Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Jika anda berada dalam jamuan di rumah orang hendaklah menjaga perangai dan menjaga mata; dalam solat menjaga hati; dan dalam pergaulan menjaga lidah."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: lari rumah....boleh diterima ke???


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» lari rumah....boleh diterima ke???

Please Mendaftar To Post


Oleh lari rumah....boleh diterima ke???

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-01-10 13:13


remaja sekarang terutama yang perempuan nya.....sikit-sikit Kalau kena marah.........lari rumah...........ibubapa menegur ada sebab nya...sayang pada mereka...........tau tau lari ikut boyfriend yang baru sahaja dikenali di laman chat.......wajar ke tindakan mereka..........yang kena bawa lari ke lombok satu cerita..........usia baru setahun jagung tapi dah nak kawin lari........so salah siapa.......ibubapa dah bagi didikan sempurna ........tapi si anak yang terasa terkongkong.....bila dah jadi kes..........merayu supaya diterima keluarga....tak cukup ke dengan apa yang sudah berlaku didada-dada akhbar..........tak faham-faham............... :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir: kesimpulannya mendidik anak zaman ini memang mencabar.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-01-10 15:18


betul itu, sikit-sikit nak lari .. akhirnya balik rumah juga.. Kenapa tak lari dr bumi saja??(masuk sukan sea ke SUKMA ke? ok juga)
nak kata tak ada akal nak fikir xmunasabah..tapi mungkin akal tak panjang agaknya?..memang mencabar zaman sekarang ni zaman ICT katakan... :roll:
yang pasti kena teruskan mendidik hingga ke akhir nya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-01-10 09:33


Dulu pun, Wawa macam 2 juga. Lari dari rumah, then tidur kat rumah jiran. (Rakan sepermainan) Jiran2 Wawa pun sama. Bila merajuk, lari dari rumah dan tidur kat rumah Wawa. Teringat Wawa pada kata-kata Ayah "Ha, dah balik rumah? Kenapa tak bawa almari baju sekali semalam?". AdusSsS.. Semakin 'panjang'lah sentimeter muncung Wawa ni.

Wawa lari dari rumah sebab nak family pujuk Wawa. Maybe remaja yang lari dari rumah 2, macam 2 juga agaknya?


"Robbi firli waliwa lidayya warhamhuma kama robbayani soghiro, Amin"


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-01-10 10:11


kadangkala bila fikir ..apa asas yang jadi pegangan bila perempuan lari dengan teman lelaki ni..

ya mereka percayakan lelaki tu..tapi bagaimana mereka boleh mempercayai lelaki-lelaki tersebut.
persoalannya:
1. Apa yang dijanjikan oleh lelaki-lelaki tersebut?
2. Bagaimana pulak mereka boleh percaya dengan janji-janji tersebut?


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

lily_mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2007
Ahli No: 31741
Posting: 125
Dari: Kebun bunga

singapore   avatar


posticon Posting pada: 24-09-10 23:41


Remaja sekarang cepat ikut perasaan .... remaja dulu, kena marah ke, kena paksa kawin ke ... tak sampai hati nak lari, selalu fikirkan perasaan keluarga dari perasaan sendiri ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lily_mawarProfil   Hantar PM kepada lily_mawar   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.099336 saat. Lajunya....