Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kadangkala kita boleh menang dengan mengurangkan kekalahan kita
-- Dari Drama"Phily"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: studiosmilesnyc
Hari Ini: 0
Semalam: 3
Jumlah Ahli: 43104

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 47
Ahli: 0
Jumlah: 47




  Yang Masuk Ke Sini
studiosmilesnyc: 1 hari, 1 jam, 3 minit yang lalu
dentistinhouston: 1 hari, 2 jam, 59 minit yang lalu
ezequielvince: 1 hari, 4 jam, 20 minit yang lalu
shanejohnson: 5 hari yang lalu
wadud: 10 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 27 hari yang lalu
muslimin23: 29 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: siapa tengok cerita NENEK KEBAYA


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» siapa tengok cerita NENEK KEBAYA

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa tengok cerita NENEK KEBAYA

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 07:34


Assalamualaikum
Best juga cerita ini...jalan cerita dia mmang seronok....ada unsur2 agama yang boleh diterapkan....pelakon2 dia pun bersesuaian...sampaikan sekarang husband saya pun da terjebak dengan cerita ini...cerita melayu sekarang da banyak peningkatannya...bagus2...
congrats..
;-)


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 07:39


tengok juga kadang-kadang...tapi tak rasa teruja lah..once tertinggal tak jadi hal... setakat ni saya suka merah putih..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 08:42


tak suka tengok tv sekarang...
tak ada perasaan pun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 08:56


memang selalu tengok.. kalau sempat balik kerja petang, tengok yang kat tv3.. kalau tak sempat, tengok malam kat tv9..

kasihan kat Munirah tu, dia saja yang nampak wajah sebenar 'nenek kebaya'..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 08:59


Saya pun tengok juga cerita Nenek Kebaya ini..:)


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-11-09 09:09


Kalau ada unsur2 seram saya tak tengok...
tertengok sekejap bila nak ubah channnel TV :sopan:
selepas itu tu tukar semula

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 09:09


huhu...baru tengok online..da epsod 12 rupanya...lama tak tengok..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 09:14


Rahsia Intan Sari semakin terbongkar.. Ustaz shafie tu dah rasa sumting kat mak mertua dia.. huhu.. Pak boleh pun dah tahu hal yang sebenar.. cuma Tuan Adam tu saja yang masih tak tahu hal sebenar..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 09:20


Pada 24-11-09 09:14 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Rahsia Intan Sari semakin terbongkar.. Ustaz shafie tu dah rasa sumting kat mak mertua dia.. huhu.. Pak boleh pun dah tahu hal yang sebenar.. cuma Tuan Adam tu saja yang masih tak tahu hal sebenar..



Manalah Tuan Adam boleh perasan, Intan Sari punyalah pandai berlakon depan dia. Kasihan pada Shamsiah yang terkurung dalam badan nek utih.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 09:35


best ke???
cerita-cerita seram sedap juga tengok...
tapi tak menyempat nak tengok...
masa dah time...
kojo banyak...
ye???
sekali dah tengok...
menghadap... tengok lah pesen nth Apa...
tak suka iklan sebenarnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 09:43


Ziyah..
akak malam-malam memang tak ada benda nak buat.. tu yang mengadap tv saja.. daripada tengok kapten kit, baik tengok nenek kebaya.. hehe.. :D



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 09:56


Pada 24-11-09 09:43 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Ziyah..
akak malam-malam memang tak ada benda nak buat.. tu yang mengadap tv saja.. daripada tengok kapten kit, baik tengok nenek kebaya.. hehe.. :D



hehe...saya pula malam-malam saja tak sempat nak tengok tb.sebab da masuk tidur.penat bekerja di siang hari.so,tak tau nenek kebayan ni cerita pasal apa.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 10:00


Awalnya syahadahtul tidur. Nenek Kebaya kalau malam tv9 start pukul 8.30 hingga 9.30.

Halesolurun, semalam akak tertengok kapten kit sekejap, pelik nya cerita, glove dia ada power ek, selalu adik akak tengok kapten boleh. macam-macam cerita budak-budak..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 10:23


sama lah syahadahtul_nur...

dulu saya memang suka tidor...
hehe...saya pula malam-malam saja tak sempit nak tengok tb.sebab da masuk tidur.penat bekerja di siang hari.so,tak tau nenek kebayan ni cerita pasal apa.

sekarang, memang tak dan nak tengok, kak solehah dengan akak nya...
mengapalah cerita melayu banyak iklan... itu yang kurang minat...
cepat ngntuk...
kalau ada masa, lagi best tidor... he2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 10:35


Pada 24-11-09 10:23 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

sama lah
mengapalah cerita melayu banyak iklan... itu yang kurang minat...
cepat ngntuk...
kalau ada masa, lagi best tidor... he2...


Iklan tak kira cerita melayu ke cerita cina ke.. Bergantung pada channel, kalau ramai orang tengok lagi lamalah iklan. Biasanya TV3 dan TV9 memang lama iklannya. Kalau nak iklan sekejap, tengok TV1. Astro pun sekarang ni dah mula iklan lama. Tak patut sebab Astro berbayar.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 11:12


kak hanan, saya jenis tak sabar menunggu... hehe...
betullah iklan lama sangat lah, mengantok...
kalau baca buku sejarah lagi.. huhuhu...
buku yang baca kita, bukan kita yang baca dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 11:51


nenek kebayan or nenek kebaya? confuse2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 11:59


nenek kebaya tak menakutkan...
nenek kebayan menakutkan...
hihihihihihihihi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 12:01


Pada 24-11-09 11:51 , hajime_kindaichi posting:

!!! QUOTE !!!

nenek kebayan or nenek kebaya? confuse2..


Tajuk Nenek Kebaya..
tapi kedua-duanya nenek ada dalam cerita itu


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 12:06


nenek sapa masih pakai kebaya ek? nenek saya..kebaya dia da tak muat..ahaha...ops..sorry wan..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 12:09


ooo saja saja nak confuse kan penonton.. kalau tajuk nenek kebayan nanti tak boleh siar pulak.. hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 12:09


best cerita ini...
nenek kebayan memakai kebaya???
menakutkan nya....
hihihihihihihihi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 12:15


Pada 24-11-09 12:09 , hajime_kindaichi posting:

!!! QUOTE !!!

ooo saja saja nak confuse kan penonton.. kalau tajuk nenek kebayan nanti tak boleh siar pulak.. hehehe..


Tak juga, memang neneknya pakai kebaya.. tapi nenek mudala...


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 12:20


Lagu dia pun lagu nenek,nenek si bongkok 3.. tapi liriknya dah lain lah..

Rasanya episod hari ni, mesti Pak boleh tu ditimpa sesuatu.. Shamsiah tu kena lah rajin-rajin mengaji kalau tak nak kena ganggu.. :D



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 12:56


mak aih lajunya topikni..
tak dapat nak tengok lah cite2 bersiri kat tv..huhu macam sibuk saja..padahal rasanya tak sibuk..hehehhe


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 13:52


saya baru saja tengok semalam..

tak faham lagi cerita.. siapa perempuan yang kena bagi Quran tu?
siapa yang terperangkap dalam badan dia?
apa kaitan dengan tuan adam?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 13:59


erm bila tengok cerita ni, tiba-tiba terigat lagu nenek2 si bongkok 3..memang related lah lagu tu dengan cerita nenek kebaya ni..


-----------------
::teruskan kejayaan menuju keunggulan::



Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

syukur2
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38302
Posting: 26

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 14:05


betul ke cerita begitu terjadi..? sekarang ni banyak cerita hantu kat tv..yang merbahayakan akidah...ada pula cerita hantu melayu ikut stail orang cina, baratlah, sedangkan kepercayaan mereka bertentangan dengan kita orang Islam..ini secara umumnya, mana boleh orang yang dah mati rohnya boleh berjalan2 di muka bumi ni,...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syukur2Profil   Hantar PM kepada syukur2   Quote dan BalasQuote

syukur2
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38302
Posting: 26

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 14:10


tak berapa gemar sangat cerita hantu ni...lagi pula diri ni penakut, lagi nak tengok cerita yang menakutkan...silap-silap ketakutan pada hantu lebih pula ketakutan pada Allah, sedangkan yang selainNya tu makhluk biasa yang tiada kuasa..tapi rata-rata cerita yang dipaparkan, adalah menunjukkan makhluk ghaib tu ada kuasa dan boleh memberi manfaat/memudaratkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syukur2Profil   Hantar PM kepada syukur2   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 14:27


bukannya cerita hantu sangat pun.. ni kisah pasal Intan sari tu nak membalas dendam pada keturunan tuan adam saja..

kisah ni nak menceritakan, sekuat mana pun kuasa sihir dan jahat yang Intan sari gunakan tu.. hebat lagi kuasa tuhan..

sebab tu dalam lagu tu, ada sebut.. kuasa tuhan tiada tandingnya..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 14:37


hahaha apa pun alasannya..
sejak fenomena filem dan drama tahyul diberi kelonggarann...
macam-macam cerita bukan2 direka...
dipenghujung2 baru nak cakap bab tuhan..
kekasih ku seru, tower 13, si mawas lah..bunian lah.. dan entah apa-apa lagi..
rasanya tak ada beza cerita2 begini berbanding cerita otromen, gaban dan 2012...hehehe

kalau sekadar nak tengok drama untuk hiburan..ala2 hikayat 1001 malam..nak kisah apa.. tengok sajalah..

tapi kalau nak puji2 cerita hantu hanti ni bagus untuk panduan dan pengajaran hidup, macam tak kena pula rasanya..hhuhu..

ampun maaf dipinta, ayat yang lahir direct dari hati dan otak..tiada cover2 line..tiada hipokrasi..hehe..


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 14:53


Banyak sangat cerita seram Melayu ni. Boring betul. Nak buat macammana kalau memang dah tak suka tengok cerita seram.

al-mashoori- Dah lama tak tengok drama perang macam Insurgensi.


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

indri_solehah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2008
Ahli No: 36470
Posting: 28
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 15:30


Pada 24-11-09 14:53 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Banyak sangat cerita seram Melayu ni. Boring betul. Nak buat macammana kalau memang dah tak suka tengok cerita seram.

al-mashoori- Dah lama tak tengok drama perang macam Insurgensi.

cerita-cerita perosak aqidah

Bookmark and Share

    


  Member Information For indri_solehahProfil   Hantar PM kepada indri_solehah   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 22:31


nak tahu lah, apa hukum kalau orang laki tengok aurat perempuan kat tv?
boleh ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-09 06:58


Pada 24-11-09 08:56 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

memang selalu tengok.. kalau sempat balik kerja petang, tengok yang kat tv3.. kalau tak sempat, tengok malam kat tv9..

kasihan kat Munirah tu, dia saja yang nampak wajah sebenar 'nenek kebaya'..



betul-betul..tak fasal-fasal dia jadi takut..kalau saya jadi munirah 2 mahu dmam memanjang....tapi tak apa zed zaidi 2 da tahu...nanti mesti dia lawan...
sian pak boleh kena makan rumput& dah disihir...


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-09 07:00


Pada 24-11-09 09:09 , adekuwan83 posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau ada unsur2 seram saya tak tengok...
tertengok sekejap bila nak ubah channnel TV :sopan:
selepas itu tu tukar semula


mana ada seram pun...dia bukan cerita antu sangat cuma kadang-kadang saja wajah nenek kebayan itu nampak...saya kalau ikutkan memang tak suka tengok cerita seram tapi cerita ini tak seram...cuma berknaan dengan dendam saja...


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-09 07:01


Pada 24-11-09 09:14 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Rahsia Intan Sari semakin terbongkar.. Ustaz shafie tu dah rasa sumting kat mak mertua dia.. huhu.. Pak boleh pun dah tahu hal yang sebenar.. cuma Tuan Adam tu saja yang masih tak tahu hal sebenar..



betul-betul..tuan adam itu susah nak percaya pun kalau org gtaw pasal bini dia sebab dia sayang sangat dengan bini dia 2...tak sabar nak tunggu ustaz shafie ambil tindakan kat intan sari itu... :sopan:


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-09 07:04


Pada 24-11-09 10:23 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

sama lah syahadahtul_nur...

dulu saya memang suka tidor...
hehe...saya pula malam-malam saja tak sempit nak tengok tb.sebab da masuk tidur.penat bekerja di siang hari.so,tak tau nenek kebayan ni cerita pasal apa.

sekarang, memang tak dan nak tengok, kak solehah dengan akak nya...
mengapalah cerita melayu banyak iklan... itu yang kurang minat...
cepat ngntuk...
kalau ada masa, lagi best tidor... he2...


itu lah..yang tak puas atinye kat tv9 banyak iklan..dan ada bhagian yang dia cut..2 yang potong sikit boleh tengok...kan tak??? :kelip:


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-09 07:06


Pada 24-11-09 11:51 , hajime_kindaichi posting:

!!! QUOTE !!!

nenek kebayan or nenek kebaya? confuse2..


nenek kebaya tajuk nya..tapi nenek kebayan yang menguasai & mempergunakan nenek kebaya...jangan konpius..tengok saja cerita 2 mesti tak konpius lagi...


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-09 07:09


Pada 24-11-09 13:52 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

saya baru saja tengok semalam..

tak faham lagi cerita.. siapa perempuan yang kena bagi Quran tu?
siapa yang terperangkap dalam badan dia?
apa kaitan dengan tuan adam?



aiya..banyak rugi ooo....baru tengok ka....perempuan yang dia bagi quran itu sebenarnya samsiah...dia bini tuan adam...samsiah itu badan dia da dikuasai intan sari(nenek kebayan)..sebab dia nak bls dndam kat keluarga tuan adam...

ada pam ka?? :-)


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

syukur2
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38302
Posting: 26

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-11-09 12:55


yang umur yang macam kita2 ni tak kisah...mungkin sebab masing-masing dah faham agama Islam...tapi yang dirisaukan budak-budak atau remaja yang sedang meningkat usia yang masih tercari-cari pegangan sebenar dan mudah terpengaruh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syukur2Profil   Hantar PM kepada syukur2   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-11-09 13:08


Pada 25-11-09 07:09 , hafieza25 posting:

aiya..banyak rugi ooo....baru tengok ka....perempuan yang dia bagi quran itu sebenarnya samsiah...dia bini tuan adam...samsiah itu badan dia da dikuasai intan sari(nenek kebayan)..sebab dia nak bls dndam kat keluarga tuan adam...

ada pam ka?? :-)




tak rasa rugi apa-apa pula :sopan:

Kenapa samsiah tak tinggal dengan tuan adam?

bini dia kat rumah tu isteri muda ke?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-09 14:34


Pada 25-11-09 13:08 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-11-09 07:09 , hafieza25 posting:

aiya..banyak rugi ooo....baru tengok ka....perempuan yang dia bagi quran itu sebenarnya samsiah...dia bini tuan adam...samsiah itu badan dia da dikuasai intan sari(nenek kebayan)..sebab dia nak bls dndam kat keluarga tuan adam...

ada pam ka?? :-)




tak rasa rugi apa-apa pula :sopan:

Kenapa samsiah tak tinggal dengan tuan adam?

bini dia kat rumah tu isteri muda ke?


taklah bini dia memang diana rafar(samsiah)...tapi nenek kebayan dah kuasai badan diana rafar itu...so dalam badan nenek itu jasad diana rafar... sebab tuan adam xprasan sebenarnya yang dengan dia 2 bukan jasad bini dia tapi jasad nenek kebayan...


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-11-09 15:34


oh begitu.. terima kasih :)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mulukhiyyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2008
Ahli No: 34681
Posting: 82

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 25-11-09 23:12


salam sahabat sekalian,saya memang tak minat tengok nenek kebaya, buang masa saja tengok cerita tahyol toyol,tu sebab org kita ni banyak percaya hal karut marut,tak ada pekdahnya,ada baik entey mengaji quran.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulukhiyyahProfil   Hantar PM kepada mulukhiyyah   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-11-09 09:51


Pada 25-11-09 23:12 , mulukhiyyah posting:

!!! QUOTE !!!

salam sahabat sekalian,saya memang tak minat tengok nenek kebaya, buang masa saja tengok cerita tahyol toyol,tu sebab org kita ni banyak percaya hal karut marut,tak ada pekdahnya,ada baik entey mengaji quran.


kita tengok bukan untuk percaya hal karut marut pun..tapi kita tengok sebagai hiburan & ambil teladan sedikit sebyak...cerita ini bukan banggakan tahyul ke toyol ke tapi macam mana ilmu tuhan itu boleh halang&lawan benda-benda macam itu...dia mnunjukkan walau macam mana kuasa lain pun tiada bda yang boleh halang kuasa Allah...itu yang kita ambik.boleh ctekan kat budak-budak jugak....daripada dok tengok cerita omputih yang langsung tak ada pengajaran & keagamaan itu baik kita tengok cerita macam ini...cuba fikir balik...org ramai suka layan cte2 omputih,hindustan,cina,korea...ha, itu macam mana nak kira???


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-11-09 16:24


ha, itu macam mana nak kira???
tak payah kira... susah.. pakai calculator pun jangan...

buat tak tahu saja...
masing-masing dah matang nak berfikir mana baik dengan mana buruk..
mampu, tegur saja lah... tegur elok-elok...
yang penting ambik yang baik, cuba buang yang tak elok...
termasuk yang bercakap ni...
sama-sama tegur-tegur..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

abu_muaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9096
Posting: 224
Dari: Riau - Indonesia

indonesia  


posticon Posting pada: 29-11-09 01:56


Apapun hal....Yang jelas tuan adam beruntung dapat bini secantik samsiah...



Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_muazProfil   Hantar PM kepada abu_muaz   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 29-11-09 12:06


Pada 24-11-09 22:31 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

nak tahu lah, apa hukum kalau orang laki tengok aurat perempuan kat tv?
boleh ke?


satu soalan pula aku nak nak tanya pada hang,apa hukum kalau perempuan tengok aurat lelaki di khalayak ramai?


-----------------
Manchester United Truly Fans


Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

anaksoleh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2004
Ahli No: 7759
Posting: 32
Dari: Sigapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 29-11-09 23:01


Hmm..tak faham arh kenapa manusia buat cerita khayalan yang tak ada faedah..



Bookmark and Share

    


  Member Information For anaksolehProfil   Hantar PM kepada anaksoleh   Pergi ke anaksoleh's Website   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-11-09 07:10


Pada 29-11-09 12:06 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-11-09 22:31 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

nak tahu lah, apa hukum kalau orang laki tengok aurat perempuan kat tv?
boleh ke?


satu soalan pula aku nak nak tanya pada hang,apa hukum kalau perempuan tengok aurat lelaki di khalayak ramai?



hukumnya sama saja lah...dosa juga...tapi kat dunia ini bukan saja kat tv kat mana-mana pun banyak yang kita tengok tak tutup aurat..takkan nak kena jalan ttup mt pula..kan tak??mahu ramai yang masuk icu..hehe..tapi setahu saya lah kalau kita sekadar pandang tanpa rasa tak apa lagi..tapi seeloknya jangan pandang sampai menelek da lah..he..

:malu:


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

a_zar81
Warga Rasmi
Menyertai: 26.12.2004
Ahli No: 13333
Posting: 8
Dari: Arau

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 30-11-09 14:01


assalamualaikum w.w. & salam ukhwah!

saya nak ajak kawan-kawan sekalian agar kita 'flashback' balik senario media massa di rangkaian tv perdana di mlsia sepanjang 10thn yang lalu.

tayangan genre2 di kaca tv adalah menurut kehendak&permintaan masyarakt di negara kita yang tdiri dr golongan majmuk. sejak dr zaman pop yeye sampailah ke genre "bllywood" menguasai kesemua rangkain tv malaysia. pada ketika zaman "kuch-kuch hota hei" dan sebarisan dengannya media tidak ada dapat mengwlnya sehgga ia menjadi tayangan wajib pada bulan ramadhan & syawal beberapa tahun yang lalu telah menjadi isu besar di dalam akhbar!

jika kalian sedar selepas genre cinta datang pula genre aksi/blockbuster dr negara barat.pkmbangan filem2 barat telah menenggelamkan filem2 tempatan dalam tmpoh yang singkat shigga filem2 melayu hanya laris di pasar malam sahaja.

genre seram kembali aktif selepas 20tahun terkubur (saya masih ingat filem seram melayu yang TERAKHIR ditayang "misteri rumah tua" lakonan noor kumalasari-filem ini telah diharamkan penayangannya oleh finas pada waktu itu kerana mngandungi hampir 60% seram keterlaluan) yang berjaya dihidupkan semula oleh pengarah shuhaimi baba secara automatik menhidupkan semula semua "hantu2" di persada tempatan & antarbgsa!

apa yang saya ingin ketengahkan di sini adalah filem2 & drma pelbagai genre wujud disebabkan pengaruh budaya & klasifikasi masyarakat yang melakarkan sendiri apa yang mereka inginkan. jika hujan dan panas ada musimnya, tak hairanlah kiranya media tayangan pun begitu.kalaulah masyarakat ketagih cerita seram maka syarikat tayangan akan blmba2 memberi tayangan yang terbaik untuk mendapat rating yang tinggi. dan bagi pengarah filem (mereka inilah yang pertama sekali dapat mnghidu apa yang diknhdaki oleh masyarakat) akan mghidupkan apa yang terpendam dalam perspektif manusia kini.

PENUTUP: entahlah sampai bila genre ini kan berkahir.selagi mana org melayu tak "boring" nak bsembunyi bawah katil @ pejam mata tetup telinga depan tv.selagi tulah ia berterusan.anda setuju?

Bookmark and Share

    


  Member Information For a_zar81Profil   Hantar PM kepada a_zar81   Pergi ke a_zar81's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-12-09 12:26


itula den nak tahu kek hang...
walaupun lahiriah tak nampak, apo mano eh kalau hang yang lelaki tengok tv???
sekadar niat nak ambik pengajaran boleh ke???
walaupun tv bukan life????
boleh ke???
kalau salah, tolong betul kan???

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-12-09 14:05


nampaknya samsiah da berada di jasadnye kembali..petang ni kita tunggu lagi apa yang berlaku pada nenek puteh..hahaha..

ops..aurat..hmm..pada saya senang saja..tepuk dada tanya iman.. :D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-12-09 16:03


pak saleh tu mati ke? semalam dah kena cakaran dari nenek kebayan.. geli pulak tengok kaki dia..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-12-09 22:10


ala, goram eh...
den nak tengok juga.. huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

BintuAbdullah
Warga Rasmi
Menyertai: 01.12.2009
Ahli No: 38478
Posting: 9

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-12-09 23:31


tengok..tapi geram juga,seolah-olah syaitan tu kuat sangat sampai tidak ada sapa yang boleh lawan..ish..


-----------------
Bonda Anis


Bookmark and Share

    


  Member Information For BintuAbdullahProfil   Hantar PM kepada BintuAbdullah   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-12-09 07:27


Pada 01-12-09 16:03 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

pak saleh tu mati ke? semalam dah kena cakaran dari nenek kebayan.. geli pulak tengok kaki dia..



pak saleh da mati..huhu....yang lagi sedih samsiah sebenar belum dapat pulih ke jasad asal nya...tuan adam pun dah dikuasai sepenuhnya oleh intan sari...


:-o


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-12-09 07:41


hehee....

tak payah nak sedih-sedih.
tu semua rekaan saja.
tengok gitu2 dah .
nak syok sangat tak ada lah


-----------------
Jom masuk syurga...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-12-09 22:15


Assalamualaikum

terjebak jugak dalam 'tragedi' menonton cerita nenek kebaya ini.. :sopan: , menarik... sekadar hiburan ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-12-09 22:26


jangan risau ....yang hero tetapi menangnye.dah boleh baca ending bagaimana


-----------------
Jom masuk syurga...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

norasmiyah
Warga Rasmi
Menyertai: 31.10.2009
Ahli No: 37987
Posting: 13
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-12-09 23:42


Assalamualaikum wahai sahabat-sahabat ukhwah seronok juga bila menonton cerita nenek kebaya ni bukan apa kita kena percaya yang Allah menjadikan makhluk yang berbagai2 di muka bumi ini.termasuklah jin dan iblis.Kita juga kena percaya yang iblis telah bersumpah kepada Allah yang dia akan menyesetkan anak cucu adam dari mula sampai ke hari kiamat jadi tidak mustahillah yang tuan adam itu terpedaya dengan si intan sari yang di anngapnya samsiah itu.Tapi yang menjadi kemuskilan saya disini ialah orang yang sentiasa taat kepasa perintah Allah macam Pak saleh tu boleh tewas ditangan iblis tu kenapa nampak sangat yang kitani lemahkan.Pada hal manusia ini adalah merupakan sebaik dan seelok kejadian yang dijadikan Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For norasmiyahProfil   Hantar PM kepada norasmiyah   Quote dan BalasQuote

Bulak_Lapok
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32117
Posting: 34
Dari: KedESaAN yANG mEngHijAU

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 03-12-09 12:24


Assalamualaikum

hari ni cerita nenek kebaya episod terakhir...
jngan lupa tengok!! :bye: :bye:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Bulak_LapokProfil   Hantar PM kepada Bulak_Lapok   Pergi ke Bulak_Lapok's Website   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-09 13:32


Pada 03-12-09 12:24 , Bulak_Lapok posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

hari ni cerita nenek kebaya episod terakhir...
jngan lupa tengok!! :bye: :bye:



betul-betul...husband saya yang da terjebak itu pun sampai ambil cuti hari ini nak tengok punya pasai..ahaks...


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-09 13:33


Pada 02-12-09 23:42 , norasmiyah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wahai sahabat-sahabat ukhwah seronok juga bila menonton cerita nenek kebaya ni bukan apa kita kena percaya yang Allah menjadikan makhluk yang berbagai2 di muka bumi ini.termasuklah jin dan iblis.Kita juga kena percaya yang iblis telah bersumpah kepada Allah yang dia akan menyesetkan anak cucu adam dari mula sampai ke hari kiamat jadi tidak mustahillah yang tuan adam itu terpedaya dengan si intan sari yang di anngapnya samsiah itu.Tapi yang menjadi kemuskilan saya disini ialah orang yang sentiasa taat kepasa perintah Allah macam Pak saleh tu boleh tewas ditangan iblis tu Kenapa nampak sangat yang kitani lemahkan.Pada hal manusia ini adalah merupakan sebaik dan seelok kejadian yang dijadikan Allah


2 lah pasai..tapi ye jugak pak salleh dah lemah sebab darah dia da banyak kena makan....antibodi badan dia da xdaye nak lawan..mungkin lah agaknya..
sebab 2 lah dia mati gaknye...


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-09 13:34


akhirnya Inang sari da muncul...tak sabar nak tunggu mereka berlawan hari ini....
nak tengok macam mana ustaz malim buat persediaan dengan ustaz syafie untuk melawan intan sari...


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 03-12-09 21:33


alahai..tak habis lagi pula.. tapi kan..takkan mastura tak perasan yang 'mak' dia cakap bahasa org dulu-dulu..penuh baku..huhu


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-09 07:20


Pada 03-12-09 13:32 , hafieza25 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-09 12:24 , Bulak_Lapok posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

hari ni cerita nenek kebaya episod terakhir...
jngan lupa tengok!! :bye: :bye:



betul-betul...husband saya yang da terjebak itu pun sampai ambil cuti hari ini nak tengok punya pasai..ahaks...



eh tak habis lagi lah...hehe..minggu depan agaknya baru habis...akhirnya tuan adam boleh terima semuanya....


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 04-12-09 11:23


cerita tu memang best setanding dengan cerita anak buluh betong yang bakal disiarkan untuk siri kedua....


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 06-12-09 16:39


nenek kebaya menjadi mangsa akibat dendam intan sari tapi kuasa Tuhan tiada tandingnya..


-----------------
http://www.dapatwang.com/?id=laila82


Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-09 07:40


Pada 06-12-09 16:39 , lailasuhaila posting:

!!! QUOTE !!!

nenek kebaya menjadi mangsa akibat dendam intan sari tapi kuasa Tuhan tiada tandingnya..



betul-betul...hari ni kasi continue cternyer//

:-D


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-12-09 09:15


Pada 24-11-09 09:35 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

best ke???
cerita-cerita seram sedap juga tengok...
tapi tak menyempat nak tengok...
masa dah time...
kojo banyak...
ye???
sekali dah tengok...
menghadap... tengok lah pesen nth Apa...
tak suka iklan sebenarnya...


berani pula kau tengok ziyah...ahaks..



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-12-09 22:28


saudara khalil...
lain kali jomput naik kalau ado nenek yang nak tahan ekau kek topi jalan..
kito kan digalakkan kongsi keto...
baru lah nenek kebaya yang sebenar...
jangan tak bawa...
bawa yang tengah-tengah malam yang nak tumpang...
hihihihihihihihhihi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-12-09 07:41


akhirnya cerita nenek kebaya dah habis ..nsib baik endingnye ok&tak tergantung...
puas hati lah juga...semoga pengajaran&tauladan dr cerita ini dapatlah diambil...kita kena percaya adanya bda2 yang kita xnmpak tapi jangan lah kita [email protected] menggunakannya ke arah yang tidak baik...semoga anda semua sentiasa dapat menuju ke jalan yang diredhai...Amiin...


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-12-09 08:16


tapi saya tak paham part yang jasad nenek putih da reput masa kat bangsal belakang rumah tu.. bagaimana boleh jadi macam tu? bukankah jasad samsiah dan mak uteh bertukar? dan masa bila pula mak uteh mati? so selama ni yang dengan tuan adam bukan roh mak uteh lah..memang si intan sari? ataua jasad mak uteh memang ada dua, 1 yang jadi samsiah tua tu satu yang memang da reput tu?

ushkk..tak paham..memang banyak mis tak 4low cerita ni awal-awal dulu..huhu..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-12-09 12:48


Pada 08-12-09 08:16 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

tapi saya tak paham part yang jasad nenek putih da reput masa kat bangsal belakang rumah tu.. bagaimana boleh jadi macam tu? bukankah jasad samsiah dan mak uteh bertukar? dan masa bila pula mak uteh mati? so selama ni yang dengan tuan adam bukan roh mak uteh lah..memang si intan sari? ataua jasad mak uteh memang ada dua, 1 yang jadi samsiah tua tu satu yang memang da reput tu?

ushkk..tak paham..memang banyak mis tak 4low cerita ni awal-awal dulu..huhu..



bukan lah..mak puteh sebenarnya memang dah lama mati..tapi badan nya digunakan oleh intan sari...memang dengan tuan adam 2 bukan jasad mak puteh tapi intan sari...


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-12-09 12:58


jadi samsiah jadi tua tu bukan bertukar tubu badan, tapi berubah jadi tua ek..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-12-09 15:56


kadang-kadang saja layan cerita ni..best juga lah...dah habis dah ceritanya....ganti dengan cerita cucu bentong pula...


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-12-09 17:36


akhirnya habis juga cerita ni..tapi sangat lah kelakar time inang sari dengan intan sari gaduh..sangat tidak real...siap da kame hame ha..huhu apakah???
tapi cerita ni bagus sarat juga dengan pngajaran2...krdit to them...:):)


-----------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah.. Jangan undur.. Biar masa berganti aqidah jangan mati.. Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-09 07:41


Pada 08-12-09 17:36 , abid_19 posting:

!!! QUOTE !!!

akhirnya habis juga cerita ni..tapi sangat lah kelakar time inang sari dengan intan sari gaduh..sangat tidak real...siap da kame hame ha..huhu apakah???
tapi cerita ni bagus sarat juga dengan pngajaran2...krdit to them...:):)



betul-betul...kelakar waktu mereka lawan itu..rsnye lagi best kalau dia berlwn sekali dengan ustaz malim gunakan ayt2 quran..dr situ lagi boleh nampak pgjarannye..
;-)


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-12-09 08:34


Pada 07-12-09 22:28 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

saudara khalil...
lain kali jomput naik kalau ado nenek yang nak tahan ekau kek topi jalan..
kito kan digalakkan kongsi keto...
baru lah nenek kebaya yang sebenar...
jangan tak bawa...
bawa yang tengah-tengah malam yang nak tumpang...
hihihihihihihihhihi...



takpo,,,nanti den hantar kek rumah kau,,kek pilin kan?ahaks....mesti ekau suko kan?



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

aidilshah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 760
Posting: 642
Dari: New Castle

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-12-09 09:47


iyo lah ojang ooi! eden bak cito2 karut ni den tak ambik podulik sangat, pasalnyo tak dok kojo eden nak pedluik sangat! sobab nyo.. ontah pula eden pun tak tau, poning palo den nak fikir.. apo-apo jo lah!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aidilshahProfil   Hantar PM kepada aidilshah   Pergi ke aidilshah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.219277 saat. Lajunya....