Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang-orang yang suka memuji dan mengampu bukan kawan sejati, kerana merosakkan hati kawannya.
-- -- Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: PhoebeGordon
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43142

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 34
Ahli: 0
Jumlah: 34




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 6 hari yang lalu
Kang: 6 hari yang lalu
sahabat_sejati: 12 hari yang lalu
sadiqah: 16 hari yang lalu
eme86: 20 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 24 hari yang lalu
nice_pesan: 27 hari yang lalu
umy_1510: 32 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: salah faham


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» salah faham

Please Mendaftar To Post


Oleh salah faham

ema_fahimah
Warga Rasmi
Menyertai: 31.12.2009
Ahli No: 38900
Posting: 2
Dari: cheras

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-01-10 03:16


saya sedih sangat-sangat sebab saya da buat sahabat saya terluka... saya tau perbezzan bahasa boleh menyebabkan kita jadi salah faham.... sebenarnya saya teringin sangat nak bgatu ye yang saya minta maaf banyak-banyak sebab tadi da melukakan ht ye... tapi, saya tak tau nak buat macam na....

tolong lah saya?

semoga Allah mdgr permintaan saya ini....

dia sahabat yang terbaik saya ada dan saya takut untuk khilgan sahabat saya....

~hamba Allah yang kerdil~

:berfikir: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ema_fahimahProfil   Hantar PM kepada ema_fahimah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-10 16:06


Perbezaan bahasa macam mana tu ema? Teruk sangat kah sampai lain benar maksudnya..

Minta maaf saja lah.. terangkan maksud kata-kata awak begini dan begitu..
Patutnya dia beruntung sebab dapat sahabat yang taknak kehilangan sahabat..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 04-01-10 17:43


Kalau d kamceng tu rasanya kejap saja eck hati dia tu.. unless memang kata-kata awak tu memang tak pernah dia jangka lahir dr mulut sahabtnya sendiri.. apkata belnja dia makan pizza mlm ni..hhuhuhu


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-10 01:21


cari saja kawan lain , banyak lagi kawan yang boleh dikawan ,


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

usop79
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.07.2004
Ahli No: 9983
Posting: 171
Dari: Kedah - Teluk Intan - Muar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-01-10 14:31


sahabat yang baik adalah sahabat yang selalu memaafkan sahabatnya, minta lah maaf padanya, pasti dia akan memaafkan awak, insyAllah... :)


-----------------
http://senikatalagu.blogspot.com/
http://selokamelayu.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For usop79Profil   Hantar PM kepada usop79   Pergi ke usop79's Website   Quote dan BalasQuote

ema_fahimah
Warga Rasmi
Menyertai: 31.12.2009
Ahli No: 38900
Posting: 2
Dari: cheras

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-01-10 02:43


salam...
sebelum itu, thanks sebab respon dr antum semua...hehheeh, teruk agaknya sampai sekarang da tak tegur..memang dia salah faham sangat-sangat lah itu agaknya...hehheeh

cdgan blnja pizz tu akan d pertimbangkan hheehehh

apapun...doakan semua ok ye?

thanks kawan-kawan..heheheh


-----------------
"ya Allah ya Tuhanku, tetapkanlah aku dalam keimanan dan keredhaan-Mu & jadikanlah aku sentiasa mendapat petunjuk dan hidayah dari-Mu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For ema_fahimahProfil   Hantar PM kepada ema_fahimah   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-10 13:29


KAWAN HANG CAKAP BAHASA apa? HURM CAKAP lah I'M SO SORRY MESTI DIA PAHAM.... HEHEHE


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

mutmainah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37471
Posting: 96
Dari: sbh-kedah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-01-10 18:20


Assalamualaikum ...perkara macam ini biasa lah....lebih-lebih lagi kalau wujudnya perbezaan...mula-mula...betulkan lah..yang salah...fahamkan yang sebetul2nya...pas tu minta maaf..kalau dia betul-betul kawan yang baik dan ikhlas..tentu dia boleh faham...kalau tak....tak tau lah....at least..km da cuba yang terbaik...jangan diam kan saja...nt salah faham tu memakan diri...masalah kalau tak diselesaikan..tak ada habisnya...mana boleh tunggu dan lihat saja..ok... ;-)


-----------------
there is no such thing as a safe journey life is full of ups dan downs


Bookmark and Share

    


  Member Information For mutmainahProfil   Hantar PM kepada mutmainah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.08946 saat. Lajunya....