Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kecantikan tidak terletak pada wajah seseorang tapi pada mata yang memandang
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Athiqullah83
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43132

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
ikhwan5217: 3 hari yang lalu
Martyr: 7 hari yang lalu
Ahmadmohd7878: 11 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: janda atau dara????yang mana lebih baik menjadi isteri?????


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» janda atau dara????yang mana lebih baik menjadi isteri?????

Please Mendaftar To Post


Oleh janda atau dara????yang mana lebih baik menjadi isteri?????

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-12-09 13:15


janda sering dikaitkan dengan bermacam2 perkara....masyarakat telah memberikan stigma dan diskriminasi.......kadang-kadang kala tidak berasas........adakah pula anak dara zaman ini lebih baik dari janda......????? :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

limah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2009
Ahli No: 37835
Posting: 149

blank   avatar


posticon Posting pada: 31-12-09 13:26


cikgu nak tanya sikit boleh. cikgu ni dah kawin ke belum? bukan apa saja nak tanya kalau belum boleh buat menantu. :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-12-09 13:36


saya dah kawin.......ni kawan saya ni.....sampai sekarang tak kawin2.........katanya.........anak dara jual mahal.........ada seorang janda tu......lebih matang dan lebih serius.......mungkin lebih berpengalaman...kwan saya ni malu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-12-09 15:07


mana-mana sahaja...jodoh tu boleh dicari..tapi bukan kita yang menetukannya..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 01-01-10 11:40


Masing-masing ada kelebihan...
Solat istikarah untuk buat pilihan...ikut kata hati, insyaAllah itu yang terbaik..


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-01-10 00:05


assalamualaikum...

jika kawan cikgu malu..
ana cadangkan isi borang baitul muslim..
semua proses akak diuruskan oleh pasangan yang dah berkawin..
insyaAllah lebih terjaga...
lagipun bercinta selepas berkahwin tu kan lebih bagus..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-01-10 00:08


ana rasa kalau kawan cikgu ni pun kerja sebagai cikgu..
lagi mudah rasanya...
sebab majoriti yang ana tau ramai yang nak pasangan cikgu...
moga Allah permudahkan urusan kawan cikgu


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-10 07:30


assalamualaikum....

farah_hanan lily setuju dengan pandangan awak .... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

pecinta_yesus
Warga Rasmi
Menyertai: 28.12.2009
Ahli No: 38845
Posting: 15

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-10 17:04


Pada 31-12-09 13:15 , cikgu_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

janda sering dikaitkan dengan bermacam2 perkara....masyarakat telah memberikan stigma dan diskriminasi.......kadang-kadang kala tidak berasas........adakah pula anak dara zaman ini lebih baik dari janda......????? :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir:
janda atau dara?
nasihat seorang sahabat, jika kamu ingin menikah, pilihlah dara/gadis. sebab itu lebih baik.

mengapa bukan janda?
1-janda yang diceraikan suaminya tentu banyak masalah dalam dirinya.
2-kenangan masa lalunya pasti mempengaruhi jiwanya.
3-kebiasaan buruk dimasa lalunya akan tetap ada dalam dirinya.
4-wanita lebih berani berdusta.

melainkan wanita-wanita yang mengikuti perintah agamanya dan yang memahami aturan Tuhannya.


-----------------
agamaku agama cinta.cinta, itulah agamaku.
aku ingin menjadi pengikut Yesus yang setia.


Bookmark and Share

    


  Member Information For pecinta_yesusProfil   Hantar PM kepada pecinta_yesus   Quote dan BalasQuote

pecinta_yesus
Warga Rasmi
Menyertai: 28.12.2009
Ahli No: 38845
Posting: 15

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-10 17:09


walau seorang tu nampak solehah dan islami dengan kata-katanya. harus tetap dipertanyakan tentang "mengapa mereka cerai?" dan cuba pastikan cerita yang disampaikan.

sebab biasanya seorang lelaki sangat susah untuk menceraikan isterinya. walau dia akan menikah dengan perempuan lain. tapi, mengapa perempuan t mudah saja diceraikan oleh suaminya?


-----------------
agamaku agama cinta.cinta, itulah agamaku.
aku ingin menjadi pengikut Yesus yang setia.


Bookmark and Share

    


  Member Information For pecinta_yesusProfil   Hantar PM kepada pecinta_yesus   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-01-10 16:40


janda perlu dibela, bukan dihina..kehidupan manusia ini sentiasa progresif...yang lepas biarlah berlalu, jadikan sempadan dan peringatan..janda duda, dara , teruna..ini semua istilah manusia..dan tiada nilai disisi NYA
Yang penting baiknya akhlak dan juga akidah ini yang utama..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

pencinta_yesus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.12.2009
Ahli No: 38598
Posting: 57
Dari: sabah.labuan, yogyakarta,bandung.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-10 01:38


ya. itu memang betul.
dalam agama kamu juga ada janda sebaik khodijah.


-----------------
agamaku agama cinta, tiada kebencian yang ada hanya cinta. Aku tidak akan mengikuti agama yang mengajarkan kebencian dan permusuhan."islam, kristian, hindu


Bookmark and Share

    


  Member Information For pencinta_yesusProfil   Hantar PM kepada pencinta_yesus   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-01-10 10:08


Best pula topik ni. Kebetulan, Wawa Ibu tunggal :-)

Hm, syukur ALHAMDULILLAH, Wawa belum pernah lagi dilabel perempuan gatal oleh kaum sejenis Wawa ni. Bukan nak puji diri sendiri tapi sebagai Janda ni, Wawa tak nafikan ramai saja lelaki yang nak berkenalan dan cuba rapat dengan Wawa dengan macam-macam cara. Sekarang ni pun, 'rutin' tu sedang berlaku dan acap kali berulang kali.

Pada Wawa, masyarakat sekarang lebih terbuka, Wawa, walaupun dah 2X bercerai masih dilamar. Pada Wawa, kegagalan pernikahan waktu lalu bukan masalah untuk Wawa bernikah lagi sebab Wawa ada anak. Wawa nak, anak Wawa terbela nasibnya.

Perlu diketahui, bukan semua punca perceraian terletak d tangan perempuan (janda) tersebut. D sini Wawa tegaskan, ALLAH SWT MAHA ADIL dan DIA sangat adil pada kaum perempuan. Jika semua perceraian dan keburukan diletakkan pada janda/kaum perempuan, lebih baik lelaki berkahwin dengan lelaki saja, kan?

Persoalan janda @ anak dara 2 umum. masing-masing ada citarasa. Kebanyakan org yang melamar janda bagi alasan yang mereka suka perempuan matang, keibuan dan berdikari. Tapi, ada juga yang terpaksa menikahi janda kerana tak mampu nak bayar kos perkahwinan yang diminta oleh anak dara :-) so, tepuk dada, muhasabahlah diri.


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

AdieIskandar02
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.10.2009
Ahli No: 37641
Posting: 25
Dari: Langkawi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-10 11:01


Pada 05-01-10 16:40 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

janda perlu dibela, bukan dihina..kehidupan manusia ini sentiasa progresif...yang lepas biarlah berlalu, jadikan sempadan dan peringatan..janda duda, dara , teruna..ini semua istilah manusia..dan tiada nilai disisi NYA
Yang penting baiknya akhlak dan juga akidah ini yang utama..



Adalah perlu mengakui hakikat bahawa semua yang berlaku adalah ketentuan-Nya. Kita sebagai manusia biasa perlulah sentiasa muhasabah diri sendiri sebelum menghukum @pun memberi gelaran kepada org lain. saya memang bersetuju, akhlak & akidah adalah yang paling utama. .


-----------------
..:Barangsiapa mengenali diri nescaya dia mengenali Tuhan Yang Maha Berkuasa:..


Bookmark and Share

    


  Member Information For AdieIskandar02Profil   Hantar PM kepada AdieIskandar02   Pergi ke AdieIskandar02's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-01-10 12:08


Pada 03-01-10 17:09 , pecinta_yesus posting:

!!! QUOTE !!!


sebab biasanya seorang lelaki sangat susah untuk menceraikan isterinya. walau dia akan menikah dengan perempuan lain. tapi, mengapa perempuan t mudah saja diceraikan oleh suaminya?



apa putar pusing ini saya kurang faham, kejap kata lelaki susah nak menceraikan, lepas tu kata perempuan mudah diceraikan oleh suaminya pulak.....


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-01-10 12:09


Pada 07-01-10 01:38 , pencinta_yesus posting:

!!! QUOTE !!!

ya. itu memang betul.
dalam agama kamu juga ada janda sebaik khodijah.



dalam ugame kamu siapa ya..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 07-01-10 15:19


janda atau anak dara ..terpulang pada citarasa lelaki itu sendiri..tepuk dada tanya minda..


-----------------
http://www.dapatwang.com/?id=laila82


Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

pencinta_yesus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.12.2009
Ahli No: 38598
Posting: 57
Dari: sabah.labuan, yogyakarta,bandung.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-10 22:01


Pada 07-01-10 12:09 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-01-10 01:38 , pencinta_yesus posting:

!!! QUOTE !!!

ya. itu memang betul.
dalam agama kamu juga ada janda sebaik khodijah.



dalam ugame kamu siapa ya..

dalam agama saya?siapa ya..oh ya, khodijah itu sebelum kenabian muhammad, dia mengikuti ajaran warakah. warakah itu bukan beragama islam. berarti khodijah juga orangnya.


-----------------
agamaku agama cinta, tiada kebencian yang ada hanya cinta. Aku tidak akan mengikuti agama yang mengajarkan kebencian dan permusuhan."islam, kristian, hindu


Bookmark and Share

    


  Member Information For pencinta_yesusProfil   Hantar PM kepada pencinta_yesus   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-01-10 10:19


Pada 07-01-10 22:01 , pencinta_yesus posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-01-10 12:09 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-01-10 01:38 , pencinta_yesus posting:

!!! QUOTE !!!

ya. itu memang betul.
dalam agama kamu juga ada janda sebaik khodijah.



dalam ugame kamu siapa ya..

dalam agama saya?siapa ya..oh ya, khodijah itu sebelum kenabian muhammad, dia mengikuti ajaran warakah. warakah itu bukan beragama islam. berarti khodijah juga orangnya.



bagaimana Suaminya Muhammad , adakah kamu mengakui kenabiannya? Pesuruh Allah yang terakhir?


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-10 13:28


Pada 31-12-09 13:15 , cikgu_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

janda sering dikaitkan dengan bermacam2 perkara....masyarakat telah memberikan stigma dan diskriminasi.......kadang-kadang kala tidak berasas........adakah pula anak dara zaman ini lebih baik dari janda......????? :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir:



Dara atau janda bukan persoalannya cikgu.
Yang penting orangnya tu macam mana.
Ada juga anak dara yang perangai buruk, ada juga janda yang perangai buruk.
Ada juga anak dara yang baik dan ada juga janda yang baik.


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 09-01-10 15:08


kalau ana perempuan, ana bagi cadangan anak dara..

tapi kalau ana lelaki, ana cadangkan janda agaknya...

Pilihan tetap ditangan kawan cikgu..tepuk dada tanya selera..


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-10 12:31


meti lah pilih anak dara.. jodoh biar Allah yang tentukan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-10 12:36


Pada 22-02-10 12:31 , hajime_kindaichi posting:

!!! QUOTE !!!

meti lah pilih anak dara.. jodoh biar Allah yang tentukan..


kalau ALLAH tentukan janda..??

:-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-02-10 13:08


redha sajalah yeop....tak dapatlah den nolongnya......itukan qada dan qadar Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

maliksho07
Warga Rasmi
Menyertai: 22.02.2010
Ahli No: 39329
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-02-10 14:40


ana rasa, baik lah anak dara..sebenarnya mudah nak iserin yang baik..pertama..kita sendiri kena jadi baik orangnya, akhlaknya..sebab Allah itu adil..andai kita jahat, suka berbuat maksiat, pasti kita akan dapat perempuan yang hampir sama dengan kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maliksho07Profil   Hantar PM kepada maliksho07   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-10 14:54


yang paling baik, biarlah ALLAH yang tentukan.. janda ke, dara ke, itu kata kita.. kata ALLAH siapa tahu kan?? :-)

ada laki yang baik tapi ALLAH bagi isteri jahat.. bukan sebab ALLAH zalim tapi mungkin sebab ALLAH nak uji dia, ALLAH nak tingkatkan darjat dia seandainya dia berjaya.. :-)

ada juga laki yang jahat tapi ALLAH bagi isteri yang baik.. bukan ALLAH sengaja nak main-main tapi mungkin sebab ALLAH nak bagi dia insaf, ALLAH nak bagi peluang untuk dia bertaubat.. :-)

segalanya mungkin.. ALLAH sahaja yang Maha Mengetahui sebab sesuatu tu terjadi.. :-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-02-10 15:33


jika isteri kurang baik amalnya....perbaikkanlah dia...
jika suami kurang baik akhlaknya................perbaikkanlah akhlak...

paling baik, saling memperbaiki antara satu sama lain...



Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-02-10 18:43


Pada 22-02-10 15:33 , amna_liana posting:

!!! QUOTE !!!

jika isteri kurang baik amalnya....perbaikkanlah dia...
jika suami kurang baik akhlaknya................perbaikkanlah akhlak...

paling baik, saling memperbaiki antara satu sama lain...




agree dengan kata-kata di atas....kalau nak yang baik, kenalah diri sendiri jadi baik dulu kan.... :-P


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-02-10 10:52


anda inginkan pasangan anda seperti fatimah....tapi adakah diri anda sebaik ali???

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-02-10 13:32


tu yang kita kena fikir-fikirkan dan renung2kan..kalau rasa tak baik cuba lah untuk jadi baik.............sebab harapan kita nak seseorang yang baik juga...malah nak lebih baik...



Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-10 16:57


Pada 23-02-10 10:52 , cikgu_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

anda inginkan pasangan anda seperti fatimah....tapi adakah diri anda sebaik ali???


ishh.. tak pernah terpikir pun lah wahai cikgu azhar..

:-)

kami tau lah mana letak diri kami ni.. cikgu lain lah..

:-) :-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-02-10 11:47


kalau Allah dah jodohkan pada janda, redha saja lah.. kita cuma berusaha untuk cari yang terbaik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-02-10 11:54


siapa kata saya baik macam ali?ali rustam adalah...hehehe....kita dipandang dari sudut taqwa...itulah yang paling mulia...kalau satu dunia hina si polan...tapi Allah muliakan...mulia itulah yang paling agung....kalau semua org dalam dunia muliakan dia...tapi Allah hina...itulah sehina-hina penghinaan.....tanya diri tanya taqwa anda...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-10 11:15


Pada 24-02-10 11:54 , cikgu_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

siapa kata saya baik macam ali?ali rustam adalah...hehehe....kita dipandang dari sudut taqwa...itulah yang paling mulia...kalau satu dunia hina si polan...tapi Allah muliakan...mulia itulah yang paling agung....kalau semua org dalam dunia muliakan dia...tapi Allah hina...itulah sehina-hina penghinaan.....tanya diri tanya taqwa anda...


ALLAH hina (orang yang dimuliakan di dunia) atau ALLAH mulia (orang yang dihinakan di dunia).. manalah kita tau.. taqwa sendiri pun kita tak tau tahap mana.. kalaulah kita tau semua perkara ghaib macam tu.. konfirm tak tolak punya lah..

:-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.253115 saat. Lajunya....