya ni, langsung tak dapat diterima akal.. :jangan:


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

    


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-01-10 16:06


sebab pegangan Islam tak betul agaknya? kalau org yang berpegang betul-betul pada 'tali' ALLAH SWT, masakan sangup buang Ayah macam 2 saja?

Hm, macam mana pula kes nya jika anak yang buang si Ayah 2 sebab Ayahnya buat yang tak senonoh pada isteri dia? any idea?


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

limah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2009
Ahli No: 37835
Posting: 149

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-01-10 16:35


Assalamualaikum cik gu sapa yang buat macam tu cikgu. kalau dia tak nak biar saya ambillah. biar saya jaga. tak boleh harap punya anak.hem :-| kecil-kecil tak nak mati dah besaq menghabis boreh saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-10 07:29


tak ada perikemanusiaan langsung..tak fikir ke bagaimana ssahnye maka bpak jaga mereka masa kecil-kecil dulu...cari nafkah,bagi makan sampi besar panjang macam itu...dia buat macam itu nanti anak dia pula akan terikut perangai nya itu...masa itu lah baru nak menyesal...kena banyak muhasabah org macam ini...astaghfirullahalazim...
Ya Allah jauhilah aq dari tergamak untuk melakukan perkara2 sedemikian rupa & yang Engkau benci..Amin..


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-01-10 07:41


teringat rancangan bersama dato fadzillah kamsah di oasis

seorang ibu yang terlantar di hospital, tiada seorang pun anak datang jenguk.
bila ditanya, rupa-rupanya suatu masa dahulu ibu itu pun tidak pedulikan maknya


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 15-01-10 13:31


Pada 14-01-10 11:50 , cikgu_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

ish...ingatkan kucing yang org taknak saja org buang.....ayah sendiri pun kena buang......biasanya Kalau taknak jaga pun Kenapa tak hantar pergi rumah orang-orang tua......ni diletakkan tepi jalan.............suaminye kerana bini dia tak suka..............derhakanya anak dia................Allah maha adil............dia pun seorang ayah..........ish...ish :-( :-( :-( :jangan: :jangan:



Kesiannya ayah tu.Sedih juga seorang ayah yang menjaga anaknya sejak dari kecil dengan kasih sayang tetapi langsung tidak dihargai malah disia-siakan oleh anaknya


-----------------








Bookmark and Share

    


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

wardah_hannani
Warga Rasmi
Menyertai: 03.01.2010
Ahli No: 38921
Posting: 10
Dari: port dickson

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-10 17:03


sedih bila dengar cerita-cerita macam ni... apa nak jadi dengan dunia sekarang. mak buang anak, anak buang ayah... nauzubillahhi min zalik...:(

buat anak-anak di luar sana, ingatlah jasa ibu dan ayah yang pernah membesarkan kita sehingga sekarang...

tiada mereka, tiada kita di dunia fana ini...

teringat dengan mak dan ayah d kampung... semoga rakyat malaysia sedar dan insaf dan tidak terjadi lagi d Malaysia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_hannaniProfil   Hantar PM kepada wardah_hannani   Quote dan BalasQuote

lily_mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2007
Ahli No: 31741
Posting: 125
Dari: Kebun bunga

singapore   avatar


posticon Posting pada: 23-01-10 00:01


Salam ...

Balasan Allah tak tunggu akhirat, kat dunia nanti Allah akan tunjukkan ... saya teringat seorang ibu ditinggalkan dirumah org tua-tua oleh anak lelakinya yang merupakan seorang ahli perniagaan kerana sayangkan isteri ... tak lama setelah dia abaikan ibunya ... Allah lingkupkan bizness dia ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lily_mawarProfil   Hantar PM kepada lily_mawar   Quote dan BalasQuote

lily_mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2007
Ahli No: 31741
Posting: 125
Dari: Kebun bunga

singapore   avatar


posticon Posting pada: 23-01-10 00:21


Cerita ini jadi satu peringatan kepada warga tua ... jangan serahkan simpanan 100% pada anak-anak ... warga tua perlu ada sejumlah harta untuk menjamin keselesaan mereka ketika tua, sudah tentu dalam keadaan tua perlu ada wang untuk sakit pening, perbelanjaan harian .... DAN anak-anak yang ada pendapatan dan masih sihat jangan sekali2 mengambil keperluan ibubapa ... sebagai contoh wang EPF atau wang pencen mereka ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lily_mawarProfil   Hantar PM kepada lily_mawar   Quote dan BalasQuote

panglima_garang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2009
Ahli No: 38628
Posting: 154
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-01-10 19:56


Kita lihat apa penyelesaian Islam dalam isu-isu ini..Senang saja..

"thumma takunu khilafatan 'ala minhajjin nubuwwah."

ayuh tegakkan Islam..


-----------------
"MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH"


Bookmark and Share

    


  Member Information For panglima_garangProfil   Hantar PM kepada panglima_garang   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-10 22:15


Akhir zaman.... Segalanya tak mustahil berlaku... So sama-sama lah kita ambil iktibar... yang baik jadikan teladan, yang buruk jadikan sempadan...


-----------------
"ukhwah PENGGERAK DAKWAH..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-01-10 12:53


bersama 2 lah kita berdoa agar ia tidak menimpa kita...tapi apakah yang kita lakukan kepada ibubapa kita sekarang dah baik dan cukup sempurna????semoga kita limpahkan kasih sayang kepada mereka.....maka mereka pun akan turut sama berkasih sayang dengan kita......tapi biasanya....ini berlaku banyak kepada keluarga yang bercerai berai......manakan kaish sayang ibubapa mereka.....kita pun tak boleh slaahkan mereka 100% kan????

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-01-10 14:20


Kesilapan boleh terjadi kepada dua..

kepada pendidik.. dan kepada yang dididik...

Tetapi menderhaka kepada kedua ibubapa adalah satu kesalahan yang tidak boleh dimaafkan..

Biarlah apa dendam kita pada mereka... harap mereka dimaafkan.. selagi mereka tidak memaksa kita melakukan dosa..


-----------------

Koleksi Busana



    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-01-10 09:29


betul betul....semoga kita mendapat anak dan isteri yang menjadi penyejuk mata.......dan soleh serta solehah...aamiin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110738 saat. Lajunya....