Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita hidup biar macam biskut Oreo, hitam di luar tak mengapa asal putih kat dalam, manis pula tu..
-- SHAMR (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 39 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 49 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 50 hari yang lalu
eme86: 50 hari yang lalu
sunan-faqih: 55 hari yang lalu


Peluang Pekerjaan
Topik: minat berniaga


Carian Forum

Moderator: Administrator, RuMaishaaa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Peluang Pekerjaan
    »» minat berniaga

Please Mendaftar To Post


Oleh minat berniaga

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-01-10 10:32


salam..nak tya pendapat sahabat-sahabat di ukhwah

saya sejak dulu minat nak berniaga.tapi tak tahu nak mula macamana?

saya minat untuk buka kedai photostat dan sediakan printing service..lebih kurang lah...

bagaimana ye?



Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-01-10 10:34


kalau Wawa jadi awak, Wawa akan rebut tender di Iskandar. Tempat 2 akan jadi pusat ilmu, baru nak membangun. Baguslah kalau buka bisnes service ni..


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-01-10 10:44


kalau minat buat plan, yang simple 2 saja..
then
1 nak berniaga apa.
2. cuba selidik dulu "nature of business" yang anda nak involve tu.cubalah bertanya-tanya.
3. then plan nak berniaga dimana. ini membabitkan marketing, siapa pelanggan berpotensi, apa servise yang ditawarkan.
4. yang ini yang selalu jadi penghalang---> modal, cuba pikirkan macam mana nak carik modal..banyak istitusi yang offer modal ni..carilah yang bersesuaian.

apa pun just do it..buat saja..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-01-10 10:58


saya ingat nak buat kecil2 dulu sebab faktor modal

kalau dapat machine potostat 2nd hand,boleh buat dari rumah dulu.cari cust2 kecik dulu macam budak sek ke,or apa-apa institusi2 yang kecil...

kumpul duit dulu,then baru boleh boleh buat yang bsar.

wawa,iskandar tu kat mana?saya kat penang



Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-01-10 11:10


kalau begit buat survey dulu tentang bisnes fotopkopi ni..survey harga, plan nak buat dimana, kalau dapat dengan istitusi pengajian lagi bagus..atau pun dekat dengan pejabat kerajaan yang orang ramai selalu berurusan.


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 12-01-10 12:26


Pada 12-01-10 10:32 , destinasi_abadi posting:

!!! QUOTE !!!

salam..nak tya pendapat sahabat-sahabat di ukhwah

saya sejak dulu minat nak berniaga.tapi tak tahu nak mula macamana?

saya minat untuk buka kedai photostat dan sediakan printing service..lebih kurang lah...

bagaimana ye?



Wasalam

Saya pun minat dalam bidang ini cuma kekurangan modal saja :-)


-----------------








Bookmark and Share

    


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.101607 saat. Lajunya....